Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Αστρικό ταξίδι: Πετάξτε με τη θέληση σας

Τι είναι η αστρική προβολή; Μαγική ικανότητα που έχουν κάποια εξελιγμένα άτομα ή κάτι που ο καθένας μπορεί να μάθει; Ψευδαίσθηση ή πραγματικότητα; Υπάρχουν κίνδυνοι; Σε τι μπορεί να χρησιμεύσει; Η αστρική προβολή είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί πολλούς από αυτούς που ασχολούνται με τις ανεξερεύνητες δυνάμεις του ανθρώπου και



από τον Αγγελο Βιαννίτη

Τι είναι η αστρική προβολή; Μαγική ικανότητα που έχουν κάποια εξελιγμένα άτομα ή κάτι που ο καθένας μπορεί να μάθει; Ψευδαίσθηση ή πραγματικότητα; Υπάρχουν κίνδυνοι; Σε τι μπορεί να χρησιμεύσει; Η αστρική προβολή είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί πολλούς από αυτούς που ασχολούνται με τις ανεξερεύνητες δυνάμεις του ανθρώπου και τις ψυχικές δυνατότητες. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα αστρικά ταξίδια, που εκφράζεται με βιβλία, άρθρα, ειδικά σεμινάρια και ομάδες που εξασκούνται στο να κατακτήσουν την τεχνική της συνειδητής προβολής. Το θέμα είναι τεράστιο και ένας αρχάριος μπορεί να χαθεί μέσα σε ένα λαβύρινθο διαφορετικών απόψεων και μεθόδων που υπόσχονται χωρίς πολύ κόπο την εμπειρία του αστρικού ταξιδιού. Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά και να ξεκαθαρίσουμε λίγο το τοπίο, θα απαντήσουμε στις 12 πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται συνήθως για την αστρική προβολή.

 




1. Τι σημαίνει αστρική προβολή; Είναι ένα φαινόμενο, όπου το άτομο νιώθει να αποχωρίζεται από το φυσικό του σώμα και είναι σε θέση να ταξιδέψει στον αστρικό κόσμο και να έχει εμπειρίες μέσα σ’ αυτόν. Ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των εξωσωματικών εμπειριών, όπως το συνειδητό ονείρεμα και οι επιθανάτιες εμπειρίες, καταστάσεις δηλαδή όπου το άτομο έχει εμπειρίες πέρα από αυτές που δίνουν οι σωματικές αισθήσεις. Αν και διαφέρει από τις υπόλοιπες εξωσωματικές εμπειρίες, εντούτοις συνδέεται στενά με αυτές, μιας και όλες σχετίζονται με τη δυνατότητα αντίληψης που έχει το αστρικό μας σώμα.

2. Πότε συμβαίνει η αστρική προβολή; Η αστρική προβολή συμβαίνει όταν το αστρικό σώμα διαχωρίζεται από το φυσικό. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει είτε ακούσια είτε με τη θέλησή μας και συνήθως μετά από συνεπή και σταθερή εξάσκηση. Ακούσια συμβαίνει σε περιπτώσεις ατυχημάτων αλλά και στην κατάσταση του ονειρέματος.

3. Πού βρίσκεται αυτός ο αστρικός κόσμος; Στον ίδιο χώρο που βρίσκεται και ο φυσικός, υλικός κόσμος. Δεν πρόκειται για κάποιο συγκεκριμένο χώρο, αλλά για ένα διαφορετικό τρόπο αντίληψης. Δεν πηγαίνουμε πουθενά, απλώς έχουμε τη δυνατότητα να αντιληφθούμε μια διαφορετική πλευρά της πραγματικότητας. Βλέπουμε περισσότερο την ενεργειακή φύση των ανθρώπων και των αντικειμένων. Το αστρικό σώμα λειτουργεί στον αστρικό κόσμο με παρόμοιο τρόπο, αν και πιο διευρυμένα, απ’ ό,τι το φυσικό σώμα λειτουργεί στον υλικό κόσμο.

4. Υπάρχουν πράγματα ή οντότητες στον αστρικό κόσμο που δεν υπάρχουν στο φυσικό; Οι πνευματικές και οι εσωτερικές παραδόσεις ως επί το πλείστον αποδέχονται την ύπαρξη οντοτήτων στον αστρικό κόσμο και μάλιστα μιλάνε για αλληλεπιδράσεις που μπορούν να έχουν αυτές οι οντότητες με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό συνιστούν πάντα το άτομο να φτιάχνει μια «ασπίδα» προστασίας, για να χρησιμοποιήσουμε μια γνωστή έκφραση, με πίστη, προσευχή και οραματισμό λευκού φωτός. Γενικά, ο αστρικός κόσμος, αν και είναι γεμάτος από αστρικούς κατοίκους, θεωρείται μάλλον πιο ασφαλής από τον υλικό κόσμο.

5. Υπάρχει κίνδυνος να μην επιστρέψω στο σώμα μου; Όχι. Το αστρικό σώμα συνδέεται πάντα με το φυσικό διαμέσου της ασημένιας χορδής, μέσω της οποίας επιστρέφουμε πάντα πίσω. Στην πραγματικότητα μία από τις δυσκολίες της αστρικής προβολής είναι ότι επιστρέφουμε πολύ εύκολα πίσω. Το δύσκολο μέρος είναι να παραμείνουμε στον αστρικό κόσμο. Στη μοναδική περίπτωση όπου δεν γυρίζουμε πίσω είναι όταν σπάσει η ασημένια χορδή, και αυτό συμβαίνει αποκλειστικά και μόνο όταν πεθαίνουμε.

6. Έχω προσπαθήσει πολλές φορές και δεν τα έχω καταφέρει. Κάποιος μου είπε ότι μόνο ιδιαίτερα άτομα που έχουν μια καρμική προδιάθεση μπορούν να ταξιδέψουν συνειδητά στο αστρικό πεδίο. Είναι αλήθεια; Όχι. Το να ταξιδεύει κανείς στον αστρικό κόσμο είναι μια ανθρώπινη δυνατότητα που τη μοιραζόμαστε όλοι. Σίγουρα έχετε ταξιδέψει, αλλά απλά δεν είχατε συνείδηση και δεν έχει καταγραφεί μέσα σας. Οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει να προβάλλει συνειδητά τον εαυτό του μετά από συνεχή εξάσκηση. Μπορεί να μην τα καταφέρατε μέχρι τώρα για πολλούς λόγους. Ίσως γιατί δεν εξασκηθήκατε αρκετά και τα παρατήσατε, επειδή απογοητευτήκατε ή για άλλους λόγους που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής σας.

7. Όταν προβάλλεσαι, μπορείς ακόμα να βλέπεις πράγματα του υλικού κόσμου; Όταν προβάλλεται το άτομο στον αστρικό κόσμο, δεν βλέπει πραγματική φυσική ύλη, αλλά το αστρικό μέρος που υπάρχει στο φυσικό κόσμο. Οτιδήποτε υπάρχει στο φυσικό υπάρχει και στον αστρικό και το αντιλαμβάνεσαι ανάλογα. Κάποιος που ξεκινάει να μάθει τις τεχνικές στην αρχή έχει δυσκολία να αναγνωρίζει μέρη και αντικείμενα. Όσο περισσότερο εξοικειώνεται, όμως, με τον αστρικό κόσμο, τόσο πιο εύκολα αναγνωρίζει τη μορφή που έχουν εκεί αυτά που γνωρίζει στο φυσικό κόσμο.

8. Τι μπορεί να δυσκολέψει την αστρική προβολή; Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα, για παράδειγμα, επηρεάζουν τον εγκέφαλο και τη συνείδηση, που χρειάζεται να είναι όσο το δυνατόν πιο διαυγείς, δυσκολεύοντας έτσι το αστρικό ταξίδι. Επίσης, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, όχι μόνο δυσκολεύουν, αλλά καταστρέφουν το αστρικό σώμα και τελικά εξαφανίζουν τελείως κάθε δυνατότητα για συνειδητή αστρική προβολή.

9. Είναι τα όνειρα ένα είδος αστρικής προβολής; Σίγουρα έχετε ταξιδέψει στο αστρικό σε κάποιο όνειρό σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε όνειρο είναι και μια αστρική προβολή. Αυτές οι ψυχικές εμπειρίες που βιώνουμε κατά τη διάρκεια του ύπνου μας και τις ονομάζουμε «όνειρα» δεν ανήκουν όλες στην ίδια κατηγορία. Υπάρχουν πολλών ειδών όνειρα, διαφορετικής ποιότητας και λειτουργίας, όπως ψυχολογικά, όνειρα που συνδέονται με καθημερινά γεγονότα, διαισθητικά και προγνωστικά όνειρα κ.ά. Τα όνειρα που αποτελούν και αστρική προβολή συνήθως έχουν μια ιδιαίτερη ζωντάνια, μια μορφή επίγνωσης ότι είστε στο αστρικό και μένουν πιο εύκολα στη μνήμη, αφού αφήνουν μια ζωηρή εντύπωση.

10. Το αστρικό ταξίδι είναι το ίδιο με το συνειδητό όνειρο; Και τα δύο έχουν να κάνουν με το να έχεις συνείδηση ότι βρίσκεσαι στον αστρικό κόσμο. Το συνειδητό όνειρο, όμως, προϋποθέτει ότι ήδη κοιμάσαι, ονειρεύεσαι και ξαφνικά αποκτάς επίγνωση του αστρικού σου σώματος, ξέρεις δηλαδή ότι ονειρεύεσαι. Αντίθετα, η αστρική προβολή μπορεί να συμβεί χωρίς να χρειαστεί απαραίτητα να κοιμηθεί το άτομο. Οι περισσότερες παραδόσεις και συστήματα για την αστρική προβολή, πάντως, συμφωνούν ότι η άσκηση στο συνειδητό ονείρεμα διευκολύνει και την αστρική προβολή, καθώς και το αντίστροφο.

11. Τι μπορεί να κάνει κάποιος στον αστρικό κόσμο; Στην αρχή μαθαίνει να προβάλλει συνειδητά το αστρικό του σώμα και η προσπάθειά του είναι να παραμείνει εκεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Καθώς εξοικειώνεται όλο και πιο πολύ με το περιβάλλον του αστρικού πεδίου, μαθαίνει σταδιακά να κινείται και να αναγνωρίζει τα αντικείμενα και τα μέρη, έτσι όπως φαίνονται εκεί. Οι περισσότερες εσωτερικές παραδόσεις μιλάνε και για άλλες δυνατότητες που υπάρχουν για τον προχωρημένο ταξιδευτή. Μπορεί κάποιος να επισκεφτεί συγκεκριμένα μέρη, που μπορεί να βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά από εκεί που είναι το φυσικό του σώμα, και να δει τι ακριβώς συμβαίνει εκεί τη δεδομένη στιγμή. Επίσης, οι προχωρημένοι μπορούν να επιδράσουν μάλιστα στα αστρικά σώματα άλλων ανθρώπων, να συναντήσουν πνευματικούς δασκάλους ή και να θεραπεύσουν.

12. Υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για την αστρική προβολή; Τι λέει γενικά η επιστήμη; Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν εκατοντάδες έρευνες σε πανεπιστημιακό επίπεδο για τη δυνατότητα της συνείδησης να υπάρξει ανεξάρτητα από το φυσικό σώμα. Έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που αναφέρουν αυτές τις εμπειρίες, με τις πιο εντυπωσιακές ανάμεσά τους να προέρχονται από άτομα που ποτέ δεν είχαν σχέση με τέτοια θέματα, από τυχαία περιστατικά, όπως ένα ατύχημα, ή από άτομα που έχουν περιγράψει με λεπτομέρειες αυτά που συνέβαιναν, όταν αυτοί βρίσκονταν αναίσθητοι στο χειρουργικό τραπέζι ή κάπου αλλού. Υπάρχουν όμως πολλές ερμηνείες για αυτά τα περιστατικά και μάλλον είμαστε μακριά ακόμα από την επιστημονική θεωρία που να καλύπτει απόλυτα και αυτή την πλευρά των ψυχικών δυνατοτήτων του ανθρώπου. Το πρόβλημα είναι ότι η αστρική προβολή, όπως η πίστη σε μια ανώτερη δύναμη, στα όνειρα ή στη διαίσθηση είναι μια εσωτερική εμπειρία και ως τέτοια δεν μπορεί να είναι αντικείμενο επαλήθευσης από τον ανεξάρτητο παρατηρητή-επιστήμονα.
Μια μέθοδος αστρικής προβολής
Η μέθοδος των μαγισσών Μια σχετικά απλή, αλλά αποτελεσματική μέθοδος αστρικής προβολής είναι αυτή που προτείνει η συγγραφέας και ερευνήτρια Σίλβερ Ράβενγουλφ και βασίζεται στις παραδόσεις της μαγικής παράδοσης Wikka.

Για την προετοιμασία: Διαλέξτε κάποια ώρα που δεν θα σας αποσπάσει τίποτα την προσοχή. Την ημέρα που θα επιλέξετε να πειραματιστείτε στην αστρική προβολή καλό είναι να απέχετε από βαριές τροφές, όπως το κόκκινο κρέας και το αλκοόλ. Για τους αρχάριους είναι πολύ βοηθητικό να κάνετε πριν ένα τελετουργικό μπάνιο, μέσα στο οποίο μπορείτε να βάλετε αλάτι και κάποια βότανα. Τοποθετήστε ένα μπολ με νερό και ένα με αλάτι δίπλα στο κρεβάτι σας. Ευλογήστε τα και ραντίστε λίγο και από τα δύο στις τέσσερις γωνιές του δωματίου, ώστε να εξαγνιστεί ο χώρος.

Για να αρχίσετε: Ξαπλώστε στο κρεβάτι χωρίς να σταυρώνετε τα πόδια και τα χέρια σας και πάρτε τρεις βαθιές αναπνοές. n Φανταστείτε τον εαυτό σας λουσμένο σε ένα λευκό και εξαγνιστικό φως προστασίας. Χαλαρώστε κάθε κομμάτι του σώματός σας ξεχωριστά. Όταν νιώσετε απόλυτα χαλαρωμένοι, επικεντρωθείτε στο μέτωπό σας, στο σημείο ανάμεσα στα φρύδια (το σημείο που βρίσκεται το τρίτο μάτι) και φανταστείτε να βγαίνει το αστρικό σας σώμα από εκεί.

Η διαδικασία της προβολής: Αρχικά, μπορεί να αισθανθείτε ένα προοδευτικό μούδιασμα στο σώμα, ένα ελαφρύ μυρμήγκιασμα στο πρόσωπο ή να νιώσετε πως αιωρείστε. Μην ανησυχήσετε και μη φοβηθείτε. Η ανησυχία και ο φόβος θα σας βγάλουν από την κατάσταση χαλάρωσης. Να γνωρίζετε ότι αυτές είναι φυσιολογικές αντιδράσεις και είστε απόλυτα ασφαλείς. Χαλαρώστε και κρατήστε την προσοχή σας στην εσωτερική αίσθηση. Αν χάσετε τη συγκέντρωσή σας -μετακινηθείτε, ξυστείτε κ.λπ.-, θα πρέπει να συγκεντρωθείτε ξανά από την αρχή. Αυτό είναι και το πιο δύσκολο σημείο για τους αρχάριους, να έχουν δηλαδή υπομονή στη συγκέντρωση και να μην απογοητεύονται. Αν πραγματικά το θέλετε και δείξετε συνέπεια και υπομονή στην άσκηση, σίγουρα θα πετύχετε να ταξιδέψετε με το αστρικό σας σώμα. Κάθε φορά που από εκεί κι έπειτα επιχειρείτε αστρική προβολή θα είναι όλο και πιο εύκολο.

Μόλις βγείτε από το σώμα σας για πρώτη φορά, περιοριστείτε στο να εξερευνήσετε το δωμάτιό σας με τις καινούργιες σας αισθήσεις και μην επιχειρήσετε να πάτε μακρύτερα. Οραματιστείτε συνειδητά ότι επιστρέφετε στο σώμα σας. Μετρήστε μέχρι το πέντε και ανοίξτε τα μάτια σας. Αφήστε τουλάχιστον εικοσιτέσσερις ώρες να περάσουν πριν δοκιμάσετε ξανά. Όταν θα έχετε εξασκηθεί αρκετά, δεν θα υπάρχει ανάγκη γι’ αυτό το χρονικό διάστημα ξεκούρασης.

Πηγή:   http://www.womenonly.gr

111 σχόλια:

  1. ΔΡΑΤΤΟΜΑΙ ΤΗΣ ΕΥΧΑΙΡΕΙΑΣ ΝΑ ΠΡΟΒΩ ΕΙΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΥΚΙΟΝ Η ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΤΕΡΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.
    ΠΟΙΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ? ΔΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟΝ ΠΕΔΙΟΝ? ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΓΓΥΜΩΝΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΣ ΕΚ ΔΙΑΜΟΝΙΚΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΟΣΟ ΛΕΙΠΟΜΕΝ ΕΚ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ? ΔΙΑ ΤΙΝΑ ΛΟΓΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΛΕΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΘΟΣΙΝ ΕΚ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΥΜΩΝ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣ ΕΚ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑΝ ΔΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ?
    θΑ ΗΘΕΛΟΝ ΕΙΔΙΚΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΝ ΤΟΥ ΑΡΜΑΓΕΔΟΝΟΣ, ΤΟΥ Α-Ω ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΥ ΟΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΧΕΤΙΚΩΣ.
    "ΙΕΡΑΡΧΗΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Ιεράρχη, θα αφήσω χώρο για να σου απαντήσουν οι φίλοι που επικαλέστηκες, αλλά εγώ επιγραμματικά θα σου πω, ότι ο λόγος για να «ταξιδεύουμε» στο αστρικό πεδίο είναι απλά, για να μάθουμε να υπάρχουμε συνειδητά σε χώρους που υφίστανται στην φύση, αλλά εμείς (η συνείδησή μας) τους αγνοεί. Είναι το ίδιο φυσικό με το να κινείσαι στην Λ. Κηφισίας! Πρόκειται δηλαδή για κατάκτηση γνώσης μέσα από βίωμα μιάς απόλυτα φυσικής κατάστασης. Κίνδυνοι υπάρχουν, όπως υπάρχουν και όταν περπατάς στην Λ. Κηφισίας, χωρίς …κανόνες! Περιορίζομαι σε αυτές τις λέξεις.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΕΓΩ ΑΦΤΟ ΤΟ ΠΑΘΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ ΕΝΩ ΕΙΜΟΥΝΑ ΞΑΠΛΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΙΜΟΜΟΥΝΑ ΞΥΠΝΙΣΑ ΑΝΙΞΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΑ ΞΑΝΑ ΕΚΛΙΣΑ ΚΑΙ ΕΝΙΟΣΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΟ ΑΠΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΕΤΑΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΒΛΕΠΟ ΠΩΣ ΚΙΜΑΜΕ ΑΦΤΟ ΚΡΑΤΙΣΕ ΚΑΝΑ 2 ΛΕΠΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ.ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ ΤΟ ΠΑΘΑ ΕΓΩ

      Διαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΜΑΓΕΙΑ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΖΩΗ Η ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΑΣΗ. ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΣΤΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΠΟΥΡΦΕΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΣΑΤΑΝΑ Κ ΜΑΓΕΙΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε, εάν η αναζήτηση της γνώσης σου θέλεις να περιορίζεται σε ένα και μόνο "θεόπνευστο" βιβλίο και τίποτε πέραν αυτού, τότε μάλλον σου ταιριάζουν άλλου είδους ιστολόγια. Εδώ βρισκόμαστε πέρα από δογματισμό και φανατισμό. Κινούμαστε ελεύθερα στην θάλασσα της Γνώσης και γνωρίζουμε πολύ καλό κολύμπι!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ. ΕΧΑΣΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΘΗΚΑΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ. ΤΩΡΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΑΣΤΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΗ ΚΑΤΟΡΘΩΝΙΝΤΑΣ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΩ.
      ΑΘΗΝΑΙΟΣ

      Διαγραφή
    3. Φίλε Αθηναίε, αυτό δυστυχώς συμβαίνει συχνά σε πολλούς ανθρώπους. η καθημερινότητα μας εμποδίζει στην αυτοσυγκέντρωση και αναστέλλει πολλές πνευματικές μας δραστηριότητες. Πρέπει να βρεις τον τρόπο να αντισταθείς σε αυτή την αδράνεια. Προσπάθησε να βρεις κάποιο χρόνο και κάποιο μέρος ήσυχο, ώστε να απομονώνεσαι για λίγο και ξεκίνησε εκεί να χαλαρώνεις και να αυτοσυγκεντρώνεσαι. Μια καλή βοήθεια, είναι να κάθεσαι οκλαδόν, ώστε το ιερό οστό σου να εφάπτεται γυμνό με το έδαφος.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. ο χριστος ειπε οτι οταν παιτηανουμε εχουμε την αιονια ζωη δε παιθενουμε πνευματικα!! εκει παμε οταν φυγει το υλικο σωμα αυτο ειναι η αυλη ζωη που ειπε ο χριστος !!!

      Διαγραφή
    5. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ ! ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ : ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ! ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ, ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ? ΚΑΙ ΑΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ? Η ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ! ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΟΣ, ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ :Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ ΕΓΩ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΠΑΝΤΩΣ!!!!

      Διαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλή εβδομάδα.
    Μόλις τώρα είδα το άρθρο και την ερώτηση του Ιεράρχη.
    Επίσης, δηλώνω χριστιανή και...πιστή του Ιησού αλλά αυτή η κατάσταση (μιάς και περι καταστάσεως πρόκειται) δεν θεωρώ πως έρχεται σε αντίθεση σε θέματα πίστεως.
    Λοιπόν, εμένα αυτό μου συμβαίνει όπως σε πολλούς ΧΩΡΙΣ να το προγραμματίσω, στον ύπνο μου. Συνήθως λίγο πριν κοιμηθώ είτε λίγο πριν ξυπνήσω. Είναι (για όσους δεν το συνειδητοποιούν) η κατάσταση που σίγουρα θα βιώσατε όταν ξυπνήσατε με την αίσθηση της πτώσης και του...απότομου "κουμπώματός σας" στο σώμα σας.
    ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή η προσευχή μας είναι το γερότερο και δυνατότερο "οπλο" ή καλύτερα το μέσον προστασίας μας, ΠΡΙΝ κοιμηθώ φροντίζω να ζητήσω προστασία ψυχής και σώματος. Ζώντας στο εξωτερικό, έχω πάει κοντά στους άρρωστους γονείς μου αλλά το πιό συγκινητικό είναι πως έχω δει τον πατέρα μου να έρχεται στο φωτεινό του σώμα ήρεμος στο κρεββάτι μου και να με χαιρετά ευχαριστώντας με για κάτι που είχα τότε κάνει/προσφέρει γεμάτος συγκίνηση.
    Φοβήθηκα αρκετές φορές απ την αίσθηση του κενού και της αιώρησης αλλά το μπέρδεψα και με όνειρα που πετούσα. ΕΜΑΘΑ να μην φοβάμαι και να ευχαριστώ όσους με προστατεύουν αλλά και όσους με ενημερώνουν για το ΑΠΙΘΑΝΟ δώρο του Θεού και της ευλογίας Του προς το Ανθρωπο μαζί με τις δυνατότητες του μας δίνει. Στο χέρι μας μέσω της ελεύθερης βούλησης να κάνουμε πάντα το αγαθό και το καλό.
    ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΑ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΒΟΛΙΚΑ ΠΡΑΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ-ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΟΛΟΥΣ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΩΖΕΙ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΩΖΕΙ.

      Διαγραφή
    2. Φίλη Ανδρομέδα,
      σε ευχαριστούμε για την κατάθεση των εμπειριών και των γνώσεων που μας προσφέρεις. Ελπίζω να ικανοποιήθηκαν πολλοί φίλοι μας από τα λόγια σου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. ο αυλος κοσμος ειναι κι αυτος του θεου πραμα οχι σατανικο !!!αν εμεις κανουμε πραματα που φερνουν κακοι ενεργια τοτε ειν αλο θεμα !! η ζωη η μεταθανατια ετσι ειναι απλα τωρα την δοκιμαζουμε οστε οταν φυγουμε απ τον υλικο κοσμο να μας ειναι οικιοτερος ο αυλος κοσμος ο αιονιος δε πεθαινει η ψυχη γυριζει γυρο σενα παραλιλο κοσμο απο αυτον εδω κατω που ζουμε

      Διαγραφή
  4. Πρώτα απ'όλα να καλησπερίσω τον φίλο ΙΕΡΑΡΧΗ και αφού καλούμε θα δώσω την απάντηση στο εν λόγο θέμα .
    Πρώτα απ'όλα θα επαναλάβω κάτι που επανέλαβε και με φιλική διάθεση η φίλη μας ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ.
    Δηλώνω ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ, ακόμη ..καίτοι αυστηρά δοκιμαζόμενος , να πλέον μη έχοντας αυστηρές πεποιθήσεις και αποδεχόμενος την πίστη του καθενός .

    Θα σταθώ κατά σειρά σε ερωτήματα που έχεις θέσει και τις αμφιβολίες σου .
    1ον << ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΓΓΥΜΩΝΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΣ ΕΚ ΔΙΑΜΟΝΙΚΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΟΣΟ ΛΕΙΠΟΜΕΝ ΕΚ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ? >>

    Φίλε ΙΕΡΑΡΧΗ πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να αποβάλουμε την ιδέα της κατάληψης δαιμονικών οντοτήτων του σώματός μας όσο εμείς "απουσιάζουμε " από αυτό .
    Άλλωστε θα συμφωνήσεις και εσύ, ότι αυτό αποτελεί πρόσχημα και δικαιολογία συχνή πλέον, ότι υποτιθέμενα καταληφθήκαμε από δαιμόνια μη αποδεχόμενοι τις πράξεις μας , οι οποίες ζημίωσαν οι έβλαψαν με κάκιστο τρόπο έτερα άτομα .

    Θα έλεγα ότι δεν χρειάζεται να καταλειφθούμε από δαιμόνια για να πράξουμε κακώς κατά συνανθρώπων μας . << Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου >>.
    2ον << ΔΙΑ ΤΙΝΑ ΛΟΓΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΛΕΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΘΟΣΙΝ ΕΚ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΥΜΩΝ? >> .

    Τα νέα βήματα μας πάντα είναι δειλά , περιορίζονται στην αναγνώριση του νέου εδάφους που ανοίγεται στον ορίζοντά μας . Φαντάσου σαν ένα μικρό παιδί , αρχίζει να περπατάει δειλά - δειλά να αναγνωρίζει και να εξερευνά το εσωτερικό του σπιτιού του , αποφεύγοντας να εξέλθει από την ασφάλεια αυτού .
    Εντός αυτού νοιώθει ασφάλεια με την οικεία παρουσία της μητέρας του και το χάδι όταν σκοντάψει και χτυπήσει .
    'Όταν σου ανατεθεί μια νέα δουλειά τα βήματα σου τι πιο λογικό να είναι διστακτικά ;
    3ον << ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣ ΕΚ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑΝ ΔΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ? >>

    Θα ήθελα και εγώ να ξέρω την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα σου .
    Μετά από επιστημονικές μελέτες όμως , πολλοί ήσαν αυτοί οι επιστήμονες που μιλούν για παρόμοια ταξίδια που έχει κάνει ο άνθρωπος .
    Πολλοί δε ισχυρίζονται ότι ταξίδια παρόμοια έχουν κάνει πλήθος ανθρώπων, πλην όμως αυτού το αντιλαμβάνονται ως όνειρο, ή ως εμπειρία που είχαν μετά από μακροχρόνια νοσηλεία .
    Αν όμως υποστηρίξουμε πλέον αυτά τα ταξίδια ότι εγκυμονούν κινδύνους γιατί κάποιοι ισχυρίζονται ότι αφορμή αυτά τα ταξίδια "είδαν" ότι υπάρχει και άλλη ζωή ;
    Πόσο δε όταν ισχυρίζονται ότι πραγματικά εντόπισαν τον παράδεισο καίτοι δεν ήσαν και οι πιστοί , άλλαξαν όμως στην πορεία αυτής της αστρικής τους προβολής ;

    Τώρα όσον αφορά το πρώτο σου και κύριο ερώτημα :
    << ΠΟΙΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ? >>
    Θα σου απαντούσα με ερωτήματα :
    Ποιός ο λόγος να μάθεις να περπατάς ;
    Τι είναι αυτό που σε κάνει πάντα να θέλεις να ανακαλύψεις κάτι καινούργιο ;
    Γιατί η ανθρώπινη υπόσταση έχει χαρακτηριστεί ότι δεν έχει όρια ;
    Γιατί ο άνθρωπος έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ;

    Κάποιες φορές πρέπει να πάψουμε να μας διακατέχει η κακιά σκέψη και η υποτιθέμενη αμαρτία που θα πάρουμε από απλές ενέργειές μας ,όταν φυσικά αυτές δεν βλάπτουν τρίτο άτομο ή εμάς .
    Κάποτε άνθρωπος της Ιεροσύνης είπε << εάν βαδίζεις τον δρόμο του Θεού ας μην προσκυνάς ΑΥΤΟΝ αυτός και πάλι θα σου το ανταποδώσει , αν αναζητάς από εμένα να σε εξομολογήσω κάνεις λάθος βρες ένα εικόνισμα στο σπίτι σου και μίλα από εκεί μέσα στον ΘΕΟ αυτός και πάλι θα σε ακούσει >> .

    Εμείς φίλε ΙΕΡΑΡΧΗ πρέπει να αποδεχτούμε ότι είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ και ας μην αφήνουμε ότι Εβραϊκό εμφύτευμα προσπάθησαν να προσάψουν στους Έλληνες και στα Χριστά τους ήθη .

    Ο άνθρωπος έχει μάθει να έχει ανήσυχο πνεύμα, πόσο δε οι ΕΛΛΗΝΕΣ , γι'αυτό και οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι μεγαλούργησαν και έδωσαν τα φώτα τους εκεί που κάποιοι προσπαθούν .....να μας τα κλείσουν .

    Πιστεύω ότι σε κάλυψα με τις απαντήσεις μου .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟΤΕΙΩ ΤΑΣ ΘΕΡΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ ΗΜΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΦΙΛΤΑΤΗΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΝ, ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΙΟΝ, ΔΙΑ ΤΑΣ ΕΛΕΙΚΡΙΝΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΔΕ ΟΠΩΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΒΙΒΛΟΥ, ΣΑΤΑΝΑ, ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΔΕΝ ΗΤΟ ΔΙΚΑ ΜΟΥ. ΕΓΩ ΑΝΑΖΗΤΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΠΑΝΤΟΔΑΠΩΣ! ΟΥΔΕΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ ΕΥΚΟΛΩΣ ΚΑΙ ΟΥΚ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΙΜΙ.
    ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΙΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΥΝΚΑΤΟΙΚΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΑΡΚΟΣ ΥΠΟ ΔΑΙΜΟΝΙΚΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΥΠΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΥΜΩΝ. ΔΕΝ ΟΜΙΛΩ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΙΑ ΑΝΑΓΚΗΝ ΕΞΟΡΚΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΙΑΥΤΑ! ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΙ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΑΙ ΟΝΤΟΤΗΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟΝ ΠΕΔΙΟΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΣΙΝ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑΝ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΗΨΩΣΙΝ ΣΑΡΚΙΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΥΡΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΝ. ΔΕΝ ΛΕΓΩ ΠΩΣ ΑΙ ΚΑΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΥΜΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΟΝ ΤΟ ΣΑΡΚΙΟΝ ΥΜΩΝ. ΥΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕΝ ΕΥΘΥΝΗΝ ΔΙΑ ΤΑΣ ΕΠΙΛΟΓΑΣ ΚΑΙ ΤΑΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΥΜΩΝ!!!!! ΔΙΑΤΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΟΜΙΛΕΙΣ ΛΥΚΙΕ?
    "ΙΕΡΑΡΧΗΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Ιεράρχη,
      υπάρχουν πράγματι κίνδυνοι κατά την έξοδο του αστρικού μας σώματος από το υλικό.
      Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν οντότητες στο αστρικό πεδίο που καιροφυλακτούν για να εισέλθουν και να «συνοικήσουν» σε ένα σώμα. Ο λόγος είναι η ανάγκη τους για επέκταση των δυνατοτήτων τους στο υλικό επίπεδο, όπως ακριβώς και εμείς αναζητούμε την επέκταση των δικών μας δυνατοτήτων, στο αστρικό. Οι οντότητες αυτές, είναι κατώτερης τάξης στην ιεραρχία της δημιουργίας. Κάποιες από αυτές είναι δημιουργημένες, από την ανθρώπινη τελετουργική δραστηριότητα. Επειδή η ανθρώπινη τελετουργική δραστηριότητα, ανήκει στην πλευρά του διαβολέα (Βασιλική Τέχνη της Ανατολής), οι οντότητες αυτές έχουν την «δική του» ταυτότητα!
      Ο σκοπός τους λοιπόν, δεν είναι αγαθός για την ανθρώπινη ύπαρξη και πράγματι μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα σε έναν άνθρωπο, αν «συγκατοικήσουν» και μοιραστούν το ίδιο σώμα.
      Αυτή η κατάσταση, ανήκει στην ευρύτερη πραγματικότητα, που υπάρχει πέρα από την συμβατική μας αντίληψη για το τι υπάρχει στην φύση και πως αυτή λειτουργεί.
      Είναι αλήθεια ότι όταν επιχειρούμε ανοίγματα σε άλλους «κόσμους», είναι σαν να βρισκόμαστε έξω από τα νερά μας. Όμως, όταν αντιληφθούμε ότι όχι μόνο «ξένος κόσμος» δεν είναι αυτός, αλλά ένας από τους πολλούς μέσα στον οποίο δρούμε εν αγνοία μας, τότε μαθαίνουμε και τους κανόνες που τους διέπουν!
      Ας μην μας ξενίζουν λοιπόν οι νέες εμπειρίες. Αρκεί αυτές να γίνονται με τον κατάλληλο τρόπο και με προετοιμασία, ώστε το κολύμπι να ξεκινήσει από τα ρηχά και όχι κατευθείαν από τα …βαθιά!
      Ο Αρμαγεδών έχει δίκιο όταν λέει ότι δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για τις κακές μας πράξεις, η κατάληψη από «δαιμόνια». Η ευθύνη μας για τις επιλογές μας, υπάρχει ακόμη και αν υπάρχει «συνοίκηση» από αρνητικές οντότητες. Ξέρεις γιατί;
      Διότι ένας ενάρετος άνθρωπος, δεν είναι πρόσφορος για να δεχθεί μια τέτοια οντότητα, ακόμη κι αν λείπει από το σώμα του, σε μια αστρική προβολή!
      Μια οντότητα δεν θα νοιώσει «άνετα» σε μια συνοίκηση με έναν ενάρετο άνθρωπο. Θα φύγει αμέσως (για την ακρίβεια, δεν θα μπει καν)!
      Θα βρει όμως «άνετο περιβάλλον», στο σώμα ενός ανθρώπου χαμηλής κραδασμικότητας, αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων.
      Για την ακρίβεια, ο άνθρωπος θα ελκύσει μια τέτοια οντότητα…
      Ποιος λοιπόν είναι υπαίτιος, το κακό ή οι επιλογές μας;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Η οντότητα αυτή δεν έχει ανάγκη να καταβάλει έναν κακό άνθρωπο. Το έχει ήδη κάνει. Αντίθετα όμως έναν εναρετο, τον χρειάζεται για να ανέβει κλίμακα στα ταγματα των δαιμονων. Άλλωστε η ματαιοδοξια και η αλαζονεία δεν ήταν τα αμαρτήματα που οδήγησαν των Εωσφωρο και τους ακολουθους του στο να εκδιωχθουν από την Βασιλεία του Θεού;Όσο για τους κινδύνους που ελωχευουν με αυτά τα αστρικά ταξίδια, μην γελιεστε είναι πολλοί! Σε αυτή την διάσταση που περνάει το σώμα, υπάρχουν ψυχές ανθρώπων, οι οποίες αποκολληθηκαν βίαια από το σώμα τους, ανετοιμες ίσως και ανικανες να εισελθουν στην Βασιλεία του Θεού. Ψυχές με αμαρτίες που δεν πρόλαβαν να μετανοησουν , ψυχές κακές εκτός από καλές, αφού είναι ο κόσμος των ασωματων, έως ότου κριθουν από τον υφίσταται. Είναι ο κόσμος όπου υπάρχουν όλοι πριν διαχωριστουν ως "καλοί "και "κακοι".Εκεί κατοικούν όλα τα δαιμονια που καταγράφουν όλα τα αμαρτήματα τα οποία έχουν και τα ονόματά τους.Γιατί ήταν οι πρώτοι άγγελοι τότε οι οποίοι υπεπεσαν στην κάθε αμαρτία, μιας και ο Θεός έδωσε ελεύθερη βούληση στον άνθρωπο να πραττει.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Ραφαήλ, ένας ενάρετος άνθρωπος, είναι συντονισμένος σε υψηλή κραδασμικότητα. Όσο πλησιάζουμε προς το Θείο, η κραδασμικότητα ανεβαίνει. Η αντίστοιχη κραδασμικότητα της αντιπέρα όχθης, είναι χαμηλή. Κάθε φορά που νοιώθουμε αρνητικά συναισθήματα ή κάνουμε κακές σκέψεις, η κραδασμικότητά μας χαμηλώνει. Ένας άνθρωπος που επιλέγει να ταυτίζεται με το κακό, ζει μονίμως (είναι δηλαδή συντονισμένος) με χαμηλές κραδασμικότητες.
      Οι οντότητες αυτές, τις οποίες αναγνωρίζουμε ως "κακές", λειτουργούν (είναι συντονισμένες) σε χαμηλές κραδασμικότητες.
      Είναι αδύνατον να συντονιστούν οντότητες και άνθρωποι με μεγάλη διαφορά συχνοτήτων (κραδασμικοτήτων). Γι΄αυτό τον λόγο, ο Ιησούς είπε στους μαθητές του (μετά την Ανάστασή Του) να μην τον αγγίζουν ("μην μου άπτου"). Διότι βρισκόταν σε πολύ υψηλή κραδασμικότητα, μη συμβατή με αυτή των μαθητών του και αν τον άγγιζαν θα ΚΑΙΓΟΝΤΑΝ!
      Έτσι λοιπόν, ένας άνθρωπος ενάρετος ο οποίος έχει υχηλή κραδασμικότητα, το αιθερικό του ή αστρικό του σώμα, κινείται σε χώρους της ανάλογης περιοχής κραδασμών και δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με χαμηλότερα πεδία. Αυτός έρχεται σε επαφή με οντότητες υψηλών κραδασμών, που τον βοηθούν να εξελιχθεί περισσότερο (εσύ μπορεί να τους αναγνωρίζεις ως Αγγέλους).
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  6. ΤΟΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΛΕΓΕΣΕ ΙΕΡΑΡΧΗΣ; ΙΕΡΟΣΥΛΙΖΕΙΣ ΤΑ ΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ! ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΠΑΠΑΣ!!! Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΑ ΨΕΥΤΟΙΕΡΑΡΧΗ!!!!! ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ. ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΜΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.!!! ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΩΖΕΙ!!!! ΜΗΝ ΦΕΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ. ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε σχολιαστή, είναι δικαίωμά σου να πιστεύεις ότι θέλεις και σε ότι θέλεις!
      Το ίδιο ακριβώς δικαίωμα έχουν και όλοι οι άλλοι. Ο χώρος μας, φιλοξενεί όλες τις απόψεις και δίνει την ευκαιρία σε όλους να στηρίξουν τις απόψεις τους μέσα από τον διάλογο.
      Όμως ο διάλογος αυτός, έχει κανόνες ευπρέπειας και αλληλοσεβασμού.
      Ο τρόπος που εκφραζόμαστε, δεν είναι προσβλητικός για τους συνομιλητές μας και γίνεται με τρόπο ήπιο, ευγενικό και με σεβασμό στον απέναντί μας.
      Εάν δεν σου αρέσει η άποψη κάποιου και δεν μπορείς να τον πείσεις για την δικιά σου, τουλάχιστον σεβάσου το δικαίωμα να επιμένει στην δική του. Κανείς δεν μονοπωλεί την «αλήθεια»! Δεν μπορείς να εγκαλείς κανέναν για τις επιλογές του.
      Αν θες να πείσεις για κάτι, κάνε το με φιλικό τρόπο και όχι με επιθετικό.
      Στο κάτω κάτω, ο Χριστός μίλησε για Αγάπη και είπε «ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν», δηλαδή «όποιος επιθυμεί, μπορεί να με ακολουθήσει», κανένας με το ζόρι…
      Σε παρακαλώ λοιπόν να είσαι ηπιότερος και πιο διαλλακτικός, διότι αν θεωρήσω ότι επιτίθεσαι σε σχολιαστές, θα αναγκασθώ να γίνω δυσάρεστος.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  7. Αυτό που μπορω να επιβεβαιώσω απο προσωπική εμπειρία είναι η ύπαρξη και η δυνατότητα επίτευξης συνειδητού ονειρεματος. Όχι πως χρειάζεται η άποψη μου αφού αυτη έχει αποδειχθεί ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ πλέον. Η συσχέτιση με την αστρικη προβολή είναι ενα θέμα, αφού δεν γνωριζω αν αυτα τα πεδία ταυτίζονται.
    Επί προσωπικού μιλώντας μπορω να σχολιάσω πως σε κατάσταση συνειδητού ονειρεματος εχω αντλήσει πληροφορίες (που ταυτόχρονα θεώρησα συμβουλές) που αγνοούσα. Ενα συγκεκριμένο παράδειγμα είναι πρόταση βιβλίου σε πλαίσιο ονείρου όντας όμως συνειδητός, καθώς το ξεφυλλιζα και το διάβαζα στο όνειρο, βιβλίο που δεν ηξερα καν πως υπήρχε.
    Το πιο ενδιαφέρον περιστατικό όμως συνέβη στο στρατό στην Αυλώνα όταν ο διπλανός μου επέτυχε ακούσια αστρικη προβολή χωρίς να γνωρίζει σχετικά με αυτές κάτι, ενώ εγώ αρκετά. Αφού επιβεβαίωσα το γεγονός με ενα πλήθος ερωτήσεων που δεν θα μπορούσε να απαντήσει σωστά εάν προσποιουταν το γεγονός, ενώ μεγαλύτερο πλήθος γενικών στοιχείων οδηγούν σε σχετική σιγουριά απο μέρους μου, πλέον προβληματίζομαι για την ταυτοποιηση του περιεχομένου. Ήτοι, ενα μικρό κοριτσάκι ντυμένο στα άσπρα, να στέκεται δίπλα στο κρεβατι μου και να με κοιτάζει. Να πω πως βρισκόμουν σε πολυ δύσκολη κατάσταση καθώς ήμουν ήδη άρρωστος με ίωση ενώ μετα αρρώστησα βαρύτερα με παραλίγο πνευμονία. Ο δε φιλος βέβαια ήταν συγκλονισμένος και χλωμός ενώ έδειχνε βέβαιος πως ήταν πραγματικότητα και όχι όνειρο, ένδειξη της συνειδητης του κατάστασης. Ενδιαφέρον ήταν επίσης πως το κοριτσάκι ενώ το κοιτούσε επίμονη για καμποση ώρα δεν του έδωσε σημασία, παρά μόνο όταν κατάλαβε πως ήταν συνειδητος και τότε τον κοίταξε κατευθείαν στα ματια. Εδώ θυμίζω τον Καστανεντα που γράφει πως η επίγνωση γίνεται αντιληπτή απο τους βολαδορες επειδή γυαλίζει, ενώ συνεχίζει λέγοντας πως αυτη η επιπλέον ενέργεια κατατρωγεται εν συνεχεία. Το 'κοριτσάκι' που είδε ο φιλος όμως αργότερα τον αγνόησε και συνέχιζε να κοιτάζει εμένα.
    Το ερώτημα που δεν εχω απαντήσει με βεβαιότητα είναι το εξής. Κατ' αρχάς σίγουρα αυτη η οντότητα δεν ήταν απο εκεί γύρω ούτε ήταν αστρικη προβολή κάποιου διπλανού, καθώς βρισκόμαστε σε στρατόπεδο. Μιλαμε επομένως μαλλον για κάποια οντότητα άλλη. Οντότητα φιλική και προστατευουσα όμως, τύπου φύλακα αγγέλου όπως τείνω να πιστέψω ή εχθρική,παρασιτικη και επιβουλευουσα; Εάν ήταν το πρώτο γιατί στα 15 άτομα στο δωματιο είχα μόνο εγώ; Πιθανόν επειδή μόνο εγώ την χρειαζόμουν. Γι αυτην την περίπτωση επιθυμώ να κάνω αστρικη προβολή για να την ευχαριστήσω. Εάν όμως ήταν εχθρική τύπου βολαδορες; Εάν αυτη ευθύνεται για την μετέπειτα ασθένεια μου; Η εμπειρία μου, μου λέει πως θα κρυωνα ανεξαρτήτως. Εάν δε, ήθελε να τραφεί ενεργειακα θα μπορούσε να το πράξει και στους άλλους στο θαλαμο. Κατά 90/10 πιστεύω στο πρώτο σενάριο θα ήθελα όμως να ακούσω και τη γνώμη άλλων, ειδικά του Λυκιου. Να σημειώσω τέλος πως τότε είχα πρόβλημα κατά την διάρκεια του ύπνου
    Επίσης, οποίος ενδιαφέρεται για συνειδητό ονειρεμα που θεωρώ ευκολότερο ας γκουγκλαρει lucid dreaming. Υπάρχουν πολλές τεχνικές με τις οποίες ο καθένας θα το επιτύχει.
    Στοχαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΖΩ Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ !! ΙΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΓΙΑ ΚΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΙΚΡΟ ΑΓΙΑΣΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΑΣΑΝΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΒΡΕς ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΙ ΔΕς ΑΝ ΜΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ

      Διαγραφή
  8. Να απαντήσω στον Ιεράρχη.
    Φιλε μου ισχύει πως ο φόβος φυλάει τα έρμα που λένε οι τσοπανηδες για τα πρόβατα. Δηλαδή πως δεν φεύγουν από το κοπάδι λόγω φόβου γι αυτό και δεν.χρειάζεται να τα κυνηγούν ή να φοβούνται μήπως τους φύγουν. Το ίδιο ισχύει και για τον άνθρωπο, γι αυτό και αυτός θα πρέπει να διαχωρίσει τις προτεραιότητες του. Τί επιθυμεί από την ζωή; Εάν νιώθει απόλυτα ευτυχής και ικανοποιημένος με τον τωρινή του κατάσταση δεν βλέπω το λόγο να αναζητήσει και να εξερευνήσει νέους κόσμους. Ας μην ασχοληθεί. Εάν όμως νιώθει πως είναι χρέος του να εξερευνήσει και να μάθει τί υπάρχει παραπέρα τότε αυτό είναι ένα διαφορετικό μονοπάτι.

    Αυτο το μονοπάτι όμως δεν είναι ταξιδακι αναψυχης. Είναι εξερεύνηση του αγνώστου. Το άγνωστο προϋποθέτει τα πάντα. Μόνος σε κατάσταση μαχητή-πολεμιστή ο άνθρωπος μπορεί να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους έχοντας πάντα ευγενή κίνητρα. Εάν πας σε ένα νέο κόσμο με σκοπό να τους καθυποταξεις θα δεχθείς πολεμική. Είναι λογικό. Αν όχι και πάλι πρέπει να εισαι προετοιμασμένος εξίσου για κάθε ενδεχόμενο. Θεωρώ πως σε αυτή την κατάσταση μπορεις να πορευθείς στον αστρικο κόσμο, αλλιως άστο για άλλους. Εσυ τί νιώθεις
    Στοχαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε Στοχαστή, καλώς …επανήλθες στον χώρο των σχολίων!
    Χαίρομαι που βρήκες λόγο για να γράψεις.
    Καταρχήν, συμφωνώ απόλυτα με την απάντηση που έδωσες στον Ιεράρχη.
    Τώρα, σχετικά με την εμπειρία του φίλου σου στρατιώτη στην Αυλώνα:
    Εδώ έχουμε την αφήγηση μίας εμπειρίας ενός τρίτου ατόμου, που μας την περιγράφει με τους δικούς του κώδικες.
    Ο φίλος το αφηγείται σε εσένα.
    Αν υποθέσουμε ότι σου μετάφερε μια εικόνα που είδε στο αστρικό πεδίο (δεχόμαστε ότι έκανε αστρική προβολή), αυτό που είδε ήταν «ένα κοριτσάκι με άσπρα ρούχα».
    Αν έκανες εσύ μια αστρική προβολή εκείνη την ώρα, θα έβλεπες «ένα κοριτσάκι με άσπρα ρούχα» ή κάτι άλλο;
    Οι αποκωδικοποίηση μιάς εικόνας στο αστρικό πεδίο, έχει να κάνει με την συνειδητή γνώση. Αν αποκτήσουμε μεγάλη εμπειρία στο αστρικό πεδίο, τότε οι αποκωδικοποίηση γίνεται πιο απόλυτη, πιο κοντά στο πραγματικό.
    Το «κοριτσάκι» ήταν οντότητα. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κατ’ αρχήν την παρουσία άλλου ανθρώπου που είναι σε αστρική προβολή. Δεν έχει σημασία η απόσταση. Μπορεί να είναι από οπουδήποτε. Μπορεί επίσης να είναι από οποτεδήποτε, εννοώντας ότι στο αστρικό πεδίο υπάρχουν και παρουσίες από χρονικές μετατοπίσεις (παρελθόν-μέλλον). Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν, πόσο ανοίγουν οι πιθανότητες για το ποιος μπορεί να είναι αυτό το «κοριτσάκι».
    Μπορεί επίσης να είναι μη ανθρώπινη οντότητα. Εδώ τα πράγματα αρχίζουν να σοβαρεύουν.
    Η μορφή του κοριτσιού με άσπρα ρούχα, όπως στο μετέφερε ο φίλος σου, έχει συμβολισμό. Ο συμβολισμός έχει να κάνει με τους γνωστικούς κώδικες του φίλου σου. Όμως κάποιοι από αυτούς, είναι κοινοί για όλους μας. Το άσπρο δηλώνει αγνότητα, καθαρότητα, φως!
    Αν μιλάμε για οντότητα χαμηλής κραδασμικότητας, μπορεί να ενδύεται δολίως το χρώμα, για να αποσπάσει εμπιστοσύνη. Αν μιλάμε για οντότητα υψηλής κραδασμικότητας, τότε επιθυμεί να καταδείξει την αγνή του πρόθεση.
    Στην πρώτη περίπτωση, μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη και για «βολαδόρες», στην δεύτερη όμως μπορούμε να μιλήσουμε για «άγγελο», δηλαδή επίκουρη οντότητα στην υπηρεσία του Θείου Θελήματος.
    Κατά «Ουράντια» ο φύλακας άγγελος, αν το θέλεις έτσι!
    Η «κακή» εκδοχή, μπορεί να ισχύει υπό προϋποθέσεις που δεν είναι δυνατόν να αναπτυχθούν εδώ, διότι έχουν να κάνουν με ιδιαίτερα στοιχεία της προσωπικότητάς σου, που μου είναι άγνωστα.
    Το γιατί μόνο σε εσένα, έχει να κάνει με το ότι η ζωή σου ήταν σε δοκιμασία, συνεπώς σε κάθε τέτοια περίπτωση συντρέχουν και οι θετικές αλλά και οι αρνητικές «δυνάμεις» για τους δικούς τους λόγους. Η μεν θετικές, προκειμένου να βοηθήσουν την προσπάθεια επιβίωσης και θεραπείας, οι δε αρνητικές για να επιταχύνουν την επιβάρυνση προκειμένου να υφαρπάξουν την ζωτική ενέργεια ή για να «διεκδικήσουν την ψυχή» όπως λένε κάποιοι…
    Ας μην ξεχνάμε πάντως και την παρουσία «παρατηρητών» από παράλληλα σύμπαντα.
    Μπορείς διαισθητικά να λάβεις απαντήσεις, αν θέσεις το ερώτημα στον εαυτό σου, την ώρα που σε παίρνει ο ύπνος! ΄Όταν ξυπνήσεις, προσπάθησε να θυμηθείς και να την καταγράψεις αμέσως, γιατί σε λίγο θα την έχεις ξεχάσει.
    Είναι λοιπόν αλήθεια ότι περιστοιχιζόμαστε (αλλά δεν τις βλέπουμε με τα μάτια μας) από πολλές οντότητες, διαφορετικής προέλευσης, σκοπού, μορφής, υφής και δυναμικής. Έστω και αν δεν το αντιλαμβανόμαστε, αυτές διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πορεία του καθενός μας, αφού μας επηρεάζουν ποικιλοτρόπως. Έχει όμως σημασία να γνωρίζουμε ότι εμείς επιτρέπουμε ή αποτρέπουμε την επίδρασή τους στην ζωή μας και στην προσωπικότητά μας.
    Ξέρω ότι η απάντησή μου, δεν είναι ικανοποιητική και ξεκάθαρη σε αυτά που ρώτησες. Όμως με τα στοιχεία που δίνεις, δεν μπορούν να απαντηθούν πιο συγκεκριμένα αυτά τα ερωτήματα, τουλάχιστον από εμένα.
    Αν υπάρχει άλλος που μπορεί να γνωρίζει περισσότερα, ας απαντήσει και ας μας εξηγήσει την ερμηνεία.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ιδιαίτερες αλλά και αξιόλογες οι τοποθετήσεις σας.Ζητώ συγνώμη που γράφω την απάντηση μου, μόνο στον διαχειριστή του ιστολογίου και όχι και στον συνομιλητή του, αλλά φαντάζομαι κατανοήτε τον λόγο.
      Θα καταθέσω σύντομα, (όσο είναι δυνατόν) μία απορία από τις πολλές που μου δημιουργήθηκαν, καθώς προσπαθώ να ξεδιαλύνω τον ορισμό της "αστρικής προβολής".
      Θα μπορούσε ίσως η αστρική προβολή, να είναι ενα χωροχρονικό πέρασμα της άυλης υπόστασής μας, δια μέσου μιας μαύρης τρύπας στην κατάσταση που εμείς εδώ ονομάζουμε θάνατο;
      Έχετε δει αυτήν τη ταινία μήπως, http://www.youtube.com/watch?v=4G4qBXOcX94 και συγκεκριμένα το απόσπασμα αυτό http://www.youtube.com/watch?v=2-TBNKFRNpg Είναι μια ιδιαίτερα περίεργη ταινία βέβαια, αλλά θεωρείται ότι σε τούτη τη σκηνή και μετά από την χρήση της αγιαγουάσκα, αυτό που συμβαίνει μπορεί να είναι η αστρική προβολή;
      Αν όντως ετσι ορίζεται, πάντως πρέπει να είναι όντως μία πολύ σοβαρή υπόθεση, που ίσως να μην καταφέρεις να επιστρέψεις ποτέ στην αρχική κατάσταση σου, η μάλλον στην υλική σου!
      Ευχαριστώ, εκ των προτέρων.Καλό σας ξημέρωμα.

      Διαγραφή
    2. Καλωσορίζω την Xibalba, φίλη του ιστολογίου μας!
      Η αστρική προβολή, είναι μια κατάσταση στην οποία ερχόμαστε σε συνειδητή επαφή με το αστρικό πεδίο. Λέω συνειδητή, διότι ούτως ή άλλως είμαστε σε επαφή μαζί του, αφού αυτό είναι ένας χώρος που ανήκει στον υλικό κόσμο, αλλά σε μεγαλύτερη «αραίωση» από τον παχύ-υλικό που αντιλαμβανόμαστε στην καθημερινότητά μας. Είναι πιο λεπτοφυές. Σκεφτείτε ότι το αστρικό μας σώμα, όταν πεθάνουμε φθείρεται και εξαφανίζεται, λίγο καιρό μετά το υλικό μας. Άρα το αστρικό μας σώμα, δεν είναι το ψυχικό, ούτε βέβαια το πνευματικό μας σώμα (αιθερικό).
      Ότι υπάρχει στο υλικό πεδίο υπάρχει και στο αστρικό, αλλά με λίγο διαφορετική μορφή. Υπάρχουν όμως και άλλα πράγματα, που δεν υπάρχουν στο υλικό. Εκτός από οντότητες, υπάρχουν και οι σκεπτομορφές ή στοιχειακά. Όλα αυτά, αποτελούν συμπύκνωση ενέργειας, όπως εξάλλου και τα δικά μας σώματα! Όταν προηγουμένως αναφέρθηκα στον Στοχαστή για οντότητες που δημιουργήθηκαν από ανθρώπινη τελετουργική δραστηριότητα, εννοούσα ακριβώς αυτό. Δηλαδή τις σκεπτομορφές που ενισχυμένες, έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ιδιότητες. Αυτές αποτελούν ιδιώνυμες «οντότητες». Αλλά δεν θα επεκταθώ άλλο σε αυτό το θέμα.
      Όταν αναφέρθηκα επίσης σε χρονικές μετατοπίσεις, εννοούσα ότι αν και το αστρικό πεδίο ανήκει στον υλικό κόσμο, τα χαρακτηριστικά του χωροχρόνου είναι διαφορετικά από τα γνωστά δικά μας. Ο χρόνος έχει άλλη μορφή. Έτσι είναι δυνατή η μετακίνηση μπρος πίσω, όχι όμως σε μεγάλες χρονικές αποστάσεις.
      Οι μεγάλες χρονικές μεταβάσεις, είναι δυνατό να συμβούν με ένα ταξίδι στο Κοσμικό Δίκτυο. Εκεί δεν μιλάμε για αστρικό πεδίο, αλλά για επαφή με παράλληλους κόσμους. Εκεί που ο χρόνος δεν κινείται γραμμικά, αλλά σπειροειδώς.
      Η «μαύρη τρύπα» που αναφέρεις φίλη μου Xibalba, ή αλλιώς «σκουληκότρυπα» ή πιο απλά «Πύλη», είναι ακριβώς αυτή η είσοδος σε ένα παράλληλο σύμπαν. Για την ακρίβεια η μετάβασή μας από τον έναν κόσμο στον άλλον, γίνεται περνώντας μέσα από ένα χαοτικό «κενό»! Σκέψου το σαν μια διαχωριστική μεμβράνη που ενώνει δύο σύμπαντα. Μια Δίνη (με μορφή σαν δύο χωνιά ενωμένα στον λαιμό), μας κατευθύνει από την μια μεριά στην άλλη. Αν κάτι δεν πάει καλά στην μετάβαση, τότε ναι, μπορεί να μείνουμε «μετέωροι» για πάντα στο ενδιάμεσο «κενό». Δεν υπάρχει επιστροφή!
      Η μετάβασή μας εκεί όμως, αφορά το αιθερικό μας σώμα και όχι το αστρικό. Το αστρικό και το παχύ-υλικό μας σώμα, είναι δέσμια αυτού του σύμπαντος και δεν μεταφέρονται!
      Στο αστρικό πεδίο δεν αντιμετωπίζουμε τον θάνατο. Ο μόνος κίνδυνος είναι να κοπεί το «αργυρό νήμα», αλλά αυτό δεν συμβαίνει ατυχηματικά. Πρέπει να το θέλουμε για να συμβεί. Το υλικό μας σώμα ζει όσο κρατά η εξωσωμάτωση (αστρική προβολή). Ο κίνδυνος να πεθάνουμε υπάρχει αν για παράδειγμα, γίνει κατάληψη από ξένη οντότητα και εξαναγκάσει το σώμα μας (ή την νόησή μας) σε αυτοκτονία.
      Νομίζω ότι το βιντεάκι που είδα (δεν γνωρίζω ισπανικά) δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα και επιφέρει σύγχυση καταστάσεων. Εξάλλου καταδεικνύει τον ρόλο των ψυχοτρόπων ουσιών (παραισθησιογόνα) στην διεύρυνση της μεταφυσικής αντίληψης του κόσμου, μέσω της αναστολής της συνείδησης. Πράγματι οι ουσίες αυτές δίνουν την δυνατότητα στο υποσυνείδητο να εκδηλωθεί «συνειδητά»! Όμως αυτός, είναι ο λάθος δρόμος!
      Τέλος, θέλω να διευκρινίσω ότι όταν πεθαίνουμε, δεν μεταβαίνουμε σε παράλληλο σύμπαν, αλλά σε πολύ πιο λεπτοφυή αιθερικά πεδία. Τα παράλληλα σύμπαντα, ανήκουν στον υλικό κόσμο.
      Ελπίζω να μπόρεσα να ξεδιαλύνω λίγο τα πράγματα και να μην σε μπέρδεψα χειρότερα…
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. ΧΑΙΡΕ XIBALBA!ΕΙΣΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑΝ ΥΜΩΝ! ΩΡΩ ΠΩΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΕΙΣ ΤΑ ΑΒΥΣΣΑΙΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΒΡΕΘΕΙΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ ΤΟΠΟΝ ΔΙΑΥΤΟ.
      ΤΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ ΗΜΩΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΟΧΑΣΤΗΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΕΙΣ ΕΜΕ ΕΙΠΕΝ ΣΠΟΥΔΑΙΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ! ΣΤΟΧΑΣΤΗ, ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΜΟΥ ΑΝΗΚΟΝΤΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΑΝ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ.
      ΔΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑΝ ΕΓΩ ΣΙΩΠΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ!!!
      ΙΕΡΑΡΧΗΣ

      Διαγραφή
    4. Κατ΄αρχήν συγνωμη που καθυστερησα τόσο πολύ να απαντήσω. Ηταν για μένα πολύ πιεσμενο χρονικα τετραημερο. Ελπιζω να μην εχουν εκληφθει οι καθυστερησεις μου ως σνομπισμος. Ο λογος ειναι πως αν και ειναι βολικο να γραφω απο το κινητο οπως συνηθως κανω, υπαρχουν πρακτικες δυσκολιες.

      Xibalba, θα ηθελα να αναφερω και την δικια μου αποψη. Αυτη ειναι πως μολονοτι θεωρω πως το αστρικο επιπεδο δεν ταυτιζεται με τον κατω κοσμο-Αδη, σε αυτο ενυπαρχουν δυνατοτητες να αντλησουμε πληροφοριες ακομα και απο εκει, ειτε μεσω ενδιαμεσων ειτε αλλιως. Απο την στιγμη που μιλαμε για κοσμο οπου υπαρχουν ενεργειες, θα πρεπει να αναθεωρησουμε ολακερη την φυσικη. Ενα παραδειγμα ειναι πως αφου επιστημονικα εχει βρεθει τροπος να σταλει σε αλλο χρονικο σημειο ενα ελαχιστο ποσο ενεργειας/σωματιδιο, τοτε ανοιγει ενας νεος κοσμος εφαρμογων μεσω του αστρικου πεδιου.

      Η ayahuasca τωρα, ειναι στο 'μικροσκοπιο' μου τους τελευταιους 2 μηνες οπως και τα μανιταρια ψιλοκυβινης. Μπορει να ανηκουν στην κατηγορια των ψυχοτροπων αλλα τί σημαινει αυτο; Ψυχοτροπες ουσιες ειναι οσες προκαλουν αλλαγή ή τροπή της ψυχής.Κοινως 'σπρωχνουν' την συνειδηση σε ενα ταξιδι περαν του υλικου σωματος. Σιγουρα πολλες απο αυτες ειναι επικινδυνες, ενω μεγιστη συνεση χρειαζεται στην οποιαδηποτε χρηση τους. Σαφως ειναι 'συντομευση' αλλα υπαρχουν καποιες στιγμες κρισης που ενας ανθρωπος θελει και χρειαζεται να 'δει με τα ματια του' μια 'αποδειξη' υπαρξης του θειου. Θα ειναι επικινδυνο παντως να κολλησει εκει. Θα πρεπει να προχωρησει.

      Εν προκειμενω. Η ayahuasca ανηκει στα διεγερτικα (οπως καφεινη,νικοτινη,κοκαινη) και στα παραισθησιογονα, λογω της ουσιας dmt που προερχεται απο αυτο το φυτο. Θεωρειται ευρεως το καταλληλοτερο και ασφαλεστερο ενθεογενες. Αυτο δεν σημαινει πως δεν θελει προσοχη στη δοσολογια και στον τροπο χορηγησης. Ακομα και νερο αν πιει καποιος πολυ και γρηγορα μπορει να πεθανει. Για παρα πολλα χρονια ομως χρησιμοποιειται στη λατινικη αμερικη και εξ οσων γνωριζω δεν εχει αναφερθει θανατος ή σοβαρη ασθενεια απο την χρηση της και χρησιμοποιειται απο θρησκευτικα ιδρυματα, σαμανους και εκκλησιες σε πιστους. Επισης δεν ειναι εθιστικη (οπως η νικοτινη) και δεν προκαλει βλαβες η μακροχρονια χρηση. Τελος, νεοτερες ερευνες αποδεικνυουν πως αυτη η ουσια σε μικρο βαθμο παραγεται φυσικα στο σωμα μας και πως ειναι πολυ πιθανον ο αδενας που την παραγει να ειναι η επιφυση (τριτο ματι)! Επομενως, μαλλον προκειται για ενισχυση της φυσικης μας ικανοτητας. Θεωρω πως ο μαχητης οφειλει να χρησιμοποιει καθε δικαιο οπλο που θα βρει και οι μεχρι τωρα πληροφοριες μου δειχνουν πως η ayahuasca μπορει να ειναι ενας ασσος στο μανικι μας!
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα και πάλι στους έξοχους συνομιλητές, που σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις(απαντήσεις) που μου παραθέσατε.
      Οι νέες σκέψεις, απο τον σωρό πληροφοριών σας, που μου δημιουργούνται είναι η καλύτερη απολαβή μετά από μία τέτοια ανταλλαγή απόψεων σε τόσο σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ύπαρξη.
      Ο συγκεκριμένος χώρος, έχει αρκετά ουσιαστικές συζητήσεις(αναφορές)που πολλές φορές γίνονται πολύ πιο ενδιαφέρουσες και από το ίδιο το θέμα της ανάρτησης.Αυτός είναι και ο λόγος που βρίσκομαι κι εγώ εδώ.
      Τώρα για το θέμα, Στοχαστή, πριν 2 χρονια περίπου, είχα δει αυτήν την καταπληκτική ομιλία, του Neil Kramer http://www.youtube.com/watch?v=E0P1pvg-E-Y&feature=player_embedded (που αναφέρεικαι το "ασφαλέστερο ενθεογενές) και άκουσα πράγματα άγνωστα για μένα.Δυστυχώς, δεν είμαι ιδιαίτερα "διαβασμένη" είμαι όμως αδογμάτιστη, και σπαταλάω πολύ χρόνο παρατηρώντας όσο περισσότερο μπορώ, και όχι με την αίσθηση της όρασης, ότι με περιβάλλει, δηλαδή τον Cosmo γύρω μου.
      Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω, που ασχοληθήκατε με τις απορίες μου και δώσατε δύο ιδιαιτέρως σημαντικές, απαντήσεις.
      Συνεχίζω λοιπόν να σας διαβάζω, πολύ ευχάριστα και να συλλέγω πολύτιμες πληροφορίες, που είναι η καλυτερη τροφή για προσωπική σκέψη.
      Να είστε καλά.

      Διαγραφή
    6. Φίλη Xibalba, καλησπέρα!
      Χαίρομαι που σου αρέσει ο χώρος μας και σε ευχαριστούμε που είσαι κοντά μας. Είμαστε πάντα ανοιχτοί για κάθε συζήτηση και θα είναι χαρά μας η παρουσία σου εδώ, με τις απόψεις σου, αλλά και τα θέματα που θα ήθελες να συνομιλήσουμε.
      Μια εικόνα σου έχουμε ήδη από το εντυπωσιακό ιστολόγιό σου, που νομίζω όλοι μας έχουμε επισκεφτεί.
      Να είσαι πάντα γερή και δυνατή!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    7. Καλημέρα σας.Το "εντυπωσιακό ιστολόγιο"....;Να είσαι καλά Ευ-Δαίμωνα Λυκιε, για τα καλά σου λόγια, αλλά συνήθως κάνω επαναπαρουσιάσεις δανεισμένων θεμάτων, που εχουν μία εξαιρετική σπουδαιότητα, για όλους μας, συμπληρώνοντας μερικά ευχάριστα "μουσικά διαλείματα".Η μοναδική διαφορά είναι ότι σε κάθε θέμα, προσπαθώ να δώσω ...μία χαοτική ευωδιά!
      Κι έτσι να αιτιολογείται και το όνομα που έδωσα στο ιστολόγιό.
      Μία ακόμη, λοιπόν ευχή μου, για όλους...
      Εὐδαιμονεῖτε.

      Διαγραφή
    8. Καλή σου μέρα φίλη μου Xibalba!
      Το ιστολόγιό σου είναι πολύ ενδιαφέρον εκτός από εντυπωσιακό (με τις φρακταλικές εικόνες)! Δεν είναι κακό που αναπαράγεις σκέψεις άλλων. Υπηρετείς το ίδιο σκεπτικό, με αυτόν που το παρήγαγε.
      Όλα τα ιστολόγια, …αυτό κάνουν. Σημασία έχουν οι επιλογές που κάνεις μέσα από την θάλασσα των πληροφοριών που κυκλοφορούν στο διαδύκτιο. ‘Έτσι διαμορφώνεις το ύφος του δικού σου ιστοτόπου και βεβαίως έχεις και την ευθύνη αυτής της επιλογής. Εξάλλου για να στήσεις ένα ιστολόγιο, θέλει μεράκι και αγάπη για αυτό που θέλεις να καταδείξεις στους άλλους!
      Θα ήθελα όμως να σε ρωτήσω για την επιλογή του ονόματος που υιοθετείς για τον εαυτό σου.
      Γνωρίζω ότι η λέξη «Xibalba», αφορά τον Κάτω Κόσμο (τον Άδη), το Κακό, το Έρεβος και τον Θάνατο κατά την παράδοση των Μάγιας. Σε εκφράζει αυτή η λέξη; Πιστεύεις ότι ανήκεις στον αρνητικό πόλο;
      Επίσης, το «Χαοτική Μαγεία ΣυνΠαντική Τάξη» θα το ερμήνευα ως «Μαγική Εντροπία*». Συμφωνείς με αυτή την έννοια, ή υπάρχει άλλο μήνυμα;
      Η μαγεία πάλι, μπορεί να έχει πολλές νοηματικές εκδοχές. Θα ήθελες λίγο να τοποθετηθείς στο τι εννοείς;

      Ερμ. *: Εντροπία κατά την θερμοδυναμική, είναι η τάξη στην αταξία ενός συστήματος, δηλαδή η τάξη που υπάρχει σε μια χαοτική κατάσταση, σε μια δεδομένη στιγμή. Άρα Xibalba μου, η τάξη υπάρχει ακόμη και στο φαινομενικό Χάος.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    9. Μια εαρινή εώς θερινή (και ιδιαίτερα καθυστερημένη)καλησπέρα, που συνοδεύεται και από μία συγνώμη!
      Ο λόγος που επέλεξα το Xibalba, φίλε Δαίμωνα δεν είναι ένας, μα είναι πολλοί και μοναδικά συνδυασμένοι στο νου μου.
      Είναι γεγονός ότι έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια στον "μορφοκλασματικό Cosmo", κι αυτό γιατί επικρατούν μέσα σ αυτά το χάος και η τάξη.
      Για να επανέλθω τώρα στο Xibalba, δεν είναι ασύνδετο με όλα όσα αναφέρεις (Στη Θεογονία του Ησίοδου, το Χάος, η Γαία και ο Έρως αποτέλεσαν την πρωταρχική τριάδα απ' την οποία γεννήθηκαν οι θεοί της μυθολογίας. Η Νύχτα άφησε στους κόλπους του Ερέβους το Κοσμικό Αυγό οπότε και δημιουργήθηκαν το Χάος, η Γαία, ο Τάρταρος (τα σπλάχνα της Γαίας) και ο Έρωτας. Κατά άλλες εκδοχές, το Χάος προϋπήρχε όλων, και από αυτό δημιουργήθηκαν τα παιδιά του, η Γαία, ο Τάρταρος, ο Έρως ή Φάνης, η Νύχτα και ο Έρεβος.Βικιπαίδεια)Φαντάζομαι ότι θα μπορέσεις να βρεις την ¨συγγένεια" που υπάρχει στο Χάος με το Ερεβος.Κατι ακόμα που με οδήγησε σε αυτήν την επιλογή είναι η ταινία The Fountain, και το Χ που είναι το αρχικό του πραγματικού μου ονόματος.
      Επίσης μια πληροφορία (ίσως και άχρηστη) είναι ότι είμαι πρώην μέλος του Κυκεώνα (Sesilia), εντόπισα ένα λινκ που έδωσες σε μια ανάρτησή σου.
      Δεν ξέρω αν κατάφερα να απαντήσω στα ερωτήματά σου...
      Εκανα μία φιλότιμη μα καθυστερημένη προσπάθεια να απαντήσω, και σου οφείλω μια συγνώμη γιαυτό.
      Συνεχίζω να σας παρακολουθώ με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.
      Σας εύχομαι καλό μήνα και καλή (επ)Ανάσταση συνειδήσεων σε όλους μας!!!

      Διαγραφή
    10. Καλή μου Xibalba, καλημέρα!
      Μην ζητάς συγνώμη για την καθυστέρηση, αφού ο χρόνος στην σημερινή εποχή είναι δυσεύρετος για να μπορούμε να είμαστε συνεπείς και στις διαδικτυακές συζητήσεις!
      Τώρα σχετικά με το Xibalba, αυτό σίγουρα εκφράζει μια κατάσταση και όχι μια ανθρώπινη ιδιότητα. Άρα το όνομα που επιλέγεις, αντιστοιχεί σε μια πρωταρχική κατάσταση αμορφοποίητης ύλης, που εφαρμόζει την βασική νομοτέλεια.
      Κατανοητό! Η ταινία Χ, αν δεν κάνω λάθος, αφορούσε την ιστορία μιας κοπέλας (πόρνης) που περιπλανιόταν στα σκοτεινά μονοπάτια του υπόκοσμου μιας πόλης. Ενδιαφέρον!
      Έχω την αίσθηση λοιπόν, ότι είσαι μια γυναίκα που κινείται με πυξίδα τα βασικά της (αρχέγονα) ένστικτα της επιβίωσης και της διαιώνισης, αλλά και της θηλυκής της (γιν) φύσης. Λειτουργείς ως πομποδέκτης πρωταρχικής κοσμικής ενέργειας, από ένα αδιαχώριστο materia basica. Ίσως να νοιώθεις άβολα μέσα στον κόσμο των μορφών, αφού η φύση σου προτιμά την μίξη (σύνθεση) παρά τον διαχωρισμό (μορφή). Αναζητάς την αιτία των πραγμάτων και αδιαφορείς για το αποτέλεσμα. Αυτό σε κάνει ένα πολύ ενδιαφέρον άτομο, αφού είσαι άνθρωπος της ουσίας. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που η αναζήτησή σου εστιάζει μέσα στο έρεβος, από όπου μπορείς να αγγίξεις την πρωταρχική ιδέα!
      Φίλη Xibalba, οι απόψεις σου πάντα θα έχουν ενδιαφέρον για μας και είναι χαρά μας που μας τιμάς με την παρουσία σου στον Καταχθόνιο Δαίμονα!
      Καλό μήνα και καλή Επ-ανάσταση λοιπόν, χε χε!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    11. Πολύ καλημέρα φίλε Λύκιε.(Μία μικρή διόρθωση στο Δαίμονα στην προηγούμενη απάντησή μου)Και μία ακόμη στο θέμα της ταινίας που εμπνεύστηκα το όνομα μου είναι αυτή...http://xibalbaawe.blogspot.gr/2012/11/death-is-disease.html ή (http://www.youtube.com/watch?v=c3KPtLeK6tk) πιο συγκεκριμένα το συγκεκριμένο στιγμιότυπο, http://www.youtube.com/watch?v=s5Iw1UxDXig η ταινία έχει καταπληκτική μουσική εκτός από την "ουσία" που όπως γράφεις εστιάζω και αναζητώ!
      Το Χ πάλι είναι το αρχικό του πραγματικού μου ονόματος, και όχι η ταινία που αναφέρεις, κι έτσι έγινε το ζεύγμα του Xibalba!!!
      Στα υπόλοιπα χαίρομαι πολύ, που έχεις δίκιο όσων αφορά την "ουσία" και ίσως με ένα ιδιάτερα χαμηλό ενεργειακό κατώφλι ως...και την 5η-ουσία.
      Σ' ευχαριστώ για τις ευχές.
      Να είσαι καλά.

      Διαγραφή
    12. Φίλη Xibalba,
      παρεννόησα την αναφορά σου στο «Χ» και νόμισα ότι αναφερόσουν σε ταινία. Τα αποσπάσματα από την ταινία που παραθέτεις (The Fountain) έχουν ενδιαφέρον, αν και δεν την έχω δει. Από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και την περίληψη, μπόρεσα να αντιληφθώ το ύφος και το κλίμα της ταινίας. Δεν ξέρω αν η φιλοσοφική προσέγγιση της ζωής και του θανάτου στην ταινία, είναι ορθή! Θα πρέπει να την δω ολόκληρη για να το κρίνω. Αφού όμως εσύ έχεις ήδη ταυτιστεί μαζί της, έχει ενδιαφέρον. Όμως θα ήθελα να υποθέσω ότι είχες άποψη για το φιλοσοφικό αυτό θέμα, πριν δεις την ταινία και πως βλέποντάς την στην συνέχεια, ένοιωσες μέσα σου μέθεξη από την δραματοποίηση της θεωρίας σου!
      Η ρομαντική σου φύση, σου επιτρέπει να κινείσαι σε υπερβατικά πεδία, πέρα από την δέσμευση της ύλης και της καθημερινής φθοράς.
      Θάνατος, δεν υπάρχει στην Φύση πραγματικά! Ο θάνατος που πιστεύουμε, είναι μόνο συναισθηματικό πένθος για τους «ζωντανούς»! Η συναισθηματική αποδέσμευση από την απουσία αγαπημένων μας προσώπων, σημαίνει και το τέλος του «θανάτου» (πένθους). Οι εξάρτηση και η συναισθηματική αδράνειά μας, είναι οι αιτίες του Πόνου που προκαλεί ο θάνατος (κάποιου άλλου)! Αυτό όμως που συμβαίνει με τον θάνατο σε εμάς (όταν πεθαίνουμε) δεν είναι επίπονη εμπειρία. Είναι μεν τραυματική και απότομη κάποιες φορές, αλλά είναι μεταβατική εμπειρία προς κάτι το ευρύτερο, το πιο ελεύθερο, το πιο αδέσμευτο! Συνεχίζουμε έχοντας ευρύτερη αντίληψη και επίγνωση. Η προσπάθεια για «ανακοπή» του θανάτου, είναι ματαιόδοξη συναισθηματική προσδοκία, αποτέλεσμα της αδυναμίας μας στην κατανόηση των πραγματικών και σκληρών Νόμων. Η ανασφάλεια είναι η αιτία που μας κάνει να αρνούμαστε τον θάνατο. Όμως η θανατική εμπειρία, αν χανόταν, θα ήταν μεγάλη ζημιά για την εξέλιξή μας αλλά και τις ψυχικές και πνευματικές μας προσδοκίες. Τολμώ να πω, πως κάτι τέτοιο θα ήταν αληθινά διαβολικό κατά του Θείου Σχεδίου και πραγματικά καταστροφικό για την Δημιουργία!
      Δεν θέλω να σε κουράσω, απλά πήρα αφορμή από την ανάρτηση http://xibalbaawe.blogspot.gr/2012/11/death-is-disease.html του ιστολογίου σου.
      Καλό απόγευμα.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  10. Πολύ όμορφα τακτοποιημενη η σκέψη σου στην ανάλυση που μας παρέθεσες Λυκιε, ταυτόσημη με τις δικές μου προσεγγίσεις. Ωστόσο όντως δεν μπορω να είμαι απόλυτος μεταξύ των 2 επιλογών. Τα υπόλοιπα ενδεχόμενα, όπως να είναι αστρικη προβολή ενός κοριτσιού έστω και από άλλη χρονική στιγμή αν και θεωρητικά εφικτό,τα αποκλείω επειδη δεν υπάρχει καμία συνάφεια στο ευρύτερο πλαίσιο, δουλεύοντας πάντα με την λογική του πιθανότερου και λογικότερου σεναρίου κατά το ξυράφι του Οκαμ.
    Κοριτσάκι με άσπρα ρούχα; Τόσο σαφής ο συμβολισμός που καταντάει κλισέ εξ ου και πιο πάνω τα εισαγωγικά στο κοριτσάκι. Για το ατομο 20-22 ετών που το είδε είναι λογικο. Θεωρώ πως αν έκανα εγώ την αστρικη προβολή θα είχα αντικρίσει άλλη μορφή, πιο κοντινή στην πραγματική της οντότητας. Εάν βέβαια ήταν εσκεμμένο το προσωπείο για να κερδίσει την εμπιστοσύνη, πάλι δεν θα δούλευε αυτή η μορφή σε μενα. Η διαδραση με την οντότητα θα έκρινε το πόρισμα περί κρίσεως της ποιότητας της.

    Εχω ακούσει για Ουραντια αλλα δεν γνωριζω τι λέει σχετικά με τον φύλακα άγγελο. Σε ποίημα του ο Αττεσλης (στο τέλος του βιβλίο που μου είχες προτείνει) αναφέρει μια υπέροχη στιχομυθία μεταξύ ανθρώπου και προσωπικού φύλακα αγγέλου. Αν και αυτή είναι φανταστική αναφερεται στο ποίημα πως ο φύλακας αγγελος ήταν πάντα δίπλα στον εν λόγω άνθρωπο ενόσω αυτός ταξίδευε στην χωματενια ύλη. Και συνεχίζει απαντώντας στον άνθρωπο που ανησυχεί μήπως φύγει τωρα που ξύπνησε, πως δεν είναι δυνατόν να φύγει τωρα που ξυπνά και γίνεται θεός. Ερώτημα μου είναι αν έχουν όλοι οι άνθρωποι 'φύλακα άγγελο' καθώς ακούμε πως δεν υπάρχει μόνο ένας είδος ανθρώπου, κάποιοι αναφέρουν άψυχους ανθρώπους (sociopath τους λένε οι αμερικανοί). Εάν έχουν έστω οι περισσότεροι, οντότητα τύπου φ.α. ή δαιμόνιο κατά Σωκράτη κτλ είναι αυτές ορατές στο αστρικο πεδίο; Εξ όσων ακούω όχι. Δεν θάπρεπε όμως; Μήπως είναι ορατές ή εν δυνάμει αντιληπτές μόνο από τον άνθρωπο που παρακολουθούν; Μήπως μιλάμε για τον ανώτερο εαυτό μας τελικά; Μήπως δεν θα μπορουσα να δω ποτέ εγώ αυτην την οντότητα γιατί ήταν ένα μέρος του εαυτού μου που σε αντίθεση με των άλλων που ταξίδευε ασυνείδητα εδώ και εκεί, έμεινε στο προσκεφαλι μου να βοηθήσει τον αδερφό του κατώτερο; Λέγεται πως ο κατώτερος εαυτός (αυτός που ξέρουμε να είμαστε) δεν μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα ποτέ με τον ανώτερο κατά την διάρκεια του βίου μας.
    Κατά την διάρκεια του ύπνου που ο κατώτερος είναι ανενεργός, ο ανώτερος μπορεί να ταξιδέψει σε αλλά πεδία. Σε αυτό αναφέρεται η τεχνική που προτεινεις με το λίγο πριν και λίγο μετά τον ύπνο. Με την διαισθηση που έχει μείνει στο σώμα με την αναχώρηση του ανώτερου που κατά καποιον τρόπο 'άφησε' εκεί την απάντηση που βρήκε και που του ζητήθηκε. Επιστημονικα διατυπώνει την θεωρία του πάνω σε αυτό ο Garniet Malet αναφέροντας τον, διττό εαυτό και την επεκτείνει σε εκπληκτικές δυνατότητες, δεν εχω προσωπική εμπειρία να παραθεσω αλλά προτείνει παρομοιες τεχνικές με αυτην που πρότεινες.

    Θεωρώ απαραίτητο να διαβάσετε αυτό το άρθρο για τον ανώτερο-κατώτερο εαυτό όπως αποσυμβολιζει την κρυφή σημασία του εθίμου του χαρταετού ο Χαραλαμπίδης. Είναι εκπληκτικα διαφωτιστικό.(διαβάστε α και β μέρος)
    astrology.gr/ENALLAKTIKI-GONIA/item/16597-Kathara-Deytera-O-aposymbolismos-toy-chartaetoy
    Τέλος, μια ερώτηση. Ποια είναι τα στοιχεία της προσωπικότητάς που εννοεις πως θα μπορουσαν να έχουν έλξει κακόβουλη οντότητα; Επειδη θεωρώ εαυτόν με ευγενή κίνητρα όχι μόνο για μενα αλλά για τους ανθρώπους γενικώς (εξ ου και το όνομα Νικόλαος, ετυμολογικα σημαίνει ο φερων την νίκη στο λαό) πιστεύω πως μια δυνατή κακόβουλη οντότητα θα μπορούσε να με επιβουλευθει ώστε να μην καταφέρω να επιτύχω και να επηρέασω κι άλλους. Κλείνοντας, έχεις άποψη για τους οργονιτες;
    Στοχαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου Στοχαστή,
      ανέφερα την «Ουράντια» τυχαία, αφού αναφορές στους «φύλακες αγγέλους» υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις θρησκείες!
      Οι sociopath που περιέγραψαν οι ψυχολόγοι-ψυχίατροι (αν και σχετίζονται εν μέρει με τα αυτιστικά χαρακτηριστικά) δεν μπορούν να χαρακτηριστούν άψυχοι. Μάλλον πρόκειται για αποκλίνουσες προσωπικότητες με ιδιαίτερο ψυχισμό.
      Στο αστρικό πεδίο φαίνεται η προβολή (το ίχνος) των υλικών σωμάτων του γνωστού μας κόσμου. Φαίνονται όμως και οντότητες ή σκεπτομορφές (στοιχειακά) που δεν είναι διακριτά στο παχύ-υλικό πεδίο. Επειδή η αραίωση (τρόπον τινά) της ύλης στο αστρικό επίπεδο είναι μεγάλη, τα «αντικείμενα» φαίνονται με την ενεργειακή τους μορφή. Τα χρώματα, είναι πιο έντονα. Μπορεί κανείς να δει την ενεργειακή αύρα των ανθρώπων.
      Αν το «δαιμόνιο του Σωκράτη» είναι σκεπτομορφή, αυτή θα φαίνεται. Αν είναι οντότητα πάλι θα φαίνεται. Αν όμως είναι η ανώτερη συνείδησή του, αυτή δεν θα φαίνεται.
      Το «δαιμόνιο του Σωκράτη», μοιάζει λίγο με τον «προσαρμοστή» (χε, χε, πάλι της Ουράντια!), αλλά έχει και διαφορές που εμένα με οδηγούν σε άλλες σκέψεις. Ας μην ξεχνούμε πως ο Σωκράτης δεν ήταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος και πως το δικό του «δαιμόνιο» δεν το είχαν και οι άλλοι. Αλλά η λέξη «δαιμόνιο», βγαίνει και από το «δαήμων» = «ειδήμων»! Άρα μπορούμε να υποθέσουμε ότι αναφερόταν στην ανώτερη συνείδησή του, την πνευματική. Η αποκαταστημένη επαφή του με την ανώτερή του φύση, τον κάνει να ξεχωρίζει από τον κανόνα που περιγράφεις. Αλλά, μιλάμε για έναν Σωκράτη!
      Τα στοιχεία της προσωπικότητας ενός ανθρώπου, που θα μπορούσε να ελκύσει αρνητικές οντότητες, είναι οι σκέψεις του, οι επιλογές του και οι πράξεις του. Είναι θέμα κραδασμικοτήτων. Όταν συντονιζόμαστε με χαμηλές συχνότητες κραδασμών (φθόνος, μίσος, φόβος, ζήλια, εκδίκηση, οίκτος, πάθος, ηδονισμός, αλαζονεία, μανία, κτλ), τότε ελκύουμε οντότητες αυτής της κατηγορίας. Γινόμαστε πόλος έλξης για αυτά. Στο τέλος γινόμαστε υποχείριό τους, αφού μας ανατροφοδοτούν με αυτό που «μας αρέσει» και εξαρτόμαστε από αυτά.
      Αντίθετα, όταν συντονιζόμαστε σε υψηλές συχνότητες κραδασμών (αγάπη, κατανόηση, ανοχή, συγχώρεση, ταπεινότητα, προσφορά, σεβασμός, θυσία, θάρρος, υπομονή, κτλ), προσελκύουμε φωτεινές οντότητες που μας βοηθάνε να εξελιχθούμε και να ανέβουμε σε ακόμη υψηλότερες συχνότητες.
      Η προσπάθειά μας στην εξέλιξη, κινητοποιεί τους αντιδραστικούς μηχανισμούς της διαβολής, προκειμένου να δυσκολέψει την επιλογή μας. Η προσπάθεια για ανέλιξη, είναι κοπιώδης και επίπονη, γιατί οι δυνάμεις αυτές προσπαθούν να μας κρατήσουν «κάτω». Υπάρχει δηλαδή μια διαμάχη μεταξύ «καλού» και «κακού», όπου και οι δύο διεκδικούν τον άνθρωπο που προσπαθεί να ανελιχθεί. Το μεν «κακό» γιατί χάνει έναν δικό του, τον δε «καλό», διότι κερδίζει έναν δικό του! Η κάθε πλευρά υπερασπίζεται τα κεκτημένα της…
      Τέλος οι οργονίτες, όπως και η πλακέτα Τέσλα, είναι υλικά που μπορούν να πυκνώνουν την κοσμική ενέργεια (οργόνη κατά τον Βίλχεμ Ράιχ) και να μετασχηματίζουν την «αρνητική» της φόρτιση σε «θετική», απελευθερώνοντάς την στο περιβάλλον. Προσωπικά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω από την εμπειρία μου, αυτόν τον ισχυρισμό. Δεν έχω ασχοληθεί επισταμένα με το θέμα, αν και κατέχω πλακέτα Τέσλα. Συνεπώς δεν μπορώ να λάβω υπεύθυνη θέση.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή

  11. Σχετικα με οργονη, Βιλχελμ Ραιχ, Ραιφ (ακτινα Ραιφ),Τεσλα,torsion field,torus κτλ αν και πολλα υποσχομενος τομεας ερευνας δεν εχω ασχοληθει ακομα. Αλλα αντιλαμβανομαι οτι υπαρχουν πολυ ενδιαφερουσες και σημαντικες αληθειες.

    Σχετικα με sociopath, νομιζω πως ειναι αψυχοι ανθρωποι ειτε κυριολεκτικως ειτε μεταφορικως. Αν και αναποδεικτη αποψη, δεν λεω πως δεν εχουν ολοι ψυχη εκ κατασκευης, αν και ισως να ισχυει αυτη η θεωρια, αλλα πως οι περισσοτεροι, μολονοτι εχουν ψυχη,ή καλυτερα δυνατοτητα δημιουργιας ψυχης, δεν την εχουν αναπτυξει οποτε ειναι σαν να μην εχουν.

    Στην προσωπικη μου ερωτηση, το 'χρεος' που αισθανομαι θα πρεπει να περιμενει μεχρι να καταφερω ο ιδιος αστρικη προβολη, ωστε να δωσω το ευχαριστω εκει που μαλλον οφειλω. Τελικα, ο στοχασμος οσο επιτυχης και να ειναι, ειναι λειψος αν δεν συνοδευτεται και απο την αντιστοιχη δραση. Για να υπαρχει η δραση ομως χρειαζεται και το συναισθημα και στην εποχη μας ειθισται να ειναι καταπιεσμενο. Χμμ. Ενδιαφερον. Θυμαμαι να εχω διαβασει πως η ayahuasca βοηθαει και στο να απελευθερωνει και καταπιεσμενα συναισθηματα μεταξυ αλλων. Ισως καποια στιγμη..
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε μου Στοχαστή, μην απολογείσαι για τα αυτονόητα! Όλοι αντιμετωπίζουμε τις καθημερινές δυσκολίες και την έλλειψη χρόνου και γνωρίζουμε ότι το να γράφει κανείς σε ένα ιστολόγιο, απαιτεί πλεόνασμα χρόνου και διάθεσης… Γράφε όποτε μπορείς!
    Πάνω στις απόψεις που εξέθεσες, έχω να σχολιάσω τα εξής:
    α) Η ανάγκη για αναθεώρηση της φυσικής που διαπιστώνεις, λέγεται μεταφυσική που ουσιαστικά συμπληρώνει την γνωστή φυσική και δεν την καταργεί. Απλά, αν απεικονίσουμε την επίγνωση των φυσικών νόμων σε μια γραμμική παράσταση με αρχή και τέλος, όπου από την αρχή της αρχίζει η γνωστή μας φυσική και στο τέλος της τελειώνει η μεταφυσική, τότε το όριο που διαχωρίζει τις δύο έννοιες, διαρκώς μεταβάλλεται (κινείται προς το τέλος), κάθε φορά που η γνωστή φυσική κερδίζει μια γνώση! Ναι, πολλά από αυτά που δέχεται η επίσημη Φυσική, είναι εσφαλμένα, αλλά είναι θέμα χρόνου η ίδια να ανατρέψει το σφάλμα και να το αντικαταστήσει με τη σωστή γνώση.
    β) Σχετικά με τις διάφορες ψυχοτρόπες ουσίες. Όπως ήδη είπα, βοηθούν στο πρόσκαιρο «άνοιγμα» της συνείδησης. Όμως το ερώτημα είναι: Τις πόρτες τις ανοίγουμε με διαρρηκτικά εργαλεία ή με τα κλειδιά; Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;
    Υπάρχουν συνέπειες από τέτοια «ηθική»;
    Γιατί να χρειαζόμαστε «βοηθήματα» για να πετύχουμε κάτι που μπορούμε (και είναι φυσικό) να πετυχαίνουμε με τις δικές μας δυνάμεις ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ;
    Γιατί να παρακάμπτουμε την σωστή διαδικασία όπως την ορίζει η νομοτέλεια;
    Ο θυμόσοφος λαός λέει ότι «όποιος βιάζεται σκοντάφτει» και έχει δίκιο. Εγώ θα έλεγα ότι η λύσεις αυτές, δεν αποτελούν «άσσο στο μανίκι μας», αλλά ένα ακόμη «βάρος στην καμπούρα μας»!
    γ) Σχετικά με τους sociopath: Ναι, αν τοποθετηθούμε μεταφορικώς συμφωνώ! Κυριολεκτικώς όμως, δεν υπάρχουν άνθρωποι χωρίς ψυχή. Η ψυχή, δεν δημιουργείται και δεν αναπτύσσεται με την έννοια που το έθεσες. Η ψυχή ενυπάρχει εγγενώς στα ανθρώπινα πλάσματα και όχι μόνο! Υπάρχει δηλαδή το Ψυχικό σώμα, όπως ακριβώς και το Υλικό, το Αστρικό και το Πνευματικό.
    Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός ψυχικού σώματος, ναι, ας τα θέσουμε υπό κρίση.
    Όχι όμως και την ύπαρξή του!
    Λέγεται ότι οι Γρίζοι δεν έχουν ψυχικό σώμα. Ούτε όμως και αυτό είναι απόλυτη αλήθεια. Έχουν ψυχικό σώμα αλλά αυτό είναι «συλλογικό», δηλαδή δεν διέπεται από ατομικότητα, αφού είναι συνδεδεμένο με ένα συλλογικό «κέντρο διαχείρισης». Κάπως έτσι συμβαίνει και στο ζωικό βασίλειο. Ιδίως στα κοινωνικά ζώα, όπως οι μέλισσες, τα μερμήγκια, κτλ.
    Αν μιλάμε για σώμα χωρίς ψυχή (στην κυριολεξία), τότε αναφερόμαστε σε βιορομπότ, που όντως υπάρχουν. Αυτό όμως είναι μια άλλη «ιστορία».
    Αν πάλι μιλάμε για ανθρώπους που έχουν καθυποταγμένη και εξωγενώς ελεγχόμενη συμπεριφορά, τότε πάλι μιλάμε για άλλο θέμα (Ultra Mind Control).
    Αν μιλάμε για κυνικούς και ψυχικά ανάλγητους ανθρώπους, τότε πάμε σε θέματα ψυχιατρικής και ψυχολογίας. Εδώ όμως η λέξη ψυχή, έχει την έννοια της συμπεριφοράς και όχι του Ψυχικού μας σώματος ή της ανυπαρξίας του.
    δ) Επειδή της πράξης προηγείται η θεωρία, είσαι σε καλό δρόμο. Όμως μπορεί ήδη να έχεις προχωρήσει στην πράξη, εν αγνοία σου. Εν αγνοία δηλαδή του συνειδητού σου!
    Όμως εσύ, δεν είσαι μόνο η συνείδησή σου. Είσαι και πολλά άλλα και λειτουργείς σε πολλά επίπεδα, χωρίς όμως να το αντιλαμβάνεσαι συνειδητά! Όπως δεν ελέγχεις συνειδητά την καρδιακή σου λειτουργία ή την πέψη σου, έτσι και η δραστηριότητα του αστρικού σου σώματος υπάρχει και αποκομίζει εμπειρίες. Το θέμα μας λοιπόν, δεν είναι η πράξη (αφού αυτή υπάρχει ήδη), αλλά ο συνειδητός έλεγχος αυτής μας της δραστηριότητος. Και είναι σημαντικό να υπάρχει αυτός, διότι έτσι επιτυγχάνουμε την αυτεπίγνωση της οντότητάς μας, αλλά ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στην κατανόηση της Δημιουργίας και των Θείων Νόμων.
    Οι δυσκολίες όμως πάνω σε αυτό είναι κατανοητές. Η καθημερινότητα και ο ψυχικός φόρτος, εμποδίζουν τον συνειδητό αγώνα. Χρειάζονται ψυχικά αποθέματα για αγώνα, τα οποία αντλούνται από την συνειδητή επιλογή, για την στάση ζωής. Έχει να κάνει με το πως βλέπουμε τα πράγματα και τι θέση αποφασίζουμε να έχουμε απέναντί τους.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στο θεμα της φυσικης εχω την αποψη πως η πλειοψηφια της φυσικης μας ειναι λαθος και οχι μερικα απο αυτα που δεχεται. Δεν θα μιλησω για αναποδειχτες θεωριες οπως το big bang, την ειδικη θεωρια της σχετικοτητας του Αινσταιν, Δαρβινο κτλ γιατι καθε θεμα απο αυτα σηκωνει πολυ αναλυση. Θα πω συνοπτικα.

    Μοντελο του ατομου που μαθαιναμε στο σχολειο; Καταρριφθηκε επιστημονικα. Μεγιστη ταχυτητα σωματιδιου το φωτονιο; Καταρριφθηκε επιστημονικα. Ηλεκτρονιο; Δεν υπαρχει! (κι ομως!) Υλη; Δεν υφισταται, τουλαχιστον οχι ανευ συνειδητου παρατηρητη,παρα πιθανοτατα μονο ολογραμματικα (πειραμα διπλης οπης). Η σωστη γνωση δεν θα ερθει ποτέ μονη της. Οι μεμονωμενοι ανθρωποι θα την φερουν και αυτοι ιστορικα πάντα θα ειναι καταγελαστοι απο την κοινωνια.Αν εμεις δεν το κανουμε, δεν θα γινει ποτέ.

    Οποτε για ποιά φυσικη συζηταμε; Για την κατα παραγγελια φυσικη που την διαμορφωνουμε οπως θελουμε καθε φορα που φτανουμε σε ατοπο; Εμ, ξερετε το φως εχει δυο φυσεις, εχει και μια κυματικη.Γιατι; Γιατι αλλιως καταρριπτεται. Αυτο δεν ειναι φυσικη επιστημη. Ειναι λαστιχο. Πού ειναι η πεμπτουσια των στοιχειων ο αιθερας; Τον βγαλαμε γιατι μας χαλαγε την σουπα;
    Αυτο που εννοω ειναι πως στο αστρικο επιπεδο η φυσικη που σημερα γνωριζουμε μας ειναι αχρηστη επειδη γνωριζουμε μονο την φυσικη που ισχυει κατω απο καποιες προυποθεσεις που ισχυουν στο υλικο επιπεδο και εχουμε αγνοια για τους γενικους της νομους που θα βρισκουν εφαρμογη εκει.

    Σχετικα με τις ψυχοτροπες ουσιες. Αφου βοηθουν στο προσκαιρο ανοιγμα της συνειδησης και καποιες απο αυτες δεν βλαπτουν, πού ειναι το κακο; Δεν μας φταιει το μαχαιρι αν καποιος κοπει απο αυτο. Το φταιξιμο ειναι στον χειριστη του που λειτουργησε ανευθυνα και επιπολαια στη χρηση του. Διαφορετικα, να δω πως θα κοψουμε στη μεση το γορδιο δεσμο. Ο Αλεξανδρος θαχε πεθανει απο γηρατεια πριν καταφερει να τον λυσει.Σιγουρα θα ηταν κριμα και μια μοναδικη ευκαιρια χαμενη για την ανθρωποτητα .Οταν το μεσο λοιπον δεν βλαπτει καποιον τριτο και βεβαιως τον εαυτο μας, δεν βλεπω ανηθικοτητα. Η πορτα καποιες φορες εχει πολλους εχθρους απο πισω και το κλειδι παγιδες, οποτε ισως ειναι καλυτερα μερικες φορες να μπεις απο το παραθυρο, οχι για να κλεψεις, αλλα για να δεις τί σε περιμενει. Αλλωστε μιλαμε για το σπιτι του πατερα μας που μας περιμενει να γυρισουμε. Αλλες ειναι οι οντοτητες που καταπατουν το χωρο. Οταν με το καλο, ολα εξομαλυνθουν θα μπαινουμε απο την πορτα γιατι θα ειναι ευκολοτερο.Σε καιρο πολεμου ο πολυμηχανος Οδυσσεας οφειλει να επιβεβαιωνει το ονομα του. Θεωρω λοιπον αυτο το 'οπλο' ευγενες και για ενα ακομα λογο.
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επειδη θα πολλαπλασιασει του μαχητες. Ο περσικος πολεμος δεν κερδιθηκε απο τους αριστους Σπαρτιατες στρατιωτες αλλα κυριως απο τους απλους, μη επαγγελματιες μαχητες Ελληνες που συνασπιστηκαν γυρω τους. Συνασπιστηκαν ομως γιατι εβλεπαν το παραδειγμα των διπλανων τους, αντλουσαν θαρρος απο αυτους και εφαρμοζαν την μιμηση. "Αφου μπορεσαν αυτοι, μπορω και εγω". Εαν λοιπον καποιος δεν ερθει ποτέ να δει το πεδιο της μαχης, θα ζει στην αγνοια. Και τοτε:

    "Και μείνετε εδώ με την αβεβαιη γνωμη σας.Με την παραμικρή φήμη, να τρέμει το φυλλοκάρδι σας.Οι εχθροί σας, με ένα φυσημα,να σας φερνουν σε απόγνωση.Να εχετε την εξουσια να εξορίζετε τους υπερασπιστές σας.
    Η άγνοιά σας, που δε σας αφήνει να δείτε αν δε πονέσετε,στους ίδιους σας τους εχθρούς θα σας παραδώσει σαν πρόβατα και δούλοι τους θα γίνετε χωρίς καν να δώσετε μια μάχη!"
    (Κοριολανος)

    Εαν γινεται να αποφευχθει αυτο που ηταν η μεγιστη ντροπη στην αρχαια ελλαδα, να κατακτηθει η πολις χωρις μαχη, και ταυτοχρονως να πολλαπλασιαστει ο αριθμος των μαχητων τοτε εκτος απο θεμιτη αυτη η επιλογη, φανταζει και επιτακτικη. Ακουγεται πως η μαχη μεταξυ των θεων πλησιαζει (ή μαινεται) και πως ο ανθρωπος μπορει και πρεπει να συμμετασχει. Μονο οι ηρωες ομως. Αυτο σημαινει πως οι υποψηφιοι μαχητες πρεπει να δουλεψουν στον εαυτο τους, να καθυποταξουν τα παθη τους κτλ. Εαν ομως καταφερουμε να δουμε ενα preview αυτο θα σχηματισει αποφασιστικη την βουληση μας και θα μας δωσει δυναμη γιατι θα γνωριζουμε γιατι θα πρεπει να το κανουμε.

    Τωρα με τους sociopath. Το ενδιαφερον μου βρισκεται σε οσους λειτουργουν ως 'ενεργειακα βαμπιρ' απορροφωντας απαραιτητη πνευματικη ενεργεια, ή οπως ξερουμε απο τα παιχνιδια το 'mana'. Σε αυτο το λινκ ενα παραδειγμα σε τί αναφερομαι. http://revealedtheninthwave.blogspot.gr/2012/10/blog-post_611.html Νομιζω αυτο ειναι που εχει σημασια σε πρωτη φαση και οχι αν οντως καποιοι εχουν χασει την ψυχη τους ή οχι. Οταν καποια στιγμη 'ελεθερωθουμε' με το καλο, θα ασχοληθουμε επειτα σχετικα με το πως θα βοηθησουμε και αυτους γιατι δεν βλεπω ευκολη λυση. Αλλα μαλλον εχουμε αλλες προτεραιοτητες.

    Στα υπολοιπα συμφωνω απολυτα Λυκιε, προσθετω ομως πως εκτος απο την συνειδητη επιλογη για την σταση ζωης που δυστυχως πολλες φορες οταν η ενεργεια και η διαθεση ενος ατομου πεσει πολυ 'ξεχνιεται' αναποφευκτα, θα πρεπει να αντλει την δυναμη/ενεργεια του ο ανθρωπος απο το θεο/συμπαν/πηγη κτλ ωστε να μπορει να συντηρειται στο δρομο αυτο. Και πολυ ενεργεια χανεται στην καθημερινοτητα μας, στα προβληματα του υλικου κοσμου. Απο τις ελαχιστες φορες που καταφερα διαλογισμο, αποκομισα το συμπερασμα πως η ενεργεια και η αναζωογοννηση σε αυτα τα 10-15 λεπτα ηταν μεγαλυτερη απο 10 ωρες υπνου. Εκεινες τις φορες μαλιστα, δεν κοιμηθηκα το βραδυ γιατι απλουστατα δεν το ειχα αναγκη. Αυτο με διδαξε πως το ξεκινημα, εστω και με βοηθητικες ροδες ειναι πολυ χρησιμο γιατι διαφορετικα δεν θα υπαρχει καν ξεκινημα. Επειτα οι βοηθητικες ροδες ας βγουν..
    Στοχαστης

    ΥΓ.Ενδιαφερον που παρατηρησα στο ποστ με τον αποσυμβολισμο του χαρταετου. Και εκει το σχολιο μου εχει διαγραφει απο την ομαδα του site οπως και σε διαφορα αλλα site. Τελικα, αρκετοι ευαγγελιζονται πολλα, το δια ταυτα ειναι πως ελαχιστοι ενδιαφερονται πραγματικα. Ο Λυκιος προφανως ειναι ενας απο αυτους τους απειροελαχιστους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε Στοχαστή, αρχίζω από το τέλος:
    Αν αντιλήφθηκα σωστά, στο ιστολόγιο που μας πρότεινες το άρθρο με τον χαρταετό, έκανες κάποιο σχόλιο το οποίο δεν δημοσιεύτηκε, σωστά; Το ίδιο έπραξες σε άλλους ιστοτόπους και πάλι δεν δημοσίευσαν το δικό σου σχόλιο;
    Δυστυχώς κι εγώ διαπιστώνω, ότι λίγα είναι τα ιστολόγια που αφήνουν ελεύθερο τον σχολιασμό, ιδίως όταν γράφονται απόψεις που δεν συμφωνούν με τις δικές τους!
    Εδώ διαγράφουμε σχόλια μόνο όταν αυτά είναι υβριστικά ή προσβλητικά για άλλους σχολιαστές. Πάντα όμως και για κάθε διαγραφή, ακολουθεί σχόλιο του διαχειριστή που εξηγεί τους λόγους.
    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Στοχαστή. Είσαι κι εσύ, ένας από τους πιο δυνατούς σχολιαστές του Καταχθόνιου Δαίμονα, που οι σκέψεις σου βάζουν σε δοκιμασία όλους μας, μέσα από τους εκτενείς μας διαλόγους!
    -Στο θέμα της Φυσικής λοιπόν, πιστεύω πως έχουμε χάσει την φιλοσοφική προσέγγιση στο θέμα της Φύσης και έχουμε εστιάσει στην απόλυτη εξειδίκευση. Έτσι, βλέποντας το δένδρο, χάνουμε το δάσος! Οι αρχαίοι μας πρόγονοι, υπήρξαν πανεπιστήμονες και απέρριπταν ουσιαστικά την έννοια της μονολιθικής εξειδίκευσης. Η επιστήμη όπως έχει εξελιχθεί, αποτελεί ένα σύνολο από μονοσήμαντες ειδικεύσεις που πολλές φορές, κινούνται παράλληλα, χωρίς ποτέ να συγκλίνουν. Αυτό βεβαίως νομοτελειακά, οδηγεί σε αδιέξοδα και παλινωδίες. Εκτός αυτού, υπάρχει και το θέμα του ελέγχου της επιστημονικής εξέλιξης και της έρευνας (ιδίως από τον μεσαίωνα και εντεύθεν), από την «σκοτεινή» ελίτ που εξουσιάζει την ανθρωπότητα. Η εξαίρεση του Αιθέρα, αποτελεί τρανό παράδειγμα αυτής της κατάστασης. Πόσοι το γνωρίζουν αυτό; Εννοώ πόσοι «φυσικοί», γνωρίζουν τον Αιθέρα;
    Πόσοι γνωρίζουν για το τετραδιάστατο ηλεκτρομαγνητικό κύμα Τέσλα και την περιορισμένη εφαρμογή του στην ραδιονική-ψυχοτρονική, για παράδειγμα; Γιατί παραμένει κρυφή αλήθεια;
    Υπάρχει «επιστήμη» δύο ταχυτήτων. Και Φυσική, το ίδιο! Αυτή για τις μάζες και το θεαθήναι και η …άλλη, η κρυφή και αληθινή, για τους λίγους!
    Η Φυσική των μαζών (αυτή που διδάσκεται στα πανεπιστήμια), κερδίζει έδαφος σιγά σιγά, και μόνο εφόσον δεν προσκρούει στα συμφέροντα και τους σκοπούς της κρυφής ελίτ των εξουσιαστών.
    -Αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει τον ερευνητή και αυτόν που εργάζεται για την εξέλιξή του, είναι η υπομονή και η επιμονή. Όπως δεν πάμε στα βαθιά για να μάθουμε κολύμβι, έτσι και η γνώση κατακτιέται σταδιακά και κλιμακωτά. Κάθε υπέρβαση από ανυπομονησία, επιφέρει αρνητικές συνέπειες! Μέτρον Άριστον σε όλα.
    Πόσο ώριμος μπορεί να είναι κάποιος ώστε να ελέγχει την ροπή του στην εύκολη λύση όταν αυτή (η ροπή) τον οδηγεί στην έξη και την εξάρτηση; Πολλοί το πιστεύουν για τον εαυτό τους, αλλά κατά κανόνα διαψεύδονται.
    Το ίδιο ακριβώς, παθαίνουν και οι Μάγοι! Τελικά «καίγονται» από αυτό που νόμιζαν ότι μπορούσαν να ελέγξουν!
    Το θέμα λοιπόν, είναι να μπορέσεις να βγάλεις μόνος σου τις «βοηθητικές ρόδες»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. -Δεν επιχειρώ να ανακόψω τον αγώνα και την τόλμη κανενός.
    Όμως επειδή γνωρίζω τους κανόνες του «παιχνιδιού», προσπαθώ με τις παραινέσεις μου, να προστατέψω όσους συμπλέουν μαζί μου. Δυστυχώς, πάντα ισχύει ο νόμος της «αιτίας και του αποτελέσματος».
    Το παράδειγμά σου με τους Έλληνες πολεμιστές που μιμήθηκαν τους κορυφαίους Σπαρτιάτες μαχητές, επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό μου. Μιμήθηκαν τους δασκάλους τους, δηλαδή δεν αυτοσχεδίασαν, δεν πειραματίσθηκαν με την άγνοια, αλλά ακολούθησαν τον δρόμο των κορυφαίων (δηλαδή των διδασκάλων). Βεβαίως κατόρθωσαν αυτό, που από μόνοι τους δεν θα μπορούσαν.
    -Σχετικά με την Ψυχή, νομίζω πως τελείς σε μια, τρόπον τινά, σύγχυση, για το τι στην ουσία είναι. Η Ψυχή δεν χάνεται, ούτε και ξαναβρίσκεται. Ο λεγόμενος «ενεργειακός βαμπιρισμός», δεν έχει σχέση με την ύπαρξη ή μη της Ψυχής. Έχει να κάνει με την υφαρπαγή της ζωτικής ενέργειας, που όλοι μας έχουμε. Αυτή η ενέργεια, δεν είναι η Ψυχή. Ο βαμπιρισμός, είναι μια πράξη που συμβαίνει γενικευμένα και δεν επηρεάζει τα συναισθήματα ή τις επιλογές μας. Απλά, χάνουμε ή κερδίζουμε ενέργεια από τους άλλους και αυτό μας κουράζει ή μας δυναμώνει, ανάλογα τον ρόλο μας. Είναι ένα ενεργειακό αλισβερίσι μεταξύ των ανθρώπων. Το θέμα των sociopath, δεν μπορούμε να το συνδέσουμε με αυτό το αλισβερίσι. Είναι θέμα ψυχοπαθολογίας.
    -Σε όσα αναφέρεις για τις δυσκολίες που μας επιφέρει η καθημερινότητα στην εργασία με τον Εαυτό μας, έχεις απόλυτο δίκιο. Έτσι είναι και σε καταλαβαίνω! Γι αυτό μιλάω για κόπο και πόνο. Είναι επίκοπη η προσπάθεια και μιλάμε για αληθινό αγώνα. Ο αγώνας αυτός χρειάζεται ενεργειακά και ψυχικά αποθέματα για να πετύχει! Ένα μεγάλο μέρος από αυτά, καταναλώνεται στην καθημερινότητα. Όμως, εκτός από τον διαλογισμό, την προσευχή και άλλες τέτοιες τεχνικές, ένας δρόμος που μας δίνει δυνάμεις για τον αγώνα μας, είναι και η γνωσιακή κατάκτηση που συμβαίνει μέσα από ιστολόγια, βιβλία, κύκλους συζητήσεων, κτλ και μας οπλίζουν με γνώσεις που μεταστοιχειώνονται σε ενέργεια και διάθεση για αγώνα.
    keep in touch λοιπόν Στοχαστή!
    ΛΥΚΙΟΣ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

  17. Επειδη δεν θελω να κουρασω οποιους τυχον αναγνωστες, στο θεμα της φυσικης θα δωσω ενα λινκ, οπου απλα και ευχαριστα μας εξηγει γιατι ο κοσμος που ζουμε στο υλικο επιπεδο δεν υφισταται παρα μονο οταν υπαρχει ο παρατηρητης και παρατηρει. Οταν λοιπον δεν παρατηρουμε τον υλικο κοσμο, δεν υπαρχει υλη. Υπαρχει μια σουπα οπου τα οποια σωματιδια συμπεριφερονται ως κυμα. Ο νους μας λοιπον ερμηνευει αυτην τη σουπα και την φερνει σε υπαρξη. Ο κοσμος μας λοιπον ειναι ολογραμματικος. Καπου διαβασα και δεν το εχω επιβεβαιωσει σε κανενα βαθμο, πως η ουσια dmt παυει προσωρινα αυτη τη λειτουργια οποτε ο ανθρωπος βλεπει περα απο το ματριξ. (red pill του μορφεα;) Δειτε το ντοκιμαντερ, ειναι υπεροχα φτιαγμενο και κυριως κατανοητο (στα αγγλικα ομως). Η ολογραμματικη φυση του κοσμου ειναι ακριβως αντιστοιχη με την περιγραφη του πλατωνα στο μυθο του σπηλαιου. Το προτεινω ανεπιφυλακτα ειναι τεραστιας σημασιας
    http://www.youtube.com/watch?v=lMBt_yfGKpU

    Εχεις δικιο μεν στα περι διδασκαλων, αλλα ειτε επειδη ειναι ελαχιστοι, ειτε επειδη ειναι εκδιωγμενοι απο τα μεσα, ειτε επειδη δεν εχουν χρονο να ασχοληθουν με τον απλο κοσμο, ειναι αποκλεισμενοι απο το λαο. Εαν ρωτησουμε 20 ατομα, ειναι ζητημα εαν ενας απαντησει πως γνωριζει προσωπικα ενα τετοιο διδασκαλο. Επομενως η μονο πρακτικη λυση ειναι να πορευθουμε μονοι μας. Εαν βρουμε και διδασκαλο στη πορεια μας, σιγουρα με απεριγραπτη χαρα θα τον ακουσουμε με προσοχη. Ομως εχω την αποψη πως την πλειοψηφια αυτων των γνωσεων ο ανθρωπος θα πρεπει να την λαβει πριν για παραδειγμα δημιουργησει οικογενεια. Γιατι θα ειναι πραγματικη ζωη και οχι ζωη συνηθειας. Οποτε ο χρονος ειναι ζωτικος και λιγοστος για να αφησουμε στην τυχαιοτητα πότε θα αποκομισουμε τα απαραιτητα εφοδια για να προχωρησουμε.

    Σχετικα με την ψυχη σαφως και δεν γνωριζω απολυτα τις ιδιοτητες της. Ομως εχω την πεποιθηση πως υπαρχει ποιοτικη διαφορα μεταξυ της ψυχης ενος εναρετου ανθρωπου και ενος μη φιλοσοφημενου αθεου. Οπως λεει και ο Σωκρατης "Όλων των ανθρώπων οι ψυχές είναι αθάνατες, αλλά των δικαίων οι ψυχές είναι αθάνατες και θείες". Επομενως τα διαφορα κακα που κολλανε πανω στη ψυχη, παθη και ελαττωματα της αποτρεπουν να εκδηλωσει την ενδελεχεια της, την ιδανικη λειτουργια της.
    Θεωρω πως η ψυχη ως απευθειας συνεδεμενη με την πηγη/θεο/πεδιο εχει την δυνατοτητα να τροφοδοτει το σωμα με ενεργεια. Εαν υφισταται ανθρωποι κατασκευασμενοι ως οργανικες πυλες, επειδη δεν εχουν ψυχη (θα ειχε ψυχη ενα κατασκευασμενο απο εμας βιορομποτ;) κλεβουν αυτην την ενεργεια απο αυτους που μπορουν να την παραγουν, εστω αυτη την λιγη που αποκτουν ασυνειδητα. Προσφατα εδειξε η τηλεοραση ενα βιντεο απο το μετρο του Λονδινου νομιζω, οπου ενας ανθρωπος λιποθυμησε και επεσε στις ραγες. Ο μονος αλλος ανθρωπος που ηταν διπλα, πηδηξε στις ραγες και .. του εκλεψε το πορτοφολι και εφυγε χωρις καν να τον σκουντηξει εστω μηπως και ξυπνησει. Αυτος τί ανθρωπος ειναι; Αρρωστος, εγκληματιας, ψυχασθενης; Εαν θελετε την αποψη μου ειναι ξεκαθαρα αψυχος. Μηδενικη δυνατοτητα συμπαθειας. Εαν θεωρει πως δεν υπαρχουν επιπτωσεις κοινωνικες, δεν τον ενδιαφερει τιποτα. Αναλογιστειτε τί εκανε το ατομο. Αφου δεν τον εβλεπε κανεις( η καμερα τον επιασε) τον αφησε να πεθανει. Γιατι; Για να μην μαθευτει πως του εκλεψε το πορτοφολι.Ουτε καν. Επειδη δεν τον ενοιαζε καθολου. Αλλωστε λεγεται πως οι εκπεσοντες αγγελοι, ως ποινη ειχαν να μην μπορουν πλεον να συνδεονται με την κοσμικη (ή περα απο το κοσμο μας) πηγη απειρης ενεργειας. Εαν συνεβη αυτο, τοτε πως αναζωογονουνται αν οχι παρασιτικα απο τον ανθρωπο που εχοντας ψυχη αλλα χωρις να ξερει λεπτομερειες λειτουργει ως μπαταρια για καποια/καποιες οντοτητες; (Γιαχβε, Αρχιτεκτονας, Αρχοντες ή αλλη, δεν ξερω)
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τί συμβαινει με τους Αρχοντες; Γιατι οι γνωστικοι στα μη λογοκριμενα εγγραφα που βρεθηκαν στη Ναγκ Χαμαντι διδασκαν τους ανθρωπους πώς θα ξεφυγουν απο την παρασιτικη επιδραση τους που τους κλεβει την ζωτικη ενεργεια; Τί γνωριζαν; Μηπως ταυτιζονται με τους βολαδορες που οπως λεει ο Καστανεντα μας μεγαλωνουν οπως εμεις μεγαλωνουμε τα κοτοπουλα για να τρεφονται απο εμας σε ανθρωποτροφεια (κατα το ορνιθοτροφεια); Μηπως οι Μαγια εκει εκαναν θυσιες αιματος και δεν ηταν ανοητοι;
    Μηπως το δελφικο παραγγελμα "Φοβου τον Αρχοντα" αναφερεται σε αυτη/αυτες την οντοτητα; Αλλωστε οι αρχαιοι ελληνες τον κυβερνητη ή των εχων εξουσια τον αποκαλουσαν τυραννο, λεξη που πολυ αργοτερα πηρε την σημερινη αρνητικη της σημασια. Χμμ.. Εαν σε ελαχιστα απο αυτα τα ερωτηματα η απαντηση ειναι θετικη, δεν μας παιρνει να αφηνουμε στην τυχη, την δικια μας τυχη. Θα πρεπει να σχεδιασουμε ενα στοιχειωδες πλανο.

    Στο τελος του assassins creed οπου ο ηρωας αντιμαχεται την κακια αδερφοτητα (μασονικη ας πουμε) εχει να κανει μια επιλογη. Ειτε θα ακολουθησει την συμβουλη της Αθηνας να καταστρεψει τον κοσμο και να ξεκινησει απο την αρχη οπως γινοταν παντα, ειτε την συμβουλη της Ηρας η οποια θα εγκλωβισει την Γη σε ενα προστατευτικο πλεγμα καθιστωντας την υπο τον ελεγχο της. Επελεξε το δευτερο
    Στο God of War, ο πρωταγωνιστης Κρατος αφου σκοτωσε ολους τους ολυμπιους θεους, εχει την επιλογη να δωσει την τελευταια θεικη δυναμη, αυτη της ελπιδας στην Αθηνα αλλα επιλεγει να αυτοκτονησει για να παει στους ανθρωπους οι οποιοι ομως δεν εχουν ιδεα τι να κανουν με αυτη.
    Τα αναφερω γιατι συνηθως απο τοσο μεγαλα παιχνιδια λεγονται καποιες αληθειες που δυσκολα βγαινουν αλλιως προς τα εξω. Δεν γνωριζω ομως τι θελουν ακριβως να πουν.

    Κλεινω, με αλλη μια παραπομπη, που βρισκω ομως παρα πολυ σημαντικη. Στη ταινια Sucker Punch (στην εκτεταμενη εκδοση γιατι στην κανονικη λογοκριθηκε και κοπηκε) γινεται ο εξης διαλογος (αποσπασμα εδω) μεταξυ της πρωταγωνιστριας που εκφραζει τον ανθρωπο που μεσα απο την αναζητηση και τις μαχες του θελει να βρει μια εξοδο, την ελευθερια με τον εχοντα και κατεχοντα ενος διαφορετικου αλλα παρομοιου κοσμου, τον High roller.(πολυ μεγαλος τζογαδορος-παικτη)(αρχιτεκτονας,αρχοντας,γιαχβε κτλ;). Λυκιε αυτην την ταινια θα πρεπει να την δεις, η αποψη σου θα ειναι πολυ σημαντικη ως προς τις 2 διαδρομες των δυο πρωταγωνιστριων
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. (η μεταφραση γιατι δεν βρηκα βιντεο στα ελληνικα)
    http://www.youtube.com/watch?v=fL1WGsuXqqk

    -Που βρίσκομαι?
    -Είσαι ασφαλής προς το παρόν.Δεν ξέρω πώς να σου το πώ ευγενικα, οποτε δεν θα σε προσβαλω γινομενος ασαφης.εσυ και εγώ υποτίθεται πως θα πηδηχτουμε.Ελπίζω να συγχωρέσεις την γλώσσα μου αλλά θα καταλάβεις ότι σε κρατάω στο πνεύμα αυτής της συμφωνίας.Τώρα δέν έχω απλά πρόθεση να σε πάρω μόνο.Στην πραγματικότητα δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο προσβλητικό. Βλέπεις θα μπορούσες να πείς ότι είμαι από τους ανθρώπους που τα έχουν όλα..Κι όμως μου λείπει αυτό που δέν μπορεί να αγοράσουν τα χρήματα.
    -Την αγάπη?
    -Κοντά.Αλήθεια,ειναι πιο ακριβες.Αναζητάω μια αληθινή στιγμή, μια στιγμή αλήθειας σε αυτόν τον κόσμο των ψεμμάτων. Τυχαινει λοιπον αυτή η στιγμή, αυτό το εύθραστο, λεπτό πράγμα,σάν ένα γυάλινο αυγό ή ενα κάστρο απο άμμο,λοιπόν αυτη η στιγμή να μπορεί να δοθεί μόνο απο κάποιον αληθινό,οχι ψευτικο,οχι υποκριτη.Αυτή είσαι εσύ.
    -Δέν καταλαβαίνω
    -Λοιπόν ξόδεψα μια μικρή περιουσία για να φερω σε αυτό το δωμάτιο.Σε αυτό το χρυσό κλουβί.Υποτίθεται ότι θα δώσεις τον εαυτό σου σε μένα.Είναι ολοκληρωτικά σωματικό.Μπορει να έχω το κορμί σου, αλλα την πραγματικη εσενα, αυτην "την άυλη και απροσδιόριστη σπίθα¨που είσαι εσύ.Λοιπόν αυτο το εσυ δεν θα το μαθω ποτέ.Και αυτο είναι ακριβώς αυτο που θέλω.
    -Λυπάμαι.Πραγματικά φαίνεσαι καλός.Θές να σου πώ ψέματα?
    - Όχι δεν θέλω.Το μόνο που ζητάω απο σένα είναι ένα κομμάτι της στιγμής.Να σε έχω, όχι με τη βία αλλά απλά σαν ένας άντρας με μια γυναίκα.Να δώ στα μάτια σου αυτήν την απλή αλήθεια ότι μου δίνεσαι ελεύθερα.Όχι επειδή πρέπει μα γιατί το θέλεις.Τώρα, φυσικά, είσαι ενα τετοιο πετραδι που θα σου προσφέρω τα αντίστοιχα.Είμαι διατεθειμένος να σου δώσω την ελευθερία σου.Καθαρή και απόλυτη ελευθερία.Ελευθερία από την πεζή καθημερινότητα,την ελευθερία σαν ένα τέλειο ιδανικό.Ελευθερία απο τον πόνο,ελευθερία απο την υπευθυνότητα,ελευθερία απο τις ενοχές,απο το να μετανιώνεις,ελευθερία απο την λύπη,ελευθερία απο την απώλεια,την ελευθερία να είσαι χαρούμενη.Μην κλείσεις τα μάτια σου.Θέλω να με κοιτάς.Την ελευθερία στην αγάπη.
    --------(λοβοτομη-αλλαγη επιπεδου)
    -Ιησού Χριστέ
    -Ειδατε πως με κοιταξε;Την τελευταία στιγμή, ήταν σαν..
    -Γιατρέ?
    κτλ
    -Τι δεν εισαι εδω; Εισαι στο παραδεισο; Οχι, οχι. Εισαι ακομα εδω, μαζι μου.
    κτλ
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητέ Στοχαστή, με καθυστέρηση τοποθετούμαι στις αιτιάσεις σου:
    -Στην Φυσική, περιγράφουμε τις αρχές που διέπουν την ενέργεια-ύλη. Αυτές είναι πανταχόθεν επαληθεύσιμες. Το ότι ο μηχανισμός για να κατανοήσουμε τον περιβάλλοντα χώρο μας, επιβάλλει την ΚΩΔΙΚΗ αντίληψη των πεδίων και των κραδασμών, μορφοποιημένες ως «ύλη», δεν αλλάζει την Κοσμική Μηχανική της Δημιουργίας. Τα μαθηματικά, είναι το φιλοσοφικό κλειδί της κωδικοποίησης-αποκωδικοποίησης της Δημιουργίας.
    - Ο χρόνος ΔΕΝ είναι «ζωτικός και λιγοστός για να αφήσουμε στην τυχαιότητα πότε θα αποκομίσουμε τα απαραίτητα εφόδια για να προχωρήσουμε». Μην πέφτουμε στην παγίδα του χρόνου και της βιασύνης. Δεν μας φτάνει ένας έμβιος κύκλος για ολοκληρώσουμε την εξέλιξή μας. Πολύ απλά: έχουμε πολλές «ζωές» μπροστά μας για να ολοκληρώσουμε την εξέλιξή μας. Αυτός είναι και ο σκοπός της ενσαρκωμένης μας εμπειρίας. Δηλαδή, μέσα από την βιωματική μας εμπειρία, να αποκτήσουμε την επίγνωση της Δημιουργίας και του Εαυτού μας. Επίσης, τον ρόλο μας μέσα στην Δημιουργία.
    Πρόσεξε όμως: λέγοντας «μέσα από την βιωματική μας εμπειρία» εννοούμε την αργή, σταδιακή και επίπονη έκθεσή μας σε καταστάσεις που ζώντας τες, μας αποδίδουν την Γνώση. Δεν μιλάμε για «γνώσεις» λοιπόν σεμιναριακού τύπου, που διαβάζοντας βιβλία, ακούγοντας ομιλίες ή βλέποντας βιντεάκια, μπορεί κανείς να ΒΙΩΣΕΙ εμπειρικά την Γνώση. Ναι, χρειάζεται η θεωρητική προσέγγιση στην Γνώση. Χρειάζεται και η μύηση. Όμως η εξέλιξη επιτυγχάνεται με την έκθεσή μας στις ψυχικές, σωματικές, αισθητηριακές και συναισθηματικές καταστάσεις και όχι μόνο στις νοητικές. Χρειαζόμαστε το σώμα μας και την παρουσία μας στο παχύ-υλικό πεδίο! Ο χρόνος είναι υπέρ μας και όχι κατά! Μην μπαίνουμε σε ανταγωνισμό με τον Χρόνο. Αυτός υπάρχει για να μας ευνοεί. Γι αυτό μιλάω για υπομονή!
    -Σε αυτά που λες περί Ψυχής, είπαμε: συμφωνώ στην ποιοτική εκτίμηση του ψυχικού επιπέδου ή του επιπέδου ψυχικής, συναισθηματικής ή ηθικής υπόστασης του καθενός. Άρα μεταφορικά μπορούμε να μιλάμε για «άψυχους» ανθρώπους. Όχι όμως και κυριολεκτικά. Οι κίνδυνοι που περιγράφεις από «βαμπιρικές» οντότητες, πράγματι υπάρχουν! Όσο κανείς είναι έκθετος σε χαμηλές κραδασμικότητες, γίνεται θύμα. Το αντίθετο μας προφυλάσσει.
    -Το δελφικό παράγγελμα «Το κρατούν φοβού» σημαίνει: «να φοβόμαστε τον ανώτερο (ή τον άρχοντα)» με την έννοια της σχέσης εξουσίας-ιεραρχίας μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία. Δεν νομίζω ότι αναφέρεται σε υπερβατική φύση Αρχής. Τα δελφικά παραγγέλματα, αναφέρονται στην καθημερινή ηθική των ανθρώπων και όχι σε ειδικές γνώσεις μυημένων. Εδώ λοιπόν αναφέρεται στον φόβο, όχι με την έννοια του σεβασμού, αλλά με αυτή της προφύλαξης από τον κίνδυνο της κατάχρησης της εξουσίας του άρχοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. -Σχετικά με το μήνυμα του «assassins creed» που «η Ήρα θα εγκλωβίσει την Γη σε ένα προστατευτικό πλέγμα καθιστώντας την υπό τον έλεγχό της», έχει μια δόση αληθείας. Θα σε παραπέμψω στα κείμενα της Ο.Ε.Α., που αναφέρεται ο «εγκλωβισμός» της Γης και ο περιορισμός των οντοτήτων που την κατοικούν (πάνω και κάτω από την επιφάνειά της), ώστε να μην μπορούν να εξέλθουν με τα φυσικά τους σώματα πέραν μιας αποστάσεως από τον πλανήτη. Η «φυλακή» αυτή, επιβλήθηκε από το Ιερατείο Διός, καθόσον αυτό απεχώρησε προσωρινώς μετά την νικηφόρα μάχη με τους Βοωτιδείς (ερπετόμορφους στασιαστές υπό τον Γιαχβέ).
    Για τον λόγο αυτό, η ΝΑΣΑ επικλήθη με ευσέβεια στο Ιερατείο Διός (Μυθωδία) , προκειμένου να επιτραπεί συγκεκριμένη διαστημική δραστηριότητα έξω από την «κάψα» ασφαλείας της «φυλακής» μας!
    -Τέλος, σχετικά με το απόσπασμα της ταινίας που παρέθεσες, σε συγχαίρω που μπορείς να «διαβάζεις ανάμεσα από τις γραμμές» αυτών των ταινιών-μηνυμάτων.
    Αυτό όμως το οποίο προτείνει ο High roller (εωσφορικός εκφραστής) στην κοπέλα, δεν είναι ευεργέτημα, αλλά απεμπολή από το Θείο Σχέδιο, από τον Προορισμό! Επιχειρεί αφενός μεν (από την κοπέλα) να ξεκλειδωθεί από την αμυντική της αναστολή και να απομυζήσει την ζωτική της ενέργεια, αφετέρου να παραδοθεί στην «ελευθερία» του, αλλά ουσιαστικά στην αναστολή του αγώνα της (μέσα από τον πόνο του ένσαρκου βιώματος και των ανθρώπινων παθών).
    Επιφυλάσσομαι πάντως να δω το έργο και να τοποθετηθώ καλύτερα.
    ΛΥΚΙΟΣ.











    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Λύκιε, όσο και να σε ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σου θα ειναι λίγο, καθώς αυτές ειναι πολύ αισιόδοξες και ρεαλιστικές.
    Δεν διαφωνώ στα περι φυσικής, ίσα ίσα θεωρώ πως κατανοώντας τους πραγματικούς νόμους που διέπουν την κοσμική δημιουργία ανοίγονται νέες αποκλεισμενες δυνατότητες που η σημερινή (λανθασμένη κατ εμέ) αγνοεί όπως η αστρικη προβολή.
    Με χαροποιεί επίσης πως έχει λογική αυτό που λες για τον χρονο, πως δεν είναι λιγοστός. Θα πρέπει όμως να έχει προυπαρξει μύηση. Και αυτή πού θα γίνει την σημερινή εποχή; Μπορεί όντως με κάποιο τρόπο να ισχύουν οι επανενσαρκωσεις αλλά ακούγονται λίγο σαν παραμυθακια που μας κρατούν αιχμαλώτους και πειθηνιους όπως μερικοί φανατικοί μουσουλμάνοι πιστεύουν πως αν ζωστουν με εκρηκτικα και ανατιναχτουν με 100 απιστους θα ανταμειφθούν στον παράδεισο με πλήθος από παρθενες. Μυρίζει εκμετάλλευση αν χρησιμοποιηθεί σαν δικαιολογία
    Για το δελφικο παραγγελμα ανακουφισμένος παρατηρώ πως έχεις δίκιο. Αυτή είναι η ερμηνεία που και εγώ απεδιδα. Το λάθος μου ήταν πως η λέξη άρχοντας ήταν από την νεοελληνική απόδοση και όχι από το πρωτότυπο.

    Τα κείμενα της ΟΕΑ που αναφέρεις περί ιερατειου Διός δίνουν πόλλες απαντησεις που δένουν τα γεγονότα. Θα τα αναζητήσω. Επίσης δείχνουν να ξεχωρίζουν το Δια από τον εωσφορο και αυτό είναι ευχάριστο.
    Τέλος και σημαντικότερο, ο εωσφορικος εκφραστής είναι όντως ο high roller. Φροντίζει με να τερματίσει το ταξίδι του αναζητητη της ελευθεριας λίγο πριν τα καταφέρει, προσφέροντας ξεγνοιασια. Γνωρίζουμε όμως πως αυτό δεν συνάδει με.το δρόμο του πολεμιστή. Η 2η πρωταγωνιστρια ομως διέφυγε. Τί ειναι ο εωσφορικος εκφραστής λοιπόν; Ο τελευταίος παράγοντας που όπως στον Χριστό, τον Βούδα κτλ προσπάθησε να αποτρέψει την φώτιση (όταν ήταν στο παρά ένα) προβάλλοντας υστατους πειρασμους για να παρατησουμε το ταξίδι μας λίγο πριν φτάσουμε στο στόχο μας; Τί είναι τότε η φώτιση ή το τέρμα του ταξιδιού του πολεμιστη; Μήπως είναι η εξοδος από το ματριξ μεσω της πνευματικης οδου; Μήπως αυτή είναι η μονη οδός γι αυτό και η γη τελεί υπό περιορισμό, για να περιοριστουν οι εκμεταλλευτες μας;
    Ευχαριστω λυκιε για αλλη μια φορα για την πνευματική τροφή
    Στοχαστής
    ΥΓ. Θα σε παρακαλέσω να μην αισθανεσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις σύντομα και γίνομαι πιεστικός, αν επισκέπτομαι την σελίδα συχνά είναι λόγω bookmark.Ήδη έχεις προσφέρει πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φίλε μου Στοχαστή, χαίρομαι που ο διάλογός μας είναι αποδοτικός. Σε ευχαριστώ που δεν θέλεις να με πιέσεις για τις απαντήσεις, αλλά είναι αρχή μου να μην αφήνω αναπάντητα ερωτήματα και να ανταποκρίνομαι σε κάθε διάθεση για συζήτηση, με τους φίλους σχολιαστές του Καταχθόνιου Δαίμονα! Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για συζητήσεις τέτοιου επιπέδου. Η καθυστέρηση όμως αυτή, οφείλεται σε γεγονότα της προσωπικής μου ζωής, που μου στερούν χρόνο για γράψιμο και παρουσία εδώ… Επ’ ουδενί αποφεύγω τον διάλογο!
    Λοιπόν, για την επιστήμη και την αστρική προβολή: Ακόμα και η «συμβατική» Φυσική, αποδέχεται την φωτογραφική μέθοδο Kirlian, που απεικονίζει την αύρα ή το αστρικό σώμα των έμβιων σωμάτων, από το 1939, παρά την «δογματική» αντίδραση κάποιων σκεπτικιστών!
    Πάμε στο θέμα των μετενσαρκώσεων:
    Νόμος της φύσης: Όλα έχουν σπειροειδή κίνηση. Μαθηματικά! Επαναληψιμότητα σε μη γραμμικό χρόνο, αλλά σε σπειροειδή! Η ζωή κινείται σπειροειδώς με επανέκθεση στο χρόνο. Πάντα όμως σε νέα πορεία. Θυμήσου την σπείρα. Περνά ξανά και ξανά από την ίδια γωνιακή τροχιά, σε μεγαλύτερη όμως ακτίνα (απόσταση από το κέντρο). Άρα νέος κύκλος, με νέες εμπειρίες που επικαλύπτουν τις παλιές…
    Απλά μαθηματικά λοιπόν…
    Το ότι όλοι οι άνθρωποι δεν είναι το ίδιο εξελίξιμοι, μήπως σου λέει κάτι;
    Κάποιοι έχουν έντονες πνευματικές ανησυχίες και αναζητούν επίμονα την ανέλιξη, ενώ κάποιοι άλλοι, σφυρίζουν αδιάφορα και όλα αυτά δεν τους λένε τίποτε απολύτως!
    Κάποιοι ζουν ερπετικά, ενώ κάποιοι άλλοι ζουν πνευματικά. Είναι σαφές ότι κάποιοι βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο εξέλιξης, ενώ κάποιο άλλοι είναι πιο εξελιγμένοι. Κανείς από αυτούς δεν έκανε την «διαφορά» σε μια σύντομη ζωή! Και δεν μιλάμε για γέροντες, αλλά ακόμη και για νέους ανθρώπους. Πότε πρόλαβε να εξελιχθεί ένας 18χρονος «εξελιγμένος» πνευματικά, σε σχέση με έναν «πρωτόγονο» συνομήλικό του;
    Η «εργασία» έχει γίνει σε παρελθούσες ενσαρκώσεις. Η μετενσάρκωση, είναι μια από τις θεμελιώδεις γνώσεις των απανταχού μεμυημένων, όλων των μυητικών ταγμάτων αλλά και όλων των εσωτερικών διδαχών των μεγάλων θρησκειών (και του Χριστιανισμού)!!
    Σχετικά με το έργο και την δεύτερη πρωταγωνίστρια, επιφυλάσσομαι να το δω πριν το σχολιάσω (θα πρέπει να κυκλοφορεί σε DVD).
    Όμως ο Εωσφορικός ρόλος, είναι μέρος του Θείου Σχεδίου και επιτελεί «θεάρεστο» έργο! Αν δεν υπήρχε αυτός, να δημιουργήσει την αντίθεση, πως θα καταδεικνυόταν η Αλήθεια και η Ουσία του Θειου Λόγου;
    Αν δεν υπήρχε το Ψέμα, πως θα φαινόταν η Αλήθεια;
    Όπως πολύ σωστά εντοπίζεις κι εσύ, η ένταση της εναντίωσης του διαβολέα, αυξάνει όσο πλησιάζουμε στον τελικό στόχο, την Φώτιση. Αποτελεί την έσχατη προσπάθεια να δοκιμαστεί η συνειδητή επιλογή του Φωτεινού δρόμου του Πολεμιστή.
    Πράγματι, μόλις ο Πολεμιστής ολοκληρώσει την αποστολή του φθάνοντας στην Φώτιση, τελειώνει και η περιπέτεια στην Ύλη και το Matrix. To Matrix της χωροχρονικής εξάρτησης… της δέσμευσης από την «βαριά ύλη»!
    Σε έναν κόσμο μακριά από την δέσμευση της παχιάς ύλης, η «κίνησή» μας στο κοσμικό δίκτυο, είναι ανεμπόδιστη. Αρκεί και εκεί, να ξέρουμε τους κανόνες…!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΧΩ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!!
    ΑΥΤΟ ΤΟ assassins creed ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ? ΚΑΙ ΤΟ God of War? ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΣΤΟΣ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΑΛΗΘΙΕΣ ΛΟΙΠΟΝ?????
    ΜΙΑ ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Θηλυκή φωνούλα, όντως οι νεοταξιτες χρησιμοποιούν τα video games ως προς το να βγάζουν χρήματα, να καθιστους τους νέους απορροφημενους σε αυτα με τις ώρες κτλ. Στο περιεχόμενο όμως δεν έχουν μεγάλο ρόλο, συνηθως οι προγραμματιστές ειναι άνθρωποι όπως εμείς. Μπορεί οι ίδιοι να μην γνωριζουν πάντα αποκρυφες γνώσεις , αλλα ο ευρυτερος κύκλος των gamer,hacker κτλ εκτος του ότι ψάχνεται, έχει μέσα τους πολλούς που γνωρίζουν παρα πολλά, αυτό ειναι σαφές. Το σύστημα έχει ανάγκη τους ειδικευμένους υπαλλήλους που θα φτιάξουν τα παιχνίδια που θα γινουν επιτυχία. Για να γινουν επιτυχία θα πρέπει αυτοί οι ειδικευμένοι υπαλληλοι να απευθυνθούν στο απαιτητικό κοινό που ψάχνεται(στο οποίο ανήκουν και οι ίδιοι) και να του προσφέρουν κομμάτια αλήθειας, που όπως καθε τέχνη, τα παρουσιάζει συμβολικα για να περάσουν και να μην λογοκριθουν. Τα παιχνίδια δεν τα ελέγχουν ολόκληρα, γιατί θέλει απείρως περισσότερο χρόνο απο τις ταινίες.Το δια ταύτα ειναι πως σε πολλά μεγάλα παιχνίδια υπάρχουν καμουφλαρισμενες αλήθειες. Το καλό ειναι πως κάποιος μπορεί να δει τα εμβόλιμα βίντεο στο YouTube και να γλυτώσει άπειρο χρόνο.

    Για την μέθοδο Κιρλιαν δεν είμαι σιγουρος πως φωτογραφίζει το αστρικο σώμα. Αποτυπώνει το περίβλημα ενός ανθρώπινου ή μη σώματος όταν σε αυτό εφαρμοστεί ηλεκτρισμός υψηλής τάσης. Αυτό αποδεικνύει πως τα βιολογικα σώματα έχουν την δυνατότητα να επιτρεπουν σε ρεύματα να τα διαπερνούν και πολλές φορές να τα χειραγωγούν. Σε κενό δεν υπάρχει περίβλημα Κιρλιαν πιθανότατα γιατί χρειάζεται αεριο μέσο για να αποτυπωθεί. Αυτό δεν αναιρεί την ύπαρξη του αστρικου σώματος. Αντιθέτως αποδεικνύει πως το βιολογικό σώμα έχει την δυνατότητα να "παίξει" με ενέργειες. Θεωρώ πιο ελπιδοφόρο , αν θέλουμε να αποδειξουμε στη σημερινη φυσικη το αστρικο σώμα να ασχοληθουμε με την υπερυθρη φωτογράφηση. Θυμίζω το υπερυθρο φάσμα του ορατού φωτός δεν ειναι ορατό στο ανθρώπινο μάτι, αλλα καταγράφεται στο φακό. Όλες όμως οι σημερινές φωτογραφικές έχουν ενσωματωμενο εργοστασιακα ένα φίλτρο υπερυθρων για να αφαιρεί ότι πιάνει απο εκεί, για να ειναι οι φωτογραφιες καθαρότερες. Ο ερευνητής όμως που ξέρει τί ψάχνει μπορεί να βρει πράγματα χρησιμα και να δει και αποδειξεις. Όμως θέλει χρόνο,χρήμα και ενασχόληση σοβαρή.

    Στο θέμα της μετενσαρκωσης θέλω να επαναλάβω πως ισχύει-δεν ισχύει δεν πρέπει ποτέ να την υπολογίζουμε. Ειναι ο υπέρτατος λόγος αδράνειας. Ελα μωρέ στην άλλη ζωή θα το παίξω αλλιως, θα τα παω καλύτερα. Μέγα λάθος. Εάν όντως υπάρχει δίχτυ ασφαλείας, δεν σημαίνει πως πρέπει να πέσουμε. Η πτώση θεωρείται αποτυχία. Λογικό το επιχείρημα σου και θυμίζει αυτό του Ωριγενη, ενός ανθρωπου που γνώριζε άριστα χριστιανισμό, ελληνική φιλοσοφία και ήταν μυημενος στα μυστήρια. Ο αυτοευνουχισμος του κατακριτεος μεν, αλλά απέδειξε ότι ο πνευματικός δρόμος ήταν γι αυτόν το παν. Λέει λοιπόν πως όλες οι οντότητες ήταν νοες (ακόμα και τα άστρα), εξεπεσαν λόγω αμαρτίας από το θεό και έγιναν ψυχές. Αναλόγως το αμάρτημα και το ποσοστό σύνδεσης με τη βαριά ύλη. Μπορούν όμως οι ψυχές να ακολουθήσουν τον αντίθετο δρόμο. Εξηγεί έτσι το λόγο που μερικοί φαίνεται να ξεκινούν πιο μπροστά ή με καλύτερα εφόδια στο δρόμο προς την σωτηρία/φώτιση. Έχει μια λογική ως προς το γιατί για παράδειγμα κάποιοι να είναι πιο ευφυείς. Έχουν έτσι περισσότερες πιθανότητες να βρουν ποιά ειναι τα επόμενα σωστά βήματα. Επειδή το έχουν κερδίσει σε προηγούμενες ζωές.
    Στοχαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είναι όμως σίγουρα έτσι; Το βρίσκω υπερβολικά απλουστευτικο. Για παράδειγμα αν δεχτούμε ως υπαρκτη την αντιπαράθεσή του ατλαντειου ιερατειου και τους Διός (άλλωστε έχουμε και αναφορα τους στον Πλάτωνα στον περίφημο διάλογο του) θα πρέπει να αντιληφθούμε πως η πορεία μας προς τη θεωση γινεται εν μέσω πολέμου. Υπάρχουν οντότητες που μας διεκδικουν. Αν δεχτούμε τον περιορισμό της Γης επίσης ως αληθινό, τοτε τα πράγματα είναι σκούρα. Όταν το επέλεξε ο πρωταγωνιστής στο assassins creed το έκανε διότι ήταν πλέον πολύ αργά λόγω πολύ χαμένου χρόνου και.δεύτερον αναφέρει πως επέλεξε την χειρότερη λύση με την ελπίδα πως κάποιος ή κάποιοι θα βρουν την λύση και θα επαναφέρουν τη γη διότι η άλλη επιλογή ήταν κατακλυσμός. Σε μια τέτοια κατάσταση λοιπόν πως μπορούμε να ειμαστε σιγουροι πως. δουλεύει η "επανακυκλωση" των ψυχων και με τον τροπο που πρεπει; Εάν το κέντρο κατεβασματος των ψυχών (όπως στους Κυλωνες στη σειρά battlestar galactica) είναι εκτός εμβέλειας ή αποκλεισμενο τότε δεν υπάρχει καμία συνέχεια. Τοτε βρισκομαστε στον 'αέρα' και διακινδυνευονται τα παντα, αιώνες επανενσαρκωσεων αν ισχύει η θεωρία.

    Όλοι λένε στην εποχή μας πως συμβαινει κατι σπανιο. Μερικοί πως ανοίγουν κάποιες πύλες επικοινωνίας, μερικοι πως ανοίγει η δυνατότητα για κάποιες ψυχές να ενωθούν με το θεο ενώ τόσα χρόνια ήταν στην αναμονή, αλλοι πως συμβαινει αυτο καθε 26.000 χρόνια και όταν συμβαινει αυτό όπως τώρα, μπορεί να αποκομιθει εξελιξη 1000+ ετών σε ελαχιστο χρόνο λόγω της δυνατοτητας συνδεσης με τον θεό ή ανώτερο εαυτό μας ή με διάφορες οντότητες πολύ εξελιγμένες(channeling) κτλ. Ότι και να.συμβαινει διαισθανομαι πως πρέπει να κάνουμε κάτι τωρα, αυτα τα χρόνια. Αυτή η ταινία που μας έχουν βάλει να παίζει στο ματριξ και λεγεται οικονομική κρίση είναι ένας μέγιστος αποπροσανατολισμός. Όταν ξυπνήσουμε θα είναι αργά. Αλλωστε για ποιά οικονομικη κρίση μιλαμε; αφού ολα είναι φτιαχτα. Από τη στιγμή που η κοπή του χρήματος έχει αποσυνδεθεί από το κανόνα χρυσού, τότε δεν υπάρχει οικονομικό αδιέξοδο. Το πρόβλημα λύνεται με 2 κλικ στον υπολογιστή. Εάν θέλανε.

    Ο διαβολεας όντως ίσως να μην είναι ο κύριος λόγος ανησυχίας μας. Αν το δούμε διαφορετικά αλλωστε, μας προφυλάσσει τρόπον τινά, απο μια πρόωρη ή και κατα λάθος εξοδο από το ματριξ. Βέβαια, ο πλάτωνας στο μύθο του σπηλαίου διδάσκει πως η εξοδος από το ματριξ ειναι μόνο η αρχη. Μπορούμε να ξαναγυρίσουμε για να βοηθήσουμε και άλλες ψυχές, αν ολοκληρώσουμε και την εκτός του σπηλαίου ανάβαση και δούμε.τον ήλιο ή μπορουμε απλά με το που βγουμε, να ξαναμπουμε και να το παίζουμε θαυματοποιοι (στην εποχή μας γκουρού;) Άρα η εξοδος από το ματριξ είναι μόνο η αρχη..

    Ερώτηση. Αφού το αστρικο επιπεδο ειναι συνυφασμένο με τον υλικό κόσμο (ματριξ) , θ! μπορουσαμε να πουμε πως αυτός που κάνει αστρικη προβολή και βλέπει/αντιλαμβάνεται σε επίπεδο ενεργειών τον κόσμο μας ταυτίζεται με τον Neo από το Matrix όταν βλέπει σε κώδικα τον κόσμο γύρω του; Τότε ποιός να ειναι ο θάνατος που πρέπει να συμβεί, οπως στην ταινια; Του "εγώ" μας;
    Πολύ σημαντική λοιπόν η αστρικη προβολη. Με σχεδιο, όπως λέει και στο άρθρο πιο πάνω, εφικτη από (σχεδόν) όλους.
    Στοχαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. lipon kalispera kai apo emena.diavasa osa grapsate,kai exete berdepsi ta boutiasas,osi vgenete arketa xronia apto somasas 8a kserete poli kala tinos prokete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ti magies kai demones lete sto kozmaki .MA8E -EFARMOSE- KAI DES PRIN NA GRAPSI KAPIA ANOISIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Anatoli issaev καλημέρα!
    Ίσως δεν διάβασες προσεκτικά τις ειδοποιήσεις για τον σχολιασμό, σε αυτό το ιστολόγιο:
    "Να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή"
    Συνεπώς τα greeklish, εδώ απαγορεύονται.
    Κατ΄ εξαίρεση, αφήνω αυτά τα δύο σχόλιά σου και δεν τα διαγράφω. Το επόμενο σχόλιο όμως, θα είναι γραμμένο στα Ελληνικά.
    Στο θέμα τώρα:
    Αν πιστεύεις ότι έχουμε "μπερδέψει τα μπούτια μας" ενώ εσύ έχεις την Γνώση, ανέλαβε να μας ξεμπερδέψεις πριν μας κακολογήσεις.
    Εδώ εμείς, μιλάμε με σεβασμό μεταξύ μας και δεν κομπάζουμε για τις γνώσεις ή την άγνοιά μας!
    Ελπίζω να το σεβαστείς.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ζιτο σιγνομι ,αλα θελω να τονισω.ΚΑΤΙ.οποιος θέλη πραγματικά να κάνη απελευθερωση την ψυχη του πρέπη να ξερή ότι εκείνη τη στιγμή που ξεκιναει,ειναι σαν να ξεκιναει μια καινουργια ζωη ,χωρίς να γνωρίζi απόλυτος τίποτα.ΑΠΌΛΥΤΟΣ ΤΊΠΟΤΑ ΕΝΏ.πρέπει να μάθης να πεtas να μάθης να μην φοβασαι,και το πιο σημαντικό να μάθης να φυλαγεσαι απο τους φυλακες,δεν ξέρω αν ξέρετε αλλά τα τελευταια χρονια η αμερικάνι και η NASA,προσπαθούν με αυτούς τους φυλακές να μας εμποδίσουν να κάνουμε κάτι παρόμοιο,και για αυτό μας ψεκάζουνε κάθε μέρα για να μην έχει ο άνθρωπος ανάπτυξη,και γιαυτό λιπών οριζμένη δεν τα καταφέρνουν,πρέπη να ναι πολύ δυναμική και σταθερη σε αυτό που θέλουν να κάνουν,ΠΌΛΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. θέλω από εσάς να μου πειτε σε ποιο στάδιο έχετε ftasi,και θα σας βοηθήσω με ότι μπορώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αγαπητέ Anatoli, βεβαίως και κάποιος μπορεί να εισέλθει σε "νέους κόσμους" χωρίς να γνωρίζει τίποτε και να μάθει στην πορεία. Όμως η γνώση είναι όπλο που προστατεύει από λάθη και κακοτοπιές!
    Αν εννοείς ότι είναι καλύτερα να μην γνωρίζεις τίποτε, ώστε να μην έχεις αναστολές (που τις βάζει το μυαλό) και να "πετάξεις" έτσι πιο εύκολα, αυτό είναι μια άποψη που θέλει συζήτηση. Από μια άποψη, έχεις δίκιο.
    Το θέμα των "φυλάκων" είναι ένας από τους κινδύνους που υπάρχουν στο αστρικό ταξίδι και γενικά στο αστρικό πεδίο.
    Να γιατί χρειάζεται η γνώση!
    Ο χώρος αυτός, βρίθει από διάφορες παρουσίες (υποθέτω το γνωρίζεις ήδη)! Δεν θα πρότεινα να εκτεθεί κανείς σε αυτές, χωρίς γνώση.
    Το ρίσκο, είναι θέμα του καθενός και η εκτίμησή του, είναι θέμα γνώσης.
    Όσα λες για την παρεμπόδιση, είναι σωστά και γνωστά στον χώρο μας.
    Δεν μπορώ να γνωρίζω το επίπεδο του καθενός επισκέπτη, συνεπώς αν θέλεις να δώσεις τις εμπειρίες σου στο θέμα, κάντο σαν να πρόκειται για αρχάριους!
    Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τι έχεις να μας πεις.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. καλησπέρα αν και λίγο αργά με βάση τις ημερομηνίες που βλέπω ότι αναρτήθηκαν τα σχόλια αλλά ψάχνοντας στο internet για αυτό το θέμα και για τα συνειδητά όνειρα έπεσα πανό σε αυτό διάβασα τα παραπάνω σχόλια και μπορώ να πω πως έχω μερικές απορίες...δεν έχω εισέλθει σε αστρικό πεδίο λογικά θα φταίει το ότι δεν ασχολούμαι καιρό με αυτό το θέμα...αυτό που μου κίνησε το ενδιαφέρον είναι διάφορες ιστορίες που μου έχουν εκμυστηρευτεί κοντινά μου άτομα αν θα ήταν εύκολο να με διαφωτίσετε λίγο για την αστρική προβολή...θα ήμουν ευγνώμον.

    Pandora

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Pandora, σε καλωσορίζω στον καταχθόνιο Δαίμονα!
    Δεν ξέρω τι εννοείς, όταν λες ότι δεν έχεις εισέλθει στο αστρικό πεδίο. Πως κάνεις την προσπάθεια, μόνη σου; Καταρχήν θα πρέπει να γνωρίζεις το πως μπορεί να συμβεί αυτό προγραμματισμένα, αν και ήδη έχεις επισκεφτεί πάμπολλες φορές το αστρικό πεδίο, χωρίς να το γνωρίζεις, στην φάση του ύπνου σου. Βεβαίως το όλο θέμα γίνεται προκειμένου να μπορούμε να μεταβούμε εκεί συνειδητά και με την δική μας βούληση. Στο άρθρο αλλά και στα σχόλια που το ακολουθούν, υπάρχει αρκετή ανάλυση στο θέμα, που καλό θα ήταν αν μπορέσεις να τα διαβάσεις. Ίσως σου λυθούν κάποιες απορίες.
    Αν παρόλα αυτά, θελήσεις να ρωτήσεις κάτι συγκεκριμένο που γνωρίζω να απαντήσω, μην διστάσεις να επανέλθεις με νέο ερώτημα.
    Σημειωτέων ότι δεν είμαι ειδικός στις αστρικές προβολές.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Όταν λέω πως δεν έχω εισέλθει σε αστρικό πεδίο εννοώ ότι δεν έχω κάνει αστρική προβολή συνειδητά..μόνη μου κάνω την προσπάθεια ναι με πληροφορίες που έχω μαζέψει από το internet αλλά δεν ξέρω αν είναι όντως έγκυρες...από ότι ξέρω μέχρι στιγμής είναι ότι μπορώ να προβάλω το αστρικό μου σώμα λίγο πριν κοιμηθώ με συγκέντρωση αλλά δεν ξέρω το πως (σε τι συγκεντρώνομαι που θα βρεθώ όταν εισέλθω) και μέσω του ύπνου το οποίο δεν καταλαβαίνω πως γίνεται...αν είναι εύκολο να μου λύσεις τις παραπάνω απορίες


    Pandora

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Φίλη Pandora, είναι πολύ βασικό να μάθεις να αυτοσυγκεντρώνεσαι και να χαλαρώνεις. Αυτό θα σου πάρει αρκετό χρόνο μέχρι να μάθεις να πέφτεις σε επίπεδο Θ. Μπορείς να το πετύχεις αυτό, ακούγοντας ειδική μουσική (υπάρχει στο you tube).
    Επίσης έχει σημασία να μπορέσεις να συγκεντώνεσαι σε κάτι και να εστιάζεις εκεί την προσοχή σου. Αναγκαίο είναι να έχεις εξασφαλίσει τον χώρο που θα κάνεις αυτές τις ασκήσεις, ώστε να μένεις αναπόσπαστη από θορύβους και ενοχλήσεις. Στο διαδίκτυο υπάρχει πληθώρα ασκήσεων. Δεν ξέρω ποιες από όλες λειτουργούν, αλλά οπωσδήποτε χρειάζεται και μεγάλη προσπάθεια από μέρους σου. Αν και δεν είναι θεμιτό να υποδεικνύω τεχνικές από το διαδίκτυο, δες αυτό:

    Η μέθοδος των μαγισσών (απο την ερευνήτρια Silver Ravenwoulf)

    Βασικό είναι να διαλέξουμε ώρα όπου κανείς εσωγενής ή εξωγενής παράγοντας δεν θα μας ενοχλήσει

    Να μην έχουμε καταναλώσει κόκκινο κρέας και γενικά βαριές τροφές.

    Κάντε ότι σας χαλαρώνει πριν να προσπαθήσετε, πχ μπάνιο.

    Τοποθετήστε ένα μπολ με αλάτι και ένα με νερό δίπλα από το κρεβάτι σας και φροντίστε να ¨ραντίσετε¨ με νερό κ αλάτι τις γωνίες στο δωμάτιο σας.

    Αρχίζουμε λοιπόν :

    Χαλαρώστε στο κρεβάτι όπως εσάς σας βολεύει αλλά καλύτερα να είστε ανάσκελα. Χαλαρώστε κάθε σημείο του σώματος σας.

    Επικεντρωθείτε στο μέτωπο σας, ανάμεσα από τα μάτια, εκεί που αναφέρουν οι παραδόσεις για το τρίτο μάτι..

    Η διαδικασία :

    Ίσως ένα ελαφρύ μούδιασμα στο σώμα κάνει την εμφάνιση του, καθώς και ένα ελαφρύ μυρμήγκιασμα στο πρόσωπο σας. Ακόμα μπορεί να νιώσετε ότι αιωρείστε, μην σταματήσετε μην φοβάστε. Συνήθως η αστρική προβολή διακόπτεται από τον φόβο μας. Αν χάσετε την αυτοσυγκέντρωση σας δοκιμάστε ξανά από την αρχή. Μην απογοητεύεστε θα χρειαστεί πολλές φορές εξάσκηση.

    Συνεχίστε την συγκέντρωση, επικεντρωθείτε ανάμεσα στα μάτια σας, δείτε με το μυαλό σας να σας λούζει ένα κατάλευκο φως και να σας τραβάει προς τα έξω, σκεφτείτε τι θα θέλατε να κάνετε.

    Αν η μέθοδος πετύχει, θα νιώσετε την καρδιά σας να χτυπάει δυνατά, το σώμα σας να πάλλεται, μην φοβηθείτε, σύντομα θα μπορείτε να βλέπετε το σώμα σας από ψηλά.

    Στην αρχή μείνετε μέσα στον χώρο, εξερευνήστε τις δυνατότητες σας, το πως βλέπετε, τον χώρο στον οποίο βρίσκεστε. Μπορεί να είστε στο σπίτι σας αλλά τίποτα δεν είναι ίδιο. Μην απομακρυνθείτε στην αρχή από το σώμα σας, όταν θελήσετε να επιστρέψετε πίσω αρκεί να το σκεφτείτε ότι το θέλετε και μετρήστε μέχρι το 5.

    Αυτή είναι μια μέθοδος, ψάχνοντας το θέμα θα βρείτε πολλές, το σίγουρο όμως είναι ότι ο κάθε άνθρωπος, έχει την δική του μέθοδο αρκεί να την ανακαλύψει. Όσο πιο συχνά κάνουμε αστρικά ταξίδια τόσο πιο εύκολο είναι να τα επικαλούμαστε.

    Μια άλλη μέθοδος είναι να :

    Κλείσουμε τα μάτια και να επικεντρωθούμε στον μαύρο κύκλο που βλέπουμε, σκεφτείτε ότι είναι ένας πλανήτης και ότι τα υπόλοιπα που βλέπεται ότι είναι αστέρια, ταξιδέψτε μέσα τους με τεράστια ταχύτητα καθώς αφήνετε πίσω σας μια γραμμή από άσπρο φως.

    Όπως καταλαβαίνεται η τρόποι είναι πολλοί, ο καθένας πρέπει να βρει τον δικό του ακόμα και αν είναι ένα κράμα από πολλές μεθόδους μαζί.

    Επίσης τεχνικές υπάρχουν και στο :
    http://lykomidis.wordpress.com/2011/01/15/%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B7/

    Πάντως υπάρχει και η λύση της καθοδηγούμενης άσκησης (που την θεωρώ ασφαλέστερη), αλλά δυστυχώς έχει χρηματικό κόστος.
    Για παράδειγμα υπάρχει το:
    http://energyspa.gr/%CF%83%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE/
    για το οποίο όμως δεν γνωρίζω κάτι...
    Μπορείς να ψαχθείς λίγο σε οργανωμένα γκρουπ και θεωρώ ότι είναι καλύτερα από το να προσπαθείς μόνη σου.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. κατανοητά όλα αυτά και ευχαριστώ αλλά υπάρχει κατά τα άλλα ένα μικρό πρόβλημα στην χαλάρωση του σώματος λοιπόν δυστυχώς δεν ξέρω τον λόγο όταν κλείνω τα μάτια μ και προσπαθώ να συγκεντρωθώ κουνιούνται οι κόρες του ματιού κάτι τέτοιο θα μπορούσε να διακόψει την συγκέντρωση ?

    Pandora

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ο λόγος που κινούνται οι κόρες των ματιών σου είναι νευροκινητικός, είτε από πρόβλημα νευρολογικής φύσης, είτε από τη στρεσογόνο κατάσταση που βιώνεις, λόγω της αγωνίας και του φόβου σου για το τι θα συμβεί. Η δεύτερη πιθανότητα, είναι και ανασταλτική για την χαλάρωση που πρέπει να πετύχεις, για μια αστρική προβολή. Εστιάζεις την προσοχή σου στο τρεμόπαιγμα και αυτό σε αποσπά!
    Αν αποκλείσουμε την πρώτη περίπτωση και καταλήξουμε στην δεύτερη, οδηγούμαστε στο ότι οι φοβίες σου (τις οποίες εξέφρασες σε προηγούμενο σχόλιό σου) είναι τόσες που δεν σε αφήνουν να χαλαρώσεις. Νομίζω λοιπόν ότι από μόνη σου θα είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσεις, ενώ με την βοήθεια κάποιου έμπειρου καθοδηγητή, θα ανασταλούν οι φόβοι σου, θα χαλαρώσεις και θα βιώσεις την αστρική προβολή με ασφάλεια.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. μάλλον είναι από μια φάση που περνάω θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα... κουρασμένος ή ξεκούραστος πρέπει να είσαι για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αν εννοείς ότι ο κουρασμένος έχει λιγότερες δυνάμεις για αναστολές και φόβους, αυτό νομίζω ότι δεν ισχύει εδώ! Κι αυτό διότι μπαίνει το αίσθημα της επιβίωσης το οποίο προκαλεί την έκκριση ενδορφινών και ντοπαμίνης, που σου δίνει αρκετή ενέργεια για να ...φοβάσαι! Νομίζω ότι ξεκούραστος κανείς, μπορεί να διαχειρίζεται καλύτερα το σώμα και το μυαλό του.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  41. Παρότι έχει περάσει καιρός από την τελευταία ανάρτηση περνώ θάρρος να εκφράσω τις ενδόμυχες σκέψεις μου.απο μικρός όχι ότι είμαι ιδιαίτερος από οποιονδήποτε είχα μια βαθιά εσωτερική τάση για αλτρουιστικές σκέψεις μια απίστευτη εσωστρέφεια έφτασα να μιλάω μόνο όταν ήταν απαραίτητο .δεν το επεδίωξα απλός έγινε και ενώ είμαι ζωηρός νεανίσκος έγινα ενα άβουλο πλάσμα που πραγματικά η ερώτηση ποίος είμαι με εξιταρε η απαντισης πάντα Δεν ξέρω απλούστατα ειλικρινής παράδοξο βέβαια ητε συνωμότη ήτε όχι το σύμπαν μεχρι την εφηβια ζηταγα και γινοταν αν δεχτούμε ότι τα κέντρα μου η οι λεπτές ενέργειες κατα καποιο τρόπο δεν είχαν εκφυλιστεί και η σκέψης ητο τέλειος αγνή τότε ίσως να εξηγητε.ίσως δυσάρεστες έως βίαιες ψυχολογικές συνθήκες να όρισαν μια εσωτεριστικη μοίρα για τον αδελφό σάς άλλα δεν το πιστεύω πια.πως άραγε να ξεκινήσω κολύμπι σε αυτή την θάλασσα το ίντερνετ φυσικά μια υποτιθέμενη καλή προσευχή δεν ήταν παρα μια μερική επίκληση και μαζί με τον ορατισμο που προτινεται ηταν θανασιμα μοιρεος μετα την αναγνωση κατά λαβα ότι είπα κάτι που δεν πρέπει παρατραβηγμένο καθώς σαν το διαβάσω κάτι δεν μου κάθεται άλλα δεν διορθώνω αυτή ήταν η αρχή πλέον βρίσκομαι ποιο πισω απο την αρχή και κανω σχέδια.οι ερώτησης ειναι ..όταν κάποιος νευριάζει ποίος πραγματικά φταίει.και οι διαίσθηση κάπως αναπτυγμένη σχετικώς με μελλούμενα τι δυνατοτικες προμυνη φιλικά γεράσιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Γεράσιμε, από όσα κατάλαβα από το σχόλιο σου, είσαι ένας προικισμένος άνθρωπος, που η ψυχή σου ανόθευτη από τις διαβολές της ανθρώπινης παθογένειας, πάλλεται μέσα σε κύματα αγάπης για όλους και για όλα. Αυτό σε έχει θέσει σε μια ιδιαίτερη κατάσταση που νοιώθεις ότι δυσκολεύεσαι στην καθημερινότητά σου, συγχρωτιζόμενος με τους περισσότερους ανθρώπους που κινούνται από άλλη ηθική.
      Η "επιβίωση" στην θάλασσα του διαδικτύου είναι μια εύκολη υπόθεση, αν έχεις θέσει μέσα σου ξεκάθαρα τον στόχο ζωής σου. Είναι σημαντικό επίσης να εμπιστεύεσαι την διαίσθησή σου.
      Σχετικά με το ερώτημα, όταν νοιώθουμε θυμό, είναι μια κατάσταση που οφείλεται στην εσωτερική μας παθογένεια. Δηλαδή θυμώνουμε, επειδή θίγεται το κατώτερο εγώ μας, από μια εξωτερική αφορμή. Αυτή η αφορμή δεν ευθύνεται πραγματικά γι αυτό που μας συμβαίνει, αλλά η ευθύνη είναι δική μας αφού επιτρέπουμε σε ένα εξωτερικό παράγοντα να μας επηρεάσει αρνητικά και να νιώθουμε τελικά άβολα και άσχημα.
      Παρόλα αυτά, η εκδήλωση του θυμού, είναι μια κατάσταση που μας αποφορτίζει από το την ασφυκτική πίεση που μας ασκεί ο εγωισμός μας και πρέπει να τον αφήνουμε να εξωτερικεύεται ελεγχόμενα. Δεν πρέπει δηλαδή να επιτρέπουμε εκδηλώνοντας τον θυμό μας, την πρόκληση βλάβης σε άλλους ανθρώπους. Ας "ξεσπάσουμε" σε ένα αντικείμενο ή ακούγοντας μουσική ή ασκώντας το σώμα μας ή με όποιον άλλο τρόπο, δεν θίγουμε ή βλάπτουμε τον άλλον. Μπορούμε επίσης να αποχωρούμε από την πηγή που μας προκαλεί την οργή.
      Τώρα η αναπτυγμένη διαίσθηση της διόρασης, αν πράγματι πρόκειται για τέτοια, χρησιμεύει για την προσωπική σου πορεία και η χρησιμότητά της έγκειται στην έγκαιρη αποφυγή κακών επιλογών. Άρα σκοπός της είναι η προστασία και η βοήθεια στην εξελικτική σου πορεία.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  42. Σορυ για την συντομη κατακλειδα βιαζόμουν για να θέσω σωστά τα ερωτήματα τι γνωρίζουμε για την διαίσθηση απο που πιγαζει πχ όνειρα που βγαίνουν η η σκέψη ενός πρωσοπου εμφανίζεται απο μονιτης και το επόμενο λεπτό τον συναντο.......οσο για το αλλο ρώτημα άμα δεχτούμε ότι o πλησίον είναι o καθρέπτης του εαυτού μας ίσως όχι κυριολεκτικά άλλα δεχόμενοι αυτό και με μια ανάλυση λογική προς τον νου μου.δηλαδή o γεράσιμος αρεσκεται να καπνίζει με το αριστερό χέρι κι όταν βλέπει κάποιον με δεξί τα περνεις κάποιος χτυπά η βρίζει στον αέρα εσύ δεν το κανείς μα το ιδολο σου το κανει κι πάρα
    Λόγο o ίσκιος να μην αντιγραφή και όσοι βεβαίως βίαιος πιέζουν τον άλλον να αλλαξη δεν θέλουν πάρα μόνο να βάλουν την προσωπικότης τους στο καλούπι του ανυπακουου καθρεπτη.ουτο συ αλλος το αίσθημα αυτό το βιώνει και το παράγει o ίδιος.Ίσως ολο αυτο να είναι μια λάθος αντιληψει αυτό ισχύ για όλες τις άκρες (περίπτωσης).όπως και στον πόλεμο δεν είναι ανάγκη να γίνουμε ζώα πάντα μπορούμε να εκφράσουμε τις ανώτερες πνευματικές αρετές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι μπορεί να βρεις μια καλή απάντηση, στο παρακάτω άρθρο και τα σχόλια:
      http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2012/03/blog-post_30.html?showComment=1403631397695
      Ομολογώ όμως, ότι δυσκολεύομαι να κατανοήσω τον τρόπο που γράφεις. Αν θα μπορούσες να "ρετουσάρεις" λίγο το κείμενο, ώστε να γίνει πιο εύκολα αναγνώσιμο, θα σου ήμουν ευγνώμων.
      ΛΥΚΙΟΣ

      Διαγραφή
  43. Ενδιαφέρον το λινκ .όσο για την διευκρίνηση θα αρκεστώ στην εξής δήλωση .η κατάσταση θυμού είναι αποτέλεσμα του περιβάλλοντος η επετεια είναι η λανθάνουσα αντίληψη μας.να διευκρινησω ότι για τον εξωτερικό ανθρωπο ίσως να ναι ανοφελο μα για εναν εσωτερική όχι ότι είναι σπουδαίος η ιδιαίτερος απλός όταν εξετάζω την (καρδιά) τέτοιες αισθήσεις δεν πρέπει να περιπλέκουν το είναι μου και να μπερδεύουν γενικά τον άνθρωπο.απλώς θεωρώ ότι πάντα εμείς φταίμε που νευριαζουμε απο λάθος προβολει του εαυτού μας στον άλλον.αλλα ίσως να ναι παιχνίδι του εγώ της προσωπικότητας αλλα τωρα πηγαίνω αλλού Λυκιε κατανοω ότι τα γραψα ολίγον ακαταλαβίστικα το ξερά πριν ποσταρο θα φροντίσω να δινω σωστά νοήματα και εκφράσεις ευχαριστώ για την απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΧΕΡΕΤΩ ΓΝΟΡΙΖΩ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΣΤΡΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΟΓΟ . ΟΤΑΝ ΕΙΝΕ ΝΑ ΒΓΟ ΕΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΙ ΟΝΤΟΤΙΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΓΝΟΡΙΖΟ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΚΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΡΑΔΟΚΙ ΚΑΙ ΕΠΙΡΕΑΖΙ .ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΓΝΟΣΕΙΣ .ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμε φίλε-η, πρέπει να θυμηθείς τι είναι αυτό που προσκαλεί αυτή την οντότητα. Υπήρχε πάντα δίπλα σου και σε εμπόδιζε, από την πρώτη σου κιόλας έξοδο; Ήρθε μετά από καιρό; Μήπως συνέβη κάτι κάποια στιγμή και μετά από αυτό το συμβάν, η παρουσία της δίπλα σου ήταν τακτική; Που πήγαινες και τι έκανες όταν ταξίδευες στο αστρικό πεδίο; Είχες επαφή με άλλες οντότητες και έκανες μαζί τους διάφορα πράγματα; Η οντότητα αυτή, σου είναι γνώριμη από την κανονική ζωή σου; Αν ναι, πρόκειται για άνθρωπο εν ζωή ή για πεθαμένο;
    Αν απαντήσεις με ειλικρίνεια σε αυτά τα ερωτήματα, η απάντηση θα προκύψει από μόνη της ανώνυμε. Δεν χρειάζεται να απαντήσεις εδώ, απάντησε στον εαυτό σου.
    Οι επιλογές μας, οι σκέψεις και οι πράξεις μας, έχουν συνέπειες σε οποιαδήποτε διάσταση και οποιοδήποτε πεδίο. Να διέπεσαι πάντοτε από αγνές σκέψεις και μην αφήνεις το έρεβος του κακού να σε διαφεντεύει. Φτιάξε την προστασία σου και εδώ και εκεί!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. θα μπορουσες να μου δωσεις το e-mail σου Καταχθoνιος Δαιμων ΛΥΚΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν σου δώσω το e-mail μου, θα ήθελα να ήξερα το λόγο που το ζητάς, αφού δεν είσαι τακτικός σχολιαστής του Καταχθόνιου Δαίμονα. Αν είναι κάτι του αφορά το συγκεκριμένο άρθρο, μπορείς να γράψεις ελεύθερα ότι θέλεις στο χώρο των σχολίων.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  47. Καλησπέρα έχω ακούσει και έχω διαβάσει αρκετά για την αστρική προβολή και έχω 2 πολύ βασικές και σημαντικές ερωτήσεις που θα ήθελα να τις συζητήσω με κάποιον έμπειρο προσωπικά, ευχαριστὠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Φίλε Brain Fart, πολύ ευχαρίστως να απαντήσω στα ερωτήματά σου, αν βεβαίως γνωρίζω!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. οταν ημουν μικρο κοριτσακι 6,7 χρονων ή και μικροτερη καθε βραδυ οταν τελειωνε ενα ονειρο εμπαινα μεσα στο δωματιο μου πετωντας καθομουν πανω στο σωμα μου και αμεσως μετα ξυπνουσα και αυτο συναιβενε καθε βραδυ πλεον βεβαια οχι.Υπηρχε περιπτωση να εκανα ακουσια αστρικη προβολη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Στην παιδική ηλικία, οι ικανότητες για αστρικά ταξίδια είναι μεγαλύτερες απ" οτι στην ενήλικη ζωή, διότι τα στεγανά του συνειδητού είναι χαλαρά. Η ακούσια αστρική προβολή είναι συχνή σε τέτοιες ηλικίες. Αυτό δεν σημαίνει οτι τώρα έπαψες να έχεις τέτοιες εμπειρίες , αλλά σίγουρα επειδή είναι ακούσιες, το συνειδητό σου δεν επιτρέπει να τις θυμάσαι όταν ξυπνάς.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν το εκανα τοτε δηλαδη πρεπει σιγουρα να συμβαινει και τωρα?οι τυχον εμπειριες του αστρικου ταξιδιου που τυχον υπαρχουν στο υποσυνειδητο μηπως εχουν αντικτυπο στην ζωη μου?γιατι τεινω να ειμαι ''φαντασιοπληκτη'' ολη την μερα.Παντως υπηρχαν βραδια προσφατα που μεταξυ υπνου και ξυπνιου(οταν το μυαλο ξυπναει αλλα το σωμα κοιμαται) ενιωθα κατι εξωπραγματικο ειτε να με αγγιζει,ειτε να με πιανει απο τον λαιμο,ειτε να προσπαθει να μου βγαλει την ψυχη.Ενα διαστημα ηταν πολυ συχνο σχεδον καθε βραδυ τωρα ευτυχως σταματησε

      Διαγραφή
    2. Αν συνέβαινε τότε, δεν σημαίνει ότι οπωσδήποτε συμβαίνει ακόμα. Απλά, μπορεί να συμβαίνει χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι συνειδητά. Η παρούσα προσωπικότητά σου, αποτελεί ένα συνονθύλευμα εμπειριών και γνώσεων που προέρχονται από όλα τα επίπεδα του συνειδητού και του υποσυνειδήτου σου. Συνεπώς όλα έχουν αντίκτυπο στην ζωή σου. Η τάση σου στην "φαντασιοπληξία" , ίσως έχει να κάνει με την έντονη διαισθητική σου λειτουργία. Το άνοιγμα το τρίτου σου ματιού, είναι ευκολότερο για σένα απ΄ότι σε άλλους.
      Επειδή λοιπόν διατηρείς ανοιχτούς διαύλους, προσπάθησε να κάνεις ψυχικές καθάρσεις από τα στοιχειακά που σε βασανίζουν και να έχεις μια εσωτερική προστασία.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  51. το εχω ζησει κι εγω αυτο σε παραπολλες καταστασεις της ζωης μου κυριος δε δισκολες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. συχνα εχω δει κι αλα ατομα κοντα μου οταν κανο αστρικη προβολη ειναι ασπο η παρεα που εχω εκει οταν παω ειναι οι φιλοι μου απλα οταν γυριζω στο σωμα μου δε τους θυμαμε εχω δει κι τον αγγελο μου με ασπρα ρουχα μαβρα μαλλια και ενα φως γυρο του σα γυναικα μιαζει μπορει να ειναι κι καποια αγια δε ξερω ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Παιδιά το δοκίμασα σήμερα αλλά μου προέκυψε ένα θεματάκι..Ήμουν χαλαρή αρκετά όμως όταν άρχισα να προσπαθώ ένιωσα έναν πολύ έντονο πόνο στο κεφάλι, στο σημείο ανάμεσα από τα δύο μάτια ο οποίος κράτησε για αρκετή ώρα μετά.. Είναι φυσιολογικό; Τι να μπορώ να κάνω για αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Καλησπέρα, είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι το site,έκατσα και διάβασα πολλά από τα σχόλια και θα ήθελα να ρωτήσω καθώς διαβάζω για κακόβουλα όντα που μπορεί να συναντήσει κανείς στον αστρικό κόσμο αν υπάρχουν και αντίστοιχα καλά όντα άγγελοι για παράδειγμα που μπορεί να επικοινωνήσουν μαζί σου και αν ναι υπάρχει τρόπος να τις καλέσωκοντά μου ενώ είμαι στον αστρικό κόσμο. Να σημειώσω πως δεν έχω καταφέρει εκκούσια αστρική προβολή,3-4 φορές που έχω βγει από το σώμα μου χωρίς να το θέλω ξέροντας όμως οτι μου συμβαίνει έχω δει οντότητες που με τρόμαξαν.Μαύρους ίσκιους για την ακρίβεια.Είμαι λίγο άσχετος με το όλο θέμα και τώρα τελευταία προσπαθώ να εμβαθύνω,οπότε παρακαλώ μην παρεξηγήσετε την απορία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αλήθεια ότι η προσπάθεια του ανθρώπου να εισέλθει συνειδητά στο αστρικό πεδίο, συναντά κάποιες ...αντιδράσεις από αυτόν τον χώρο. Οι οντότητες που σε "τρόμαξαν" μπορεί να το έκαναν επίτηδες για να σε αποθαρρύνουν, αλλά μπορεί και να τρόμαξες επειδή δεν είσαι εξοικειωμένος με αυτό τον χώρο συνειδητά.
      Εγώ θα έλεγα φίλε μου να μην καλέσεις κοντά σου καμία οντότητα, είτε αυτή είναι "μαύρη" είτε είναι "λευκή', τουλάχιστον στην αρχή. Μέχρι να εξοικειωθείς με τον χώρο, μην αποκακρύνεσαι από το χώρο που βρίσκεται το σώμα σου και σιγά σιγά, μπορείς να επεκτείνεσαι. Μόλις αποκτήσεις την ανάλογη εμπειρία, από μόνος σου θα μπορείς να επιλέγεις τι θέλεις να κάνεις και με ποιόν θα έρχεσαι σε επαφή ή ποιους θα αποφεύγεις.
      Είναι σαν να γεννιέσαι σε έναν νέο κόσμο, τρόπον τινά! Σιγά σιγά, θα ενηλικιωθείς. Όμως να ξέρεις ότι το όλο θέμα έχει να κάνει με την επίσκεψη του συνειδητού σου μέρους στο αστρικό πεδίο, διότι η μόνιμη προσωπικότητά σου (το πνεύμα σου) βρίσκεται πάντοτε σε επαφή με όλα τα πεδία.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και τις πληροφορίες. Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω εάν τελικά και κατά πόσο είναι επικίνδυνο να κάνω μόνος μου αστρική προβολή. Δηλαδή λόγω απειρίας ακόμη και κοντά στο σώμα μου να μείνω στην αρχή και μέσα στο σπίτι μου να το επιχειρήσω κινδινεύω από σκοτεινές οντότητες? Επίσης έχω ακούσει οτι για να μπει κάτι στο σώμα σου και να το κυριεύσει πρέπει να δώσεις την συγκατάθεσή σου αλλιώς δεν γίνεται.Ισχύει αυτό?
      shark18

      Διαγραφή
    3. Η αστρική προβολή σε πολλούς ανθρώπους συμβαίνει ακούσια, ενώ άλλοι εκπαιδεύονται και την μαθαίνουν. Στην πρώτη περίπτωση, δεν υπάρχει βοηθός-καθοδηγητής, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον άνθρωπο να αποκτήσει εμπειρία. Όταν γεννιέσαι, έχεις βοηθό;
      Το να μένεις αρχικά κοντά στο σώμα σου, σου προσφέρει περισσότερη σιγουριά και ηρεμία. Αυτό ,μέχρι να εξοικειωθείς. Μετά θα απομακρύνεσαι μόνος σου, όσο δεν φοβάσαι.
      Το δεύτερο ερώτημα δεν ισχύει όπως το περιγράφεις. Μπορεί να γίνει κατάληψη του σώματος όταν "απουσιάζεις" χωρίς να "ερωτηθείς"! Όμως κι αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και γενικά δεν είναι συχνό να συμβεί. Υπάρχουν κάποιες διαδικασίες προστασίας του χώρου που θα βρίσκεται το σώμα σου, ώστε να είναι ασφαλές από εισβολείς. Παρόλα αυτά, αν δεν απομακρύνεσαι πολύ από το σώμα σου και το βλέπεις, δεν μπορεί να εισέλθει τίποτα.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Μήπως μπορείς να μου πεις τις διαδικασίες αυτές? Απλά για να είμαι κι εγώ πιο ήρεμος. Διάβασα πιο πάνω για το νέρο με αλάτι που ρίχνεις στις γωνίες του δωματίου. Υπάρχει και κάτι άλλο που μπορώ να κάνω?

      Διαγραφή
    5. Υπάρχουν διαδικασίες κάθαρσης και εξαγνισμού του σώματος, οι οποίες ποικίλουν τόσο πολύ που δεν μπορώ να προτείνω κάτι συγκεκριμένο. Μπορείς να διαλέξεις μέσα σε τόσες δοξασίες και τελετουργικά, ανάλογα με τις πεποιθήσεις σου. Παρόμοιες διαδικασίες υπάρχουν και για τον καθαρμό του χώρου. Δεν μπορώ να προτείνω κάτι συγκεκριμένο. Ψάξε σε χώρους που να ταιριάζουν στις δικές σου πεποιθήσεις.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    6. Εντάξει και κάτι τελευταίο προς το παρόν, όταν είμαι στον αστρικό κόσμο,μπορώ να έρθω σε επαφή με κάποιον που δενκάνει εκείνη την ώρα αστρική προβολή? Και αν γίνεται αυτό υπο ποιες προυποθέσεις?δηλαδή πρέπειγια παράδειγμα να κοιμάται ο άλλος ή μπορεί να είναι ξύπνιος κι εγώ να μιλήσω μαζί του...?

      Διαγραφή
    7. Οι δυνατότητες που έχει κανείς σε ένα αστρικό ταξείδι, εξαρτώνται απ' το εξελικτικό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται.
      Συνεπώς δεν γνωρίζω τι δυνατότητες μπορεί να έχεις εσύ προσωπικά. Κάποιος έμπειρος και σχετικά εξελιγμένος, μπορεί να "επισκεφτεί" κάποιον στον ύπνο του, όπως και να παρακολουθεί τις κινήσεις και τις σκέψεις (πιο δύσκολα) κάποιου τρίτου. Η "Παρακολούθηση Εξ Αποστάσεως" (ΠΕΑ) των μυστικών υπηρεσιών, στηρίζεται σε αυτή την δυνατότητα.
      Όμως, δεν μπορείς να μιλήσεις μαζί του όπως λες, αλλά μόνο να του μιλήσεις εσύ. Για να πάρεις απαντήσεις από αυτόν, μάλλον θα πρέπει να βρίσκεται κι αυτός σε συνειδητή εγρήγορση, άρα να αντιλαμβάνεται συνειδητά την παρουσία σου.
      Αν το μυαλό σου πάει στο να κάνεις κακό σε κάποιον, θα σου έλεγα ότι υπάρχουν πολλές δικλείδες ασφαλείας που προστατεύουν το συνειδητό και το υποσυνείδητο κάποιου, ακόμα κι αν είναι ανυποψίαστος. Επίσης η πιθανότητα αυτός ο κάποιος να βρίσκεται σε ανώτερο εξελικτικό επίπεδο από εσένα, θα έχει ως αποτέλεσμα να "καείς" με τα ίδια σου τα βέλη!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    8. Όχι φυσικά και δεν θέλω να κάνω κακό σε κάποιον. Άπλα να μάθω αν είναι αλήθεια ή ψεμματα κάποια πράγματα ήθελα και το ρώτησα σκεπτόμενος οτι αν ο άλλος δεν κάνει αστρική προβολή ίσως νομίζει οτι συνομιλεί μαζί μου σε όνειρο και είναι πιο ειλικρινής. Ξέρω ακούγεται εντελώς χαζό....Μίλησες για εξελικτικό επίπεδο.Τι εννοείς? Σε θέμα εφυίας ή ενασχόλησης με το αντικείμενο της αστρικής προβολής ή κάτι άλλο?

      Διαγραφή
    9. Αναφέρομαι βέβαια, στην εσωτερική-πνευματική εξέλιξη.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  55. γειά σας και από εμενα έχω αρκετές ερώτησης καταρχήν κατά καιρούς κάνω αστρικές προβολές στο ύπνο μου χορίς να το θέλω απο μόνο του που λέμε.
    έχω μηλίσει με τον νεκρό παπού μου στο σπίτι του σε άκυρη φάση (5 χρόνια μετα απο τον θάνατο του) και μου έχει πει πράγματα απο το μέλον.(διότι η νεκρή μάλον γνωρίζουν το μέλον). επίσης μεταφερόμουνα αυτόματα 500 χιλιόμερα απο το σημείο που βρησκόμουν όταν πέθανε η γιαγια μου πχ την ημέρα εκείνη βρησκόμουνα 600 χιλ μακριά απο το σπίτι και μεταφέρθηκα στο σπίτι μου και σηναντισα ένα υσχηρό πνεύμα με λευκό φως. εγώ ένοιωσα σαν να με απηλή και προσπάθησα να το σταματίσω αλλα απευθίας ξύπνησα. πιστεύο ότι ήταν η προ γιαγιά μου η μητέρα της. επίσης κατά καιρούς βλέπω το μέλων σε διάφορα σημεία. π.χ. διάφορες τιμές μετοχων μετα απο κανα 3 μήνες αλλα αυτό όποτε νανε και επίσης θελώ να μου εξυγήσεται αν αυτό είναι αστρική προβολή η κάτι αλλο (ενα ασπροβλε φως με μία λέξη πχ μόνο) αυτο το φώς εχω τήν έσθηση πως μπωρούν να το φέρουν μαζι αστρικα ατομα ανοτατου επιπέδου π.χ. Άγιος Αγγελος όταν βρίσκονται στον χόρο π.χ. όταν πέθανε η γιαγια μου ακουγα φωνές στο σπιτί κάποιος κατεβικε απο την σκαλα και απο εκεί που το δομάτιο είχε ήλιο ξαφνικά ασπρισέ και με κίταξε το πνεύμα επίμονα και πήγενε αρκετα γρήγορα έψαχνε κάτι.
    αυτό με της σκιές που λέτε έχω δεί κάποια όντα όταν έμοινα σε ένα camping ένιωσα σαν να πλακόθηκα στο ξήλο με κάτι σκιές ημουνα εξω απο το σώμα μου καμια 10αρια μέτρα και ήρθαν προς τα πάνο στο σώμα μου μετα ξυπνισα απευθίας σαν να έπρεπε. ευχαριστώ για της απαντήσης ελπίζω να με διαφωτίση ο Λυκιος που φένεται γνωρίζει αρκετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ανώνυμε θα σου απαντήσω από ευγένεια, παρόλο που με "εκνευρίζει" η εσκεμμένη ανορθογραφία σου, η οποία με κουράζει, ενοχλεί την αισθητική του λόγου και προσβάλλει την γλώσσα μας.
    Όλα όσα ανέφερες, αποτελούν ένα μίγμα εντυπώσεων και φαντασίας, προερχόμενο από αυτά που διάβασες εδώ μέσα ή και αλλού. Κάποια συμβαίνουν στις αστρικές προβολές (π.χ. κίνηση σε μεγάλες αποστάσεις) , κάποια στα όνειρα (π.χ. μέλλον, πεθαμένοι) και κάποια στην φαντασία σου.
    Επειδή δεν πιστεύω στην καλή προαίρεση της ερώτησής σου, περιορίζομαι εδώ.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. καταρχήν συγγνώμη για την ορθογραφία.
    νόμιζα ότι θα μπορούσατε να με διαφωτίσετε για ορισμένα έστω από αυτά που συμβαίνουν εγώ πάντως σας λέω αυτά που έχω ζήση και όπως όλη πιστεύω ψάχνουν για απαντήσης. οτί ήταν αστρική προβολή η αστρικό ονειρό σε αρκετές περιπτόσεις είμαι σύγουρος. και να ξές ΔΕΝ είναι προερχόμενο από αυτά που διάβασα εδώ μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Λοιπον...καταρχας ειμαι σχετικα μικρος σε ηλικια αν κ δεν πιστευω πως παιζει ρολο...διαβασα πρωτη φορα για τις αστρικες προβολες πριν κανα 2 βδομαδες...μου φανηκε πολυ ενδιαφερον το ολο θεμα και κινησε την περιεργεια μου...απο τη πρωτη κιολας μερα αφιερωσα μπορει και πανω απο 5 ωρες διαβαζοντας και μαθαινοντας πραγματα για τις αστρικες προβολες...διαβασα και αυτους που εγραφαν τα θετικα και αυτους που εγραφαν τα αρνητικα...και παρολο τις φοβιες μου και τους δισταγμους μου αποφασισα απο τη πρωτη κιολας μερα να δοκιμασω...Εφτασα σχετικα ευκολα στο σταδιο των "κραδασμων" του σωματος και με την τρομερη επιθυμια που ειχα για εξωσωματική εμπειρια λεω πως σιγουρα θα τα καταφερω...εκει που ειμουνα σχεδον ετοιμος ομως και τρομερη επιθυμια να μου συμβει ξυπναει η μητερα μου ερχεται στο δωματιο μου και μου λεει αναστατωμενη πως ενιωσε πως κατι κακο θα μ συμβει και ξυπνησε...αντε λεω τυχαιο θα ειναι...αποφασιζω το επομενο μεσημερι που ξαπλωσα λιγο να ξαναπροσπαθησω...παλι εφτασα πολυ ευκολα το σταδιο των "κραδασμων" και πλεον ενιωθα πιο κοντα οσο ποτε να απελευθερωσω το πνευμα μου...(η μητερα μ ειχε επισης ξαπλωσει)...και τσουπ...ξαναξυπναει η μητερα μ και μου ξαναλεει ακριβως τα ιδια...εκτοτε το εκανα επιτηδες αλλες 2 φορες για να δω αν θα γινει το ιδιο και οντως εγινε...η μητερα μου καταττομαγμενη πως κατι κακο θα μ συμβει...ξερω οτι ειναι δυσκολο να δωσετε εξηγηση αλλα κατι δεν με αφηνει να πραγματοποιησω μια αστρικη προβολη...ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Αγαπητέ φίλε, προφανώς η μητέρα σου δεν είναι πολύ συνηθισμένος άνθρωπος και έχει κάποιες αυξημένες διαισθητικές ικανότητες. Δεν ξέρουμε αν η ίδια έχει έντονη αστρική δραστηριότητα στο αστρικό, οταν κοιμάται. Προφανώς διαισθάνεται ή σε "βλέπει" στο αστρικό ότι προσπαθείς να "βγεις" συνειδητά και θέλει να σε εμποδίσει διότι φοβάται την συνειδητή σου έκθεση σε αυτόν τον κόσμο. Η ενέργειά της, είναι προστατευτική και είμαι σίγουρος ότι έχει τους λόγους της.
    Θα πρότεινα να της μιλήσεις ανοιχτά για τις προθέσεις σου και να το συζητήσετε.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοπον...καταρχας ευχαριστω ΛΥΚΙΕ που ασχοληθηκες με το θεμα μου...Με τη μητερα μου μιλησα και η ιδια μου ειπε οτι δεν ηξερε τιποτα για τις αστρικες προβολες εκτος απο το γεγονος οτι ειναι ενα απλο μεταφυσικο φαινομενο...της ειπα οτι προσπαθω να πραγματοποιησω μια αστρικη προβολη και καθε φορα που προσπαθω ξυπναει...Μου ειπε πως αισθανεται πως κατι πολυ κακο θα μου συμβει και ξυπναει τρομαγμενη γι αυτο και τρεχει στο δωματιο μου...ωστοσο δεν εχει καμια σχεση με τα αστρικα "πραγματα"...Με συμβουλεψε βεβαια να μη προβώ σε αστρικη προβολη γιατι ειμαι ακομα σχετικα μικρος και προεχουν αλλα πραγματα... τωρα το Πασχα θα μεινω για 2 μερες σε καποιους συγγενεις χωρις τη μητερα μ...θα ξαναπροσπαθησω καθως η ιδια δν θα ειναι παρουσα και θα δω...

      Διαγραφή
    2. Εγώ θα έλεγα αγαπητέ μου φίλε, να σε προβληματίσουν οι επιφυλάξεις της μητέρας σου, πριν επιχειρήσεις μόνος σου να κάνεις αστρική προβολή.
      Η μητέρα σου ενδεχομένως να μην γνωρίζει πολλά πράγματα για το αστικό περιβάλλον (συνειδητά), όμως φαίνεται ότι διαισθητικά αντιλαμβάνεται κινδύνους οι οποίοι μπορεί και να είναι υπαρκτοί για εσένα. Το γεγονός ότι δεν μπορεί να σου εξηγήσει το γιατί νιώθει αυτή την απειλή για σένα, ίσως αποδεικνύει ότι η πληροφορία αυτή έρχεται από το δικό της ασυνείδητο, το οποίο είναι σε διαρκή επαφή με το αστρικό πεδίο.
      Λάβε το υπ΄όψη σου αυτό!
      Η γνώμη μου είναι, να μην βιαστείς και αφού η μητέρα σου μπήκε ήδη στο θέμα, ας καθίσετε μαζί να ασχοληθείτε συνειδητά με το θέμα της αστρικής προβολής και ας λειτουργήσει ως βοηθός-προστάτης σου, βήμα βήμα.
      Καλές γιορτές!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  60. καλησπέρες θέλω κι εγώ να πω καυτή που ζω χρονια κι δε ήξερα κι τώρα που το έψαξα ναι επαληθεύεται !!!από μωρό θυμάμαι να βγαίνω από το σώμα μου κι να peto σε διαφορα μέρη στο δωμάτιο πχ που είμαι να παο κι να τρυπώνω παντού κι να λέω δες έγινα μια κουκίδα κι τρύπωσα μέσα σε χαραμάδα !!! πράγματι είναι αλήθεια ότι υπάρχει κι "μεταθαναθ" ζωή και αστρική προβολή που είναι η απόδειξη ότι υπάρχει θεός κι αυτός μας έδωκε το δώρο της αθανασίας ψυχής !!! όλα συγκλίνουν εκεί από όπου κι αν το πιάσεις εκεί καταλήγει !!!έχω βιώσει αστρικές προβολές ταξίδια σε μέρη σε τοπια και τέτοια το ζεις πραγματικά κι σε συνοδεύουν άγγελοι πάντα κάποιος υπάρχει κοντά σε προστατεύει κι προσοχή δε κάνουμε μονοι αστρική προβολή με ρικ κι διαλογισμούς δε θα βγει σε καλο !!! προσευχή κι λες thee μου εσύ ξέρεις ποτε θα μου δόσεις άδεια να το κάνω κι γίνετε όταν πρέπει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. η μητερα σου εχει μητρικο ενστικτο και θελει να σε φυλαξει απο το να προκαλέσεις καποια ζημια στον εαυτο σου. Δε σημαινει οτι θα σε πάρει κανας διαολος, απλως θα προκαλέσεις μια σχιζοφρενικη κατασταση που πιστεψε με δεν εχει καμία ουσιαστικά σημασια αν κανεις παρέα με δαιμονες ή αγγελους. Σημασία εχει οτι θα (εκ)βιαστεί ο οργανισμός σε μη φυσιολογικη πραξη για υπνο και θα εξαναγκαστεί και ο εγκεφαλος, θα διαταραχθεί με κίνδυνο να αρχισει σχιζοφρενια - ψυχωσεις ή διαφορες παρενέργειες της εμμονής με ψυχοσωματικα φαινομενα. Η πλάκα ειναι οτι αν τυχει να κανεις παρέα με δαιμονες και καποια στιγμη παρουν τη θεση τους αγγελοι, θα το θεωρησεις σωτηρία και οτι βρηκες τροπο να τους αποφευγεις συν οτι πλεον σου μιλάει ο θεός... Φυσικά ολα αυτα ειναι ψυχιατρικής φυσεως πραγματα, και αν θες πραγματικά να εξελιχθείς ως προσωπικότητα θα δινεις σημασία στο σεβασμο της ζωής και της υγείας της δικής σου και των ανθρωπων γυρω σου. Ακολουθα παντα την απλή λογικη. Αν πχ πας στο παραθυρο και χτυπήσεις το τζάμι , αυτο θα σου ανταποδώσει και θα σε βλάψει όπως μπορει. Ακομη και γαντια να φορας θα σε γεμισει γυαλιά κτλ. Δεν υπάρχει περιπτωση χτυπώντας το τζαμι, να ερθει το ψυγειο και να σηκωθεί και να πέσει στο κεφαλι σου κανοντας τον αστυνόμο. Το τζαμι χτύπησες, το τζαμι θα σου ανταπωδωσει. Ακομα κι αν ερθει το ψυγείο ή ο θεός ή ο διαολος να σε φάει, την εκδίκηση του τζαμιου δεν τη γλυτώνεις. Μην ελπίζεις οτι το τζαμι ειναι χριστ. ορθόδοξος ή βουδιστής και γι αυτο θα σε συγχωρήσει και δεν θα σου ανταποδωσει επι 100. Διοτι το τζαμι ευτυχως λειτουργει σωστά και οχι παραλογα και αυτοκαταστροφικά. Εσύ; Το ενστικτο σου, σου λεει προσεξε μη σπασεις το τζαμι. Ετσι προσεχεις. Αν ηξερες οτι το τζαμι θα σε συγχωρουσε, στα τετοια σου αν το έσπαγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α!.. και το μητρικο ενστικτο, δε σημαινει η μανα σου εχει τιποτα αστρικη προβολη και τα τιάυτα. Επιστημονικα, οι κβαντικες αλληλεπιδράσεις ειναι διάχυτες στη ζωή μας. Όμως μεχρι εκει. Αστρικη προβολη όμως επιστημονικα δεν υπάρχει ακομα. Αν οντως υπαρξει στο μελλον δεν ξερουμε, αλλα ακομη και να μαθουμε, σιγουρα καλο ειναι να κοιμάσαι φυσιολογικά και να μη διαταράζεις τον υπνο σου. Αν τυχει φυσιολογικα 1-2 φορες στη ζωη σου "αστρικη προβολη"(που και παλι θα προκληθεί λογω καποιας καταστασης πχ εμμονής) τοτε οκ μεχρι εκει. Αν όμως τα πραγματα ειναι φευγατα, τοτε καλο ειναι να συμβουλευόμαστε την συγχρονη ψυχιατρικη-νευρολογια.

      Διαγραφή
  62. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο Λύκιε! Καλημερα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.