Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ORA Μαθήματα Συμβολικής (ο Σταυρός). Κάντε κλικ πάνω σε κάθε εικόνα, για να την δείτε καθαρά!




ΛΥΚΙΟΣ

11 σχόλια:

  1. καλησπέρα σε όλη την αγαπητή παρέα απ το βροχερό "χωριό" μου. ΛΥΚΙΕ τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά. Θυμάμαι πως είχες και βιντεάκι αναρτήσει κάποτε με τα σύμβολα αλλά και σε συζητήσεις εδώ μιλήσαμε για τον Σταυρό. Τώρα διάβαζα κάτι σχετικό και ΝΑ το άρθρο σου που ήρθε να βάλει περισσότερο Φως στη γνώση και ενημέρωση. Ευχαριστούμε πολύ. Θα το διαβάσω το Σαββατοκύριακο με προσοχή και θα επανέλθω απο Τρίτη (λόγω Πεντηκοστής Λατίνων).
    καλά να περνάτε
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα φίλη Ανδρομέδα!
    Όπως και εσύ λες, τίποτε δεν γίνεται τυχαία...!
    Καλή ανάγνωση, αν και δεν είναι η καλύτερη δυνατή μορφή κειμένου.
    Πρόκειται όμως για σκαναρισμένες σελίδες, ενός σπάνιου βιβλίου, που δεν υπάρχει σε ανοιχτές πηγές (διαδύκτιο, βιβλιοπωλεία, κτλ)!
    Καλό και ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα φίλε Λύκιε και Ανδρομέδα!
    Ομολογώ πως αιφνιδιάστηκα απο την νέα ανάρτηση! Μια σπάνια συλλογή κειμένων για ένα πολύ σπουδαίο και διαφωτιστικό ζήτημα! Σ' ευχαριστούμε πολύ Λύκιε για τις πολύτιμες και σπάνιες γνώσεις που ΜΟΝΟ εσύ μπορείς να μας προσφέρεις.
    Ισως θα έπρεπε να μας προλειάνεις το έδαφος εξηγώντας μας την σημασία και την πηγή αυτών των κειμένων. Η μελέτη θα είναι αποκλειστικά δική μας. Ευχαριστούμε!
    ΧΙΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε Χίλων!
      Το απόσπασμα αυτό, είναι από το βιβλίο "O.R.A. Μαθήματα Συμβολικής" του Π. Γράβιγγερ. Πρόκειται για βασικό εγχειρίδιο αποσυμβολισμών, των μεμυημένων ροδοσταύρων. Η επιλογή του αποσυμβολισμού του Σταυρού (και όλων των ειδών του) έγινε, μετά από επιθυμία κάποιου, ο οποίος μας παρακολουθεί.
      Έχω επανειλημμένως δηλώσει, ότι όποιος επιθυμεί κάτι ιδιαίτερο και στο οποίο μπορώ να ανταποκριθώ, αυτό θα πραγματώνεται!
      Αν δηλωθεί η επιθυμία και για περαιτέρω γνώσεις ή πληροφορίες, αυτές θα παρασχεθούν, στο μέτρο του δυνατού και του εφικτού.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  4. ΛΥΚΙΕ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΡΧΑΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ?? ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ!!!! ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΑΛΑΔΗ ΚΛΟΠΗ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ???? ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΜΑΣΙΣΟΥΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΜΕ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΑ????
    ΜΙΑ ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα όσα τυχαία ή επιτηδευμένα αποκαλύπτονται οδηγούν σε ...ένα .
      Ο καιρός θα δείξει ....

      Μια καλημέρα από καρδιάς στον οικοδεσπότη μας ΛΥΚΙΟ στους φίλους θαμώνες ΧΙΛΩΝ , ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ,παλιά φίλη , ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ΕΛΕΟΣ ,ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ, ΠΥΡΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝ, Xibalba ( με τις πραγματικά ωραίες φωτογραφίες που κοσμούν το blog της ), Α-Ω και σε όσους αυτήν την στιγμή ηρεμούν .

      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα στους φίλους Αρμαγεδών και Θηλυκή Φωνούλα!
    Το σύμβολο του σταυρού, είναι πανάρχαιο. Είναι ένα από τα πρώτα σύμβολα της μυστικής θεολογίας. Ο αποσυμβολισμός του περιγράφεται στο βιβλίο που είδατε. Συνεπώς Θηλυκή Φωνούλα, ναι, είναι πολύ αρχαιότερο του Χριστιανισμού.
    Με το ερώτημά σου όμως, ανοίγεις τους ασκούς του Αιόλου!
    Το τι πραγματικά είναι ο Χριστιανισμός! Είναι θρησκεία που κατασκευάστηκε;
    Η ιστορία της ζωής του Χριστού, είναι αληθινή ή επινοήθηκε από τους «κατασκευαστές» του Χριστιανισμού, κατ’ αποκοπήν και αντιγράφοντας αρχαιότερες ιστορίες και συμβολισμούς;
    Υπήρξε στ’ αλήθεια ο Ιησούς; Υπάρχουν ιστορικές αποδείξεις, έξω από την δογματική των θεολόγων;
    Αλλά ακόμα, υπάρχει ένα πιο ουσιαστικό ερώτημα:
    Ασχέτως αν υπήρξε ή όχι ο Ιησούς, η διδασκαλία που του αποδίδεται, έχει αξία;
    Με λίγα λόγια:
    Η διδασκαλία του Χριστού, είναι ωφέλιμη για τον άνθρωπο και την εξέλιξή του ή όχι;
    Έχει σημασία αν μια ιστορία ενός ανθρώπου (θεανθρώπου) ήταν αληθινή, ή αυτό που έχει σημασία είναι το μήνυμα που μας μεταφέρει μια τέτοια (έστω και ψευδής) ιστορία;
    Σε όλα αυτά τα ερωτήματα απαντούν πολλοί, μα πάρα πολλοί δαήμονες ή «δαήμονες»!
    Υπάρχει πληθώρα επιχειρημάτων που υποστηρίζουν την μια και την άλλη άποψη.
    Εγώ, δεν θα πάρω θέση. Αφήνω σε εσάς το πεδίο του διαλόγου ανοιχτό!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΥΚΙΕ ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΠΗΡΧΕ ΣΤ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΥΣΦΙΜΟΥΝ ΕΤΣΙ!!!!!!! ΜΠΟΡΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΟΜΩΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΜΑΣ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟΑ
      ΜΙΑ ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ

      Διαγραφή
  6. Φίλη Θηλυκή Φωνούλα,
    οι εχθροί του Χριστιανισμού είναι πολλοί, άλλοι όψιμοι και άλλοι αληθινοί! Το θέμα της ιστορικότητας (ή όχι) του Ιησού, έχει απασχολήσει πολλούς επιστήμονες και ερευνητές, πέραν των δογματικών θεολόγων, των οποίων η άποψη είναι και ελαττωμένης αξιοπιστίας και επιστημονικότητας. Πέραν αυτού όμως, επειδή υπεισέρχεται και θέμα πίστεως, ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του ακόμα κι αν αδυνατεί να την υποστηρίξει!
    Οι Δωδεκαθεϊστές πράγματι αντιμάχονται τον Χριστιανισμό και τον ανταγωνίζονται. Βέβαια πίσω από αυτούς υπάρχουν άλλες, αρκετά σκοτεινές καταστάσεις, οι οποίες μόνο …ελληνικές δεν είναι! Αλλά, άλλο ο Χριστιανισμός και άλλο ο Χριστός, λέω πολλές φορές!
    Πάντως τα «παιχνίδια» των εξουσιαστών με τις απανταχού θρησκείες, σέχτες και δόγματα προκειμένου να καθυποτάσσουν τις ανθρώπινες συνειδήσεις, είναι μια παλιά ιστορία που ακόμη καλά κρατεί!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε διαχειριστά συγχαρητήρια για την μετριοπαθή, σαφή και φιλοσοφημένη στάση που κρατάτε πάντοτε στις απαντήσεις και τα σχόλιά σας. θαυμάζω τον σεβασμό με τον οποίο αντιμετωπίζετε τους σχολιαστές σας, σε όσα σχόλια έχω δει. Συνεχίστε έτσι.
    Κρατείστε ψηλά το επίπεδό σας. Διαφυλάξτε τις μυστικές σας γνώσεις και δώστε τις με φειδώ, εκεί που νομίζετε.
    Ένας δημοσιογράφος των αρχαίων μυστικών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σας ευχαριστώ κύριε "δημοσιογράφε των αρχαίων μυστικών"!
    Σας διαβεβαιώ ότι έτσι θα συνεχίσω.
    Το πεδίο μας, είναι φιλόξενο και για τις δικές σας εισηγήσεις-παρεμβάσεις.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.