Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

" Είδα τα κάστρα που έκαμαν πάλι χώμα γινήκαν "





Τι κι αν γυρίζει το μυαλό στο τι μπορείς να κάμεις ;
χτίστε παλάτια , χτίστε αητούς
μα σαν θα 'ρθεί αυτή η στιγμή που σ΄όλους έρχεται στη ζωή
μαζί σου τίποτε θα δεις πως δεν μπορείς να πάρεις .

Μόνο σοφών τα έργα τους μένουν λένε ζούνε αιώνια
κι αυτά όμως μερικά σβήνουν στο πέρασμα θαρρείς
ωσάν το έργο αυτής της γης, εκείνα τα άσπρα χιόνια
που έρχονται για μια στιγμή μα δεν προλαβαίνεις να χαρείς .

Είδα τα κάστρα που έκαμαν πάλι χώμα γενήκαν
βασιλιάδες που γκρεμίστηκαν απ΄τα γεράματά τους
σοφούς που εξαθλιώθηκαν σαν ήρθαν τα στερνά τους
και όμως όλοι αυτοί πως μια ζωή τίποτε πια δεν "είδαν" .

Πέσαν στον ανταγωνισμό και στην φιλοσοφία
και βγάλανε στον δρόμο τους όλη τους την κακία
πως είναι ο άνθρωπος μόνο να έχει γνώσεις
κι'αγάπη κι έρωτα δέχτηκαν πως δεν μπορείς να νοιώσεις .

Τού κόσμου τ'αποκτήματα εμέ δεν με κομπιάζουν
μόνο της ζωής τα βήματα που δε με λογαριάζουν
να δώσουν σ'όλους μας ζητώ λιγάκι σωφροσύνη
να δούμε πάλι τι θα πει η λέξη Ρωμιοσύνη .

ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

61 σχόλια:

  1. Φίλε Αρμαγεδών,
    πολύ εύστοχο το σχόλιό σου, αλλά και το ποίημα σου!
    "...Πέσαν στον ανταγωνισμό και στην φιλοσοφία
    και βγάλανε στον δρόμο τους όλη τους την κακία..."!
    Ο ανταγωνισμός! Ένα μέγιστο ελάττωμα του ανθρώπου, που η σημερινή εποχή το ενθαρρύνει... Αλλά και η «φιλοσοφία», δηλαδή η σύγχρονη ρητορεία περί μοντέρνων ηθών και δήθεν ελευθερίας, όχι ιδεών, αλλά …πράξεων, που όμως στερούνται παντελώς ήθους, σεβασμού, αγάπης και ανθρωπιάς.
    Η «πάρτη» μας και μόνον!
    ….
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανταγωνισμός φίλε μου ΛΥΚΙΕ ;
    Τώρα είναι ορατά τα προβλήματα του κατ'επίφασην ανταγωνισμού .
    Μεγαλώσαμε πως θα γίνουμε καλύτεροι μαθητές , μισθώσαμε τα όνειρά μας δουλεύοντας οι πιο πολλοί όπου βρίσκαμε για να σπουδάσουμε στα Πανεπιστήμια, σε ΑΕΙ, ΤΕΙ και ότι θα μας έδινε "όπλα" όπως μας έλεγαν για το μέλλον μας .
    Χάσαμε την παιδική μας ηλικία , την πιο τρυφερή ηλικία και θεωρούσαμε τους υπόλοιπους ότι δεν ενδιαφέρονταν ή ότι ήσαν ανάξιοι να μας φτάσουν σε μόρφωση , ή ότι δεν τους ενδιέφερε να σκαρφαλώσουν στις επάλξεις της ψευδεπίγραφης κοινωνίας που ζούμε .

    Και τώρα ;

    Τώρα που κάναμε όσα μας έλεγαν, ανταμώνουμε το μέλλον με μισθούς εξαθλίωσης ,γιατί έπρεπε να πιάσουμε το μυστρί αντί να βγάλουμε τα μάτια μας με τα βιβλία και την επικουρούμενη μόρφωση που μας πρόσφεραν .
    Απόφοιτος πανεπιστημίου πλέον προσπαθείς να επιβιώσεις δουλεύοντας γκαρσόνι στο καφενείο του χωριού σου και νιώθεις ευλογημένος .
    Γιατί ;
    Γιατί η μόρφωσή σου πλέον σε καθιστά αναξιότιμο μέλος αυτής της κοινωνίας .
    Δεν σε χρειάζονται και δεν ενδιαφέρονται για τις σπουδές σου για τον αγώνα που έκανες και μάλιστα κάποιος τίτλος σπουδών είναι χαρτί το οποίο δεν πρέπει να επιδεικνύεις αν θέλεις να έχεις έστω και το μισθό των 600 ευρώ .

    Και καμαρώνεις τα πτυχία σου στις κορνίζες που έπιασαν αράχνες και σου θυμίζουν παλιά καλή Ελληνική ταινία :
    Έξι χρόνια μέχρι να μεγαλώσω , έξι χρόνια στο δημοτικό έξι χρόνια στο γυμνάσιο ( εξατάξιο για τους παλιούς ) τρία χρόνια στο στρατό αλλά μου λείπουν άλλα έξι χρόνια που πήγαν ; ( απόσπασμα από την ταινία με τον Τσάκωνα στο μάθε παιδί μου γράμματα ) .

    Και σκέφτεσαι μετά απ'όλα αυτά τι λάθος έκανες ;

    Μήπως δεν το'χε η κούτρα σου να γίνεις σαν τους ξενοσπουδαγμένους και να πουλάς λύτρωση η οποία έρχεται μέσα απο την δική σου εξαθλίωση ;
    Μήπως οι ξενοσπουδαγμένοι τα έμαθαν καλύτερα και αν ναι πως έφτασαν ένα κράτος να θυμίζει αποκαΐδια ;
    Μήπως αυτοί οι σοφοί έχουν για πλάτες τους αυτούς που τόσα χρόνια έμαθαν στις αρπαχτές και τώρα μας φεσώνουν έναν ανταγωνισμό για να μας εξαθλιώσουν .
    Και έχεις και του τραπεζίτες με μισθό μηνιαίο γύρω στα 20.000 να σου λένε ότι πρέπει να πέσει και άλλο ο μισθός ;

    Μα πόσο ακόμη διερωτάσαι έχω γίνει σαν τον γυμνοσάλιαγκα χρωστώ το ρεύμα το τηλέφωνο και παρ'όλο που έχω ένα σπίτι κληρονομιά απ'τους δικούς μου αυτοί μου λένε ότι τους χρωστάω γιατί οι δικοί μου αποφάσισαν κάποτε να φάνε και στουρνάρια για να το κάμουνε .

    Και απορείς σε πιο σχολείο τράνεψαν αυτοί οι άνθρωποι που δεν ορίζουν να μοιράσουν δυο μπάλες άχυρα ;
    Πως τους καμαρώνουν οι συμπατριώτες σου και ακόμη τους δίνουν τα ηνία αυτής της χώρας ;

    Αγράμματοι ήσαν μωρέ αυτοί της Χούντας μα σε τέτοιο χάλι δεν το έφεραν αυτόν εδώ τον τόπο .
    Για πια σοφία και για πιο ανταγωνισμό μας μιλάνε ;
    Γιατί τους αφήνουμε και μας μιλάνε ακόμη αυτοί της χώρας μας οι σοφοί ;

    Τελικά για ποιούς λειτούργησε η λέξη ανταγωνισμός και η φιλοσοφία ;

    Πάντως θα σας παρακαλέσω εάν λειτούργησε προς όφελος αυτής εδώ της χώρας , της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μας , σας παρακαλώ κάποιος να με ξυπνήσει γιατί εγώ ζω ένα εφιάλτη .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Αρμαγεδών, αντιλαμβάνομαι απόλυτα τον καημό σου! Είναι ο καημός όλων μας.
    Όμως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αλλοίμονο στους συμπατριώτες μας, που δεν μπορούν ακόμη να δουν και να καταλάβουν τι έχει συμβεί.
    Αυτό που έχει συμβεί, είναι ο θερισμός της κακής σποράς μας.
    Ο ανταγωνισμός, είναι από μόνος του κακό πράγμα!
    Το αντίθετό του, είναι ο συναγωνισμός.
    Αλλιώς, η ευγενής άμιλλα.
    -Ανταγωνίζομαι, σημαίνει αγωνίζομαι εναντίων των άλλων, δηλαδή τους βλέπω εχθρικά! Έχω προσωπικό στόχο για μένα και τον επιδιώκω με κάθε μέσο και κάθε τίμημα, ακόμα και αν ενεργώ εις βάρος των άλλων.
    -Συναγωνίζομαι, σημαίνει αγωνίζομαι μαζί με τους άλλους, δηλαδή τους βλέπω φιλικά! Έχω κοινό σκοπό μαζί τους και επιδιώκουμε από κοινού την βελτίωση και την εξέλιξη. Η δική μου εξέλιξη, θα ωφελήσει και τους άλλους. Η ευγενής άμιλλα, επιτρέπει σε πολλούς, να ανέβουν μαζί τα σκαλοπάτια της προσδοκίας τους (του στόχου τους).
    Είναι διακριτή η αρετή του συναγωνισμού.
    Όμως, το αποδομητικό σύστημα που κυριαρχεί (μας το επέβαλαν), απορρίπτει μετά βδελυγμίας τον συναγωνισμό και θεοποιεί τον ανταγωνισμό.
    Έναν τρόπο για να κυριαρχεί ο νόμος της ζούγκλας, ο νόμος του ισχυρού, παντί τρόπω, άνευ ήθους και ανθρωπισμού.
    Σε έναν κόσμο ψευδών και εφήμερων αξιών, το κυνήγι του πτυχίου (όχι της γνώσης αλλά της εξειδίκευσης) αποτελεί εχέγγυο της ευμάρειας και της άνετης ζωής. Ένας εντελώς στρεβλός αξιακός κώδικας. Μια ψευδής σύμβαση: αν έχεις πτυχίο πέτυχες, αν όχι χάθηκες! Αναντίστοιχο στις αληθινές ανθρώπινες αξίες.
    Όταν τελικά αποδεικνύεται η εξαπάτηση, ο εξαπατημένος επιζητά την εξαργύρωση της «υπόσχεσης». Μόνο που αυτή, δεν ήταν γραμμένη πουθενά!
    Για πόσο ακόμη θα γινόμαστε τα εύκολα θύματα του απατηλού συστήματος;
    Πότε θα καταλάβουμε ότι στην ζωή, δεν έχει αξία η χλιδή, η άκοπη καλοπέραση, η γκλαμουριά και το lifestyle;
    Πότε θα καταλάβουμε ότι η επίδειξη των όποιων «πτυχίων», γνώσεων, δεξιοτήτων, εξυπηρετεί μόνον την εγωπάθειά μας;
    Η καταξίωσή μας, δεν επικυρώνεται από την αποδοχή των άλλων, αλλά από την κατάματη δική μας ενδοσκόπηση. Ο σκληρότερος κριτής του εαυτού μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι.
    Γιατί;
    Γιατί δεν μπορούμε να κοροϊδέψουμε τον εαυτό μας, παρά μόνο τους άλλους!
    Σωστά;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν ας αποδεχτούμε ότι εμείς δεν είμαστε οι σοφοί και βάση αυτού του κριτηρίου θα εξετάσουμε ποιοί θα βγούνε οι πιο χαμένοι αυτού του στημένου παιχνιδιού .

    Αποδεχόμαστε ότι αυτοί ήταν οι σοφοί και προέβησαν στην καταστρατήγηση των υγιών δικαιωμάτων μας και πρόσθεσαν τα τραπεζικά χρέη στα κρατικά και μας έφτασαν να αποδεχτούμε ότι πρέπει να εξυγιάνουμε το τραπεζικό σύστημα .

    Ας αποδεχτούμε και πάλι ότι μας έχωσαν στο τρυπάκι της εγκάθετης φτωχωποίησης χάριν του υποτιθέμενου ανταγωνισμού που θα παρουσιάσει κέρδη υποτιθέμενα για εμάς μέσω της εξαγωγής .

    Ποίας όμως εξαγωγής ;

    Ας υποθέσουμε ότι απέναντί μας έχουμε μια Ιταλία η οποία προχωράει στα ίδια και απαράμιλλα μέτρα στην φτωχωποίηση του λαού της, φυσικά χάριν και αυτού του υποτιθέμενου ανταγωνισμού .

    Άρα από τις δύο αγορές Ελλάδας και Ιταλίας με μισθούς ανταγωνισμού των 600 ευρώ , δεν περιμένουμε να εξάγουμε, μα ούτε και να εισάγουμε .

    Άρα εφόσον έχουμε πάρει σαν βάση τη δική μας ανωριμότητας μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι σοφοί που σκαρφίστηκαν αυτό το "έργο" θα βγούνε κερδισμένοι ;

    Και αν υποθέσουμε ότι στον υποτιθέμενο αυτόν ανταγωνισμό προχωράνε και άλλα κράτη, ποιος θα είναι ο κερδισμένος ;

    Εγώ δεν έχω τα πολλά να χάσω ( από καταθέσεις μιλάμε ) αυτοί έχουν τα περισσότερα .

    Εγώ θα απαντήσω -όντας έχω αποδεχτεί ότι δεν είμαι σαν και αυτούς σοφός- ότι ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΚΑΝ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΕΙ .

    Προσπάθησα να γίνει κατανοητός ο λόγος μου αποφεύγοντας να μεταβώ σε λογιστικούς όρους για να μπορούν να μας παρακολουθούν όλοι οι οι θαμώνες και οι φίλοι μας συνσχολιαστές μου .


    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε μου Αρμαγεδών,
    εξέτρεψες την κουβέντα από την ηθική στην οικονομία (και καλά έκανες αφού και η οικονομία είναι αλληλένδετη με την ηθική) και θα σου απαντήσω:
    Τα οφέλη (κέρδη) των παγκόσμιων οικονομικά ισχυρών, δεν είναι το ρευστό χρήμα σε τραπεζικές καταθέσεις! Εξάλλου το ρευστό χρήμα είναι πλασματικό πλέον (παγκόσμιο χρήμα), αφού είναι πληθωριστικό και δεν αντιστοιχεί σε χρυσό, όπως κάποτε. Τα πραγματικά τους οφέλη, είναι η ανακατανομή του πλούτου και η περισυλλογή του από μια στενή ελίτ των οικονομικά ισχυρών. Δηλαδή η κατοχή της ακίνητης περιουσίας, της ενέργειας (πηγές) και των υπηρεσιών (πρωτογενής, δευτερογενής και τριτογενής παραγωγή). Το χρήμα υπάρχει, για να εκφράζει την δύναμη της κατοχής πάνω στις παραπάνω αξίες.
    Με λίγα λόγια, ο σκοπός τους δεν είναι να σου πάρουν τα (λίγα) μετρητά που έχεις, αλλά την ακίνητη περιουσία, την ενέργεια και τις υπηρεσίες σου.
    Ο οικονομικός ανταγωνισμός που αναφέρεσαι, είναι το μέσον της επίτευξης των σχεδίων τους. Αυτός, ποτέ δεν μπορεί να είναι «υγιής» όπως παραπλανητικά τον αναφέρουν, αλλά είναι πάντοτε αδυσώπητος, αφού αυτή είναι η φύση του, όπως είπαμε.
    Είναι ο μοχλός, που με αντάλλαγμα λίγα χρήματα στους πολλούς, κινεί ολόκληρες οικονομίες προς τον στόχο της συγκέντρωσης του πλούτου, στους οικονομικούς δυνάστες της παγκόσμιας κοινότητας. Και μάντεψε βέβαια, τι καταγωγής είναι αυτοί οι δυνάστες;
    Μην μπερδεύουμε τους παγκόσμιους οικονομικούς δυνάστες με τις κρατικές οικονομίες, γιατί δεν έχουν καμία σχέση. Έχουν σχέση όμως με τις τράπεζες. Οι κυβερνήσεις όλων των κρατών, εκβιάζονται να παίζουν το παιχνίδι των τραπεζιτών, οι οποίοι τις κρατάνε δέσμιες. Οι τράπεζες εξουσιάζουν και κυβερνούν στην πραγματικότητα.
    Το παράδειγμα με την Ελλάδα και την Ιταλία που έφερες, είναι λίγο εσφαλμένο.
    Η φτωχοποίηση και των δύο λαών, δεν επιφέρει την μείωση των εξαγωγών, αλλά αντίθετα τις ωφελεί, αφού τις φέρνει σε πιο ανταγωνιστικές τιμές, λόγω χαμηλότερου κόστους, μιάς και οι μισθοί κατεβαίνουν. Βέβαια αυτό ισχύει περισσότερο για μια οικονομία όπως αυτή της Ιταλίας, η οποία έχει εξαγώγιμο προϊόν, λόγω βαριάς βιομηχανίας. Η Ελλάδα είναι σε μειονεκτικότερη θέση, αφού δεν παράγει ουσιαστικά τίποτε.
    Μην ξεχνάμε όμως, έναν κανόνα:
    Μια χώρα έχει την Α δυνατότητα παραγωγής. Αυτή αντιστοιχεί στην δημιουργία Β χρήματος. Αυτό, δεν αλλάζει. Αυτό που μπορεί να αλλάζει, είναι η κατανομή του χρήματος που παράγεται. Μπορεί δηλαδή να κατανέμεται ισομερώς στον πληθυσμό, μπορεί όμως και να συγκεντρώνεται στους λίγους, με τους πολλούς να «πεινάνε». Και δεν φτάνει αυτό, αλλά παραγωγή χρήματος φέρνει και ο μη παραγόμενος πλούτος της χώρας προς τους ολίγους. Δηλαδή η ανακατανομή της κινητής και ακίνητης περιουσίας των πολιτών!
    Το παράδειγμα της Ελλάδας, είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Η χώρα μας, χωρίς να παράγει σχεδόν τίποτε, εισήγαγε τα πάντα, με αποτέλεσμα το εμπορικό ισοζύγιο να είναι πάντοτε παθητικό για την οικονομία μας (περισσότερες εισαγωγές από εξαγωγές). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τον υπερδανεισμό. Αντί ο δανεισμός να επενδύεται στην παραγωγή για την δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος, καταναλωνόταν σε αγαθά πολυτελείας χωρίς ανταποδοτικό όφελος για την οικονομία, ενώ αντίθετα επέτεινε την ανάγκη για την κάλυψη των τοκοχρεολυσίων και τελικά, πηγαίναμε σε νέο δανεισμό! Άρα το μοντέλο ζωής του Έλληνα, ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι ήταν θνησιγενές και θα είχε ημερομηνία λήξης. Και μάλιστα άσχημης και επώδυνης λήξης. Δεν αναφέρομαι στην καταλήστευση των πόρων από τους πολιτικούς και τους πέριξ αυτών, γιατί αυτά είναι αυτονόητα. Η πραγματική επιβάρυνση της οικονομίας μας όμως, έγινε από την κάκιστη οικονομική πολιτική, που σκοπό είχε την αποδεκάτιση της οικονομίας και την θέση της χώρας μας στην σφαίρα του τρίτου κόσμου!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 2013-02-20 Ever Beyond Special with Alex Collier
    http://www.youtube.com/watch?v=5UpB4uLjfv8

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
    Παραθέτω το παραπάνω βιντεάκι-ραδιοφωνική εκπομπή απλός για να έχετε υπόψη σας και άλλες απόψεις και σενάρια!Τα συμπεράσματα δικά σας.
    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό που έχω παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό πάντως με τους ιστιοχορους που αναρτούν θέματα σχετικά με το άγνωστο και το υπερφυσικό,βάζουν τώρα τελευταία πολλά θέματα που υποσυνείδητα τρομοκρατούν τους αναγνώστες με την καταστροφολογία που παρουσιάζουν!
    Επίσης δίνουν και περνούν πολλά άρθρα σχετικά με προφητείες.............
    Αν η C.I.A. κατασκευάζει προφητείες από την περίοδο μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.....φανταστείτε από ποτε μπορεί να κατασκευάζουν προφητείες πολύ παλαιότερα κέντρα εξουσίας όπως το Βατικανό!
    Να έχετε γενικά το νου σας και να περνάτε από πολλά φίλτρα το ότι διαβάζετε!;)

    Εδώ σας παραθέτω για άλλη μια φορα τον ύμνο τις αγάπης και προσέξτε ιδιαιτερα το σημείο που αναφέρεται στις προφητείες!
    A-Ω

    Ο Ύμνος της αγάπης.

    (Α' Κορινθίους κεφ. ιγ' στίχοι 1-13).

    «Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων, αγάπην δε μη έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον.. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν, και εάν έχω πάσαν την πίστιν, ώστε όρη μεθιστάνειν, αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.

    Και εάν ψωμίσω πάντα τα υπάρχοντα μου, και εάν παραδώ το σώμα μου ίνα καυθήσομαι, αγάπην δε μη έχω, ουδέν ωφελούμαι.

    η αγάπη μακροθυμεί, χρηστεύεται, η αγάπη ου ζηλοί, η αγάπη ου περπερεύεται, ου φυσιούται, ουκ ασχημονεί, ου ζητεί τα εαυτής, ου παροξύνεται, ου λογίζεται το κακόν, ου χαίρει επί τη αδικία, συγχαίρει δε τη αληθεία, πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει. η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει.

    Είτε δε προφητείαι, καταργηθήσονται· είτε γλώσσαι παύσονται· είτε γνώσις καταργηθήσεται. Εκ μέρους δε γινώσκομεν και εκ μέρους προφητεύομεν όταν δε έλθη το τέλειον, τότε το εκ μέρους καταργηθήσεται. Ότε ήμην νήπιος, ως νήπιος έλάλουν, ως νήπιος εφρόνουν, ως νήπιος ελογιζόμην ότε δε γέγονα ανήρ, κατήργηκα τα του νηπίου. Βλέπομεν γαρ άρτι δι' εσόπτρου εν αινίγματι, τότε δε πρόσωπον προς πρόσωπον άρτι γινώσκω εκ μέρους, τότε δε επιγνώσομαι καθώς και επεγνώσθην. Νυνί δε μένει πίστις, έλπίς, αγάπη, τα τρία ταύτα· μείζων δε τούτων η αγάπη».

    ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
    Αν ξέρω να μιλώ όλες τις γλώσσες των ανθρώπων και των αγγέλων, αλλά δεν έχω αγάπη, τότε έγινα σαν ένας άψυχος χαλκός που βουίζει η σαν κύμβαλο που ξεκουφαίνει με τους κρότους του. Και αν έχω το χάρισμα να προφητεύω και γνωρίζω όλα τα μυστήρια και όλη τη γνώση, και αν έχω όλη την πίστη, ώστε να μετακινώ με τη δύναμη της ακόμη και τα βουνά, αλλά δεν έχω αγάπη, τότε δεν είμαι τίποτε απολύτως.

    Και αν πουλήσω όλη την περιουσία μου για να χορτάσω με ψωμί όλους τους φτωχούς, και αv παραδώσω το σώμα μου για να καεί, αλλά αγάπη δεν έχω, τότε σε τίποτε δεν ωφελούμαι.

    Η αγάπη είναι μακρόθυμη, είναι ευεργετική και ωφέλιμη, η αγάπη δε ζηλεύει, η αγάπη δεν ξιπάζεται (= δεν καυχιέται), δεν είναι περήφανη, δεν κάνει ασχήμιες, δε ζητεί το συμφέρον της, δεν ερεθίζεται, δε σκέφτεται το κακό για τους άλλους, δε χαίρει, όταν βλέπει την αδικία, αλλά συγχαίρει, όταν επικρατεί η αλήθεια. Όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει.Η αγάπη ποτέ δεν ξεπέφτει

    Αν υπάρχουν ακόμα προφητείες, θα έλθει μέρα που και αυτές θα καταργηθούν αν υπάρχουν χαρίσματα γλωσσών και αυτά θα σταματήσουν αν υπάρχει γνώση και αυτή θα καταργηθεί. Γιατί τώρα έχουμε μερική και όχι τέλεια γνώση και προφητεία· όταν όμως έλθει το τέλειο, τότε το μερικό θα καταργηθεί. Όταν ήμουν νήπιο, μιλούσα ως νήπιο, σκεφτόμουν ως νήπιο, έκρινα ως νήπιο. Όταν έγινα άνδρας, κατάργησα τη συμπεριφορά του νηπίου. Τώρα βλέπουμε σαν σε καθρέπτη και μάλιστα θαμπά, τότε όμως θα βλέπουμε το ένα πρόσωπο το άλλο πρόσωπο. Τώρα γνωρίζω μόνο ένα μέρος από την αλήθεια, αλλά τότε θα έχω πλήρη γνώση, όπως ακριβώς γνωρίζει και εμένα ο Θεός. Ώστε τώρα μας απομένουν τρία πράγματα: η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη. Πιο μεγάλη όμως από αυτά είναι η ΑΓΑΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://eamb-ydrohoos.blogspot.gr/2013/02/paraitisi-papa.html

    Δεν πρόλαβα να το διαβάσω ολόκληρο.....μα όσο διάβασα ήταν πολύ διαφωτιστικό!Γεια σας
    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρουσα άποψη του Παναγιώτη Τραιανού

      Διαγραφή
  9. ΦΙΛΤΑΤΕ Α-Ω ΑΝΑΓΙΓΝΩΣΚΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΡΑΠΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΣΟΥ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΑΞΙΑΝ ΤΟΥ ΥΠΟΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΥ ΔΑΙΜΩΝΟΣ, ΟΠΕΡ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΙΝ ΑΡΘΡΩΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ, ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ! ΚΡΙΝΩ ΟΠΩΣ Ο ΛΥΚΙΟΣ ΔΑΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΠΤΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ, ΚΑΘΟΤΙ ΚΡΑΤΕΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ.ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΜΑΣ ΕΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΠΟΤΕ,ΑΛΛΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΜΕ ΤΑΣ ΗΘΙΚΑΣ ΠΡΟΤΡΟΠΑΣ ΤΟΥ. ΑΝΕΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΣΟΥ, ΟΥΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΩΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΛΗΘΕΙΩΝ. ΤΟ ΧΩΡΙΟΝ ΠΟΥ ΕΞΕΘΕΣΕΣ ΕΝΩΠΙΩΝ ΤΩΝ ΟΦΘΑΛΜΩΝ ΗΜΩΝ, ΟΜΙΛΕΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑΝ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΑΝ ΤΗΣ ΣΤΥΓΝΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΑΝΑΓΚΗΣ. ΛΟΓΙΑ ΣΟΦΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΗΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗΝ ΗΜΩΝ Α-Ω.
    "ΙΕΡΑΡΧΗΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. SorrasArtemios_0103
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ki-CC4DwW7A#!

    Ακούστε κι αυτό!
    Πρώτη φορα κάθισα να ακούσω τον Σώρρα και δεν μου φαίνεται καθόλου κακός!
    A-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μια προσφορα απο τον τραιανου στον Αρμαγεδωνα και τον Λυκιο που κανουν διαλογο πιο παραπανω

    Τα χρόνια που οι Εβραίοι τύπου Τρισέ, Στρος Καν, Μπλακφάιν, Άκερμαν, Σόρος κλπ., με τη βοήθεια της προτεσταντικής Γερμανίας "μαγείρευαν" όλα τα οικονομικά δεδομένα των φτωχών χωρών τού ευρωπαϊκού Νότου, προκειμένου μέσω των χρεών να τις σκλαβώσουν, οι ΗΠΑ των Εβραίων Γκρίνσπαν, Μπενράνκε, Βούλφοβιτς κλπ., έκαναν κάτι ανάλογο στη δική τους Ήπειρο. Οι προτεσταντικές ΗΠΑ —όλες αυτές τις δεκαετίες— "έχτιζαν" τη δική τους "υπεροχή" στην αμερικανική ήπειρο ...Καναδάς, Μεξικό, Βραζιλία, Αργεντινή, έπεφταν θύματα των οικονομικών "δολοφόνων", τους οποίους έστελναν κατά "κύματα" οι Εβραίοι τραπεζίτες.
    Μέσα σε ελάχιστα χρόνια όλοι θα έμπαιναν σε κάποια από τις "Ενώσεις", τις οποίες οι Εβραίοι μόνοι τους έφτιαχναν, προκειμένου να δημιουργήσουν τα "σφαγεία" των λαών ...Αμερικανική Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου (FTAA/ALCA/ZLEA), Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών Βόρειας Αμερικής (NAFTA), Ένωση Λατινοαμερικανικής Ολοκλήρωσης (ALADI/LAIA), Κοινή Αγορά Νότιου Κώνου Λατινικής Αμερικής (MERCOSUR), Λατινοαμερικανικό Οικονομικό Σύστημα (SELA/Panama Convention). Όλα αυτά είναι "σφαγεία", τα οποία σχεδιάστηκαν, για να εγκλωβίσουν όλους τους λαούς της αμερικανικής ηπείρου στις διαθέσεις των Εβραίων τοκογλύφων.
    Πληρώνοντας την παγκόσμια διαφθορά και ελέγχοντας την πολιτική ηγεσία των κρατών, ήταν εύκολο να τα σαρώσουν όλα. Τύπωναν "φωτοτυπίες", που τα ονόμαζαν "δολάρια" και μέσω των δανείων τα μετέτρεπαν σε πραγματικά χρήματα. Μια τεράστια "Μονόπολη", η οποία όμως δεν διασκέδαζε τα παιδιά, αλλά κατέστρεφε τους λαούς. Μέσα σε ελάχιστα χρόνια αυτά, τα οποία τύπωσαν με τον τόνο, τα μάζεψαν ως πραγματικά κέρδη —και με τόκο—. Ως κάτοχοι του τεράστιου πλούτου, που έκλεψαν από τους λαούς, αγόρασαν τις μεγαλύτερες πολυεθνικές του Πλανήτη και ελέγχουν την κάθε αγορά ξεχωριστά. Με τον ίδιο πλούτο αγοράζουν δίκτυα υποδομών, δρόμους, νερά, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες με στόχο να μετατρέψουν τους λαούς σε οικόσιτα, που θα έχουν την ανάγκη τους για να επιβιώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ακριβώς όπως προείπες φίλε μου ΛΥΚΙΕ ασχολήθηκα με την ηθική της οικονομίας που μας έχουν επιβάλει οι σοφοί εγχώριοι και μη , σ αυτά που ευελπιστούν οι τοκογλύφοι να απαγκιστρωθούμε απ'ότι μπορεί να δώσει μια σταθερή ανάσα ότι μπορεί να παράγει κέρδος σε αυτήν εδώ την χώρα .

    Βασίστηκαν σε ένα νόμισμα που ήταν κομμένο και ραμμένο βάσει τα πρέπει και τα θέλω του Γαλλο-Γερμανικού άξονα , έτσι ώστε κάποια στιγμή να καρπωθούν τους παραγωγικούς τομείς των κρατών που θα καλούνταν να εξυπηρετήσουν με τα δάνειά τους στην υποτιθέμενη προσπάθεια να εξυγιάνουν τα κακώς κείμενα που αυτοί με τον τρόπο τους δημιούργησαν .
    Για αυτό και προείπα ότι οι σοφοί έβγαλαν όλοι τους την κακία για το καλό μας.... δυστυχώς .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλωστε για θέματα οικονομίας έχουμε ξαναμιλήσει στο παρελθόν , τώρα ασχολούμαστε με την ηθική των σοφών και την εν λέξη ανταγωνιστικότητα .

      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
    2. Αδελφέ, συγνώμη για την παρέμβαση αλλά έχεις σκοτώσει την γραμματική, το συντακτικό και έχουμε τρελαθεί από τα νοηματικά σου λάθη... Ξαναδιάβαζε τι γράφεις πριν πατήσεις το κουμπάκι Δημοσίευση!

      Διαγραφή
    3. ΑΔΕΛΦΕ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΘΕΙΣ ΕΙΣ ΤΟ ΒΑΘΥ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΟΣ ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥ.
      "ΙΕΡΑΡΧΗΣ"

      Διαγραφή
    4. "Ιεράχη" ένας που θέλει να εμφανίζεται "λόγιος" και δηλώνει αρθρογράφος και ποιητής, οφείλει να σέβεται την ελληνική γλώσσα νομίζω. Τρομάζω να κατανοήσω τι θέλει να πει κάθε φορά ο συμπαθής κατά τ΄άλλα Αρμαγεδών. Εκτός των χτυπητών ορθογραφικών και συντακτικών λαθών κάνει και πολλά, μα πάρα πολλά νοηματικά λάθη, τόσα που δεν βγαίνει εύκολα νόημα στο τι θέλει να πει.
      Εγώ απλώς του είπα να ξαναδιαβάζει τι γράφει πριν τα ποστάρει, και να σκεφτεί αν ένας άλλος μπορεί να καταλάβει το νόημα αυτών των κειμένων ή των ποιημάτων.
      Δεν θέλω να τον θίξω, αλλά να τον βοηθήσω καλοπροαίρετα. Ας μην με παρεξηγήσετε παρακαλώ
      Υ.Γ. και δεν ειμαι "αδελφος του ελέους"!

      Διαγραφή
  13. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΛΑΘΗ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΖΟΥΣΑΝ Η ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑΝ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΕΖΩ ΤΟ "Ν" ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ. ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΟΡΦΩΣΙΝ ΙΚΑΝΗΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΙΔΑΧΘΗΝ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑΝ ΕΠΑΡΚΩΣ. ΦΙΛΕ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑΝ ΣΑΦΗΝΕΙΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΛΑΘΩΝ ΣΟΥ ΕΓΩ ΑΔΙΑΦΟΡΩ.
    "ΙΕΡΑΡΧΗΣ"
    Υ.Γ. ΣΥΓΝΩΜΗΝ ΔΕΝ ΗΘΕΛΟΝ ΟΠΩΣ ΣΟΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με τετοια σχολια φτιαχνετε βιβλιο! λυπαμαι αλλα με κουραζει αυτο το κατεβατο! δεν μπορειτε παρακαλω να ειστε λιγολογοι; εχουμε και τον
    Ιεραρχη και εδεσε το γλυκο....ευχαριστω για την κατανοηση και φιλικα
    Δεν ηθελον οπως σοι προσβαλολλους! ελεος!
    Δαναη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δανάη, εδώ ο Ιεράρχης μάλλον θέλει να πει την λέξη "προσβάλλουσι / προσβάλλουσιν" που είναι στον τρίτο πληθυντικό της λέξης «προσβάλλω».
      Δεν είναι λοιπόν λάθος, ως λέξη.
      Είναι όμως λάθος γραμματικής, αφού το «ΣΥΓΝΩΜΗΝ ΔΕΝ ΗΘΕΛΟΝ ΟΠΩΣ ΣΟΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΣΙ» υποθέτω πως θέλει να πει: «Συγνώμη, δεν ήθελα να σε προσβάλλω», όμως έτσι όπως εγράφη σημαίνει : «Συγνώμη, δεν ήθελαν να εσάς προσβάλλουν» ή κάπως έτσι!
      Παρόλα αυτά όμως, αναγνωρίζω στον φίλο Ιεράρχη, το δικαίωμα να προσπαθεί κάτι πολύ δύσκολο, αφού του αρέσει. Το εκτιμώ ιδιαίτερα μάλιστα, επειδή όπως λέει και ο ίδιος, «δεν έχει διδαχθεί επαρκώς» την Ελληνική γλώσσα και παρόλα αυτά την αγαπά και προσπαθεί.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  15. χαχα η κατασταση χειροτερεψε προσβαλλους ηθελα να γραψω εννοειται,
    χαχα δεν μενη να ερθη και ο ανταρτης , στοχαστης, χιλων που εισαι και τοτε ψαξτε εκδοτικο οικο χαχα
    με το συμπαθειο!
    Εσεις οι αντρες τα καταστρεφετε ολα και υστερα κλαιγεστε, ισως γιατι δεν καταστρεψατε περισσοτερο.
    Εξαιρουντε οι παροντες. Εγω λεω στις γυναικες,καθηστε στην γωνια τις εστιας σας και μην γεννοβολατε αλλο, γιατι να κανετε δουλους η και τυρανους! σιωπαινετε και δεστε τα χαλια τους που οδευουν ... τι ποιουσιν!
    !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. της εστιας`διορθωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εχει πλακα η υποθεση! Δαναη ξερεις την φραση -ειπε ο γαιδαρος τον πετεινο κεφαλα-; αυτο κανεις και εσυ τωρα........!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιατι ομως; Δεν το καταλαβαα!
    !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απαντήσεις

    1. Φίλοι μου, μόλις μπήκα απόψε και βλέπω πάλι αψιμαχίες!
      Φίλε μου Αρμαγεδών, μαίνεται πόλεμος. Ένας πόλεμος φαινομενικά οικονομικός, που όμως είναι βαθιά ηθικός, αξιακός, κοινωνικός και τελικά απάνθρωπος. Η οικονομία απλά είναι το μέσον. Η επικράτηση της ΝΤΠ επί των εθνών, γίνεται μέσω της οικονομικής υποταγής. Η ηθική των επικυρίαρχων, δηλαδή η εωσφορική ηθική, είναι αυτή που βιώνουμε ήδη και που τελικά πρόκειται να καθυποτάξει όλη την ανθρωπότητα. Αν βέβαια τελικά τα καταφέρει…
      Οι «σοφοί» που έβγαλαν όλοι τους την κακία για το -δήθεν- καλό μας, όπως λες, το έκαναν σκόπιμα, αφού αυτό ήταν το σχέδιο! Χρησιμοποιείται η γνώση, χωρίς την ηθική. Αυτό μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο το Κακό. Ζούμε ήδη στο βασίλειο του Εωσφόρου! Ή μήπως όχι ακόμα;
      Σχολιαστή «Έλεος», δεκτή η άποψή σου. Κάθε καλοπροαίρετη κριτική είναι αποδεκτή, αρκεί να διατυπώνεται με ευγένεια. Όμως ο «Ιεράρχης» έχει δίκιο. Ακόμα και αν δυσκολεύεσαι να καταλάβεις τι εννοεί ο Αρμαγεδών, αξίζει να προσπαθήσεις, διότι η ουσία των λόγων του (ή των ποιημάτων του) είναι πολύ σημαντική και συνάμα ευαίσθητη! Απ’ ότι φαίνεται, έχεις την παιδεία και την διάνοια να καταλάβεις πίσω απ’ τις λέξεις, τι νόημα κρύβεται και ποια ψυχή εκφράζεται. Σωστά;
      Φίλε «Ιεράρχη», δεκτό και το δικό σου σχόλιο. Όμως αφού ισχυρίζεσαι πως σου αρέσει η Ελληνική γλώσσα, άρα την σέβεσαι, θα πρέπει να προσέξεις τους γλωσσικούς ακροβατισμούς που κάνεις, αφού θέλεις μεν, αγνοείς δε την αρχαΐζουσα και την καθαρεύουσα Είμαι της άποψης του να κάνουμε κάτι που το γνωρίζουμε καλά. Αν δεν το γνωρίζουμε, ας μην προσποιούμαστε το αντίθετο γιατί γινόμαστε γραφικοί. Μήπως θα ήταν προτιμότερο να γράφεις στην γλώσσα που μιλάς;
      Προσωπικά, παρότι διαβάζω με ευκολία κείμενα στην καθαρεύουσα αλλά και την αρχαΐζουσα, δεν αποτολμώ να γράψω σε αυτή την μορφή, αφού δεν είμαι σε αυτό το επίπεδο. Παρόλα αυτά, εκτιμώ την προσπάθεια που κάνεις να γράφεις στην καθαρεύουσα – αρχαΐζουσα, χωρίς μάλιστα να την έχεις διδαχθεί!
      Φίλη Δανάη, ο άγνωστος που σου είπε πως «είπε ο γάιδαρος, τον πετεινό κεφάλα», νομίζω πως κάπου έχει δίκιο. Δεν νομίζεις; Μην κρίνεις ίνα μην κριθείς, λοιπόν!
      Τώρα αυτό με το «εσείς οι άντρες τα καταστρέφετε όλα» δεν το κατάλαβα ιδιαίτερα… Πάντως αν οι γυναίκες έπαυαν να γεννοβολούν, σκέψου τι θα γινόταν! Χα, χα!
      Φίλε Α-Ω, έχεις δίκιο στα περί προφητειών και καταστροφολογίας. Υπάρχει πράγματι σχέδιο… Πολλά και καλά ιστολόγια, έχουν πατήσει την μπανανόφλουδα!
      Μπράβο σου που το ανέδειξες.
      Γνώση χωρίς αρετή και αγάπη, είναι η βασιλεία του Διαβόλου.
      ΛΥΚΙΟΣ

      Διαγραφή
    2. Και κάτι ακόμα! Μια μικρή συμβουλή για όλους:
      Όποιος δυσκολεύεται λιγάκι με την ορθογραφία, υπάρχει η εύκολη λύση, να γράφει το σχόλιο πρώτα στο Word με την αυτόματη διόρθωση και έπειτα να το αναρτά στα σχόλια.
      Πάντως προσωπικά, δεν ενοχλούμαι από λαθάκια ορθογραφίας, αλλά ενδιαφέρομαι κυρίως για το νόημα και την ουσία των κειμένων.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  20. Καλημέρες!
    Εσείς που ασχολείστε με την ορθογραφία χάνεται την ουσία.............εκτος και αν το κάνετε επίτηδες..............
    Όπως σας είπα και παλαιότερα μου αρέσει να είμαι λακωνικός για να μην σας κουράζω.....δεν με ενδιαφέρουν οι εντυπώσεις,παρα μονο η ουσία.......
    Πιστεύω πως δεν πρέπει να ασχολούμαστε τόσο με τον τρόπο που γραφουν οι συνομιλητές μας.Μην κοιτάζετε το δέντρο και χάνεται το δασος!
    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα Α-Ω!
      Εγώ θα έλεγα ότι κακώς γίνονται αναλύσεις επί των αναλύσεων για το τρόπο γραφής του καθενός!
      Ας εκφραστεί ο καθένας όπως επιθυμεί και ας είναι και ανορθόγραφος. Δεν περνάμε εξετάσεις εδώ πέρα. (Ελπίζω.....χι, χι)

      Διαγραφή
  21. Νομίζω πως ότι ήταν να ειπωθεί περί ορθογραφίας, ειπώθηκε! Η θέση μου, άρα και θέση του ιστολογίου, διαπτυπώθηκε και αυτή. Γράφετε με την καρδιά σας και ας γίνονται και λαθάκια.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αδέλφια μου, όσο σας έχω παρακολουθήσει κατάλαβα πως είστε ένα μπλογκ που περιστρέφεται γύρω από την Ελλάδα και είναι αυτό που λέμε, ελληνοκεντρικό. Αφού αγαπάτε την Ελλάδα, και εγώ μαζί σας, νομίζω ότι αγαπάμε και την ελληνική γλώσσα μας. Ε! ας την σεβόμαστε όπως της αξίζει! Αυτό είπα! Η ιδέα του Λύκιου για τον αυτόματο διορθωτή του word είναι σωστή. Λύκιε εσύ τουλάχιστον γνωρίζεις την αξία του λόγου και της γλώσσας των Ελλήνων. Δεν κοιτάω το δέντρο και χάνω το δάσος. Απλά τα κοιτάω όλα μαζί.
    Ευχαριστώ και συγνώμη για την παρέμβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν νομιζω να ειπα κατι κακο, κι ομως σας ξινισε τοοσο!
    Απορω πως ορματε ετσι!
    Δαναη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ουτε και μεις σου ειπαμε κατι κακοοοο! δεν σου ορμηξε κανεις αν και εσυ ορμας σε ολους!Δαναη εχεις πολυ πλακα εεε!!! Εισαι η παρλαπιπα εδω μεσα αλλα αν μιλησει αλλος τσαντιζεσε και τους λες πολυλογαδες. αλλα πολυλογου εισαι εσυ που εχεις γεμισει ολοκληρα κατεβατα με σαχλαμαρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έκαναν ΠΡΑΞΗ τα λεγόμενα τους …. δεν ήταν παρλαπίπες.

      oσον αφορα τα κοτοπουλα απο οτι βλεπω μαλλον τα σεβομαι περισοτερο απο οτι εσεις τους ανθρωπους αν κρινω απο την επιθετικοτητα στα μυν σας terrapapers.

      Διαγραφή

    2. ΛΑΜΠΡΟΣ

      Terrapapers – Αγαπητέ (η) σκέφθηκα πολύ πριν απαντήσω γιατι δεν μου αρέσει να ανοίγω διάλογο με δογματικούς όλων των ειδών. Αν έχω κρίνει σωστά απο την απάντησή σου είσαι ένας δογματικός (φανατικός)

      Διαγραφή
    3. “ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ”

      Διαγραφή
  25. Δανάη μην τους δίνεις σημασία, εμπλεξες με τον χ ι λι ο π ρ ώ σοπο,
    ξέρω τι σε λέω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εγω ειμαι ο μονοπροσωπος. αλλοι ειναι χιλιοπροσωποι Δαναη (μαλλον εσυ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα καλοοοοοοο!
      ατε γεια βρε και στα δικα σου...... δεν τολμας κι ενα ψευδωνυμο
      να βαλης, καημενουλικο, ετσι θα σωσετε την ελλαδιτσα βρε;
      ΔΑΝΑΗ! και ποναη!

      Διαγραφή
  27. χαχα καλοοο! μαλλον,
    ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΕΟΥΝ!
    Εσεις φαινετε τοσα χρονια δεν πεινουσατε καλοπερνουσατε και ξαφνικα....ξυπνησατε μεσα στην γυμνια σας κι αρπαξατε τις πενες σας..τωωωρα καλα κρασια
    η δηθεν πατριωτες χαχα, τι κανατε βρε τοσα χρονια!!!
    εεεε; ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ,πρωτα εργα κι υστερα λογια λογια λογια, αντε γεια χαρανταν και τα κουκια μπαγλαν
    ΔΑΝΑΗ! και σας ποναη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  28. Απο την πολη ερχομαι και στην κορφη κανελα. Λασπη στον ανεμηστηρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Λοιπόν, η κατάσταση πάει να ξεφύγει χωρίς λόγο!
    Για να μην αρχίσουμε τις διαγραφές, παρακαλώ να συνδιαλέγεστε κόσμια.
    Οι ύβρεις διαγράφονται άμεσα.
    Ανώνυμε και Δανάη, ηρεμίστε παρακαλώ.
    Περιοριστείτε στο θέμα και μιλήστε χωρίς προσωπικές νύξεις.
    Ο Διαχειριστής
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Παιδάκια δεν είναι τρόπος αυτός που συμπεριφέρεστε!
    Προσπαθείτε μήπως να με επιβεβαιώσετε για αυτό που έγραψα παραπάνω για εξεπίτηδες συμπεριφορές;
    Μήπως άρχισαν να γράφονται πολύ ουσιαστικά πράγματα εδώ μέσα και προσπαθείτε να καταστρέψετε αυτόν τον χορο;
    Λύκιε νομίζω πως θα πράξις δεόντως!
    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Α-Ω, δεν θέλω να πιστέψω όσα λες. Όμως έχω αποδείξει πολλές φορές ότι ο χώρος αυτός προστατεύεται και δεν επιτρέπει την υπέρβαση των ορίων. Δεν λογοκρίνω απόψεις, περικόπτω όμως την δολιότητα και την διαβολή. Οι ύβρεις απαγορεύονται, όπως και οι προσωπικές προσβολές!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Την καλησπέρα μου σε όλους τους φίλους και φίλες θαμώνες - συνσχολιαστές -στριές μου .
    Η καλησπέρα μου δεν απευθύνεται μόνο στους υπάρχοντες γνωστούς φίλους-ες του μπλόγκ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΣ ΔΑΙΜΩΝ , αλλά και στο νέο μέλος που υπογράφει ως ΕΛΕΟΣ .

    Αν δήλωνα αρθρογράφος ή και ποιητής επαγγελματίας δεν θα ανταπαντούσα στο σχόλιό σου , εγώ όμως δεν δηλώνω τίποτε από τα δύο , οπότε δηλώνοντας ότι σε πειράζει το συντακτικό μου αλλά και η ορθογραφία μου κάθισα σε pc για να σου απαντήσω , όπως πρέπει να κάνει κάποιος σωστός άνθρωπος που έχει μάθει να σέβεται τους συνομιλητές του .
    Δεν με φοβίζει η κρητική σου ανώνυμε -η φίλε-η που υπογράφεις με το προσωνύμιο ΕΛΕΟΣ , αντίθετα θα την δεχτώ ως καλόβουλη κρητική, γιατί η αγάπη μου προς τους συμπατριώτες μου δεν μου επιτρέπει κάτι άλλο .

    Δυστυχώς ή ευτυχώς πλέον δεν δηλώνω ούτε αρθρογράφος, μα ούτε και ποιητής, όπως ανωτέρω προείπες .
    Περίμενα όμως την κρητική άποψη των συνσχολιαστών μου, πριν λάβω την απόφαση να σου απαντήσω κι αυτό όχι επειδή μου το επιτάσσει το image του πρώην αρθρογράφου , αλλά ο σεβασμός μου σε αυτούς και περιμένω να αφουγκραστώ αν κούρασα κάποιους .

    Κάποτε σωστά ήμουν αρθρογράφος , πράγμα που έπρεπε να αφιερώσω αρκετό χρόνο που πλέον δεν μου περισσεύει ( δυστυχώς )και τις περισσότερες φορές μπαίνω από τηλέφωνο που δυστυχώς δεν έχει αυτόματη διόρθωση , μα είχε και ένα κακό ότι έπρεπε να αποστασιοποιηθείς από την καλόβουλη ή την κακόβουλη κρητική και να παρατηρείς τα τεκταινόμενα των σχολίων ωσάν να μην υπάρχεις .

    Όμως εγώ πλέον δεν αρκούμε σε αυτό .
    Επιθυμώ να υπάρχω, αφιερώνοντας όσο χρόνο μου περισσεύει στην " παρέα " μου έστω και μέσα από τα λάθη μου, ή τον εσκεμμένο ιδιώνυμο του συντακτικού μου .

    Αποστασιοποιήθηκα αρκετό καιρό τώρα τον ρόλο του αρθρογράφου και ποτέ δεν επεδίωξα να παραλάβω ή αναλάβω τον ρόλο του ποιητή του Καταχθόνιου δαίμονος .

    Τώρα αν υπήρξα << ασεβής επί της Ελληνικής γλώσσας >> δηλώνω απερίφραστα ότι δεν επεδίωξα ποτέ τον ανωτέρω ρόλο που μου αποδίδεις , αν και κάπως χαιρέκακη αυτήν η παρατήρησή σου, εγώ και πάλι δεν θα λοιδορήσω την άποψή σου και θα την εκλάβω ως προτροπή σου να γράφω λίγα, απλά, κατανοητά, αραιά και που, επειδή όπως δυστυχώς προανέφερα δεν μου περισσεύει ο χρόνος που θα πρέπει .

    Νοιώθω όμως ότι σαν Έλληνας δεν έχω λοβοτομημένα αισθήματα για τους θαμώνες αυτού του ιστότοπου αλλά και του λαού μου και δεν θα πατούσα ποτέ πάνω στα ορθογραφικά λάθη και αυτό δεν είναι μέσα στο φάσμα της εκδίκησης που ίσως φαντάζεσαι , αλλά να το εκλάβεις μόνο ως παραίνεση ότι δεν μπορούμε να χάνουμε το δάσος προσπαθώντας να εντοπίσουμε το δέντρο .

    Και εφόσον οφείλω να γίνω πιο κατανοητός θα πράξω αυτό και θα κάνω απολύτως σαφές το αμέσως παραπάνω .

    Ο τρόπος του να μάθουμε να μιλάμε συχνά ή η πιο άμεση επαφή με τους συνσχολιαστές μας - θαμώνες . ( έστω και μέσα από τα λάθη μας ) είναι πολύ καλύτερη από το να μην μιλάμε συχνά, ή .... ποτέ , αν συμφωνείς φυσικά .

    Γι'αυτό κάνε την χάρη στον εαυτό σου και γράφε μας πιο συχνά , έστω και αν επικαλείσαι να γράφω πιο αραιά, εφόσον δεν διαθέτω και τον κατάλληλο χρόνο που πλέον απαιτείται για να γράψω " σωστά ".

    Εγώ σαν υστερόγραφο να σου προσφέρω ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αν και anor80grafos γνωρίζω πολύ καλά την αξια της ελληνικής γλώσσας!Άλλωστε πάντα λέω πως μπορούμε να λεγόμαστε Έλληνες γιατί μπορέσαμε να κρατήσουμε αυτό το παραγωγο της αρχαίας γλώσσας μέσα στην πάροδο των αιώνων!
    Η γλώσσα μας είναι η μεγαλύτερη σε έβρος λέξεων γνωστη γλώσσα στον πλανήτη!
    Αρχίστε να προσπαθείτε να κατανοείτε την εννιά των λέξεων που ξεστομίζετε η γράφετε και άμεσος θα καταλάβετε την αξια της γλώσσας μας!Αρχίστε να παράσχετε παιδιά στον εαυτό σας γιατί δυστυχώς δεν πρόκειται να σας την παράσχει κανένας άλλος!
    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ!
    Έχω την υπόνοια πως οι συνσχολιαστες που παρεκτράπηκαν γραφουν και στο ξυπνήστε ρε πήγε 6 γιατί μόλις κοίταξα αυτή την σελίδα και παρατήρησα πως έχει αναρτηθεί ξέμπαρκο σχόλιο για την ελληνική γλώσσα!!!
    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Φαίνεται πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μπήκαμε σε συζήτηση για την ελληνική γλώσσα ως αξία και την σημασία της στην σωστή της εφαρμογή.
    Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες Αρμαγεδών και Α-Ω, όπως και εν μέρει με τον Έλεος αλλά και τον Ιεράρχη.
    Αν και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και να χρησιμοποιούμε σωστά την γλώσσα μας, επειδή αυτό δεν είναι εφικτό απ’ όλους στο ίδιο επίπεδο, δεν μπορεί αυτό να γίνεται ανασταλτικός παράγοντας, για να μας αποτρέπει από την έκφραση των σκέψεών μας.
    Ας εκφράζουμε την άποψη και τις ιδέες μας με όποιο τρόπο μπορούμε, έστω και αν αυτός δεν είναι ο ιδανικός και ο τέλειος. «Τέλεια» γνώση της γλώσσας, γνωρίζουν οι γλωσσολόγοι και οι φιλόλογοι. Εκτός όμως του ότι και αυτοί τελικά κάνουν και λάθη, υπάρχουν περιπτώσεις που οι μεταξύ τους γνώμες διίστανται…! Αν λοιπόν οι ειδήμονες σφάλουν, τότε τι απαίτηση μπορούμε να έχουμε από εμάς τους «αδαείς»;
    Δεν εννοώ ότι δεν οφείλουμε να βελτιώνουμε τον λόγο και την γραφή μας. Εννοώ ότι τα λάθη θα υπάρχουν πάντα και ότι τελικά αυτό δεν μπορεί να μας εμποδίζει να γράφουμε, έστω και με λάθη.
    Στο ιστολόγιο του Καταχθόνιου Δαίμονα, μπορεί ο καθένας να γράφει όπως μπορεί, αρκεί να γίνεται κατανοητός!
    Κι αυτό γιατί μας ενδιαφέρουν οι σκέψεις και οι απόψεις σας, όπως και αν αυτές έχουν γραφτεί. Το μόνο που δεν γίνεται δεκτό, είναι τα greeklish, καθότι αυτά πράγματι αποτελούν ύβρη για την ελληνική γλώσσα.
    Φίλε Αρμαγεδών, ο γραπτός σου λόγος είναι πολύτιμος ούτως ει άλλως και χαίρει της άκρας εκτιμήσεως από όλους μας εδώ (και όχι μόνο).
    Γνωρίζω ότι η σύνταξή σου είναι επιτηδευμένα ιδιαίτερη, χάριν ρητορικής και ποιητικής αδείας (που λέμε). Αλλοίμονο σε όσους δεν μπορούν να το καταλάβουν! Νόημα βγαίνει σαφώς. Απλά στα αυτιά κάπου που δεν έχει συνηθίσει έναν τέτοιο λόγο, δυσκολεύεται λίγο στην αρχή.
    Συνέχισε όπως είσαι! Είναι το προσωπικό σου ύφος και αυτό μας αρέσει.
    Εννοείται ότι κανείς μας δεν συμμερίζεται την άποψη, του να γράφεις αραιά…! Πλάκα μας κάνεις; Να μας γράφεις ακόμα πιο συχνά Αρμαγεδών.
    Θέλουμε να διαβάζουμε τις θέσεις σου, τις ιδέες και τα ποιήματά σου, τα οποία έχουν την τιμητική τους εδώ μέσα.
    Αλλά και όποιος άλλος θέλησε να γράψει κείμενο, ποίημα ή άρθρο, ο Καταχθόνιος Δαίμων τον φιλοξένησε και θα συνεχίσει να το κάνει με χαρά!
    Α-Ω με εκπλήττεις συνεχώς με τις απόψεις σου και τις θέσεις σου τελευταία!
    Θα περιμένουμε και ένα άρθρο σου, αν και όποτε μπορέσεις να μας γράψεις κάτι. Είμαι σίγουρος ότι «το έχεις»!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Λύκε όταν δημιουργηθούν οι προϋπόθεσης και έχω κάτι ενδιαφέρον να σας πω ίσος γράψω ένα μικρό άρθρο γιατί όπως σας έχω πει επανειλημμένως μου αρέσει να είμαι λακωνικός!
    Τώρα θα ήθελα να μας δόσεις τα φώτα σου εσύ και οποιοσδήποτε άλλος σχολιαστής εδώ μέσα γνωρίζει για το πως ο Εωσφόρος που από την θεογονία-κοσμογονία του Ησίοδου γνωρίζουμε πως είναι απόγονος τιτάνων,η σημερινή θρησκεία τον συσχετίζει με τον αντίχριστο?
    Από που ξεκίνησε αυτός ο συσχετισμός?
    Νομίζω πως κάτι πήρε το μάτι μου σε παλαιότερες ανάρτησης....αλλα δεν ξεκαθαρίζεται από που ξεκινάει αυτός ο περίεργος συσχετισμός?
    Γιατί συσχέτισαν και ποιοι τον Εωσφόρο που αυτό το όνομα σημαίνει [αυτός που φέρνει το φως] και είναι γιος του Aστρεου και της Ιούς με τον αντί-χριστό?
    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α-Ω, χαίρομαι που είσαι θετικός στο να μας γράψεις κάτι. Το να είσαι λακωνικός, δεν σημαίνει να είσαι «άφωνος»! Το «λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν» εννοεί τον μεστό, σαφή και λιτό μα συνάμα περιεκτικό, αλλά όχι συνοπτικό λόγο. Είναι το δυσκολότερο όλων!
      Στο άρθρο «ΛΥΚΙΟΣ, ΕΩΣΦΟΡΟΣ, ΔΙΑΒΟΛΟΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ;» νομίζω πως θα καλυφθείς πλήρως. Αν όμως αυτό δεν συμβεί, τότε θα ανοίξουμε ευχαρίστως διάλογο. Τώρα θα αποχωρήσω για λίγη ώρα και αργότερα τα ξαναλέμε.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  37. Καταιγισμός σχολίων! Πολλά απο αυτά άνευ ουσίας, αλλά μέσα απο τον λόγο του καθενός εμφαίνεται η ποιότητα των ανθρώπων!
    Η Ελληνική γλώσσα είναι μια από τις ελάχιστες στον κόσμο που παρουσιάζει ομοιογενή εξέλιξη και αποτελεί φαινόμενο σπάνιο στη γλωσσολογική ιστορία του ανθρώπινου γένους διότι ομιλείται επί χιλιάδες χρόνια χωρίς διακοπή.
    Θεωρώ ότι πρέπει να κατανοήσουμε ότι ουδείς απο εμάς δεν είναι Λόγιος και άψογος χρήστης της γλώσσας μας. Ολοι κάνουμε λάθη, είτε εκφραστικά είτε ορθογραφικά, είτε συντακτικά, είτε νοηματικά πολλές φορές. Όμως μέσα απο τον γραπτό μας λόγο εκφράζουμε απόψεις και συναισθήματα που βοηθούν να κτιστεί η προσωπικότητα μας και να βελτιωνόμαστε.
    Αρμαγεδών, πραγματικά πιστεύω ότι ίσως είσαι απο τους μοναδικούς αυτού του ιστολογίου που έχεις την δυνατότητα να εκφράζεις τον συναισθηματικό σου κόσμο μέσα απο την γραφή σου. Το κάθε σου σχόλιο και το κάθε σου ποίημα αντικατοπτρίζει τον εσωτερικό σου κόσμο.
    Α-Ω πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο το να δηλώνεις και να δείχνεις ανορθόγραφος, καθ΄ότι σε πολλά σου σχόλια (και απο παλαιότερες αναρτήσεις) , έχεις την δυνατότητα και την ικανότητα να γράφεις σωστά και ορθογραφημένα! Προς τί αυτή η σκοπιμότητα; Ταυτίζομαι σε πολλά που γράφεις και θέτεις πολύ "στοχαστικά" ερωτήματα.
    ΧΙΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Λύκιε το ερώτημα μου είναι συγκεκριμένο και κατά την γνώμη μου πολύ σημαντικό και δεν απαντάτε νομίζω στο προηγούμενο άρθρο!
    Α-Ω

    ΧΙΛΩΝ η καλή ορθογραφία μου είναι αποτέλεσμα του διορθωτικού εργαλείου που περνώ τα σχόλια μου πριν τα δημοσιεύσω...χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Όταν κάποτε έψαξα λίγο για τον συσχετισμό αντιχρισου και εωσφόρου είχα καταλήξει χωρίς να καταφέρω να διασταυρώσω στον προφήτη Ιεζεκιήλ.......
    Μήπως τελικά έχουμε δάκτυλο του εβραϊκού ιερατείου;
    Μήπως οι σιωνιστές συκοφάντησαν για κάποιο λόγο αυτόν που θα φέρει το φως;
    Λύκιε νομίζω πως πρέπει να γίνει καινούργιο άρθρο για να ερευνήσουμε αυτά τα πολύ σημαντικά κατά την άποψη μου ερωτήματα!
    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. http://www.pistos.gr/polemioi/daimones/o-ewsforos-kai-i-ptwsi-tou

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. http://fireoffohat.wordpress.com/2009/01/13/%CE%B5%CF%89%CF%83%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B5%CF%83%CF%8E%CE%BD-%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D/

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Φίλε Α-Ω, αν και νομίζω ότι το ερώτημά σου απαντάται όντως στην παλιά ανάρτηση που σου υπέδειξα, προχωρώ στην ανάρτηση νέου άρθρου που ίσως σε διαφωτίσει καλύτερα στο θέμα. Όμως η ερώτησή σου έχει να κάνει με την θρησκευτική (χριστιανική) άποψη και θέση ή θέλεις μια ευρύτερη άποψη πέραν της χριστιανικής δογματικής;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Η συνέχεια των σχολίων παρακαλώ να γίνει στην επόμενη-νέα ανάρτηση.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Σήμερα μπόρεσα να βρώ τον ελευθερο χρόνο που χρειάζεται για να ευχαριστήσω τον φίλο μου ΛΥΚΙΟ , τον φίλο μου ΧΙΛΩΝ ,τον Α-Ω , την σπιρτόζα ΔΑΝΑΗ, αλλά και τον ΙΕΡΑΡΧΗ για τα θερμά σας λόγια .

    Φυσικά δεν έχω αυτοσκοπό να "απομακρυνθώ" με οποιοδήποτε πρόσχημα από τον ιστότοπο του ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΥ ΔΑΙΜΟΝΑ , άλλωστε ποτέ και όταν ακόμη αρθρογραφούσα δεν το έπραττα επί χρήμμασι , αλλά από τον σεβασμό στον λαό μου , στις ηθικές αξίες και στο στοιχείο της Ελληνικότητας, το οποίο και μου δίνει το κουράγιο να συνεχίζω , όσο και εσείς οι φίλοι του Καταχθόνιου Δαίμονα , αλλά και φίλοι δικοί μου .

    Σας ευχαριστώ για τα θερμά σας αισθήματα για το πρόσωπό μου .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΠΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

    Ζούμε σε εποχή τρέλας και απόλυτου παραλογισμού. Ένας πόλεμος "αθέατος" και φανερός εχει αρχίσει. Πόλεμος πολυεπίπεδος, άγριος, πολλάκις δυσβάσταχτος για πολλούς εξ ημών. Όλοι εσείς οι Ιππότες, οι υπερασπιστές του Λόγου, της φλόγας της δημιουργίας, οι απόστολοι της γνώσης, που γεννηθήκατε με αυτή την Ιερή αποστολή. Σταματήστε να φοβάστε. Διαδώστε το Πυρ σε κάθε γωνιά, σε κάθε άνθρωπο. Το πυρ της Θελήσεως , της Ελευθερίας, της Αγάπης.

    Δέχεστε και θα δεχθείτε ανίερο , σκληρό πόλεμο. Κάθε ενας απο σας, είναι ενας Εωσφόρος, ενας απόστολος Φωτός, που σκοπός του είναι να ελευθερώσει τον νου και τις ψυχές των ανθρώπων. Χτυπήστε αλύπητα οσους υπηρετούν το χρήμα, αξίες και παραδόσεις ξεπερασμένες και βάρβαρες. Συνθλίψτε, τις φωνές της παρακμής που θα προσπαθήσουν να σας σταματήσουν. Μην υποκύψετε, μην ξεπουληθείτε. Οι έχοντες άγνοια και δόλο θα σας βαφτίσουν "Νεοταξίτες, Όργανα του Διαβόλου, Παγκοσμιοποιητές, Τσαρλατάνους, Επικίνδυνους, Τρελούς, Ανίερους". Όμως εσείς βαθιά μέσα σας, γνωρίζετε, πως δεν έχετε σχέση με οσα σας καταλογίζουν. Είστε υπηρέτες του μόνου αφέντη που αναγνωρίσατε ποτέ σας. Του Εαυτού σας . Αυτο-ορίζεστε, αυτο-εξελίσσεστε, αυτομορφώνεστε, αυτοπραγματώνεται , ενα μοναχικό και συνάμα πρωτόγνωρο ταξίδι.

    Πηγή: Ordo Rosarius Sapienti: Αγαπητοί Ιππότες, Αγαπητοί Εωσφόροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανώνυμε που αρέσκεσαι να παραθέτεις κείμενα όχι δικά σου, αλλά του Ordo Rosarius Sapienti, μάθε ότι αυτός ο χώρος αντίκειται στην Νέα Θρησκεία και την "τέχνη της ανατολής"!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.