Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

"Κι εμείς είμαστε ακόμη εδώ "
Καμάρωναν πως θα' καναν, ότι τους έχουν ορίσει
κίβδηλη η πραμάτεια τους, με ξένο αλισβερίσι
και μπρος στην περηφάνια τους, μέσα απ'τον διασυρμό τους
αλόγιστα παιδέψανε, τον συνάνθρωπό τους.

Και εμπρός στα μεγαλεία τους, σαν ξέχασαν θαρρώ
πως των Ελλήνων τα Ιερά, εγώ δεν τα ξεχνώ
προετοιμάζομαι, όπως αυτοί, με τόση στωικότητα
να δώσω αυτό που επιθυμούν, πάλι στην ανθρωπότητα.

Να δουν κι αυτοί πως φέρονται, στους κάθε ΕΦΙΑΛΤΕΣ
να το διατυμπανίσουνε, σ'όλον τον κόσμο οι κράχτες
πως οι Έλληνες δεν σκύψανε, σ'αλλοεθνών τα σχέδια
να πράξουνε τα δέοντα κι αυτοί με την συνέχεια.

Και κάθε λαοπρόβλητος, να πάρει ένα μάθημα
να μην παλεύουν για να βρουν, το δικό τους ανάθεμα
όταν νομίζουν τα έδρανα, αλλά κι εξουσίες
είναι δώρο γι'ανίκανους κι αλλοεθνείς φατρίες.


ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

12 σχόλια:

 1. Έχω να προτείνω κάτι φίλε ΛΥΚΙΕ .

  Κάποτε φίλε ΛΥΚΙΕ μου με ρώτησες ( αλλά και άγνωστος φίλος θαμώνας στο ποιήμα μου με τον Οδυσσέα << και μετά τι; >> )αν υπάρχουν λύσεις και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να αντιδράσουμε στο έργο αυτό τον ΕΦΙΑΛΤΩΝ .

  Θα μου επιτρέψεις έναν διάλογο ;

  Ας παραθέσω κάποια κομμάτια που σκέφτομαι εγώ εσείς να γίνουμε ΕΜΕΙΣ .

  Ας το ονομάσουμε η γιορτή του ΚΑΝΕΝΑ .
  Ας καλέσουμε στα σπίτια μας φίλους και ας κάνουμε τα παρακάτω :

  Ένα καθολικό bank run .
  Δεν θέλει κόπο .... θέλει τρόπο .
  Κάντε αναζήτηση της λέξης bank run και θα δείτε για τι "όπλο" πρόκειται και συζήτηση μεταξύ γνωστών σας .

  Πορεία- απεργία της καρέκλας με τους φίλους μας στην γιορτή του ΚΑΝΕΝΑ .
  Που μεταφράζεται , δεν κάνω πορείες συλλαλητήρια που θα καμφθούν- στεγαστούν- αλλοιωθούν από οποιεσδήποτε πολιτικές κορώνες.( να μην κινείται ΤΙΠΟΤΕ πόλεις νεκρές ).

  Δεν έρχομαι σε ρήξη με κανέναν :

  Α) Ούτε με αστυνομικούς ( σε περίπτωση που σίγουρα θα θελήσουν να σπάσουν μια διαδήλωση τα αριστερά δεκανίκια ρίχνοντας στον αγώνα τους γνωστούς αγνώστους του ΣΥΡΙΖΑ ή τους προστάτες του Κ.Κ.Ε ).

  Β) Ούτε πυροσβέστη ( που θα κληθεί εν μέσω πυρκαγιών που θα ανάψουν οι υποτιθέμενοι γνωστοί -άγνωστοι )

  Γ) Ούτε με τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ , οι οποίοι θα κληθούν να μας περιθάλψουν εάν τους αφήσουν οι αναρχοαριστεροί .

  Δ) Θα έχω την συνείδησή μου ήσυχη ότι δεν τραυματίστηκε κανένας και ότι προσπάθησα με μυαλό να τους δείξω ότι υπάρχω και δεν κινούμε ως πρόβατο.

  Ε) Και το κυριότερο θα τους πολεμήσω με τα ίδια τους τα όπλα ΤΟ ΜΥΑΛΟ γιατί μόνον έτσι θα καμφθούν .

  Τόσα χρόνια έβλεπαν τα πόδια μας και τα χέρια μας, μυαλό χρειάζονται να δουν να δουλεύει .

  Ας τους δείξουμε λοιπόν ότι διαθέτουμε και μυαλό .

  Αν κάποιος έχει να προσθέσει σε αυτά κάτι μπορεί να συμπληρώσει ένα κομμάτι στην υγιή αντίδραση .


  ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

  Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ φίλε Αρμαγεδών,
  ο τρόπος αντίδρασης που προτείνεις είναι ένας έξυπνος τρόπος, που εκμεταλλεύεται και χρησιμοποιεί τα ίδια τα όπλα του συστήματος, για να το πλήξει. Τώρα, το αν μπορεί να φέρει αποτελέσματα τόσο σημαντικά όσο ακούγεται, είναι ένα άλλο θέμα! Το σύστημα έχει προνοήσει και γι αυτό το σενάριο. Υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν τις τράπεζες, όπως η προσωρινή απαγόρευση εκταμίευσης, οι ασφάλειες καταθέσεων, κ. α., αλλά δεν μένει παρά να δοκιμαστεί και στην πράξη η άμυνά τους, σε ένα γενικευμένο bank run!
  Αν μπορούσε βέβαια να προκληθεί μια τέτοια γενική συμπεριφορά στον πληθυσμό…
  Ας μην ξεχνάμε πως η ψυχολογία των μαζών, ελέγχεται σε μεγάλο ποσοστό από τα ΜΜΕ, τα οποία με την σειρά τους ελέγχονται από το ίδιο το σύστημα!
  Όμως αξίζει να δοκιμαστεί μια τέτοια πρόταση, διότι πρώτον ποτέ δεν πρέπει να θεωρείται «ξοφλημένη» μια μάχη πριν αυτή δοθεί και δεύτερον, επειδή πάντοτε όταν ένας αριθμός ανθρώπων δράσει με συντονισμένο τρόπο και δημιουργηθεί αυτό που ονομάζουμε «κρίσιμη μάζα», τότε μπορεί να υπάρξει η ανατροπή από μια χιονοστιβάδα προδιαγεγραμμένων εξελίξεων.
  Αυτό όμως που θα πρέπει να συλλογιστούμε είναι το «μετά»!
  Η πρότασή σου, δεν απαντά στο «μετά», αλλά στο «πως» (θα αντιδράσουμε).
  Αν δηλαδή υποθέσουμε ότι το bank run που προτείνεις πετύχει, τότε θεωρητικά θα υπάρξει μια κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα. Ας υποθέσουμε μάλιστα ότι οι κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης, δεν καταφέρουν να διασώσουν την κατάσταση και ότι η κατάρρευση γενικεύεται και στην υπόλοιπη ευρωζώνη.
  Τότε λογικά, θα υπάρξει μια κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος (άρα και του ευρώ) οπότε θα «πέσουν» να σώσουν την κατάσταση οι Αμερικανικές ή οι Κινεζικές τράπεζες. Θα γίνει δηλαδή μια εκχώρηση της ευρωπαϊκής οικονομίας (και κυριαρχίας) σε τρίτους. Αυτό είναι βέβαιο πως θα έριχνε ακόμη περισσότερο το βιοτικό επίπεδο των Ευρωπαίων.
  Η αντίδραση των πολιτών, θα ήταν αυθόρμητη (λέμε τώρα!) και χαοτική! Θα ήταν μια καλή ευκαιρία να αναδειχθούν μέσα από μια τέτοια κατάσταση, δυνάμεις σωτηρίας.
  Ερώτηση: Υπάρχουν τέτοιες δυνάμεις που να καιροφυλακτούν για κάποια τέτοια στιγμή και να αδράξουν την ευκαιρία ώστε να «σώσουν» τους λαούς;
  Και αν υπάρχουν, τι ακριβώς θα εφαρμόσουν;
  Πως θα μπορέσουν να διορθώσουν τις διεφθαρμένες συνειδήσεις, την απαξία της ανθρώπινης αρετής, την εγωπάθεια και την κακία των ανθρώπων; Πως θα ξεριζώσουν τα νεοταξικά σκουπίδια που εμφύτευσαν σε τόσες γενεές ανθρώπων;
  Πόσο εύκολα μπορεί να γίνει «μετάλλαξη» των πλανημένων ανθρώπων, από μια μικρή μερίδα ευσυνείδητων μπροστάρηδων;
  Εδώ θα ήθελα απαντήσεις και προτάσεις…
  ΛΥΚΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε μου έδωσες έναυσμα σε μια πολύ εύστοχη απάντηση .
   Σαφέστατα αυτό ήθελα να δώσει ο κάθε φίλος θαμώνας .
   Ο τρόπος αντίδρασης μπορεί να βρεθεί από ΕΜΑΣ για ΕΜΑΣ, πλην όμως αυτού όλη αυτήν η αντίδραση όσο και καθολική ( αν μπορεί ) να είναι δεν δρομολογούν εξελίξεις για την επόμενη ημέρα .

   Αυτό που μπορεί και πρέπει να αξιολογηθεί από εμάς πρωτίστως δεν μπορεί να είναι άλλο από τι είναι αυτό που θα δρομολογήσει μια ορθή πορεία ανάκαμψης .

   Πιστεύω ακράδαντα ότι η υγιή αντίδραση δεν μπορεί να φέρει χρήση βίας ,μπορεί να ξεκινήσει από μια αλυσίδα γενικευμένης αντίδρασης είτε χρησιμοποιώντας είτε όχι αυτά που προανέφερα πρέπει να είναι πολυδιάστατη ( όπως ακριβώς το πολυδιάστατο επιχείρημα εξαθλίωσης της ΠΑΤΡιΔΑΣ ΜΑΣ ) .

   Στόχος όμως είναι - όπως προανέφερα - να υπάρξει ένας προεπιλεγμένο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης της χώρας μας .

   Σε ένα τέτοιο σχέδιο θα ήταν φρόνιμο να πέσουν πρώτα ιδέες ( δηλαδή για την ανάκαμψη )και εφόσον έχουν μελετηθεί και αξιοποιηθούν τα ευεργετήματα τα οποία θα μπορέσουμε να εισπράξουμε ως κράτος τότε και μόνον τότε έρχεται και η ώρα της υγιούς αντίδρασης που θα πρέπει να είναι πολύπλευρη και γενικευμένη .

   Δεν έχω ακούσει όμως ιδέες από τα υπάρχοντα κόμματα ή τους μέλλοντες ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ και επειδή εγώ ,ίσως όπως και εσύ αλλά και όλοι μας, έχουμε βαρεθεί να μας τάζουν, θα ήθελα κάποτε να έχω την τύχη να πέσω σε μια συζήτηση η οποία θα έχει ως αντικείμενο το αυριανό γίγνεσθαι αυτής της χώρας που είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ μας .

   Δεν έχω πέσει τόσα χρόνια σε μια τέτοια συζήτηση ,ίσως επειδή πολλά αξιόμαχα ιστολόγια δεν έχουν σκεφτεί αξιολογήσει τι θα μπορούσε να προσφέρει μια τέτοια συζήτηση, ή ίσως φοβούνται ότι μια τέτοια συζήτηση θα ήτο άκαιρη .

   Εγώ όμως πιστεύω ότι μια τέτοια συζήτηση θα είχε να προσφέρει πολύ περισσότερα από εκείνους που πρωτίστως δεσπόζονται από κομματικές κορώνες .

   ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ

   Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

   Διαγραφή
  2. Φίλε Αρμαγεδών,
   ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι κάποιος «εθνοσωτήρας» εκπονεί ένα εφαρμόσιμο μοντέλο οικονομικής ανάκαμψης της χώρας μας και ότι το εφαρμόζει με επιτυχία (!), τι είναι αυτό που μας κάνει να ευελπιστούμε ότι θα αλλάξουν τα πράγματα και δεν θα ξαναπέσουμε στα ίδια σφάλματα;
   Θα εξαφανιστεί η νοοτροπία της αρπαχτής και της απάτης;
   Θα γίνουν οι νεοέλληνες νομοταγείς και συνεπείς στις υποχρεώσεις τους πολίτες;
   Θα ξαναγαπήσουν την πατρίδα τους;
   Θα σεβαστούν την ελευθερία και τα δικαιώματα των άλλων;
   Θα γίνουν ενσυνείδητοι επαγγελματίες στον τομέα τους;
   Οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι εφοριακοί θα πάψουν να χρηματίζονται;
   Οι πολίτες θα πάψουν να κατακλέβουν το κράτος και τους διπλανούς τους;
   Οι έμποροι δεν θα κερδοσκοπούν σε βάρος της υγείας μας, της ποιότητας και της τσέπης μας;
   Ποιος νομίζει ότι με την σημερινή κρίση, οι Έλληνες άλλαξαν νοοτροπία και «έβαλαν μυαλό»;
   Ποιος θεωρεί ότι αν «σωθούμε», δεν θα ξαναφέρουμε την χώρα μας στο χείλος του γκρεμού;
   Σχέδια εξόδου από την οικονομική κρίση, υπάρχουν! Σχέδια εξόδου από την ηθική και κοινωνική κρίση, υπάρχουν;
   Σήμερα γίνεται το συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος. Αν βρεθεί κανείς εκεί, θα δεί εκατοντάδες νεολαίους να συνωστίζονται στο γήπεδο του Tae Kwon Do, προκειμένου να δείξουν παρουσία και υποταγή στο κόμμα τους! Ευελπιστούν ότι κάποια στιγμή, το κόμμα θα τους ανταποδώσει τις «καλές τους υπηρεσίες», με μια θέση στο δημόσιο ή με μια εξυπηρέτηση, που θα παρακάμψει την νομιμότητα και την αξιοκρατία!
   Μαθαίνουν -εν μέσω κρίσης-, να «γλύφουν» και να υποδουλώνονται σε «όργανα» του κόμματος, προκειμένου να επικρατήσουν εις βάρος των υπολοίπων συμπολιτών τους! Και βέβαια οι γηραιότεροι κομματικοί σκύλοι, τους διδάσκουν τον τρόπο! Επενδύουν ακόμη και σήμερα, στην δυναμική του γαλάζιου, πράσινου, κόκκινου και …ροζ στρατού, που θα επιδίδεται στον ρεβανσισμό κάθε φορά του θα βρίσκεται «πάνω στα πράγματα»!!
   Οι νεοέλληνες (ακόμη και τώρα), χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες:
   -Σε αυτούς που είναι «μέσα στα πράγματα», δηλαδή έχουν εξουσία ή πρόσβαση σε αυτήν, έχουν χρήμα και γνωριμίες, έχουν κάνει την «καβάντζα» τους την «καλή» περίοδο που κατέκλεβαν τους πάντες (παραοικονομία, φοροδιαφυγή, παράνομες δραστηριότητες)
   -Και σε αυτούς που μισούν και κατηγορούν τους πρώτους, όχι γιατί νοιώθουν την αξιακή και ηθική κατάπτωση, αλλά γιατί θα ήθελαν να είναι αυτοί στην θέση τους!
   Δυστυχώς, είναι ακόμα λίγοι αυτοί που αντιλήφθηκαν το πρόβλημα στην σωστή του βάση και αναθεώρησαν την στάση τους στην ζωή!
   ΛΥΚΙΟΣ.

   Διαγραφή
  3. Δυστυχώς φίλε μου ΛΥΚΙΕ έχεις απόλυτο δίκιο για ακόμη μια φορά .
   Μετά από 40 χρόνια τυχάρπαστης Δημιοκρατίας που εμείς προσφέραμε σε αυτόν τον τόπο, καταντήσαμε να είμαστε τα σκυλάκια αυτού του σάπιου συστήματος που εμείς επιλέξαμε διαμέσου της δημοκρατικής ψήφου μας .
   Κατορθώσαμε να γιγαντώσουμε έναν ΕΦΙΑΛΤΗ και αυτός έγινε τόσο αδυσώπητος και γυρεύει να μας φάει .
   Το έργο μας είναι αυτό που γυρεύει το αίμα μας , αλλά δυστυχώς όχι μόνον το δικό μας , επιλέξαμε έναν δρόμο σκλαβιάς για τις επόμενες γενεές .

   Γνωρίζεις όμως πολύ καλά και εσύ από Ελληνική Ιστορία .

   Αυτός ο τόπος γεννά ΕΦΙΑΛΤΕΣ, γεννά όμως και ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ .

   Αυτό περιμένει αυτός εδώ ο τόπος πάντα έναν ΠΑΤΡΙΩΤΗ που θα γνωρίζει ήδη τι μέλει γενέσθαι για τον ίδιο .

   Θα βρει αυτόν τον ΠΑΤΡΙΩΤΗ, μα ένα είναι σίγουρο φίλε μου ότι εμείς θα ξανακυλήσουμε στον βούρκο που θα πλάσουμε και πάλι σιγά-σιγά .
   Σε αυτόν που θα επιλέξει να μας δείξει τον ρόμο τον περιμένει όπως και τον Γέρο του Μοριά Θεόδωρο Κολοκοτρώνη , ότι φυσικά περιμένει και τον κάθε έναν που βάζει το ΕΜΕΙΣ πάνω από τον εαυτό του .

   Αυτός ο δρόμος είναι ένα επαναλαμβανόμενο έργο που θα βιώνει αυτός ο τόπος θα αναγεννάτε από τις στάχτες του αλλά μέχρι να γίνει αυτό θα αργοσβήνει .
   Γνωρίζω τι ακολουθεί όπως και εσύ ...μα εγώ και πάλι τρέφω αυτήν την αγάπη για την Πατρίδα μας και για τους συνΈλληνες μας .

   ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

   Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

   Διαγραφή
 3. Συμφωνώ ΛΥΚΙΕ με τα λεγόμενά σου στο οτι δηλαδή το συστημα έχει προβλεψει και δεν τσακιζει ευκολα απο Bank Run!!! Και σωστα ειπες πάλι οτι αξιζει να προσπαθήσουμε!
  Πάντως ειμαι της αποψης ότι ας γίνει η αρχή, όλο και κάποια ταλέντα ηθικής θα ξεπηδήσουν απο την αφάνεια για να μας καθοδηγήσουν. Και νομίζω ότι τότε ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ θα αλλάξει ο κόσμος σε κάτι το πιό ηθικό και σωστό. Με τον ΦΟΒΟ και τον ΤΡΟΜΟ ο άνθρωπος αλλάζει, τουλάχιστον έτσι για αρχή γιατί άμα περιμένουμε να αλλάξει ο καθένας με τον ρυθμό του , καήκαμε!!!!
  κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο φόβος και η βία κατά την άποψή μου θα ήταν παράκαιρα "όπλα", γιατί ίσως θα οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια σε αυτό που επιθυμούν μόνο εκείνοι ένα γενικευμένο ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ .

   Ξεκάθαρο το σκεπτικό του κάθε συνΈλληνά μας μας φταίνε οι αστυνομικοί μας φταίνε μας φταίνε φυσικά οι γιατροί όλοι οι νομικοί σαφέστατα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες οι δημόσιοι φυσικά οι ιδιώτες και στο τέλος θα αναζητούμε κάποιον πάλι περισπούδαστο να επιβάλλει τάξη .

   Και θα ξυπνήσουμε λιγότεροι στο πνεύμα, ίσως και με τραγικές απώλειες ,με τα ίδια πρόσωπα να στραγγίζουν την νοημοσύνη μας και τις ηθικές αξίες μας ( όσες πλέον θα έχουν αφήσει ) .

   ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

   Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

   Διαγραφή
  2. Αρμαγεδών, ουτε γω θέλω κανέναν εμφύλιο πόλεμο. Θέλω όμως δυναμικό ηγέτη που να επιβάλλει δικτατορία με τα όπλα και την βία, αλλά να φέρει δικαιοσύνη , εντιμότητα, διαφάνεια, παιδεία και να φτιάξει την οικονομία τσακιζοντας την λαμογιά του Έλληνα!!!! Με τον φόβο της τιμωρίας ο Έλληνας θα ξαναμεγαλουργήσει όπως στην χούντα του 1967. Οχι δεν ειμαι χουντικός! Απλά βλέπω ότι τωρα όσο ποτέ άλλοτε, είναι αυτό που μπορεί να μας σώσει.....
   Κώστας

   Διαγραφή
  3. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τι θέλεις να γράψεις και να πεις φίλε Κώστα αλλά δυστυχώς δεν γεννιούνται πλέον τέτοιοι άνθρωποι που το μόνο που θα επιζητήσουν στα στερνά τους είναι μια ΣΗΜΑΙΑ ,

   Γνώρισε τέτοιους ο τόπος μας πλην όμως αυτού υπερίσχυσαν οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ .

   Και όσο αλλοπρόσαλλο θα σου φανεί δεν πιστεύω ότι θα μπορέσει σ'αυτόν τον τόπο να ηγηθεί ποτέ πραγματικός ΗΓΕΤΗΣ .

   ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

   Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

   Διαγραφή
  4. Ναι , δεν θα μπορέσει εκτός κι αν βρεθεί ένας τοσο γενναίος που αυτοθυσιαστει για την Πατρίδα, που και να ξέρει τι του μέλλει να γενεί, θα το πάρει όλο πάνω του!!!!
   Υπάρχουν τέτοια φωτισμενα παλληκαρια στην Ελλάδα μας, φίλε μου.....!
   Κώστας

   Διαγραφή
  5. Υπάρχουν φίλε Κώστα αλλά πρέπει να εξοικειωθούν με την ιδέα τι θα εισπράξουν από εμάς αυτοί και ... τα παιδιά τους.

   Σε αυτούς πρέπει να πρυτανεύσει το ΕΜΕΙΣ και να δεχτούν ότι θα σβήσει παντοτινά το εγώ .

   ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

   Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

   Διαγραφή
 4. " Ποιός θα ... πληρώσει ; Μα εγώ ...και το ευρώ τους . "

  Καμώνομαι πως χαίρομαι που'χω Δημοκρατία
  έχω τριακόσιους βολευτές με εξήντα Υπουργία
  έχω BMW και MERCEDES βόλτες να τους πηγαίνουν
  και δεξιώσεις με τιμές ολιμερίς να στρώνουν.

  Τους έχω αλεξίσφαιρα γιλέκα να φοράνε
  μασέλες από αδάμαντα για να μπορούν να φάνε
  κιλάκια για να πάρουνε κι ας τρώνε αυτοί χώρια
  να μην τους φάει ο λογισμός κι έρμη η στεναχώρια .

  Έχουν τους καναλάρχες τους με τους δημοσιογράφους
  να πίνουν τα ουισκάκια τους και να τραβάνε μπάφους
  την σκέψη να κουλάρουμε και να ενημερωθούμε
  και στρώματα με νερό για να ξεκουραστούνε .

  Τους έχω πλούτη κι αρπαχτές για ν'αφήσουν κάτι
  στα έρμα τα παιδάκια τους του κάθε Δημοκράτη
  για να περιφανεύονται κι'αυτά με την σειρά τους
  το έργο που μας χάρισε ο κάθε ένας μπαμπάς τους

  Τους έχω μεσ'το σπίτι μου εκεί ψηλά σε φώτο
  να μην λέν πως το έργο τους τάχα πάει στον βρόντο
  και έχω κάρτα κλαδικής και τους ακολουθώ
  κι όπως βαράν τα τύμπανα εγώ χοροπηδώ .

  Νοιώθω χαλκά στην μύτη μου σαν να'χω γίνει αρκούδα
  στα χέρια γύφτου μουσουργού με φάλτσα του τραγούδια
  μα δεν πειράζει γιατί τώρα με λένε Δημοκράτη
  κι όχι σε χέρια χουντικών και κάθε ενός σατράπη .

  Έχω ένα σπίτι δανεικό με ενέχυρο στην ALHA
  κουρσάρα με τα κυβικά για να πηγαίνει σβάρνα
  κι όταν θα ξεχρεωθώ με χέρια και με τσάπα
  πάλι κάτι θα ξαναδανειστώ γιατί τα δίνουν τζάμπα .

  Τζάμπα είναι κι ας πεινώ κάθε λίγο λιγάκι
  την μύτη πλέον ας την σπά εκείνο τ'αεράκι
  που'ρχονται απ'την ψησταριά του φίλου του Μανώλη
  γιατροί, βολευτάδες, νομικοί, εκεί πατάνε όλοι .

  Ας δίπλωσαν οι δόσεις μου που έχω για το σπίτι
  και στην κουρσάρα κούρνιασε τώρα ένα σπουργίτι
  το ρεύμα κι αν το κόψανε εγώ έχω το φεγγάρι
  έτσι για να μην κουτουλώ στα έπιπλα το βράδυ .

  Τώρα με δουλεύουνε όλοι σε όλη τη γη
  γιατί όσο κι αν θέλουνε κι αν κόπτονται αυτοί
  όσο κι αν κοροϊδεύουνε πως δεν έχω μια
  είναι επειδή δεν έχουνε κι αυτοί Δημοκρατία .

  Και τώρα μου φωνάζουνε θα'ρθει λογαριασμός
  και θα πληρώσω ότι έκανε ο κάθε υπουργός
  μα θα τα κάνω εγώ γραπτά εκεί που με'χουν γράψει
  και όπου θέλει ο λογισμός τους ας βρει για να πετάξει .

  Αν μείνω λέει στο ευρώ εγώ δεν θα φτωχύνω
  μα όταν πεινάω ο φτωχός μόνον νεράκι πίνω
  άσε να έρθει η δραχμή κι ακόμη παραπέρα
  μήπως ευρώ και υπουργοί τους φάει η χολέρα.

  Μα πάλι εκείνη την στιγμή ξεχνάω και την πείνα
  κι ότι μου λέν πιστεύω εγώ στον τάδε και τον δίνα
  το ξέρω θα με σώσουνε όλοι αυτοί μια ημέρα
  και θα με κάνουνε γνωστό και φεύγει η φοβέρα .

  Έχω και την Ευρώπη τους που όλοι βοηθάνε
  όλοι με τον ιδρώτα τους εμέ ποδοποτάνε
  τεμπέλη, αχρείο, μπαταχτσή με έχουνε στολίσει ,
  με Δημοκράτες βολευτές με έχουν φυλακίσει ,

  σε εκείνα τα μνημόνια και την διάσωσή μας
  το΄χουν βάλει τώρα σκοπό μέχρι να βγει η ψυχή μας
  με χρήμα των Ευρωπαϊστών και φιλοδημοκράτες
  τόκους για να πάρουνε απ'τις δικές μας πλάτες .

  Πλέον το ξέρω με ζηλεύουνε που είμαι δημοκράτης
  που ο αφαλός μου έγινε κι ακούμπησε της πλάτης
  και θα ζητάν λογαριασμούς που είδη τους χρωστάω
  μα εγώ απ'την περηφάνια μου κι απ'τον εγωισμό μου
  ότι χρωστάει ο Έλληνας με δημοκράτες υπουργούς μαζί τους θα τα φάω .

  ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

  Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν


  Αφορμή ενός ωραίου άρθρου που αναρτήθηκε από το ιστολόγιο του giannioti http://gianniotis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_26.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.


.