Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

"Η έκτη αίσθηση είναι φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου", δηλώνει επιστήμονας!

"Το φαινόμενο της "έκτης αίσθησης" υπάρχει μεταξύ των ανθρώπων", υποστηρίζει μια νευροεπιστήμονας στο Σίδνεϊ.

Μετά από πενταετή μελέτη παρακολούθησης της εγκεφαλικής δραστηριότητας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δύο άνθρωποι μπορούν να "συντονίσουν" τις λειτουργίες του νευρικού τους συστήματος, χωρίς να έχουν καμία οπτική ή σωματική επαφή μεταξύ τους.

Η Τρίσα Στράτφορντ, από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ, προσπάθησε να εξηγήσει επιστημονικά τι ακριβώς συμβαίνει όταν οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν εγκεφαλικά, κάτι που συμβαίνει ακόμη κι όταν ερωτεύονται!

"Είναι σαν εγκεφαλικό...chatting"!
Στις έρευνές της συμμετείχαν 30 εθελοντές των οποίων καταγράφονταν οι ακριβείς αντιδράσεις τους, τη στιγμή που οι εγκεφαλικές λειτουργίες του ενός, εναρμονίζονταν με αυτές του άλλου. "Για να χρησιμοποιήσω πιο σύγχρονη ορολογία, θα πω ότι ήταν σαν να έκαναν chat οι εγκέφαλοί τους", είπε χαρακτηριστικά η δρ Στράτφορντ!

''Ήταν πολύ συναρπαστικό. Τη στιγμή που οι δύο εγκέφαλοι γίνονται ένας, υπάρχει ένα τμήμα που ονομάζεται βρεγματικός λοβός, που παρουσιάζει υπερβολική δραστηριότητα. Από τη στιγμή που θα συμβεί αυτό, θεωρώ ότι μπορούμε πράγματι να "διαβάσουμε" το μυαλό του άλλου σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Είναι σαν να έχουμε μία έκτη αίσθηση'', προσθέτει!Πώς έγινε η έρευνα
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, τοποθετήθηκαν ηλεκτρόδια γύρω από το κεφάλι των εθελοντών για να παρακολουθούν τα εγκεφαλικά κύματα σε τέσσερεις διαφορετικούς τομείς. Παράλληλα η καρδιά τους ελεγχόταν με ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Τα ηλεκτρόδια  που παρακολουθούσαν τις δραστηριότητα του εγκεφάλου, κατέγραψαν αυξημένη δραστηριότητα κατά τη στιγμή της " πνευματικής ευθυγράμμισης'', στο τμήμα του εγκεφάλου όπου θεωρείται ότι είναι η έδρα της "φαντασίας"!

"Δεν υπάρχει τίποτε ανεξήγητο μεν, αλλά..."
Η δρ Στράτφορντ δεν βρίσκει τίποτε "ανεξήγητο" στη διαδικασία αυτή, αλλά αναγνωρίζει πως ο,τιδήποτε άγνωστο και νέο στον χώρο της μελέτης του ανθρώπινου εγκεφάλου, μπορεί να προκαλέσει "μεταφυσικές" παρερμηνείες! "Πιθανότατα όταν συντονιστούμε εγκεφαλικά με κάποιον, μπορούμε να "διαβάζουμε" τις σκέψεις του", χρησιμοποιώντας την "έκτη αίσθηση" σε συνδιασμό με αυτό που γενικά ονομάζουμε "φαντασία", λέει.

Οσο για το πώς μπορούμε να το πετύχουμε αυτό, συμβουλεύει: "Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται χρόνο, συγκέντρωση και προσπάθεια για να το καταφέρουν αυτό. Θα πρέπει να δώσουμε την απόλυτη και αμέριστη προσοχή μας στο άτομο με το οποίο επιθυμούμε να επικοινωνήσουμε με αυτόν τον τρόπο".

Ωστόσο παραδέχεται πως υπάρχουν άνθρωποι που καταφέρνουν να "διαβάσουν" τους άλλους χωρίς καμία προσπάθεια. "Με έναν τρόπο που μένει να ερευνηθεί, κάποιοι επηρεάζουν την εγκεφαλική λειτουργία των άλλων, μόνο με την παρουσία τους", λέει.

Πηγή:   http://ypogeia-drasi.blogspot.gr

10 σχόλια:

  1. καλημέρα σε όλους. Μακάρι όλοι να είχαμε αναπτύξει όλες μας τις αισθήσεις και να ενεργοποιούσαμε όλες μας τις δυνατότητες. Ειδικά με την έκτη αίσθηση θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να υπάρχει έστω αυτού του είδους η επικοινωνία όταν ίσως πάψουν τα γνωστά μας σημερινά μέσα επικοινωνίας να λειτουργούν.
    Επίσης, θα ήταν επίσης υπέροχο αν με ασκήσεις μπορούσαμε να ετοιμαστούμε και να προπονηθούμε.
    ευχαριστούμε Λύκιε. Θυμάμαι τον Διονύση Δώριζα που έλεγε να προσέχετε σε ότι ιδιαίτερο έχετε γιατί και η άλλη πλευρά αναζητά...ταλέντα και ειδικά προικισμένα άτομα για τους δικούς της σκοπούς. Σήμερα είναι πέρα για πέρα εφαρμόσιμο και θέλει προσοχή ΠΟΥ και ΠΩΣ κινούμαστε ιδιαίτερα αν έχουμε ανεπτυγμένες τις αισθήσεις μας.
    καλή σας δύναμη
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παύλος Σιδηρόπουλος - Η Φαντασία Στην Εξουσία
    http://www.youtube.com/watch?v=R3DO-GEBhVc
    Thanasis Papakonstantinou - Ergo ar.1 se Mlb gia tsekouri kai tileorasi
    http://www.youtube.com/watch?v=CaxSfDoDiRk
    Sacred Geometry DNA changes 2012 Mollecular Atom Consciousness.mp4
    http://www.youtube.com/watch?v=yHYsUlzR-6E

    Καλημέρα!
    Σήμερα θα είμαι λακωνικός.....θα μιλήσουν για μένα τα βιντεάκια που σας δίνω!;)

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι έχουν κάποια υπεραίσθηση, αν και τους είναι δύσκολο να την κατανοήσουν ή να αποκαλύψουν στους άλλους, ένα τέτοιο γεγονός. Πέραν αυτού, οι υπεραισθήσεις υπάρχουν -εν δυνάμει- σε όλους τους ανθρώπους. Βρίσκονται όμως σε λανθάνουσα κατάσταση (υπνωμένες) και πολλές φορές σε κάποια στιγμή της ζωής τους, αντιλαμβάνονται μηνύματα "περίεργης" προέλευσης, που δεν μπορούν μεν να εξηγήσουν, πιστεύουν όμως στην σπουδαιότητά τους, όσο και σε αυτή των γνωστών αισθήσεων! Η Ανδρομέδα -πολύ σωστά-, έθιξε το θέμα της χρήσης αυτών των "ικανοτήτων". Πως δηλαδή κάποιος που έχει αντιληφθεί τις ιδιαίτερες ικανότητές του ή τις έχει καλλιεργήσει, τις εκμεταλλεύεται. Με λίγα λόγια: για καλό ή για κακό σκοπό! Εκεί θέλει την προσοχή. Για κάθε μας πράξη, υπάρχει μια σειρά συνεπειών. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τις επιλογές και τις πράξεις μας, σε όλα τα επίπεδα. Οι υπεραισθήσεις, όπως και οι πέντε αισθήσεις μας, απλά μας δίδουν πληροφορίες του περιβάλλοντος. Το πώς τις αξιοποιούμε, είναι θέμα της ηθικής μας και της σοφίας μας.
    Αν ένας που βλέπει (5 αισθήσεις) βρεθεί δίπλα σε έναν τυφλό (4 αισθήσεις) και εκμεταλλεύεται την υπεροχή της πλεονάζουσας αίσθησης σε βάρος του τυφλού, τότε η επιλογή του αυτή, θα υποστεί τις νομοτελειακές συνέπειες.
    Ένας που έχει τηλεπαθητική ικανότητα και «εισβάλλει» στην νόηση του άλλου χειριστικά, τότε και αυτός θα θερίσει τους καρπούς που έσπειρε…
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Λύκιε, Ανδρομέδα, Αρμαγεδών, Δανάη, Θηλυκή Φωνούλα και λοιποί....
    Η έκτη αίσθηση σαφώς υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους. Η ενεργοποίηση της όμως έχει να κάνει με την δυνατότητα του ατόμου να την αναπτύξει και να την εφαρμόσει στο μέτρο του δυνατού. Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα ζευγάρι, το οποίο έχει μια κοινή πορεία ζωής πολλών χρόνων, έχει μεγαλώσει μαζί, έχει βιωματικές εμπειρίες και εξελίσσεται νοητικά, συναισθηματικά και πνευματικά. Είναι λοιπόν αρκετά πιθανό να καταφέρει να επικοινωνεί σε μια άλλη διάσταση, σ’ ένα άλλο επίπεδο επαφής, να εφαρμόσει δηλαδή την έκτη αίσθηση, να ενεργοποιήσει το Τρίτο Μάτι.
    Ορισμένοι άνθρωποι το διαθέτουν εκ φύσεως. Διαθέτουν αυτή την ικανότητα πολλές φορές χωρίς να αντιλαμβάνονται την δυναμική της. Αυτό βέβαια μπορεί να καταστεί και επικίνδυνο αφού οι πύλες που ανοίγονται στο αόρατο, το άυλο, το Ουράνιο αλλά και το ΣΚΟΤΕΙΝΟ, εγκυμονούν κινδύνους.
    Σ’ αυτό το εργαλείο της ψυχής μας «Το Τρίτο Μάτι» μπορούμε όλοι μας να ασκηθούμε και να λειτουργήσει κατά βούληση και όχι αυθαίρετα.
    Δεν θεωρώ ότι είναι δύσκολο, αλλά σίγουρα χρειάζεται την προσοχή μας, την επιμονή μας και πάνω απ’ όλα τον σεβασμό μας.
    ΧΙΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ΧΙΛΩΝ, πολύ ωραίο το παράδειγμα!
      Υπάρχουν πολλοί τρόποι και μας δίδονται πολλές ευκαιρίες στην ζωή μας, για να βιώσουμε καταστάσεις όπως στο παράδειγμα που αναφέρθηκες, στην υπεραίσθηση της διαισθαντικής επικοινωνίας. Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για άλλη διάσταση. Πρόκειται για δραστηριότητες που συμβαίνουν στην δική μας διάσταση. Η ίδια η επιστήμη, ήδη έχει προχωρήσει σημαντικά στην ερμηνεία των φαινομένων. Απλά, μένει να σπάσουν τα νοητικά ταμπού και να γίνουν αποδεκτές αυτές οι πραγματικές εκφάνσεις της ζωής μας.
      Υποθέτω πως εσύ ο ίδιος, έχεις τέτοια βιώματα όπως και πολλοί φίλοι εδώ μέσα!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  5. Πάρτε και αυτή την εκδοχή των πραγμάτων στα πλαίσια τις επέκτασης της συνειδητότητας σας!Τα συμπεράσματα δικά σας!
    Α-Ω

    Μηνύματα από τους Πλειάδιους (1/10)
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aJZMoAGD9WQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α-Ω, η σειρά με τα βιντεάκια που μας προτείνεις να δούμε, ανήκει σε μια ομάδα ανθρώπων που ισχυριζόμενοι ότι έχουν επαφή με Πλειαδίνους, άρα με την προβιά του υπεράνθρωπου (θυμίζει λίγο τα «θεόπνευστα» κείμενα), μας προπαγανδίζουν την δική τους «αλήθεια» και μάλιστα με τρόπο που -για όσους γνωρίζουν- κάνει «ξέπλυμα εγκεφάλου»!
      Στην ουσία όμως, τι κάνουν;
      Μας «πληροφορούν» για πράγματα που πάντοτε αποτελούσαν εσωτερική μυητική διδαχή σε όλα τα εσωτερικά τάγματα και οργανώσεις. Η διαφορά είναι ότι οι αρχικές πληροφορίες αναμειγνύονται με παραπλανητικά στοιχεία, προκειμένου να μας κοινωνήσουν στην Νέα Εποχή, την οποία υπηρετούν. Πίσω από αυτό όμως, διαφαίνεται η νέα Πανθρησκεία, που προετοιμάζεται από το ίδιο Κέντρο Προπαγάνδας.
      Προσοχή λοιπόν! Η δόλια τακτική τους, να υποδύονται τους δήθεν Πλειαδίνους (ή Αρκτούριους, ή Ανδρομέδιους, ή Νόρντικς, κτλ, κατά περίπτωση) προκειμένου οι ισχυρισμοί τους να αποκτήσουν κύρος και πειθώ, πρέπει να μας βάζει σε συναγερμό.
      Για όσους -και μόνον- έχουν καλή γνώση αυτών των θεμάτων, μπορούν να εκτεθούν σε αυτή την απόπειρα νοητικού ελέγχου, με σκοπό να ελέγξουν και να εντοπίσουν την διαβολή, την μεθοδολογία και τον αληθινό σκοπό τους. Πάντα όμως με τα φίλτρα του μυημένου, ή του γνώστη.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Όπως σας έγραψα και παραπάνω τα συμπεράσματα δικά σας γιατί κι εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω ακριβώς που αποσκοπεί το κάθε video!
      Ο καθένας σας ανάλογα με το αν είναι μυημένος όπως λες κι εσύ Λύκιε, η αν είναι γνωστης, η τέλος πάντων κατά ποσο μέχρι τώρα έχει φροντίσει να διευρύνει την συνειδητότητα του μπορεί να φιλτράρει κάποια πράγματα!Οι υπόλοιποι καλο θα ήταν αν σας ενδιαφέρει το αντικείμενο να φροντίζετε να ψάχνετε και να διασταυρώνεται διαρκώς χωρίς να είστε ποτε απόλυτοι γιατί όπως λέει και ο φίλος μου ο Ηράκλειτος [τα πάντα ρει!]
      Όσο για την πανθρισκια εμενα δεν με απασχολεί και πολύ να σας πω την αλήθεια....ας πιστεύει ο καθένας ότι θέλει και νομίζει σωστό....αρκεί να μην προσπαθεί να το επιβάλει στους άλλους.Προσωπικά δεν πολυπιστεύω στις θρησκείες γιατί οι περισσότερες ασκούν έλεγχο μέσο τον ιερατείον τους μα δεν θέλω και να επιβάλω και την άποψη μου στους άλλους!
      Τώρα αν οι πλειαδιοι και οι υπόλοιπες φίλες εξωγήινων είναι πραγματικοί η απλός δημιουργήματα της νέας τάξης πραγμάτων πιστεύω θα το ανακαλύψουμε στην πορεία και μάλλον αρκετά σύντομα!Πάντως πιστεύω πως αν τελικά έρθουμε σε επαφή με άλλες εξωγήινες φίλες είμαι σίγουρος πως κάποιες από αυτές θα έχουν τα δικά τους συμφέροντα και την δικη τους ατζέντα για τον πλανήτη μας και αν δεν είμαστε κατά κάποιο τρόπο ενωμένοι σαν πλανήτης μπορεί να καταντήσουμε υποχείρια όπως κατάντησε σήμερα η χωρα μας στους διεθνής οικονομικούς οργανισμούς και συμφέροντα!
      A-Ω

      Διαγραφή
  6. Φίλε Α-Ω, το θέμα της Πανθρησκείας το θέτω για να καταδείξω την μεθόδευση και τους στόχους των επικυρίαρχων. Άσχετα με το τι πιστεύει ο καθένας μας, οι θρησκείες υπάρχουν. Το ότι οι επικυρίαρχοι επιδιώκουν την κατάργηση όλων των θρησκειών προκειμένου να τις υποκαταστήσουν με μία νέα, η οποία μάλιστα υπηρετεί τον δικό τους «θεό», είναι αν μη τι άλλο ανησυχητικό και ενδεικτικό των προθέσεών τους. Βλέποντας δηλαδή τις εξελίξεις αποστασιοποιημένα, αντιλαμβανόμαστε το σχέδιο που εξυφαίνουν.
    Το θέμα των θρησκειών το έχουμε θίξει πολλές φορές. Δεν έχεις άδικο για τις θρησκείες. Παρόλα αυτά είναι χρήσιμες για τις μάζες. Μόνο όσοι μπορούν να υπερβούν τα δόγματα, αξίζει να τις προσπερνούν. Αυτοί είναι συγκριτικά, λίγοι. Απαιτείται γνώση μεγάλη και όχι απόρριψη μόνο για την απόρριψη. Ο μηδενισμός είναι πιο επικίνδυνος από την δογματική θρησκεία.
    Για την παρουσία εξωγήινων στην Γη, το θέμα είναι μεγάλο. Κατ’ αρχήν ποιος είναι γήινος και ποιος εξωγήινος! Οι άνθρωποι νομίζεις πως είναι 100% γήινοι; Υπάρχουν στην Γη, οντότητες που συνυπάρχουν μαζί μας και είναι περισσότερο γήινοι από εμάς;
    Υπάρχει επίσκεψη και εποπτεία από άλλα είδη οντοτήτων στην Γη, που επιδρούν στους ανθρώπους; Υπάρχει επαφή των ανθρώπων με αυτά τα είδη; Είναι όλα τα είδη φιλικά, ή υπάρχουν και εχθρικά στις σχέσεις τους με το ανθρώπινο είδος; Είναι ανώτεροι ή κατώτεροι από εμάς;
    Πολλά τα ερωτήματα!
    Οι γνώσεις αυτές όμως, δεν είναι κάτι το νέο. Υπάρχουν από τα βάθη των χιλιετιών και είναι καλά προστατευμένες, ώστε μόνο μια «ελίτ» ανθρώπων να έχει πρόσβαση σε αυτές και να μονοπωλεί την εξουσία στην ανθρωπότητα. Για να πετύχουν μάλιστα αυτό, σκόπιμα κρατούν σε βαθύ γνωστικό σκοτάδι τις μάζες, ώστε να πλανώνται και να ελέγχονται ευκολότερα.
    Γι αυτό λοιπόν ανέφερα πως οι Νεοεποχίτες που έφτιαξαν τα βιντεάκια, παρουσιάζουν αλήθειες μεν, νοθευμένες με πλασματικά στοιχεία δε… Το αποτέλεσμα τελικά όμως, είναι παραπειστικό και παραπλανητικό.
    Υ.Γ. περιττό να πω πως οι παραπάνω ερωτήσεις, έχουν θετική απάντηση!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα.
      Χωρίς να έχω διασταυρώσει νομίζω πως ο ίδιος επιστήμονας που ανακάλυψε το ανθρώπινο DNA μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και βραβεύτηκε με βραβείο νόμπελ για αυτή του την ανακάλυψη....λίγα χρονια αργότερα βγήκε και είπε σε επιστημονικά περιοδικά πως χρονολόγησε το DNA μας και το βρήκε διπλάσιο σχεδόν σε χρονια από την χρονική περίοδο που υποτίθεται πως δημιουργήθηκε ο πλανήτης μας.......αυτό τι σας λέει;
      Οι νεοταξίτες τώρα που θέλουν να προωθήσουν μια καινούργια παγκόσμια θρησκεία μονο και μονο για να εδραιώσουν την εξουσία τους στον πλανήτη, είναι γνωστό πως λειτουργούν με σχέδια μέσα σε βάθος χρόνου γιατί και οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά πως αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να συμβούν από την μια μέρα στην άλλη.Προσωπικά πάντως δεν θα με χάλαγε καθόλου να έβλεπα να προσεύχονται στον ίδιο ναό ένας χριστιανός,ένας μουσουλμάνος,ένας βουδιστής,ένας ινδουιστής,ένας σαμανιστης και ένας άθρησκος!Δεν θα τοποθετηθώ πάντως για το βιντεάκι......θα προτιμήσω να κρατήσω ότι μου κάνει και τα υπόλοιπα να τα προσπεράσω γιατί όντως παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρουσες εκδοχές μέσα που δεν μου είναι αδιάφορες!Απλός θα κρατάω πάντα και τις επιφύλαξης μου.
      Ένα είναι πάντως σίγουρο και νομίζω πως συμφωνούμε όλοι μας........πως οι παγκόσμιοι εξουσιαστές που μας κρατουν επίτηδες στην αγνοια τόσες χιλιάδες χρονια πρέπει κάποια στιγμή με κάποιον τρόπο να αποκαλύψουν την αλήθεια στην ανθρωπότητα και να την αφήσουν μονη της να επιλέξει ποιον δρόμο θέλει να ακολουθήσει μέσα στα αστερια!
      Α-Ω

      ΥΓ.Πάρτε ένα βιντεάκι ακόμα!XAXAXA

      DECEPTION (The United Religions- Part 70)
      http://www.youtube.com/watch?v=VIwQ31f4vpE&list=LLTsvTZaNdDtb-ILxsV6_VPw

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.