Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

"ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ "



 

Γράφει ο Αρμαγεδών.

Κοιτάζαμε όλοι τον γκρεμό και που μας οδηγούνε ,
μα άλλοι από φανατισμό κι' άλλοι κάπου να μπούνε
τρέφαμε τον εγωισμό, μέσα απ' την θαλπωρή μας
και όλοι μονολογούσαμε, οι άλλοι είναι οι οχθροί μας .

Κάναμε φίλους και αδερφούς ... οχθρούς για ένα κόμμα ,
ποιούς ,αυτούς που ψάχνανε ψωμί να βάλουνε στο στόμα ;
και τώρα που γεμίσαμε και γίναμε όλοι ζητιάνοι
μασκαρευτήκαμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και λέμε πλέον φτάνει .

Και θρέφαμε εκείνο το θεριό τρέφοντας αυταπάτες
και για Ηγέτες κάναμε χρόνιους Χατζηαβάτες
και τώρα μας φταίνε όλοι αυτοί και εμείς είμαστε οι Άγιοι
μα θα' ρθουν πάλι οι καιροί κι' εκείνους θα' χουμε πάλι .

Γιατί ;

Γιατί εμείς πάλι θα κωφεύουμε, όπως κάναμε πάντα
και φτάσαμε την χώρα μας λες κι' ναι το σαράντα (1940)
με ίδιο τον κατακτητή κι εμάς για βοηθούς τους
που πως θα μας κατακτούσανε, είχανε πάντα στον νου τους .

Και τώρα χαίρονται πιότερο όπου μας έχουν δέσει
με εκείνα τα μνημόνια και κούφιες υποσχέσεις
πως θα μας βοηθήσουνε, η χώρα να ανατάξει
και αυτοί ώσπου να φύγουνε, ότι όλα θα 'ναι εντάξει .

Θα είναι εντάξει η ΕΛΛΑΣ, δίχως Έλληνα όμως
δίχως χαρά στα χείλη μας ,σκυφτοί παρεμπιπτόντως
όπως μας θέλουν δουλικά χωρίς ελπίδα πλέον ,
για να δουλεύουμε γι' αυτών και μόνο το συμφέρον.

Φταίμε κι εμείς που ξεπουλάν, όσο-όσο την ΠΑΤΡΙΔΑ
γιατί ήμασταν του ρητού, εγώ τίποτε δεν είδα
και ερχόταν πάνω μας ο γκρεμός και εμείς τραβάγαμε ευθεία
στερώντας απ' τις νέες τις γενιές, κάθε ίχνους ελπίδα .

 

 Έχεις δίκιο αμέριστο φίλε μου , τίποτε δεν προήλθε από παρθενογένεση, είχαν και εμάς για βοηθούς, που την τύχη τους να ευλογάγανε τα αρπακτικά μας .
Βλέπουμε πλέον όλοι θαρρώ την κατηφόρα που πιάσαμε και κοιτάμε αποσβολωμένοι τους συνΈλληνές μας, να τρώνε από κάδους και ζητιανεύοντας .
Που θα το χωρούσε ανθρώπου νους, πως την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που επιζητούσαμε θα μας χάριζε απλόχερα τόσες απώλειες συνανθρώπων μας μέσα από αυτοκτονίες .

Μα στα στερνά παλεύουμε να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και μέσα από το μούδιασμα που μας έχουνε υποβάλλει, δεν αργεί θαρρώ να αντιδράσει πλέον ο κόσμος .

Μόνο φίλε μου καλέ ας μην αντιδράσει επί δικαίων και αδίκων, γιατί αυτό που θα προέλθει από μιαν τέτοια αντίδραση, μόνο υγειές δεν θα μπορεί να είναι .

ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

21 σχόλια:

  1. Ειλικρινά φίλε Αρμαγεδών, "εποίησες" ότι και εγώ θα ήθελα να γράψω! Με έχεις καταπλήξει και νομίζω ότι από αύριο που θα το διαβάσει και η υπόλοιπη παρέα, θα συμφωνήσει μαζί μου. Εύγε!
    Όσον αφορά την αναμενόμενη αντίδραση του κόσμου και τον φόβο σου για βία επί δικαίων και αδίκων, φρονώ ότι ο κόσμος πράγματι θέλει να αντιδράσει, αλλά η αντίδραση αυτή θέλει να έχει μορφή ξεσπάσματος. Όμως ένα ξέσπασμα, βοηθά μεν στην στιγμιαία ψυχική αποφόρτιση του κόσμου (και μάλιστα όσο πιο βίαια, τόσο πιο καλά!), όμως δεν δημιουργεί βάση για μια ουσιαστική αλλαγή, που να διορθώσει την αιτία αυτής της φόρτισης. Εννοώ ότι λύση στο πρόβλημα δεν θα μπορέσει να υπάρξει, όσες αντιδράσεις τύπου «ξεσπάσματος» και να γίνουν. Αντίθετα μάλιστα, τα αποτελέσματα θα επιδεινώσουν την ήδη κακή κατάσταση.
    Το σίγουρο δηλαδή είναι, ότι τυχών βίαια ξεσπάσματα στρεφόμενα κατά παντός τινός, μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα προκαλέσουν, αφού είναι βέβαιο ότι τα ατυχούντα αθώα θύματα μιας τέτοιας βίας, θα αντιδράσουν κι αυτά με την σειρά τους με αποτέλεσμα την εμφυλιομαχία άνευ ουσίας! Είναι βέβαιη εξέλιξη αυτή, αφού δεν είναι δυνατός ο εντοπισμός των πραγματικά ιθυνόντων της κρίσης και η στοχοποίησή τους. Άρα η λογική της γενίκευσης και η βία κατά δικαίων και αδίκων, θα προκαλέσει αλυσιδωτή κοινωνική έκρηξη αυτοκαταστροφής.
    Η πραγματική αντίδραση (που να έχει ουσιαστική δράση επί του προβλήματος) δεν μπορεί να έχει μορφή ξεσπάσματος. Δεν μπορεί να γίνει εν βρασμώ ψυχικής ορμής! Θέλει σχεδιασμό, ψυχραιμία, σοβαρότητα και μέθοδο. Θέλει και θυσία! Υπάρχουν αυτά τα στοιχεία σήμερα στην πένουσα ελληνική κοινωνία;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε ΛΥΚΙΕ όντας αντιλήφθηκα αυτά που ήθελες να "δώσεις" και εγώ έχω σκεφτεί και έχω κατά καιρούς διατρανώσει σε πάμπολλες συζητήσεις εντός ιστότοπων, κάθισα και έγραψα αυτό το ποιήμα .
    Κάποτε με φίλο θαμώνα σχολιαστή εντός σχολιασμού, είχα πεί τι θα επακολουθούσε εδώ και χρόνια , για την προδοσία την οποία δρομολογούταν και θα έπαιρνε σάρκα και οστά με το πρόσχημα της απαραίτητης κατά τα άλλα χρηματοδότησης δια μέσω ΔΝΤ και τα μνημόνια τα οποία θα διαδεχθούν το ένα το άλλο .

    Ο φίλος e-go αν ενθυμούμε καλώς μου τόνισε ότι φέρνω πραγματικά τον ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ με αυτά που λέω και ίσως έχω πάρει πολύ άσχημα τα όσα υποτίθεται πως θα προκύψουν .
    Έλα που όμως δυστυχώς δεν αποδείχτηκα ένας τρελός φανφαρόνος ψεύτης.

    Και δεν σου κρύβω ότι ευελπιστώ να αποδειχτώ έστω μια φορά τρελοφανφαρόνος για αυτά που ΔΕΝ μακαρίζω να συμβούν .

    Και πάλι θα πω << Βοήθα Θεέ μου μην φαγωθούμε μεταξύ μας >> .
    Όσο για μια πραγματική αντίδραση με βάση την ψυχραιμία, την σοβαρότητα και μέθοδο , "σιγοβράζει" το καζάνι , μα σαν είναι αργά θεωρώ , γιατί ήδη έχουμε απολέσει πολλά και αν από αυτά τα πολλά κάποια τα πάρουμε πίσω αυτά που δεν πρόκειται να φέρουμε είναι οι ψυχές που χάθηκαν από τις αυτοκτονίες λόγο οικονομικών αδιεξόδων .

    Και εγώ αναμένω σχόλια από τους συνσχολιαστές-στριές μου .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποτέ δεν είναι αργά! Όσο αργά όμως και να θεωρούμε ότι είναι, δεν έχουμε παρά να δούμε τι κάνουμε από ‘δω και μπρός. Η ζωή δεν τελειώνει εδώ επειδή ζούμε μια ηθική, κοινωνική και οικονομική κρίση. Το μέλλον είναι μπροστά μας, για μας, αλλά κυρίως για τις επόμενες γενεές. Τους οφείλουμε ελπίδα για κάτι καλλίτερο. Ότι έγινε μέχρι τώρα δεν αλλάζει. Όσοι αδύναμοι κρίκοι λύγησαν και αποχώρησαν απονενοημένα από την ζωή, δεν θα ξαναγυρίσουν! Ας μην τους μιμηθούν άλλοι. Κοιτάμε μπροστά. Ας μάθουμε ότι αξία στην ζωή, δεν αποτελεί το χρήμα, η ευμάρεια, η φιγούρα και η πολυτέλεια. Τίποτε από αυτά δεν είναι δεδομένα στην ζωή. Είναι όλα πρόσκαιρα και εφήμερα. Οι αξίες είναι άλλες, αλλά αυτό το ξεχάσαμε. Οι αξίες στις οποίες αναφέρομαι, είναι διαχρονικές και σταθερές. Η κρίση ήρθε, επειδή αυτές ξεχάσθηκαν. Καιρός να τις ξαναβρούμε…
    Η κατάσταση που ζούμε, πήρε δεκαετίες για να ωριμάσει και να φτάσει στη σημερινή της μορφή. Ας μην νομίζουμε ότι μπορεί να γίνει μετάλλαξη των Ελλήνων εν μία νυκτί! Θέλει πολλά χρόνια δουλειάς, για να αναγεννηθούμε και να ξανασταθούμε στο ύψος που μας αξίζει.
    Και η δουλειά αυτή, ξεκινάει από μέσα μας πρώτα…
    Αν δεν γίνει έτσι, τότε θα γυρνάμε ατέρμονα στην ίδια και την ίδια κατάσταση!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαφέστατα φίλε μου ΛΥΚΙΕ χρωστάμε σε αυτούς που "φύγανε" , αλλά και στις επόμενες γενεές να αποτινάξουμε αυτήν την λαίλαπα που μαστίζει πολιτικό γίγνεσθαι αυτής της χώρας , αν θέλουμε να λέμε ότι είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ μας και εμείς απόγονοι των Ηρώων που δρασκέλισαν αυτόν τον τόπο .
    Πρώτα όμως πρέπει να αποτινάξουμε εσωτερικά το << διαίρει και βασίλευε >> που μας μαστίζει και να αντιληφθούμε την ΙΕΡΗ υποχρέωσή μας αλλά και την αδιαμφισβήτητη ικανότητά μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε .
    Έως τότε ας νομίζουν ότι έχουν καμφθεί όλες μας οι δυνάμεις και να τους .... ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΜΗΝ! ΔΙΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΗΜΩΝ, ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ Ο ΘΕΟΣ, ΕΛΕΗΣΩΝ ΚΑΙ ΣΩΣΩΝ ΗΜΑΣ, ΑΜΗΝ! ΕΥΛΟΓΗΤΟΣ ΣΥ ΚΥΡΙΕ ΔΙΔΑΞΟΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ. ΤΟ ΕΛΛΗΝ ΓΕΝΟΣ ΘΕΙΚΟΝ ΕΣΤΙ, ΟΣΤΙΣ ΚΥΡΙΟΣ ΕΞΗΓΓΗΛΕ ΕΝ ΙΣΡΑΗΛ ΙΝΑ ΕΚΕΛΕΥΣΘΗ ΕΙΣ ΩΤΑΣ ΤΟΥ, ΟΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΗΛΘΟΝ ΑΚΡΟΑΣΕΙΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΟΥ. ΟΣΤΙΣ ΕΙΠΕΝ: ΕΛΗΛΘΕΝ Η ΩΡΑ, ΙΝΑ ΔΟΞΑΣΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΥΡΙΟΥ!!!
    ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗΝ ΤΩΝ ΛΟΓΙΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΣΣΑΙΩΝ!!!! ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;
    ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ, ΕΓΝΩΡΙΖΟΝ ΑΡΙΣΤΩΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΣΙΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ.
    "ΙΕΡΑΡΧΗΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα τι κουφα μας αραδιαζεις ρε ιεραρχη;

      Διαγραφή
    2. Φίλε "ΙΕΡΑΡΧΗ" (!),
      ναι, ο Χριστός γνώριζε! Σημασία όμως έχει τι κάνει ΣΗΜΕΡΑ ο Έλληνας. Ο Έλληνας που γύρισε την πλάτη του στους προγόνους, την παράδοση, την ιστορία του, την γλώσσα του! Που έχασε την συνεκτικό δεσμό με το παρελθόν του. Ε, αυτός ο "Έλληνας" είναι τέτοιος, μόνον κατ' ευφημισμόν και δεν είναι ανάλογος των ηρωικών Ελλήνων του παρελθόντος. Αν δεν επανέλθει στις αρχετυπικές του αξίες, δεν έχει κάποια ελπίδα. Δεν εννοώ να μιμηθούμε τους αρχαίους Έλληνες! Απλά, να επαναφέρουμε τις ελληνικές αξίες του ελεύθερου πνεύματος και της ηθικής αρετής. Αν συμβεί αυτό, θα προκύψουν και οι ικανοί ηγέτες. Αν όχι, θα παράγουμε νενέκους και δουλοπρεπείς δωσίλογους πολιτικούς! Αμήν.
      (Υ.Γ. καλλίτερα να προτιμάς τα νέα ελληνικά, διότι τα αρχαία δεν σου πολύταιριάζουν)
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. ΟΡΘΩΣ ΗΠΗΝΤΗΣΕΣ ΛΥΚΙΕ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΦΥΛΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ. ΕΥΕΛΠΙΣΘΩ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ (ΟΥΧΙ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ, ΑΛΛΑ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ), ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝ ΓΟΝΙΔΙΟΝ ΘΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ ΒΡΑΧΕΩΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ, ΑΛΛΑ ΓΟΝΙΔΙΟΥ!! ΑΡΑ Η ΕΚΦΥΛΙΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΗΘΙΚΟΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΟΝ ΕΠΙΠΕΔΟΝ.ΟΥΧΙ ΓΟΝΙΔΙΑΚΟΝ. Η ΕΛΠΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙΝ ΖΩΣΑ ΣΘΕΝΑΡΩΣ! ΕΛΠΙΖΩ ΕΙΣ ΘΕΟΣΤΑΛΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΙΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΧΩΡ, ΥΠΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, ΟΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝ ΥΠΗΡΞΕΝ.
      (Υ.Γ. ΤΟ ΕΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΟΜΙΛΩ ΑΠΤΑΙΣΤΩΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΓΛΩΤΤΑΝ, ΑΦΟΥ ΤΥΓΧΑΝΩ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΡΙΤΑΞΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ, ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΛΑΘΗ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΙΝ ΣΑΣ)
      "ΙΕΡΑΡΧΗΣ"

      Διαγραφή
    4. Ως Έλλην και με διδαχές Ελληνικής γλώσσας και Ιστορίας, γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτός εδώ ο τόπος δεν έμεινε για πολύ προσκυνημένος σε δοτούς καιρούς οι ανθρώπους .
      Όσοι μόνο δεν είναι γνώστες της Ελληνικής Ιστορίας και είναι "ξενοσπουδαγμένοι", αυτοί που έχουν ξεχάσει τι μπορεί να καρποφορήσει σε αυτόν εδώ τον τόπο ,πλανώνται ...πλάνην οικτράν .
      Δεν έχει μάθει ο Έλληνας να προσκυνά και είναι στο DNA του να μην κιοτέυει στις δυσκολίες.

      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
    5. ΑΝ ΚΑΙ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ (ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ) ΟΜΙΛΕΙΣ ΕΝΑΡΕΤΩΣ! ΔΙΑΤΙ ΑΛΗΘΩΣ ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΤΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟΝ; ΦΡΟΝΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΦΥΣΙΝ ΣΟΥ! ΣΕ ΘΕΛΓΕΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ Η Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ;
      «ΙΕΡΑΡΧΗΣ»

      Διαγραφή
    6. Το όνομα μου το έδωσαν φίλοι μου αρθρογράφοι, όταν κάποτε τους εξιστορούσα το τι μέλλει γενέσθαι στην ΠΑΤΡΙΔΑ μας , τα δοτά χρόνια που θα διανύαμε ως Έλληνες .
      Και δυστυχώς επαληθεύτηκε πλήρως αυτό που τους είχα δώσει να δουν αλλά αρνούνταν .
      Κάποιοι δε μάλιστα με είχαν προσφωνήσει ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ και ότι τίποτε καλό δεν "βλέπω".
      Εγώ όμως βλέπω μια ΠΑΤΡΙΔΑ που γεννάει παλικάρια που ξέρουν να αγωνίζονται , μια ΠΑΤΡΙΔΑ που γέννησε ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και έδωσε τα φώτα σε αυτούς που παλεύουν να μας βυθίσουν στο σκοτάδι .
      Τρέφω μεγάλη αγάπη για την ΠΑΤΡΙΔΑ μας και τους συνανθρώπους μου, αλλά μέσα από το όνομά μου που συμβολίζει ότι πιο άσχημο , τους δίνω να καταλάβουν κάθε στιγμή ότι υπάρχει ελπίδα .
      Ελπίδα άπλετη γιατί είναι στο ριζικό του Έλληνα να καταδυναστεύει όσους εποφθαλμιούν την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του .

      Δεν μπορεί ο Έλληνας να ζει σκυμμένος και δεν του πρέπει .
      Άρα δεν με θέλγει το μυστήριο του ονόματός του, αλλά το όνομα συμβολίζει τα δεινά τα οποία θα ζούσαν οι συμπατριώτες μου και εύχομαι γρήγορα να το αλλάξω όταν επάξια ο λαός μου θα ΣΗΚΩΣΕΙ και πάλι ψηλά το κεφάλι του .

      Ως λαός έχουμε συνηθίσει να μην ζούμε ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ , μα δεν βιάζομαι να δω και αυτό που θα φέρει μια "άτακτη εξέγερση" , γιατί αυτό θα συμφέρει μόνον ΑΥΤΟΥΣ .

      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
    7. Εν τέλει ίσως εποφθαλμιώ να γίνουμε εμείς ο ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑΣ ΤΟΥΣ.

      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
  6. Γεια σου αρμαγεδων με τα ωραια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. την λαιλαπα που μαστιζει τη χωρα μας Αρμαγεδων,αν οι ιδιοι δεν αγωνιστουμε να τη διωξουμε ακομη με το αιμα μας ,,τα παιδια μας, δεν θα μπορεσουν να ξεφυγουν απο το ζυγο που εμεις με την απερισκεψια μας τα εχουμε οδηγησει στην αιωνια σκλαβια.
    επισης θα ηταν καλο επειδη σας διαβαζουμε Λυκιε, απλοποιηστε λιγο τη γλωσσα σε αυτα που γραφεται, για να σας καταλαβαινουμε και μεις οι καπως λιγοτερο ευφυεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπως καθυστερημένα η απάντησή μου μας δεν ήταν αυτοσκοπός μου, σε αυτό όμως έχω απαντήσει προ πολλού .

      Και σαν βλέπω τ' αδέλφια μου να σκύβουν το κεφάλι, σπαράζει μέσα μου η καρδιά
      θαρρώ πως έρμαια άλλων γίναμε , μα ...ποιος να το πιστέψει
      και σαν βαδίζουμε πλέον χωριστά, καρδιά σταμάτα να πονάς
      Έλληνες είμαστε μωρέ και πρυτανεύει η σκέψη .

      http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2012/12/blog-post_12.html

      'Οταν πλέον αντιληφθούμε ότι πρέπει να αποβάλουμε το << διαίρει και βασίλευε >> που μας έχουν υποβάλει οι επιτήδειοι ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ μας, τότε που θα μάθουμε να μιλάμε << ήσυχα ήσυχα ...ήσυχα και απλά >> ,τότε που θα μάθουμε ότι έχουμε πιο πολλά που μας ενώνουν απ'όσα μας χωρίζουν , τότε και μόνο τότε θα μπορέσουμε να αποβάλουμε τα κακώς κείμενα που έφεραν αυτόν τον τόπο δεκαετίες οικονομικά και χιλιετίες ως λαό πίσω .
      Εγώ τρέφω άπλετες ελπίδες για τον λαό μου , για την ΠΑΤΡΙΔΑ μας , γιατί αδιαμφισβήτητα έχουμε αυτήν την ικανότητα εκεί που νομίζουν όλοι ότι ΟΛΑ έχουν τελειώσει, ο λαός μας να ανασυντάσσει τις δυνάμεις του και να βγαίνει και πάλι νικητής .
      Έως τότε ας τους .... ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ .

      ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
  8. Φίλε Ανώνυμε,
    ας μην υποτιμάμε τους εαυτούς μας! Η γλώσσα που χρησιμοποιώ, δεν διαφέρει καθόλου από αυτή που χρησιμοποιείς και εσύ. Στο σχόλιο που έγραψες, χρησιμοποίησες τις ίδιες λέξεις και την ίδια σύνταξη που θα χρησιμοποιούσα και εγώ. Γράφεις πολύ ωραία! Συνεπώς λοιπόν, είμαστε και της ίδιας ευφυίας αφού έχουμε τον ίδιο λόγο, σωστά;
    Επίσης διαπιστώνω ότι η ευφυία σου, είναι αρκετή για να γράψει μέσα σε τρείς γραμμές, όλη την ουσία του προβλήματος. Ο λόγος σου είναι σαφής, περιεκτικός και λακωνικός. Μήπως υποτιμάς λίγο τον πανάξιο εαυτό σου;
    Πάντως (και με την ευκαιρία απευθυνόμενος σε όλους τους αναγνώστες), αν κάποιος δυσκολεύεται να κατανοήσει τον λόγο μου, θα ήθελα να μπαίνει στον κόπο να ρωτάει ότι πιστεύει πως δεν κατάλαβε, ώστε να το επεξηγώ πιό απλά!
    Να είστε σίγουροι πως δεν με "κουράζει" και βέβαια δεν με ενοχλεί.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΠΟΠΤΕΥΩΝ ΛΥΚΙΕ, Η ΓΛΩΤΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΗ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΣΤΡΟΦΙΑΝ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΟΝ ΝΑ ΕΚΠΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ. ΑΣ ΠΑΙΔΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΥΔΕΥΤΟΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΡΘΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΛΟΓΟΝ.
    "ΙΕΡΑΡΧΗΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στο να μας το επιξηγης δεν εδειξες ιδιαιτερη προθυμια, τουλαχιστον σε μενα! μονο ζητιανευοντα στο!!!
    !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δανάη, ιδιαίτερα εσύ, δεν πρέπει να έχεις παράπονο!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μμμμμ ελεγες ψαξε στο διαδιχτυο, ξερεις να κινεισαι, αμεεεεε
    ματσσσσσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.