Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΜΠΑΛΑΝΟ



Φωτογραφία: Πίσω από τα κλασικά παραμύθια κρύβονται ξεχασμένα μυστικά σύμβολα πνιγμένα στην αλληγορία και απαλυμένα από το χρόνο. Όμως μέσα τους κρύβουν κάποιες πολύ πιο τραχιές μυητικές αλήθειες. Τούτη της Σταχτομπούτας κρύβεται σ’ ένα μικρό γλωσσικό λάθος: στην παλιά μεσαιωνική εκδοχή το λεγόμενο γοβάκι (pantoufles) δεν ήταν γυάλινο (verre) αλλά γούνινο (vair). Ωστόσο η δεύτερη λέξη είχε ήδη ξεχαστεί αιώνες πριν από το 1697, όταν ο Σαρλ Περρώ έδωσε τη σύγχρονη γραπτή μορφή στον ήδη αρχαίο μύθο. Αξίζει να το ερευνήσετε κι εσείς.

Είναι αναμενόμενο οι έξυπνοι να γίνονται πάντοτε στόχος των ηλιθίων. Αλλά δεν τους απασχολεί αυτό, γιατί ο μαύρος κύκλος που βλέπουν οι ηλίθιοι δεν είναι ο αληθινός στόχος, αλλά η μπούκα της κάννης του δικού τους όπλου που είναι στραμμένη προς το άδειο κεφάλι τους.
Κάντε εσείς σωστά τη δουλειά σας και αφήστε τους ηλίθιους να σημαδεύουν την κεφάλα τους. Όσο βλάκες κι αν είναι, αργά ή γρήγορα θα την πετύχουν.


Για να κάνει κανείς οτιδήποτε, για να κατανικήσει την αδράνεια, πρέπει να είναι ανικανοποίητος. Ο ικανοποιημένος δεν δρα. Η έλλειψη ικανοποίησης γεννά μια αόριστη οργή που δε στρέφεται προς κάποιον στόχο ή αποδιοπομπαίο τράγο, αλλά μόνο προς τον Εαυτό που ανέχεται την κατάσταση. Η αίσθηση του ανικανοποίητου, υποδαυλισμένη από την οργή, πρέπει να φτάσει σε κάποια όρια πριν μεταβληθεί σε θετική δράση.


Όταν μιλάμε για “μαγικό” τρόπο σκέψης ή δράσης, εννοούμε, όχι “ξόρκια και σολομωνικές”, αλλά απλώς τις μορφές εκείνες σκέψης ή δράσης που είναι μεταλογικές, πέρα και έξω από τη συμβατική λογική. Κοντολογίς, μιλάμε για εναλλακτικές μορφές σκέψης και δράσης που συνεπάγονται εκτεταμένο εύρος αντίληψης, αντιληπτικότητας, αισθήσεων και μεταισθήσεων, και αντλούν κυρίως δυνάμεις από το δεξιό αντί για το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου.

Καλό είναι να μη δίνει κανείς υποσχέσεις που δεν μπορεί να κρατήσει –εκτός, φυσικά, κι αν είναι πολιτικός– γιατί κανείς δεν ξέρει τι σκοτεινά πάθη μπορεί να κρύβονται στην ψυχή του αποδέκτη της υπόσχεσης…
Κι εκείνος που εξαπατήθηκε, εκείνος προς τον οποίο δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις, μπορεί να αντιδράσει τελικά πολύ άσχημα – εκτός φυσικά κι αν είναι ψηφοφόρος.
Αλλά υπάρχουν και μερικοί που δεν είναι ψηφοφόροι – και αυτοί δεν ξεχνούν.


  
Ένας πραγματικά αντικειμενικός μελετητής της μαγείας θα την ανέφερε πάντα έτσι: Μαγεία. Ποτέ δεν θα τη χώριζε σε Λευκή και σε Μαύρη. Θα ήξερε, όπως άλλωστε ξέρουν όλοι οι μύστες της, ότι οι διαχωρισμοί αυτοί είναι αυθαίρετοι και εξωτερικής προέλευσης. Το να μιλάμε για Λευκή ή Μαύρη Μαγεία είναι να σαν να μιλάμε για καλά ή κακά μαχαίρια. Αλλά ένα μαχαίρι είναι κάτι ουδέτερο και μπορεί να χρησιμοποιεί για καλούς ή για κακούς σκοπούς. Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε καλό ή κακό άνθρωπο αυτόν που το χρησιμοποιεί, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να δώσουμε τα ίδια επίθετα στο μαχαίρι.


“Μη σας τρομάζουν οι λέξεις, αλλά η άγνοια των λέξεων.”


"Λοιπόν, γιατί τόσα ταμπού γύρω από το σεξ; Στο κάτω κάτω τίποτα δεν είναι πιο φυσιολογικό από τη διαδικασία αναπαραγωγής και τίποτα πιο αθώο από την απόλαυσή της. Τότε;
Δεν έχω καμία συνταρακτική απάντηση, αλλά υποψιάζομαι ότι η εξήγηση μπορεί να βρεθεί στο εξής: Ο άνθρωπος νιώθει από ένστικτο τις τρομακτικές λανθάνουσες δυνάμεις που κρύβονται πίσω από αυτή τη φυσική λειτουργία. Δυνάμεις που δεν ξέρει τα όριά τους και που διαισθάνεται ότι δεν είναι εύκολο να τις χαλιναγωγήσει. Αν το δούμε υπό το πρίσμα αυτό, τα ταμπού είναι τα αυτόματα συστήματα προστασίας από τις δυνάμεις αυτές. Όσο περισσότερο μαθαίνει κανείς να τις ελέγχει τόσο καταργεί τα παλιά ταμπού. Απελευθέρωση από τα ταμπού δε σημαίνει λοιπόν κατάργησή τους αλλά έλεγχο των δυνάμεων από τις οποίες μας προστατεύουν."



"Ο μηχανισμός πρόσβασης στο Κοσμικό Δίκτυο, από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί, είναι ουσιαστικά αυτόματος και αρκεί γι' αυτό η γνώση της ύπαρξής του.
Αρκεί και μόνο η εστίαση της σκέψης στο φαινόμενο για να τεθούν σε λειτουργία εσωτερικές σπειροειδείς ή ελικοειδείς κινήσεις -κινήσεις στη ροή της σκέψης και του ψυχισμού- που μπορεί εύκολα να μεταπέσουν σε αυτόματη και βίαιη είσοδο στο δίκτυο. Αυτός άλλωστε είναι και ένας από τους λόγους που αρκεί απλώς και μόνο η ανάγνωση του όλου θέματος για να αρχίσει να εκδηλώνεται μια σειρά από σχετικά φαινόμενα στον οιονδήποτε αναγνώστη.
Το γεγονός αυτό αποτελεί φυσική συνέπεια της ιδιότητας του πεδίου που χαρακτηρίζει το Κοσμικό Δίκτυο. Το βασικό γνώρισμα κάθε πεδίου είναι η δυνατότητα να ασκούνται δυνάμεις εξ αποστάσεως ανάμεσα σε σώματα τα οποία δεν βρίσκονται σε επαφή, καθώς και το γεγονός ότι καθετί που συμβαίνει οπουδήποτε στο πεδίο επηρεάζει ολόκληρο το χώρο του."



Πηγή: http://www.facebook.com/GiorgosBalanos

51 σχόλια:

  1. Δυστυχώς ήρθα στην δύσκολη θέση να διαγράψω υβριστικά και προσβλητικά μηνύματα εις βάρος του Καταχθόνιου Δαίμονα, που προήλθαν από έναν σχολιαστή ο οποίος αν μη τι άλλο, για πολύ καιρό απόλαυσε την ανοχή, την συμπάθεια, την αποδοχή και την προστασία αυτού του ιστολογίου! Παρόλη την κυκλοθυμικότητα που επέδειξε πολλές φορές και τις άδικες επιθέσεις που δέχθηκε, το άτομο αυτό προστατεύτηκε όσο κανείς άλλος.
    Επειδή πάντοτε τα ρητά επαληθεύονται, το «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος αχάριστου», ταιριάζει εδώ πολύ καλά!
    Είναι πάγια θέση του ιστολογίου, να μην ανέχεται την κακόβουλη διαβολή, την υβριστική επίθεση και την προσβολή ατόμων, από όποιον και αν προέρχεται.
    Η τελευταία «εμπλοκή» του συγκεκριμένου ατόμου με ανώνυμο διαβολέα, αντιμετωπίστηκε όπως πάντοτε: με άμεση διαγραφή των προσβλητικών σχολίων και συστάσεις εκατέρωθεν. Παρόλα αυτά, ο σχολιαστής φαίνεται πως επιμένει σε μια παράταση των «εμπλοκών» του, στρεφόμενος ακόμη και εναντίων του ίδιου του ιστολογίου!
    Εφόσον λοιπόν ο συγκεκριμένος σχολιαστής, έπαψε να σέβεται τον χώρο που τον φιλοξενεί, δεν έχει και λόγο να διαταράσσει το κλίμα που υπάρχει από το σύνολο των υπολοίπων. Συνεπώς θα ήταν σώφρον από την μεριά του, να εγκαταλείψει τον χώρο μας, με όση από την αξιοπρέπεια του έμεινε, ως τελευταία ένδειξη ευγνωμοσύνης για την φιλοξενία που απόλαυσε τόσο καιρό.
    Τον ευχαριστούμε…
    Ο Διαχειριστής
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστεύω αν μη τι άλλο σε ένα οικοδεσπότη όπως ο ΛΥΚΙΟΣ δεν θα του ταίριαζε τέτοιου είδους αντιμετώπιση .

    Ήμασταν και εμείς εδώ τουλάχιστον εάν υπήρχε λίγος σεβασμός , λίγη εκτίμηση δεν θα έπρεπε να οδηγηθούν εκεί τα πράγματα .
    Πλείστες φορές έχουμε δεχθεί διαβολές, όλοι μας εδώ μέσα , πλην όμως αυτού λειτούργησε ο γνώμονας της υποστήριξης σε όσους δέχθηκαν διαβολές και διαβολείς έφυγαν κακήν κακώς .

    Δεν μπορείς να λειτουργήσεις σε ένα επίπεδο ;
    Αποχωρείς σε άλλα ιστολόγια αποφεύγοντας όμως τις προστριβές και τα κακά σχόλια έναντι ατόμων .

    Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν ταιριάζουν πάντα οι απόψεις μας .
    Υπάρχει όμως ο διάλογος, η Ελληνική γλώσσα για να διατρανώσεις τις απόψεις σου , σε καμία όμως περίπτωση δεν καταφεύγεις στις ύβρεις ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙΣ .

    Αν δεν μπορέσουμε να μάθουμε να μιλάμε μεταξύ μας , αν δεν μπορέσουμε αυτές τις στιγμές να δούμε τον αληθινό εχθρό μας , αν δεν μπορούμε να βαδίσουμε μαζί αυτόν τον δρόμο της αλληλοϋποστήριξης μέσω καρτερικότητας .... χαθήκαμε στο ανάγνωσμα .

    Αν κάποια στιγμή ο φίλος μου ΛΥΚΙΟΣ ( τρόπος του λέγειν ) εκτραπεί των αξιών που εγώ ασπάζομαι, υπάρχει ο τρόπος της γραφής να του αναλύσω που πράττει σφάλμα , ή τι δεν αποδέχομαι, ή εφόσον είναι ο οικοδεσπότης μου να τον ευχαριστήσω για την φιλοξενία που μου παρείχε και να αποχωρήσω .

    Εγώ επειδή δεν έχω αντιληφθεί την παρεξήγηση η οποία έγινε αρά μόνο από αυτά που γράφει ο φίλος ΛΥΚΙΟΣ θα ευχηθώ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ στο άτομο που εκ του αποτελέσματος αποχώρησε από τον ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟ ΔΑΙΜΟΝΑ .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ...ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ


    'Aνθρωποι πού '' χρησιμοποιούν '' πρόσωπα καί καταστάσεις

    γιά νά δημιουργήσουν εντυπώσεις καί νά καταχαρακώσουν προσωπικότητες .


    Άνθρωποι πού θέτουν τήν εξυπνάδα τους στήν υπηρεσία τής κακίας καί τής διχόνοιας.


    Άνθρωποι πού έχουν σκόπό τής ζωής τους νά διαλύσουν οτιδήποτε δέν κινείται γύρω από αυτά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχουν στη ζωή κάτι ανθρωπάκια,
    που όταν σε δουν καλά, σκάβουν χαντάκια,
    μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα,
    για να μην είσαι πιο ψηλά από κείνα
    .....
    Μα δεν ελπίζω, δεν φοβάμαι κάτι,
    γι αυτό ελεύθερη γυρνώ στο χάρτη,
    και παίρνω στη ζωή όλο το ρίσκο,
    όσα ανθρωπάκια κι αν μπροστά μου βρίσκω
    .....
    Υπάρχουν άνθρωποι και ανθρωπάκια,
    οι μεν γελούν, τα δε στάζουν φαρμάκια,
    και σε κερνούν με τρόπο λίγο-λίγο,
    πώς να γλυτώσω απ αυτά, να φύγω
    .....
    Τα βλέπεις να ακολουθούν τα φώτα,
    κι έχουν ψευδαίσθηση πως είναι πρώτα,
    μα η ειρωνεία η μεγάλη είναι,
    δεν ξέρουν ότι ανθρωπάκια είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς για σένα "ανώνυμε" γνωρίζω ποιός είσαι, έστω κι αν δεν έχεις το σθένος να υπογράφεις! Από το να κοπιάρεις λόγια άλλων, θα ήταν καλύτερα να μιλούσες από καρδιάς και με θάρρος.
      Καλό θα ήταν επίσης αν ποτέ μάθαινες τους κανόνες του ευπρεπούς διαλόγου και τον σεβασμό, σε όποιον έχει άλλη άποψη από την δική σου.
      Αυτό ίσως να σου έδινε κάποια αξία!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  5. Φίλε Αρμαγεδών, ο εν λόγω σχολιαστής ποστάρισε σήμερα 33 σχόλια που επαναλάμβαναν το ίδιο περιεχόμενο, ως εξής:
    «ΔΕΝ ΦΕΡΘΗΚΕΣ ΣΩΣΤΑ
    ΔΕΝ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΑΙΣΧΡΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
    ΒΡΙΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝΩΝ
    ΔΕΝ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
    ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΤΙΜΑΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ Π.....Α
    ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΕ ΛΥΚΙΕ»
    και:
    «οπως βγαζεις κ οτι σχολιο αρεσει σε σενα!
    τωρα οαω να βγαλω τον `αρτον ημων τον επιουσιον
    εσεις; αληθεια τι κανετε για την χωρα που λατρευετε;
    βριζετε μονο τους πολιτες τις και χορτενετε;

    ΔΑΝΑΗ Η ΓΕΡΜΑΝΟΞΕΚΩΛΙΑΡΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΒΡΙΣΑΤΕ!»

    τα οποία και διέγραψα όλα, αφού έχουν κακόβουλη και προσβλητική διάθεση.

    Χωρίς να γνωρίζω για ποιόν λόγο απευθύνεται σε εμένα και μου αποδίδει ύβρεις, διαμαρτύρεται και για την διαγραφή των υβριστικών και προσβλητικών σχολίων που προηγήθηκαν σε προηγούμενη ανάρτηση! Παρότι δηλαδή η κακόβουλη επίθεση που δέχθηκε, αποκρούσθηκε δεόντως από τον διαχειριστή για να την προστατέψει και παρόλο που και τα δικά της σχόλια ήταν εξίσου ασεβή, δεν εκτίμησε την στάση του ιστολογίου και επέδειξε αγνωμοσύνη.
    Συνεχίζει την ίδια τακτική, καθότι ίσως βρίσκεται μεταξύ πραγματικότητας και παραισθήσεων.
    Νομίζω ότι αρκετά έγινε ανεκτή.
    Ελπίζω να συνέλθει εγκαίρως και να ανακαλέσει πριν την αποκλείσω οριστικά.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα.
    Θα μπορούσα να σας πω κι εγώ κάποια πράγματα για το συγκεκριμένο άτομο όσον αφορά την ψυχοσύνθεση του γιατί νομίζω πως γραφει ανώνυμα η με άλλο όνομα και σε άλλο γνωστό μας ιστολογιο!Μα δεν θα το κάνω γιατί θα του δώσω και αξια εκεί που δεν έχει καθόλου!
    Το ότι με αποκαλεί....άρτον επιούσιον.....δεν με παραξενεύει καθόλου γιατί θα προτιμούσε να μην επιστρέψω σε αυτό το blogg παρα να μείνω στο άλλο με μόνιμη απασχόληση μου την απόκρουση των προσβολών και των ύβρεων του ίδιοι και τις παρέας του.
    Εγώ πάντως θα του ευχηθώ ολόψυχα περαστικά του!
    A-Ω

    ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ-ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ
    http://www.youtube.com/watch?v=4DuYkqDA9ZY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  7. Είναι πάγια θέση του ιστολογίου να μην κρίνει και να μην επηρεάζεται από τις συμπεριφορές ατόμων που σχολιάζουν αλλού. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η συμπεριφορά των σχολιαστών εδώ, στον Καταχθόνιο Δαίμονα.
    Ας το δούμε σαν μια ευκαιρία που πρέπει να δίνουμε σε όλους τους ανθρώπους, ασχέτως με την ηθική και τον εσώτερο ψυχισμό τους, στο να μπορούν να εκφραστούν και να καταθέσουν τις ιδέες και τον προβληματισμό τους, με ωραίο και παραγωγικό τρόπο.
    Μέχρι τώρα αυτό λειτούργησε και κάποιοι που είχαν ανάρμοστη συμπεριφορά αλλού, εδώ επέδειξαν αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα. Για όσο άντεξαν βεβαίως!
    Με το να δίνουμε τέτοιες ευκαιρίες στους ανθρώπους, τους βοηθούμε στο να μπορέσουν να εξελίξουν τον εαυτό τους. Να μπορέσουν να κάνουν την υπέρβαση των ορίων τους. Να μπορέσουν να ξεπεράσουν την μειονεξία τους και να αποδείξουν στον εαυτό τους, ότι μπορούν!
    Όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται να έχουν ευκαιρίες. Ακόμη και οι υπότροποι.
    Όπως και εσύ Α-Ω, έτσι και όλοι μας οφείλουμε να μην θυμώνουμε με τους αδύναμους ανθρώπους, αλλά να τους δείχνουμε μακροθυμία και κατανόηση.
    Γιατί όχι και αγάπη!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τώρα κατάλαβα περί τίνος πρόκειται .
    Δεν είναι η ΔΑΝΑΗ αυτήν , δεν μπορεί να είναι .

    Κάπου "βρήκε έδαφος" άτομο που προσπάθησε να περάσει διαβολή .

    Γνωρίζω τον ΛΥΚΙΟ πάνω από μια δεκαετία , γνωρίζω το ύφος του και το ήθος του .

    Με κλειστά μάτια θα υποστήριζα ότι δεν θα έβριζε κανέναν ή καμία , είτε Έλληνας - Ελληνίδα ήταν, ή οποιασδήποτε άλλης Εθνικότητας .

    Περιμένω μέσω της καρτερικότητας και σημαδεύοντας την γη που γυρίζει δεξιά στο πάνελ του υπολογιστή σας να αντιληφθείτε περί τίνος πρόκειται όπως και εγώ .

    Αυτή δεν είναι η ΔΑΝΑΗ που όπως της καταλόγιζαν και παλιά ότι έβριζε .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ!
    ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΛΕΝΕ, ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΚΑΛΟΣ ΠΛΗΡΩΤΗΣ --ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΡΕΠΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ--
    0 ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ (Σ,ΑΥΤΟΝ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ) ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΚΙ ΕΦΕΡΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΝ (ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΑΥΤΩΝ) ΣΕ ΤΟΣΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ!!!
    ΛΟΓΙΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ ΕΠΙΜΕΝΩ Σ ΑΥΤΟ, ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ...
    ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
    Δαναη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Είμαι γνώστης πλέον των απαράδεκτων σχολίων που δέχτηκες ΔΑΝΑΗ γιατί μου επετράπη μέσω του ΛΥΚΙΟΥ να τα δω .

    Αν θέλεις όμως να αφουγκραστείς αυτό που έχω να σου πω διάβασε τα παρακάτω.

    Κάποτε δέχτηκα εδώ μέσα επίθεση από άτομο που χαιρόταν όταν έβριζε ακόμη και την νεκρή γυναίκα μου .
    Εδώ μέσα βρήκα την προστασία που ήθελα .
    Όταν αυτό το άτομο το ίδιο ( που σε άλλο μπλόγκ έπραξε και εξύβριση νεκρού )εδώ μέσα προσπάθησε να κάνει το ίδιο , όταν αντελήφθη ο φίλος ΛΥΚΙΟΣ τότε έπραξε τα δέοντα .

    Την πρώτη φορά δεν αντιλήφθηκα πότε έπραξε ύβρεις εδώ μέσα για εμένα , την δεύτερη όμως τα σχόλια του "εγκάρδιου φίλου μου " παρέμεινα για πάνω από έξι ώρες .

    Όταν όμως εισήλθε εντός του ιστότοπου ο ΛΥΚΙΟΣ έπραξε πάλι αυτά που έπρεπε .

    Ο ΛΥΚΙΟΣ μα και εγώ έχουμε δεχτεί πληθώρα ευμενών σχολίων από θαμώνες αλλά και πληθώρα ύβρεων από " άσπονδους φίλους " .
    Οι δε διαβολές τους δεν είναι του αυτού ήθους το μπλόγκ να τις επαναλάβω .

    Έτυχε και σε εσένα ότι έτυχε και σε εμένα,δηλαδή να δεχτείς διαβολή εδώ μέσα από άτομο που σίγουρα δεν είναι φίλα προσκείμενο με τον ιστότοπο που μας φιλοξενεί .

    Αν έχεις καταλάβει τώρα τελευταία δεχόμαστε επανειλημμένη και στοχευμένη επίθεση από συγκεκριμένου κύκλου και όπως ορθώς επανέλαβε και ο ΛΥΚΙΟΣ κάτι τους πείραξε στην "αντίπερα όχθη" .

    Ξέρω ότι πονάει η διαβολή , το γνωρίζω πολύ καλύτερα γιατί κάποτε είχα πολύ περισσότερους διαδικτυακούς φίλους απ'όσο φαντάζεσαι .

    Πλην όμως και αυτοί κράτησαν μια ουδέτερη στάση ακόμη και όταν υβρίστηκα με τον πιο ελεεινό τρόπο .

    Με γνωρίζεις θαρρώ πολύ καιρό τώρα και πιστεύω ότι μπορείς να αντιληφθείς και να επιδείξεις καρτερικότητα και γνωρίζεις πολύ καλύτερα ότι δεν γράφω κάτι εν τη ρύμη του λόγου .

    Αν υπήρξε κάποια στιγμή κάποιο πραγματικό ίχνος σεβασμού σε εμένα , σε εμάς , θα σε παρακαλέσω να αντιληφθείς ότι δεν ανήκει μερίδιο που προσάπτεις στον φίλο μας ΛΥΚΙΟ .

    Δεν είναι της στιγμής να περάσει αυτό που επιθυμούσε ο διαβολέας .
    Μην επιτρέψεις σε κανέναν διαβολέα να περιχαρακώσει το " είναι σου ".

    Στάσου όπως πάντα με εκείνο το ύφος σου και ΧΑΜΟΓΕΛΑ θαρρώ έχεις περισσότερα να κερδίσεις απ' ότι θα χάσεις .

    Η απόφαση στο τέλος θα είναι και μόνο δική σου .
    Εγώ θα ευχηθώ ότι καλύτερο , γιατί μόνο αυτό μπορώ .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Φτου ρε gm το.....έχασα όλο το πανηγύρι......χαχαχα!
    Ένταξη πλακα κάνω, είμαι σίγουρος πως για φτάσει στο σημείο ο διαχειριστής να σβήσει τόσα σχόλια έχει γίνει του κουτρούλη ο γάμος εδώ μέσα σήμερα!!!
    Σύμφωνο Λύιε πως πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες στους ανθρώπους , μα γνωρίζω και πολύ καλά πως κάποιοι από αυτούς τους απίθανους χαρακτήρες θα ζητούν πάντα κι άλλες ευκαιρίες για να σου την κάνουν για μια ακόμη φορα!Αν δε το θύμα συνηθίσει αυτήν την στάση να την ανέχεται, τότε διαιωνίζει το πρόβλημα και παραμένει θύμα για όλη του την ζωή!Οποτε δίνουμε δευτερες ευκαιρίες σε κάποιους που αποδεδειγμένα προσπαθούν............και τους κρατάμε για πολύ καιρό σε επιτήρηση μην τυχόν και υποτροπιάσουν!
    Δεν μπορώ να γνωρίζω τι ακριβώς συναινεί με την Δανάη και αν κάποιος έγραφε χρησιμοποιώντας το όνομα της και γιατί τελικά δέχεται αυτό το blogg αυτές τις επίθεσης;Αν κάποιος από τους καλοπροαίρετους σχολιαστές νομίζει πως φέρω κάποια ευθύνη εγώ για τις επίθεσης που δέχεται αυτός ο χορός θα τον παρακαλούσα να μιλήσει ευθέως!
    Λόγο του ότι δεν κώλωσα ποτε να πω την γνώμη μου ελευθερα......και επίσης λόγο της αντιπαράθεσης με τύπους που τυχόν γραφουν στο άλλο blogg μα και εδώ μέσα, αισθάνομαι την υποχρέωση να ζητήσω την γνώμη σας και κύριος του διαχειριστή.Ποσο μάλλον όταν αυτά τα προβλήματα ξεκίνησαν λίγο καιροί αφότου ξανάρχισα να γράφω εδώ.Ίσος να ενόχλησα κάποιους με τις ιδέες και τα επιχειρήματα μου!?
    Μπορεί πάλι όλη αυτή η ιστορία να γίνετε για να πιέσουν αυτό εδώ το ιστολογιο να σταματήσει τους ελεύθερους σχολιασμούς...............
    Α-Ω

    Νικόλας Άσιμος - Εγώ Με Τις Ιδέες Μου (HQ)
    http://www.youtube.com/watch?v=ynLS-7GYsl4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Α-Ω κανείς δεν σε κατηγόρησε, τουλάχιστον μέχρι τώρα για ανάρμοστη συμπεριφορά. Το αν κάποιος επεμβαίνει ανώνυμα προκειμένου να διαβάλλει το ύφος του ιστολογίου και το περιεχόμενό του, είναι κάτι που απαντάται άμεσα. Βέβαια το «άμεσα» είναι σχετικό, όταν μιλάμε για ελεύθερο σχολιασμό. Στον χώρο των ιστολογίων κανείς δεν είναι επαγγελματίας για να κάθεται ολημερίς πάνω στον Η/Υ για να επιθεωρεί τα σχόλια. Όπως γνωρίζετε είμαι εργαζόμενος και οικογενειάρχης. Ως εκ τούτου, δεν μου είναι δυνατών να είμαι πανταχού παρών και να προλαβαίνω τα πάντα εν τη γεννέσει τους. Όμως τώρα που η επίθεση της -συμπαθούς κατά τ’ άλλα- Δανάης, είναι συνεχής, αναγκάζομαι να λάβω μέτρα.
      Εγγυήσεις βεβαίως δεν δίνονται στον χώρο των ανώνυμων ελευθέρων σχολίων ,αφού όπως ξέρεις ο καθένας μπορεί να υπογράφει όπως θέλει…! Οι εγγυήσεις που δίνω, είναι στο μέτρο του εφικτού, δεδομένων των δυνατοτήτων του διαδικτύου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  37. Δεν έχω σκοπό να παρασυρθώ σε ένα παιχνίδι παραλογισμού από ανθρώπους που ζουν δέσμιοι των μανιακών τους εμμονών!
    Η Δανάη καταχράται της φιλοξενίας που απόλαυσε και στρέφεται κατά πάντων, χάνοντας κάθε στοιχείο λογικής και ήθους. Απειλεί και υβρίζει, ίσως επειδή δεν μπορεί να δαμάσει την αχαλίνωτη εγωπάθειά της. Πάνω από όλα το Εγώ! Θυσιάζει για αυτό, κάθε αξιοπρέπεια και κάθε στοιχείο σεβασμού στον εαυτό της. Δυστυχώς για αυτήν, όλοι οι θαμώνες του ιστολογίου είναι μάρτυρες της δικής της συμπεριφοράς αλλά και της συμπεριφοράς του διαχειριστή.
    Αν και γνωρίζει καλά ότι ο διαχειριστής δεν μπορεί να είναι 24 ώρες το 24ωρο στον υπολογιστή και να ελέγχει τα σχόλια (λόγω ελεύθερου σχολιασμού), αναζητά ευθύνες γιατί δεν διαγράφηκαν άμεσα κάποια σχόλια που την έθιγαν. Γνωρίζει επίσης πολύ καλά, ότι μόλις διαβάστηκαν τα σχόλια από τον διαχειριστή, αμέσως διαγράφησαν.
    Έκτοτε υβρίζει τον διαχειριστή και άλλους σχολιαστές, με απειλές και προσβολές, ενώ τρολάρει με δεκάδες «σχόλια» επαναλαμβανόμενα, νομίζοντας ότι έτσι θα καταφέρει να μας ...εκδικηθεί!
    Λυπάμαι που μια όψιμη ως τώρα φίλη του Καταχθόνιου Δαίμονα, πέφτει τόσο χαμηλά στα μάτια των συνσχολιαστών της, αφού ο εγωισμός της την σύρει σε τόσο χαμηλά μονοπάτια.
    Το μόνο που κατάφερε -προσωρινά- είναι να γίνουν τα σχόλια ελεγχόμενα και να μην δημοσιεύονται άμεσα. Ο (προφανής) λόγος είναι ότι δεν μπορεί ο χώρος των σχολίων να αποτελέσει πεδίο εκτόνωσης της μανίας και του εκδικητικού της πάθους.
    Το μόνο σχόλιό της που θα αναρτηθεί, θα είναι αυτό που με σεβασμό και σοβαρότητα θα αιτιολογήσει την συμπεριφορά της και θα ανακαλέσει την αναίτια επίθεσή της.

    Φίλοι του ιστολογίου, σχολιάστε όπως πάντοτε. Τα σχόλιά σας, θα αναρτώνται αμέσως μόλις ελεγχθούν. Ελπίζω η μικρή αυτή ταλαιπωρία να κρατήσει λίγο.
    Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Εμένα φίλε μου είναι αποδεκτή αλλά και σεβαστή η θέση σου και μου αρκεί όσο τίποτε άλλο .

    Η πικρία που ένοιωσε η κάποτε φίλη ΔΑΝΑΗ δεν έπρεπε να γίνει ο δρόμος να συρθεί εναντίον όλων μας .

    Ασπάζομαι και σέβομαι όσο τίποτε άλλο την απόφασή σου .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Φίλε μου Αρμαγεδών, σε ευχαριστώ που κατανοείς το σκεπτικό μου.
    Δεν μου αρέσει καθόλου να παίρνω σκληρές αποφάσεις, αλλά αν θέλω να κρατήσω σε ένα καλό επίπεδο αυτό το ιστολόγιο, είμαι αναγκασμένος να το κάνω.
    Δεν τρέφω καμία αντιπάθεια για την Δανάη, αντίθετα την συμπαθώ! Όμως η συμπεριφορά της ξεπερνά κάθε όριο και ευπρέπεια. Μακάρι να μπορούσα να την βοηθήσω ψυχολογικά, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί με βλέπει ως …στόχο!!
    Βεβαίως δίκαια ενοχλήθηκε από την λεκτική επίθεση. Όμως ο τρόπος που το διαχειρίσθηκε είναι εντελώς λαθεμένος και άδικος. Δεν αναγνωρίζει ότι για μια ακόμα φορά, ο χώρος αυτός την προστάτευσε! Του χρεώνει το ακριβώς αντίθετο!
    Συνεπώς, μόνη της επέλεξε τον διαχωρισμό της από την παρέα μας.
    Αν θέλει να ξανακουστεί ο λόγος της, οφείλει να αναθεωρήσει την στάση της.
    Εμείς και πάλι θα την καλοδεχθούμε.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. " Ωσάν χαθήκαμε θαρρώ, στην πρώτη καταιγίδα "

    Ήμασταν ώριμα παιδιά που γράφαμε όλη μέρα
    χαθήκαμε όμως στο πέρασμα εκείνου του αγέρα
    του ψεύτικου μας εγωισμού , με κίβδηλη πραμάτεια
    πως ήμασταν μεγάλοι και τρανοί , μα .... με κλειστά τα μάτια .

    Και εκεί που ακουγόμασταν και δίναμε τάχα ελπίδα
    ωσάν χαθήκαμε θαρρώ στην πρώτη καταιγίδα ,
    και έγινε ο εγωισμός δρόμος ξεπουλημένος
    και στις καρδιές μας έμεινε πλέον άσβεστο μένος .

    Πως δεν αντιληφθήκαμε το έργο των κολίγων
    αυτών των περισπούδαστων δικών μας εθνομαρτύρων
    που βάλανε τα τρωκτικά για να μας διαβάλουν
    και αγάπη τάχα για έναν λαό να μας το αποπάρουν ;

    Και εκεί που ξεκινήσαμε χιλιάδες να μιλούμε
    θα φτάσουμε μόνοι μας , τον δρόμο μας να τραβούμε
    και έσβησε το πάθος μας κι αγάπη πάει στράφι ,
    ωσάν ο σπόρος που'πεσε σε ξερικό χωράφι .

    Φίλε μου ΛΥΚΙΕ θυμάμαι σαν τώρα τότε που ξεκινήσαμε να γράφουμε δειλά - δειλά στα πρώτα βήματά μας .
    Πόσοι ήμασταν τότε ;
    Που χαθήκαμε όλοι εμείς ;
    Τι συνέβη στον δρόμο μας και υπερίσχυσε το εγώ μας, αντί του ΕΜΕΙΣ ;
    Πόσο θα ήθελα να καταλάβουν όλοι ότι κάποιοι εποφθαλμιούν στο να σταματήσουμε να μιλάμε .
    Πόσο θα ήθελα να τους δώσω να καταλάβουν πόσο χαίρονται ΕΚΕΙΝΟΙ όταν κλείνει ένας ιστότοπος τα σχόλια του ;

    Γιατί δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν πρέπει να αφήνουμε τους διαβολείς να βρίσκουν έδαφος ;

    Διακυβεύονται περισσότερα από το κύρος ενός ιστότοπου , διακυβεύεται η δυνατότητα να ομιλούμε μεταξύ μας , να μάθουμε να μιλάμε << ήσυχα..ήσυχα κι απλά >> .

    Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας τρόπος επικοινωνίας μεταξύ μας και αυτό το ξέρουν καλύτερα κάποιοι πως να το πράξουν , εδώ οι έμμισθοι διαβολείς έχουν πάρει τα σκήπτρα και παλεύουν δίχως άλλο να μας κλείσουν τα στόματα .

    ΕΜΕΙΣ θα συνεχίζουμε να τους αφήνουμε ;

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ ( σε αυτούς που χάθηκαν με τον καιρό )

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Φίλε μου Αρμαγεδών,
    αυτός εδώ ο ιστότοπος δεν θα υποκύψει σε κανένα σχέδιο διαβολής!
    Ναι, όσο περισσότερο ο χώρος μας αντιστέκεται, τόσο περισσότερο εκνευρίζει και πανικοβάλλει τους «απέναντι»! Τόσο πιο μανιασμένα κοπανιούνται πάνω στον τοίχο μας.
    Αλλά το μόνο που καταφέρνουν, είναι να πληγώνουν το κεφάλι τους….
    Είπαμε, έχουμε πόλεμο!
    Αναμένονται μάχες σκληρές! Το ξέρουμε και τους περιμένουμε!
    Τα σχόλια δεν έκλεισαν. Λειτουργούν!
    Απλά με λίγη (ή πολλή) καθυστέρηση. Και αυτό για λίγο.
    Αν τα ανοίξω, θα γεμίσει ο χώρος με κακία και θα αμαυρίσει το ήπιο κλίμα μας.
    Απλά, θέλω για λίγο την κατανόηση και την υπομονή σας.
    Το πλήγμα της αναστολής της αμεσότητας των σχολίων, είναι μια μικρή και πρόσκαιρη απώλεια. Η μάχη όμως, θα μας βρει και πάλι νικητές!
    Το ποίημα σου, ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΛΥΚΙΕ φίλε μου σαφέστατα δεν μιλώ για τον έλεγχο σχολίων, μα για τους τόσους μπλόγκερ , αρθρογράφους, σχολιαστές , θαμώνες που στο τέλος ... χάθηκαν .

    Θυμάσαι ότι από πολύ παλιά δεχόμασταν επίθεση , συμφωνώ αμέριστα με την άποψή σου ότι τώρα έχουν έναν λόγο παραπάνω .

    Οι διαβολές τους πλέον έχουν ανέβει σε άλλο επίπεδο, πιο στοχευμένο για να επιτύχουν καλύτερα για αυτούς αποτελέσματα .

    ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΣΕΒΑΣΜΟ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Έτσι είναι φίλε μου...
    όσο ανεβάζουμε τον πήχη, τόσο πιό δυνατά και τεχνικά χτυπάνε.
    Στον πόλεμο, υπάρχουν απώλειες! Πολλοί μαχητές μας, "χάθηκαν" πρόσκαιρα. Ανασυγκροτούν τις δυνάμεις τους για ακόμη δυσκολότερες μάχες, σε διάφορα επίπεδα.
    Ας μην απογοητευόμαστε! Δεν χάθηκε κανείς.
    Όλοι καιροφυλακτούν για την κατάλληλη στιγμή. Είναι θέμα τακτικής.
    Καλή σου νύχτα φίλε μου.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.