Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Αιφνιδιαστική ασκηση ταχείας αντίδρασης υπεράσπισης στρατηγικών υποδομών!Με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τις πρωινές ώρες της 17 Οκτωβρίου, στα πλαίσια άσκησης ¨Πυρπολητής 9¨, ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του Βορείου Τομέα με σκοπό την άμεση εξουδετέρωση εχθρικών ενόπλων τμημάτων ανορθόδοξου πολέμου εντός κατοικημένου τόπου. Η άσκηση διεξάγεται στην περιοχή Αξιούπολης, Πολυκάστρου, υπό τον έλεγχο της 1ης Στρατιάς.
Να σημειωθεί πως στην Αξιούπολη έχουν την έδρα τους και οι πύραυλοι ATACMS του ΕΣ των συστημάτων MLRS
Πιο ειδικά η άσκηση προσομοίωνε διείσδυση ειδικών δυνάμεων του εχθρού σε περιοχές της χώρας με ευαίσθητες στρατηγικές υποδομές, αλλά και επιχειρήσεις σε αστικά περιβάλλοντα σε κάποια εκ των οποίων  ενδεχομένως το "τοπικό στοιχείο" να μην "διάκειται εχθρικά" στον αντίπαλο.
Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που η δύναμη ταχείας αντίδρασης πραγματοποιεί άσκηση εξουδετέρωσης εχθρού εντός αστικού περιβάλλοντος.
Αν και ασκήσεις προσομοίωσςης επιχειρήσεων εντός πόλεων πραγματοποιούνται σε τακτικό επίπεδο και σε επίπεδο μονάδας, εντούτοις η πραγματοποίηση άσκησης   «Πυρπολητής» με κύριο αντικείμενο τον ανορθόδοξο πόλεμο εντός κατοικημένης περιοχής και πλησίον στρατηγικών υποδομών σηματοδοτεί μια νέα τακτική του ΓΕΕΘΑ αναφορικά με εν δυνάμει κινδύνους που μπορούν να προκύψουν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.


.