Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ο αγωνιστής της ζωής…


Η ζωή είναι περιπέτεια, αρκεί να θέλουμε να την ζήσουμε. Σκέφτομαι άρα υπάρχω και πράττω άρα ζω. Πολλοί μένουν στην θεωρία. Αυτοπροσδιορίζονται ως ενάρετοι, αλλά δεν υλοποιούν την αρετή τους με πράξεις. Αρκετές φορές ακούμε μεγάλα λόγια, όταν έρθει όμως η ώρα της μετουσίωσης, χωλαίνει το πράγμα.
Ο λαός λέει: «όποιος γνωρίζει δεν μιλεί και όποιος μιλεί δεν ξέρει». Ο αγωνιστής της ζωής ξέρει να σωπαίνει όποτε πρέπει. Επικεντρώνεται στις πράξεις, τις οποίες δεν διαφημίζει. Δεν ανακατεύεται σε ανούσιες συζητήσεις και καυγάδες. Γνωρίζει όμως να διεκδικεί με πυγμή το δίκιο του, όταν και εφόσον αδικείται.
Ο αγωνιστής της ζωής βλέπει με συμπόνια τον συνάνθρωπο, μιας και φέρεται όπως θα ήθελαν να του φέρονται σε ανάλογες περιπτώσεις. Δεν παριστάνει τον ξερόλα αλλά συζητάει με όλους, προκειμένου να μοιραστεί την γνώση του μαζί τους. Όταν αντιληφθεί ισχυρογνωμοσύνη, σταματάει την κουβέντα, καθότι θεωρεί εγωιστικό το να μπορεί να τους πείσει όλους. Ρίχνει τον σπόρο και όπου φυτρώσει, φύτρωσε.

Ο αγωνιστής της ζωής κατανοεί ότι είναι παιδί της εποχής. Δεν βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Δεν «αμπελοφιλοσοφεί» αναπολώντας ή κατασκευάζοντας ουτοπίες.
Ο αγωνιστής της ζωής δεν προτιμάει τον εύκολο δρόμο, παρά του αρέσουν τα δύσκολα. Επιλέγει την περιπέτεια από την απραγία. Είναι καλόπιστα δύσπιστος. Δεν υιοθετεί άκριτα ότι του πλασάρουν, πάρα «ψάχνεται», πριν δεχτεί το οτιδήποτε.
Ο αγωνιστής της ζωής ενεργοποιεί την συνεργασία νου και καρδιάς. Η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί τον τέλειο μηχανισμό διαχωρισμού σωστού από λάθος, δίκαιου από άδικο, αληθινού από ψεύτικο. Αντίθετα όσοι χρησιμοποιούν μόνο τον νου παρασύρονται λόγω σκληροκαρδίας σε λάθος συμπεράσματα και μπερδεμένες ατραπούς. Στον αντίποδα όποιοι λειτουργούν μόνο βάσει καρδιάς κινδυνεύουν να κυριευτούν από τα συναισθήματά τους, μην μπορώντας να διακρίνουν το ορθό σε κάθε περίπτωση. Τις περισσότερες φορές μάλιστα πέφτουν θύματα κακοπροαίρετων επιτήδειων, δήθεν μορφωμένων.
Ο αγωνιστής της ζωής γνωρίζει ότι όση γνώση κι αν συσσωρεύσει στο κεφάλι του, όσες αλήθειες κι αν προσεγγίσει, χωρίς πρακτική αγάπη και κατανόηση για τον συνάνθρωπο και τις αδυναμίες του, κάνει μια τρύπα στο νερό.
Ο αγωνιστής της ζωής δεν περιμένει από άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Παίρνει θέση όταν πρέπει. Η «ουδετερότητα» ευνοεί το άδικο, άρα την απορρίπτει.
Ο αγωνιστής της ζωής βγαίνει μπροστά, εκεί που άλλοι διστάζουν, έχοντας πλήρη συναίσθηση του σκοπού του. Δεν φοβάται μην χαρακτηριστεί από την μάζα. Δεν λιποτακτεί ποτέ από την «μάχη».
Λοιπόν τι προτιμάτε να είστε αγωνιστές της ζωής ή «ουδέτεροι»; Η επιλογή είναι δική σας…
ΠΥΓΜΗ.gr

Πηγή:   http://www.katohika.gr

18 σχόλια:

  1. καλημέρα κι απ αυτό το άρθρο. ΠΟΣΟ όμορφα και περιεκτικά Λύκιε όσα μας λέει το άρθρο.
    Ο φόβος (παγίδα που συχνά πέφτουμε για διάφορους λόγους) είναι πολλές φορές το κλειδί που κάποιοι ποντάρουν και θέλουν να μας κλονίσουν.
    Αφού μου ζητάτε και παραδείγματα θα σας πω ένα για την παράγραφο που λέει για την αγάπη και την συγνώμη. Ο προιστάμενος μου με έχει αδικήσει. Τρία χρόνια του πήρε να καταλάβει το ΤΙ εννούσα και το ΤΙ προσπαθούσα να του πω. Δεν ήταν εύκολο να του στέλνω πάντα θετικές σκέψεις και να τον αντιμετωπίζω με Αγάπη. Τελευταία με όσα γίνονται και με την ασθένεια των δικών μου, ΠΩΣ να ζητώ (σκέφτηκα) την λύτρωση και το Ελεος χωρίς εγώ να κάνω χώρο για αυτά στην ψυχή μου. Σε εμένα έκανα κακό περισσότερο γιατί ΜΕ δηλιτηρίαζα με σκέψης για την αδικία που ζούσα. Ηρθε η ώρα που δεν χρείαστηκε να πω τίποτα. Μόνο με το που ηρέμησα και που στο βλέμμα μου είδαν όλοι την ανοχή μου και την αποδοχή μου για την διαφορετικότητά μας...η κατάσταση βελτιώθηκε και πάει για λύση οριστική.
    Ολοι είμαστε αγωνιστές και συν-αγνωριζόμαστε σε τούτη τη ζωή, σε τούτην την κατάβαση. Είμαι τυχερή που έχω τέτοια παρέα πάντως.
    ευχαριστώ
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Ανδρομέδα, καλημέρα!
      Το άρθρο είναι πράγματι υπέροχο και μας το πρότεινε ένας ανώνυμος επισκέπτης.
      Το παράδειγμά σου είναι θαυμάσιο, για να δούμε όλοι μας πως μπορούμε να μετουσιώσουμε στην πράξη, την ηθική θεωρία που όλοι μας, λίγο πολύ, ασπαζόμαστε.
      Στο ιστολόγιό μας κατέχεις επαξίως δεσπόζουσα θέση και φροντίζεις πάντοτε να την στηρίζεις και να την δικαιώνεις με τον λόγο σου. Σε ευχαριστούμε!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. ευχαριστώ Λύκιε, με συγκινείς. Είμαστε όλοι κρίκοι της εξέλιξης και αισθάνομαι απλά ισότιμο μέλος της παρέας μας. καλή συνέχεια σε όλους.
      ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ Λύκιε που ανάρτησες το άρθρο που σου πρότεινα!!!
    Μου δίνει δύναμη και κουράγιο να αντιμετωπίζω τις καθημερινές αντιξοότητες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε φίλε, να είσαι καλά! Είναι ένα εξαίρετα καλογραμμένο άρθρο που μας εκφράζει όλους μας, σε αυτό τον χώρο.
      Θα ήθελες να αποκτήσεις ένα ψευδώνυμο;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Συγνώμη Λύκιε. Απο βιασύνη ξεχνάω να "υπογράφω"¨
      ΑΓΑΠΗ

      Διαγραφή
    3. Αααα! Η Αγάπη!
      Χάθηκες φίλη μου. Καλώς επανήλθες!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Δεν έφυγα ποτέ ! Μπορεί να μην είμαι καθημερινός σχολιαστής αλλά είμαι τακτικός αναγνώστης και σκεπτικιστής!!!
      ΑΓΑΠΗ

      Διαγραφή
  3. Η μάστιγα των μεταλλαγμένων τροφίμων!
    http://www.youtube.com/user/vasoula2908?feature=plcp

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την καλησπέρα μου μετά από μια ανάπαυση ημερών στον φίλο ΛΥΚΙΟ ,όπως και σε όλους τους φίλους θαμώνες αυτού του ιστότοπου .

    Αν και δεν προτίθεμαι να επαναλαμβάνομαι στους σχολιασμούς μου, βλέπω ότι υπάρχουν νέα μέλη στα οποία θα είχε καλό αντίκτυπο ( έτσι πιστεύω ) ένα σχόλιο το οποίο είχε επαναλάβει στην ανάρτηση :
    Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012
    << Κάνε τις Δυσκολίες Τροχοπέδη ή Εφαλτήριο >>

    http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5053.html

    Τότε είχα γράψει :
    __ Καλημέρα σε όλους σας και στον διαχειριστή του φιλικού μας ιστολογίου ΛΥΚΙΟ.

    Θα έλεγα ότι έχει σοφιστεί εδώ και χρόνια ο λαός μας .
    << Οι καλοί Καπεταναίοι στις φουρτούνες φαίνονται >>.

    Η πραγματικότητα πολλές φορές είναι δύσκολη και όχι πάντοτε επιθυμητή , όπως και αυτά που συμβαίνουν στην ζωή μας , είτε αυτά είναι ευχάριστα , είτε ... δυσάρεστα .
    Τα ευχάριστα κατά πως φαίνεται μπορεί να είναι και τα απλά καθημερινά πράγματα που πολλές φορές λόγο άλλων δυσκολιών δεν δίνουμε ως συνήθως τόση σημασία , ή δεν έχουμε το σθένος να καταλάβουμε και να τις ζήσουμε κατά πως μας πρέπει .

    Οι δυσκολίες της ζωής όμως ,είναι αυτές που μπορεί να σε αλλάξουν , να αναγκαστείς , να υποχρεωθείς, όντας πλέον αποδεχόμενος ότι πρέπει να τις αντιμετωπίσεις .
    Πολλές φορές ,τα άσχημα που εισέρχονται στην ζωή ενός ανθρώπου δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά δεν είναι και αυτά που σου χτυπάνε την πόρτα και σε προειδοποιούν .
    Δυστυχώς από μικρά παιδιά μαθαίνουμε και διδασκόμαστε ( ως παράδειγμα θα αναφέρω ) πολλά πράγματα για την ζωή και τις χαρές της , αλλά δυστυχώς τίποτε για τον θάνατο ή την απώλεια ενός προσώπου που μπορεί να παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ζωή μας .

    Ως άνθρωποι πολλές φορές θεωρούμε κάποια πράγματα δεδομένα και στρουθοκαμηλίζουμε στην ιδέα της απώλειας , ή άλλης έκτακτης περίπτωσης όπως της ανεργίας ή της συμπόρευσης με άτομο με χρόνια πάθηση .

    Στην ζωή μας δυστυχώς ή ευτυχώς , δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτε δεδομένο και να μην μας συμπαρασύρει ο ουτοπικός κόσμος που πολλές φορές θέλουμε να μας περιβάλλει .

    Γιγαντώνεσαι στην ζωή με τις ασχήμιες που πολλές φορές διέρχεσαι .

    Αν μη τι άλλο σε στιγματίζουν πάντα οι δυσάρεστες καταστάσεις, σε αλλοιώνουν ,σε πανικοβάλλουν και σε αναγκάζουν να αποδεχθείς πολλές φορές ότι πρέπει να αλλάξεις .

    Μαθαίνεις τότε ότι πρέπει να παλεύεις με τις ανάγκες σου , με τα θέλω σου και προσπαθείς να γκρεμίσεις τον ουτοπικό σου κόσμο που σε περιβάλει .
    Πρέπει να αντιμετωπίσεις ή να παραδεχθείς την ήττα σου , στην ζωή .
    Σαφώς πλέον παύεις να κινήσε στα ΕΓΩ σου , αποβάλλεις ότι αλλοιώνει την σκέψη σου και σαφέστατα προσπαθώντας κάνεις αυτό που έπρεπε να είχες κάνει προ πολλού .
    Δεν αφήνεις στην ζωή σου να διέρχονται άτομα που θέλουν να σε διαβάλουν , να σου επιβάλουν , να σε εκπορνεύσουν να σε στιγματίσουν και να αλλοιώσουν καθ'οποιοδήποτε τρόπο την ηρεμία σου .

    Γιατί δεν το κάνουμε αυτό πριν μας συμβούν κάποια άσχημα στην ζωή μας ;
    Μα φυσικά γιατί ίσως έχουμε πλάσει έναν ουτοπικό κόσμο για εμάς και τα άτομα που μας περιβάλουν .
    Δυστυχώς οι άνθρωποι είμαστε ότι το πιο ωραίο μπορεί να δημιουργήσει η μητέρα φύση , αλλά... μπορούμε να γίνουμε ότι το πιο άσχημο μπορεί να υπάρξει .


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μήπως θέμα χαρακτήρα πως θα αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες της ζωής
      Εγώ θα απαντήσω πως όχι .
      Κανένας δεν γεννιέται μαθημένος πως να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής , μα ούτε και μπορεί να το διδαχθεί σε κανένα σχολείο .
      Το σχολείο αυτό λέγετε ζωή και είναι εκεί έξω .

      Ή αποδέχεσαι ότι πρέπει να το διέλθεις , ή αποδέχεσαι την ήττα σου και αφήνεσαι έρμεο τις φουρτούνες που μπορεί να σε βρούνε .

      Εγώ ως φίλος αυτού εδώ του χώρου, θα παρακαλέσω ( όντας έχοντας αγνές προθέσεις ) να θέσετε στην ζωή σας ένα απλό ερώτημα κάποια στιγμή που θα μπορείτε με καθαρή σκέψη να αντιμετωπίσετε.

      Πως θα ήταν να μένατε άνεργος ξαφνικά ;
      Πως θα ήταν να βιώνατε την απώλεια προσώπου που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ζωή σας ;

      Μετά από αυτές τις σκέψεις σας, σίγουρα καλεσμένοι να αντιμετωπίσετε ( υποθετικά μιλάω ) κάποιες δυστυχές εμπειρίες που μπορεί να αποκομίσετε κάποιοι , θα προσπαθούσατε να ζήσετε τις ωραίες στιγμές, που πλέον τις θεωρείτε δεδομένες και θα δημιουργούσατε έναν υγιές περίγυρο για εσάς και τα άτομα που σας περιβάλλουν ,αλλά πάντα όχι με γνώμονα του κάθε ενός τα ΕΓΩ .

      Εγώ με όλη μου την καρδιά, απεύχομαι να ζήσετε δυσάρεστες στιγμές και ΘΈΛΩ να σας πω ό,τι , όσες δυσκολίες και αν τυχόν σας δημιουργηθούν και αντιμετωπίσετε μην παύσετε ποτέ μα ποτέ.... ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ .

      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν ___
      Αυτά είχα πει , αυτά επαναλαμβάνω και τώρα .
      Στην ζωή αποδέχεσαι ή ότι είσαι μαχητής και ο δρόμος είναι μια κλειδαριά την οποία ανοίγεις εσύ , είτε αποδέχεσαι την ήττα σου με ότι αυτό συνεπάγεται .

      Σε μερικά πράγματα δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχει μέση λύση .

      Εγώ και πάλι να ευχηθώ αχρείαστες να είναι οι εκατέρωθεν προκλήσεις που θα κάνουν τους φίλους θαμώνες να αντιληφθούν με ποιο μέρος είσαι με του ΜΑΧΗΤΗ ....ή του ΗΤΤΗΜΕΝΟΥ .

      ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
  5. Φίλε Αρμαγεδών,
    Στην ζωή πρέπει να είμαστε μαχητές. Γι’ αυτό ζούμε αυτή την δύσκολη, σκληρή και αδυσώπητη ζωή. Για να μπορέσουμε να αγωνιστούμε και να βρούμε τελικά τον τρόπο να νικήσουμε. Ο αγώνας μας δεν εξαντλείται μόνο στο θέμα της επιβίωσης και της εξασφάλισης ενός καλού βιοτικού επιπέδου, αλλά κυρίως στοχεύει στην νίκη μας επί των ανθρωπίνων παθών μας, τον έλεγχο των ελαττωμάτων μας. Γιατί δεν «αξίζει» ένας συμβατικός «ζωώδης» βίος, αλλά ένας ποιοτικός εξευγενισμένος και ελεύθερος βίος! Ελεύθερος από τις εξαρτήσεις, τις εμμονές, τις μειονεξίες, την αδικία, το μίσος και την φθορά!
    «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή»
    Το παραπάνω ρητό, σε μια άλλη ανάγνωση, δείχνει την αξία της «ελεύθερης» ζωής από τα πάθη μας, σε σχέση με την ζωή-φυλακή, των παθών και των κριμάτων μας!
    Όσοι παραδίνονται «αμαχητί» στις δυσκολίες της ζωής, την ξοδεύουν άσκοπα.
    Η ζωή μας δόθηκε σαν ευκαιρία για να κερδίσουμε. Να κερδίσουμε την αυτογνωσία μέσα από τον αγώνα και την μάχη.
    Αν δεν αγωνιστούμε, σπαταλάμε την Θεία Προσφορά, αλλά και πάλι «παίρνουμε» το μάθημά μας. Μόνο που αυτό θα επενδυθεί στην επόμενη ζωή. Τίποτε μάταιο και τίποτε τυχαίο. Ας μην απογοητευόμαστε…
    Καλό αγώνα σε όλους τους φίλους μαχητές!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. " Ο ΜΑΧΗΤΗΣ "

    Μην τη φοβάσαι την ζωή πάντα να συλλογάσαι ,
    πως έχεις χέρια και καρδιά για να την διαφεντεύεις
    και κάνε όνειρα πολλά, έστω και αν έξω πέσεις ,
    βάλε στον νου σου όλα αυτά και πάψε να λυπάσαι .

    Όνειρο είναι η ζωή και εμείς μέρος ονείρου
    και όσο κι αν φαίνεται σκληρή να ξέρεις σου ανήκει,
    μόνο σαν δείξεις ικανός και βάλεις πλάτη και πυγμή
    να την δαμάσεις όπως αυτή ,όταν επιχειρήσει .

    Είναι η ζωή γι αυτούς θαρρώ που στέκονται πάντα όρθιοι ,
    που το βάζουν σαν σκοπό να μην ενδώσουν στον καημό
    να την πιάσουν απ'τα μαλλιά και ν'αγαπήσουν με καρδιά
    ότι μπορεί να τους κοιτά κι αυτό πάντα ορθά στα μάτια .

    Είναι η ζωή κανείς θαρρείς μόνο για τους σπουδαίους
    αυτούς κάνουν όνειρα σαν τους ερωτευμένους ,
    ερωτευμένους με την ζωή και'χουν περίσσιο θάρρος
    και μεσ'τις δυσκολίες τους βρίσκουν και'κει ένα κάλλος .


    Θαρρώ ότι η ζωή όσο και σκληρή να γίνει, από εκεί μέσα μπορείς να καταλάβεις ότι η αξία βρίσκεται στα απλά και ωραία πράγματα , αυτά που δεν αφήνει η ανθρώπινη υπόστασή μας να καταλάβουμε ..... πόσο σπουδαία είναι .
    Όσο και να φαντάζει δύσκολη ........ πάντα υπάρχει λύση .

    ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος2 Απριλίου 2013 - 11:49 π.μ.

    Δεν ασπάζομαι με ευλάβεια το παρακάτω video.....απλά το παραθέτω για ενημέρωση!
    Α-Ω

    Planetary Alignment / Earthquake Watch April 5-6, 2013
    http://www.youtube.com/watch?v=octk-xk8ZAo

    Volcano / Earthquake Watch April 5-8, 2013
    http://www.youtube.com/watch?v=UQl2cMooEQc

    Πηγή: http://revealedtheninthwave.blogspot.com/2013/04/188-2-2013.html#ixzz2PIIFvcND
    Απάντηση
    Απαντήσεις

    Ανώνυμος6 Απριλίου 2013 - 12:08 π.μ.

    http://hellaspress-angel.blogspot.gr/2013/04/blog-post_8820.html

    A-Ω
    Ανώνυμος9 Απριλίου 2013 - 11:26 μ.μ.

    http://www.earthquakenet.gr/

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.defencenet.gr/defence/item/3-%CE%BF%CE%B9-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%AF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%81%CE%AC%CE%BD

      Α-Ω

      Διαγραφή
  8. Φίλε Α-Ω, ευχαριστούμε για την ενημέρωση που μας έδωσες για τους σεισμούς. Γνωρίζουμε για την δυνατότητα πρόκλησης σεισμών από το HAARP, αλλά και από άλλους ανθωπογενείς παράγοντες. Προσωπικά δεν νομίζω ότι υπάρχει πραγματικό θέμα αυτήν την περίοδο. Κάποια δημοσιεύματα που κυκλοφορούν από επαγγελματικά μπλόγκς και σάιτς, μάλλον την τρομολαγνεία εξυπηρετούν παρά την πληροφόρηση. Όταν κάποια κέντρα προσπαθούν να κατασκευάσουν θεωρίες, αναμειγνύοντας την τυχαιότητα των σεισμών, με την ανθρώπινη δραστηριότητα, μάλλον δεν εξυπηρετούν την αντικειμενική ενημέρωση του κόσμου, αλλά την διασπορά φόβου και πανικού. Είναι μέσα στο σχέδιο της ΝΤΠ. Η υποψία αυτή ενισχύεται και από την προέλευση των πληροφοριών. Συστημικά σάιτς και διεθνείς οργανισμοί. Αυτά μας λένε πολλά.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://www.earthquakenet.gr/

    Καλημέρα.Σας έδωσα απλός να δείτε κάποια θέματα σχετικά μα σεισμούς απλός για ενημέρωση.......όμως όπως κι εσείς βλέπετε έχουμε καταλήξει σε μια έντονη σεισμική δραστηριότητα στον ευρύτερο ελλαδικό χορό με μικρούς μεν αλλα παρα πόλους σεισμούς......

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε Α-Ω, καλημέρα!
    Οι μικρές σεισμικές δονήσεις, είναι ένα καθημερινό φαινόμενο όχι μόνο για την Ελληνική επικράτεια, αλλά και για όλο τον πλανήτη! Αν παρατηρήσεις έναν σεισμογράφο, θα διαπιστώσεις ότι ποτέ δεν ηρεμεί. Διαρκώς καταγράφει δονήσεις του υπεδάφους. Οι δονήσεις μικρού μεγέθους, δεν θεωρούνται "σεισμοί" με την κοινή έννοια και δεν μας ανησυχούν. Αυτό που θεωρούμε "σεισμό", είναι δονήσεις μεγάλης έντασης ή μικρού εστιακού βάθους. Παίζει ρόλο επίσης το πως τον αισθανόμαστε αλλά και τι βλάβες μπορεί να προκαλέσει στις ανθρώπινες υποδομές. Άρα, οι σεισμοί που μας "ανησυχούν", είναι αυτοί που έχουν μέγεθος πάνω από 4 Richter και μικρό εστιακό βάθος. Οι μικρότεροι μας αφήνουν αδιάφορους.
    Συνεπώς μην παρασύρεσαι από τους καθημερινούς χάρτες σεισμικής καταγραφής, γιατί αυτοί πάντα θα δείχνουν σεισμική δραστηριότητα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.