Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Το ανιαρό πανηγύρι των Βρετανών



 Του Κωστή Γεωργίου
Χωράφια και πρασινάδες, χαρές και τραγούδια, ο Σαίξπηρ περιφερόμενος ως τελάλης επαρχιακού θιάσου να απαγγέλει  αποσπάσματα που ουδείς ήταν σε θέση να καταλάβει, καμινάδες και μπουλούκια τσιφλικάδων που περιφέρονταν  χαζοχαρούμενοι με τα ψηλά αποκριάτικα καπέλα τους εδώ και κει, παρατηρώντας αποχαυνωμένοι το “θαύμα” του Αγγλικού μεγαλείου και της κραταιάς αυτοκρατορίας.

Πιο κει κορίτσια-πολλά κορίτσια, μαζί με αγόρια-πολλά αγόρια, “σβουρλίζονταν”  σε τρελούς χορευτικούς ρυθμούς που μας έκαναν να αισθανόμαστε χαλαροί και άνετοι και σαν κομμάτι των γυρισμάτων της ταινίας “ Ο πυρετός του Σαββατόβραδου” με τον Τζον Τραβόλτα.
Όλοι ήταν εκεί , σε πλήρη ανάπτυξη και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό και ποσότητα που δεν χωρούσαν άλλοι, χαρακτηριστικό σημάδι έλλειψης μέτρου!

Ο Μίστερ Μπίν, που με το περιώνυμο καυστικό αγγλικό του χιούμορ κατέγραψε με μια μόνο κίνηση του δαχτύλου του τη βαθιά ρηχότητα των συμπατριωτών του και την απαξίωση τους σε ό,τι δεν είναι αγγλικό, ενώ αστείες γριούλες με αμήχανες και ανούσιες κινήσεις των κεφαλών τους καταδείκνυαν με μοναδικό και αναμφισβήτητο τρόπο  την ανεπαρκή κινησιολογική διαχείριση του πλήθους των κομπάρσων.

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!

 

Ο ιστότοπος θα μείνει κλειστός (εκτός απροόπτου) μέχρι και το τέλος του Αυγούστου!
Σε περίπτωση απρόσμενης εξέλιξης σε εθνικά θέματα, θα επανέλθουμε εκτάκτως.
Εύχομαι σε όλους τους αναγνώστες και επισκέπτες, καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές...
ΛΥΚΙΟΣ. 

(Σημ.: Τα νέα σχόλια θα βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής εποπτείας και θα δημοσιεύονται μετά από έλεγχο)


Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ameno-Era

Υπό τον ήχο του γρηγοριανού μέλους, το βιντεάκι που βλέπουμε, περνά κάποιο μήνυμα. Προσέξτε το. Υπάρχει συμβολισμός; Ο στρατιώτης φορά βυζαντινή στολή (αν και το ξίφος είναι δυτικό). Το κορίτσι τι συμβολίζει;
ΛΥΚΙΟΣ.

 

Ameno
Dori me interimo
Adapare
Dori me
Ameno Ameno
Latire
Latiremo
Dori me

Ameno
Omenare imperavi ameno
Dimere Dimere matiro
Matiremo
Ameno

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Αναδημοσίευση από:  http://automedon1k2.blogspot.gr


Πρόλογος : Αυτομέδων 
Υπάρχουν πολλά ιστολόγια στην Ελλάδα που ασχολούνται με θέματα επιβίωσης .Εύκολα η λέξη survival μεταφράζεται σε επιβίωση . Ο όρος όμως survivalism παρέμενε αμετάφραστος , αν και είναι αυτός που χαρακτηρίζει μία ολόκληρη κουλτούρα που πηγαίνει , στον σύγχρονο κόσμο μας , πίσω στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου . Το ίδιο συνέβαινε και με τον όρο survivalist που χαρακτηρίζει εκατομμύρια ανθρώπους πλέον , όπως και το νεώτερο όλων συνώνυμο  prepper . Πήρα την απόφαση να μεταφράσω τους όρους αυτούς , εύκολα το survivalism  έγινε επιβιωσιμότητα , και το prepper προετοιμασμένος  ( θυμίζοντάς μου το ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ που άκουγα από μικρό παιδί στην Ελλάδα ) , με δυσκολία όμως μετέφρασα το survivalist ως επιβιοτικός , γιατί είναι η μόνη λέξη που εμπεριέχει την ικανότητα ενός ατόμου προς επιβίωση , σε αντιδιαστολή π.χ. με την λέξη επιβιών - επιβιούντες , που σημαίνει απλώς κάποιον που βρίσκεται στην ζωή!
Κατόπιν πήρα την απόφαση να μεταφράσω απο την αγγλική βικιπαίδεια  τις πληροφορίες για την επιβιωσιμότητα και τους ανθρώπους της :τους επιβιοτικούς .Αυτό το έκανα αφ'ενός μεν διότι δεν υπάρχουν ακόμα οι πληροφορίες αυτές στην ελληνική βικιπαίδεια , αφ'ετέρου δέ διότι η τάση αυτή είναι παγκόσμια , τα τεκταινόμενα γεγονότα σε Ελλάδα και Ευρώπη συνηγορούν στην αύξηση των ανθρώπων που ασχολούνται με τέτοιου είδους προετοιμασίες , και θεώρησα καλό να υπάρξει μία βάση γνώσεων πάνω στην ιστορία , στους ανθρώπους , στις κατηγορίες , στην ορολογία όλων αυτών .
Οι παραπομπές ανοίγουν σελίδες στα αγγλικά , γι αυτούς που ξέρουν την αγγλική γλώσσα και θέλουν να έχουν περαιτέρω ,αναλυτική θα έλεγα , πληροφόρηση.
Ελπίζω στο μέλλον να μεταφέρω από την εμπειρία των έξω περισσότερες και χρήσιμες γνώσεις για τους εδώ ευρισκόμενους Έλληνες .

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ποιος χρειάζεται το χώρο και το χρόνο;

Αναδημοσίευση απο: http://okloios.blogspot.gr

H μεγάλη τραμπάλα του χρόνου και του χώρου

Πόσα χρόνια ζει ένας άνθρωπος; Κάποιοι πεθαίνουν νέοι, ενώ άλλοι υπερβαίνουν τα εκατόν είκοσι χρόνια. Και υπάρχουν παραδόσεις που λένε πως αν εφαρμόσει κανείς ορισμένα αλχημιστικά μυστικά, μπορεί να ζήσει τριάντα ή και σαράντα χιλιάδες χρόνια!

Mία από τις σπουδαιότερες αναθεωρήσεις της επιστήμης στον αιώνα μας, είναι αυτή που σχετίζεται με τον χρόνο. Πράγματι, οι φυσικοί και οι κοσμολόγοι εγκατέλειψαν πια την άποψη του γραμμικού χρόνου και συνέδεσαν τον χρόνο με τον χώρο πιο στενά απ’ ό,τι θα περίμεναν ή θα δέχονταν οι επιστήμονες του 19ου αιώνα.

Ιδιαίτερα ο Αϊνστάιν θεωρούσε χώρο και χρόνο ως μια οντότητα· έτσι προέκυψε η έννοια του χωροχρόνου. Απέδειξε μάλιστα ότι ο χωροχρόνος δεν είναι ομοιογενής στο σύμπαν, αλλά υφίσταται κάποιες διαστρεβλώσεις γύρω από τους γαλαξίες και τους άλλους αστρικούς σχηματισμούς.

Συνωμοσιολογία , το εργαλείο της "Νέας Εποχής"


H συνωμοσιολογία δεν είναι φυσικά επιστήμη αλλά μιά τεχνική από τις πολλές που χρησιμοποιούν οι παράγοντες της νέας εποχής για να αποπροσανατολίσουν και άρα να εξουδετερώσουν κάθε αποκάλυψη των σχεδίων και των σκοπών τους. 

Οι συνωμοσιολόγοι, όπως θα καταδείξουμε και στην συνέχεια, είναι όργανα της νέας εποχής. 

Και επειδή ο όρος "νέα εποχή" είναι ασαφής και απρόσωπος εγώ  έχω προσδιορίσει ευθύς εξ αρχής την εξουσία των τοκογλύφων τραπεζιτών, ως Παγκόσμια Τραπεζοπιστωτική Εξουσία (ΠΤΕ).

Αυτή η ονομασία αποσαφηνίζει και την προέλευση και τον σκοπό που έχει να επιτελέσει η...
σιωνιστική συμμορία, δηλαδή ότι είναι εξουσία του τραπεζοπιστωτικού συστήματος και επιθυμεί να γίνει παγκόσμια εξουσία ή καλύτερα παγκόσμια δικτατορία...

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Το τρίπτυχο της αυτογνωσίας.

 
Γράφει ο ΧΙΛΩΝ
  Ασπαζόμενος κατά πολύ τα όσα έχουν γραφτεί για το τι πρέπει να κάνουμε εμείς οι Ελληνες και τον τρόπο που θα απεμπλακούμε από αυτή την παγίδα – ιστό, γνωρίζοντας τους υπαίτιους και τους λόγους που μας ωθήσανε σ’ αυτή την κατάσταση, θα ήθελα να προσεγγίσω το θέμα υπό μια άλλη οπτική γωνία.
 Μια προσέγγιση, η οποία εμπεριέχει φιλοσοφικές έννοιες, παρμένες όμως μέσα από την ζωή και την φυσική νομοτέλεια. Μια στάση ζωής, που νομίζω ότι μας απαγκιστρώνει από όλα τα λογικά επιχειρήματα που συνήθως προσπαθούμε να αναπτύξουμε, ορθά μέν, αλλά εμμένοντας κατ΄εμέ σε στασιμότητα πράξεων.
 Κατ΄αρχήν για να κατανοήσουμε οποιαδήποτε έννοια, πρέπει να κατανοήσουμε την ίδια την φύση. Τις αρχές που η ίδια η φύση χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει οτιδήποτε με υλική υπόσταση – κάθε τι που μπορούμε να δούμε, να ακούσουμε, να μυρίσουμε, να γευτούμε ή να αγγίξουμε.
 Αφού λοιπόν είμαστε και εμείς κομμάτι της φύσης – της δημιουργίας, οφείλουμε να ακολουθήσουμε κάποιες αρχές, κάποιες Πνευματικές Αρχές.
  Ποιες είναι αυτές όμως που θα μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε, να ανελιχθούμε και κατ΄ επέκταση να ξεφύγουμε από τα δεσμά που μας έχουν επιτάξει;

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Απίστευτο μήνυμα για την Ελλάδα του 2012 μέσα από την Οδύσσεια!


Απίστευτο μήνυμα για την Ελλάδα του 2012 μέσα από την Οδύσσεια!

Αναδημοσίευση από http://www.newsbomb.gr/prionokordela

Άραγε αυτό γιατί δεν μας τα διδάξαν στο σχολείο;;;
Διαβάστε το! Αρκούν 2 λεπτά. Αλλά μπορεί να το σκέπτεστε για πολύ περισσότερο.
Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στην βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα.
ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις αντένες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους "μνηστήρες".

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Γιατί είμαστε αδρανείς;



 Γράφει η ΑΝΤΙΓΟΝΗ.
Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα προς άπαντες τους επισκέπτες. Ένα ερώτημα που η απάντησή του θα μας βγάλει, ελπίζω, από το σκόπελο της ανάγκης να πράξουμε και της ταυτόχρονης αδυναμίας που είναι λογικό να μας κάνει να νιώθουμε η ανθρώπινη φύση μας.
Τι μας καθιστά αδρανείς; Τι από όσα συμβαίνουν γύρω μας, στη ζωή μας, στην καθημερινότητά μας, στην κοινωνία μας, δηλητηριάζει το μυαλό μας; Τελικά τι μας επιβάλλουν που στερεί την ελευθερία μας, που μας εγκλωβίζει στο "σκοτεινό" matrix;
Η ελευθερία αποτελεί Ιδέα, από τις πιο σπουδαίες, και σαν τέτοια δεν είναι δυνατόν να γίνει αντιληπτή με τις αισθήσεις παρά μόνο με τη λογική, με αυτό το πολύτιμο δώρο του θεού στην ανθρωπότητα. Οι άνθρωποι όμως θεωρούν ευκολότερο και κάποιες φορές αποτελεσματικότερο να αντιλαμβάνονται και να εξηγούν τον κόσμο με τις αισθήσεις. Είναι λιγότερο μοχθηρό και αμεσότερο. Επομένως αυτοί που κυριαρχούν επιχειρούν κάτι πολύ απλό: να μας κάνουν να πιστέψουμε πως είμαστε ελεύθεροι. Στην πραγματικότητα όμως να είμαστε δέσμιοι όσων εκείνοι τεχνηέντως μας επιβάλλουν. Πολλοί άνθρωποι σήμερα εντοπίζουν την ανελευθερία σε άλλους ανθρώπους που ζουν κάτω από απολυταρχικά καθεστώτα στα οποία δεν είναι νομοθετικά κατοχυρωμένα τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ όταν μιλούν για τον εαυτό τους φαίνεται να πιστεύουν πως η συνταγματική κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους από το κράτος είναι αρκετή για να τους κάνει να πιστεύουν και τελικά να επαναπαυτούν στην ψευδεπίγραφη ελευθερία που τους εγγυάται το σύνταγμα.

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΕΠΗ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ



Τα ΧΡΥΣΑ ΕΠΗ του Πυθαγόρα, είναι εβδομήντα ένας στίχοι, γραμμένοι σε δακτυλικό εξάμετρο - δηλαδή το ποιητικό μέτρο του Ομήρου, καθώς και άλλων φιλοσόφων, όπως ο Εμπεδοκλής και ο Παρμενίδης. Συνιστούν μία σύντομη εισαγωγή στον τρόπο ζωής των Πυθαγορείων.Είναι άγνωστο ποίος έγραψε τα Χρυσά Έπη. Σίγουρα είναι Πυθαγόρεια, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε πως 
τα έγραψε ο ίδιος ο Πυθαγόρας, καθότι γνωρίζομε πως δεν άφησε κανένα γραπτό κείμενο. Απλά εντάσσονται στην παράδοση των Πυθαγορείων.

Αυτή τη θέση έχει κρατήσει ο Ιάμβλιχος, ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός, ο Ιεροκλής, ο Πρόκλος και ο Σιμπλίκιος.
Σύμφωνα με τον σχολιασμό του Ιεροκλέους, τα εν λόγω Έπη λέγονται "Χρυσά" για να επισημανθεί ότι “περιέχουν την τελειότατη στοιχείωση της φιλοσοφίας των Πυθαγορείων". Ο χρυσός, σύμφωνα πάντα με τον Ιεροκλή, είναι μέταλλο καθαρότατο, και ανώτερο από τα υπόλοιπα, διότι δεν οξειδώνεται, ενώ τα υπόλοιπα αλλοιώνονται, καθώς προσμειγνύονται με ξένα και γήινα συστατικά.

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ




Γράφει ο ΛΥΚΙΟΣ.
  Ζούμε ήδη μια σε εποχή, που τα κοινωνικά και πολιτισμικά κεκτημένα της Ελληνικής κοινωνίας, καταστέλλονται ή αναιρούνται. Η κοινωνία των Ελλήνων βρίσκεται απειλούμενη και εκβιαζόμενη, στην μέγγενη των τευτονοσιωνιστών και των νεοταξιτών της Ευρώπης. Αν και οι Έλληνες έχουν επιδείξει μεγάλη αντοχή σε  κακόβουλες διαβολές και επιβουλές που υπέστησαν από εξωγενείς παράγοντες, κατορθώνοντας έτσι να επιβιώσουν αλλά και να επιβληθούν ως Έθνος σε όλη την ανθρωπότητα, σήμερα φαίνονται ανίσχυροι όσο ποτέ, να επιδείξουν την ίδια σθεναρότητα και μαχητικότητα στην παρούσα κρίση που τους απειλεί!
  Αυτό βέβαια συμβαίνει διότι αυτή την φορά, ο «εχθρός» είναι ευφυέστερος και μεθοδικότερος από ποτέ άλλοτε. Αντί της άμεσης και ευθείας αντιπαράθεσης, επέλεξε την εκ των έσω διάβρωση και την σταδιακή αποσύνθεση των συνεκτικών δεσμών του Ελληνικού Έθνους. Σε μεγάλο βάθος χρόνου, είχε την δυνατότητα της σταδιακής και αργής αλλοίωσης των δομικών στοιχείων της ψυχοσύνθεσης του Έλληνα. Επιδίωξε αυτή την φορά την αφελλήνισή του. 
  Από σθεναρό και ικανό μαχητή, τον μετάλλαξε σε παθητικό μοιρολάτρη…
Αυτό που πέτυχε το σύστημα των επικυρίαρχων επιβούλων, είναι η αναίμακτη άλωση του Ελληνισμού, με απώτερο στόχο τον αφανισμό του.

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ‏



Γράφει ο Αντώνης  Γρυπαίος.

 Εισαγωγή:
Πολλά κατά καιρούς έχουν γραφεί για τις μυστικές οργανώσεις που κυριαρχούν στο πλανήτη μας. 

Όλες αυτές επιρρεάζουν τη ζωή μας.
Λόγω των τραγικών οικονομικών εξελίξεων σε Ε.Ε. & ΗΠΑ, αποφασίσαμε, για ενημέρωση των αναγνωστών, για άλλη μια φορά να αναφερθούμε και αναλύσουμε  αυτά τα φαινόμενα.
Εξ’ άλλου μη ξεχνάμε τα γεγονότα που εξελίσσονται σήμερα στις ΗΠΑ
με τα κινήματα των αγανακτισμένων, και εξαθλιωμένων, ανέργων αστέγων και πεινασμένων Αμερικανών σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ,
με προεξάρχον το κίνημα «ΟCCUPY WALL STREET» στη Ν.Υ.
Εδώ πράγματι οι Κοσμοκράτορες τα «έχουν βρεί σκούρα», διότι εάν γενικευθεί αυτή η κατάσταση, τότε η προσπάθειά τους για τη παγκόσμια Σιωνιστική δικτατορία, θα καταρρεύσει, και για να το πετύχουν ίσως καταφύγουν σε παγκόσμιο πόλεμο, για να τιμωρήσουν τις μάζες, και επιτύχουν το στόχο και σκοπό τους.
Η καλή αρχή με τους αγανακτισμένους έγινε από τη Βαρκελώνη, επεκτάθηκε στην Αθήνα, και τώρα επεκτείνετε με άγριες διαθέσεις, σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ.