Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

"Πατρίδα μάνα για Ήρωα .... σ' είχε χρόνια θεριέψει"


_______________Φόρος τιμής _______________




Κάποτε διάβαινες κι εσύ, της λοιδοριάς τον δρόμο
τρανέψαν τα προβλήματα, όμως σ' αυτόν τον τόπο
και έδωσες σαν σε κάλεσαν αίμα, ψυχή κι ανάσα
όπως πράττουν Ήρωες κι εσύ, όπως γίνεται πάντα.

Τιθάσεψες τα όνειρα, που' χτισες για οικογένεια
κι έδωσες ότι περίσσευε, μέσα απ',την τόση ανέχεια
για ποιόν, για ποιά, για τι, μα για την ΣΗΜΑΙΑ
την κέρδισες σαν την λάτρεψες, την πήρες εκεί πέρα.

Εκεί που πάνε οι αετοί και ΛΕΥΤΕΡΟΙ πετάνε
εκεί που ο νόμος κι ζωή, όλα στα συγχωρνάνε
βημάτισες τον δρόμο σου, που είχες αγναντέψει
Πατρίδα μάνα για Ήρωα, φαίνεται σ' είχε χρόνια θεριέψει.

Μα ποιά Πατρίδα είν' αυτή, που σου ζητάει τόσα
Ήρωες να παίρνει στη γη, σαν και να μην λογίζει
κι αυτούς που σε κορόιδεψαν και παίρνουν χίλια γρόσια
η ΝΕΜΕΣΙΣ ποτέ να μην λογχίζει;

Μην περιμένεις ν'ακουστούν, φωνές για αδικία
οι υπεύθυνοι καλύπτονται, μέσα στα Υπουργεία
και σκέπτονται ολημερίς, πως να ξανάβρουν θύμα
κι αλλόθρησκων προσκυνητών, να δώσουνε το βήμα.

Την μοίρα σου την ζήλεψαν, θαρρώ μόνο οι λίγοι
αυτοί που' μάθαν στην ζωή, να μην είν' κολίγοι
καλό ταξίδι Ήρωα και να μας αγναντεύεις
αν και θαρρώ κι από ψηλά ...πάλι θα προστατεύεις.


ΣΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ, Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ "ΗΡΩΕΣ"

Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν 

 
 

9 σχόλια:

  1. Φίλε Αρμαγεδών, συγχαρητήρια για το εκπληκτικό ποίημα που αφιέρωσες στον άτυχο ήρωα αστυνομικό, Υπαρχιφύλακα Γιώργο Ανδριτσόπουλο, πατέρα δύο παιδιών και ενός τρίτου που θα έρθει σε λίγο καιρό στον κόσμο!
    Δεν είναι τραγικός ο θάνατός του, μόνο για την οικογένειά του! Είναι πρωτίστως για την κοινωνία και την πατρίδα μας.
    Ο θάνατος ενός ηρωικού αστυνομικού από σφαίρες Αλβανών κακοποιών, δεν μας δείχνει μόνο την αυταπάρνηση των αστυνομικών που καλούνται (εν γνώσει τους) να αντιμετωπίσουν, βαριά οπλισμένους δολοφόνους.
    Μας δείχνει, πόσο τραγικό κράτος έχουμε!
    Πόσο τραγικά αδιάφορα, στέλνει απροετοίμαστους τους θεματοφύλακες της εσωτερικής μας ομαλότητας, να αντιμετωπίσουν ανθρώπους-φονικές μηχανές, των οποίων η ιστορία και οι προθέσεις είναι εκ των προτέρων γνωστές!
    Δυστυχώς η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ανίκανη να διαχειρισθεί σοβαρές υποθέσεις εγκληματιών, σε επιχειρησιακό επίπεδο.
    Χρησιμοποιεί τους αστυνομικούς ως αναλώσιμο είδος και δυστυχώς κανένας επιτελής δεν τιμωρείται για τις κακές (θανατηφόρες) του εντολές.
    Η ανικανότητα των επιτελών, να σχεδιάσουν μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας για τον εντοπισμό και σύλληψη τέτοιων κακοποιών, οφείλεται στο ότι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στερούνται παντελώς επιχειρησιακής εμπειρίας και ειδικών γνώσεων, αν και οι κατώτεροι μάχιμοι αστυνομικοί μπορεί να έχουν μεγαλύτερη επάρκεια γνώσεων και εμπειριών σε αυτά τα θέματα. Όμως οι τελευταίοι είναι υποχρεωμένοι να πειθαρχήσουν σε σχεδιασμούς, που εκπόνησαν οι ανώτεροί (αλλά άσχετοι με το θέμα) τους. Επίσης τα κριτήρια των αξιωματικών αυτών, δεν εξαντλούνται σε επιχειρησιακά θέματα (που ούτως ή άλλως αγνοούν), αλλά εκτείνονται και σε ανόητους εγωιστικούς βερμπαλισμούς και ανταγωνισμούς, με τις όμορες αστυνομικές διευθύνσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με το ίδιο σκεπτικό φιλόδοξων αξιωματικών, ιδρύθηκε και η ΔΙΑΣ, που όμως με την προχειρότητα που αυτή σχεδιάστηκε, η πατρίδα έχει θρηνήσει δεκάδες νέων αστυνομικών, στον βωμό των προσωπικών συμφερόντων αυτών των ολίγων αξιωματικών.
    Στο συγκεκριμένο περιστατικό και ενώ ήταν γνωστή η παρουσία των δραπετών-δολοφόνων (από τις φυλακές Τρικάλων), στην περιοχή της Βοιωτίας- Φθιώτιδος, αντί οι επιτελείς των αστυνομικών διευθύνσεων, αλλά και του Αρχηγείου, να καταστήσουν ειδική επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψής τους, με ειδικές ομάδες από την Αθήνα (ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, Ασφάλεια), με χρήση θερμικών καμερών από ελικόπτερα, καθώς και την άμεση επικήρυξη των κακοποιών ώστε να περιέλθουν πληροφορίες από τους πολίτες, προτίμησαν να το χειρισθούν ως ήσσονος σημασίας περιστατικό και να το δουν σαν τοπική, δική τους υπόθεση, ρουτίνας! Νόμισαν οι ανόητοι, ότι με τους ελάχιστους αστυνομικούς του νομού τους, με τον πενιχρό εξοπλισμό και την μηδαμινή εκπαίδευση-συντήρηση, στήνοντας μπλόκα, θα ‘έπιαναν πέντε αποδεδειγμένους φονιάδες με στρατιωτική εκπαίδευση και αποφασισμένους να σκοτώνουν αστυνομικούς.
    Αν μη τι άλλο, αυτά είναι ένδειξη ερασιτεχνισμού και ανευθυνότητας, που όμως στην αστυνομία αυτά, επιφέρουν θανάτους!
    Το χειρότερο είναι ότι κανείς από αυτούς που σχεδίασαν με την εγκληματική αμέλεια αυτή την «επιχείρηση», δεν θα λογοδοτήσουν για τον θάνατο του αστυνομικού-οικογενειάρχη!
    Καλώ τον αρμόδιο Εισαγγελέα, να ασκήσει ποινική δίωξη για τα αδικήματα της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής, της παράβασης καθήκοντος και της ανθρωποκτονίας από ενδεχόμενο δόλο, στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και τους Αστυνομικούς Διευθυντές των εμπλεκόμενων νομών.
    Δεν επιτρέπεται ο θάνατος του Υπαρχιφύλακα Ανδριτσόπουλου, να θεωρηθεί «ατυχές συμβάν» στα πλαίσια των καθηκόντων του, σαν να είναι ένας αναλώσιμος άνθρωπος στον βωμό της ανικανότητας κάποιων ανευθυνο-υπεύθυνων, που από την ασφάλεια μιας καρέκλας στο γραφείο τους, εννοούν να έχουν άποψη για τους μαχητές του δρόμου και να αποφασίζουν για την ζωή τους! Κάποτε θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να απολογηθούν στην δικαιοσύνη, για τις επιλογές και τις αποφάσεις τους. Έτσι θα γίνουν πιο υπεύθυνοι και πιο συνετοί στις αποφάσεις τους και τον τρόπο που διοικούν!
    Όσο σε αυτό το κράτος, δεν υπάρχει τιμωρία των υπευθύνων, οι εξουσιάζοντες θα καταχρώνται την εξουσία τους προς ίδιον όφελος και η Ελλάδα θα αιμορραγεί μέχρι να ξεμάτωσει…!
    Τα παιδικά ματάκια που έμειναν ορφανά από την ανευθυνότητα κάποιων δουλικών αξιωματούχων, πρέπει να δικαιωθούν για να μείνουν τα τελευταία θλιμμένα ματάκια!
    Η πατρίδα δεν έχει περίσσευμα παλικαριών ,για να τα θυσιάζει στον βωμό της βλακείας. Ας τελειώσει αυτό εδώ!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ ΠΟΙΗΜΑ! ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΣΕΠΤΗ Η ΘΛΙΨΙΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ!! ΒΑΡΥΤΑΤΑΙ ΑΙ ΕΥΘΥΝΑΙ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΗΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΒΟΥΣΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ. ΕΠΙΚΥΡΙΞΙΣ ΤΩΡΑ!!! ΝΕΚΡΟΙ Η ΖΩΝΤΑΝΟΙ!!!!
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝ ΣΥΛΛΗΦΘΟΣΙ ΘΑ ΦΥΛΑΚΙΣΘΟΣΙ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑΝ ΘΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΟΥΣΙΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΞΟΥΣΙΝ ΤΑΝΑΠΑΛΙΝ ΤΑΣ ΙΔΙΑΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ.
    "ΙΕΡΑΡΧΗΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραιο ποημα που τιμη στον νεκρο αστυνομικο.
    Λυκιε φταιει και ο υπουργος δημοσιας ταξης που δεν κανει νομους που να προστευουν τον αστυνομο να κανει την δουλεια του χωρις να φοβαται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός ήταν ο σκοπός μου να αποτίσω φόρο τιμής όπως και ταιριάζει σε αυτό που πρόσφερε ο συνάνθρωπος μας .

      Δεν ταίριαξαν τα όνειρά του εμπρός στην ανιδιοτελή προσφορά του προς εμάς .

      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
  5. Αρμαγεδών
    Αυτονόητη η θλίψη για τα όσα φρικτά συμβαίνουν,μέρα παρά μέρα και από ένας Έλληνας ή Ελληνίδα κατατάσσεται στον ουράνιο στρατό
    Και μείς ανήμποροι μεταφραστές του παραλόγου.
    Εσυ φίλε έχεις το χάρισμα να εκφράζεσαι μέσα απο τον εσωτερικό σου κόσμο,για τον άνθρωπο,αύτό μας αποκαλύπτει την ψυχική και πνευματική σου ανωτερότητα που κάνει να ξεχωρίζει η ιδεολογική ανατροπή της λυρικής ποίησης ..
    παλιά φίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την καλησπέρα μου παλιά φίλη .
      Σε ευχαριστώ για τα ωραία σου λόγια που με τιμούν .
      Να συμπληρώσω ένα χάρισμα που ... πονά.

      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
  6. Αρμαγεδών το ποίημα σου μ άγγιξε! Ανατριχιαστικό!!!
    Ειναι κρίμα τέτοια παληκάρια να θυζιάζονται στην προχειρότητα και την ανευθυνότητα κάποιων βολεμενων που έχουν εξουσία αλλά δεν κάνουν αυτό που πρέπει , δηλαδή το καθήκον τους σωστά.Υπάρχουν νόμοι που να προστατεύουν τους αστυνομικούς; Στην Αμερική αν σκοτώσεις αστυνομικό δεν πας για ανθρωποκτονία ενός απλού ανθρώπου, αλλά τρώς ποινή πολύ πιό βαρειά και δεν σε γλυτώνει κανένας μα κανένας. Σε μερικές πολιτείες πας για θανατική εκτέλεση (ηλεκτρική καρέκλα)......
    Εδώ τι γίνεται;
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς φίλε Κώστα εδώ τους Ήρωες δεΝ τους τιμούμε ούτε με την Θεά Θέμιδα .
      Και οι δολοφόνοι να πιαστούν υπάρχει πάντα ο τρόπος που θα τους διασφαλίσουν τον δρόμο της ελευθερίας τους .

      Σε αυτόν τον τόπο οι Ήρωες γεννιούνται για ... να πεθαίνουν .

      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.