Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Πρώτοι οι πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας στο ΝΑΤΟ!!!


"Πάτησαν" Αμερικανούς, Βρετανούς, Ιταλούς κλπ

ΟΙ ΕΛΛHNIKOI "ΑΕΤΟΙ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ

Υπάρχουν ακόμα κάποιοι που μας κάνουν περήφανους σε αυτή την χώρα και αυτοί δεν είναι άλλοι από τα στελέχη των Ενόπλων μας  Δυνάμεων:....

Για άλλη μία φορά οι Έλληνες διέπρεψαν και αυτοί την φορά ήταν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας που πήραν μέρος από την 4 έως την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013, συμμετείχε στη 2η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2013 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Albacete στην Ισπανία.

Στο συγκεκριμένο TLP συμμετείχε η 331 Μοίρα της 114 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) από την Αεροπορική Βάση Τανάγρας με 4 Mirage 2000-5.
Και φυσικά θριάμβευσε και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού ίσως η συγκεκριμένη Μοίρα είναι η κορυφαία Μοίρα αναχαίτισης μέσα σε ολόκληρο το ΝΑΤΟ, τόσο λόγω εξοπλισμού, όσο κυρίως λόγω εμπειρίας των πληρωμάτων, αφού ελάχιστες Μοίρες σε ολόκληρη την συμμαχία έχουν αποκλειστικό ρόλο την αναχαίτιση.

Αλλά επειδή η αξία του νικητή κρίνεται από την αξία του ηττημένου ιδού ποιοι άλλοι συμμετείχαν: 10 μαχητικά F-16 από τις ΗΠΑ, την Ολλανδία και το Βέλγιο, 6 γαλλικά Mirage 2000 N, D και C, 2 Ιταλικά EF-2000 (Eurofighter), 4 Tornado (GR-4, PA-200) από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία και 2 ιταλικά ΑΜΧ. Και ανάμεσα σε όλους αυτούς οι Έλληνες πιλότοι βγήκαν και πάλι πρώτοι (έχει επαναληφθεί το κατόρθωμα και στο παρελθόν, αλλά όχι με την 331Μ

Τα αποτελέσματα ήταν συντριπτικά κατά των ΝΑΤΟϊκών για τα Ελληνικά φτερά:

-Ο σμηναγός Θεοχάρης Κατσαρός, ψηφίσθηκε, ανάμεσα στους υπολοίπους συμμετέχοντες, ως ο καλύτερος εκπαιδευόμενος της σειράς («course warrior»)!

-Ο υποσμηναγός Ιωάννης Σιάνος, ο οποίος ψηφίσθηκε δεύτερος, ισοβαθμώντας με άλλους εκπαιδευόμενους,

-Ο επισμηναγός Μαρίνος Μπογατίνης, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο TLP ως εκπαιδευτής, ψηφίστηκε για 3η (!) φορά ως ο καλύτερος εκπαιδευτής.

Στην Ελληνική αποστολή συμμετείχαν επίσης ένας υπαξιωματικός Πληροφοριών από την 331η Μοίρα, ένας ελεγκτής Αεράμυνας από την 380η Μοίρα Αερομεταφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (Μ. ΑΣΕΠΕ), καθώς και δυο ιπτάμενοι ως «External Fighters».

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν επίσης: Για την υποστήριξη των αποστολών συμμετείχαν 4 MiG-29 από την Πολωνία, 2 Alphajet από τη Γαλλία, ελικόπτερα, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και AWACS.

Σκοπός του προγράμματος TLP είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO), καθώς και η εξοικείωση και η συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα Νατοϊκά πρότυπα και διαδικασίες.

Πηγή:  http://e-rodios.blogspot.gr

2 σχόλια:

 1. Με αφορμή σε άλλο ιστολόγιο για τα πρόσωπα που θα πρέπει να απεικονίζονται επάνω στην νέα δραχμή , έγραψα το παρακάτω και θεωρώ ότι πρέπει να το γράψω πρώτα εδώ :

  " Σε χρήμα βασιζόμαστε , πάλι σε τραπεζίτες "


  Βρε κοίτα πως άλλαξαν οι καιροί
  και στρέψαμε όλοι βλέμμα
  να δούμε ποιός το νήμα θα κινεί
  μέσα απ'του ευρώ το ψέμα .

  Λες και είναι η εποχή ν'αλλάξουμε τροπάρι
  τώρα που καταλάβαμε τι ήταν και πως διέλυσε
  ένας κράτος , έναν λαό , ελπίδες που μας γκρέμισε ,
  να έρθει κάποτε η στιγμή ο διάολος να τα πάρει .

  Και σαν βάλαμε όνειρα για νέες πολιτείες
  σε χρήμα βασιζόμαστε , πάλι σε τραπεζίτες
  για να μας δώσουνε αυτοί όσα μας έχουν πάρει
  πάλι να τάξουν όνειρα και κάστα από χορτάρι .

  Άλλο θε να'ναι το πρόβλημα, μα εμείς δεν το λογάμε
  πως σαν βάζουμε κιοτήδες αρχηγούς , αυτοί θα μας μαδάνε ,
  σαν να'μαστε οι σκλάβοι , αυτοί που κάμουν την χαρά τους
  με πίνακες και κότερα να θρέψουν την αρχοντιά τους .

  Εάν δεν μάθουμε ότι το χρέος των τραπεζών πρέπει να αποσυνδεθεί από το Εθνικό -Κρατικό χρέος, τότε όποιο νόμισμα και να διαλέξουμε, είτε θα είναι η νέα - παλιά δραχμή, είτε όποιο άλλο νόμισμα, τότε κάποια στιγμή η κατάληξή μας θα είναι ακριβώς η ίδια .
  Η πλεονεξία των τραπεζών και όρεξη τους να βασίζονται πάνω σε ιδρώτα και αίμα άλλων θα παραμένει η ίδια ή αν όχι χειρότερη μέσα από διατραπεζικό σύστημα που έχουν στήσει . ( ΔΙΑΣ Α.Ε )

  ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

  Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Διόρθωση " και κάστρα από χορτάρι . "

  ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

  Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.


.