Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΞΙΝΕΣ... ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΖΕΟΛΙΘΟ- Ζεόλιθος και χρήσεις του



  Ένα από τα πλέον πολύτιμα προϊόντα της φύσης με χίλιες δυο ιδιότητες υπάρχει στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Ο λόγος για τον ζεόλιθο, ο οποίος έχει τόσες πολλές εφαρμογές που πολλοί τον χαρακτηρίζουν μαγικό....
Γράφει Ο Δρ Γεώργιος Ζακυνθινός
Αναπλ. Καθηγητής Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καλαμάτας - Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων.

Σίγουρα θα αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι ο ζεόλιθος. Πρόκειται λοιπόν για ένα  φυσικό πορώδες
υλικό με τεράστια ιοντοανταλλακτική ικανότητα χάρη στην οποία μπορεί να καθαρίζει τον οργανισμό δεσμεύοντας μέταλλα και οργανικές ενώσεις.  Το όνομά του το πήρε από τα αρχαία Ελληνικά, Ζέω = βράζω και Λίθος = πέτρα. Η χρήση του μάλιστα είναι διαδεδομένη σε όλη την Ασία καθώς χρησιμοποιείται 800 χρόνια τώρα στην παραδοσιακή ιατρική για  την συνολική υγεία και ευεξία. Στις ΗΠΑ  περιλαμβάνεται από τον FDA τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων στην λίστα των Γενικώς Αναγνωρισμένων ως Ασφαλών (GRAS) και θεωρείται ότι είναι «γενικώς ασφαλές».

Σύμφωνα με τα βιβλιογραφικά δεδομένα πλούσια πηγή εξαιρετικού ζεόλιθου είναι όλη η περιοχή της Θράκης, η καθαρότητα του οποίου αγγίζει το 95% , που τον κατατάσσει στην κορυφαία ποιότητα παγκοσμίως. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί κυρίως στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας ο ζεόλιθος μπορεί να βρει αρκετές εφαρμογές  αλλά το μεγάλο του ατού είναι η χρήση του, έπειτα από κατάλληλη επεξεργασία, σαν φυσικό συμπλήρωμα της ανθρώπινης διατροφής.

Ένα φυσικό προϊόν με πολλές υποσχέσεις χάρη της μοναδικής του κρυσταλλικής δομής, όπου αντιγράφει την δομή ενός «τυπικού κυττάρου με τεράστια θα λέγαμε χυμοτόπια» που παγιδεύουν μέταλλα και οργανικές ενώσεις τις οποίες αποσύρει με ασφάλεια από το σώμα. και αυτό επειδή ο Ζεόλιθος είναι ένα από τα λίγα αρνητικά φορτισμένα προϊόντα στη φύση.

Ένας φυσικός αποτοξινωτής του οργανισμού μας.
Οι επιστήμονες συνεχίζουν τις έρευνές τους σχετικά με τον ζεόλιθο και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματά τους που αναφέρονται σε περισσότερα από 200 άρθρα είναι εντυπωσιακά.

Συγκεκριμένα φαίνεται ο Ζεόλιθος:Να εγκλωβίζει τις ελεύθερες ρίζες μην αφήνοντας να λειτουργήσουν, λειτουργώντας ως ισχυρό αντιοξειδωτικό και να μπορεί να δώσει σημαντική βοήθεια σε προβληματικά κύτταρα. (LifeLink Pharmaceuticals, 2005).
Να βοηθά στην εξάλειψη των βαρέων μετάλλων, ιδίως του μόλυβδου, υδράργυρου, καδμίου, αρσενικού, αλουμινίου, κασσίτερου και του επιπλέον σιδήρου, χωρίς να αφαιρεί τα υγιή ιόντα και μέταλλα. Επίσης, καταργεί τα ραδιενεργά μέταλλα όπως του καισίου και στροντίου-90, τα φυτοφάρμακα,  τα ζιζανιοκτόνα, καθώς και άλλες τοξίνες από το σώμα, ουσίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση πολλών προβλημάτων υγείας. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τις 100.000 χημικές ουσίες γύρω μας (από τα φυτοφάρμακα στα τρόφιμα, το νερό που πίνουμε, τα αέρα που αναπνέουμε κ.ά.)

Τείνει  να παγιδέψει τα αλλεργιογόνα  από την κυκλοφορία του αίματος και την πεπτική οδό προτού να μπορέσει το σώμα να αντιδράσει μειώνοντας κατά συνέπεια τα συμπτώματα από τα διάφορα τρόφιμα και τις περιβαλλοντικές αλλεργίες.
Ίσως να βελτιώνει την ηπατική λειτουργία με την εξάλειψη των φυτοφαρμάκων και  ζιζανιοκτόνων από το σώμα.
Να αποτελεί ένα ισχυρό αντι-ιικό φυσικό προϊόν.
Όπως αναφέρεται στην βιβλιογραφία,  σε 40 ανέκδοτες μελέτες με περιπτώσεις έρπητα ζωστήρα, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Επίσης προκαταρκτικές μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να ανακουφίσει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την σκλήρυνση κατά πλάκας, την ηπατίτιδα C, καθώς και το κοινό κρυολόγημα ή την γρίπη.
Να δημιουργεί μια φυσική ασπίδα στον οργανισμό με τη δημιουργία ενός άριστου επιπέδου pH (μεταξύ 7,35 και 7,45), η οποία με τη σειρά της ενεργοποιεί την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου και ταυτόχρονα ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα ενώ παράλληλα δρα σαν άριστο φυσικό ισοτονικό
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ζεόλιθος δημιουργεί μια αίσθηση ευεξίας και  ευφορίας κυρίως λόγω της εξάλειψης των τοξινών ενώ σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα φαίνεται να συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής σεροτονίνης από τον οργανισμό.
Επίσης φαίνεται να έχει θετική συνδρομή στην οισοφαγική παλινδρόμηση, καούρα.
 Ασφάλεια-παρενέργειες

Σύμφωνα με την αρθρογραφία είναι εξαιρετικά ασφαλές και μη τοξικό σε οποιοδήποτε επίπεδο: τα ίχνη του ζεόλιθου εξαλείφονται εντελώς από το σώμα μέσα σε 6 με 8 ώρες χωρίς να αφήνει κανένα κατάλοιπο. Δεν έχει καμία γεύση ή οσμή και μπορεί να λαμβάνεται με άδειο στομάχι.

Ζεόλιθο Θράκης θα βρείτε σε όλα τα φαρμακεία σε μορφή δισκίου.

Όσον αφορά τις παρενέργειες, κυρίως λόγω αποβολής των τοξινών, ένα ελάχιστο ποσοστό χρηστών περίπου 1% έχει αναφέρει λίγο πόνο των μυών, κεφαλαλγία, εξάνθημα η αίσθηση κακουχίας στα πρώτα στάδια της αποτοξίνωσης. Τα συμπτώματα αυτά οφείλονται στην έντονη αποτοξίνωση που προκαλεί και αντιμετωπίζονται με διακοπή της χρήσης για μερικές ημέρες ή με μείωση της ποσότητας. Πάντως καλό  είναι να ξεκινά κάποιος με χαμηλή δοσολογία ώστε να φτάσει το ένα γραμμάριο την ημέρα.
Άλλη παρενέργεια είναι η αφυδάτωση που δημιουργείται με την αποβολή των τοξινών, αλλά αυτό δεν θα συμβεί εάν πίνουμε τουλάχιστον 10-12 ποτήρια νερό την ημέρα.

Πολύτιμος σύμμαχος στις δίαιτες αδυνατίσματος

Οι δίαιτες που οδηγούν σε γρήγορο αδυνάτισμα προκαλούν μια κατάσταση στον οργανισμό που ονομάζεται τοξίνωση, και αυτό γιατί σε κανονικές συνθήκες οι λιπόφιλες τοξίνες , όπως οι διοξίνες, είναι αποθηκευμένες στο λίπος του οργανισμού και απελευθερώνονται και αποβάλλονται αργά, αλλά σταθερά. Αν κάποιος χάσει μεγάλη ποσότητα λίπους απότομα τότε τεράστιες ποσότητες λιπόφιλων τοξινών απελευθερώνονται στον οργανισμό με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Επομένως πριν κάποιος ξεκινήσει  την προσπάθειά του για απώλεια βάρους ας φροντίσει να προμηθευτεί από το φαρμακείο ένα κουτάκι με ζεόλιθο ώστε να αποβάλλονται οι  βλαβερές ουσίες από τον οργανισμό, και να αδυνατίσει με  ασφάλεια.

Σημείωση συντάκτη: Αυτό το άρθρο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό να παρέχει ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία.

Άλλες χρήσεις

Με την ενσωμάτωσή του στο έδαφος, δεσμεύει τα θρεπτικά συστατικά και τα διατηρεί κοντά στο ριζικό σύστημα των φυτών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έτσι, το νερό -ακόμα και έπειτα από μεγάλες βροχοπτώσεις- δεν μπορεί να τα παρασύρει σε μεγαλύτερο βάθος. Παράλληλα, η αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών από τα φυτά πραγματοποιείται με φυσιολογικούς ρυθμούς. Βελτιώνει τη δομή και τη χημική σύσταση του εδάφους εξουδετερώνοντας τα οξέα. Επίσης βοηθάει στη συγκράτηση της υγρασίας ιδιαίτερα στα αμμώδη εδάφη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποσότητες από 500 - 1.000 κιλά το στρέμμα στις υπαίθριες καλλιέργειες και σε ποσοστό 5% - 10% στα μείγματα της ανθοκομίας.

Ως συνεργηστικό υλικό των χημικών λιπασμάτων για την βραδεία αποδέσμευσή τους.

Η χορήγησή του στα ζώα μπορεί να μειώσει τις παρενέργειες που έχει η παρουσία φυτοπροστατευτικών στοιχείων στα προϊόντα διατροφής τους.

Βοηθάει στον έλεγχο των οσμών -κυρίως αμμωνίας και υδροθείου- σε χώρους συντήρησης και αποθήκευσης τροφίμων, σε κτηνοτροφικές μονάδες και ιχθυοκαλλιέργειες. Στις κτηνοτροφικές μονάδες, εφαρμόζοντάς το στο δάπεδο σε ποσότητες 2 - 3 κιλά ανά τ.μ., αφενός απορροφά την αμμωνία μειώνοντας και τις επιβλαβείς αναθυμιάσεις και αφετέρου μετά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα.

Στην ιχθυοκαλλιέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το φιλτράρισμα του νερού και για την απορρόφηση της αμμωνίας.

Στη βιομηχανία χρησιμοποιείται στα φίλτρα για την δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων βλαβερών ενώσεων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο φιλτράρισμα των υγρών βιομηχανικών αποβλήτων, δεσμεύοντας διάφορα τοξικά και ραδιενεργά ιόντα και στην ανακύκλωση των νερών που προέρχονται από την βιομηχανική δραστηριότητα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μετά τη χρήση του και με την κατάλληλη επεξεργασία μπορούν να αποκατασταθούν οι ιδιότητές του ώστε να μπορέσει να επαναχρησιμοποιηθεί.

Σαν ενισχυτικό στη διατροφή των χοίρων, των πουλερικών, των αιγοπροβάτων και των βοοειδών. Προφυλάσσει τα ζώα από τις εντερικές παθήσεις, μειώνει τη θνησιμότητα των νέων ζώων, βοηθάει στην ανάπτυξή τους και στα πουλερικά, βοηθάει την αύξηση της ωοτοκίας τους.

Αναμεμειγμένος με άμμο στα δοχεία των μικρών κατοικίδιων απορροφά τις οσμές.

Μπορεί να αντικαταστήσει με επιτυχία τα φωσφορικά άλατα από τα απορρυπαντικά, μειώνοντας το πρόβλημα της ρύπανσης και του ευτροφισμού των θαλασσών. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο, τα έχει ήδη αντικαταστήσει σε όλων των ειδών τα απορρυπαντικά.

Με την προσθήκη του στο πλύσιμο -σε κατάλληλη μορφή- μπορεί να μειώσει την ποσότητα του απορρυπαντικού έως και 70% και να εξαλείψει την ανάγκη μαλακτικού. Αυξάνει τη διάρκεια ζωής των υφασμάτων και μειώνει τις πιθανές αλλεργίες που προκαλούν οι χημικές ουσίες των απορρυπαντικών.

Η προσθήκη ζεόλιθου σε λίμνες αλλά και σε άλλους υδάτινους όγκους μπορεί να εμπλουτίσει το νερό σε οξυγόνο και μειώνει το φαινόμενο του ευτροφισμού. Παράλληλα, βοηθάει στην ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό πολλών υδρόβιων οργανισμών.

Πηγές:




 
Πηγή:   http://automedon1k2.blogspot.gr/

14 σχόλια:

  1. Είναι πολλά τα βότανα που μας έχει χαρίσει απλόχερα η Ελληνική φύση .
    Γνωστά είναι πλείστα από αυτά, όπως ο κρόκος Κοζάνης , το Ελληνικό χαμομήλι αλλά και το τσάι. το βάλσαμο τα διαφορετικού είδους ραδίκια κ,α .

    Αυτά που όμως δεν είναι τόσο γνωστά στους Έλληνες είναι το ιπποφαές και ο ζεόλιθος .

    Εγώ θα σας παρακινούσα να αναζητήσετε Ζεόλιθο και ιπποφαές και να το βάλετε στην ζωή σας , σίγουρα οι ευεργετικές ιδιότητες τους είναι αξεπέραστες και αναντικατάστατες .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αλήθεια ότι ειδικά η Ελληνική φύση, είναι πλούσια σε μοναδικά είδη φυτών και βοτάνων. Η ποιότητά τους δε, είναι κορυφαία!
    Οι φαρμακευτικές και ευεργετικές ιδιότητες πολλών εξ αυτών, ήταν γνωστές από την αρχαιότητα (Ιπποκράτης, Ασκληπιός, κτλ.) όπου σώζονται ακόμη και σήμερα πολλές από αυτές τις καταγραφές. Οι επιστήμονες, αφού για πολλά χρόνια απαξίωναν τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες, τώρα αναθεωρούν τις απόψεις τους και ερευνούν πάνω στα βότανα και τις ουσίες που περιέχουν. Το πρόβλημα είναι οι φαρμακευτικές εταιρίες που μπορεί να απειληθούν, με απώλεια του μονοπωλίου των φαρμάκων και της υγείας μας! Η πράξη έχει δείξει ότι αυτές, κάνουν τα πάντα προκειμένου να υποβαθμίσουν και να μειώσουν την αξία των βοτάνων, εκτός κι αν μπορέσουν να μονοπωλήσουν την αποκλειστικότητα της διάθεσής τους! Μήπως λοιπόν είναι μια ευκαιρία να επενδυθούν ελληνικά κεφάλαια στην αποκλειστική εκμετάλλευση αυτών των δώρων, που μας παρέχει η ελληνική φύση;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπέρα. Σ αυτά τα δυό προσθέστε και και το σπαθόχορτο και το σπαθόλαδο και θα με θυμηθείτε. Το δοκίμασα πριν 3 χρόνια στο Λιτόχωρο. Είχα τραυματιστεί και κάποια γλυκειά κυρία που το μαζεύει στο βουνό χρόνια μου έβαλε το βράδυ στην πληγή και το πρωί έψαχνα να βρω το σημάδι...Μου εξήγησε πως το λένε έτσι γιατί κάποτε στις μάχες τραυματιζόντουσαν απο σπαθιά και με αυτό το χόρτο γινόντουσαν περδίκι. ΟΛΟΙ οι Έλληνες στην αρχαιότητα το ήξεραν. ΟΛΟΙ ζούσαν αρμονικά με τη φύση. Κάποτε οι βοσκοί απλά κοιτούσαν τα ζώα ΤΙ τρώνε όταν δεν είναι καλά και έτσι μάθαιναν τα πρακτικά γιατροσόφια. ΤΩΡΑ...άντε να αφήσουν οι μεγάλες εταιρείες με τα συμφέροντα να μιλήσει η Φύση. ΜΟΝΟΙ μας πρέπει να ανακαλύψουμε τον θησαυρό της γης μας (και είναι άπειρα τα θαυματουργά βότανα και ορυκτά μας). Ευτυχως όλο και περισσότερες ελληνικές μικρές εταιρείες ασχολούνται με την παραγωγή τους και μπορούμε ακόμη σε σχετικά λογικές τιμές να τα προμηθευτούμε.
    καλό Σαββατοκύριακο σε όλους
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Γαληνός και ο Διοσκουρίδης, στα βιβλία τους προτείνουν την χρήση του Υπερικού (σπαθόχορτο ή σπαθόλαδο) για την επούλωση των πληγών αλλά και ως ηρεμιστικό-αντικαταθλιπτικό. Πρόκειται για το γνωστό μας Βάλσαμο! Η χρήση του επέβαλε το όνομα όπως μας το αναφέρει η φίλη μας, Ανδρομέδα. Θεραπεύει πληγές και εγκαύματα, ανακουφίζει τους πόνους (αναλγητικό) , μαλακώνει τις φλεγμονές (αντιφλεγμονώδες) και δρα αποτελεσματικά σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν προβλήματα στο νευρικό σύστημα ως κατασταλτικό και τονωτικό για την αποκατάσταση του νευρικού συστήματος, όπως νευραλγία τριδύμου, νεκρώσεις και τραυματισμοί . Επίσης ανακουφίζει τους ρευματικούς πόνους και την ισχιαλγία και θεωρείται στυπτικό.
    Δεν είναι εκπληκτικό; Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ειδικό ιστολόγιο για την χρήση των βοτάνων και των ορυκτών. Υπάρχει όμως το φιλικό ιστολόγιο «Αυτομέδων» (http://automedon1k2.blogspot.gr) που έχει πληθώρα σχετικών θεμάτων.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα.
    Το βάλσαμο ονομάστηκε και σπαθόχορτο γιατί γιάτρευε τις πληγές από σπαθιά χωρίς να αφήνει σημάδι!!!
    Ξεχάσατε την πολύ σημαντική ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ!!!
    Η κατάντια του κρατικού μηχανισμού έχει φτάσει στο απροχώρητο με τα φάρμακα!Εξεπίτηδες δεν φρόντισαν να μην υπάρχει ούτε ένα κρατικό εργοστάσιο παραγωγής φαρμακων για τα κρατικά νοσοκομεία που σήμερα όλο και περισσότερο κάθε μέρα ακούμε για τις έλλειψης τους σε φάρμακα!Παρέδωσαν την υγεία στα χερια τον διεθνών φαρμακοβιομηχανιών ενώ η ελληνική γη παρέχει απλόχερα σχεδόν τα πάντα σε πρώτες ύλες για την παραγωγή φαρμακων!Αφήστε δε που το κύριο βασικό συστατικό τον φαρμακων είναι τα βότανα!!!
    A-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Α-Ω, όπως ασφαλώς θα γνωρίζεις, όλες οι φαρμακοβιομηχανίες ανεξαιρέτως, ανήκουν σε εβραίους σιωνιστές. Αυτές είναι:
      1) Johnson & Johnson
      2) Pfizer
      3) GlaxoSmithKline
      4) Roche
      5) Sanofi-Aventis
      6) Novartis
      7) AstraZeneca
      8) Abbott Laboratories
      9) Merck
      10) Wyeth
      11) Bristol-Myerw Squibb
      12) Eli Lilly
      13) Bayer
      14) Baxter International
      15) Boehringer Ingelheim
      16) Alcon
      17) Procter &Gamble
      και βέβαια πολλές άλλες! Πρόκειται για οικονομικούς κολοσσούς που μονοπωλούν (καρτέλ) την υγεία μας ή ουσιαστικά την υποβαθμίζουν προκειμένου να ελέγχουν την συμπεριφορά μας, την διάρκεια και την ποιότητα της υγείας μας, αλλά πρωτίστως τον πλουτισμό τους, εις βάρος των ανθρώπων και των κρατών.
      Φίλε Α-Ω, δυστυχώς τα περισσότερα φάρμακα δεν κατασκευάζονται από βότανα, αλλά από εργαστηριακή χημεία. Ελάχιστα παράγονται αμιγώς από βότανα.
      Εκεί ακριβώς είναι το σημείο που θα μπορούσαμε να «επέμβουμε» επιχειρηματικά.
      Η δημιουργία βιοτεχνιών, που να παράγουν απλά φάρμακα από τα βότανα και τα ορυκτά της χώρας μας, σε μικρές ποσότητες, ίσα που να αρκούν για την εγχώρια κατανάλωση και να μην εξάγονται, δεν θα απειλούσε το μονοπώλιο των εβραϊκών κολοσσών. Δεν θα ανταγωνίζονταν άμεσα τα δικά τους χημικά φάρμακα, αλλά θα ήταν εναλλακτικά. Αν και εταιρίες τέτοιες στον χώρο υπάρχουν πολλές (αλλά ξένες), σκοπός μας θα ήταν η αξιοποίηση των ελληνικών και μόνο προϊόντων.
      Σε δύσκολους καιρούς, όπως αυτές που διαφαίνονται στο μέλλον για την χώρα μας, μια εναλλακτική παρουσία αποτελεσματικών φαρμάκων στο φαρμακείο των Ελλήνων, θα αποτελούσε πανάκεια στην περίπτωση στέρησης (τεχνητής ή όχι) φαρμάκων από τους κολοσσούς στην ελληνική αγορά! Θα έσωζαν ζωές!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  6. ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙΚΟ!!!

    !!!100 ΒΟΤΑΝΑ 2.000 8ΕΡΑΠΕΙΕΣ!!!
    ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΖΑΙΟΣ

    ΕΚΔΟΣΕΙΣ
    ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΊΛΕ, ΑΝΏΝΥΜΕ, ΤΑ ΒΙΒΛΊΑ ΤΟΥ ΑΕΊΜΝΗΣΤΟΥ ΜΠΑΖΈΟΥ ΕΊΝΑΙ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΑΛΌΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ- και υπάρχουν πολοί: ΌΠΟΣ Ο ΠΈΤΡΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΉΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΊΟΥ ΣΤΗΣ Η.Π.Α. Ο ΖΑΧΑΡΌΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΉΣ ΣΤΗ ΓΕΟΠΟΝΙΚΉ ΑΘΗΝΩΝ, Ο GRAVIGER, KAI ΤΌΣΟΙ ΆΛΟΙ
      ΠΟΙΌ ΑΞΙΌΠΗΣΤΟΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΜΠΑΖΕΟ. Ωστόσο αυτός ήταν που δημοσίευε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΊΑ πρην από περίπου 40 χρόνια τρόπους αυτοθεραπείας με βότανα, καθώς και άλλα συναφή. Έτσι ώστε να αρχίσει ο κόσμος να ενδιαφέρετε για εναλλακτικές μεθόδους θεραπείες.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΊΛΕ, ΑΝΏΝΥΜΕ, ΤΑ ΒΙΒΛΊΑ ΤΟΥ ΑΕΊΜΝΗΣΤΟΥ ΜΠΑΖΈΟΥ ΕΊΝΑΙ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΑΛΌΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ- και υπάρχουν πολοί: ΌΠΟΣ Ο ΠΈΤΡΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΉΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΊΟΥ ΣΤΗΣ Η.Π.Α. Ο ΖΑΧΑΡΌΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΉΣ ΣΤΗ ΓΕΟΠΟΝΙΚΉ ΑΘΗΝΩΝ, Ο GRAVIGER, KAI ΤΌΣΟΙ ΆΛΟΙ
      ΠΟΙΌ ΑΞΙΌΠΗΣΤΟΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΜΠΑΖΕΟ. Ωστόσο αυτός ήταν που δημοσίευε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΊΑ πρην από περίπου 40 χρόνια τρόπους αυτοθεραπείας με βότανα, καθώς και άλλα συναφή. Έτσι ώστε να αρχίσει ο κόσμος να ενδιαφέρετε για εναλλακτικές μεθόδους θεραπείες.

      Διαγραφή
  7. ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΡΕΑ!!!! ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΒΟΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΖΕΟΛΙΘΟΥΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ!!!! ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΑΠ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΑ ΟΠΩΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΙΚΟ ΒΑΛΣΑΜΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΒΛΑΒΕΣ ΑΝ ΕΚΤΕΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ.ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΛΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ.
    ΟΜΩΣ ΕΙΜΕ ΛΙΓΟ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΔΑΝΑΗ ΜΟΥ ΜΕ ΑΠΟΠΕΙΡΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΣΕ ΑΔΙΚΑ!!!!!!!!!ΣΝΙΦΦ!! ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΚΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ!!!!!!!! ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΟΥΣΑ!! ΠΩΣ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ???????? ΕΓΩ ΗΘΑΛΑ ΝΑ ΤΗ ΣΤΙΡΙΞΩ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΑΦΟΥ ΜΕ ΑΠΟΡΡΙΨΕ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ. ΕΓΩ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΟΥΛΑ...........
    ΜΙΑ ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις


    1. Πράγματι Θηλυκή Φωνούλα, έχεις δίκιο! Το ότι τα βότανα και τα ορυκτά έχουν ευεργετικές επιδράσεις στον οργανισμό μας, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχουν και αρνητικές επιδράσεις. Δεν σημαίνει δηλαδή ότι επειδή είναι φυσικά προϊόντα δεν μπορούν και να μας βλάψουν. Πολλά φυτά, είναι τοξικά και δηλητηριώδη.
      Θέλει όπως και εσύ λες, καλή μελέτη πριν βάλουμε οτιδήποτε στον οργανισμό μας.
      Όσο για την Δανάη, ας μην κρίνουμε την στάση και την συμπεριφορά της. Δεν ξέρουμε ποιοι λόγοι την έκαναν να φερθεί έτσι. Είναι δικαίωμά της να αποχωρίσει. Εξάλλου μας έχει συνηθίσει να αποχωρεί και μετά να επανέρχεται. Η παρέα μας εδώ πάντως παραμένει, με ή χωρίς την Δανάη! Η ευχή σου ενώνεται με την δική μας, να είναι καλά εκεί που είναι!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  8. καλησπέρα,

    επιτελους βρηκα ζεόλιθα σε μαγαζι με παραδοσιακά προιοντα , σε μορφή πουδρας.! Αποφασισα να το δοκιμάσω, αλλα παντού λεει για χαπια και οχι για το ''χυμα προιον''. Ξεκινησα το πειραμα πανω μου , πινοντας 1,5 κουταλακι του γλυκού την ημερα ,δυαλυμένο σε νερό σε 2 δόσεις...Εχετε καποια αλλη πρόταση? Επίσης πετραδάκι ζεόλιθου...δεν βρίσκω πουθενά (Αθήνα).Αν επίσης έχετε κάποια πρόταση..? Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα,
      μπες στο:

      http://www.healingpowerpharmacy.gr/adinatisma/apotoxinosi/Superfoods-zeolithos-thraki-63gr

      όπου αναφέρεται σκεύασμα ζεόλιθου σε χάπια, καθώς και πολλές πληροφορίες υπάρχουν στο:

      http://www.politimigi.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=216&Itemid=514&lang=el&limitstart=55

      Δεν ξέρω για ποίο λόγο πρέπει να βρεις τον ζεόλιθο σε μορφή πετρώματος.
      Σε οποιαδήποτε μορφή, οι ουσίες του παραμένουν ίδιες.
      Δεν γνωρίζω κάτι ειδικότερο σχετικά με δοσολογία, σε ότι αφορά την μορφή πούδρας. Για τα χάπια, υπάρχει σχετική δοσολογία που αναφέρεται στις συσκευασίες, καθώς και στην διεύθυνση που έδωσα.
      Θα είχε όμως ενδιαφέρον μετά από αρκετό καιρό, να μας ενημερώσεις για τις διαπιστώσεις που θα δεις στην υγεία σου.
      θα πρέπει να γνωρίζεις όμως τυχών προβλήματα υγείας που έχεις, να τα αξιολογήσεις με ιατρικές εξετάσεις και αργότερα (πάλι με εξετάσεις) να κάνεις την σύγκριση και να δεις που επέδρασε ο ζεόλιθος και πόσο. Αν όμως ταυτόχρονα παίρνεις και φάρμακα, η εικόνα που θα πάρεις θα είναι πλασματική.
      Βεβαίως σε καμία περίπτωση μην διακόψεις την φαρμακευτική αγωγή που σου έδωσε ο γιατρός , προκειμένου να διαπιστώσεις την δράση (ή την μη δράση) του ζεόλιθου!
      Καλή συνέχεια!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Τώρα είδα την ερώτησή σου ανώνυμε-η .
      Τον Ζεόλιθο μπορείς να τον βρεις σε φαρμακεία και μέσα μπορείς να δεις και τις οδηγίες χρήσεις του ( δοσολογία ).
      Πωλούνται όμως και σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και φαρμακευτικά βότανα .
      Προσοχή όμως να είναι Ζεόλιθος πόσης .
      Ο Ζεόλιθος που κυκλοφορεί ευρέως στα φαρμακεία αναγράφει Ζεόλιθος Θράκης πλην όμως αυτού δεν είναι Θράκης .
      Η καθαρότητα του προσεγγίζει το 65% σε σύγκριση με τον Ελληνικό , τον οποίο δυστυχώς εσκεμμένα δεν αφήνουν να εξορύξουν .
      1,5 κουταλάκι του γλυκού την ημέρα είναι πάρα πολύ .
      Η σωστή δοσολογία είναι 0,5 του γραμμαρίου, το οποίο διαλύεις σε μισό ποτήρι νερό και αμέσως μετά πίνεις δύο ποτήρια νερό .
      Πιστεύω να βοήθησα .

      Θα σου πρότεινα μετά από το τέλος της χρήσης του Ζεόλιθου να συνεχίσεις με την Ελληνική Σπιρουλίνα .
      Μέσα αναγράφονται και οι οδηγίες χρήσης .

      ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.