Τρίτη 7 Μαΐου 2013

" ΕΚΕΙΝΟΙ, ακόμη μας μιλούν ! "


 
 
Δύσκολος καιρός πια, γι'αυτούς που σήκωναν μπαϊράκι
φαίνεται πως πλέον των σοφών, χάθηκε το κουράγιο
θαρρείς και όλοι κιότεψαν ή έπεσαν σε ναυάγιο
ή στις καρδιές τους χάθηκε, εκείνο το μεράκι .

Για να σηκώσεις λάβαρο, θέλει να περισσεύει
ότι στων Ηρώων τα σωθικά, ακόμη βασιλεύει
εκείνη η άσβεστη φωτιά, για την ΛΕΥΤΕΡΙΑ
που δεν την έσκιαζε κανείς, μήτε και τα κελιά .

Αναζητώντας τα ίχνη τους, εκείνων των ΗΡΩΩΝ
μιλώ για την Ιστορία δικών μας προπατόρων 
θε ν'ανταμώσεις σε κελί, τον Γέρο του Μοριά
να σου μιλήσει όπως έκανε και τότε για ΛΕΥΤΕΡΙΑ .

Τι τα κοιτάτε τα σκυλιά, μωρέ τι τα φοβάστε;
σηκώστε από μια πλακαριά, στο τρέξιμο να τους κράξτε 
χαρτογιακάδες και όρνεα, που το αίμα σας το πίνουν 
γιατί το αίμα που χύσαμε εμείς ... πίσω δεν το γυρίζουν .

ΕΚΕΙΝΟΙ ακόμη μας μιλούν , εμείς δεν τους ακούμε 
γράψαν την Ιστορία τους, κι'εμείς μόνο τους ευχαριστούμε
που χύσανε το αίμα τους, τάχα για μιαν ιδέα και ψευτοιδανικά ,
για ένα κομμάτι γης, την ΠΑΤΡΙΔΑ μας και για την ΛΕΥΤΕΡΙΑ .

ΓΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΜΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ

Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν
 
 
 
 Και με αυτό το ποίημα μου, μιλώ σαφέστατα για τους επιτήδειους ψευτο-δημαγωγούς .
Κατάλαβαν πλέον ότι δεν χωρούν ψευτοπαλικαριές και κρύφτηκαν όλοι στο καβούκι τους .
Ακούγονται πυκνά συχνά κάποιες άναρθρες κραυγές, που σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούν να αποτελέσουν την ορθή βάση για μια αλλαγή, στα υπάρχοντα δρώμενα του σάπιου πολιτικού σκηνικού . Γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να πράξουν, αν θέλουν να δώσουν λύση .
Αυτό που είναι απορίας άξιο, είναι γιατί δεν το κάνουν ;
Δυο τινά συμβαίνουν :
α) Ότι τους βολεύει το υπάρχον σκηνικό .
β) Ότι πραγματικά, δεν έχουν σχέδια απεγκλωβισμού από την υπάρχουσα κατάσταση .

Όπως και να έχεις όμως, όσοι μιλούν με αυτές τις άναρθρες κραυγές, σίγουρο είναι ότι δεν μπορούν να "αφουγκραστούν" τις Ιαχές των προγόνων μας .

Το χώμα αυτό έχει ποτιστεί με αίμα ΗΡΩΩΝ και δεν ταιριάζει ένας λαός, που έχει δώσει τόσες φορές τον αγώνα για την ΛΕΥΤΕΡΙΑ του, να την απεμπολεί γιατί "κάποιοι έστησαν" αυτόν τον Εφιάλτη .

Σίγουρα όμως θεμέλιος λίθος της κατάστασης αυτής, είναι και η εμπιστοσύνη που χάθηκε από τους πολλούς λόγιους που εφήρμοσαν τα άνανδρα σχέδιά τους, στην πλάτη του Ελληνικού λαού .
Πλέον είναι πασιφανές ότι ο Έλληνας αρχίζει και αποκτά δυσπιστία στον κάθε παρατρεχάμενο που ευαγγελίζεται μια άναρχη και ψεύτικη εξέγερση.

Αυτό είναι το καλό, ότι ο Έλληνας σιγά-σιγά αποκτά την συνείδηση ότι δεν μπορεί να περιμένει μεσοβέζικες λύσεις .
Αναζητά πλέον πραγματικές λύσεις και πραγματικούς ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ και όχι επιτήδειους ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ .
ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

17 σχόλια:

  1. Έβαλα σε έντονα γράμματα την πρόταση:
    "Πλέον είναι πασιφανές ότι ο Έλληνας αρχίζει και αποκτά δυσπιστία στον κάθε παρατρεχάμενο που ευαγγελίζεται μια άναρχη και ψεύτικη εξέγερση."
    Φίλε Αρμαγεδών, πιστεύεις αλήθεια ότι το σύνολο του ελληνικού λαού, έχει αντιληφθεί την παγίδα και γυρίζει την πλάτη στους επίδοξους δημαγωγούς του συστήματος;
    Στους δημαγωγούς που φορώντας την προβιά του αρνιού , κρύβουν την αληθινή τους αρπακτική φύση; Που φορώντας την προβιά του «αριστεριστή», του «ανθρωπιστή», του «αντισυστημικού», του «αντινεοταξίτη», του «αντιαριστερού», του «αντιφασίστα», του «αντικαπιταλιστή», του «αντιρατσιστή», του «ρατσιστή», του «αναρχικού», του «αντιεξουσιαστή», του «εθνικόφρονα», του «ελληνολάτρη», του «αρχαιόφιλου», του «εθνικιστή» του «αντιεθνικιστή», κτλ., τεχνηέντως προσπαθούν να προσηλυτίσουν και να παρασύρουν το μερίδιο της μάζας που τους αναλογεί, ώστε να το κατευθύνουν ΠΑΝΤΟΤΕ σύμφωνα με τα σχέδια του αληθινού (αλλά καλά κρυμμένου) συστήματος;
    Μακάρι, όλο και περισσότεροι να μπορέσουν να καταλάβουν ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το «παιχνίδι»…
    Αν ποτέ ένας λαός θα μπορούσε να το αντιληφθεί, ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!
    Ας ονειρευτούμε, αυτός ο λαός, να είναι ο Ελληνικός!!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε ΛΥΚΙΕ σαν άνθρωπος αισιόδοξος ( γιατί αν μη τι άλλο ΠΡΕΠΕΙ ) έχω αποκομίσει ότι σιγά-σιγά ναι μεν αλλά σταθερά αρχίζει ο Έλληνας να ξεχωρίζει το σιτάρι από την Ζέα ή Ζειά .

    Κάποιοι κακόβουλα με ονόμασαν ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ ( όταν έλεγα κάποτε αλήθειες ) , τώρα όμως πιστεύω ότι αρχίζουν και συνειδητοποιούν ότι έλαβε τέλος η ώρα για ψεύτοπρίγκιπες , ή αλλιώς κάποιοι δεν είναι πλέον τα εύκολα θηράματα .

    ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ακόμη σίγουρα , αλλά αφουγκράζομαι ότι όλοι δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να σκύψουν σύσσωμα κάτω από τα σκήπτρα επιτήδειων ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΩΝ .

    Γι'αυτό ακούμε όλο και πιο πολύ << ναι μεν τώρα λένε αυτό αλλά θα το κάνουν σαν γίνουν κυβέρνηση ; >>
    ΝΑΙ αρχίζω και πιστεύω ότι αρχίζει να γίνεται ένας προβληματισμένος ψηφοφόρος ο Έλληνας .

    Δεν μιλώ φυσικά για αυτούς που δεν πρόκειται να ξεφύγουν για οποιονδήποτε λόγο από τα "φουστάνια" κάποιας παράταξης .
    Μιλώ για εκείνους που προβληματίζονται για τις εικόνες που αντικρίζουν πλέον όλο και πιο συχνά σαν βγούνε από την αυλόπορτα του σπιτιού τους .
    Δεν μιλώ γι'αυτούς που πετάνε τις μάρκες στο καζίνο σαν τα αποτσίγαρα , μιλώ για αυτούς που βιώνουν τις δυσκολίες της πραγματικότητας , μιας πραγματικότητας της οποίας και εμείς ήμασταν συντελεστές .

    Οι τύψεις είναι άσχημος συνοδοιπόρος στην ζωή του καθενός , πόσο άλλοτε όταν ο βίος σου βασίζεται επάνω σε τόσες χιλιάδες αυτοκτονίες συνανθρώπων μας .

    Ευελπιστώ ότι αφουγκράζομαι σωστά , υπάρχει ναι μεν ακόμη δρόμος να βαδίσουμε ως συνειδητοποιημένοι ψηφοφόροι, αλλά ... σαν να άναψε η σπίθα .

    Τι λες και εσύ φίλε ;

    Μπορείς στο τέλος να με πεις ονειροπαρμένο, ή υπερβολικά αισιόδοξο , αλλά έτσι έχω διδαχθεί από την Ιστορία του Έθνους μας .

    Αργούμε σαν Έλληνες να ενωθούμε , μα σαν γίνουμε μια γροθιά .... τότε αποτινάσσουμε ότι υποσκάπτει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας .

    ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Αρμαγεδών,
    οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Εξάλλου, όπως λέει και ο λαός «η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία»!
    Όμως αυτό δεν πρέπει να μας εμποδίζει από το να βλέπουμε την πραγματικότητα.
    Το ότι ο μέσος Έλληνας πολίτης δυσπιστεί στις υποσχέσεις των πολιτικών, είναι μεν ένα πρώτο βήμα, αλλά από μόνο του είναι πολύ λίγο για να πούμε ότι θα φέρει αλλαγές. Αλλαγές κρίσιμες στο πολιτικό σκηνικό θα έρθουν, όταν οι πολίτες αναζητώντας μια νέα πολιτική δύναμη στην οποία θα επένδυαν ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον, θα αναγνώριζαν την Αρετή, σε ανθρώπους που δεν έχουν αναγνωρίσιμη ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα, τύπου αριστερός, κεντρώος, δεξιός, κτλ!
    Το σύστημα έχει φροντίσει, ώστε να μην θεωρείται αποδεκτή μια λύση που δεν μπορεί να ενταχθεί «κάπου»! Και βέβαια το «κάπου», σημαίνει ένα αναγνωρίσιμο ιδεολογικό μόρφωμα, από αυτά που υπάρχουν «επίσημα» στην πολιτική πιατέλα που έμαθαν να σερβίρουν στην ανθρωπότητα.
    Το θέμα είναι ότι επειδή «αυτοί» έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι, κόβουν και μοιράζουν όπως θέλουν! Και εμείς μάθαμε να καταλαβαίνουμε μόνο ότι «αυτοί» μας δείχνουν και μας δίνουν.
    Ουσιαστική ελπίδα θα υπάρξει, όταν μια κρίσιμη μάζα Ελλήνων αντιληφθεί ότι πρέπει να βγούμε από το «παιχνίδι» (που αυτοί φτιάχνουν με τους δικούς τους όρους) και μπορέσει να απαιτήσει και να αποδεχθεί μια «άλλη» πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα. Πρέπει όμως κάποιος να την εμπνευστεί, να την καταδείξει και να πείσει ότι μπορεί να εφαρμοσθεί. Αυτός ΔΕΝ θα πρέπει να λειτουργήσει ως φθηνός δημαγωγός, αλλά ως διαφωτιστής της ανθρωπότητας, αν όχι μόνο των Ελλήνων!
    Αυτός ο διαφωτιστής θα πρέπει να διαφύγει από τα δόντια του συστήματος, που καιροφυλακτούν να τον εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο (βλέπε μακαριστό Χριστόδουλο, πρόεδρο Παπαδόπουλο, κτλ), ώστε να μπορέσει απερίσπαστα να εργασθεί για την κοινωνία.
    Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δρα μυστικά, μέχρι να δυναμώσει τόσο ώστε να εκδηλωθεί όταν πια θα είναι αργά για να αντιδράσει το σύστημα! Αργά θα είναι όταν θα υπάρχει η κρίσιμη μάζα που θα μπορέσει να υποδεχθεί έναν τέτοιο διαφωτιστή και να τον υποστηρίξει.
    Το βάρος της πειθούς της κρίσιμης μάζας, βαρύνει το διαφωτιστή. Το βάρος της προετοιμασίας για το -πραγματικά- κάτι άλλο, βαρύνει τους πολίτες που θα δημιουργήσουν την κρίσιμη μάζα!
    Έτσι βλέπω τα πράγματα φίλε Αρμαγεδών. Δεν μπορώ να ελπίσω για ένα καλύτερο μέλλον της Ελλάδας και κατ’ επέκτασιν της ανθρωπότητος, αν δεν υπάρξει μια τέτοια προοπτική! Κάθε άλλη «λύση» θα είναι απλά ένας στρουθοκαμηλισμός και μια φρούδα ελπίδα, απεγνωσμένων φυλακισμένων, στο πλέγμα του συστημικού matrix!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο για ακόμη μια φορά φίλε ΛΥΚΙΕ .

      Έχουμε όμως διανύσει έναν δρόμο αυτόν της "ενόχλησης" για τις επιλογές που είχαμε κάνει μέχρι τώρα .

      Βλέπω πλέον σκεπτόμενο τον μέσο Έλληνα - Ελληνίδα για τις επιλογές που του δίνονται .

      Παρ'όλο που κάποιοι ακόμη ενθουσιάζονται εύκολα , οφείλουμε να δούμε και την δυσπιστία που υπάρχει εκεί έξω για το τι ευαγγελίζεται ο κάθε επιτήδειος ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΑΣ .

      Σαφέστατα έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουμε , μα βλέπω ότι κάτι αρχίζει να γίνεται .
      Σαφέστατα έχουμε αργήσει πολύ ίσως υπέρ του δέοντος και οι δυνατότητες μας περιορίζονται, μα ... είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ .

      Είμαστε απόγονοι Ελλήνων , όσο και αν μας λένε το αντίθετο ή προσπαθούν να μας μειώσουν γιατί αισθάνονται τις δικές τους ενοχές .
      Το ενοχικό τους σύνδρομο είναι αυτό που προσπαθεί και υποσκάπτει ότι πάει να γεννηθεί σε αυτόν τον τόπο .

      Φυσικά είχαν και εμάς για συνοδοιπόρους τους .
      Μα φυσικά δεν είμαστε και οι μόνοι που αντικρίζουμε ότι οι φρούδες επιδιώξεις μας , μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού .

      Όσοι περισσότεροι βλέπουμε κατάματα τα αποκτήματα των επιλογών μας τόσο γρηγορότερα θα ξυπνήσουμε .

      Όταν θα αντιληφθούν ποιος είναι ο αόρατος εχθρός θα μπορούμε να βρούμε τις λύσεις που αρμόζουν στο γένος μας .

      Μέχρι τότε έχω το κουράγιο να περιμένω , άλλωστε αυτό έκανα εδώ και μια δεκαετία και....
      Θα είμαι εδώ να αντικρίσω εκείνη την ώρα .

      ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
    2. Πολύ ωραία φίλε μου, συμφωνούμε! Το οτι είμαστε Έλληνες, από μόνο του δεν αρκεί. Ναι, είμαστε "εν δυνάμει", αλλά πρέπει να γίνουμε "ενεργεία"! Έχουμε τις προδιαγραφές για να διαπρέψουμε ακόμη μια φορά, αλλά η γονιδιακή μας προδιαγραφή πρέπει να ενεργοποιηθεί και να γίνει πράξη. Και αυτό μπορεί να συμβεί, μόνο αν αφυπνιστούμε, δηλαδή αν συνέλθουμε από τον ύπνο που μας έχει βάλει το σύστημά τους, για τα καλά!!
      ‘Έγερση λοιπόν και όχι φυσικά …εξέγερση!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ και επικροτώ ‘Έγερση λοιπόν και όχι φυσικά …εξέγερση!

      Μια άτακτη εξέγερση δεν πρόκειται να φέρει τα αποτελέσματα αυτά τα οποία επιθυμεί ο πραγματικά εν ενεργεία και αφυπνισμένος Έλληνας .

      Πρέπει να καρπωθεί την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τον δικό του αόρατο εχθρό .
      Αυτό είναι η τακτική να κινείται με οδηγό τα δικά του "πρέπει" και "θέλω" που τελικά βυσσοδόμησαν την λέξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .

      Μέσα από την αυτογνωσία μας , τα λάθη μας να επιζητήσουμε την πραγματική λύση .

      Αυτήν όμως δεν πρέπει να είναι η λύση μου , μα πρέπει να είναι η λύση μας .

      Το έχω πει και άλλοτε , αν κάποτε καταφέρουμε να αποβάλλουμε το ΕΓΩ και γίνουμε συνοδοιπόροι στο ΕΜΕΙΣ ,με τα λάθη όμως του παρελθόντος καιρού για παράδειγμα προς αποφυγή , τότε ίσως να περιμένουν καλύτερες ημέρες τα παιδιά μας σε αυτήν την ΠΑΤΡΙΔΑ .

      Εγώ ευελπιστώ ότι θα ανταμώσω εκείνη την ημέρα όπως και οι συμπατριώτες μου .

      ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
  4. Απαντώ ένα προς ένα, αγαπητέ ή αγαπητή ΚΑΠΠΑ:
    1) Η αναζήτηση της Αλήθειας, δεν είναι μια εύκολη υπόθεση για να έχει εύκολη απάντηση. Είναι κρυμμένη παντού, αλλά πουθενά ολόκληρη. Κάθε μέρος από αυτά που ανέφερες, κρύβει μια μικρή δόση της Αλήθειας. Μια καλή απάντηση θα ήταν "μπες-δες-βγες", όπου μπορείς να έχεις πρόσβαση. Μετά από πολύ καιρό, θα αρχίσεις να σχηματίζεις την δική σου άποψη. Αυτή που ταιριάζει στην δική σου νόηση και το δικό σου βιωματικό καταπίστευμα.
    2) Δεν είναι ανάγκη να μείνεις αμετακίνητος, όταν αποκομίζεις νέα γνώση! "Τα πάντα ρει και ουδέν μένει". Δεν μένουμε στάσιμοι και κολλημένοι στις πεποιθήσεις μας, αν αυτές αποδειχθούν λάθος! Τις αλλάζουμε μέσα από την εσωτερική μας εξέλιξη σε γνώση και εμπειρία. Αν φοβάσαι τις αλλαγές και είσαι άτολμος, τότε δεν είσαι ακόμη έτοιμος για το ταξίδι στην Αλήθεια.
    3)Να αποπλανήσει από τι ακριβώς; Από τις στερεότυπες πεποιθήσεις που μας εγκατέστησαν; Η γνώση είναι μια ανθρώπινη κατάκτηση του εργαλείου που μας δόθηκε: του νου μας. Όσο περισσότερο κανείς ερευνά, τόσο ανακαλύπτει νέα πράγματα. Η έρευνα είναι πάντα μια προσωπική υπόθεση. Δεν είναι ανάγκη να ασπαζόμαστε δογματικά ότι μας σερβίρουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτά είναι λάθος ή πλαστά.
    4) Η πνευματική αναζήτηση, προκύπτει εσωτερικώς και αυθορμήτως. Δεν υπάρχει αυτή η ανάγκη σε όλους τους ανθρώπους. Είναι θέμα διάνοιας και κατά πόσον προβληματίζεσαι σε επίπεδο πέραν της καθημερινότητας και της ενστικτώδους ζωής. Κάποια στιγμή ο νους αντιλαμβάνεται ότι πέρα και πίσω από τα απτά, υπάρχουν κι άλλα πράγματα μη ορατά, τα οποία όμως εκδηλώνονται στα μάτια μας, αλλά δεν μπορούν να ερμηνευτούν με απλοϊκό τρόπο. Αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος, ότι τελικά ο απτός κόσμος είναι απλά η προβολή στο υλικό πεδίο, κάποιων τεκταινόμενων σε ένα υπερβατικό και αόρατο στα μάτια μας πεδίο. Τα μαθηματικά αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Η πνευματική αναζήτηση οδηγεί στην αντίληψη των ανώτερων κόσμων, στην αυτεπίγνωση και την κυριαρχία μας στην ύλη, αλλά και τον κατώτερο εαυτό μας. Τότε και μόνο τότε, αντιλαμβανόμαστε τις δυνάμεις που έχουμε ως άνθρωποι, αλλά και ποιά ακριβώς είναι η θέση μας μέσα στην Δημιουργία.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταρχήν δεν είμαι τέκτονας, ούτε ανήκω πουθενά αλλού, εκτός του εαυτού μου.
    Το θέμα που ανοίγεις περί αρρήτων λόγων, είναι τεράστιο και έχει συζητηθεί και εξηγηθεί επαρκώς στις σελίδες των Αναψυκτηρίων και σε άρθρα περί των Ιερατείων. Κάνε τον κόπο να ψάξεις μέσα στον Καταχθόνιο Δαίμονα και θα σου λυθούν πολλές απορίες.
    Εν ολίγοις όμως θα σου πω πως η γνώση δεν είναι κάτι που μπορεί να μοιραστεί σε οποιονδήποτε, αν αυτός δεν είναι έτοιμος να την υποδεχτεί. Οι άνθρωποι δεν είναι όλοι στο ίδιο επίπεδο διάνοιας, ούτε κραδάζουν στην ίδια συχνότητα. Όσες φορές κάποια γνώση έπεσε σε λάθος χέρια, το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό.
    Πιστεύω λοιπόν, ότι μιας και ήλθες στον χώρο μας, ξεφυλλίζοντας τις σελίδες μας, θα βρεις πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις και αρκετές απορίες σου, θα απαντηθούν.
    Καλή συνέχεια!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ ΚΑΠΠΑ, δεν μπορώ να σου υποδείξω τι θα επιλέξεις. Η επιλογή είναι μόνο δική σου. Αυτό που σε παροτρύνω, είναι να ερευνήσεις όσα περισσότερα μπορείς. Ο εσωτερισμός είναι μια συνέχεια της αρχαίας γνώσης, η οποία προέρχεται από τον Ερμητισμό. Ασφαλώς υπάρχει και πιο πίσω προέλευση, αλλά μετά χανόμαστε...
    Οι θρησκείες που προέρχονται από τον Ιουδαϊσμό, έχουν την ίδια αφετηρία, αλλά άλλη μορφή.
    Η δική μου άποψη είναι, να παραμείνεις αδογμάτιστος και απλός παρατηρητής-συλλέκτης.

    Δεν υπάρχει "πρέπει" στο να κάνουμε αστρική προβολή! Όσοι κάνουν μια συνειδητή παρουσία στο αστρικό πεδίο (διότι η υποσυνείδητη είναι δεδομένη για όλους), διαπιστώνουν πως ο κόσμος δεν είναι μόνο ο υλικός και πως ο άνθρωπος έχει πλείστες άλλες δυνατότητες μέσα στην Δημιουργία, από αυτές που νομίζει. Αυτό βοηθά στην αυτεπίγνωση.
    Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να μην πειραματιστείς μόνος ή μόνη σου, αλλά πάντα με καθοδήγηση και προστασία.
    Όλα αυτά που ρωτάς, έχουν αναλυθεί μέσα στις σελίδες του Κ.Δ.
    Σχετικά με το εικοσιτετράεδρο, δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο από το γεγονός ότι αποτελεί ένα κρυσταλλικό στερεό και πως το ανάπτυγμά του, μοιάζει με την σβάστικα.
    Όμως αγαπητέ ΚΑΠΠΑ, δεν κατανοώ τον λόγο που η συζήτησή μας γίνεται κρυφά!
    Δεν έχεις να μου πεις κάτι προσωπικό. Αυτά που συζητάμε, λέγονται ανοιχτά και δημόσια, δίνοντας την ευκαιρία και σε άλλους να πουν μια γνώμη, που ίσως σου λύσει απορίες.
    Ως εκ τούτου σε προσκαλώ να σχολιάζεις, να ρωτάς και να λες ελεύθερα την άποψή σου, στον χώρο του Αναψυκτηρίου ή όποιου άρθρου σου κεντρίζει το ενδιαφέρον.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και σε περιμένω να εμφανιστείς δημόσια στα Αναψυκτήρια, ως σχολιαστής. Όλοι οι συνδαιτυμόνες είναι καλοί και ευγενικοί σχολιαστές, οπότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Εγγυητής είναι εγώ.
    Εις το επανιδείν λοιπόν!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα Λυκιε θα ηθελα να σου κανω μια προσωπικη ερωτηση.Αυτη η αδιακοπη εσωτερικη αναγκη για μαθηση και γνωση σε εχει βοηθησει πουθενα,θελω να πω οτι τωρα οσα χρονια μαθαινω εξερευνω οτι εχω μαθει δεν με βοηθαει,με κανει να νιωθω μοναχος ,οργιζμενος γενικα αρκετα αρνητικα συναισθηματα δεν με εχει βοηθησει σε κατι,μονο στο να γινω καλυτερος σαν ανθρωπος ,ειναι σαν σε τρολλαρει η ζωη, πετυχαινεις κατι μεσα απο αυτο,εχω αφοιερωση πολλες ωρες στην ερευνα και εξερευνησει πολλων θεματων κατι το οποιο μου εχει στερησει να ειμαι αρκετα ενεργητικος στην πρακτικη ζωη.Μηπως τελικα αξιζει να ζεις στην αγνοια και τους κοπους τις καθημερινης ζωης,δεν βλεπω να κερδιζω κατι αλλο εκτος απο αυτα τα αρνητικα συναισθηματα και την μαχη με τον ευατο μου,εχω δημιουργησει τελεια ιδανικα που συγκρουονται καθημερινα με την μετριοτητα της ζωης.ΚΑΠΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ ΚΑΠΠΑ, υπάρχει και η επιλογή του "μακάριοι οι πτωχοί το πνεύματι"! Όταν όμως θέλεις να βγεις από την μάζα των πνευματικά "πτωχών" και επιλέγεις την δύσκολη ατραπό της πνευματικότητας, τότε πρέπει να είσαι έτοιμος για την μεγάλη μάχη, η οποία έχει υψηλό τίμημα! Δεν είναι τυχαίο ότι οι εξελιγμένοι πνευματικά άνθρωποι έχουν μια μελαγχολία, αν και αυτό δεν τους εμποδίζει να ζουν σε ευδαιμονία. Όταν γνωρίζεις τον ανθρώπινο πόνο και κατανοείς την αδυναμία του ανθρώπου, στην αρχή κλονίζεσαι. Αργότερα το ξεπερνάς και μαθαίνεις να ζεις και να παλεύεις με αυτό, βοηθώντας και άλλους ανθρώπους από αγάπη.
    Λες ότι η ενασχόλησή σου με την γνώση σε κάνει καλύτερο άνθρωπο! Λίγο είναι αυτό;
    Φυσικά και οι άνθρωποι που ξεφεύγουν απ΄την μάζα, νοιώθουν απομόνωση και οργή. Αυτά είναι στάδια που αρχικά κοστίζουν, αλλά στην συνέχεια συνηθίζονται και ξεπερνιούνται.
    Χρειάζεται όμως επιμονή και θέληση. Πίστη στον στόχο σου και θάρρος για τις απώλειες των κατωτέρων σου αγαθών.
    Αν δεν αντέχεις, να ξέρεις ότι πισωγύρισμα δεν υπάρχει και μπορεί να οδηγηθείς στην παράνοια.
    Όλα είναι θέμα επιλογών και εσωτερικής δύναμης.

    Προχώρα με θάρρος και μην "μασάς" αγαπητέ!

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστω για την απαντηση αγαπητε Λυκιε,μια ερωτηση ασχετη θα ηθελα να κανω τωρα,εψαξα σε καποια αρθρα σου αλλα δεν βρηκα συγκεκριμενο,μονο υπαινιγμους σου σε καποια σχολια σου,πισω απο αυτη την παγκοσμια διακυβερνυση πιστευεις οτι βρισκεται κατι αλλο ''αορατο''(ερπετοειδης για παραδειγμα)?Αν ναι θα ηθελα να καταθεσεις και την αποψη σου γιατι ειναι ενδιαφερον θεμα,και επειδη εχω διαβασει οτι παραμυθια θες για αυτους στο διαδυκτιο θα ηθελα ,επειδη σε βλεπω οτι εισαι πιο συκροτιμενος απο καποιους αλλους να μας πεις.Ευχαριστω εκ των προτερων.ΚΑΠΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία που πιστοποιούν την ύπαρξη τέτοιων οντοτήτων. Πιστοποιούν την αλληλεπίδρασή τους με το ανθρώπινο είδος, εδώ και δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Υπάρχουν επιστημονικά, ιστορικά και θρησκευτικά στοιχεία που συγκλίνουν προς αυτή την άποψη.
    Ασφαλώς κάποιοι εκμεταλλεύονται την πληροφορία για να την προωθήσουν ως μόδα, φόβητρο ή αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης. Επίσης όπως πάντα, δημιουργείται μια μυθοπλασία από εμμονικούς ανθρώπους, που παραπλανούν τον κόσμο με κατασκευασμένα στοιχεία.
    Επίσης και κάποιες μυστικές υπηρεσίες, νόθευσαν την αλήθεια, ώστε να προκαλέσουν σύγχυση και να αποδυναμώσουν το κύρος αυτών των συζητήσεων.
    Η μυθολογία και η παράδοση όμως, όλων των αρχαίων λαών, περιγράφουν περίπου τα ίδια πράγματα. Σαφώς αναφέρονται στην ιστορία και την αλληλεπίδραση των ανθρώπων, με μη ανθρώπινα όντα, ανώτερων δυνατοτήτων από εμάς. Αυτό όμως, δεν είναι κάτι που αφορά μόνο το παρελθόν, αλλά το παρόν και το μέλλον.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπερα αγαπητε Λυκιε,ειπες σε ενα σχολιο σου << Όμως η γνώση διασώζεται και σε άλλες μορφές, όπως μυήσεις, παραδόσεις, μυθολογίες, κτλ. Τέλος πράγματι, υπάρχει εγκατεστημένη γνώση μέσα στο κλειδωμένο μας "νου", αλλά χρειάζεται ειδική αφύπνιση για να ξεκλειδωθεί σε όσους την έχουν>>.Ενδιαφερον η τελευταια προταση,με βαζεις σε σκεψεις και μου δημιουργεις στοχους,σε ευχαριστω,θα το εχω σαν σκεψη στην πορεια για την γνωση και την αληθεια.ΚΑΠΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλησπερα Λυκιε ,θα ηθελα να μου προτεινεις καποια βιβλια απο αρχαια Ελληνικη γραμματεια,για αρχαια μυστηρια της αιγυπτου,σουμεριων βαβυλωνιων αν γνωριζεις και αν αξιζει καποιο συγκεκριμενο βιβλιο του Πετρου Γραβιγγερ.Ευχαριστω εκ των προτερων.ΚΑΠΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πράγματι τα βιβλία της "βιβλιοθήκης της Σφιγγός" του Π. Γράβιγγερ θα σε καλύψουν πλήρως, ιδίως στα θέματα της Ερμητικής φιλοσοφίας που είναι η αφετηρία του Εσωτερισμού. Είναι πάρα πολλά για να εντοπίσω κάποιο συγκεκριμένο. Δες την Βιβλιοθήκη και διάλεξε. Χρήσιμη σειρά, είναι και η Εγκυκλοπαίδεια του Εσωτερισμού.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.