Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Εννέα τρόποι ενδυνάμωσης για να αντέξεις κάθε δυσκολία



  Όταν έρχονται τα δύσκολα πολλές φορές απελπιζόμαστε, χάνουμε τον προσνατολισμό μας και κινδυνεύουμε να δράσουμε παράλογα ή απλώς να βυθιστούμε στην αδράνεια και στο σκοτάδι. Παρακάτω είναι 9 τρόποι ενδυνάμωσης του εαυτού ώστε να μπορέσεις με ψυχραιμία να σκεφτείς και να κάνεις τις ανάλογες κινήσεις που θα σε βγάλουν από τις δυσκολίες σου ή θα σε κάνουν να τις παρατηρήσεις με μια άλλη ματιά. Πρόκειται για 9 διαφορετικές διάσημες τεχνικές που ευελπιστούμε να αποτελέσουν μια άγκυρα στις δύσκολες στιγμές σου.
1) Το πρώτο και σημαντικότερο που πρέπει να συνειδητοποιήσεις είναι ότι τις κρίσεις δεν μπορούμε να τις διαλέξουμε. Μπορούμε όμως να διαλέξουμε το πως θα τις αντιμετωπίσουμε. Όλοι περνούν περιόδους κρίσεων και δυσκολιών στη ζωή τους. Το μόνο που διαφέρει είναι ότι κάποιοι βγαίνουν νικητές από αυτές και κάποιοι ηττημένοι (ή δεν βγαίνουν ποτέ).
Μπορείς λοιπόν να παραπονιέσαι για αυτό που σου συμβαίνει ή μπορείς να αναλάβεις δράση. Και τα δύο δεν μπορούν να γίνουν. Όσο παραπονιέσαι, δεν δρας. Και όσο δρας δεν παραπονιέσαι. Αφού λοιπόν αναλάβεις δράση, κοίταξε να αποκομίσεις όσο το δυνατόν περισσότερα μαθήματα από αυτήν την μοναδική εμπειρία.
2) Κανείς δεν είναι αβοήθητος. Το να αποδεχθείς ότι δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα μόνος σου είναι κάτι φυσιολογικό. Οι άνθρωποι που προσπαθούν να τα κάνουν όλα μόνοι τους, είναι οι καλύτεροί μου πελάτες (!). Γύρω σου υπάρχουν άνθρωποι, οικογένεια - φίλοι - γείτονες οι οποίοι σίγουρα θα σε βοηθήσουν εάν τους το ζητήσεις.
Θα σου προσφέρουν έστω μια συμβουλή ή έναν ξέγνοιαστο καφέ. Εάν πάλι δεν θέλεις να απευθυνθείς σε άλλους, απευθύνσου στο αντικείμενο της πίστης σου, όποιο κι αν είναι αυτό. Εάν δεν θέλεις ούτε αυτό πήγαινε σε συναθροίσεις ανθρώπων που έχουν ένα παρόμοιο πρόβλημα με εσένα. Θα βοηθηθείς πολύ βλέποντας ότι και άλλοι άνθρωποι υποφέρουν όπως εσύ και θα πάρεις ιδέες για τον τρόπο που εκείνοι αντιμετωπίζουν τα πράγματα.
3) Ανοίξου σε κάποιον. Βρες έναν φίλο, έναν εξομολογητή, έναν ψυχολόγο ή το κατοικίδιό σου και εξέφρασε αυτά που σε προβληματίζουν. Είναι σημαντικό οι φόβοι να γίνουν λέξεις και συγκεκριμένες εικόνες και να εκφραστούν από μέσα σου. Εάν κανένας από τους παραπάνω δεν είναι διαθέσιμος, τότε μπορείς να μιλήσεις στον εαυτό σου! Όχι δεν αστειεύομαι. Οραματίσου τον εαυτό σου απέναντί σου και πες του ό,τι σε βασανίζει. Μετά πάρε τον ρόλο του απέναντι εαυτού σου και απάντησε. Μην ανησυχείς, δεν θα τρελαθείς κάνοντας το αυτό. Είναι πιο πιθανό να τρελαθείς εάν δεν μιλάς σε κανέναν.
4) Βρες έναν σκοπό! Εάν είσαι βουτηγμένος στα προβλήματα, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να αποκτήσεις σκοπό. Μπορείς να γίνεις κάλλιστα εθελοντής σε κάποια οργάνωση και να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου. Δεν χρειάζονται χρήματα για να το κάνεις αυτό και επιπλέον η προσφορά θα σε κάνει να αισθανθείς πολύ καλύτερα ανεβάζοντας τη διάθεσή σου. Ευτυχώς στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν πάρα πολλές οργανώσεις και ανάγκες για εθελοντές. Μην περιμένεις να είσαι καλά για να προσφέρεις. Κάντο τώρα και η ανταπόδοση θα είναι άμεση.
5) Αποστασιοποιήσου από το πρόβλημα. Μια εξαιρετική τακτική για να ανταπεξέρχεσαι στα προβλήματα είναι να αποστασιοποιείσαι. Σκέψου εάν αυτό που περνάς θα έχει σημασία σε 10 χρόνια και προσπάθησε κατά καιρούς να τα αντικρίζεις με τα μάτια του εαυτού σου σε δέκα χρόνια.
6) Δες τη χιουμοριστική τους πλευρά... Πάντα υπάρχει μια χιουμοριστική πλευρά, όποιο κι αν είναι το πρόβλημα και όσο μακάβριο κι αν είναι κάποιες φορές. Είναι μια ανεπαίσθητη μετατόπιση συνείδησης η οποία ξαφνικά θα κάνει το πρόβλημα να φαίνεται πολύ μικρό ή γελοίο. Δεν έχει νόημα να προσποιείσαι ότι είσαι χαρούμενος, απλά βρες κάτι μέσα στο ίδιο το πρόβλημα που να είναι αστείο. Αν χρειαστεί δες το με τα μάτια ενός τρίτου.
7) Αναμετρήσου με τον φόβο... Εδώ ίσως βρίσκεται η πολυτιμότερη πρακτική. Ο άνθρωπος υποφέρει διότι μέσα στο κεφάλι του υπάρχει ένας αδιόρατος θολός φόβος ο οποίος δεν έχει λογική. Αυτή είναι μια κατάσταση πανικού η οποία ταλαιπωρεί αφάνταστα τον οργανισμό σου. Πως θα το κάνεις; Κάθισε κάπου με ηρεμία, αποστασιοποιήσου λίγο από το συναίσθημα και βάλ' τα κάτω:
Τι είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί; Γράψ' το! Και τι θα γίνει εάν συμβεί αυτό το χειρότερο που μπορεί να συμβεί; Συλλογίσου λίγο πάνω σε αυτήν την ερώτηση. Θα δεις ότι ο φόβος θα καταλαγιάσει αμέσως. Θα δεις ότι αυτό το θολό τέρας που ήταν έτοιμο να σε καταβροχθίσει, δεν είναι τελικά και τόσο σπουδαίο.
8) Δράσε! Ο φόβος και τα προβλήματα μας παραλύουν. Το χειρότερο λοιπόν που μπορεί να μας συμβεί είναι να παραμένουμε σε αδράνεια. Θεώρησε την αδράνεια σαν ένα ναρκωτικό που σε βυθίζει ολοένα και περισσότερο στο πρόβλημα. Μην το επιτρέψεις. Δράσε προς τη λύση του προβλήματος. Όταν εξαντλήσεις τη δράση σου, ακόμα κι αν το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, θα νιώθεις ικανοποίηση. Ικανοποίηση ότι έχεις κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι σου.
9) Τέλος έχε εμπιστοσύνη. Σε ποιον; Σε όποιον θέλεις εκτός από τους άλλους. Μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη στο Θεό, στο σύμπαν ή στον εαυτό σου. Όταν θα έχεις κάνει ό,τι περνάει από το χέρι σου, τότε μπορείς να χαλαρώσεις και να αφεθείς στην κοσμική ροή. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα αδικηθείς και ότι αυτό που συμβαίνει είναι για το καλό σου.
Μπορεί να μην το βλέπεις τώρα, αλλά είναι έτσι. Θυμήσου πόσα πράγματα συνέβησαν στο παρελθόν που τα θεώρησες αρνητικά και εντούτοις τώρα μπορεί να ευγνωμονείς για αυτές τις εμπειρίες. Δεν υπάρχει αδικία και δεν υπάρχει τιμωρία. Αυτή η εμπειρία θα σε κάνει δυνατότερο και καλύτερο. Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται αυτή τη δύσκολη ώρα, θημήσου... ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ!
Με αγάπη


Πηγή:  http://alttherapy.blogspot.gr

36 σχόλια:

  1. Για τον εθελοντισμό έχω κάποιες ένστασις!
    Όπως στην ολυμπιάδα που δούλεψαν κάποιοι δωρεάν για να κονομήσουν τα λαμόγια και να καταχρεωθεί η χωρα!
    Α-Ω

    Δεθελοντής - Dethelontis
    http://www.youtube.com/watch?v=sa2DPk_-sM8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α-Ω, πρέπει να διαχωρίζουμε την δική μας πράξη του εθελοντισμού, από την τυχούσα εκμετάλλευση που μπορεί να υποστεί, από υστερόβουλους συμφεροντολόγους. Άλλο θέμα το ένα και, άλλο το άλλο! Η εθελοντική προσφορά, είναι μια φιλάνθρωπη θυσία χρόνου και κόπου για να ωφεληθεί ο άλλος, χωρίς να περιμένουμε αντάλλαγμα. Πρόκειται περί πράξης έμπρακτης αγάπης! Η πράξη αυτή, τελειώνει για μας την στιγμή που παραδίδουμε την προσφορά μας στον αποδέκτη. Αν η πράξη μας αυτή στη συνέχεια, γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από άλλους, δεν ακυρώνει την αξία της προσφοράς μας. Αντίθετα ζημιώνει αυτόν που την σύλησε. Μην ανησυχείς Α-Ω, όλα πληρώνονται…
    Θέλω να πω δηλαδή, ότι οι εκδηλώσεις ανιδιοτελούς αγάπης προς τον συνάνθρωπο, δεν πρέπει να περιστέλλονται επειδή υπάρχει και η κακία ή η υστεροβουλία από τους άλλους. Αν ήταν έτσι, θα έπρεπε να είμαστε όλοι «κακοί», αφού υπάρχουν κάποιοι «κακοί»!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λύκιε έχω έναν φίλο που έκανε δόκιμος μοναχος στο άγιο ορος δυο χρονια,μα τελικά δεν κάθισε να πάρει το χρίσμα.Αυτός λοιπόν ο φίλος μου εκμυστηρεύτηκε πως κάποιοι γέροντες του ορους θεωρούν την διάκριση ανώτερη και από αυτήν ακόμα την αγάπη!!!!!!!
      Α-Ω

      Διαγραφή
  3. Φίλε Α-Ω, πράγματι κάποιοι γέροντες του Αγ. Όρους, θεωρούν την αρετή της Διάκρισης, ανώτερη από την Αγάπη και την Ταπείνωση!Εννοόυν βεβαίως την διάκριση του Καλού από το Κακό. Πολλές φορές, είναι εξαιρετικά δύσκολο να διακρίνει κανείς τα όρια αυτά, και το όπλο είναι η απόλυτη Γνώση.
    Προσωπικά δεν συμφωνώ με αυτή την κατάταξη, αφού η Αγάπη είναι ανώτερη όλων, μιάς και αποτελεί την Δύναμη της Δημιουργίας!
    Ίσως μια διάθεση υπερβολής για την ανάδειξη της σημαντικότητας της Διάκρισης, κάνει τους Αγιορίτες να την βάζουν πάνω και απ΄την Αγάπη!
    Ωραία η παρατήρησή σου, που τονίζει την δύναμη της Γνώσης.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην προκειμενη περίπτωση η διάκριση θα μας βοηθήσει ώστε να μην προσφέρουμε εθελοντική εργασία σε κάποιον φορέα η υπηρεσία η M.K.Ο. που δε γνωρίζουμε αν και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί!
    Η εθελοντική εργασία κατά την άποψη μου θα πρέπει να προσφέρεται μονο σε ατομικό η μικρό συλλογικό επίπεδο ώστε να γνωρίζεις πολύ καλά με ποίους συνεργάζεσαι για να μην πέσεις θύμα εκμετάλλευσης.
    Είναι σαν την άμεση δημοκρατία που δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε μια μεγαλούπολη παρα μονο σε επίπεδο πολυκατοικίας-γειτονιάς η μικρού χωργιου ώστε να γνωρίζεις πολύ καλά ποιοι συμμετέχουν στις διαδικασίες,την κοινωνική-οικονομική τους κατάσταση και σε πια τάξη ανήκουν!

    Σας παρακαλώ ακούστε την άποψη του Πάνου Τζαβέλα για τι τι εστί επανάσταση στο τραγούδι που έχει αφιερώσει στον Νικόλα Aσημο!!!
    Α-Ω

    Πάνος Τζαβέλας - Αχ βρε Νικόλα ( για τον Άσιμο )
    http://www.youtube.com/watch?v=AIHbkV1_qUI&list=LLTsvTZaNdDtb-ILxsV6_VPw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α-Ω, η Διάκριση στην οποία αναφέρονται οι Γέροντες, αφορά διαφορετικές έννοιες από τη δική σου περίπτωση, αλλά εν πάση περιπτώσει καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Καμία αντίρρηση λοιπόν, να "ψάχνεις" το πεδίο που θα προσφέρεις τον εθελοντισμό σου, αν έτσι νοιώθεις πιο ασφαλής!
      Αν και προσπάθησα, δεν κατάφερα να ανοίξω το βιντεάκι που προτείνεις (δεν τρέχει) και παρότι οι απόψεις του Τζαβέλα και Άσιμου δεν με ενδιαφέρουν, θα το άκουγα για χάρη σου, σαν φιλόξενος οικοδεσπότης! Θα ξαναπροσπαθήσω άλλη μια φορά αργότερα.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Τελικά κατάφερα να δω το βιντεάκι. Δυστυχώς δεν βρήκα κάτι άξιο προς σχολιασμό. Λυπάμαι, αλλά ποτέ μου δεν βρήκα ουσία και αξιόλογο περιεχόμενο, σε λόγια τοξικομανών του περιθωρίου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  5. Το θεωρώ πολύ άσχημο να βάζουμε ταμπέλες και να κατηγοριματοποιουμε καλλιτέχνες οι οποιοι δεν βρίσκονται στην ζωή πλέον!Τοξικομανής δεν ήταν κανένας από τους δυο άσχετο αν ο άσημος κατηγορήθηκε για διαφορα επειδή δεν σταμάτησε ούτε μια στιγμή να εναντιώνεται στο σάπιο σύστημα της φαυλοκρατίας που μας έφτασε στο σημερινό χαλι!
    Πάντως νομίζω πως οποιος ακούσει τους στίχους του τραγουδιού σε σχέση με το τι σημαίνει επανάσταση θα καταλάβει τι θέλησα να τονίσω!
    Όσο για το περιθώριο είναι αυτό που καταλήγουν πολλοί άξιοι συνάνθρωποι και συμπολίτες μας επειδή απλός δεν γουστάρουν να φυλάνε κατουρημένες ποδιές,δεν έχουν μπάρμπα στην Κορώνη και δεν ανήκουν σε καμια μυστική οργάνωση η εταιρία τύπου μασονίας!Τις θέσεις κλειδιά στην σημερινή κοινωνία μας δυστυχώς τις κατέχουν οι ανάξιοι επειδή είναι πουλημένα τομαργια.......για αυτό ξεπουλιέται η χωρα μας σπιθαμή προς σπιθαμή και δεν μιλάει κανένας τους γιατί είναι όλοι στο κόλπο!
    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α-Ω, και εγώ θεωρώ άσχημο να βάζουμε ταμπέλες σε ανθρώπους, εκτός και αν οι ίδιοι το επιθυμούν. Δηλαδή, αυτοί που είναι προδήλως ενταγμένοι ή δηλωμένοι σε μια πλευρά, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (κομματικά, ιδεολογικά, κτλ), επιθυμούν να είναι αναγνωρίσιμοι με αυτή τους την ιδιότητα. Για παράδειγμα, δεν βάζουμε εμείς την ταμπέλα του «πασοκτζή» στον Ε. Βενιζέλο, αφού ο ίδιος επενδύει στο να τον αναγνωρίζουμε ως τέτοιον.
    Οι καλλιτέχνες του αριστερού ή του αναρχικού χώρου, όπως οι προαναφερόμενοι, προέβαλλαν πάντοτε το ιδεολογικό τους πρόσωπο σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους και ιδιαίτερα στα τραγούδια και βιβλία τους. Έτσι επιθυμούσαν να τους αναγνωρίζουν. Με «ταμπέλα»!
    Ιδιαίτερα ο Νίκος Ασημόπουλος (Άσιμος), αν και ξεκίνησε ως αριστερός, στην πορεία έγινε αναρχικός, ενώ τελικά στην προσπάθειά του να πολωθεί ακόμη πιο ακραία (αντισυστημικά), δεν βρήκε ιδεολογικό χώρο που να τον εκφράζει και έτσι η «επαναστατική» του μανία, στράφηκε κατά του εαυτού του, με ψυχικές και βίαιες επιπτώσεις.
    Ο Πάνος Τζαβέλλας, δηλωμένος και ενεργός αριστερός, επίσης επιθυμούσε να είναι έτσι αναγνωρίσιμος. Επέλεξε να βρίσκεται στο ακροαριστερό περιθώριο, αφού κανείς δεν τοποθετείται εκεί ακούσια.
    Στο περιθώριο της ζωής (κοινωνικό) μπορεί να βρεθεί ο καθένας χωρίς την θέλησή του, μετά από σειρά αποτυχιών.
    Στο πολιτικό περιθώριο, με συνειδητή δράση, βρίσκεσαι μετά από καθαρή επιλογή.
    Αν και το θέμα των ναρκωτικών στον αναρχοαριστερό χώρο, είναι ένα πολύπαθο θέμα, η χρήση τους στις τάξεις τους, είναι ο κανόνας. Δηλαδή, αν και οι περισσότεροι σε αυτό τον χώρο διάκεινται εχθρικά στην χρήση των ναρκωτικών, στην πράξη, οι περισσότεροι είναι περιστασιακοί ή συστηματικοί χρήστες (τουλάχιστον στην κάνναβη).
    Είναι και αυτό χαρακτηριστικό της φαυλότητας που χαρακτηρίζει αυτόν τον ιδεολογικό χώρο.
    Το θέμα της «επανάστασης» είναι μεγάλο και πολύπαθο. Είναι μια πολύ παρεξηγημένη έννοια, που διάφοροι επιτήδειοι προσπαθούν μέσα από αυτήν, να πολώσουν, να φανατίσουν και τελικά να κατευθύνουν ευαίσθητα πλήθη, σε ανούσιες και καταδικασμένες πρακτικές, που αντί να απειλούν το σύστημα, στην πραγματικότητα, το υπηρετούν! Αυτή είναι μια αλήθεια, που ισχύει από την αρχαιότητα…
    Αν και ο αναρχοαριστερός χώρος, έχει στοιχεία αληθινού κοινωνικού προβληματισμού, η διαδρομή που επιλέγει, όχι μόνο είναι αδιέξοδη, αλλά είναι και νομοτελειακά ασύμβατη με την ανθρώπινη φύση και την κοινωνική μηχανική. Γι’αυτό και αποδεικνύεται ανεφάρμοστη στην πράξη.
    Αν και οι θέση μου είναι βαθιά αντισυστημική, δεν καταφεύγω σε καμία πολιτική ή κοινωνική ιδεολογία, διότι αν το πράξω, ουσιαστικά θα επανέλθω στο ίδιο το σύστημα που πολεμώ. Όλες, μα όλες οι γνωστές κοινωνικοπολιτικές ιδεολογίες, εξυπηρετούν το ίδιο σύστημα, αλλά από διαφορετική οπτική γωνία. Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι οι θεωρητικοί εμπνευστές των ιδεολογικών συστημάτων, ήταν εβραίοι και μάλιστα της «άρχουσας τάξης» (Μάρξ, Έγκελς, Μπακούνιν, Κροπότκιν, Άνταμς, κτλ). Αυτό σημαίνει πολλά για αυτούς που γνωρίζουν την πραγματική ιστορία της ανθρωπότητας.
    Το πώς κανείς πολεμά ουσιαστικά το σύστημα, ή νομίζει πως το πολεμά, είναι θέμα πολύ ώριμης σκέψης, αλλά πρωτίστως πολύ μεγάλης και αδογμάτιστης γνώσης.
    Η διάθεση για ανατροπή και εναντίωση, είναι μια έμφυτη ροπή που νοιώθουν όλοι οι άνθρωποι, όταν θεωρούν ότι καταπιέζονται. Αυτό από μόνο του, δεν είναι όπλο αποτελεσματικό. Κάποιοι επιτήδειοι του συστήματος λοιπόν, διαχειρίζονται επιδέξια και κατευθύνουν σε ασφαλή για το σύστημα ύδατα, την φυσική αυτή τάση των καταπιεσμένων ανθρώπων.
    Πόσο εύκολο νομίζεις πως είναι, να δεις την παγίδα και να την αποφύγεις; Χρειάζεται αυτοέλεγχο, σύνεση και γνώση. Ας διαφυλάττουμε την ενέργειά μας για αποτελεσματική δράση και όχι να την ξοδεύουμε σε άσφαιρες «απειλές»!
    Αυτή είναι η δική μου άποψη και δεν την επιβάλλω σε κανέναν.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλτατε Λύκiε όταν μίλησα για ταμπέλα εννοούσα την ταμπέλα του τοξικομανή.........
      Επίσης είναι γνωστό πως το ίδιο το κράτος και το παρακράτος που κρύβεται από κάτω πάντα προσπαθούσε να συνδέσει αυτούς τους χορούς με τα ναρκωτικά για ευνόητους λόγους.Οποιος έχει σχέση με το κέντρο της Aθηνας τα τελευταία χρονια γνωρίζει πολύ καλά τις τακτικές που χρησιμοποιούν οι πράκτορες του παρακράτους ειδικά στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων ούτος ώστε να συνδέουν τους ιδεολογικούς χορούς που προτιμούν την συγκεκριμένη περιοχή με τα ναρκωτικά.
      Η ινδική κάνναβη δεν είναι ναρκωτικό......είναι βότανο σαν τον δεντρολίβανο,το τσάι και το φασκόμηλο!Ζούμε σε μια κοινωνία με νόμιμα όπλα και παράνομα χόρτα όπως συχνά λέει και κάποιος φίλος μου!Δυστυχώς αυτό το βότανο έχει εχθρούς της μαγαλύτερες βιομηχανίες του πλανήτη μας,για αυτό και δαιμονοποιήθηκε καθ αυτόν τον τρόπο!
      Σε άλλο blogg έχω δηλώσει επανειλημμένα πως είμαι ακομμάτιστος και δεν ανήκω σε κανένα χορό.....αυτό νομίζω μου δίνει την δυνατότητα της ελεύθερης σκέψης.Σίγουρα όμως επειδή μεγάλωσα σε μια εργατική οικογένεια,αισθάνομαι πολύ περισσότερο κοντά μου τους λαϊκούς χορους.
      Τώρα όσον αφορά τη ιστορία και ειδικά τον ρολο που έπαιξαν κάποιοι άνθρωποι σε αυτή είναι πολύ μεγάλο κεφαλαιο με πολλά παρακλάδια και παραμέτρους και δεν θα ήθελα να το συνεχίσω γιατί το βρίσκω λιγάκι άσκοπο.
      Θα συμφωνήσω όμως μαζί σου στην άμεση ανάληψη δράσης που χρειάζεται να γίνει από τον λαό μας γιατί τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.Χωρίς να θέλω να πω πως οι δράσης πρέπει να γίνονται χωρίς σχεδιασμό και υποστήριξη!
      Α-Ω

      Διαγραφή
  7. Φίλε μου Α-Ω, δεν μπορώ να συμμεριστώ τις απόψεις σου για την κάνναβη. Η επιστήμη αλλά και η εμπειρία μου, δεν επαληθεύουν τις θέσεις σου. Όμως δεν θα μείνουμε εκεί. Το θέμα των ναρκωτικών είναι μεγάλο, μα χειρότερο πρόβλημα είναι η ημιμάθεια των ανθρώπων και η «κουλτούρα» που καλλιεργήθηκε γύρω από αυτά. Φυσικά και το σύστημα ενθαρρύνει (έμμεσα) την χρήση των ναρκωτικών. Έλεγχος των μαζών! Η υποκρισία του συστήματος είναι προφανής.
    Η σχέση της αριστεράς και της αναρχίας με την χρήση ναρκωτικών ουσιών, είναι παραδοσιακή και έχει αφετηρία την μυστικιστική καταγωγή και την εσωτερική ιδεολογία της Ανατολής, απ’ την οποία (στην πραγματικότητα) προέρχεται. Δεν θέλω να σε εμπλέξω σε δύσκολα μονοπάτια, γιατί θα χάσεις το ενδιαφέρον σου. Επειδή έχω μεγάλη σχέση με το «κέντρο της Αθήνας» -όπως λες-, γνωρίζω πράγματα που οι θαμώνες των Εξαρχείων, ούτε καν υποψιάζονται. Δεν επιθυμώ να αναπτυχθώ περισσότερο, ούτε βέβαια να σου επιβάλλω τις δικές μου απόψεις. Απλά στο ανέφερα για να σου δώσω ένα έναυσμα, να ξαναδείς και με νέο «μάτι» αυτά που μέχρι τώρα «ξέρεις».
    Θα σου δώσω, ένα ακόμη «τσιμπιματάκι»! Είσαι πολύ σίγουρος ότι ο αριστερός χώρος, εκφράζει τη λαϊκή τάξη; Θα εκπλαγείς αν μάθεις τι ακριβώς υπηρετεί αυτός ο χώρος στην πραγματικότητα και σε πόση υπόληψη έχει τους ανθρώπους της λαϊκής τάξης!
    Φίλε μου Α-Ω, τα πράγματα σπάνια είναι έτσι όπως φαίνονται ή όπως μας τα δείχνουν. Συνήθως από πίσω κρύβεται καλά, το αντίθετο από αυτό που σου δείχνουν.
    Όσο για την «άμεση ανάληψη δράσης» ίσως να με παρεξήγησες. Το «άμεση» δεν με εκφράζει με την κοινή του έννοια. Φυσικά όταν μιλώ για δράση, δεν εννοώ επανάσταση του τύπου εξέγερσης, επεισοδίων, καψίματος και σπασίματος των περιουσίων των συμπολιτών μας!Ούτε βέβαια της τρομοκρατίας και των φόνων. Η δική μου δράση, είναι πολύ πιο ουσιαστική. Έχει να κάνει με τις ηθικές υποδομές μας, με την βούλησή μας και αν θες οπωσδήποτε κάτι καταιγιστικά δραστικό (και απίστευτα βίαιο στα ανύποπτα μάτια), την εξολόθρευση των εστιών διαβολής του κόσμου μας, σε υπερβατικό αλλά πολύ αληθινό επίπεδο…
    Χωρίς να θέλω να σε κατηχήσω (αριστερή τακτική), θα σου πρότεινα να διαβάσεις τα άρθρα μου:
    http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2012/02/blog-post_23.html
    http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2012/03/blog-post_5038.html
    http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2012/07/blog-post_03.html
    καθώς και πλήθος άλλων άρθρων σε αυτό το ιστολόγιο, μα περισσότερο δώσε σημασία στα σχόλια που τα ακολουθούν.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Η σχέση της αριστεράς και της αναρχίας με την χρήση ναρκωτικών ουσιών, είναι παραδοσιακή και έχει αφετηρία την μυστικιστική καταγωγή και την εσωτερική ιδεολογία της Ανατολής, απ’ την οποία (στην πραγματικότητα) προέρχεται."

      Ίσως δυο λόγια εισαγωγικά γι' αυτήν την προέλευση; Δυό σειρές.

      Διαγραφή
    2. Η χρήση ψυχοτρόπων ουσιών ξεκίνησε στην ανατολή, ως μέσο απόκτησης μεταφυσικών εμπειριών κατά την ενάσκηση των θρησκευτικών και πνευματικών τους πρακτικών. Η αριστερά (κοινοτισμός-ανθρωπισμός) ως δημιούργημα εσωτερικών ταγμάτων και μυστικών εταιρειών, έχει στοιχεία από κάποιες φιλοσοφίες της Ανατολής!
      Παρότι φαινομενικά ο κομμουνισμός είναι υλιστικός, κάποιες εσωτερικές πνευματιστικές πρακτικές παρέμειναν στην ελίτ των θεωρητικών του. Η χρήση ουσιών από πολλούς αριστερούς όμως, προέκυπτε και από το γεγονός ότι στην "καπιταλιστική" Ευρώπη, ένιωθαν περιθωριοποιημένοι και ως εκ τούτου, "στοχαστικοί". Συνεπώς οι πρακτική της υιοθέτησης περιθωριακών συνηθειών, προκειμένου να αντιδρούν στην καθεστηκυία τάξη ώστε να "ενοχλούν", ήταν κοινός τους τόπος! Η συνύφανση των "διανοητών" με τον μαρξισμό, επανέφερε την ηθικοποίηση των εξαρτησιογόνων ουσιών, όπως αυτή ήταν θεμιτή στην ανατολή.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  8. Λύκιε γνωρίζω πολύ καλά τι ρολο βαράνε όλα τα κόμματα ίδιος της βουλής στην χωρα μας και ίδιος τις αριστεράς.Για αυτό άλλωστε διαλέγω να είμαι ακομμάτιστος ενώ παραδοσιακά η ταξί μου είναι από το κέντρο και αριστερά!
    Δυστυχώς δεν έχω πολύ χρόνο τώρα να αναπτυχθώ περισσότερο,για αυτό θα σου πω πως αυτή η κουβέντα ξέρω πολύ καλά που οδηγεί.....όλα έχουν να κάνουν με τον έλεγχο τον μαζών από τα κέντρα εξουσίας......αυτός είναι ο λόγος που τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια στην στην λέξη {αντιεξουσιαστής} αν και δεν συμπαθώ ιδιαιτερα τις συνθετες λέξης που έχουν μπροστά το αντί!
    A-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραία φίλε μου Α-Ω! Χαίρομαι, γιατί καταλήγουμε κάπου! Θα ήθελα (και νομίζω, πολλοί που μας παρακολουθούν) να μου εξηγήσεις την έννοια του Αντιεξουσιαστή, μιας και τρέφεις ιδιαίτερη συμπάθεια στη λέξη.
    Για να σε βοηθήσω, θα έθετα μερικά ερωτήματα:
    - ο Αντιεξουσιαστής αποστρέφεται την εξουσία που υπάρχει σήμερα στην ανθρώπινη κοινωνία ή γενικά την εξουσία, απ’ όπου κι αν προέρχεται;
    - Αντί της εξουσίας που αποστρέφεται, τι προτείνει;
    - Πως πρέπει να είναι οργανωμένη η κοινωνία ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά και να εξελίσσεται χωρίς να έχει ανάγκη …την εξουσία;
    - Γιατί η εξουσία έχει αρνητικά;
    - Έχει θετικά;
    - Υπάρχουν παραδείγματα μεγάλης οργανωμένης κοινωνίας, που δεν υπήρχαν σχέσεις εξουσίας και αν ναι, πως κατέληξε;
    - Στη φύση υπάρχει η έννοια της εξουσίας (ιεραρχία);
    Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να ακούσουμε τις θέσεις σου στο θέμα, γιατί όλοι όσοι μέχρι τώρα δηλώνουν Αντιεξουσιαστές, αδυνατούν να απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα με σοβαρά και λογικά επιχειρήματα. Είμαι σίγουρος ότι εσύ θα μπορέσεις να μας τα εξηγήσεις.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λύκιε δεν είμαι λέκτορας πανεπιστημιου!
    Άλλωστε παραπάνω νομίζω πως δικαιολογώ απόλυτα γιατί τρέφω συμπάθεια στην συγκεκριμένη λέξη χωρίς όμως να δηλώνω αντιεξουσιαστής!Δεν νομίζω που είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω σε αυτά που με ρωτάς σαν να δέχομαι ανάκριση..........
    Το μονο που θα σας πω την προκειμενη στιγμή είναι πως εσείς που έχετε κάποια νόηση και ασχολείστε με τα τεκταινόμενα του πλανήτη ως προς το ποιοι εξουσιάζουν-εξουσίαζαν τον δυτικό κόσμο οικονομικά.......και προωθούσαν την απόλυτη υλιστική πραγματικότητα,αποκλείοντας εντέχνως όσο μπορούσαν κάθε πνευματική έκφραση και εκδήλωση μέσο τον προγραμμάτων ελεγχου τον εγκεφάλων,που χρησιμοποιούν ελάχιστο μέρος των δυνατοτήτων τους(τυχαίο;).....ΑΥΤΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ......Τώρα τη θα επακολουθήσει θα το διαπιστώσουμε λίαν σύντομος.........αυτά καλημέρες!;)
    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α-Ω, δεν χρειάζεται να είναι κανείς λέκτορας πανεπιστήμιου για να έχει άποψη!
      Συμπάθεια σε λέξεις αλλά όχι στην ουσία τους, πως γίνεται; Εννοείς ότι συμπαθείς τους αντιεξουσιαστές αλλά όχι τις απόψεις τους;
      Αν τον διάλογο τον θεωρείς «ανάκριση», τότε γιατί συζητάς μαζί μου; Κανείς δεν σε υποχρεώνει σε τίποτα, αφού είσαι εδώ με την δική σου θέληση!
      Λες «…εσείς που έχετε κάποια νόηση…». Τι εννοείς δηλαδή, ότι εσύ δεν έχεις νόηση; Γιατί υποτιμάς τον εαυτό σου; Εγώ, δεν έχω διαπιστώσει ότι δεν έχεις νόηση, κάθε άλλο μάλιστα!
      Νομίζω ότι αυτοπεριορίζεις τον εαυτό σου άδικα!
      Και φίλε μου, μιάς και είσαι εδώ, θα σου πω κάτι:
      Ο ιστότοπος αυτός, δεν απευθύνεται στην ελίτ των έξυπνων, αλλά σε όλους εσάς που σας κεντρίζει το ενδιαφέρον, η θεματολογία του.
      Σκοπός δεν είναι η ακαδημαϊκή διατριβή στην φιλοσοφία, αλλά η ανάπτυξη διαλόγων, ο προβληματισμός και η ανταλλαγή απόψεων με τρόπο ελεύθερο και αδογμάτιστο!
      Τελικός στόχος, είναι η αφύπνιση των φίλων και η αποκόλληση από το συστημικό Matrix!
      Σε αυτό, συμμετέχουν όλοι.
      Αν διαβάσεις τα σχόλια, θα διαπιστώσεις ότι από εδώ, πέρασαν και περνούν, κάθε λογής άνθρωποι και διάνοιες, αρκεί να σέβονται τους κανόνες του ορθού διαλόγου.
      Ο λόγος του καθενός, αντιμετωπίζεται με την ίδια σοβαρότητα από εμένα και από τους υπολοίπους!
      Εσύ λοιπόν, πρέπει να νοιώθεις άνετα σε αυτό τον χώρο, αφού το πρόσωπό σου αλλά και οι απόψεις σου, ποτέ δεν θα χλευαστούν και πάντα θα τύχουν σεβασμού.
      Μην σε φοβίσει ένας διάλογος που μπορεί να αντικρούει τις θέσεις σου. Το ζητούμενο δεν είναι να πείσεις τους άλλους, αλλά μέσω των επιχειρημάτων, να πείσεις τον εαυτό σου ότι έχεις δίκιο. Αυτό πρέπει να το επιδιώκεις. Εξελίσσουμε τον νου μας, αν οι απόψεις μας δοκιμάζονται και αντέχουν, αλλιώς τις αναθεωρούμε, αφού οφείλουμε να αναπροσαρμόζουμε τα πιστεύω μας, σύμφωνα με τις γνώσεις που στην πορεία αποκτούμε.
      «Τα πάντα ρει και ουδέν μένει» και «Γηράσκω αεί διδασκόμενος» έλεγαν οι «παππούδες» μας.
      Δεν επιμένω να απαντήσεις, αν νοιώθεις άβολα, να ξέρεις όμως ότι σε βλέπουμε σαν φίλο και δεν σε στριμώχνει κανείς στην γωνία.
      Η εξουσία των επικυρίαρχων, λες, φτάνει στο τέλος της.
      Θέλεις να το αναπτύξεις λίγο, τι εννοείς;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  11. XAXAXAXAXA!
    ΛΟΙΠΟΝ ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ.....
    ΟΛΟΙ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΓΕΙΟ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ BLOGG ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.........
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΣ Η.Π.A. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ REDMOND ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.......
    ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΝΩ Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ Η.Π.A.....ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.........ΠΡΟΣ ΤΗΝ AΛΑΣKA ΑΣ ΠΟΥΜΕ......ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΩ ΑΚΡΙΒΩΣ......ΠΙΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΗΝ AΛΑΣKA;XAXAXAXA
    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΟ ΕΨΑΞΑ ΛΙΓΟ... ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΣΙΑΤΛ Η ΤΟ ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ ΩΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.......ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ ΑΛΛΙΩΣ!
      A-Ω

      Διαγραφή
    2. Α-Ω άλλο το Washington D.C.(District of Columbia)που βρίσκεται ανατολικά και άλλο η Πολιτεία της Washington, που βρίσκεται βορειοδυτικά στις ΗΠΑ στα σύνορα με τον Καναδά. Η πρωτεύουσα των ΗΠΑ είναι το Washington D.C. μια μικρή ανεξάρτητη κομητεία δίπλα στις πολιτείες Μέριλαντ και Βιρτζίνια. Το Redmond βρίσκεται στην πολιτεία της Washington και όχι στο καπιτώλιο στις ανατολικές ΗΠΑ.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  12. Να πω την καλησπέρα μου στον φίλο μου ΛΥΚΙΟ , μα και σε όλους τους συνσχολιαστές μου που βλέπω ότι επιστρέφουν σιγά-σιγά από τις ασχολίες τους και κάνουν αισθητή την παρουσία τους .

    Παρακολουθώ την συζήτηση και θα πιάσω την ευκαιρία από σχόλιο του Α-Ω για πανεπιστημιακή μόρφωση .

    Δεν ξέρω αγαπητέ Α-Ω αν θα έπρεπε να χαίρεσαι ή αν θα ήθελες πράγματι σε τέτοιους καιρούς να ήσουν ένας "σοφός" .

    Όχι δεν θέλω να'μαι ένας σοφός

    Πως βαυκαλίζεται ο νους , πως λείπει η σοφία ;
    και των σοφών πολιτικές που γκρέμισαν σαν να΄ταν χθες κάθε ήθος και αξία ;
    να χαίρονται το πνεύματι που λείπει απ΄τα δικά μας τα μεράδια ,
    γιατί με κόλλυβα θαρρώ πως δεν θα βρούν οι λογικοί σε τούτα τα ζωνάρια .

    Και εγώ σαν θες με εκείνους να ταχθώ, όπου δεν έχουν φτάσει
    με ψεύτικους συλλογισμούς, μέσα σε ύπουλους καιρούς
    μια χώρα όπου με Ήρωες Ιστορία περήφανη έχει αδράξει
    να την πουλάν σαν τους σοφούς και εν γένει δοτούς πολιτικούς .

    Ποιός χαίρετε σαν να θαρρεί πως έχει πια σοφία ;
    τώρα που μοιάζει ο σοφός να'ναι ο πλέον δυστυχής
    γιατί κοιτάζει με καημό, τον πόνο ενός λαού ολημερίς
    που σκόρπισαν αυτοί οι περισπούδαστοι με όλη τους την κακία ;

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε μου Αρμαγεδών!
      Όπως πάντα εύστοχο το σχόλιο και ακόμη πιό εύστοχο το ποιήμα σου! Θα αναρτηθεί, πάραυτα!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  13. ΕΥΓΕ ΦΙΛΤΑΤΕ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ! ΣΟΦΙΑΝ ΠΟΙΕΙ ΤΟ ...ΑΣΟΦΟΝ ΠΟΝΗΜΑ!! ΦΙΛΤΑΤΕ ΚΑΙ ΣΥΣΜΑΘΕΣΤΑΤΕ Α-Ω ΤΥΓΧΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΝ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΟΞΥΝΟΥΣ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΙΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΤΗΝ ΣΟΦΙΑΝ ΤΟΥ ΜΑΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑ ΟΛΟΥΣ! ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΛΕΟΝ ΠΕΙΣΘΕΙ ΔΙΑ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΙΩ ΜΕΓΙΣΤΙΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΙΝ. ΦΙΛΤΑΤΕ Α-Ω ΑΔΡΑΞΕ ΤΗΝ ΕΥΧΑΙΡΙΑΝ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΙΔΕΙ Ο ΛΥΚΙΟΣ ΙΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΕΨΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΣΟΥ. ΕΙΣ ΤΟΥς ΧΑΛΕΙΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΒΙΟΥΜΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ, ΤΗΣ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΠΤΩΧΕΙΑΣ, Ο ΛΥΚΙΟΣ ΜΑΣ ΕΔΙΔΕΙ ΑΠΛΩΧΕΡΩΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ. ΑΣ ΤΟ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΕΙΣ ΤΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ.
    "ΙΕΡΑΡΧΗΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΧΧ! ΒΡΕ ΙΕΡΑΡΧΑΚΟ ΜΟΥ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΣ ΠΟΛΥ!!!!!!!!!!! ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ!! ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΚΕΜΕΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗ Σ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ.
    ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑΚΟ ΚΑΙ ΣΥ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΟΥΛΑ!!!!!!!!! ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ ΤΖΟΥΤΖΟΥΚΟ ΜΟΥΥΥ!!!
    ΚΑΛΑ ΕΕΕ!! ΠΑΡΑΚΟΟΥΘΗΣΑ Κ ΕΓΩ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ Α-Ω ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΥΚΙΟ..!! ΚΑΛΕ Α-Ω ΑΓΟΡΙΝΑ ΜΟΥ ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ ΝΑ ΛΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΕΛΕΥΘΥΕΡΑ ΕΔΩ. ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΙΟΣ ΜΑΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΟΙΧΤΑ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΑΓΑΠΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΜΟΝΟ Η ΖΟΥΖΟΥΝΙΤΣΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΡΕΞΗΓΙΕΤΕ ΕΥΚΟΛΑ (ΟΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΖΟΥΖΟΥΝΑΑΑΑ???????? ΠΑΛΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕΣ ΜΟΛΕ????)
    ΜΙΑ ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κατ αρχήν να χαιρετίσω κι εγώ με την σειρά μου τους καινούργιους συνομιλητές που μπήκαν στην κουβέντα.....άντε για πέστε μας κι εσείς την άποψη σας!;)
    Ευχάριστο για την διευκρίνιση όσον αφορά την πολιτεία της ουάσινγτον Λύκιε...ομόλογο πως δεν είχα ιδέα και στην αρχή το μυαλό μου πήγε πολύ μακριά με τόσες θεωρίες συνωμοσιολογίας που το έχω βασανίσει!ΧΑΧΑ.
    Όταν λέω [εσείς που έχετε κάποια νόηση]ενοω στην προκειμενη περίπτωση αυτούς που έχουν καταλάβει καλά πλέον το πως και από ποίους εξουσιάζεται ο δυτικός υλιστικός μας κόσμος.......μην φοβάστε δεν υποτιμώ τον εαυτό μου......απλός πλέον κλέυω χρόνο από αλλα πράγματα για να μπαίνω λίγο στο internet!
    Και ναι όλες οι εξουσίες πλέον οδηγούν στην κορυφή και στο μάτι της πυραμίδας το οποιο βλέπει τους πληθυσμούς σαν αναλώσιμα νούμερα και τίποτα παραπάνω........για αυτό λοιπόν συμπαθώ την λέξη αντιεξουσιαστής!Μακάρι να έλθει γρήγορα η ώρα που όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη θα έχουν την κατάλληλη παιδιά ούτος ώστε να μην υπάρχουν εξουσίες(ουτοπικό)!
    Προσπαθώ να είμαι πάντα όσο πιο λακωνικός γίνετε.......δεν συνηθίζω να γράφω πολύ μεγάλα κείμενα και για να μην γίνομαι κουραστικός μα και γιατί γράφω με το δάκτυλο του ενός χεριού.....άσε δε που είμαι και anor80grafos.....XAXAXA...αυτό που το βάζετε!:D))))))))))
    Και τέλος πιστεύω ακράδαντα πως βρισκόμαστε στο κατώφλι κάτι καινούργιου που δεν γνωρίζω όμως ακόμα πως και που θα μας οδηγήσει.Τα βάσανα που τραβάει ο τόπος μας ίσος είναι τελικά αν το δείτε από διαφορετική οπτική γωνια,μια ευκαιρία να στοχαστούμε,να εμβαθύνουμε στον εαυτό μας για να καταλάβουμε τι πραγματικά χρειαζόμαστε από τα δεσμά τις ύλης......και τέλος να καταφέρουμε να μπούμε σε ένα ανώτερο και καλύτερο επίπεδο συνειδητότητoς!
    A-Ω


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε Α-Ω, χαίρομαι που δεν υποτιμάς τελικά τον εαυτό σου. Οι λίγες λέξεις σου για την εξουσία, περιέχουν μεγάλη αλήθεια. Αν δηλαδή και εκφράζεις την ευχή να μπορούσαν οι άνθρωποι να ζήσουν κάποτε, χωρίς εξουσία (λόγω των αρνητικών που μεταφέρει στην ανθρώπινη έκφρασή της), ξέρεις πολύ καλά ότι αυτό δεν θα μπορέσει ποτέ να συμβεί, γι΄αυτό και το ανάγεις σε ουτοπικό! Και έτσι είναι! Θα πρέπει να μεταλλαχθεί πολύ ο άνθρωπος (αυτό που λες παιδεία) για να μπορέσει να αυτοδιοικείται, χωρίς εξωτερική ιεραρχία και κανόνες!
    Τα τελευταία σου λόγια, επίσης με βρίσκουν σύμφωνο, αφού αυτή είναι και η γενική κατεύθυνση του ιστολογίου μας: η μετουσίωση των αρνητικών εμπειριών μας, σε αυτή την δύσκολη περίοδο που ζούμε, σε θετικά ελατήρια για την ψυχική και πνευματική μας, εξέλιξη! Όμως, το τέλος της εξουσίας των επικυρίαρχων, δεν έρχεται ούτε απλά, ούτε και ανώδυνα. Παρόλα αυτά, θα ‘ρθεί! Αλλά για να ‘ρθεί, θα κοστίσει πολύ πόνο και θλίψη στην ανθρωπότητα. Είμαι σίγουρος ότι με εννόησες!
    Όσο για την επιτηδευμένη ανορθογραφία σου, εμείς σε δεχόμαστε και μ’ αυτήν…!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λύκιε η ουτοπία τελικά μπορεί να μην είναι τόσο μακριά όσο νομίζεις!
    Οσο για τους δύσκολου καιρούς που έρχονται από εμάς θα εξαρτηθεί πως θα τους αντιμετωπίσουμε!Η ιστορία μας μας διδάσκει πάμπολλες ηρωικές πράξις από ατομικό επίπεδο έως και σε επίπεδο ολοκληρου του λαου μας όταν τελικά καταφέρει να ενωθεί!!!Αυτό όμως μας έχει κοστίσει παρα πολύ πληθυσμιακά!Μήπως είναι καιρός να το παίξουμε κι εμείς για μια φορα Σουηδοί και Ελβετοί;;;
    Έχω μάθει να εκφράζω την γνώμη μου ελευθερα και όταν αντιληφθώ πως έκανα λάθος να το παραδέχομαι και να προσπαθώ να μαθαίνω από αυτό και όπως λέει και ο φίλος μου ο Ηράκλειτος {ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΡΜΟΝΙΑ}!
    Όσο για τα μελλούμενα ένα έχω να σας πω:{ΟΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ}!
    Α-Ω=anor80grafos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α-Ω, η συλλογική εξέλιξη ενός λαού, προκειμένου να μπορέσει να υπερβεί την ανθρώπινη φύση του και να ζήσει στην Ουτοπία, απαιτεί την μετάβαση από τον Άνθρωπο στον Μετάνθρωπο. Δηλαδή σε ένα άλλο είδος ανθρώπου! Η αλλαγή αυτή, έχει να κάνει με τον εσωτερικό μας κόσμο και δεν είναι θέμα ηρωικών πράξεων, όπως μέχρι τώρα οι Έλληνες συνήθιζαν να κάνουν. Οι ηρωικές πράξεις, βοηθούν στην επιβίωσή μας ως Έθνος και ως λαός. Πάντα όμως μέσα στα πλαίσια της γνωστής ανθρώπινης κοινωνίας. Με τα πάθη, τα λάθη, τις μικρότητες, τα μίση και τις κακίες μας! Στην Ουτοπία, αυτά πάνε στην άκρη. Ο άνθρωπος έχει μπροστά του πολλές χιλιάδες χρόνια εξέλιξης, μέχρι να φθάσει εκεί!
      Εκτός κι αν συμβεί κάτι απροσδόκητο ξαφνικά…!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  18. Α-Ω στις 11:50μ.μ. της 27-02-13 (χθές) ανάρτησες το παρακάτω σχόλιο:

    "The Military's Mystery Machine - Haarp Weather Modification Technology in Alaska
    http://www.youtube.com/watch?v=jcmMtUb0mh8

    Αυτό υπάρχει στην Alaska.......μα και σε αλλα μέρoι!
    Α-Ω"

    Παρότι ενημερώθηκα για την ανάρτηση του σχολίου σου στο Yahoo mail μου (από εκεί το έκανα copy), το σχόλιό σου, δεν αναρτήθηκε στον χώρο των σχολίων!
    Τι ακριβώς έκανες και που ακριβώς το ανέρτησες; Πες μου σε παρακαλώ γιατί δεν μπορώ να το εξηγήσω. Έκανες ανάκληση του σχολίου σου και με ποιόν τρόπο;
    Θυμάμαι παλιά, πως κάτι μου είχες ξαναπεί για σχόλιά σου, που δεν αναρτήθηκαν.
    Ποιό λειτουργικό έχεις;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το σύστημα HAARP που βρίσκεται στην Αλάσκα, είναι ένα σύστημα ελέγχου των καιρικών φαινομένων σε όλον τον πλανήτη. Υπάρχουν ανά τον κόσμο και άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις, παρακλάδια αυτού της Αλάσκας.
    Επιδρά στην ιονόσφαιρα εκπέμποντας ηλεκτρικά κύματα, αλλά εκτός του ελέγχου των καιρικών φαινομένων, μπορεί και επιδρά και στα γεωλογικά φαινόμενα, προκαλώντας ακόμη και σεισμικές δονήσεις, οπουδήποτε στη Γη. Το ίδιο μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι και γενικότερα ακραία καιρικά και γεωλογικά φαινόμενα.
    Οι δυνατότητές του δεν σταματούν εκεί. Μπορεί να ελέγχει τηλεπικοινωνίες, αλλά και να λειτουργεί ως ψυχοτρονικό όπλο, ελέγχοντας την συνείδηση των μαζών. Όπως βλέπεις Α-Ω, οι επικυρίαρχοι έχουν το «μαχαίρι και το καρπούζι», αφού κατέχουν και διαχειρίζονται υψηλές τεχνολογίες για να πετύχουν τον σκοπό τους: την ολοκληρωτική υποταγή του ανθρώπινου είδους και την εγκαθίδρυση μιάς παγκόσμιας κυβέρνησης (δικτατορίας)!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Βρε λέτε να μπήκε ο δάχτυλος του μεγάλου αδελφού στο βιντεάκι που σας έδωσα.......γιατί το βιντεάκι ασχολείται με ένα από τα πιο ισχυρά όργανα του μεγάλου αδελφού...XAXAXAXAXA....;)
    Λύκιε εχτές που το πόσταρα νομίζω πως επιβεβαιώθηκα πως είχε επικολληθεί κανονικά στην σελίδα!!!
    Όσο για το αναπάντεχο που προανέφερες.......λέω να σου δώσω και θέμα να φτιάξεις αρθράκι!.....θυμάσαι τον απομηχανής θεό του αρχαίου θεάτρου.........μήπως τελικά δεν ήταν μονο θεατρικό τέχνασμα και είχε κάπου βαθιά τις ρίζες του στην πραγματικότητα......επεξεργασου το λίγο στο μυαλό σου........Ο ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ......;)
    ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ,,,Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς και το πόσταρες, αφού ήρθε στο mail μου, όμως πήρε λάθος ...διαδρομή! Στον bloger απλά ...δεν υπάρχει το σχόλιό σου!
      Φίλε Αρμαγεδών, δώσε μας τα φώτα σου στο θέμα.
      Το σενάριο για τον "από μηχανής Θεό" της "ομάδας Ε" και των υποστηρικτών της (Πάλμος, Κεραμυδάς, Φουράκης, Ακτουδιανάκης, κτλ.)το γνωρίζω, όπως γνωρίζω και το Νεοεποχίτικο για την αυτόματη μετάβαση όλων, στην "πέμπτη διάσταση" κτλ!
      Προσωπικά δεν δέχομαι αυτές τις εκδοχές, τουλάχιστον έτσι όπως παρουσιάζονται.
      Εγώ είμαι της άποψης: "Συν Αθηνά ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ"...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ υμα τις άποψης συν Αθηνα και χείρα κινεί.......το απομηχανής θεός στο παρέθεσα για να το ψάξεις αν ήθελες και να το κανεις άρθρο......το παραλλήλισα απλός με τα ιπτάμενα άρματα τον αρχαίων θεών όπως μας τα παρουσιάζουν σε αρχαίες τραγωδίες σαν τον Προμηθέα δεσμώτη που έχω διαβάσει!
      Περί ομάδας E δεν γνώριζα καν γιατί δεν έχω ασχοληθεί ιδιαιτερα με αυτή την ομάδα.....αν και γνώριζα από την δεκαετία του 90 τον Γκιολβα από το περιοδικό ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ!
      Α-Ω

      Διαγραφή
  21. Το θέμα αυτό, έχει αναλυθεί και συζητηθεί στο παρελθόν, σ' αυτό το ιστολόγιο. Είναι από τα «πολυφορεμένα» των καιρών! Έχουμε κάνει ήδη πολλές συζητήσεις πάνω σε αυτά τα θέματα. Θα ήταν πλεονασμός να επανέλθω με άρθρο, για κάτι που έχουμε σχεδόν εξαντλήσει.
    Θα ήθελα όμως να σε παραπέμψω στην ανάρτηση «Διάλογος με την Ανδρομέδα»
    ( http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2012/04/blog-post_27.html ) γιατί ίσως σε ενδιαφέρει. Δώσε ιδιαίτερη βάση, στη «Νέα Εποχή»!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Α-Ω αν θέλεις πραγματικά να αναζητήσεις πληροφορίες που ίσως συνταράξουν αλλά και διαμορφώσουν την σωστή θέση των πραγμάτων , εξέτασε την πραγματική πτυχή των εφευρέσεων του Γκιόλβα - όπως προανέφερες - αλλά και την διάσταση που έχει πάρει η μη αναγνώριση ( τεχνηέντως ) των εφευρέσεων του .

    Όταν αναζητήσεις την αλήθεια, μα και την διάσταση των πολυ-σεναρίων που ορθώς τώρα κάποιοι προσπαθούν να επαληθεύσουν,πιστεύω ότι θα έχεις αντιληφθεί το 80% την Νεοτέρας Ελληνικής Ιστορίας .

    Το αποτέλεσμα το οποίο θα προκύψει ;

    Τα λόγια του φίλου μας διαχειριστή όπως σωστά έθεσε "Συν Αθηνά ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ"

    Μέχρι τότε συνσχολιαστή μου Α-Ω θέσε σε εφαρμογή την αναζήτηση της πολυβιβλιοθήκης του pc σου και εγώ να σου δώσω λίγο την ενθάρρυνση ό.τι θα προκύψεις πολύ πιο σοφός .

    Πρόσεξε όμως γιατί η σοφία δεν αποτελεί τεκμήριο της ευτυχίας .

    Αλήθεια θυμάται κάποιος τον δάσκαλο του Αϊνστάιν ;
    Ποιος γνωρίζει άραγε για τον Έλληνα μαθηματικό Kωνσταντίνο Kαραθεοδωρή ;
    Η γνώση κρύβεται κάτω από τα άψυχα πλήκτρα του υπολογιστή σου .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Παρακαλώ, ας συνεχισθεί ο διάλογος στο χώρο σχολίων της πιό πρόσφατης ανάρτησης: "Απολλώνιος ο Τυανεύς και τα Θαύματα του".
    (Προς χάριν ευκολίας ανάγνωσης των σχολίων κι από τους άλλους επισκέπτες).
    Ευχαριστώ!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.