Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Χανουκά, η ανθελληνική γιορτή των εβραίων που δε γνωρίζαμε



  Τι γιορτάζουν οι εβραίοι με τη Χανουκά; Για να θυμόσαστε τι “εορτάζουν” και οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας μαζί με τους ιουδαίους…
  Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι σε όλες τις “αμερικάνικες” σειρές/ταινίες η πιο πολυδιαφημιζόμενη γιορτή των εβραίων είναι η “Χανουκά”…
 Κατά την ιουδαϊκή εορτή Χανουκά (αντίστοιχη των Χριστιανικών «Φώτων») η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 του Εβραϊκού μήνα Κισλέβ και διαρκεί οκτώ ημέρες, εορτάζεται (σύμφωνα με τα βιβλία των Μακκαβαίων) η νίκη των εβραίων επί των στρατευμάτων του επίγονου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αντίοχου του Επιφανούς (και η σφαγή των Ελλήνων που κατοικούσαν στην Παλαιστίνη) Ακολουθεί απόσπασμα από το βιβλίο του ραβίνου Ahron Lopiansky, με τον τίτλο «Timepieces». Αναφέρεται στην μάχη Ελληνισμού-ιουδαϊσμού, υπό την οπτική ενός ραβίνου.
Βρίσκεται γραμμένο στα αγγλικά στην εβραϊκή ιστοσελίδα Aish.com (και συγκεκριμένα στην σελίδα όπου ταξινομούταν στην κατηγορία «Εορτολόγιο» (Holidays) και συγκεκριμένα στην ιουδαϊκή εορτή Χανουκά, κατά την οποία οι εβραίοι σύμφωνα με το βιβλίο των Μακκαβαίων, νίκησαν τα στρατεύματα του Επίγονου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αντίοχου του Επιφανούς και κατέσφαξαν τους Έλληνες που κατοικούσαν στην Παλαιστίνη. Στην ίδια κατηγορία, βρίσκονται και κείμενα με τίτλο «Ελλάς, η Σκοτεινή Πλευρά», «Βλέποντας μέσα από το Σκότος», «Φωτίζοντας τις Ημέρες του Σκότους», «Η Δόξα του Ισραήλ εναντίον του Ελληνικού Κάλλους» κλπ… όπου παρουσιάζεται η «ένδοξη» κι «ανεπανάληπτη νίκη», του ιουδαϊσμού επί του Ελληνισμού, η οποία παρουσιάζεται θρησκευτικά από τους εβραίους σαν την επικράτηση του «φωτός σοφίας» από τον «εκλεκτό λαό»-Ισραήλ επί των «ανόητων», «βλαβερών» κι «άχρηστων» Ελλήνων, οι οποίοι σε κάθε τομέα (το συγκεκριμένο κείμενο αναφέρεται στην φιλοσοφία ως τρόπος ζωής), αντιπροσωπεύουν το …«σκότος».
  Πέραν του γνωστού και διάχυτου φαρισαϊσμού που εξέρχεται από τα γραμμένα ενός ραβίνου το κείμενο αυτό είναι ενδιαφέρον, κυρίως διότι αποτυπώνει την θεμελιακή αντίληψη ενός εβραίου έναντι της Ελλάδας και του Ελληνισμού. Ως εκ τούτου, το κείμενο αυτό είναι απλά αντιπροσωπευτικό των όσων κατ’ ουσίαν ένας ραβίνος κηρύττει σε μια συναγωγή την ημέρα που οι εβραίοι εορτάζουν την Χανουκά.


Πηγή:  http://el-foni.blogspot.gr



36 σχόλια:

  1. Θα πρεπει κάποτε να μάθουμε ορθά την ιστορία της ανθρωπότητας ώστε να καταλαβουμε επιτελους τί ειναι αυτό που φοβούνται τόσο στον ελληνισμό και στις αξίες που εκφράζει. Μήπως φοβούνται μήπως οι άνθρωποι απογαλακτιστουν και σταματήσουν κατ επεκταση να τους συντηρούν; 'Αυτοί' ειναι μόνο άνθρωποι; Από τί προσπάθησε να μας ελευθερώσει ο Μ.Αλέξανδρος; Τί έψαχνε ακριβώς κατ εντολή του Αριστοτέλη;

    Το κείμενο σου δείχνει την αλήθεια. Όντως οι εβραίοι προσπαθούν πάση θυσία να διαιωνίσουν στο κόσμο του μια έχθρα έναντι του ελληνισμού όπως έκανε και ο χριστιανισμός στα νεότερα χρόνια του, μη ξεχνιόμαστε.

    Το μόνο 'επίτευγμα' των μακαβαιων υπήρξε αυτό ακριβώς. Μια αιματοχυσία κατά ελλήνων, παράλογη στρατηγικα, αφού ήταν εναντίον είτε αμάχων είτε ολιγομελούς φρουράς. Σαν να επιτεθεί ο ελληνικός στρατος στην αμερικανική πρεσβεία και να τους εξοντώσει όλους. Ανόητο. Θα καταφθάσουν πολλαπλές δυνάμεις και θα τιμωρήσουν όσους συμμετείχαν. Εκείνη την εποχή τιμωρία για δολοφονία τέτοιου τύπου ήταν εκτέλεση των ενόχων.

    Αυτό όμως είχε σαν αποτέλεσμα οι νέοι εβραίοι να απομακρυνθούν από τον ελληνισμό, μακριά δηλαδή από λουτρα, γυμναστήρια, θέατρα κοκ και να επιστρέψουν στο μαντρί του 'ο,τί πει ο (κάθε) Μωυσής'. Επιβίωσε η τροφή του εβραικού ιερατειου καθως τα πρόβατα επέστρεψαν. Πείστηκε η νεολαια να μισεί,όπως της έλεγαν, κάθε τι ελληνικό.

    Εις ανάμνηση αυτού οι ομάδες λέγονται Μακάμπι
    Στοχαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Στοχαστή,
    η απουσία σου τόσο καιρό, ήταν αισθητή! Welcome back!
    Η διαμάχη μεταξύ Ελ (ελληνισμού) και Σιών (εβραϊσμού) είναι αρχέγονη και καταγεγραμμένη. Πίσω από αυτήν, κρύβεται όλη η διαπλοκή της γνωστής ανθρώπινης ιστορίας. Οι θρησκείες, οι εξουσίες, οι αυτοκρατορίες, οι πόλεμοι, οι εθνοκτονίες, οι θρύλοι και οι παραδόσεις των λαών, όλα μα όλα, κρύβουν πίσω τους αυτή την διαμάχη.
    Ας μην βλέπει κανείς την εν λόγω διαμάχη σαν μια τοπική, ή φυλετική αντιμαχία μεταξύ δύο ολιγομελών φυλών (Ελλάδα-Ισραήλ!) υπό το πρίσμα της σημερινής πραγματικότητας, γιατί πρόκειται για κάτι πολύ διαφορετικό.
    Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν είχε τοπικά όρια, αφού αφορούσε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Είναι η αντιμαχία που προέκυψε από μεταβατικές καταστάσεις (αλλαγές) στην ιστορία του πλανήτη μας και αφορούσε την ταυτόχρονη παρουσία διαφορετικών «ειδών» ανθρώπων, από διαφορετική προέλευση, με διαφορετικούς στόχους και ηθική! Πίσω από αυτούς, κρύβεται μια άλλη διαμάχη, που υπερβαίνει το ανθρώπινο επίπεδο και το δικό μας αντιληπτικό πεδίο.
    Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να τονισθεί ότι η έννοια «Ελ» δεν αφορά αποκλειστικά τους Έλληνες πολίτες (όπως τους ξέρουμε σήμερα), αλλά μια πολύ πιο διευρυμένη κατάσταση ανθρώπων, σε όλον τον πλανήτη (κάποτε, αλλά και τώρα…)! Το ίδιο αντίστοιχα ισχύει και για την έννοια «Σιών», που αφορά -τότε και σήμερα- μια άλλη κατάσταση, ενός επίσης διευρυμένου είδους ανθρώπων που υπάρχει στον πλανήτη μας.
    Αυτή είναι και η «κρυφή» ιστορία της ανθρωπότητας, που μέχρι τώρα ήταν καλά προστατευμένη στους χώρους της ελίτ των εξουσιαστών, ενώ καμουφλαρισμένη υπήρχε πάντοτε στις μυθολογίες και τις παραδόσεις των λαών.
    Ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Η ανθρωπότητα ποτέ δεν υπήρξε ειρηνική και εν αρμονία σχέσεων! Τα αίτια είναι γνωστά, αλλά η δυναμική τους επιδρά και θα συνεχίσει να επιδρά με δραματικό τρόπο στην ιστορία μας. Να το γνωρίζουμε και να είμαστε σε «πολεμική ετοιμότητα»!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνεχίζοντας λοιπόν,
    η μια πλευρά της αντιμαχίας, η «Σιών», επιζητά την απόλυτη κυριαρχία στην ανθρωπότητα και τον πλανήτη. Η άλλη πλευρά, η «Ελ», επιζητά την αποπομπή της «Σιών», αμυνόμενη αλλά και με πολλές απώλειες. Είναι αλήθεια ότι στην εποχή μας, η «Σιών» έχει σχεδόν επικρατήσει.
    Τι εκπροσωπεί η «Σιών»;
    Την υποταγή της ανθρώπινης πνευματικής και ψυχικής αυθυπαρξίας, την περιστολή της ελεύθερης βούλησης και επιλογής, την απόλυτη παράδοση της ατομικότητας στην αρχή του ενός (Γιαχβέ). Την ρομποτοποίηση και τον ποιοτικό εκφυλισμό του ανθρώπινου είδους, την υποβάθμισή του, ώστε τελικά να καταστραφεί.
    Σκοπός είναι ο ΕΛΕΓΧΟΣ και τελικά η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του ανθρώπινου είδους. Η εξαφάνιση!
    Γιατί όμως; Τι σημαίνει «άνθρωπος» για τη Σιών;
    Ο «άνθρωπος» δεν εκφράζει την λογική της Σιών. Γιατί η Σιών είναι η κατάσταση που υπάρχει από την παρουσία ενός άλλου είδους, ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ! Ενός είδους που εχθρεύεται τον άνθρωπο, όχι διότι είναι ανταγωνιστικός μαζί του, αλλά επειδή η φύση του είναι να εκτοπίζει κάθε άλλη ύπαρξη και να υπονομεύει την δημιουργία γενικώς. Μπορούμε κάλλιστα να τους ονομάσουμε και «αποστάτες του Θεού» -καθ’υπερβολήν-, λόγω αυτής της φύσης τους! Είναι η Αρνητική Ροπή της Δημιουργίας.
    Ως παρασιτικός οργανισμός, η Σιών, απομυζεί την Αρμονία της Δημιουργίας και όπως ο καρκίνος επεκτείνεται σε έναν οργανισμό καταστρέφοντάς τον, έτσι και αυτή επεκτείνεται στο Σύμπαν με διαβρωτικό σκοπό! Η δράση της δηλαδή, δεν περιορίζεται στην Γη μας, αλλά και αλλού.
    Τι εκπροσωπεί η «Έλ»;
    Αυτή εκπροσωπεί τον άλλο πόλο. Την ελευθερία της σκέψης, της ψυχής και του πνεύματος. Την ελευθερία της βούλησης. Την Αρετή. Την κατάκτηση της Γνώσης και την διάδραση μέσα στο Κοσμικό Δίκτυο. Την εξέλιξη μέσα από την αυτεπίγνωση. Την αυτοεπιβεβαίωση του Δημιουργού. Την Θετική Ροπή της Δημιουργίας!

    Η Σιών σήμερα, έχει κατορθώσει να κυριαρχήσει (σχεδόν) σε όλη την ανθρωπότητα και να την καθυποτάξει. Τουλάχιστον σε επίπεδο εξουσίας και ελέγχου. Έχει διεισδύσει στην επιστήμη, στην τεχνολογία, στην παιδεία και την ηθική των ανθρώπων. Ελέγχει τον νου και την σκέψη των ανθρώπων, ενώ τους υποβάλει σε συμπεριφορές που υποβιβάζουν τις ανθρώπινες αξίες, ακριβώς γιατί μισούν την ανθρώπινη φύση τους! Επιβάλλουν την απαξία κάθε έννοιας «ανθρωπιάς». Αποδομούν την ανθρωπότητα από την ουσία της. «Υπνώτισαν» τους ανθρώπους, ώστε να μην μπορούν να δουν «πέρα από το δέντρο» που τους δείχνουν…!
    Αν συνεχίσουμε να κοιμόμαστε, είναι σαν να παραδινόμαστε στην βορά των σκοτεινών της Σιών. Αυτοκτονούμε ως ανθρωπότητα!
    Υπάρχει ακόμη η ελπίδα και η δύναμη για να αντισταθούμε και να κάνουμε την ανθρωπότητα να επιβιώσει. Αρκεί να ξεριζώσουμε από μέσα μας, τα «καρκινικά κύτταρα» που μας ενέσπειρε η Σιών και να αντικαταστήσουμε, με τα υγιή των Έλ.
    Ο τρόπος, έχει καταδειχθεί και σε αυτό το ιστολόγιο.
    Φίλε Στοχαστή, σε ευχαριστώ για το έναυσμα που μου έδωσες!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου ΛΥΚΙΕ, σας χαιρετω ΟΛΟΥΣ. Που εισαι ΛΥΚΙΕ χαθηκες φιλε, δεν
    σε βλεπω αλλο!!!... Παιδια ευχομαι να ειστε ολοι καλα.
    ΛΥΚΙΕ πολυ ενδιαφεροντα θεματα και ωραια εχεις αναρτησει, δυστυχως εχει πεσει πολυ δουλεια εδω λογου καρναβαλιου και ειμαι πολυ κουρασμενη δεν προλαβαινω ουτε να διαβασω ουτε και να σας διαβασω...
    και το λεπτοπ μου κολαει συνεχως και αργει,δεν εχω την υπομονη!
    Για τους εβραιους τι να πω! εγω δεν θα γυρισω προς τα πισω...
    ο ιδιος ο Θεος τους δεν τους θελει,αυτα!
    Θ.ΦΩΝΟΥΛΑ ολα καλα, φιλια πολλα, ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ, ΧΙΛΩΝ,ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ!;
    καλο σ/κ παιδια, τα λεμε παλι.....ααχ βλε τι κουραση!μετα ομως θα
    καααααθομαι και θα με βαρεθειται χαχα
    Δαναη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά σου καλή μου Δανάη!
    Χάθηκα;! Ναι χάθηκα, σπάνια μπαίνω πια εδώ! Χε,χε!
    Αν εννοείς ότι δεν βλέπεις δικά μου άρθρα, δεν έχεις κι άδικο! Έχω καιρό να γράψω. Πάντως τουλάχιστον γράφω ...σχόλια!
    Φαντάζομαι θα έχεις κάποια εμπλοκή με το καρναβάλι. Φτάχνεις στολές ή κάτι άλλο; Καλό κουράγιο, φίλη μου. Που θα πάει, θα περάσει κι αυτό!
    Καλή συνέχεια...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ααα, χαχα, δεν εννοουσα αυτο φιλε μου, αλλα εγινες
    σκοτεινος και δεν φαινεσαι! βαλε σε παρακαλω λιγο φως στο μπλογκερ σου να λαμψεις χεχε, αυτο το χεχε
    μου ειναι και απο αλλου γνωστο...ησουν κι,αλλου;
    χμ χμ χμ, αντε και καλο βραδυ, αυριο παλι ορθοστασια
    μονο 9 ωρες, καλο ε;.....αααχ
    Δαναη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...φωτιζου,φωτιζου η Νεα Ιερουσαλημ...
    για σενα χρυσουλινι μου, χαχα
    Δαναη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...και το ανεκδοτο απο το καρναβαλι
    -Ελληνας και Ιταλος εκατομμυριουχοι.
    -Πως εγινες τοσο πλουσιος; λεει ο Ιταλος στον Ελληνα
    -α εστειλε η ΕΕ χρηματα και καναμε αυτον τον αυτοκινητοδρομο, τον βλεπεις με τις 6 λωριδες;
    -οχι, βλεπω μονο 4
    - ε γι,αυτο εγινα πλουσιος!κι,εσυ;
    -βλεπεις τον αυτοκινητοδρομο με τις 6 λωριδες και την γεφυρα;
    -τον βλεπω, αλλα γεφυρα δεν βλεπω!
    - ε γι,αυτο εγινα κι εγω πλουσιος!
    χαχα
    ..................................
    Γερμανος στον Ελληνα-μας χρωστατε τοσα εκατομμυρια!
    και Ελληνας: τα ουζα νομιζετε τσαπα σας σας τα κερνουσαμε μετα το φαγητο;!
    κ.α
    Δαναη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δανάη, δεν ξέρω τι εννοείς περί «σκοτεινού μπλόγκερ», πάντως ελπίζω το ιστολόγιο να το βλέπεις αρκετά …φωτεινό!
    Τώρα, το χε,χέ το κάνω και χα,χά αν είναι καλύτερο (ή σου θυμίζει κάτι «κακό»)!

    «Φωτίζου, φωτίζου η νέα Ιερουσαλήμ, η γαρ δόξα Κυρίου επί σε ανέτειλε, χόρευε νυν και αγάλλου Σιών, συ δε αγνή τέρπου, Θεοτόκε, εν τη εγέρσει του τόκου σου»
    Αυτά τα λόγια του υμνογράφου, λένε πολλά για την χριστιανική μας θρησκεία…

    Πρέπει κάποιος να μάθει στους Γερμανούς, τα ανέκδοτα με τον Έλληνα, τον Γερμανό και τον Άγγλο…!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Eνα γρηρορο ΚΑΛΗΜΕΡΑ σε ολους και μετα φευγω.
    χαχα φιλε μου, αμααν! εννοω την φωτο πουλακι μου, την φωτο σου, ειναι σκουρη, ωραια μεν αλλα σκουρη,
    κριμα δε, γι, αυτο και σ, εψαλα το φωτιζου! αχ εσεις οι αντρες....
    και γιατι παρακαλω δεν γραφεις τ,ανεκδοτα να τα ξερω;!!!
    κατο χεχε καθολου κακο φυσικα...αχ, απλα το συναντισα στο ξ/6 και μου θυμισε εσενα χιχι, γι αυτο
    βλε ρωταω, μην ~στενοχωριεσε~ χαχα γελα οπως θελεις, αλλα γελα. φιλια, καλη κυριακη, πηγες στην εκκλησια με τα παιδακια σου; μπορει να το λαχταρανε με τον μπαμπα...σκεψου το.Τωλα εσυ που εισαι γλυκουλα μου; ε; αχ αυτος ο γιατρουλης!
    Δαναη! τα λεμε στις 1.00 το βραδυ οποιος εχει ορεξη, αμεεε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τότε Δανάη, άθελά σου έδωσες ένα παράδειγμα, πολύ σχετικό με το άρθρο και τα σχόλια που ακολούθησαν (το Φωτίζου, φωτίζου...)! Χμμ, είναι γεγονός πως πρέπει να καταβάλω κάποια προσπάθεια, για να καταλάβω τι μπορεί να εννοείς κάθε φορά, χα χα!!
    Στο ξ/6 δεν μπαίνω και δεν το παρακολουθώ. Είχα γράψει 2-3 φορές πριν ένα χρόνο, πάντα ως ΛΥΚΙΟΣ. Έκτοτε, δεν ξαναμπήκα, δεν μ΄αρέσει! Δεν συνηθίζω να κάνω χαβαλέ στα σχόλια, παρά μόνο στην προσωπική μου ζωή. Αυτό δεν σημαίνει ότι το αρνούμαι στους άλλους, έτσι;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χμμ, είναι γεγονός πως πρέπει να καταβάλω κάποια προσπάθεια, για να καταλάβω τι μπορεί να εννοείς κάθε φορά, χα χα!!

    Μ,αρεσε παρα πολυ! να το κανεις, να το κανεις...χιχι
    Γεια σας σε ολους, ολοι χαθηκατε!
    Ο παπας παραιτηθηκε, ακομη ενας και μετα τετελεσθαι μ, αυτους!
    ηταν ενα συμπαθητικο γεροντακι, τωρα εμεις οι συνωμοσιολογοι αναρωτιομαστε τι ρολο να τον εβαλαν να παιξει ο καημενουλης!!!

    ΛΥΚΙΕ, θα διαβασω ενα πολυ ενδιαφερον βιβλιο (για μενα) Η γλωσσα των Αγγελων, το εχεις υποψη σου;
    λιγο αργα αλλα απο καρδιας σας ευχομαι καλη εβδομαδα, δεν μου λετε
    ειστε ολοι στο μπλογκ Χ.Α ε;
    Δαναη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ZOYZOYNA MOYYYYY!!!!ΚΑΛΟΣΗΡΘΕΣ ΒΛΕ ΚΟΛΙΤΣΑΚΙ!!!!! ΣΟΡΥ ΠΟΥ ΔΕ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ...... Ο ΓΙΑΤΡΟΥΛΗΣ ΚΑΛΑ!!!!Ο ΠΑΠΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΙΚΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΕΕ???
    ΑΙΝΤΕ ΝΑ ΙΔΟΥΜΕ!!!! ΕΣΥ ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΖΟΥΖΟΥΝΑ ΜΟΥ??? ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΛΕΕΕ???
    ΜΙΑ ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. xaxa γεια σου γλυκουλα μου!
    τι κανω; μα....φυσικα τους προσεχω να μην παθουν κατι ή βρεθουν σε λαθος πορτα...
    Τωρα θα ειμαι και παρων στην μεγαλη ωλαια Κυρια της
    Γερμανιας!οταν θα μας ερθη, εεε ψιλοπραγματα κανω χαχα
    σε στελνω πολλα φιλακια, ναστε καλα τα δυο σας
    Δαναη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ...σημερα ειναι η αποκορυφωσαη του καρναβαλιου...
    τι να πω! σημελα βρηκε να δωσει κι αυτος ο ευλογημενος παραιτηση; δεν μπορουσε να περιμενη την asche=σταχτη τεταρτη!
    την τεταρτη εδω, τελειωνουν ολα σαν την καθαρα δευτερα την δικια μας, πολλοι πηγαινουν στην εκκλησια και δεχοντε σταυρο στο μετωπο απο τον παππά απο σταχτη.
    Σημερα λεγεται rosenmontag=η ροζ δευτερα ολα επιτρεπονται!!!! ναι, ναι... και aschermittwoch=ολα πλεον απαγορευοντε...ναι,ναι και μαυριζουν τους πολιτικους!!!
    Δαναη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ...καλο και ησυχο γεροντακι ηταν ο Παπας, εκπληκτοι εμειναν ολοι αλλα το δεχτηκαν και το εκτιμησαν.
    Ετσι ειναι οι Γερμανοι, δεν κολλανε στην θεση τους, π.χ βγηκαν σκανδαλα πολιτικων με το διδακτορικο τους και ολοι παραιτηθηκαν!
    Προσωπικα εκτιμω κι,εγω την αποφαση του Βενεδικτου, για μενα εσπασε το αλαθητο του Παπα και εδειξε την αδυναμια του ανθρωπου γενικα.
    Ευλογημενα γεραματα να εχει.
    Δαναη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δανάη, η παραίτηση του Πάπα χρήζει έρευνας. Ο ίδιος επικαλείται λόγους υγείας. Το θέμα της εκπλήρωσης προφητειών, είναι ένα ύποπτο κεφάλαιο. Ύποπτο, όσο υπάρχει σκοπούμενη εκπλήρωσή τους! Λέγεται ότι διάδοχος θα είναι ένας Πέτρος από την Γκάνα (μαύρος)! Και αυτό έχει προφητευτεί.
    Η μέρα rosenmontag μάλλον είναι αναγκαία για τους εγκρατείς Γερμανούς. Εδώ στην Ελλάδα, έχουμε 365 rosenmontags τον χρόνο, αφού εδώ όλα επιτρέπονται …μονίμως!
    Εύχομαι να περάσεις όμορφα και τις υπόλοιπες μέρες του καρναβαλιού και να χαρείς τα τοπικά έθιμα όπως θα χαιρόσουν και τα αντίστοιχα δικά μας.
    Καληνύχτα!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  18. Δανάη, ο συγγραφέας του βιβλίου «Η γλώσσα των Αγγέλων», Aaron Leitch είναι ένας εβραίος μυστικιστής, αποκρυφιστής, μέλος του ερμητικού τάγματος της Χρυσής Αυγής, αλχημιστής, κτλ. Η υπόθεση που εξετάζει στο βιβλίο, δηλαδή η γλώσσα των αγγέλων, είναι ένα θέμα που αφορά κατά την γνώμη μου καθαρά τον καβαλισμό και την σολομωνική! Προσωπικά, δεν θα το διάβαζα. Αν το έκανα, θα χρησιμοποιούσα τα γνωστικά μου «φίλτρα» και το απόλυτα ερευνητικό μου πνεύμα. Θέλει λοιπόν, λίγη προσοχή.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  19. Τέλος, σχετικά με την φωτογραφία μου στο blogger, δυστυχώς από λάθος μου χάθηκε το παλιό σύμβολο που είχα, δεν μπόρεσα να το ξαναβάλω (άλλαξαν οι κανόνες για τις φωτό) και έβαλα αυτόν τον θυρεό. Δυστυχώς όμως, δεν φαίνεται καλά σε σμίκρυνση...
    Δεν μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΛΥΚΙΕ,σ,ευχαριστω για τις απαντησεις σου. Κριμα για την φωτο σου και η καινουργια υπονοει πολλα, αλλα, δεν φαινεται, ισως βρης με τον καιρο κατι αλλο.
    Το βιβλιο τωρα το αρχισα δεν μπορω να πω κατι...
    ΝΑι, βεβαια ολα επιτρεποντε...και τωρα τρεχουμε και δεν προλαβαινουμε....ε, ρε βρεγμενη σανιδα
    Ειδα καινουργια αναρτηση, αυριο με το καλο τα υπολοιπα.
    τα σχολια σου σ,αυτην την αναρτηση τα καταβροχθισα...αντε να δουμε.
    Καληνυχτα φιλε μου, helau
    Δαναη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΖΟΥΖΟΥΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΙΕ ΓΕΙΑ!!!!!!!!! ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΓΕΙΑ!!!!!!! ΔΑΝΑΙΤΣΑ ΒΡΗΚΑ ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΗ Η ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΛΥΚΙΟΥ!! ΠΑΤΑΣ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΔΙΑΧΗΡΗΣΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΡΟΦΙΛ ΛΥΚΙΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΜΠΟΓΚΕΡ ΤΟΥ ΛΥΚΙΟΥ. ΕΚΕΙ ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ...........ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ !!!!!!!!!!! ΜΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ!!!!!!!!!!!!
    ΜΙΑ ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΙΔΙΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΙΧΑΜΕΡΟΙ!!!!!!!!!! ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΠΜΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΝΤΥΝΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΛΕΧΤΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΤΑΝ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΙΧΕΝΕΤΑΙ????????
    ΜΙΑ ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. -ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ- ΣΥΓΓΝΩΜΗ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν μάς είπατε, όμως, γιατί επανεστάτησαν οι Εβραίοι κατά των Σελευκιδών. Κατ' αρχάς, το να επαναστατεί κανείς κατά των κατακτητών του, νομίζω ότι είναι επιτρεπτό και επιβεβλημένο σε όλους τους λαούς. Ή μήπως μόνον οι Έλληνες έχουν το προνόμιο αυτό;

    Πολύ περισσότερο, όταν ο κατακτητής κάνει τα αίσχη που έκανε ο Αντίοχος, που μόνο ντροπή προκαλούν σε κάθε Έλληνα, οι Εβραίοι ήταν φυσικό να επαναστατήσουν και να το εκδιώξουν από την γη των.

    Τους πίεσε να δεχτούν το Δωδεκάθεο και όταν αντιστάθηκαν, χρησιμοποίησε μέσα που μόνο τιμή δεν περιποιούν στον Ελληνισμό. Φαίνεται ότι δεν είχε ποτέ ακούσει πώς κυβερνούσε ο Αλέξανδρος, γι αυτό και δικαίως ονομάστηκε Μέγας.

    Αφού οι θανατώσεις και τα βασανιστήρια δεν απέδωσαν, έσφαξε χοίρους στον Ναό του Σολομώντος, κάτι που δεν είχε κάνει ούτε ο πιο βάρβαρος κατακτητής. Επακόλουθο της ύβρεως, η Επανάσταση των Μακκαβαίων και η εκδίωξη των Σελευκιδών κακήν κακώς από την Παλαιστίνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι επρόκειτο για την «γη των Εβραίων» όπως αναφέρεις (καθότι κι αυτό είναι αμφισβητήσιμο), συμφωνούμε στο δικαίωμα του να επαναστατεί κανείς, κατά των κατακτητών του. Συμφωνούμε επίσης στο ότι οι Σλευκιδείς βασιλείς, επίγονοι του Μ. Αλεξάνδρου, καταχράσθηκαν την κληρονομιά του προγόνου τους, όσον αφορά τον σεβασμό των δοξαστικών εταιροτήτων των «υποταγμένων» λαών. ‘Όμως, αυτό που ανάγκασε τους Σελευκιδείς να προσπαθήσουν να επιβάλουν μία ενιαία θρησκεία στις επαρχίες τους, ήταν η αναγκαιότητα συνοχής και ασφάλειας του βασιλείου τους. Δεδομένης της πολυφυλετικής ιδιοσυστασίας των πολιτών του βασιλείου, με διαφορετικές πολιτισμικές, πολιτιστικές, εθιμικές και θρησκευτικές καταβολές, η ιδέα της άμβλυνσης των διαφορών και της επιβολής ενιαίας συμπεριφοράς, πίστευαν πως θα απομείωνε τις εξεγέρσεις και τις αποσχιστικές τάσεις, που συχνά εκδηλώνονταν στις επαρχίες τους. Κάτι αντίστοιχο επεβλήθη και από τους Ρωμαίους στην εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Το ίδιο επεβλήθη στην συνέχεια και στο Βυζάντιο με τον Χριστιανισμό!
    Η πρακτική δηλαδή που ακολουθείτο στις αυτοκρατορίες, ήταν αυτή που επιχείρησαν και οι Σελευκιδείς.
    Το ερώτημα που τίθεται είναι, γιατί ειδικά οι εβραίοι αποτέλεσαν και αποτελούν στόχο των απανταχού «διωκτών» τους;
    Πρόκειται πράγματι για έναν «κατατρεγμένο λαό», όπως στους ίδιους αρέσει να αυτοπροβάλλονται; Γιατί αλήθεια δεν συμβαίνει το ίδιο, με τόσους άλλους λαούς στον κόσμο;
    Τι συμβαίνει με τους εβραίους; Γιατί κανείς απολύτως λαός δεν τους συμπαθεί και προσπαθεί να τους αποβάλλει από τους κόλπους του; Τι κάνουν οι εβραίοι όταν διεισδύουν μέσα σε ένα άλλο λαό; Σέβονται την φιλοξενία που απολαμβάνουν και ανταποδίδουν τα ίσα; Βοηθούν τις κοινωνίες μέσα στις οποίες διαβιούν; Είναι ωφέλιμοι και συμπαθείς ή παρουσιάζουν δραστηριότητες διαφθοράς, διαβολής, προσβολής και ασέβειας σε κάθε λαό που …παρασιτούν; Γιατί επιθυμούν διακαώς να βρίσκονται διάσπαρτοι στα διάφορα έθνη και όχι σε έναν δικό τους χώρο; Γιατί δεν εισρέει στο νεοσυσταθέν κράτος τους (Ισραήλ) το σύνολο των απανταχού εβραίων, αλλά ένα ελάχιστο μέρος από εβραίους-σεφαρντίν; Τόσο πολύ αγαπούν τα έθνη που προσπαθούν να τους εκδιώξουν; Ή μήπως τόσα χρόνια έχουν διεισδύσει στους νευρώνες του κάθε λαού, ώστε κρυφά να τους ελέγχουν και να τους κατευθύνουν; Είναι τυχαίο που το παγκόσμιο χρήμα ελέγχεται ΜΟΝΟ από εβραίους; Που πίσω από κάθε θώκο εξουσίας σε παγκόσμια κλίμακα, κρύβεται πάντα ένας εβραίος ή ένας μηχανισμός που ελέγχεται από αυτούς; Το ότι οι μεγαλύτερες θρησκείες, που ματοκύλισαν και ματοκυλούν την ανθρωπότητα είναι ιουδαϊκά δημιουργήματα, είναι κι αυτό τυχαίο; Το ότι επιδιώκουν να κυβερνούν τον κόσμο, με τρόπο κρυφό και όχι άμεσο, τους τιμά;
    Το ότι παραδοσιακά έχουν την υπεροψία και την αλαζονεία να πιστεύουν ότι είναι ο «εκλεκτός λαός» του Θεού τους, ενώ όλοι οι υπόλοιποι λαοί είναι κατώτεροι υπάνθρωποι (γκοΐμ) που οφείλουν να θυσιάζονται για τους δικούς τους σκοπούς, είναι ένδειξη καλών προθέσεων για την ανθρωπότητα; Το να υποκρίνονται δολίως τα «θύματα» ρατσισμού, όταν οι ίδιοι έχουν αποδειχθεί οι μεγαλύτεροι ρατσιστές του κόσμου, προκειμένου να θολώνουν τα νερά στις συνειδήσεις των ανοήτων μαζών, είναι οι «αρετές» τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το ότι η ηθική τους, επιτρέπει την εκμετάλλευση, την πορνεία, την κτηνοβασία, την ακολασία, την φιλαργυρία, την αιμομιξία, τον βασανισμό, την προδοσία, τον μισανθρωπισμό, την εκδίκηση, το μίσος, τον φόνο, την κλοπή, την αισχροκέρδεια και την τοκογλυφία, αρκεί να μην ασκείται σε άλλον …εβραίο, τι μας δείχνει για το ποιόν τους;
    Η ιστορία έχει αποδείξει πολλάκις, πόσο δόλιος, ύπουλος και επικίνδυνος λαός υπήρξαν οι εβραίοι. Αυτός ήταν και ο λόγος που ιστορικά ο λαός αυτός, όπου μπόρεσε να εντοπιστεί συλλογικά, εκδιώχθηκε. Αυτό βέβαια, αποτέλεσε επιδιωκόμενο στόχο των ιδίων, που εκμεταλλευόμενοι τέτοια γεγονότα, τα χρησιμοποιούσαν για να τα εξαργυρώνουν σε συμπάθεια και ασυλία για το απάνθρωπο έργο τους!
    Μεγαλύτερος ιστορικά εχθρός τους (σύμφωνα με τις δικές τους παραδόσεις και γραφές) υπήρξαν οι Έλληνες, αφού οι ηθικές τους και τα πολιτισμικά τους αξιακά πρότυπα, υπήρξαν διαμετρικά αντίθετα με τα δικά τους! Αυτός είναι και ο λόγος που η εορτή της Χανουκά, έχει ιδιαίτερη αξία την παράδοσή τους, αφού αποτελεί ιστορική υπενθύμιση της (στιγμιαίας) νίκης τους επί των προαιώνιων εχθρών τους!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ απλώς εξήγησα γιατί επανεστάτησαν οι Εβραίοι, ένα δικαίωμα που ούτως ει άλλως είχαν. 'Ολα τα υπόλοιπα είναι άσχετα με το θέμα.

      Διαγραφή
    2. ΕΙΝΑΙ "ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ" ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ? ΕΓΩ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΛΥ "ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ" ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΙΟΥ (ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΛΥΚΙΕ) ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ! ΕΞΗΓΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝΕ ΤΗΝ ΧΑΝΟΥΚΑ ΜΕ ΤΟΣΗ ΣΠΟΥΔΗ. ΕΞΗΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΕΛΕΥΚΙΔΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΧΟΙΡΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ? ΣΤΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΟΥ? ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΣΑΙ....
      Ο ΕΒΡΑΙΟΣΦΙΛΟΣ

      Διαγραφή
    3. ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ:
      Ο ΕΒΡΑΙΟΦΙΛΟΣ

      Υ.Γ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΓΝΩΣΤΕ ΡΑΒΒΙΝΕ, ΕΣΥ ΘΕΤΕΙΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΡΙΖΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ Η ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ? ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ.
      Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΑΤΕ....

      Διαγραφή
    4. Σχολιαστή «Εβραιόφιλε», θα σε παρακαλούσα αρχικά να είσαι λίγο ηπιότερος στους χαρακτηρισμούς σου, μιας και το ύφος του ιστολογίου αυτού χαρακτηρίζεται από μετριοπάθεια και ευγένεια, ιδίως σε ότι αφορά τους διαλόγους μεταξύ των σχολιαστών. Μπορείς λοιπόν να εκφράζεις τις απόψεις σου και τις αντιρρήσεις σου, με ευγένεια και επιχειρήματα προκειμένου να πείσεις και όχι να κατακρίνεις κάποιον που έχει μια άλλη άποψη!
      Χαίρομαι που κατανόησες το σχόλιό μου, ως απάντηση σε αυτό του ανώνυμου σχολιαστή, όμως θέλω να ξέρεις ότι σέβομαι την άποψή του, ακόμη και αν δεν συμφωνώ μαζί της καθολικά, ακόμα και εάν πρόκειται για εβραίο ή ραββίνο ή οτιδήποτε άλλο. Δεν σου κρύβω, ότι πραγματικά θα ήθελα να ήταν ραββίνος και να είχαμε διάλογο πάνω στο θέμα. Ποτέ δεν αρνούμαστε τον διάλογο, αντίθετα τον επιζητούμε!
      Παρακαλώ λοιπόν για ευπρέπεια στον διάλογο και σε προκαλώ σε συζήτηση μαζί μου ή μαζί του.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  27. Και εγώ "απλώς" απάντησα στην εξήγησή σου συμφωνώντας εν μέρει και θέτοντας στην συνέχεια ένα ερώτημα. Ελπίζω να μου επιτρέπεις αυτό το δικαίωμα!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η Ελληνική Εκδίκηση έρχεται πάντα απο την Μακεδονία…. μην κλαίς Αντώνη
    http://www.paraxeno.com/4385/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF/
    Πολύ καλό άρθρο στο οποίο σας έχουν λινκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΧΑΝΟΥΚΑ
    O Κώστας Πλεύρης στον ΕΚ 2/3 Αντιρατσιστικός Νόμος 2Mar'11
    https://www.youtube.com/watch?v=OAzXAidLcWg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ 06/01/2005 Μολιs πριν απο ενα μηνα ο Λαικοs Ορθοδοξοs Συναγερμοs Συμμετειχε δια του Αναπληρωτη προεδρου του ΛΑΟΣ Πρεσβη κ.Γ.Γεωργιου στιs εορταστικεs εκδηλωσειs ΧΑΝΟΥΚΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ!!!!!!!!!Το περιστερι εδειξε οτι προκειται περι κινητηs χημικηs τουαλεταs WC.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.