Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Η ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ…




 Γράφει ο Αντάρτης του Πόντου
          Δε μιλάμε για μια μάχη με όπλα και αίμα, μιλάμε για μια μάχη αξιών κυρίως ηθικών και πνευματικών και έπειτα κοινωνικοπολιτικών. Δεν είναι του παρόντος να αναλύσω οικονομικές έννοιες – ορισμούς - ερμηνείες, διότι θεωρώ το μόνο που επιτυγχάνουμε είναι η υλική μας εξάρτηση από αυτές αφού κατάληξη αυτών είναι η απόκτηση υλικών αγαθών. Θεωρώ επίσης ότι εσκεμμένα μπήκαν, τα τελευταία χρόνια, στο λεξιλόγιο μας τέτοιου τύπου ορισμοί – έννοιες. Η μάχη αυτή θα αποτελέσει κατά βάση μια πνευματική σύγκρουση μεταξύ του εαυτού μας, έπειτα των κοντινών μας ανθρώπων και εν τέλει της κοινωνίας μας.
Τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα, ο τρόπος που ερμηνεύονται από τους αυτοονομασμένους αναλυτές, πολλές φορές «ειδικοί», και ο καταιγισμός της πληροφορίας που… διαρρέει μας καθοδηγούν εντέχνως στην απασχόληση της καθημερινότητας με την οικονομική μας επιβίωση και μόνο. Πιο γενικά με την απόκτηση των υλικών αγαθών που χάσαμε και πρέπει να τα αποκτήσουμε πάλι. Οι αναλύσεις στις παρέες υιοθετούν τους μηχανισμούς οικονομικών και γεωπολιτικών αναλύσεων που πλασάρονται εν αφθονία σε ειδήσεις, ιστολόγια (blogs), εφημερίδες. Θα μπορούσα να τις αποκαλέσω αναλύσεις πεζοδρομίου, αναλύσεις ανούσιες αφού οι συμμετέχοντες στις συζητήσεις δε γνωρίζουν επαρκώς τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων και το παρασκήνιο που επικρατεί και μάλιστα τις περισσότερες φορές αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχει παρασκήνιο, πόσο μάλλον κλιμακωτή ανάλυση της πληροφορίας που… διαρρέει. Ακόμα και για τους… «ψαγμένους» έχει προνοήσει το matrix. Σταδιακά αποκτούμε πνευματική εξάρτηση για τα γεγονότα που αφορούν οικονομικούς παράγοντες που λαμβάνουν χώρα, θέλουμε να ενημερωθούμε και να αναζητήσουμε πληροφορίες για να προετοιμαστούμε είτε σε επίπεδο εργασίας, είτε σε επίπεδο διαβίωσης και διευκόλυνσης της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια γινόμαστε ναρκομανείς της πληροφόρησης, λίγο βαριά έννοια αλλά ας μου επιτραπεί η έκφραση αναλύοντάς την παρακάτω.

Πολλάκις έχει ειπωθεί  η εξάρτησή μας ως άνθρωποι από καθημερινά υλικά αγαθά, σήμερα σε μερίδα ατόμων υπήρξε αποστροφή από αυτά, λόγω οικονομικών συγκυριών. Μερικοί άνθρωποι οδηγήθηκαν σε συνειδητή αποστροφή αυτών και καλώς έπραξαν διότι οδηγούνται ένα βήμα προς την πνευματική ανέλιξη. Ναι, η οικονομική κρίση ίσως να ήταν ένα θετικό συμβάν για την αφύπνιση ορισμένων ανθρώπων, όμως το matrix είναι καλά προετοιμασμένο ακόμα και γι’ αυτό το ενδεχόμενο και ίσως να το επιδίωκε. Είναι πιο εύκολο για έναν άνθρωπο να θεωρήσει δεδομένο ότι βγήκε νικητής από μια μάχη και να επαναπαυτεί στη νίκη του, οπότε και να παγιδευτεί σε εγωκεντρικές τάσεις, πάρα να βρίσκεται σε μια κατάσταση ήρεμης επιφυλακής για να κερδίσει τον πόλεμο που μόλις ξεκίνησε κυρίως με τα πάθη του.
Πλέον η κοινή γνώμη κατευθύνεται, κυρίως το υγιές κομμάτι της κοινωνίας, σε όρους και έννοιες κατά βάση οικονομικούς (ΑΟΖ, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, spreads, τρόικα κ.ά.) με σκοπό την ασχολία μας με θέματα ανύπαρκτα, ανούσια, έννοιες χωρίς υγιείς βάσεις εντέχνως ερμηνευμένες από το σύστημα, διαστρέβλωση της πραγματικότητας και  μέσα πίεσης της κοινής γνώμης (βλέπε δράση παραστρατιωτικών ομάδων που φλερτάρουν με ποινικούς εγκληματίες και τρομοκράτες). Ο κόσμος σήμερα βιώνει μια εσωτερική διάδραση κυρίως πνευματική, αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει πουθενά να στηριχθεί διότι τα πάντα διακατέχονται από αντιφάσεις όπως κόμματα, κινήματα, ιδεολογίες κ.ά. Παραμένει άπραγος στις εξελίξεις και διακατέχεται από ένα αίσθημα αβεβαιότητας και αδράνειας.
Το καλό στην όλη υπόθεση είναι ότι το να βγουν συντονισμένα στο δρόμο και να τα… σπάσουν δεν οδηγεί πουθενά, και μάλιστα αντιλαμβάνονται ότι εξυπηρετεί το σύστημα, ψάχνοντας για λύσεις. Όμως τα όπλα που επιστρατεύει το σύστημα είναι η υπερπληροφόρηση και η παραπληροφόρηση με στόχο την αποσυντόνιση των ανθρώπων, τρέφουν ένα θηρίο που δεν έχει έξοδο διαφυγής και ξέρουμε πολύ καλά τι μπορεί να κάνει ένα θηρίο όταν πλησιάζει προς την ελευθερία του και κάποιος του κλίνει την έξοδο διαφυγής. Μήπως όμως όλο αυτό το σκηνικό στήνεται εν τέλει εσκεμμένα; Ο καιρός θα δείξει, η μάχη ξεκινάει…

Αντάρτης του Πόντου

6 σχόλια:

  1. Φίλε μου Αντάρτη του Πόντου,
    έγραψες ένα πολύ ωραίο άρθρο πάνω στην αφύπνιση των ανθρώπων και την καλοστημένη παγίδα του Συστήματος, που μας κρατά καλά εγκλωβισμένους στο πλέγμα-matrix του. Ένα άρθρο για να μας θυμίσει πως πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα και όχι όπως θέλουν να μας τα δείχνουν!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήθελα καιρό να γράψω ένα άρθρο, απλά δεν έβρισκα αφορμή και θέμα. Λόγω των γεγονότων που διαδέχονται το ένα, το άλλο και τον καταιγισμό επιχειρημάτων που παρατίθενται δημοσίως, αλλά και η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που αναπτύχθηκε στον Καταχθόνιο Δαίμων, μου δόθηκε το έναυσμα.
    Θα ήθελα να επισημάνω σε γενικές γραμμές κάποια γεγονότα που έλαβαν χώρα και ως προσωπική μου άποψη δε θεωρώ τυχαία τις χρονικές στιγμές που πραγματοποιήθηκαν. Ας ξεκινήσω από το εξωτερικό, το σκηνικό που στήθηκε εις βάρος της Κύπρου μας, η επίσκεψη του "πλανητάρχη" στο Ισραήλ, η απολογία του Ισραήλ προς την Τουρκία... Ως προς το εσωτερικό οι απανωτές απόπειρες απόδρασης από τις φυλακές της χώρας και εν τέλει η δράση παραστρατιωτικών ομάδων για απελευθέρωση βαρυποινιτών.
    Συμβάντα τα οποία συνεχώς κλιμακώνονται εις βάρος του Ελληνικού Πνεύματος και αποπροσανατολισμού του υγιούς κομματιού της κοινής γνώμης, το οποίο θεωρώ ότι αρχίζει να διευρύνεται και να προβληματίζεται με τα τεκταινόμενα.

    Αντάρτης του Πόντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην στενή μεσογειακή περιοχή αλλά και στην ευρύτερη, έχουν να κάνουν με την τμηματική προώθηση του γενικού σχεδίου επιβολής της ΝΤΠ.
    Στην φάση αυτή και με αφορμή την ανακατανομή της εδαφικής κυριαρχίας, προκειμένου να γίνει η απάντληση των ενεργειακών αποθεμάτων της ανατολικής μεσογείου, σύμφωνα με τα συμφέροντα των πετρελαϊκών πολυεθνικών και ουσιαστικά με αυτά των μεγάλων δυνάμεων, ουσιαστικά προωθείται η κατάρρευση των εθνικών κρατών και η αντικατάστασή τους από ευρύτερα (πολυεθνικά) κρατικά μορφώματα. Ταυτόχρονα επιχειρείται η εξαθλίωση των λαών, προκειμένου να μην μπορούν να ελέγξουν και να αντιδράσουν στις αποφάσεις. Έτσι, ο δρόμος για την επιβολή μιάς παγκόσμιας δικτατορίας, γίνεται όλο και ευκολότερος!
    Επίσης η αυξημένη εγκληματικότητα που οφείλεται στην αδυναμία του ελληνικού κράτους να εφαρμόζει τους νόμους του (άρα έχουμε ανομία), γίνεται αφορμή για να εκδηλώνεται όλο και πιο οργανωμένα η δράση των εγκληματιών και κατά συνέπεια, να αυξάνεται ποιοτικά το έγκλημα με στόχο την φθορά του κράτους, της οικονομίας και της ποιότητας δημοκρατίας και ζωής των πολιτών του. Ο φόβος που κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα (έγκλημα, έλλειμμα δικαιοσύνης και δημοκρατίας, ανεργία, αβεβαιότητα, κατάσχεση περιουσίας από τους δανειστές, κτλ), αφαιρεί κάθε αντιδραστική διάθεση των λαών.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΝΤΑΡΤΑΚΟ ΜΟΥΥ!!! ΚΑΛΕ ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!ΠΟΛΥΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ..........Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΣ!!!!!!!ΟΥΑΟΥΥΥ!!!
    ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΟΥΛΑ ΘΕΛΩ ΛΕΣ ΟΤΙ ΑΟΖ, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, spreads, τρόικα κ.ά.) με σκοπό την ασχολία μας με θέματα ανύπαρκτα, ανούσια ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΕΑ Η ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝΥΠΑΡΤΚΑ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΑ!!!!!!!!ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΣΟΥΖΟΥΝ ΠΟΛΥΥΥΥΥ!!!!!!
    ΜΙΑ ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή Θηλυκή Φωνούλα
    τη φωτογραφία την έβαλε ο Λύκιος εγώ απλώς το κείμενο και πράγματι ήταν πετυχημένη. Όσον αφορά στο προαναφερθέν θέμα, απλά ήθελα να τονίσω ότι το πρόβλημά μας βρίσκεται αλλού, κυρίως ατομικά και έπειτα συλλογικά. Τέτοιες έννοιες και ορισμοί είναι καθορισμένοι από το Μatrix αλλά και τα αποτελέσματα όλων αυτών είναι προσχεδιασμένα να συμβούν στην πλειονότητά τους.
    Αυτό που μένει σε μας είναι να αποδεχτούμε ότι είμαστε κομμάτι αυτού του σχεδίου, όμως δε θα τους κάνουμε τη χάρη να τους υπηρετήσουμε αλλά να τους διαβάλλουμε. Λόγου χάρη ας ασχοληθούμε πρώτα με τα καθημερινά προβλήματα που βιώνουμε συνεχώς, ας προσπαθήσουμε να τα λύσουμε και να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας (χωρίς να αρρωστήσουμε...), έπειτα αφού γνωρίσουμε τις δυνατότητές μας θα μπορούμε να εντρυφήσουμε πιο βαθιά σε συλλογικά προβλήματα και ίσως να καταφέρουμε με τις πράξεις μας κάποιο πλήγμα. Μηδαμινό για το Σύστημα, υπαρκτό δε...

    Αντάρτης του Πόντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΝΤΙΕ ΑΝΤΑΡΤΗ, ΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΟ ΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΟΝ!!! ΟΘΕΝ ΓΕΝΙΚΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΝ, ΤΟ ΜΗΔΑΜΙΝΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΓΑΝΤΙΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΛΙΒΕΙΝ!!!!!
      "ΙΕΡΑΡΧΗΣ"

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.