Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Απολλώνιος ο Τυανεύς και τα Θαύματα του


Γεννήθηκε το 60 μ.Χ. στα Τύανα της Καπαδοκίας και έμεινε γνωστός ως ο "Απολλώνιος ο Τυανέας". Γι αυτόν τον Έλληνα φιλόσοφο γράφτηκαν πολλά από τους μετέπειτα ιστορικούς, φιλόσοφους και συγγραφείς. Ήταν μία πολύ σημαντική προσωπικότητα που έδρασε και επηρέασε σημαντικά την πορεία της εξέλιξης της φιλοσοφικής σκέψης της εποχής του. Αναγνωρίστηκε ως "θείος Άνθρωπος" σχεδόν από όλους τους λαούς της Μεσογείου, στην εποχή του. Αργότερα όμως ξεχνιέται από τον πολύ κόσμο και συντροφεύει μόνο τη σκέψη εκείνων που αφιέρωσαν τη ζωή τους στη φιλοσοφία.

Καταγόταν από πλούσια οικογένεια και οι αναφορές για την γέννησή του είναι γεμάτες από συμβολικά στοιχεία. Αυτό συμβαίνει μόνο σε Ανθρώπους που έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην πορεία της Ανθρώπινης εξέλιξης.

Ο Φιλόστρατος γράφει πως η μητέρα του Απολλώνιου είδε ένα όνειρο λίγο πριν από τη γέννησή του. Της παρουσιάστηκε στο όνειρό της ένας θεός. Όταν τον ρώτησε για το μέλλον του παιδιού το οποίο θα γεννούσε, αυτός της απάντησε: Θα γεννήσεις Εμένα !

- Και ποιός είσαι εσύ τον ρώτησε εκείνη.
- Είμαι ο Π ρ ω τ ε ύ ς, ο θαλάσσιος γέρων.

Πράγματι ο Απολλώνιος, είχε την ικανότητα να προβλέπει το μέλλον σαν τον Πρωτέα, να ελέγχει όλες τις καταστάσεις και να διαφεύγει από κάθε κίνδυνο που συναντούσε.

Η μητέρα του Απολλώνιου, λίγο πριν τον γεννήσει πήγε σ' ένα λιβάδι για να μαζέψει λουλούδια. Εκεί νύσταξε και κοιμήθηκε, ενώ ένα σμήνος λευκών κύκνων την περικύκλωσε με σηκωμένα τα φτερά προς τον ουρανό, κάτω από τον ήχο ενός μελωδικού παιάνα. Καθώς ξυπνούσε από αυτήν την εξαίσια μελωδία γέννησε τον θεόσταλτο Απολλώνιο, χωρίς πόνο. Ταυτόχρονα, ένας κεραυνός σταλμένος από τον Δία έπεσε δίπλα του χωρίς να τον αγγίξει.

Από μικρή ηλικία φανερώθηκαν τα πλούσια χαρίσματά του. Είχε μεγάλη ευφυία, πολύ δυνατή μνήμη και έκφραζε ό,τι διάβαζε με πολύ μεγάλη ευφράδεια. Ο πατέρας του τον έστειλε σε ηλικία 14 χρόνων στην Ταρσό της Κιλικίας, δίπλα στον μεγάλο ρήτορα Ευθύδημο από τη Φοινίκη, για να τον διαπαιδαγωγήσει. Αργότερα πήγε στις Αιγές των Τυάνων, όπου μυήθηκε στη φιλοσοφία του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Χρύσιππου, του Επίκουρου και άλλων φιλοσόφων. Δήλωνε θαυμαστής του Πυθαγόρα και έζησε σύμφωνα με τα πρότυπα του Πυθαγορισμού. Δώρισε την έπαυλή του στον τότε Δάσκαλο της Πυθαγόρειας σχολής Εύξενο και από 16 χρονών άρχισε να ζεί πολύ πειθαρχημένα. Δεν έτρωγε κρέας παρά μόνο χόρτα και καρπούς. Έπινε μόνο νερό και απέφευγε οτιδήποτε προερχόταν από ζώα. Μόνιμη κατοικία του ήταν τα Ιερά.
Ο Απολλώνιος ο Τυανέας ήταν ένας πραγματικός φιλόσοφος. Αυτό φαίνεται όχι μόνο από τις Διδασκαλίες που διέδωσε, άλλα κυρίως από τον τρόπο που τις εφάρμοζε. Ήταν ένας πρακτικός φιλόσοφος και για κάθε διδασκαλία του έβρισκε ένα πεδίο εφαρμογής μέσα στην κοινωνία. Ο Φιλόστρατος αναφέρει πως σε κάθε χώρα που ταξίδευε έδινε συμβουλές στους άρχοντες οι οποίοι τις εφάρμοζαν προς όφελος όλων των ανθρώπων.

Δεν ήταν απλώς ένας ρήτορας αλλά ήταν ένας πραγματικός αναζητητής της αλήθειας. Μέσα από όλα τα φιλοσοφικά συστήματα αναζήτησε και βρήκε τις πιο εσωτερικές διδασκαλίες και τις έκανε τρόπο ζωής.

Ακολουθώντας πιστά τα διδάγματα του Πυθαγόρα ασκούσε αυστηρή δίαιτα για το σώμα και, σαν αποτέλεσμα της πνευματικής του εξέλιξης, άσκησε τον αυτοέλεγχο και την πενταετή σιωπή. Η πρακτική εφαρμογή των διδασκαλιών τού πρόσφερε τη δυνατότητα να αναπτύξει υπερφυσικές δυνάμεις σε τέτοιο βαθμό που οι άνθρωποι τον θεοποίησαν. Πάνω απ' όλα όμως, αυτό που χαρακτήρισε τον Απολλώνιο ήταν ότι σε όλη του την ζωή τον συνόδεψε η Αρετή.

Ταξιδεύοντας σχεδόν σε όλον τον τότε γνωστό κόσμο, σε Ανατολή και Δύση ήρθε σε επάφή με πολλά και διαφορετικά ιερατεία. Οι Ιερείς τον αποδέχτηκαν σαν ένα μεγάλο Ιερέα ο οποίος είχε την ικανότητα να επικοινωνεί με άλλες διαστάσεις και άλλα υπερανθρώπινα όντα. Σιγά-σιγά η φήμη του απλώθηκε σε όλες τις περιοχές της Παμφυλίας, της Κιλικίας, της Παλαιστίνης και της Αραβίας. Ταξίδεψε και στην Ινδία για να αναζητήσει εκεί τους Διδασκάλους για τους οποίους υπήρχε η φήμη ότι εφάρμοζαν τις διδασκαλίες που πρέσβευαν, για το καλό όλων των ανθρώπων. Έτσι ξεκίνησε ένα μακρυνό ταξίδι, αρκετά δύσκολο για την εποχή εκείνη και μέσα από θαυμαστές περιπέτειες φθάνει στη χώρα των φιλοσόφων.

Σε όλα τα ταξίδια του τον ακολουθούσαν μαθητές του. Ο Δάμις ήταν ο πιο πιστός και αργότερα έγραψε με κάθε λεπτομέρεια τη βιογραφία του Δασκάλου του. Με βάση αυτά τα γραπτά ο Φλάβιος Φιλόστρατος έγραψε τον βίο του Απολλώνιου του Τυανέα.

Υπάρχουν πολλές αναφορές για την ζωή και το έργο του μεγάλου φιλοσόφου. Τον αναφέρουν ο Δίων Κάσσιος, ο Αμμιανός Μαρκελίνος, ο Λουκιανός Ιεροκλής, ο Ευσέβιος, ο Κασσιόδωρος, ο Φώτιος και πολλοί άλλοι.

Ο γνωστός εσωτεριστής Ελφάς Λευϊ ερμηνεύει και αποκαλύπτει ερμητικές και αλχημικές διδασκαλίες που είναι διάσπαρτες μέσα στις αναφορές για τον Απολλώνιο. Η Έλενα Πέτροβνα Μπλαβάτσκυ αφιερώνει ένα ειδικό κεφάλαιο σε έναν από τους τόμους της Μυστικής Διδασκαλίας, κατατάσσοντας τον Απολλώνιο στους μεγαλύτερους Μυημένους Διδασκάλους όλων των εποχών.

Η παράληλη ανάπτυξη του χριστιανισμού, την εποχή εκείνη, είναι η βασική αιτία που η φήμη του Απολλώνιου καλύφθηκε με γκρίζα πέπλα και το έργο του έμεινε άγνωστο για πολλά χρόνια.

Ο Απολλώνιος ασχολήθηκε με την αναγέννηση και την διατήρηση σε υψηλά επίπεδα, των Ιερατείων τα οποία βρίσκονταν γύρω από τη Μεσόγειο. Ταξίδεψε στην Κύπρο, την Έφφεσο, τη Χίο, τη Ρόδο, την Κρήτη, την Αθήνα και τη Σπάρτη. Αργότερα επισκέφτηκε την Αίγυπτο, την Ιταλία και την Ισπανία. Ήρθε σε επαφή με Ρωμαίους αυτοκράτορες, τους οποίους συμβούλεψε και τους έστρεψε προς το Καλό. Η θέλησή του για την αυστηρή εφαρμογή των Διδασκαλίων με στόχο το κοινό Καλό, τον έφερε σε σύγκρουση με το κατεστημένο κι έτσι φυλακίστηκε και εκδιώχθηκε από τον Δομιτιανό. Γρήγορα όμως ελευθερώθηκε και συνέχισε απτόητος το ιερό του έργο.

Μια προσεκτική μελέτη των αναφορών για τον Απολλώνιο αποκαλύπτει ότι ο μεγάλος αυτός φιλόσοφος εκδήλωνε πολύ φυσικά με απλό και αποτελεσματικό τρόπο τις υπαρανθρώπινες δυνάμεις του. Θεράπευσε πάρα πολλούς ανθρώπους από ανίατες ασθένειες, εμφανιζόταν σε πολλά και διαφορετικά μέρη ταυτόχρονα, έκανε προγνώσεις για το άμεσο μέλλον που σε λίγες μέρες επαληθεύονταν, καταλάβαινε όλες τις γλώσες χωρίς ποτέ ο ίδιος να τις έχει διδαχθεί και τέλος του αποδίδονται ακόμα και αναστάσεις νεκρών.

Ο ίδιος δεν έκανε επίδειξη των δυνάμεών του, άλλα βοηθούσε ανθρώπους και λαούς που είχαν άμεση ανάγκη, με στόχο την απαναφορά των ανθρώπων στο σωστό δρόμο. Έτσι προκάλεσε το θαυμασμό και την αποδοχή χιλιάδων ανθρώπων άλλα και τη συκοφαντία και τη διαστρέβλωση των ενεργειών του από άλλους.

Αν κάποιος έχει τη δυνατότητα να εμβαθύνει πιο πολύ στη μελέτη και την έρευνα για την ζωή και το έργο του Απολλώνιου, καταλαβαίνει ότι ο Απολλώνιος ξεφεύγει από τα ανθρώπινα πλαίσια. Τον βλέπουμε να διορθώνει και να κατευθύνει ιερείς και ιερατεία για να αποκατασταθεί με πιο σωστό τρόπο η επικοινωνία των ανθρώπων με το θείο. Διδάσκει τον σφαιρικό τρόπο αντίληψης των πραγμάτων, την ανεκτικότητα στο διαφορετικό, την αναζήτηση της αλήθειας και την αποφυγή από τον φανατισμό και τον δογματισμό που βλάπτει τους ανθρώπους. Δίνει σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια της καθημερινής ζωής του απλού ανθρώπου, γι αυτό τον βλέπουμε να κατευθύνει βασιλείς άλλα και να συγκρούεται με το κατεστημένο της εποχής, αμετακίνητος.

Η ζωή και του έργο του Απολλώνιου του Τυανέα μπορεί να αποτελέσει πρότυπο και πηγή πρακτικών Διδασκαλιών, για όποιον θέλει να ακολουθήσει ένα δρόμο εξέλιξης, ένα δρόμο μαθητείας με ανοιχτό μυαλό και χωρίς προκαταλήψεις, με στόχο έναν καλύτερο άνθρωπο και μια καλύτερη κοινωνία.

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑΣ

Τον πλησίασε ο Δάμις ο Νίνιος, για τον όποιο ανέφερα στην αρχή πως ταξίδεψε μαζί του, αφομοίωσε την σοφία του και διέσωσε πολλά σχετικά με την ζωή του. Αυτός, θαυμάζοντας τον και επιθυμώντας να τον ακολουθήσει στο ταξίδι του, του είπε: «Ας φύγουμε, Απολλώνιε, εσύ ακολουθώντας τον θεό κι εγώ εσένα. Θα δεις πως αξίζω. «Αν δεν γνωρίζω τίποτε άλλο, ξέρω σίγουρα τον δρόμο που οδηγεί στην Βαβυλώνα, τις πόλεις πού συναντάει κανείς και τα χωριά, γιατί πρόσφατα επέστρεψα από κει, όπου υπάρχουν πολλά αγαθά. Ακόμη ξέρω τις βαρβαρικές γλώσσες, πού είναι διαφορετικές. «Άλλη είναι των Αρμενίων, άλλη των Μήδων και Περσών, άλλη των Καδουσίων. «Εγώ, φίλε μου», είπε ο Απολλώνιος, «όλες τις καταλαβαίνω, χωρίς να έχω μάθει καμμία». Ο Νίνιος απόρησε και ο Απολλώνιος του είπε: «Μην απορείς που ξέρω όλες τις ανθρώπινες γλώσσες, γιατί ξέρω ακόμη κι αυτά πού αποσιωπούν οι άνθρωποι». Ο Ασσύριος, μόλις άκουσε αυτά, ένιωσε δέος και τον έβλεπε σαν θεό. «Άρχισε να τον συναναστρέφεται, να ωφελείται από την σοφία του και να απομνημονεύει όσα μάθαινε» (Κεφ. Α΄ XIX ). Και γρήγορα έδωσε αποδείξεις για του λόγου το αληθές στην Περσία όταν μιλώντας Περσικά: «Ό ευνούχος εξεπλάγη, επειδή έβλεπε πως ούτε διερμηνέα χρειαζόταν και επίσης απαντούσε με ευκολία και άφοβα. Του είπε λοιπόν παρακλητικά, αλλάζοντας πια τον τόνο της φωνής του: «Για όνομα του θεού, ποιος είσαι;» Παίρνοντας τον λόγο ο Απολλώνιος του είπε: «Επειδή ρωτάς με μετριοπάθεια και ανθρώπινα, άκου ποιος είμαι. Είμαι ο Τυανέας Απολλώνιος και πηγαίνω στον βασιλιά των Ινδών για να γνωρίσω την χώρα του. Θα ήθελα όμως να συναντήσω και τον δικό σου βασιλιά, διότι όσοι τον συνάντησαν λένε πως δεν είναι κακός, αν βέβαια είναι αυτός ο Ουαρδάνης που κάποτε είχε χάσει την εξουσία του και τώρα την έχει ξανααποκτήσει». «Αυτός είναι, θεϊκέ Απολλώνιε», είπε. «Από παλιά έχουμε ακούσει για σένα» (Κεφ. Α΄ XXI).

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ

Συνέβη στην Έφεσο σε μία από τις ομιλίες του προς τους κατοίκους της πόλεως. Περιγράφει ο Φιλόστρατος. «Κάποτε που μιλούσε σχετικά με την κοινοκτημοσύνη και δίδασκε ότι τα μέλη της κοινωνίας πρέπει να αλληλοβοήθιουνται, πάνω στα δέντρα κάθονταν σπουργίτια σιωπηλά και μόνο ένα απ' αυτά πέταξε βγάζοντας φωνή σαν να ήθελε να παρακίνηση τα υπόλοιπα για κάτι. Αυτά, μόλις άκουσαν την φωνή, σηκώθηκαν και πέταξαν φωνάζοντας κάτω από την καθοδήγηση του ενός. Ο Απολλώνιος συνέχισε την ομιλία του γιατί ήξερε τι έκανε τα σπουργίτια να πετάξουν. Δεν το εξήγησε όμως στους άλλους. Επειδή παρ' όλα αυτά όλοι σήκωσαν τα μάτια τους ψηλά κοιτάζοντας τα πουλιά και μερικοί από άγνοια θεώρησαν το περιστατικό αξιοπερίεργο, ο Απολλώνιος ξέφυγε από την ροή του λόγου του και είπε: «Ένα παιδί, ενώ μετέφερε σιτάρι μέσα σε δοχείο, γλίστρησε. Στην συνέχεια συγκέντρωσε τους σπόρους απρόσεχτα και έφυγε, αφήνοντας πολλούς σκόρπιους στο τάδε στενό. Το σπουργίτι αυτό είχε την τύχη να δη το συμβάν και ήρθε να αναγγείλει και στα άλλα το απρόσμενο εύρημα και να τα καλέσει να συμφάγουν».

Οι περισσότεροι ακροατές έφυγαν να πάνε εκεί, και ο Απολλώνιος συνέχισε να μιλάει σ' αυτούς που παρέμειναν συνεχίζοντας τον λόγο που είχε στο μυαλό του περί κοινοκτημοσύνης. Όταν ήρθαν και οι άλλοι, φωνάζοντας και γεμάτοι θαυμασμό, είπε: «Βλέπετε με πόση επιμέλεια τα σπουργίτια φροντίζουν το ένα το άλλο και χαίρονται μ' αυτήν την κοινοκτημοσύνη. Εμείς απαξιούμε για κάτι τέτοιο κι αν δούμε κάποιον να μοιράζεται ό,τι έχει με άλλους, τον κατηγορούμε για σπατάλη, έπαρση και τα παρόμοια, ενώ αυτούς πού φροντίζει τους λέμε παράσιτα και κόλακες» (Βιβλίο Δ΄ κεφ. III).


Ο ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟΝ ΛΙΜΟ ΤΗΣ ΕΦΕΣΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΗΘΕΝ ΤΥΦΛΟΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ
«Αφού συγκέντρωσε τους Εφέσιους, τους είπε: «Κουράγιο, σήμερα θα σταματήσω την αρρώστια». Αμέσως συγκέντρωσε μικρούς και μεγάλους στο θέατρο, όπου υπήρχε άγαλμα του Αποτρόπαιου. Εκεί είδε την μορφή ενός γέρου με μάτια μισόκλειστα τεχνητά, σαν τυφλά, πού κρατούσε σακκούλι με ένα κομμάτι ψωμί και ήταν ρακένδυτος με σιχαμερό πρόσωπο. «Έβαλε γύρω του τους Εφέσιοι και είπε: «Χτυπάτε τον εχθρό των θεών, αφού μαζέψετε όσο το δυνατόν περισσότερες πέτρες». Οι Εφέσιοι απορούσαν με τα λόγια του και θεωρούσαν φοβερό να σκοτώσουν ένα ξένο, πού βρισκόταν σε τόσο άθλια κατάσταση, και τους ικέτευε και ζητούσε το έλεος τους. Ωστόσο, ο Απολλώνιος επέμενε να τους παρακινεί να ρίχνουν πάνω του και να μην τον αφήσουν να φύγει. Μόλις άρχισαν μερικοί να ρίχνουν πέτρες, αυτός, πού φαινόταν τυφλός, είδε. Τα μάτια του φάνηκαν γεμάτα φωτιά. Οι Εφέσιοι κατάλαβαν ότι υπήρχε κάποιος δαίμονας και πέταξαν πέτρες μέχρι που τον σκέπασαν με λίθινη στήλη. Μετά από λίγο ο Απολλώνιος τους είπε να απομακρύνουν τις πέτρες και να αναγνωρίσουν το θηρίο που είχαν σκοτώσει. Αφού λοιπόν ξεσκεπάστηκε αυτός που νόμιζαν ότι είχαν χτυπήσει, εκείνος είχε εξαφανισθεί και στην θέση του αντίκρισαν ένα σκύλο, παρόμοιο στην μορφή με τα σκυλιά των Μολοσσών και στο μέγεθος ίσο με το πιο μεγάλο λιοντάρι, λιωμένο από τις πέτρες, πού έβγαζε αφρούς από τα στόμα όπως οι λυσσασμένοι» (Βιβλίο Δ΄ κεφ. Χ).

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΥ

Αυτό το θαύμα συνέβη στην Αθήνα όταν ένας νέος από την Κέρκυρα περιγέλασε την προτροπή τού Απολλώνιου σε μία ομιλία του, να μην πίνουν από το σπονδικό ποτήρι, άλλα να το φυλάνε μόνο για τις σπονδές για τους θεούς. Όταν λοιπόν ο νέος συνέχισε να γελάει και να υβρίζει έτσι τους θεούς τότε: «τον κοίταξε και είπε: «Δεν είσαι εσύ ο υβριστής άλλα ο δαίμονας πού σε κυρίευσε χωρίς να το ξέρεις». Πράγματι ο νέος είχε κυριευθεί από δαίμονα εν αγνοία, του, διότι γελούσε για πράγματα που σε άλλους δεν προκαλούσαν γέλιο, έκλαιγε χωρίς αιτία, μιλούσε μόνος του και τραγουδούσε. Πολλοί νόμιζαν ότι η ορμή της νιότης του οδηγούσε σ' αυτά. «Όμως εκείνος αποτελούσε φερέφωνο του δαίμονα και έμοιαζε μεθυσμένος, με τις ανοησίες πού έκανε τότε. Όταν τον κοίταξε ο Απολλώνιος, το δαιμόνιο έβγαλε φωνή φοβισμένη και οργισμένη, σαν άνθρωπος πού καίγεται ή βασανίζεται, και ορκίσθηκε να εγκατάλειψη τον νέο και να μην κατακυρίευση κανέναν άλλο άνθρωπο. Όταν ο Απολλώνιος οργισμένος, σαν αφέντης που μιλούσε σε δούλο του αναξιόπιστο, πανούργο, αναιδή και τα παρόμοια, του είπε να αποδείξει με σημάδι ότι πράγματι έτσι θα έκανε, του είπε: «Θα ρίξω κάτω τον δείνα ανδριάντα», δείχνοντας προς την Βασιλική στοά, όπου διαδραματιζόταν το περιστατικό. Ο ανδριάντας κουνήθηκε πρώτα και έπειτα έπεσε. Ποιος θα μπορούσε να περιγραφή τον θόρυβο που ακολούθησε και το χειροκρότημα των παρευρισκομένων για το θαύμα, τότε ο νέος, σαν να είχε μόλις ξυπνήσει, έτριψε τα μάτια του και κοίταξε προς τον ήλιο. Επειδή όλοι είχαν στραμμένο το βλέμμα τους πάνω του, ντράπηκε. Είχε χαθεί το αδιάντροπο ύφος του κι οι τρελές ματιές του από δώ κι από κει και είχε επανέλθει στο φυσιολογικό του σαν να είχε θεραπευθεί με φάρμακα. Παράτησε τις πολυτελείς χλαμύδες και τα ελαφριά ενδύματα, και γενικά τον Συβαριτικό τρόπο ζωής, έγινε εραστής τής λιτότητας και τού φιλοσοφικού τρίβωνα, και απογυμνώθηκε από τις παλιές του συνήθειες για να υιοθέτηση εκείνες τού Απολλώνιου» (Βιβλίο Δ΄ κεφ. XX )

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΚΡΗΣ ΚΟΡΗΣ

«Ενα από τα σημαντικότερα θαύματα του μεγάλου διδασκάλου ήταν αυτό που συνέβη στην Ρώμη, που μας το περιγράφει και αυτό με αρκετές λεπτομέρειες ο Φιλόστρατος. «Ένα από τα θαύματα του Απολλώνιου είναι και το έξης. Μία κοπέλα είχε πεθάνει, όπως φαινόταν, τον καιρό του γάμου της και ο γαμπρός ακολουθούσε το φέρετρο θρηνώντας για τον ανολοκλήρωτο γάμο. Μαζί του θρηνούσε όλη η «Ρώμη γιατί η κοπέλα καταγόταν από οικογένεια υπάτων. Ο «Απολλώνιος έτυχε να παρευρεθεί σ' αυτή την συμφορά και είπε: «Αφήστε κάτω το φέρετρο κι εγώ θα δώσω τέλος στα δάκρυα που χύνετε για την νέα». Αμέσως ρώτησε το όνομα της κοπέλας. Οι περισσότεροι νόμισαν πώς θα εκφώνηση λόγο, σαν τους επικήδειους που συνήθιζαν θρήνους, όμως ο «Απολλώνιος το μόνο που έκανε ήταν να αγγίξει την κοπέλα και, αφού ψιθύρισε κάτι, ξύπνησε την κοπέλα από τον φαινομενικό θάνατο. Η νέα έβγαλε μία φωνή και επέστρεψε στο σπίτι του πατέρα της, όπως η Άλκηστη, όταν ο Ηρακλής την ξαναέφερε στην ζωή. Οι συγγενείς ήθελαν να του δώσουν χρηματική αμοιβή εκατόν πενήντα χιλιάδες, όμως τους είπε να κρατήσουν τα χρήματα για την προίκα της νέας» (ΧLV).

ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ «ΟΠΤΑΣΙΑΣ» ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ

Το 81 μ.Χ. βασιλεύει στην Ρώμη ο Δομιτιανός. Αρχικά βασίλευσε καλά, αλλά στην συνέχεια η βασιλεία του έγινε μία αφόρητη τυραννία για τους υπηκόους του. Οι κατηγορίες του Απολλώνιου κατά του Αυτοκράτορα και η αλληλογραφία του με τους φίλους του Ρούφο, Όρφιτο και Νέρβα που εξόρισε ο Δομιτιανός το 92 μ.Χ. από την Ρώμη ο Δομιτιανός, έγιναν οι βασικές αιτίες για την σύλληψη του και τις κατηγορίες εναντίον του. Φυλακίζεται, δικάζεται, και την ημέρα της δίκης του εξαφανίζεται μέσα απ' το δικαστήριο και παρουσιάζεται 200 χιλιόμετρα πιο μακρυά στον χώρο της Δικαιαρχίας, όπου είχε στείλει πριν τον Δάμι προφητεύοντας του να πάει εκεί και να περιμένει, μαζί με τον Δημήτριο όταν ακόμα ευρίσκετο στην φυλακή. «Ας αφήσουμε όμως και πάλι τον Φιλόστρατο να μας διηγηθεί.

«Ο Δάμις είχε ξεσπάσει σε δάκρυα και είπε: «Άραγε, θεοί, θα ξαναδούμε ποτέ τον καλό και ενάρετο φίλο;». Ο Απολλώνιος που ήδη είχε παρουσιασθεί στο σπήλαιο των νυμφών, τον άκουσε και είπε: «Θα δείτε ή μάλλον ήδη τον είδατε». «Ζωντανό;» είπε ο Δημήτριος «γιατί αν είσαι πεθαμένος, δεν θα σταματήσουμε να θρηνούμε για σένα». Ο Απολλώνιος άπλωσε το χέρι του και είπε: «Πιάσε με, κι αν σου ξεφύγω, είμαι οπτασία που ήρθε από τον κόσμο της Περσεφόνης, σαν κι αυτές πού στέλνουν οι θεοί του κάτω κόσμου σε όσους η λύπη τους είναι δυσβάσταχτη. «Αν με ακουμπήσεις και δεν χαθώ, πείσε και τον Δάμι ότι είμαι ζωντανός και δεν έχω χάσει το σώμα μου». Δεν μπορούσαν πια να είναι δύσπιστοι, σηκώθηκαν, τον αγκάλιασαν, τον φιλούσαν και τον ρωτούσαν για την απολογία. ο Δημήτριος νόμιζε πως δεν είχε καν απολογηθεί, γιατί αλλιώς θα θανατωνόταν ακόμα και χωρίς να έχει αποδειχθεί η ενοχή του. Ο Δάμις είχε την γνώμη πως είχε απολογηθεί, όμως συντομότερα απ' ό,τι περίμεναν, γιατί δεν φανταζόταν πως είχε τελειώσει την απολογία του εκείνη την μέρα. Ο Απολλώνιος είπε: «Έχω απολογηθεί, φίλοι μου, και απαλλάχθηκα από την κατηγορία. Η απολογία μου τελείωσε σήμερα, πριν από λίγες ώρες, όταν κόντευε πια μεσημέρι». «Πώς λοιπόν», είπε ο Δημήτριος, «κατάφερες να κάλυψης τόσο μεγάλη απόσταση σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;». Ο Απολλώνιος είπε: «Έκτος από ιπτάμενο κριάρι και φτερά κολλημένα με κερί φαντάσου ό,τι άλλο θέλεις και θεώρησε αυτό το ταξίδι θεϊκό έργο». «Πάντα πίστευα», είπε ο Δημήτριος, «πως οι πράξεις και τα λόγια σου είναι θεόπνευστα, και σε κάποιο θεό οφείλεται αυτό που τώρα συμβαίνει» (XII).

Αυτά τα φοβερά λοιπόν συνέβησαν, όταν ο Απολλώνιος θα έπρεπε κανονικά να εκείτο νεκρός κάπου στην «Ρώμη, αφού οι κατηγορίες πού είχε δεχθεί, οδηγούσαν σίγουρα στην ποινή του θανάτου. Και ποιες ήταν οι κατηγορίες εναντίον του;

Πρώτον: Συνωμοσία κατά του αυτοκράτορα, μαζί με τον κύκλο του Νέρδα.

Δεύτερον: Κατηγορία Μαγείας κυρίως λόγω της μαντικής ικανότητας του Απολλώνιου.

Τρίτον: Κατηγορία ότι το πλήθος λόγω των ικανοτήτων του, των θαυμάτων και των προφητιών του, τον λατρεύει σαν θεό.

Και η απάντηση του Απολλώνιου σε όλα αυτά; Ενώ οι φίλοι του και μαθητές του, ο Δημήτριος και ο Δάμις τον συμβούλευαν να φύγει στην Αίγυπτο ή την Λιβύη για να σωθεί, αυτός αντίθετα αποκρούει τις προτάσεις φυγής και παρουσιάζεται αυθόρμητα στην «Ρώμη για να δικασθεί. «Ήξερε και πάλι προφανώς ότι θα επακολούθηση.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ

Σε μεγάλα γηρατειά, κοντά στα 100, πραγματοποιείται το μέγα γεγονός της ανάληψης του Απολλώνιου στους ουρανούς. το δρώμενο στην Κρήτη καθόλου τυχαία, εκεί δηλαδή όπου όλα ξεκίνησαν, συνετέλεσθησαν πρώτα τα οργανωμένα αρχαία Ελληνικά Μυστήρια, στην μητρίδα του Μίνωα και του Ραδάμανθυ δύο εκ των τριών κριτών του κάτω κόσμου και συγκεκριμένα στο ιερό σπήλαιο της Δίκτυνας, της πότνιας θηρών, της κυρίας των θηρίων, όχι τυχαία και αυτό περιγράφει πάλι ο Φιλόστρατος: «Λοιπόν λένε πως πέθανε στην Λίνδο και πως μπήκε στο ιερό της Αθηνάς και εκεί εξαφανίσθηκε. Στην Κρήτη λένε κάτι πιο θαυμαστό απ' ό,τι στην Λίνδο ότι δηλαδή ο Απολλώνιος ζούσε στην Κρήτη τότε που τον θαύμαζαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά και ότι πήγε αργά το βράδυ στο ιερό της Δίκτυννας. Το ιερό αυτό φυλάγεται από σκυλιά γιατί μέσα υπάρχουν πολλά πλούτη και λένε οι Κρητες πως τα σκυλιά αυτά είναι το ίδιο άγρια με τις αρκούδες ή οποιοδήποτε άλλο άγριο θηρίο. Όμως όταν πλησίασε ο Απολλώνιος, δεν γαύγισαν καθόλου, αντίθετα, τον πλησίασαν κουνώντας την ουρά, έτσι όπως δεν έκαναν ούτε σε κάποιον πολύ γνωστό. Οι φύλακες του Ιερού τον συνέλαβαν με την κατηγορία πως είναι μάγος και ληστής και τον έδεσαν λέγοντας πως έρριξε στα σκυλιά λίγο κρέας και σώπασαν. Ο Απολλώνιος τα μεσάνυχτα λύθηκε, φώναξε αυτούς που τον είχαν δέσει για να τον δουν, έτρεξε προς τις πόρτες του ιερού που άνοιξαν διάπλατα και έκλεισαν μόλις βγήκε, όπως ήταν κλεισμένες προηγουμένως, και ακουστήκαν παρθένες που τραγουδούσαν το έξης τραγούδι: «Πορεύσου από την γη, πορεύσου στον ουρανό, πορεύσου», δηλαδή ανέβα πάνω από τη γη» ΒΙΒΛΙΟ Θ»΄ ΚΕΦ. XXX

Μετά την ανάληψη του Απολλώνιου πολλές συζητήσεις εγένοντο σχετικά με το απίστευτο γεγονός της αναλήψεως του. Πολλοί δεν το πίστευαν και πεισματικά αρνούντο ότι συνέβη. Μία τέτοια περίπτωση μας περιγράφει και ο Φιλόστρατος ότι συνέβη στα Τύανα αρκετό καιρό μετά όταν: «Είχε πάει στα Τύανα ένας θρασύς νέος, έτοιμος για φιλονικία και χωρίς διάθεση να παραδεχθεί την αλήθεια. ο Απολλώνιος είχε ήδη φύγει από τους ανθρώπους, ωστόσο όλοι εξακολουθούσαν να είναι έκπληκτοι για την μεταβολή της φύσης του, κανείς όμως δεν τολμούσε να πει πως δεν είναι αθάνατος. Γι' αυτό και οι περισσότερες συζητήσεις αφορούσαν την ψυχή, γιατί ήταν εκεί και πολλοί νέοι πού είχαν έφεση προς την σοφία. Ο νέος όμως περί ου ο λόγος, δεν συμφωνούσε καθόλου με την αθανασία της ψυχής και είπε: «Εγώ, φίλοι, εδώ και δέκα μήνες σχεδόν παρακαλώ τον Απολλώνιο να μου αποκάλυψη την αλήθεια σχετικά με την ψυχή, όμως είναι τόσο νεκρός που δεν μ' ακούει που τον παρακαλώ ούτε με πείθει για την αθανασία του». «Έτσι είπε ο νέος, και μετά από πέντε μέρες, ενώ συζητούσαν για τα ίδια πράγματα κι αυτόν τον πήρε ο ύπνος εκεί που μιλούσαν και οι άλλοι νέοι ήταν απασχολημένοι με τα βιβλία και με γεωμετρικούς τύπους που τους χάραζαν πάνω στην γη, πετάχθηκε από τον ύπνο του σαν μανιασμένος και, μισοκοιμισμένος ακόμα, με τον ιδρώτα του να τρέχει ποτάμι, φώναζε: «Σε πιστεύω». Όταν τον ρώτησαν τι έχει πάθει «δεν βλέπετε», είπε, «τον σοφό Απολλώνιο που είναι ανάμεσα μας, ακούει τις συζητήσεις μας και ψάλλει ραψωδίες υπέροχες για την ψυχή;» «Πού είναι;» του είπαν «δεν τον βλέπουμε πουθενά, αν και θα το θέλαμε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ανθρώπινο αγαθό». «Φαίνεται πως μόνο σε μένα παρουσιάσθηκε για να με πείσει για όσα δεν πίστευα», είπε ο νέος. «Ακούστε τι λέει: Η ψυχή είναι αθάνατη και δεν ανήκει σε σένα, αλλά στην θεία πρόνοια. Το σώμα μαραίνεται κι αυτή σαν γρήγορο άλογο ελευθερώνεται από τα δεσμά, φεύγει γρήγορα και γίνεται ένα με τον ελαφρό αέρα αποδοκιμάζοντας την φοβερή και δυσβάσταχτη φροντίδα. Τι θα κερδίσεις μ' αυτά; Κάποτε, που δεν θα υπάρχεις πια, θα τα πιστέψεις.

Όσο είσαι ζωντανός γιατί προσπαθείς να βρεις εξηγήσεις σ' αυτά; Αυτό ήταν σαφής ομιλία του Απολλωνίου, σαν λόγια θεού, για τα μυστήρια της ψυχής για να βαδίζουμε εύθυμοι και με γνώση της φύσης μας στον δρόμο που ορίζουν οι Μοίρες. Τάφο ή κενοτάφιο τους ανδρός δεν είδα πουθενά, παρ' όλο που επισκέφτηκα το μεγαλύτερο τμήμα της γης. Παντού λέγονται ιστορίες παράδοξες που μιλούν για την θεϊκή φύση του. Στο ιερό του στα Τύανα γίνονται τελετές που ταιριάζουν σε βασιλιάδες γιατί ακόμα και αυτοί τον θεωρούσαν άξιο να τιμάται με τον τρόπο που τιμώνται οι ίδιοι» (ΒΙΒΛΙΟ Θ΄, Κεφ. ΧΧΧΙ)


Πηγή: http://strangehellas.blogspot.gr/

30 σχόλια:

 1. Ακολουθεί η συνέχεια του διαλόγου που υπάρχει στην ανάρτηση "Εννέα τρόποι ενδυνάμωσης για να αντέξεις κάθε δυσκολία"!
  ΛΥΚΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φίλε Αρμαγεδών, ο μαθηματικός Κ. Καραθεοδωρή υπήρξε σύγχρονος του Αλ. Αϊνστάιν. Στην προσπάθεια του δευτέρου να συλλάβει την θεωρία της Σχετικότητας (καθότι ήταν Φυσικός και όχι μαθηματικός), χρειάστηκε την βοήθεια του Έλληνα Καραθεοδωρή, κορυφαίου μαθηματικού της εποχής, να του εξηγήσει το πρόβλημα των κλειστών τροχιών χρόνου και τους κανονικούς μετασχηματισμούς. Ο Αϊνστάιν εντυπωσιάστηκε με τις εξηγήσεις του μεγάλου δασκάλου και τον ευχαρίστησε, όμως για να είμαστε δίκαιοι, την θεωρία της σχετικότητας επινόησε ο Αϊνστάιν, μόνος του. Ο Καραθεοδωρή ήταν σπουδαίος διδάσκαλος των μαθηματικών και ίδρυσε πανεπιστήμιο (με δικά του χρήματα) στη Σμύρνη. Μόνο που δυστυχώς δεν πρόλαβε να λειτουργήσει, αφού το έκαψαν οι φίλοι μας οι Τούρκοι με την καταστροφή της Σμύρνης. Ναι, τότε που (κατά Δραγώνα) συνωστίσθηκε το πλήθος στο λιμάνι, για να πάει κρουαζιέρα στην Ελλάδα…!
  Ο Γκιόλβας και αυτός σύγχρονος των Αϊνστάιν και Καραθεοδωρή, υπήρξε εξίσου σπουδαίος πυρηνικός φυσικός, με πάνω από 80 δικές του ευρεσιτεχνίες, με πολύ υψηλής τεχνολογίας επινοήσεις, κάποιες από τις οποίες χρησιμοποιούνται και σήμερα από την ΝΑΣΑ και την πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ. Μαζί με τους Λευκοφρύδη, Πασά, Μποδοσάκη και αργότερα Ωνάση (και πολλούς άλλους) συνασπίστηκαν προκειμένου να προσδώσουν στην Ελλάδα τεχνολογική υπεροχή και κύρος, καθώς και να της δώσουν τα όπλα προκειμένου να μπορέσει η Ελλάδα να υπερισχύσει σε όλα τα επίπεδα, έναντι των εχθρών της και ιδίως του Σιωνισμού και των σκοτεινών του επιδιώξεων. Όμως το εγχείρημα, κατέληξε άδοξα, αφού τα σχέδια διέρρευσαν στα χέρια των εχθρών και κάποιοι από αυτούς (π.χ. Ωνάσηδες) εξοντώθηκαν με όλους τους τρόπους…! Βέβαια, έγιναν κάποιες σημαντικές κινήσεις, σε τελείως μυστικό επίπεδο, απειλήθηκε πραγματικά το σιωνιστικό κατεστημένο, ενώ υπάρχει και τώρα συνέχεια αυτής της προσπάθειας που έκαναν εκείνοι. Τα περί ιδρύσεως της «ομάδας Ε» που τους αποδίδεται, μάλλον πρόκειται για σιωνιστική διαβολή, παρά για πραγματικότητα, προκειμένου να καθοδηγήσει τους Έλληνες στον εφησυχασμό ότι «θα έρθει ο Δίας να μας σώσει και θα ξυπνήσει μέσα μας το Ιχώρ», οπότε δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι εμείς, αφού θα γίνουν όλα αυτόματα!
  Κατάλαβες τώρα φίλε Α-Ω, γιατί δεν πιστεύω στον «από μηχανής Θεό» (πολύ θα βόλευε το σύστημα), αλλά μόνο στο «συν Αθηνά, και χείρα κίνει»!
  Πάντα υπάρχει άνωθεν βοήθεια, αν πρώτα εμείς δείξουμε προσπάθεια και εξέλιξη. Αν κάτσουμε αδρανείς, καμία άνωθεν βοήθεια δεν θα προστρέξει.
  Μην περιμένουμε απ’ τους άλλους, αυτά που μπορούμε (και οφείλουμε) να κάνουμε μόνοι μας!
  Σήμερα υπάρχουν νομίζετε άξιοι Έλληνες, όπως εκείνοι (Καραθεοδωρή, Γκιόλβας, κτλ), που να εργάζονται σιωπηλά για το στοιχείο Ελ;
  ΛΥΚΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ χαίρομαι που επιτέλους αναρτήθηκε άρθρο για τον Απολλώνιο Τυανέα!
  Έπρεπε βεβαια να σας πω πρώτα καλημέρα....συγγνώμη!
  Στην προηγουμενη ανάρτηση από όπου μεταφέρθηκε η συζήτηση σας τόνισα πως κι εγώ τείνω προς το ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ.........απλός παρέθεσα το ΑΠΟΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ ως πρόταση δημιουργίας άρθρου η συζήτησης,μη γνωρίζοντας πως έχει συζητηθεί παλαιότερα!Γνωρίζετε πολύ καλά πως δεν παρακολουθώ το blogg πολύ καιρό τώρα και ξαναμπήκα μετά από προτροπή του ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ στο ξυπνήστε ρε.....
  Τώρα για την συγκεκριμένη ομάδα δεν γνωρίζω πολλά πράγματα........ποτε δεν θέλησα να ασχοληθώ εκτενέστερα γιατί κάτι μου έλεγε στο υποσυνείδητο μου πως θα έχανα τον χρόνο μου διαβάζοντας για τους E και την περιβόητη υπεροχη της φίλης μας!Πιστεύω πως για να υπερέχεις πραγματικά των άλλον θα πρέπει να έχεις δουλέψει σκληρά για αυτό!
  Και αν τελικά καταφέρεις να υπερέχεις θέλει μεγάλη προσοχή και σύνεση ως πως το πως είσαι διατεθειμένος να χρησιμοποιήσεις την υπεροχη σου!
  Βεβαια δεν θα με χάλαγε καθόλου να διαπίστωνα στην πορεία πως όντως υπάρχει μια ομάδα επιστημόνων και λοιπόν καλοπροαίρετων ανθρώπων και Ελλήνων που εργάζεται για να αποτρέψει τον σιωνιστικό υλισμό προς όφελος του Ελληνικού πνεύματος!
  Α-Ω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Α-Ω σου παραθέτω ένα link με περισσότερες πληροφορίες για τομ Γκιόλβα αλλά και την περιρρέουσα κατάσταση κατά των εφευρετών αυτού του τόπου .
   http://pekp.gr/?p=17592
   Μέσα από αυτό το άρθρο θα εντοπίσεις και τις επιτηδευμένες ενέργειες κατά ατόμων που θέλησαν να προσφέρουν αλλά προδόθηκαν καθώς και την ιδιαιτερότητα της "απομάκρυνσης" μεγάλων μυαλών από τους πολιτικούς που επί σχεδόν σαράντα χρόνια επιλέξαμε να μας εκπροσωπούν , ο κάθε ένας μας για διαφορετικούς λόγους .

   Γενάτε ύψιστο θέμα τόσο για θέματα ασφαλείας, αλλά και πλέον ολοφάνερης ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΣΙΑΣ , από το σύνολο του πολιτικού σκηνικού που απαρτίζουν την υποτιθέμενη αιχμή του δόρατος της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μας .


   Φίλε μου ΛΥΚΙΕ και πάλι δεν περίμενα λιγότερα από εσένα άλλωστε βαδίζουμε στα ίδια μήκη κύματος .

   ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

   Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

   Διαγραφή
  2. Α-Ω και συγνώμη επιδίωξη μου είναι να σε οδηγήσω σε άλλον τρόπο σκέψης μα όχι σε άλλο μπλόγκ χα χα .
   Γιατί σε παλιά μονοπάτια όπως το ξυπνήστε ρε εγώ δεν επανέρχομαι ξανά καθώς έχω διαμορφώσει προσωπική μου άποψη και κρίνω ότι δεν μου ταιριάζει ο χώρος δίχως να κρατώ καμία απολύτως κακία .

   Αυτό το τελευταίο προς πάσα αποφυγή παρεξήγησης , αλλά το κυριότερο χωρίς παρεξήγηση ότι δεν επιθυμώ να υποβάλλω και να επιβάλλω σε ποιόν και που θα ταξιδέψει στην μπλοκόσφαιρα .


   ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

   Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

   Διαγραφή
 4. Λύκιε κάποιοι που σε παρακολουθούμε, ξέρουμε ποιός είναι ο δικός σου ρόλος στα θέματα τα Ελληνικά και Εθνικά. Εισαι ενας από τους επιστήμονες που εργάζονται όπως ο Γκιόλβας και εισαι η συνεχειά του. Εχεις επίσης ψυχικες δυνάμεις και εισαι μηυμένος στα Ελευσίνια μυστήρια. Είσαι ο ίδιος στοχος των σιωνιστών, αλλά εχεις ολα τα οπλα για να προστατευτείς. Είσαι περίπου 60 χρονών και έχεις δουλέψει και για ΝΑΣΑ και για AEROSPATIALE σε διαστημικά προγράμματα. Εχεις επαφή με εξωγήινους και από τις δύο πλευρές, και με Γαλαξιακούς και με Δρακόνειους-Γκρίζους. Έχεις ομάδα πνευματικής και τεχνικής μαχης και είσαι ο ηγετης τους.
  Σας ενημερώνω όλους επειδή στο σχόλιό του ο Λυκιος ρώτησε αν νομίζουμε πως υπάρχουν αξιοι Ελληνες που να εργάζονται σιωπηλα για τους Ελ.
  Εσσεται Ημαρ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάποιες ερωτήσεις "πέφτουν στο τραπέζι" του διαλόγου όχι χάριν αστεϊσμού , αλλά για να οδηγήσουν σκεπτόμενους αναγνώστες πέραν της υποταγμένης σκέψης .
   Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν χρειάζεται σε όλες τις ερωτήσεις να δοθούν απαντήσεις, γιατί κάποιες φορές τα ευκόλως εννοούμενα .... παραλείπονται .
   Τώρα τι ευαγγελίζεται και τι έχει "δώσει" ο καθείς από εμάς, λίγο θα πρέπει να ενδιαφέρει τους σκεπτόμενους επισκέπτες αυτού του μπλόγκ .
   Αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει τον σκεπτόμενο θαμώνα είναι αυτός τι μπορεί να "δώσει" .
   Τώρα αν το σχόλιο ενέχει κάποιου είδους ειρωνικής διάθεσης ή κωμικοτραγικής παράξενα συγκυριακής αν όχι επιτηδευμένης λαθεμένης αντίληψης τότε εγώ θα το αφήσω να προσπεράσει .
   Έχουμε δυστυχώς ή ευτυχώς δεχτεί επιθέσεις πλείστες κάποια άτομα που απαρτίζουν τα μέλη αυτού εδώ του μπλόγκ .

   Εδώ δεν βρισκόμαστε για να διατρανώσουμε τι έχουμε δώσει, αλλά τις ανησυχίες μας και την ανεξίτηλη δυνατότητα να σοφιζόμαστε .

   Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτήν είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που πληρώνουμε όλοι μας όσοι γράφουμε ή αρθρογραφούμε ή απλώς συνομιλούμε μέσα από τα ιστολόγια .

   Με όλο το θάρρος και τον σεβασμό βρήκα την στιγμή να δώσω μια απάντηση που δεν ξέρω αν και κατά πόσο σε βοηθάει ή σου λύνει απορίες .

   ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

   Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

   Διαγραφή
  2. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πληροφορίες αφού ειναι αυτός ο χώρος μας. Δεν ειρωνευόμαστε ποτε κανεναν πόσο μάλλον άξια άτομα στα οποία αποθέτουμε τις ελπίδες του Εθνους μας, όπως ο Λύκιος. Ξερουμε πως θα σβήσει αυτες τις πληροφορίες άμεσα, αλλά όποιος πρόλαβε, είδε.
   Έσσεται Ημαρ. Τέλος μυνήματος

   Διαγραφή
 5. Επειδή ξερουμε πόσο σεμνός είναι ο Λύκιος, ειμαστε σίγουροι ότι θα τα αρνηθεί όλα αυτά. Όμως εσείς θα κρίνετε μόνοι σας. Να ξέρετε ότι ο Λύκιος έχει την δύναμη να βρίσκεται με αστρική προβολή παντού και πάντα και να παρακολουθεί. Είναι παλιός μαχητής των Ελ και το ιερατείο στηρίζεται επάνω του, αλλά όμως σαν αυτόν υπάρχουν κι άλλοι τέτοιοι μαχητες-δάσκαλοι που σύντομα θα πολεμίσουν στην Μεγάλη Μάχη. Μέσα-Εξω-Πάνω-Κάτω στην Γαία.
  Εσσεται Ημαρ-Τελος μηνύματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Παιδια γεια σας,και καλο μηνα ΣΕ ΟΛΟΥΣ
  Δαναη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Να ξέρετε επίσης οτι σκοπίμως δίνουμε και καποια μικρά παραπλανητικά στοιχεία για να προστατεψουμε τον Λύκιο που ομως αφορούν λεπτομέρειες οχι ουσίας. Η ουσία παραμενει οτι προκειται για ηγετη των Ελ και πανισχυρο μαχητη, με πολλές δυνάμεις πολύ πανω από συνηθισμένους ανθρωπους. Υπάρχει ελπίδα για εμας τους Ελ και συντομα θα δειτε όλο,ι την αληθινη δυναμη των Ελληνων.
  Έσσεται Ήμαρ. Τέλος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ...τωρα διαβασα και τα υπολοιπα!!!! επιφυλασουμε, ναι ξερω ειναι δικαιωμα μου.... αλλα τι απομενει ετσι κι αλλιως σε μενα τον παλιατσο να πω!!!
  αν θελετε σας αφιερωνω τα αποκριατικα και σιωπαινω και χαιρετω καλη/σας μερα
  Δαναη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΟΥ ΣΑΙ ΖΟΥΖΟΥΝΙΤΣΑ???? ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΧΑΘΕΙ ΠΑΛΙ ΕΣΥ???? ΟΛΑ ΚΑΛΑΑΑ?????
   ΠΩΣ ΠΗΓΕ ΤΟ ΚΑΡΒΝΑΒΑΛΙ?????
   ΜΙΑ ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ

   Διαγραφή
 9. Μια ειλικρινή καλησπέρα Δανάη .
  Κάποιες φορές να ξέρεις ότι μιλά περισσότερο η σιωπή .

  Ένα καλό απόγευμα να έχεις .


  ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

  Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ευχαριστω καλε μου ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ, ετσι ειναι οντως...
  το ιδιο ευχομαι και σε σενα, με την ειλικρινη φιλια μιας σχολιαστριας.
  Δαναη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Κρεμάστε τους ψηλά αυτούς... που...προδίδουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΣΣΕΤΕ ΗΜΑΡ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΑΛΗΠΤΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΥΚΙΟΥ.ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ ΕΝΑΣ ΛΥΚΙΟΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΔΙΝΕΤΕ ΕΤΣΙ ΣΤΕΓΝΑ???? ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΙΤΕ ΕΤΣΙ????? ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΙΚΗ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΞΕΚΑΛΥΠΤΕΤΕ????? ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΣΤΕ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΙΤΕ ΕΤΣΙ Η ΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΧΑΖΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.!!!!!!!!!!!!!!!! ΔΕΝ ΜΑΡΕΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΧΜΜΜ!!! ΛΥΚΙΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ????????????? ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΕΙΣ ΜΕΣΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΕΙΣ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ???????????
  ΜΙΑ ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΛΥΚΙΕΕΕΕΕ????????????
  ΜΙΑ ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. XMMMMMMM!
  Λαχταριστά νέα.....XAXAXAXA!
  Τι έγινε ρε παιδιά εδώ πέρα.........ποτε θα προσεδαφιστούν οι εξωγήινοι;πέστε μου κι εμενά
  NASA......ελευσίνια μυστήρια........αστρικές προβολές........ψυχικές δύναμης.......;;;;
  Εγώ απλός θα αναγνοσκω και θα σιωπώ μέχρι να μπω στο κλίμα..........!
  Α-Ω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Μην γελας, ειναι σοβαρα τα πραγματα εδω!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμε το ίδιο το γέλιο μπορεί να είναι πιο σοβαρό από την σοβαρότητα των πραγμάτων.
   Αν κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν την αίσθηση του καλοπροαίρετου χιούμορ εγώ δεν φταίω!
   Α-Ω

   Διαγραφή
 16. Δεν υπάρχει τίποτε το σοβαρό, απλά πέρα αυτού μιας κακόβουλης επίθεσης, από τις πλείστες που έχει δεχθεί για ακόμη μια φορά ο φίλος μας ΛΥΚΙΟΣ .

  Φίλε ΛΥΚΙΕ να που ξημέρωσε και ακόμη μια ημέρα που δέχθηκες και πάλι μια επίθεση .

  Σαν τις παλιές , πολύ παλιές ... κακές ημέρες .

  Αυτήν είναι η ονομαζόμενη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚ .

  Ποιος άλλωστε γνωστικός θα καταμαρτυρούσε ότι φιλικό του πρόσωπο ανήκει σε μυστική οργάνωση ;
  Μην σας συνεπαίρνει ο τρελός ειρμός κάποιου , βάλτε το μυαλό σας και την αγάπη σας για τον συνΈλληνα σας να λειτουργήσει .

  Ας μην τους κάνουμε την χάρη .

  ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

  Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Καλησπέρα σε όλη την παρέα!
  Πολλές φορές όταν ξεκινάω να διαβάσω μια ανάρτηση του Λύκιου, ξεκινάω πρώτα απο τα σχόλια για να δώ το κλίμα που επικρατεί. Ισως είναι ανορθόδοξος τρόπος, αλλά πολλές φορές τα σχόλια σου δίνουν και την τροφή που έχεις ανάγκη να πάρεις.
  Διαβάζοντας λοιπόν τους σημερινούς σχολιασμούς, εξεπλάγην από το χειμαρρώδες λόγο και ύφος του σχολιαστή Εσσεται Ημαρ.
  Δεν έχω σκοπό ούτε να τον επικροτήσω αλλά ούτε και να τον επικρίνω. Θεωρώ ότι οι θαμώνες αναγνώστες αλλά και περαστικοί αυτού του ιστολογίου, γνωρίζουν τις θέσεις του Λύκιου, την πνευματικότητα του, την αλτρουιστική του διάθεση για μεταλαμπάδευση της γνώσης και της αλήθειας!
  Δεν θεώρησε ποτέ τον εαυτό του Δάσκαλο πόσο μάλλον Ηγέτη. Είναι και αυτός ένας μαχητής-πολεμιστής της αλήθειας μέσω της ελευθερίας του λόγου, της απελευθέρωσης της ανθρώπινης συνειδητότητας , της ανέλιξης του ιδίου και βοηθός των άλλων.
  Εάν τώρα είναι 20, 30, 40 ή 60 χρόνων δεν νομίζω ότι παίζει σπουδαίο ρόλο. Πολλές φορές η ηλικία από μόνη της δεν χαρακτηρίζει τον άνθρωπο.
  Ας μην βάζουμε ταμπέλες και στιγματίζουμε κάποιον δίνοντας του ταυτότητα που ίσως είναι λαθεμένη. Ας αφεθούμε στο φως της αλήθειας, της γνώσης και την ελευθερία της σκέψης δίχως όρια και περιορισμούς. Όπως είπαμε «συν Αθηνά, και χείρα κίνει».
  Αρμαγεδών θα συμφωνήσω με τα γραφόμενα σου. Τα σέβη μου!
  ΧΙΛΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Μάληστα.......περιπλέκεται λίγο το πράγμα τώρα.........το σχόλιο του έσεται ήμαρ έχει επικολληθεί και στην σελίδα ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΠΗΓΕ 6!
  Καληνύχτα σας.
  Α-Ω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Μόλις μπήκα στο ιστολόγιο, μετά από ολοήμερη κουραστική εργασία. Μπορώ να πω ότι έχω εντυπωσιασθεί!
  Εξηγούμαι:
  Ο υπογράφων ως «Έσσεται Ήμαρ», νομίζει ότι είναι σε θέση να με παγιδέψει!
  Ουδέν φαιδρότερον. Την τακτική, την γνωρίζω άριστα!
  Δεν θα πέσω στην παγίδα να διαψεύσω, ώστε δια της λανθάνουσας να αποκαλύψω πτυχές της προσωπικής μου ταυτότητας.
  Τόσο πολύ επιθυμείτε να μάθετε για τον Λύκιο;
  Ο Λύκιος του διαδικτύου λοιπόν, είναι αυτός που προκύπτει από τον λόγο και τις σκέψεις του. Όποιος επιθυμεί να ξιφουλκήσει εναντίων του, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! Πάντοτε όμως σε επίπεδο κόσμιου διαλόγου και επιχειρημάτων. Είναι ανοιχτός στον οποιονδήποτε, αυτό είναι γνωστό εξάλλου.
  Ο Λύκιος, είναι οι ιδέες και οι σκέψεις του. Τα υπόλοιπα αφορούν μόνο τους οικείους του.
  Δεν θα διαγράψω τις «ανακοινώσεις», όπως θα νόμιζε ο φίλος μας. Νομίζω ότι έστω και εν απουσία μου, αυτά έτυχαν της κατάλληλης υποδοχής από τους φίλους του ιστολογίου και μόνοι τους έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους!
  Αυτό και μόνον, δείχνει το επίπεδο των σχολιαστών που φιλοξενεί αυτός ο χώρος και χαίρομαι γι’ αυτό.
  Τους ευχαριστώ θερμά από καρδίας!
  Ίσως κάποιοι βιάστηκαν να χαρούν (χαιρέκακα) και να αναδημοσιεύσουν σε έτερο και πολύ αγαπημένο τους ιστολόγιο, τις επίμαχες «ανακοινώσεις», όμως απ’ ότι είδα, η προσπάθεια διακωμώδησης έπεσε στο κενό.
  Τους …ευχαριστώ και αυτούς!
  Τέλος, θέλω να πω ότι αναγνωρίζω πίσω από τις λέξεις αυτές, το ίδιο κέντρο προπαγάνδας με αυτό που καλλιέργησε την ιστορία περί «ομάδας Ε», που όπως ήδη έχω αναφέρει, χρησιμοποιεί την ελληνοκεντρικότητα, προκειμένου να νοθεύσει και τελικά κα αποδυναμώσει την Ελληνική Ψυχή.
  Αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό μου ένα γνήσιο εχθρό τους, νόμισαν ότι μπορούν να με στοχεύσουν.
  Απλά το νόμισαν.
  Επιφυλάσσομαι αύριο να απαντήσω διεξοδικά σε όλους τους φίλους που σχολίασαν υποστηρικτικά! Σας ευχαριστώ και πάλι!
  ΛΥΚΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Φίλε ΛΥΚΙΕ αυτό είναι αφιερωμένο σε εσένα προσωπικά , μα και σε όσους στα στερνά θέλουν να βάλουν γνώση .

  "Εδώ είμαι , σήκω όρθιος να σταθείς "

  Πως με πονάς πατρίδα μου όταν σε συλλογιέμαι
  και 'συ κοιτάς , βαρυγκωμάς στον πόνο των ΕΛΛΗΝΩΝ ,
  παιδιά ακοίμητων φρουρών και ηρώων για εικόνα
  θαρρείς πως ήρθε η στιγμή να τρέξουμε όλοι εκεί σε νέο προμαχώνα .

  Και να εκεί που έσβησες ... εσύ σηκώνεις χέρι ,
  εδώ είμαι σήκω και όρθιος να σταθείς
  μην φοβηθείς , μην νοιώσεις αναξιοπρεπής
  πάρε τον λόγο σου και κάνε τον τουφέκι .

  Δώσε φωνή όπως αυτοί που γράψαν Ιστορία
  πως σκλαβωμένη η ζωή λέγαν δεν έχει αξία
  και με το αίμα ενός λαού πέρασαν όλοι μονομιάς
  ωσάν στους Έλληνες αρκεί στην ... αθανασία .

  Φοβού προδότες στα στενά ,
  μα μην λογάς τ'αρπακτικά που τρέχουνε ξοπίσω ,
  έχει στη μοίρα σου ίσως γραφτεί πως ίσως να'σαι ένα παιδί
  που γράφει σαν τα χρόνια τα Ιερά και πάλι Ιστορία .

  ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

  Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε μου καλέ, Αρμαγεδών,
   σε ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση του υπέροχου αυτού ποιήματος και με συγκινεί ιδιαίτερα που σκέφτεσαι και νοιώθεις έτσι για μένα! Με τιμά πολύ η ιδέα που έχεις για μένα και ο ρόλος που μου αποδίδεις. Ταυτόχρονα με επιβαρύνει με περισσότερη ευθύνη, αφού κάποιοι προσμένουν από μένα ελπίδα και δύναμη! Σου υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω όπως άρχισα και ακόμη δυνατότερα. Όσο μάλιστα έχω συνοδοιπόρους αντάξιους και δυνατούς όπως εσύ φίλε μου, δεν με φοβίζει τίποτε απολύτως!
   Φίλε μου Αρμαγεδών, θέλω πάντα να αφήνεις την καρδιά σου να μας μιλά, μέσα από τα κείμενα και τα ποιήματά σου. Δίνεις ελπίδα, δύναμη και ομορφιά στη ζωή και τον αγώνα μας.
   Σε ευχαριστώ φίλε!
   ΛΥΚΙΟΣ.

   Διαγραφή
 21. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΩΝ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΕΧΤΕΣ!
  Δεν έχω πολύ χρόνο ....απλός θέλω να υπογραμμίσω κάτι!
  Είναι κάμποσες μέρες που γράφω στο ξυπνήστε ρε πήγε 6 πως αποστασιοποιούμαι από την σελίδα για κάποιους λογους.Τις τελευταίες μέρες έδινα μονο 4-5 πρωινά σχόλια και έφευγα.........
  εκμεταλλευόμενοι την απόσεια μου άρχισαν να επιστρέφουν στην εν λόγο σελίδα κάποιοι σχολιαστές που δεν πολυπαταγαν τον τελευταίο καιρό γιατί για τον καθένα είχα πολλά ράμματα για την γούνα του......αφήστε δε που αλλάζουν συνεχώς υπογραφές και γιατί έχουν γράψει πολλές
  χαζαμαρες και αυτοαποκαλύπτονται.....όταν δεν αποκαλύπτει ο ένας τον άλλον,αλλα και για να θολώνουν τα νερά!
  Τέλος αυτό που θέλω να τονίσω σε συνδυασμό με τα χτεσινά εδώ μέσα είναι πως ενώ τον τελευταίο καιρό στο ξυπνήστε ρε πήγε 6 δεν υπήρχαν πολλά σχόλια[40 με 70 συνήθως,σπανια περνούσαν τα 100],εχτές αυτή η σελίδα είχε κοντά στα 200 σχόλια!!!
  Νομίζω πως δεν είναι και πολύ τυχαίο αυτά που σας αναφέρω παραπάνω σε σχέση με τον χτεσινό (κύριο) που μπήκε να σχολιάσει εδώ μέσα!
  Α-Ω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Καλό μήνα σε όλους σας!
  Α-Ω καλημέρα! Ποτέ δεν με ενδιέφεραν τα τεκταινόμενα των σχολιαστών του "Ξυπνήστε ρε, πήγε 6". Οι λόγοι είναι ευνόητοι.
  Στην χθεσινή περίπτωση όμως, το θέμα ξέφυγε από την απλή ανηθικότητα. Πέρασε στην επιτηδευμένη προπαγάνδα. Και λέω επιτηδευμένη, διότι ο τρόπος, η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε, δείχνει οργανωμένη «επίθεση» από άνθρωπο που γνωρίζει άριστα αυτή την τέχνη. Και την τέχνη αυτή την γνωρίζουν λίγοι.
  Ανέφερα πριν, ότι η μέθοδος μου θυμίζει αυτήν που χρησιμοποιεί το σύστημα, για να κατασκευάσει την νεομυθολογία των «Ε» και να απευθυνθεί στην ευαισθησία των ελληνόψυχων επισκεπτών, προκειμένου να τους παρασύρει σε νέο «όνειρο» φρούδων ελπίδων.
  Το μήνυμα είναι: «στραφείτε όλοι γύρω από τον Λύκιο, είναι δάσκαλος-πολεμιστής, με υπερφυσικές δυνάμεις και επικοινωνεί με τους Ανδρομέδιους. Επενδύστε σε αυτόν τις ελπίδες σας. Γίνετε ομάδα μάχης. Θα σας οδηγήσει στη νίκη, χωρίς δικό σας κόπο. Είναι ο Σωτήρας σας!»
  Αντιλαμβάνεται κανείς, ότι αυτός που επιδιώκει τέτοια μεθόδευση, δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στους Έλληνες! Για την ακρίβεια, είναι διαβολέας και εχθρός τους.
  Είναι νομίζετε τυχαίο που η ανακοίνωσή του, ήλθε με αφορμή το σχόλιό μου για την «Ομάδα Ε», τον Γκιόλβα, Καραθεοδωρή, κτλ, αλλά και την προσμονή ελπίδας, από την απάντηση του Α-Ω;
  Μήπως η αποκάλυψη που έγινε στο σχόλιο, περί μεθόδευσης και αληθινών στόχων των «Ε», έθιξε κάποιο κέντρο και προσπάθησε να υποκαταστήσει στο πρόσωπό μου, τον ρόλο που έπαιζε η «Ε»;
  Τέλος πάντων, η προσπάθεια απέτυχε. ‘Όσο για όσους διερωτώνται ακόμη για το ποιος μπορεί να είμαι, τους λέω ότι είμαι αυτός που πάντα ήξεραν! Τίποτε περισσότερο…
  Θέλω όμως να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Αρμαγεδών, τον Χίλων και την Θηλυκή Φωνούλα, για την στήριξη που μου παρείχαν άμεσα και ανεπιφύλακτα, αποδεικνύοντας περίτρανα πόσο καλά συμπλέουν μαζί μου και πόσο εκτιμούν αυτόν τον χώρο που μοιραζόμαστε. Επέδειξαν έμπρακτη Αγάπη.
  Ευχαριστώ επίσης την Δανάη, για τις επιφυλάξεις που έλαβε άμεσα και δεν αποδέχθηκε τις ανακοινώσεις.
  Ευχαριστώ και εσένα Α-Ω, που αντιμετώπισες με …χιούμορ την κατάσταση, αλλά συγκράτησες τις σκέψεις σου, πριν επαληθεύσεις την εγκυρότητα των «πληροφοριών».
  ΛΥΚΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. http://apolloniustyaneus.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.


.