Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

"Έλληνας" δικαστής τάχθηκε ενάντια στην ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ και στα συμφέροντα της χώρας!!! (Οι κατάλληλοι άνθρωποι στις σωστές θέσεις...) στις 9:57:00 π.μ.


Το Ροζάκης δεν είναι το πραγματικό του όνομα, ούτε και είναι Έλληνας.. Για αυτό και ψηφίζει εναντίον των ελληνικών συμφερόντων συνεχώς.. Διαβάστε σχετικά εδωΟ ελληνικός λαός θέλει να διεκδικήσει και να καταστήσει σεβαστά τα δικαιώματα της χώρας και κατ'αυτό τον τρόπο έχει προσπεράσει την φοβική κυβέρνηση:
«Ναι» στην μονομερή οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης από την Ελλάδα είπε το 76,38% των συμμετεχόντων σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σχετικού debate που διοργάνωσαν τα Economic Events και η Hazlis & Rivas, ενώ κατά τάχθηκε το 23,62%.

Η ανακήρυξη ΑΟΖ αποτελεί εξ ορισμού μονομερή πράξη η οποία «δεν απαιτεί τη συγκατάθεση κανενός», είπε στην εισήγησή του ο κ Θεόδωρος Καρυώτης, Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Πανεπιστημιακό Σύστημα του Μέρυλαντ των ΗΠΑ, σημειώνοντας πως έχουν καταγραφεί παγκοσμίως 134 αντίστοιχες ενέργειες. 

Η Κύπρος το έκανε το 2004 και δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα. Σε μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ προέβη και η Τουρκία το 1986 στη Μαύρη Θάλασσα», γεγονός το οποίο χαρακτήρισε μεγάλο διπλωματικό λάθος, καθώς βασίστηκε στην αρχή της μέσης γραμμής, «την οποία η ίδια χώρα τόσο απεχθάνεται. Τα τελευταία 40 χρόνια έχουν διεξαχθεί 53 συναντήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία για την υφαλοκρηπίδα. Δεν έχουν καταλήξει πουθενά», προσέθεσε ο κ. Καρυώτης.
«Ήρθε η ώρα», διαμήνυσε ο κ. Καρυώτης, υπογραμμίζοντας ότι η ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ συνιστά ζωτικό θέμα για την ενεργειακή επιβίωση της Ευρώπης. Υπερασπιζόμενος την ανάλυση σύμφωνα με την οποία η ελληνική ΑΟΖ είναι συγχρόνως ευρωπαϊκή ΑΟΖ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το Καστελλόριζο δεν είναι μόνο νησί της Ελλάδας αλλά και νησί της ΕΕ. Η ΕΕ έχει προειδοποιήσει την Τουρκία ότι αν δεν λύσει τις διαφορές στη θάλασσα, δεν θα γίνει πλήρες μέλος της Ένωσης».
Λόγω των ιδιότυπων γεωγραφικών συνθηκών της περιοχής οι οποίες δεν επιτρέπουν την πλήρη άσκηση του δικαιώματος στην οριοθέτηση της ΑΟΖ (το διεθνές δίκαιο προβλέπει 200 ν.μ. οικονομικής ζώνης, ωστόσο, εν προκειμένω, δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα 400 ν.μ.), η Ελλάδα οφείλει προηγουμένως να συνδιαλλαγεί με τις γειτονικές χώρες, υποστήριξε από την πλευρά του ο κ. Χρήστος Ροζάκης,  Πρόεδρος του Διοικητικού Δικαστηρίου, Συμβούλιο της Ευρώπης, ο οποίος συν τοις άλλοις υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι η χώρα να αποφύγει τη δημιουργία νέων «μετώπων» στη σημερινή αρνητική συγκυρία.

«Η ευρωπαϊκή ΑΟΖ αποτελεί ένα πλάσμα το οποίο δεν υφίσταται. Η διεθνής σύμβαση του 1982 υπαγορεύει ότι η ΕΕ δεν αποκτά αυτοδύναμα δικαιώματα», σημείωσε.
antipliroforisi.blogspot.gr

elnewsgr.blogspot


Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr

1 σχόλιο:

 1. "Κι εμείς είμαστε ακόμη εδώ "

  Καμάρωναν πως θα'καναν ότι τους έχουν ορίσει ,
  κίβδηλη η πραμάτεια τους με ξένο αλισβερίσι
  και μπρος στην περηφάνια τους μέσα απ'τον διασυρμό τους
  αλόγιστα παιδέψανε τον συνάνθρωπό τους .

  Και εμπρός στα μεγαλεία τους σαν ξέχασαν θαρρώ
  πως των Ελλήνων τα Ιερά εγώ δεν τα ξεχνώ ,
  προετοιμάζομαι , όπως αυτοί ,με τόση στωικότητα
  να δώσω αυτό που επιθυμούν πάλι στην ανθρωπότητα .

  Να δουν κι αυτοί πως φέρονται στους κάθε ΕΦΙΑΛΤΕΣ ,
  να το διατυμπανίσουνε σ'όλον τον κόσμο οι κράχτες
  πως οι Έλληνες δεν σκύψανε σ'αλλοεθνών τα σχέδια ,
  να πράξουνε τα δέοντα κι αυτοί με την συνέχεια .

  Και κάθε λαοπρόβλητος να πάρει ένα μάθημα
  να μην παλεύουν για να βρουν το δικό τους ανάθεμα
  όταν νομίζουν τα έδρανα αλλά κι εξουσίες
  είναι δώρο γι'ανίκανους κι αλλοεθνείς φατρίες .

  ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

  Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.


.