Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

O πόλεμος μαίνεται για την συνειδητότητα του ανθρώπου, πρέπει να τον κερδίσουμε!

Αποτέλεσμα εικόνας για αριστοτελης

Γράφει ο Στοχαστής
 
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν υπάρχει κάποιος σκοπός στη ζωή μας, κάποιος λόγος που να δικαιολογεί την ίδια μας την ύπαρξη; Να το θέσω λίγο διαφορετικά. Ας φανταστούμε πως κάποια στιγμή, ένας άνθρωπος αποκτά την δυνατότητα να κάνει δικό του μεμιάς ό,τι επιθυμεί. Σχεδόν σίγουρα θα επιλέξει το ίδιο με τους περισσότερους και θα ζητήσει χρήματα, σπίτια, αυτοκίνητα, δόξα και την πιο όμορφη σύζυγο. Είμαστε βέβαιοι πως η επιλογή του ήταν τέλεια και πως πλέον θα ζήσει την απόλυτη και ιδανική ζωή χωρίς βάσανα, ταλαιπωρίες και στενοχώριες; Αν πιστεύεις πως ναι, θα πρέπει να το ξανασκεφτείς..

Γιατί δεν απαντήσαμε στο κύριο ερώτημα, για ποιόν λόγο ζούμε. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι είχαν στοχαστεί επί μακρόν σ' αυτό το θέμα. Μπορεί να υπήρχαν διαφωνίες σχετικά με τον επιδιωκόμενο τελικό προορισμό και την αρχική προέλευση του ανθρώπου ή να δίδασκαν τις αντίστοιχες απαντήσεις μόνο στους μυημένους στα μυστήρια, όμως οι φιλόσοφοι συμφωνούσαν στο τί πρέπει να κάνει ο άνθρωπος σήμερα στη ζωή του που να συνάδει με την πραγματική του φύση, ώστε να καταφέρει να εξελίξει την ύπαρξη του. Βρίσκεται στον σωστό δρόμο για την κατάκτηση της κατάστασης της ευδαιμονίας, όταν επιδιώκει και επιζητά την Αρετή.
"Των πολλών επιδίωξη η ηδονή, των εκλεκτών η δόξα, των δε επιλέκτων η αρετή", μας διδάσκει ο Αριστοτέλης και έξυπνα μας παραθέτει και τα στάδια από τα οποία περνάει ο άνθρωπος κατά την διάρκεια του βίου του. Αρετή λοιπόν, μια λέξη πολύ δυνατή, που κρύβει μέσα της μυστικά, που δύνανται να απελευθερώσουν τον άνθρωπο. Ας σταθούμε λίγο σε αυτήν.

Η αγαπητή φίλη Αντιγόνη μας παρέθεσε έναν εν πολλοίς άγνωστο Ύμνο αφιερωμένο σε αυτήν, την ευχαριστούμε βαθύτατα. Τον αντιγράφω για να διαβαστεί από όσους περισσότερο γίνεται. Αξίζει πραγματικά.

Ύμνος στην Αρετή

«Αρετή, που για σένα μοχθούν πάρα πολύ τα γένη των ανθρώπων,
αποτελείς το καλύτερο είδος κυνηγιού που θα μπορούσε να κατακτήσει κανείς σε αυτήν την ζωή.
Είσαι αγνή και περιτριγυρίζεσαι, από πολλές δικές σου διαφορετικές εκφράσεις,
και θα πρέπει αυτός που έχει μυηθεί στα ιερά και τα όσια των Ελλήνων, να θυσιάσει ακόμα και τη ζωή του για σένα,
αλλά και να έχει το θάρρος να αντέξει σε ατελείωτες δοκιμασίες.
Οι ιδιότητες που στοχεύεις να καταλάβουν τον λογισμό ενός ανθρώπου,
φέρνουν σε αυτόν, τον καρπό της αθανασίας που είναι πιο σπουδαίος και από το χρυσάφι.
Λειτουργείς, με τον ίδιο στοργικό τρόπο, που οι γονείς σηκώνουν το παιδί τους από το κρεβάτι, όταν ξημερώσει.
Χωρίς εσένα δεν θα μπορούσε να γεννηθεί από τον Δία, ούτε ο Ηρακλής, ούτε τα παιδιά της Λήδας οι Διόσκουροι,
οι οποίοι κατόρθωσαν να επιτύχουν μεγαλειώδη έργα,
αντλώντας από εσένα την απαιτούμενη δύναμη.
Επειδή μάλιστα εσένα ποθούσαν και ο Αχιλλέας και ο Αίας, κατέβηκαν για χάρη σου μέχρι τα δώματα του Άδη.
Και ο Αταρνέος όταν κατέκτησε τις δικές σου μορφές αρετής,
έγινε ο σύντροφος του Ηλίου, ο οποίος για χάρη του σταμάτησε πια να συνοδεύει τις αυγές.
Αυτόν λοιπόν που λόγω των ενάρετων έργων του,
τον εξυμνούν οι Μούσες, όχι μόνο παραμένει Αθάνατος, αλλά επιπλέον αυξάνεται περισσότερο και η φήμη του.
Διότι οι Μούσες που είναι θυγατέρες της Μνημοσύνης και του Διός, αυξάνουν το σεβασμό των ανθρώπων προς τον ξένιο Δία,
αφού με τα δώρα τους, καλλιεργούν την φιλοξενία και επιβραβεύουν τις φιλικές σχέσεις.»
Ας προσέξουμε αυτό το κομμάτι:
"και θα πρέπει αυτός που έχει μυηθεί στα ιερά και τα όσια των Ελλήνων, να θυσιάσει ακόμα και τη ζωή του για σένα,
αλλά και να έχει το θάρρος να αντέξει σε ατελείωτες δοκιμασίες.
Οι ιδιότητες που στοχεύεις να καταλάβουν τον λογισμό ενός ανθρώπου,
φέρνουν σε αυτόν, τον καρπό της αθανασίας που είναι πιο σπουδαίος και από το χρυσάφι."


Ο ύμνος αποκαλύπτει μέρος από άρρητες γνώσεις και αλήθειες. Αναφέρει λοιπόν πως ο άνθρωπος που θα προσπαθήσει να την κατακτήσει (την Αρετή), θα περάσει ατέλειωτες δοκιμασίες αλλά με αυτόν τον τρόπο θα εκπληρώσει τον προορισμό της ζωής του, που είναι ανώτερος από οποιοδήποτε υλικό αγαθό. Θα τον κερδίσει επάξια, δεν θα του χαριστεί από κανένα. Αυτή η αλήθεια διδάσκεται στα ελληνικά μυστήρια και όσοι μετείχαν σε αυτά γνωρίζουν πως και γιατί είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή.

Πάμε όμως λίγο στην έννοια της αρετής. Τι ορίζεται ως τέτοια και πώς μπορούμε να την κατακτήσουμε; Ας διαβάσουμε Αριστοτέλη.
Η αρετή είναι μια επίκτητη και όχι εγγενής ποιότητα, ενδεικτική της ψυχοσύνθεσης μας, που εκδηλώνεται σε ορισμένους τύπους συμπεριφοράς. Δεν είναι φυσική προδιάθεση αλλά είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης και συνειδητής δραστηριότητας, που γίνεται εν τέλει σταθερή ιδιότητα της ψυχής με την επίμονη άσκηση και τον εθισμό.

Οι αρετές χωρίζονται σε διανοητικές (σοφία, σύνεση, φρόνηση) που αναφέρονται στην ενεργητικότητα του νου και του λόγου και 12 ηθικές που αναφέρονται στην πρακτική ενεργητικότητα του ανθρώπου στις οποίες επιζητάται η απόκτηση της μεσότητας, με τα άκρα να ορίζουν τις αρνητικές έννοιες της έλλειψης και της υπερβολής. Ο πίνακας στην δεύτερη εικόνα από τον εξαίρετο συγγραφέα -ερευνητή Γ. Χαραλαμπίδη δείχνει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κάποιος να 'μετρήσει' την ψυχή του για να ελέγξει σε ποιο επίπεδο βρίσκεται και τι χρειάζεται να κάνει προκειμένου να βελτιωθεί. Αρκεί να είναι αντικειμενικός όσο μπορεί, ενώ χαράσσει ένα βέλος-δείκτη σαν το ταχύμετρο. Θυμίζω το άριστον είναι η μεσότητα στο κέντρο του ημικυκλίου, να σχηματίζει ο δείκτης 90 μοίρες.

http://i45.tinypic.com/2mcipa9.jpg 
http://i46.tinypic.com/whckkl.jpg 
Προσωπικά, από καιρό εις καιρό, κάνω μια ψυχομέτρηση πάνω στις 12 ηθικές αρετές του Αριστοτέλη για να διαπιστώσω πόσο κοντά βρίσκομαι στην κατάκτηση της μεσότητας και στα δελφικά παραγγέλματα (http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2012/06/t.html ) για να ελέγξω εαυτόν αν τα αποδέχεται και τα τηρεί όλα στην πράξη, αν όχι 1-1 τη φορά προσπαθώ να ενσωματώσω στο βίο μου τη νοοτροπία που κάθε ένα από αυτά μεταφέρει. Ένα από τα όχι πολλά π.χ., που δεν τηρούσα πριν τα διαβάσω είτε γιατί δεν το είχα φιλοσοφήσει, είτε το είχα φιλοσοφήσει ελάχιστα ήταν το 'τύχη μη πίστευε'. Προσπαθώ πλέον να μην ζω αποδεχόμενος την τύχη-τυχαιότητα, παρά να προσπαθώ να φτιάξω την τύχη μου. Έπαψα να χαιρετώ 'καλή τύχη', λέω πλέον 'στο καλό'. Με αυτά τα δύο γρήγορα παραδείγματα θέλω να δείξω πως θέλει όντως δουλειά αρκετή, δουλειά προσωπική με τον εαυτό μας, που μόνο όφελος όμως μπορεί να φέρει. Η δικιά μου συμβουλή σε όποιον διαβάζει είναι πως όταν προσπαθείτε να κατανοήσετε την λογική-νοοτροπία στην οποία σας εισάγει ένα παράγγελμα, μην σκέφτεστε ως νεοέλληνας. Βάλτε τη σκέψη σας να φανταστεί πως είστε αρχαίος Έλληνας, π.χ. ένας ήρωας των ομηρικών επών όπως ο Αχιλλέας ή ο πολυμήχανος Οδυσσέας ή ακόμα καλύτερα ένας αθηναίος την εποχή του Περικλή. Τότε θα τα κατανοήσετε καλύτερα. Έστω την προτροπή 'φοβού'. Τί θα πει 'να φοβάσαι'; Θυμήσου, είσαι μαραθωνομάχος και σαλαμινομαχος. Η έννοια φόβος φαντάζει αστεία. Αντιμετώπισες τον κόσμο ολόκληρο που έπεσε πάνω σου να σε διαλύσει και επικρατήσεις θριαμβευτής, τί και ποιός θα μπορέσει να σου προκαλέσει φόβο; Φοβού όμως τον άρχοντα, λέει ο σοφός. Δεν κάνει λάθος, πρόσεχε τον, σε συμβουλεύει από τα βάθη της ιστορίας. Πρόσεχε την εξουσία που έχει πάνω σου γιατί έχει την δύναμη να σε καταστρέψει (εμείς σήμερα το κατανοούμε εύκολα αυτό). Μην γίνεις όμως ένα δειλό ανθρωπάκι εξ αιτίας αυτού, θυμήσου τι και ποιός είπαμε πως είσαι, γιατί αυτός πραγματικά είσαι. Ως Έλληνας δικαιούσαι να το λες όχι μόνο βοηθητικά για την κατανόηση, αλλά κυριολεκτικά περισσότερο από όλους τους ανθρώπους. Δεν δικαιούσαι να νιώσεις μέσα σου τον πρόγονο σου, είναι χρέος σου να το κάνεις. Νιώθοντας και πιστεύοντας λοιπόν πως είσαι αυτός που είπαμε και που πρέπει να είσαι, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Δεν χρειάζεσαι καμία άλλη συμβουλή.

Τα τελευταία χρόνια συζητείται και μια θεωρία περί προέλευσης του ανθρώπου και λόγου δημιουργίας του, βασισμένη σε αμφιλεγόμενες μεταφράσεις σουμεριακών γραφών, που θέλει τον άνθρωπο να δημιουργήθηκε από εξωγήινα όντα με γενετική τροποποίηση ως υβρίδιο μεταξύ του ανθρώπου των σπηλαίων και των επισκεπτών για να χρησιμοποιηθεί ως δούλος στην εξόρυξη χρυσού από τον πλανήτη μας. Μα εάν οι εξωγήινοι κατείχαν την ανώτερη τεχνολογία για να μας επισκεπτούν και να μας μεταλλάξουν γενετικά κατά το δοκούν γι αυτούς, είναι δυνατόν να μην διέθεταν για την τόσο απαραίτητη γι αυτούς εξόρυξη, ανώτερη τεχνολογία που θα έκανε την δουλειά εύκολη και απλή, ώστε να μην ήταν αναγκαίο να δημιουργήσουν ολόκληρο γένος ανθρώπων; Είναι πολύ πιθανόν στο παρελθόν να υπήρξε παρέμβαση στην εξέλιξη του ανθρώπου, όχι όμως έτσι όπως περιγράφεται εδώ. Και υπάρχει κίνδυνος εδώ.
Γιατί αν πιστέψει κάποιος πραγματικά μέσα του στην θεωρία πως ο άνθρωπος δημιουργήθηκε ως ένας απλός υπηρέτης και εργάτης και αφού έτσι ήταν τα πράγματα, έτσι θα πρέπει να είναι πάντα, δυστυχώς είναι πολύ κοντά στο να χάσει το παιχνίδι. Αγνοεί την αλήθεια του Προμηθέα, αγνοεί την ψυχή του μέσα του που του φωνάζει αλλά που η φωνή της πλέον έχει καταστεί αδύναμη και την καλύπτουν απόλυτα οι αισθήσεις του. Έχει μάθει, όπως όλοι μας, να βλέπει τον κόσμο ως εικόνες, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ηλεκτρικά σήματα, ερμηνευμένα από τον εγκέφαλο με τον τρόπο που τον έχουν μεγαλώσει να τα αντιλαμβάνεται. Έχει γίνει μάζα του μάτριξ, 'the matrix has him', (το μάτριξ τον έχει), είναι δικός του πλέον. Μα είναι αυτό το τέλος; ΟΧΙ, φωνάζει η καρδιά, το συναίσθημα μέσα του. Αρκεί να την ακούσει, αρκεί να αποφασίσει συνειδητά και δυνατά να ακούσει τις φωνές και παρορμήσεις μέσα του πριν να είναι αργά. Το παιχνίδι παίζεται, παίζεται ακόμα, λέει το τραγούδι και αυτό είναι αλήθεια. Όσο το παιχνίδι παίζεται, η ελπίδα είναι ζωντανή. Ο άνθρωπος έχει την ικανότητα και την δύναμη να βγει ισοπεδωτικά ο νικητής ανά πάσα στιγμή αρκεί να 'μετανοήσει'. Μετά-νοήσει. Να αλλάξει τρόπο νόησης, να αλλάξει νοοτροπία.

Γιατί το παιχνίδι θα χαθεί, την στιγμή που ο άνθρωπος παραδοθεί στο σύστημα, αποδεχόμενος την λογική 'τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, τα πράγματα μόνο θα χειροτερεύουν', πολύ διαδεδομένη δυστυχώς σήμερα. Λάθος φυσικά, αλλά ακόμα και να μην άλλαζαν τα πράγματα, είναι ποτέ δυνατόν να ισχύει καθολικά; Άλλαξε εσύ! Τι περιμένεις; Ποιός σου φταίει τώρα, ποια δικαιολογία και πρόφαση μπορείς τώρα να επικαλεστείς; Καμία. Ακόμα και εάν νομίζεις πως τα πράγματα στην κοινωνία δεν μπορούν να αλλάξουν, εσύ μπορείς να κερδίσεις το παιχνίδι μόνος σου. Κέρδισε το λοιπόν και τρίψτο στα μούτρα των νεοταξιτών. Η κοινωνία ως κοινωνία δεν χρειάζεται απαραίτητα να κερδίσει το παιχνίδι, αρκεί να το κάνουν μεμονωμένα οι άνθρωποι. Το μάτριξ - σύστημα απλά θα καταρρεύσει τότε, δεν χρειάζεται κάποιοι να το γκρεμίσουν. Θέλουν λοιπόν μέσω της πλασματικής και τεχνητής κρίσης να ισοπεδώσουν τον άνθρωπο; Μπορούν να το κάνουν μέσω του υλικού κόσμου, ναι. Γιατί τον άνθρωπο στην πραγματική του φύση δεν μπορούν να τον αγγίξουν. Ποτέ δεν μπορούσαν και ποτέ δεν θα μπορούν. Ο ίδιος ο άνθρωπος δυστυχώς το κάνει αυτό σήμερα στον εαυτό του, με το να πιστεύει την προπαγάνδα που του προωθούν και με το να αφήνει να τον καταλαμβάνουν φοβικά σύνδρομα, ενοχές, συμπλέγματα κατωτερότητας (έναντι ποίου ανώτερου(!) άραγε;). Ο άνθρωπος όμως έχει ΚΑΙ υλική φύση, την χρειάζεται.
Οπότε σήμερα είναι επιτακτικό να συντομεύσει η διαδικασία αφύπνισης, γιατί κινδυνεύουν οι φορείς, τα φυσικά σώματα. Κατ' εξαίρεση σήμερα λοιπόν , ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε την σωστή κατά τα αλλά άποψη να αφήνουμε τον κόσμο να ξυπνήσει μόνος του. Γιατί; Γιατί κάποιοι προκαλούν φυσική καταστροφή. Όταν ο τυφώνας πλησιάζει, οι ξυπνητοί θα πρέπει να ξυπνούν όσους κοιμούνται, για να τους σώσουν. Είναι αλήθεια πως κάθε άνθρωπος, μόνο μόνος του μπορεί να σώσει τον εαυτό του. Οι υπόλοιποι τον βοηθούν. Πρέπει όμως πλέον να ξυπνήσουν όλοι, για να τους δοθεί τουλάχιστον η δυνατότητα να σωθούν. Πώς αλλιώς μπορεί να γίνει αυτό παρά μόνο όταν ο ένας αρχίσει να ξυπνάει τον άλλο, προτού ο τυφώνας καταστρέψει τα φυσικά σώματα, προτού ο εχθρός, όχι μπει μέσα στην πόλη, έχει μπει ήδη, προτού οι στρατιώτες του αρχίζουν και σκοτώνουν. Οφείλουν, έχουν χρέος σήμερα όσοι γνωρίζουν με τον ένα ή άλλο τρόπο αλήθειες χρήσιμες για την σωτηρία, να τις κοινωνήσουν. Μόλις λοιπόν κάποιος τις ακούσει, ξυπνήσει δηλαδή, θα μπορεί να πολεμήσει πρόσωπο με πρόσωπο με αυτόν που θα θελήσει να τον σκοτώσει. Θα έχει τα όπλα-τις γνώσεις, θα είναι ξύπνιος. Αρκεί.

Συμφωνώ Λύκιε, πως οι δάσκαλοι είναι υπέρ απαραίτητοι. Όμως πως αλήθεια θα γνωρίζει κανείς ποιος είναι δάσκαλος και ποιος 'δάσκαλος'; Θέλει προσοχή. Τα φίλτρα των προγόνων μας είναι ικανότατα και μπορούν να ξεχωρίζουν φωστήρες από όσους ψάχνουν ακολούθους. Η θέωση απαιτεί προσωπική εργασία και δεν γνωρίζω να υπάρχουν εξαιρέσεις λόγω γνωριμίας ή παπικά συγχωροχάρτια που να ισχύουν. Ακόμα και αν υπάρχουν, σίγουρα θα έχουν ψιλά γράμματα, που θα κάνουν την 'συμφωνία' σκάρτη. Ο δάσκαλος δείχνει τον δρόμο ή την πόρτα και τα εφόδια. Δεν έρχεται μαζί, έχει εκπληρώσει ήδη τον ρόλο του. Μπορεί μόνο να προσφέρει συμπληρωματικές συμβουλές αν ο μαθητής του το ζητήσει επειδή έχασε τον δρόμο του ή τη θέληση. Δεν πάει ποτέ μπροστά από τον μαθητή του. Έχει δώσει παλιότερα τις μάχες του, δεν μπορεί να δώσει και αυτές των μαθητών του.
Αυτά θέλουμε και αυτά είναι όσα ζητάμε. Κάποιον να ξυπνήσει όσους δεν ξύπνησαν μόνοι τους, πριν να είναι αργά. Μέχρι να συμβεί αυτό λοιπόν, δεν μένουμε αδρανείς, κάνουμε τα εξής. Διαβάζουμε όσους δασκάλους γνωρίζουμε πως υπήρξαν (χρονολογικά: Σωκράτης, Πλάτων, Αριστοτέλης, φυσικά Ιησούς Χριστός, Γκουρτζίεφ...) και ρωτάμε να μας προτείνουν κάποιους εάν δεν ξέρουμε. Πάντα προσέχουμε και ελέγχουμε όσα διαβάζουμε, δεν τα ακολουθούμε ακρίτως. Εφαρμόζουμε τα φίλτρα αρχαίας γνώσης, π.χ. δελφικά παραγγέλματα, σε ό,τι διαβάζουμε. Φιλοσοφούμε και στοχαζόμαστε προσωπικώς και εφαρμόζουμε τα προϊόντα αυτής της προσωπικής σκέψης.(φιλόσοφος γίνου). Δουλεύουμε πάνω στον εαυτό μας, προσπαθώντας να αποκτήσουμε, την πάντα απαραίτητη αρετή και επαινούμε όσους βλέπουμε πως το κάνουν (επαίνει αρετήν). Φροντίζουμε να μην εξαρτιόμαστε σε απόλυτο βαθμό από μία μόνο αίσθηση, παρά πειραματιζόμαστε σε αυτό. Δοκιμάζουμε τον διαλογισμό, δηλαδή να προσπαθήσουμε να απομονώσουμε όλες τις αισθήσεις μας για λίγα λεπτά κάθε μέρα. Ακόμα και εάν δεν μας πρόσφερε κάτι άλλο, θα βοηθούσε να αντιληφθούμε τις αισθήσεις μας ως εργαλεία αντίληψης του περιβάλλοντος υλικού κόσμου, ώστε να μην ταυτίζουμε τον εγκέφαλο που δέχεται και επεξεργάζεται τα σήματα που αυτές λαμβάνουν, ως το μόνο εγώ της ύπαρξης μας. Αναλύουμε τα όνειρα μας σε πρώτη φάση ( http://www.dreamforth.com ) και εφαρμόζουμε τους κανόνες των χρυσών επών ( http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2012/07/blog-post_05.html ) καθημερινά εάν μπορούμε. Αργότερα μπορεί να ασχοληθούμε και με την ονειροναυτική, αυτό είναι μια ικανότητα που αποκτάται συν τω χρόνω με την πρακτική και την αποκόμιση εμπειριών (Keylontic science) Θυμίζω όλα αυτά είναι εφικτά και πραγματικά και απορρέουν από την αφύπνιση και ενδυνάμωση της συνείδησης, την σημαντικότερη αίσθηση, την αίσθηση της ψυχής μας, το κλειδί για να ανακαλύψουμε τα άρρητα μυστικά που καθημερινά είναι μπροστά μας.

Καλό ταξίδι και καλό μας δρόμο, συνταξιδευτές του ονείρου!

ΥΓ. Ευχαριστώ τα μέγιστα των ιδιοκτήτη του ιστολογίου Λύκιο για την φιλοξενία και την Αντιγόνη από την οποία 'δανείστηκα' τον ύμνο στην αρετή

Στοχαστής
 


Στον χώρο των σχολίων, συζητήθηκαν τα παρακάτω σχόλια:
Χειραγώγηση της ανθρωπότητας από τους Άτλαντες, Ακολουθώντας το παράδειγμα των δασκάλων, Συσχετισμός Ατλάντων-Τρώων, Η γεωγραφία της Ίλιδος, Πληροφορίες της ΟΕΑ περί Βοωτιδέων κ.α., Γαλαξιακός στόλος & πραγματικοί Έλληνες, Καταγωγή μας τα άστρα

22 σχόλια:

  1. Καλημέρα. επέστρεψα απ το σεμινάριο και αν και τα πράγματα δεν έχουν φυσικά δια μαγειας αλλάξει σε κανέναν τομέα...σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ κι ΟΛΕΣ γιατί με τα άρθρα και τα σχόλιά σας μου απαντήσατε και με το παραπάνω στην ερώτηση που έθεσα: στο ΤΙ κάνουμε ΤΩΡΑ.
    Στοχαστή...χαίρομαι που σε συνάντησα σε τούτο το μονοπάτι. ΛΥΚΙΕ επίσης σ ευχαριστώ που αφήνεις χώρο πάντα για να εκφραστούμε όλοι μας. Σε εμάς τώρα μένει η μελέτη και η εφαρμογή.
    καλη συνεχεια στην πορεία μας
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.tragiko.com/2012/09/blog-post_6162.html δες το βιντεάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.youtube.com/watch?v=6P_psA2bGd4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ-ή ανώνυμε-η, οι παραπομπές αυτές είναι άσχετες με το θέμα της ανάρτησης, αλλά και τον ακομμάτιστο προσανατολισμό του ιστολογίου. Παρόλα αυτά τα είδα. Δεν θα πάρω θέση για ευνόητους λόγους.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  4. Θέλω και πάλι να συγχαρώ τον Στοχαστή, για το άριστο αυτό άρθρο του, για τα μηνύματα που μεταφέρει, την ορθότητα των επιχειρημάτων, καθώς και την αλήθεια που περιέχουν. Εύγε!
    Θα ήθελα να σχολιάσω ένα σημείο του άρθρου, το οποίο αναφέρεται στα Σουμεριακά κείμενα. Τα επιχειρήματα του Στοχαστή, είναι εύστοχα και πιστεύω ότι ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Η σκοπιμότητα της διάδοσης τέτοιων «γνώσεων», ότι δηλαδή ο άνθρωπος δημιουργήθηκε προκειμένου να υπηρετήσει ως δούλος σε ορυχεία, τα συμφέροντα και τις ανάγκες άλλων, ανώτερων οντοτήτων, είναι η στρέβλωση στης πραγματικότητος με σκοπό την εγκατάσταση στο συλλογικό υποσυνείδητο της ανθρωπότητας την πεποίθηση, ότι γεννηθήκαμε σκλάβοι και ως εκ τούτου, αυτός είναι ο προορισμός μας. Το θέμα, δεν είναι μόνο η αποκάλυψη της αληθινής μας ιστορίας και η αποκατάσταση της νοθείας, αλλά το τι και ποιους εξυπηρετεί η μεθόδευση της παραπληροφόρησης. Μήπως τα κείμενα είναι πλαστά; Μήπως είναι γνήσια, αλλά οι δημιουργοί τους σκόπευαν στην νόθευση της αλήθειας; Και αν ναι, γιατί από τότε;
    Πόσο παλιά είναι η ιστορία της προσπάθειας να χειραγωγηθεί η ανθρωπότητα και για ποιο σκοπό;
    Αλλά κυρίως το ερώτημα είναι ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ;
    Η απάντηση εδώ, έχει να κάνει με το Ατλάντειο ιερατείο που κυριαρχεί στον πλανήτη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Και το Ατλάντειο ιερατείο, δεν είναι ανθρώπινο.
    Απαρτίζεται από αυτούς που μας «δημιούργησαν»;
    Ούτε!
    Πρόκειται για «άλλους», επήλυδες, οι οποίοι πράγματι απεργάζονται την πορεία της ανθρωπότητος και επιχειρούν τον έλεγχο και την υπονόμευση των δυνατοτήτων μας. Πράγματι μας θέλουν υποχείριά τους!
    Σχετικές αναφορές στον Τίμαιο του Πλάτωνα, περί Ατλαντίδος.
    Παρόμοιες αναφορές, διάχυτες στο ιστολόγιό μας…
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ !
    Επανερχόμενος εκ της θερινής ραστώνης , σας εύχομαι καλήν υγείαν και δύναμιν.
    Εις τον στοχαστήν θα προσέθετα:Το παίγνιον είναι αέναον , σε προσκαλεί διότι εσύ το θέλησες , μην όμως αναμιγνύεις τον Ιησούν Χριστόν με γήινους διδασκάλους , άλλο ο Λόγος και η βιωματική προσέγγισις δια μέσου της καρδίας και άλλο οι διδάσκαλοι που δείχνουν την Οδόν .
    Ούτε η τελευταία είναι μία και μοναδική ! Ο διδάσκαλος όχι μόνον καταδεικνύει την ατραπόν αλλά βαδίζει μαζί σου σε όσα βήματα έχεις ανάγκην , είναι απαραίτητος και ...σωτήριος πλείστες όσες φορές κάποιος αμαρτήσει...
    Σωστότατος : πυθαγόρειος ενδοσκόπησις και ταυτοχρόνως λεπτομερής καταγραφή των ονείρων αμέσως μόλις εγερθείς εκ του ύπνου , η εκ των υστέρων καταγραφή υστερεί ...Η σημασία των ανωτέρω ενεργειών έχει να κάμει με την γεφύρωσιν των λεπτοφυών και αόρατων σωμάτων σου με το υλικόν σου σώμα .
    Ο διδάσκαλος θα σου δώσει έτι ώθησι πρωταρχικώς προς τον καθαρμόν του υλικού σου σώματος και αργότερον θα έλθει η πλοήγισις !
    Λύκιε , σχετικώς με το ατλάντειο ιερατείο και τα υπάρχοντα κείμενα , ας μου επιτρέψεις να θέσω ένα παράξενο ερώτημα: Ποία η σχέσις της διηγήσεως περί καταστροφής της Ατλαντίδος κατά την αναμέτρησιν Ελλήνων - Ατλάντων , με αυτήν του Τρωικού πολέμου; Ποία ήτο η Τροία; Δεν επιζητώ απάντησιν . Θέλω οι αναγνώστες να αναλογισθούν μήπως και η οιαδήποτε καθεστηκύια άποψις είναι εμβόλιμη του συστήματος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Αντιδραστικέ, καλώς ήλθες και πάλι στην παρέα μας.
    Ήμουν σίγουρος ότι οι διάλογοι εδώ, θα σε ερέθιζαν για αντίδραση!
    Πολύ σωστες οι αιτιάσεις σου, αν και εδώ θα πρέπει να λάβει θέση ο Στοχαστής.
    Η σύγκριση του πολέμου των Αθηναίων (Ελλήνων)- Ατλάντων με τον Τρωικό πόλεμο, υπό το πρίσμα που το θέτεις, έχει ενδιαφέρον. Εμβόλιμη άποψη από ποιό σύστημα όμως; Αναφέρεσαι στο αρχαίο κείμενο και τον Όμηρο (Ιλιάδα), ή στην ερμηνεία του από το σύγχρονο σύστημα; Διότι γνωρίζουμε (και σίγουρα γνωρίζεις) ότι το Ατλάντειο ιερατείο, δρούσε διαβρωτικά από τότε! Άρα η διάβρωση θα μπορούσε να είχε επιδράσει και στο καθεαυτό αρχικό κείμενο, ως συμβολική ιστορία, ή ως πραγματική ιστορία αλλά συγκεκαλυμμένη. Περιμένουμε την δική σου τοποθέτηση στο θέμα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκ του λεξικού του Αρποκρατίωνος :Θεόπομπος δε ομηρείν φησί παρά τοις αρχαίοις λέγεσθαι το ακολουθείν ...
    Θα ήθελε το ιερατείο να έχει τοιαύτην ικανότητα διαβρώσεως πλην όμως εις μάτην...Εκ των υστέρων βεβαίως φημολογεί την παντοδυναμία του ( ψυχολογικές επιχειρήσεις ) . Τα κείμενα δεν ηδυνήθη να τα αλλοιώσει , ούτε καν να τα εξαφανίσει . Βήμα το βήμα συνελέγησαν από την Αθήνα , με μία γλώσσαν Ελληνικήν , η οποία έκτοτε φθίνει . Επιδέχονται πολλαπλά επίπεδα ερμηνείας , όμως το σύγχρονο σύστημα με την ερμηνείαν του έστησε την Τροία κοντά στον Ελλήσποντον , με αποτέλεσμα να μην αντέχει κριτικής η Οδύσσεια , σε κλειστόν πέλαγος - Αιγαίον , από όπου ο κάθε Έλλην όπου και αν σταθεί βλέπει ξηράν ! !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  8. Την γεωγραφία της Ίλιδος (Τροίας) που τοποθετείται στα Δαρδανέλια, αμφισβήτησαν ο ιστορικός Ίμαν Ουΐλκινς που τοποθέτησε την Τροία στην Αγγλία και ο καθηγητής Φίλιππος Βίνσι, που την τοποθετεί στη νότια Φινλανδία, γύρω από τη Βαλτική θάλασσα. Και οι δύο θεωρίες τους απερρίφθησαν από τους κλασσικιστές αρχαιολόγους. Εντυπωσιακό όμως είναι ότι και οι δύο την τοποθετούν δυτικά και ουδείς ανατολικότερα των Δαρδανελίων. Ο Πλάτων στον Τίμαιο, τοποθετεί την Ατλαντίδα δυτικά, μετά τις Ηράκλειες Στήλες (Γιβραλτάρ). Βέβαια τα στοιχεία που στηρίζουν τον ισχυρισμό ότι η Τροία ήταν εκεί που την ανέσκαψε ο Σλήμαν, είναι πολύ ισχυρά. Ενστάσεις υπάρχουν ακόμη και στις εκτιμήσεις για τις χρονολογίες, τόσο του Τρωικού πολέμου, όσο και της ηλικίας της ανασκαφθείσας πόλεως (Τροίας).
    Θα μπορούσαμε όμως να «χρεώσουμε» στο Ατλάντειο ιερατείο, την σύγχρονη εδραίωση του ισχυρισμού της τοποθεσίας της Τροίας, όχι αξιωματικά, αλλά δυνητικά, αφού γνωρίζουμε τους μηχανισμούς του και την δυνατότητα που έχει για τέτοιες παρεμβάσεις.
    Θα θέλαμε όμως πιο τεκμηριωμένο τον ισχυρισμό αυτό.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα,
    Αντιδραστικέ, ο Ιησούς Χριστός ανεξαρτήτως προσωπικών 'πιστεύω' ήταν ένας δάσκαλος, όπως ο ίδιος επέτρεπε τους μαθητές του να τον καλούν. Δεν έκρινα ούτε την σπουδαιότητα των αναφερόμενων δασκάλων, ούτε τον τύπο διδασκαλίας του. Δέχομαι πως υπάρχει διαχωρισμός, δεν διαφωνώ σε αυτό, απλά ανέφερα κάποια ονόματα για αρχή με χρονολογική σειρά, χωρίς να θέλω να τα εξισώσω υποσυνείδητα στον αναγνώστη. Θα ήταν ωραία να μας προτείνεις και εσύ κάποια ονόματα, όπως και ο Λύκιος ώστε η αναζήτηση μας να γίνει περισσότερο πρακτική.

    Ένας φίλος μου παλιότερα σε μια συζήτηση μου είχε μεταφέρει την πεποίθηση πως υπάρχουν δύο τρόποι να εξελιχθεί ο άνθρωπος, ο δρόμος του νου και ο δρόμος της καρδιάς. Επέτρεψε μου να πιστεύω πως μπορούν και τα δύο να γίνουν ταυτόχρονα, δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να υπάρχει επιλογή, αφού το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

    Ο διδάσκαλος, επιμένω καθαρά φιλοσοφικά σκεπτόμενος, πως ακόμα και αν βαδίζει μαζί με τον μαθητή του δεν επιτρέπεται να βαδίζει μπροστά του και ο μαθητής να ακολουθεί. Γιατί αυτόματα ο μαθητής μετατρέπεται σε ακόλουθο και χάνει την ελευθερία του και την προσωπική ελεύθερη βούληση. Εάν ήταν έτσι, τότε ο Χριστός θα προχωρούσε μπροστά κάνοντας θαύματα και ο όχλος θα μαζευόταν πίσω του προσφέροντας του εξουσία. Δεν θα επέλεγαν ελεύθερα όμως να το κάνουν αυτό, παρά θα υποτάσσονταν στην δύναμη του από φόβο. Τεράστια διαφορά. Βέβαια, ο δάσκαλος, όντας δάσκαλος οφείλει να έχει να επιδείξει μια αξιομνημόνευτη προσωπική πορεία, απλά δεν νοείται να την επαναλαμβάνει για κάθε μαθητή του και αυτός να ακολουθεί, διαφορετικά θα οδηγούμασταν σε επί πληρωμή σωτηρίες. Ο μαθητής θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του δασκάλου του, όχι τον ίδιο.

    Πάμε τώρα στα της Ατλαντίδας. Πιστεύω πως εδώ βρίσκεται το μυστικό για να κατανοήσουμε την μυθολογία μας και κατ' επέκταση την ιστορία,προέλευση και προοσρισμό μας. Το ίδιο πίστευε και ο Ign. Donnelly όταν έγραφε στο βιβλίο του 'Ατλαντίδα - ο προ του κατακλυσμού κόσμος' πως 'η ιστορία της Ατλαντίδας αποτελεί το κλειδί για την ελληνική μυθολογία'. Ο Μ.Τσάριον είναι πεπεισμένος στο βιβλιο του 'Ατλαντιδα, εξωγήινη επίσκεψη και γενετική χειραγώγιση' πως οι Ατλαντες είχαν εξωγήινη προέλευση από τον Ποσειδώνα. Εάν ισχύει αυτό, τότε συνεπακόλουθα θα ισχύει και πως οι Αθηναίοι έχουν εξωγήινη προέλευση.
    Στοχαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στον διάλογο του Πλατωνα 'Κριτίας' διαβάζουμε τα εξης:
    (τα ονόματα που φαίνονται ελληνικά είναι μεταφρασμένα στα ελληνικά από τον Σολων,που τα πήρε μεταφρασμένα ανάλογα από τα αιγυπτιακά, με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρούνται οι σημασίες τους) (αν είναι σίγουρα αλήθεια δεν ξερω)
    ο πόλεμος Αθηναίων-Ατλάντων συνέβη το 9600πχ,
    τον καιρό των θεών οι περιοχές της Γης μοιράζονταν σε αυτούς με κλήρο,
    στον Ποσειδώνα έτυχε η Ατλαντίδα και ο ίδιος πήρε για γυναίκα του την Κλειτω, κόρη των πρωτόγονων που ζούσαν εκεί Έβενο και Λευκίππη και απέκτησε 5 ζεύγη από δίδυμα αγόρια, τον πρώτο με όνομα Άτλας τον έκανε βασιλιά και τους υπόλοιπους πρίγκιπες και σε όλους παραχώρησε εκτάσεις,
    οι 10 βασιλείς λοιπόν, γιοι του Ποσειδώνα συναντιόταν ανα 5-6 χρονια στο ναό του και θυσίαζαν έναν ταύρο και έδιναν όρκους πως θα τηρούν τους νόμους του πατέρα τους,
    για πολλές γενιές όσο διαρκούσε στους Ατλάντιους η θεική τους φύση, τηρούσαν τους νόμους και ευημερούσαν, μόλις όμως το θεικό κομμάτι άρχισε να εξασθενεί και η θνητή φύση τους άρχισε να επικρατεί, άρχισαν να γίνονται ανάξιοι της περιουσίας τους, άδικοι, φιλάργυροι και εξουσιομανείς,
    Ο Διας τότε, ως θεός των θεών, βλέποντας πως μια έντιμη φυλή βρισκόταν σε τέτοια θλιβερή κατάσταση και θέλοντας να επιβάλει σε αυτούς τιμωρία μήπως και συνέλθουν, μάζεψε όλους τους θεούς στην ιερότερη τους κατοικία στο κέντρο του κόσμου από όπου βλέπει όλη την δημιουργία και τους μίλησε ως εξής:
    [τέλος κειμένου]

    Χμμ. Εάν υπάρχει αυτό το ατλάντειο ιερατείο σίγουρα έβαλε το χεράκι του και εξαφάνισε αυτήν την ομιλία. Γιατί θα αποκάλυπτε πολλά. Ίσως οι Ατλάντιοι όχι μόνο να μην συνετίστηκαν από την όποια τιμωρία αλλά και να εξοργίστηκαν. Άγνωστη παραμένει και η θέση που θα έλαβε ο Ποσειδώνας (αν ζούσε, αλλά γιατί να μην ζούσε αφού ζούσαν οι άλλοι 'θεοι';) Θυμόμαστε πως ο Ποσειδώνας είχε διεκδικήσει την Αθήνα με την Αθηνά, αλλά οι Αθηναίοι είχαν επιλέξει την Αθηνά αντ' αυτού, αν και στον Κριτία διαβάζουμε πως οι περιοχές μοιράζονταν με κλήρο και όλοι οι θεοί το σέβονταν. Τί το ιδιαίτερο είχε η Αθήνα που την διεκδίκησαν; Στον Κριτία αναφέρεται πως αυτός ο χώρος γεννά ανθρώπους σοφούς και ενάρετους.
    Σίγουρα ένας πολύ σημαντικός γρίφος που εάν λύσουμε θα μάθουμε πολλά.

    Θεωρώ πιθανόν το γεγονός ο Τρωικός πόλεμος να αναφέρεται στην σύγκρουση Αθηναίων-Ατλαντων, υπάρχουν αρκετές συνάφειες αλλά και πολλά σημεία που θα πρέπει να ερμηνεύσουμε ως έχοντα κλειδωμένο νόημα, για να σταθεί αυτή η θεωρία. Σιγουρα αξίζει μια προσπάθεια. Από την πλευρά μου και με μια πρόχειρη ανάμνηση των επών, δηλώνω πως το θεωρώ αρκετά πιθανόν. Πολλά στοιχεία συνηγορούν σε αυτό. Πρώτον, ανατολικά της ατλαντίδας υπήρχαν όντως μικρά νησιά. Δεύτερον, το ταξίδι της επιστροφής του Οδυσσέα είναι πιθανότερο να ξεκίνησε σε έναν φουρτουνιασμένο Ατλαντικο ωκεανό λόγω της καταβύθισης της Ατλαντίδος (οργή του Ποσειδώνα) από το κλειστό Αιγαίο των άπειρων λιμανιών-σταθμών κά πολλά, μην τα αναφέρω 1 προς 1. Κάνοντας μια τέτοια υπόθεση εργασίας όμως θα πρέπει να βρούμε τί σημασία είχε η Ελένη, ο δούρειος ίππος (βιολογικός πόλεμος ισως;), πώς καταβυθίσθη η Ατλαντίδα ( δεν μπορεί να ήταν χρονική σύμπτωση) και άλλα πολλά..
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για να βοηθήσω την διερεύνηση του θέματος, θέλω να παρισφύσω τις πληροφορίες που από το 1984 κοινοποίησε σε κυβερνήτες κρατών, πρεσβείες και τεκτονικές στοές, μια μυστική οργάνωση με το όνομα Ομάδα Ελληνικής Αποκαταστάσεως (Ο.Ε.Α.). Ας μην βιαστεί κανείς να απορρίψει απερίσκεπτα τα λεγόμενά της, διότι, όχι μόνο όσα προμήνυε επαληθεύτηκαν, αλλά και όσα αποκάλυπτε επιβεβαιώθηκαν σχεδόν απόλυτα! Έπειτα ανέλαβαν οι «εργολάβοι» της αντιπροπαγάνδας (του συστήματος), να αλλοιώσουν, να νοθεύσουν και να «διανθίσουν» αυτές τις πληροφορίες ώστε τελικά να αποδυναμωθεί η ισχύς τους! Και αυτό βεβαίως είχε προβλεφθεί από τους συντάκτες και γι αυτό μιλούσαν για έγγραφα «που είναι προγραμματισμένα να αυτοκαταστραφούν». Αναφέρεται λοιπόν, ότι στην περιοχή της Ατλαντίδος εδόθη υπό του ιερατείου Διός (Γαλαξιακός τοποτηρητής πλανήτη Γη), η προσωρινή άδεια εποικισμού σε αναλογία 1:7 , στους νεοαφιχθείς στον πλανήτη Βοωτιδείς (εκ του Βοώτη Ε). Οι Βοωτιδείς με αρχηγό-κυβερνήτη τον Γιαχβέ, αφίχθησαν με τα μητρικά σκάφη Σελήνη και Λίλιθ πριν περίπου 24.000 χρόνια. Να σημειωθεί ότι μέχρι εκείνη την στιγμή, η Γη κατοικείτο από τα Ελληνικά φύλα σχεδόν σε όλη την επιφάνειά της. Οι Ελ-ληνες ομιλούσαν την γαλαξιακή γλώσσα (ελληνικά) και ήταν δημιουργήματα γενετικής μηχανικής από τους «θεούς» που προήρχοντο από τον Σείριο, το Ταυ Κενταύρου, Α-Λαγού, αλλά κυρίως από τους Ανδρομέδιους. Με λίγα λόγια ήταν και αυτοί εξω-γήινοι! Οι Βοωτιδείς όμως, ενωμένοι με τους στασιαστές Κρονίους (που στασίασαν κατά της Γαλαξιακής Συνομοσπονδίας, αν σας θυμίζει λίγο εκπεσόντες αγγέλους!) σκοπό είχαν την κατάληψη του πλανήτου Γη (μεταξύ άλλων) και την καθυπόταξη του ανθρώπινου γένους (ουσιαστικά τον αφανισμό του). Έγιναν τρομερές μάχες (μαχατμπαράτας, τιτανομαχία) που πάντα επικρατούσαν οι Έλληνες (ιερατείο Διός-Γαλαξιακοί). Κλείσθηκαν στα Τάρταρα (υποχθονίως) και σφραγίσθησαν οι «πύλες». Η σημειολογία θέλει τους Βοωτιδείς να είναι ερπετόμορφοι (θυμηθείτε την εικόνα του διαβόλου και του ασιατικού Δράκου), ενώ στην προσαρμογή τους στην γήινη βιόσφαιρα, επιμείχθηκαν γενετικά με τον άνθρωπο φτιάχνοντας υβρίδια διαφόρων μορφών με κύριους εκπροσώπους τους την σημιτική φυλή και την μογγολική. Στην αρχική μορφή τους, είναι όντα ανώτερων δυνατοτήτων από τους ανθρώπους, αφού έχουν εξελιγμένες ψυχικές δυνάμεις, αλλά και στο υλικό τους σώμα υπερέχουν. Ακόμη χρησιμοποιούν υβρίδια-υπηρέτες τους, τους λεγόμενους «γκρίζους» που όλοι ξέρουμε την εικόνα τους από τις ταινίες! Αν και στις μάχες των Ελλήνων με τους κατοίκους της Ατλαντίδος, οι τελευταίοι κατανικήθηκαν και η ήπειρός τους καταβυθίσθηκε, ένα μέρος των εποίκων αυτών που είχαν εποικήσει σε άλλες περιοχές (Αμερική, Αίγυπτος, Ασία, κτλ), διεσώθησαν και μετά την Πύρρεια νίκη των Ελλήνων, άρχισαν να κερδίζουν έδαφος στην επιβολή του δικού τους διαβρωτικού σχεδίου. Παρότι οι σημαντικότερες δυνάμεις τους βρίσκονται δέσμιες υποχθονίως, ο κίνδυνος της αποδέσμευσης είναι υπαρκτός και γι αυτό επίκειται η ενίσχυση των δυνάμεων του Ιερατείου Διός από Γαλαξιακό στόλο, ο οποίος έχει ήδη αφιχθεί και αναμένεται η λήξη «τελεσιγράφου» προθεσμίας παράδοσης των Βοωτιδέων. Το «τελεσίγραφο» αυτό, λήγει το έτος 2012-13!
    Η ιστορία αυτή βεβαίως έχει πολλές λεπτομέρειες που δεν είναι της παρούσας να κατατεθούν, όμως είναι ικανή να μας βάλει σε προβληματισμούς και να κάνουμε παραλληλισμό και σύγκριση με όσα μέχρι τώρα αναλύουμε και γνωρίζουμε. Τι λέτε, βοηθά σε κάτι;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο.Ε.Α.: ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΙ-ΔΙΑΦΑΝΗ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΡΧΙΚΑ ΙΔΡΥΘΕΙΣΑ ΤΟ 1947 ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΠΑΠΑΓΟ. ΜΕ ΑΡΧΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΛΑΦΥΡΑ ΤΟΥ 3ΟΥ ΡΑΙΧ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΑΝΤΙ-ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΜΠΒΕΡ ΦΟΝ ΚΑΝΑΡΗ (ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ) Η ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΥΤΗ ΘΡΥΛΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ.

    ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΩΣΜΕΝΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΙΝΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ, Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΠΡΟΣΕΛΗΝΙΕΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΝΕΤΡΙΝΟ ΚΑΙ ΟΠΛΑ ΜΕΙΖΕΡ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΩΝ. ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΓΗΙΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΦΥΛΗ. ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ – ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ – ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ – ΛΥΣΕΙΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ. ΚΛΠ. ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΕΜΜΕΣΑ Η’ ΑΜΕΣΑ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΟΥ: ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ – ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΣΤΡΑΤΟ ΚΛΠ. ΠΟΛΛΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΡΡΗΞΟΥΝ ΤΟΝ ΘΩΡΑΚΑ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ. ΟΛΟΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ.

    ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 1975 ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΕΝΕΕΣ:. Α’ ΓΕΝΕΑ: ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ (100% ΑΛΗΘΗ), Β’ ΓΕΝΕΑ: ΥΠΕΡ ΔΙΟΣ (ΗΜΙΑΛΗΘΗ), Γ’ ΓΕΝΕΑ: ΥΠΕΡ ΠΡΟΜΗΘΕΩΣ (ΗΜΙΑΛΗΘΗ), Δ’ ΓΕΝΕΑ: ΥΠΕΡ ΧΡΙΣΤΟΥ (ΗΜΙΑΛΗΘΗ), Ε’ ΓΕΝΕΑΣ ΥΠΕΡ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ (100% ΑΛΗΘΗ) - ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ ΕΩΣ 2012 (ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΕΛΙΚΗΣ ΕΥΘΕΙΑΣ 100% ΑΛΗΘΗ)

    Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΠΕΛΑΣΓΙΚΗ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΑ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑ ΣΕΙΡΙΑ ΦΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΔΟΞΕΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΣ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟ-ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΩΔΙΚΗ ΛΕΞΗ «ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ» ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2012, ΟΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΥ ΑΣΤΡΟΣΤΟΛΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΡΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ 13500 ΕΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ «ΚΥΡΙΟΥ» ΣΙΝ-ΣΙΩΝ-ΤΖΕΝΤΑΪ-ΣΕΝΤΑΪ-ΤΖΙΟΥΝΤ-ΙΟΥΔΑ-ΨΕΥΔΟΙΕΧΩΒΑ-ΨΕΥΔΟΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΕ ΑΡΧΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥ – ΧΡΥΣΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΠΡΟ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ.

    ΠΡΩΤΗ Η Ο.Ε.Α. ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΔΙΑ ΤΟ 2012 ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ «ΥΠΕΡ ΔΙΟΣ» ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1980. ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΙ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΕΣ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ «ΖΟΜΠΙ» ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΥΝ ΨΕΥΔΕΙΣ ΚΑΙ ΗΜΙΑΛΗΘΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ Ο.Ε.Α.

    ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΕΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΕ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΙΑΣΤΡΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΑΔΡΑΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΜΕΣΕΩΣ..

    ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΕΤΣΙ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λύκιε καλημέρα!
    Θα ήθελα να θέσω μία απορία που μου προέκυψε από όσα διάβασα παραπάνω και στο δικό σου σχόλιο και στο επόμενο. Ο Στόλος που αναμένουμε θα έρθει έχει στόχο τη σωτήρία των Ελλήνων. Πώς εμείς θα είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε αυτόν ως "σωτήρα" και σύμμαχο ύστερα από τόσο βαθιά και έντεχνη προπαγάνδα της οποίας όλοι -λίγο ή πολύ- είμαστε θύματα; Πόσο εύκολο είναι να συμπράξουμε με το άγνωστο, το "εξω-γήινο"; Θεωρώ ότι η σιωνιστική προπαγάνδα και η νέα τάξη πραγμάτων έχουν καταφέρει να μετατρέψουν πολλούς από εμάς σε μικρόψυχα ανθρωπάκια, ενώ δεν είμαστε έτσι αλήθεια, που φοβόμαστε ό,τι μας φαίνεται ανοικείο. Πιστεύεις πως είναι πιθανό να πολεμήσουμε τους "σωτήρες" και τελικά έτσι να παραδοθούμε οριστικά στον εχθρό;
    Αντιγόνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χαιρετώ σας!
    α) προς στοχαστήν : Η οδός της καρδίας και η οδός της σοφίας ! Ναι , και οι δύο οδηγούν στον επιθυμητόν στόχον , βεβαίως ο καθείς διαλέγει αυτό που του αρμόζει , αλλά : η πρώτη οδός , ενέχει ασφάλειαν , φαινομενικώς μόνον μειονεκτεί στην από τους ανθρώπους νοουμένην υστέρησιν γνώσεως , η οποία στην ουσία δεν υφίσταται , η δευτέρα όμως οδός , η της σοφίας καλουμένην , ενέχει κίνδυνον πραγματικόν , της επιβολής της διανοίας επί του σώματος των συναισθημάτων σου και αργότερον της απορρίψεως αυτής ταύτης της Αγάπης .
    Σχετικά με τα βήματα του διδασκάλου αυτά ΔΕΝ γίνονται στο υλικό επίπεδο όπως περιγράφεις . Είναι βιωματική κατάστασις , και περιπατείς σε άλλους κόσμους , όπου υπάρχουν άλλες καταστάσεις ή και εχθροί , και όπου καλόν είναι να ακολουθείς !

    β) προς Λύκιον : Ποίο ήτο το όνομα της πρωτευούσης της Ατλαντίδος; Δεν αναφέρεται σε κανένα κείμενον! Ποία η χρονολογία διεξαγωγής του τρωϊκού πολέμου ; Οι γνωρίζοντες τα έργα του Ιωάννου Πασσά , έχουν την ευχέρειαν να διαπιστώσουν ότι υπάρχουν απολύτως συγκεκριμένες ημερομηνίες διεξαγωγής του ως άνω αναφερομένου πολέμου ( μία εξ αυτών υπερβαίνει την δεκάτην χιλιετίαν ) .
    Σημειωτέον , εάν κάποιος θα ήθελε να ερευνήσει το θέμα θα πρέπει να μελετήσει τόσον το " Οίνωψ Πόντος " όσον και τα έργα του Θ.Αξιώτη.Κατόπιν , υπάρχουν 1-2 σπανιότερα βιβλία που δεν είναι της παρούσης στιγμής .
    Όσον αφορά την ΟΕΑ και την εύστοχην ερώτησιν της Αντιγόνης , αυτό θα επιθυμούσε και ο εχθρός ! Προσοχή λοιπόν σε "πρώϊμους σωτήρες" , αλλά και σε " όψιμους σωτήρες " ( ποία η κοινή λέξις ; )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλη Αντιγόνη, καλησπέρα!
    - Ο στόλος που αναμένεται (σύμφωνα με την ΟΕΑ, έχει ήδη αφιχθεί και βρίσκεται σε τροχιά πέριξ του πλανήτη μας και της Σελήνης σε παράλληλη διάσταση)δεν έρχεται για να "σώσει" τους Έλληνες του Ελληνικού κράτους! Έρχεται πρώτον για να επιβάλει την τάξη της κυριαρχίας των γαλαξιακών δυνάμεων, εναντίων της οποίας εστράφησαν οι στασιαστές. Δεύτερον έρχεται για να διασώσει ότι απέμεινε και αν απέμεινε από το «σπέρμα Διός» των Ελ-λήνων. Όπου Ελ-ληνες δεν εννοούμε τους νεοέλληνες του «Ελλαδιστάν», αλλά τους απανταχού αφυπνισμένους φορείς της Ελληνικής Αρετής , παιδείας και του Ελληνικού γονιδιώματος. Η αγωνία των επικυρίαρχων στασιαστών, είναι τα «καταπνιγεί» και ο τελευταίος αφυπνισμένος Έλληνας (κατά την έννοια που περιέγραψα), ώστε να κριθεί μάταια η επέμβαση των Γαλαξιακών, η οποία αν συμβεί θα είναι καταστρεπτική για αυτούς (και όχι μόνον)! Να γιατί πολεμούν με πάθος κάθε τι το ελληνικό!
    Στην περίπτωση λοιπόν που εκδηλωθεί ένας τέτοιος πόλεμος (ο οποίος δεν θα είναι μόνο στο ορατό-υλικό επίπεδο), εμείς δεν θα κληθούμε να συμμετάσχουμε σε αυτόν ως πολεμιστές αυτόκλητα. Δεν νομίζω ότι έχουμε και πολλές δυνατότητες για κάτι τέτοιο μεμονωμένοι. Το αν οι Γαλαξιακοί θα μας διασώσουν ή όχι (ως υλικά σώματα) είναι ένα ερώτημα. Αλλά ποίοι από εμάς είμαστε πραγματικά δικοί τους; Αυτό βεβαίως θα το κρίνουν αυτοί. Πόσοι νοιώθουν και ΕΙΝΑΙ Έλληνες, κατά την έννοια που το παρών ιστολόγιο, διαρκώς καταδεικνύει; Υπάρχει και το θέμα της αυτόματης ενεργοποίησης του Ιχώρ που «ρέει» στο ελληνικό αίμα… ίδωμεν! Βεβαίως ο εχθρός θα επιδιώξει να συστρατεύσει άπαντες στο πλευρό του, παρουσιάζοντας τους Γαλαξιακούς ως εχθρούς της ανθρωπότητας. Πολλές αναφορές στο ιστολόγιό μας για το blue beam project και άλλα πολλά «κόλπα» στην προσπάθειά τους αυτή! Όσοι είναι υποψιασμένοι και αφυπνισμένοι, θα μπορέσουν να διακρίνουν την αλήθεια από το ψεύδος. Το matrix τους ήδη έχει αρχίσει να ραγίζει και να έχει σημαντικές διαρροές! Αυτό τους πανικοβάλει και γι αυτό βιάζονται να επιβάλουν την παγκόσμια κυβέρνηση της πλήρους υποταγής των μαζών. Να γιατί βιάζονται τόσο!
    Πιστεύω λοιπόν πως όσο εργαζόμαστε στον εαυτό μας, στον σωστό δρόμο, δεν θα γίνουμε βορά στο στόμα του εχθρού και θα μπορέσουμε έτσι να «ταχθούμε» στο πλευρό της καλής δύναμης.
    -Αντιδραστικέ,
    συμφωνώ με τις αιτιάσεις σου και τις αναφορές του αειμνήστου Ιωάννη Πασσά, ιδίως σε ότι αφορά την χρονολόγηση των Τρωικών αλλά και των Ορφικών κειμένων. Γι αυτό ανέφερα ότι υπάρχει θέμα με τις χρονολογήσεις που αλλάζουν άρδην όλη την επίσημη ιστορία! Περί Ατλαντίδος υπάρχουν πολλά κενά από τα διασωθέντα βιβλία των αρχαίων συγγραφέων, όμως οι πληροφορίες σχετικά με αυτήν, υπάρχουν και κρατούνται ως επτασφράγιστα μυστικά σε κλειστά τάγματα μια ελίτ των επικυρίαρχων… Εξάλλου, είναι η δική τους ιστορία!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλημέρα. Σας εύχομαι ένα καλό κι εποικοδομητικό Σαββατοκύριακο φίλοι μου ευχαριστώντας όλους για τον διάλογο και την κατάθεση σκέψεων και κομματιών ψυχής που εμπνέουν για μελέτη, αυτό-απολογισμό και πολύ προσοχή!
    Κλείνω με κάτι που μόλις διάβασα για την Αρετή:
    <<"Δεν μπορεί η αρετή να διαχωρίσει τον εαυτό της από την πραγματικότητα, χωρίς να γίνει αρχή του κακού." Αυτό το είπε ο Albert Camus και είχε δίκιο. Όταν γινόμαστε τόσο πολύ ενάρετοι, όταν θεωρούμε ότι είμαστε τόοοοσο πολύ σωστοί, ότι έχουμε τόοοοοσο πολύ δίκιο, γινόμαστε επικίνδυνοι για τους εαυτούς μας και για τους άλλους. Να είστε προσεκτικοί με αυτούς που φαντάζονται ότι είναι στον Υψηλό δρόμο ενώ όλοι οι άλλοι βαδίζουν στον χαμηλό. Εάν πράγματι είναι στον Υψηλό, τότε θα προσφερθούν να πάρουν μαζί τους και όλους τους άλλους, και όχι να τους λένε απλά ότι βαδίζουν τον λάθος δρόμο.>>
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανδρομέδα καλημέρα,
      θεωρώ λαθεμένη την ερμηνεία της ρήσης του Albert Camus. Όταν θεωρούμε τον εαυτό μας τόσο ενάρετο, δίκαιο και σωστό, παραβιάζουμε ήδη την αρετή της ταπεινοφροσύνης. Δεν είμαστε ενάρετοι πραγματικά! Η αλαζονεία, η αμετροέπεια και η υπεροψία, φυσικά και δεν ανήκουν στις αρετές... Αυτός λοιπόν που θεωρεί τον εαυτό του «ανώτερο» και βλέπει τους άλλους με υπεροψία, έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά του στο να πατάξει την εγωπάθεια και να αρχίσει να πλησιάζει τον ενάρετο βίο.
      Πιστεύω που ο Albert Camus εννοούσε άλλο. Εννοούσε δηλαδή, ότι ο ενάρετος άνθρωπος, έρχεται νομοτελειακά σε αντιπαράθεση με την κατεστημένη μέση ηθική των ανθρώπων και φυσικά στοχοποιείται και δαιμονοποιείται. Έτσι σταυρώθηκε και ο Χριστός! Όποιος υπερβαίνει την μεσότητα, νομοτελειακά εισπράττει οδυνηρό τίμημα. Γίνεται ο «κακός», δηλαδή ο εχθρός της αδρανούσας ροπής των μαζών.
      Πέραν αυτού, όσοι έχουν εξελιχθεί σημαντικά, δεν είναι υπόχρεοι στο να παρασύρουν και άλλους μαζί τους. Αυτό ισχύει μόνο στους Διδασκάλους που είναι ενσαρκωμένοι με αυτή την αποστολή. Αυτοί που απλά βρίσκονται λίγο ή πολύ υψηλότερα από τους υπολοίπους, αλλά ακόμα εξελίσσονται, έχουν ήδη αρκετό φορτίο στην δική τους πλάτη για να το σηκώσουν ακόμη ψηλότερα. Δύσκολα μπορούμε να απαιτήσουμε από αυτούς να σηκώσουν και το αλλότριο. Εξάλλου οι εξελίξιμοι δεν διεκδικούν το αλάθητο, ούτε και είναι πάντοτε ευθυγραμμισμένοι με τον σωστό δρόμο. Πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να διαπράξει ατοπήματα και να ξανακυλήσει «πίσω» κατά την εξελικτική του πορεία.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  17. Με λίγα λόγια......

    ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝ, ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥ, ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΕΚΕΙ, ΤΙΜΩ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΑΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΜΑ ΟΙ ΑΣΒΗΣΤΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ ΘΑ ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ. ΕΧΩ ΕΡΘΕΙ...
    ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΦΟΡΕΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝ, ΕΝΘΥΜΟΥΜΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΟΥ ΣΑΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ, ΣΑΝ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΥΣΤΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΟΝΤΟΤΗΤΑ, ΟΥΤΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΗΡ, ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΗ ΥΠΑΡΞΗ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΕΡΓΟ ΣΑΝ ΑΠΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΖΩΗ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΜΕ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ ΠΟΤΙΣΕ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΧΩΡΑ, ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ, ΔΕΝ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΑ, ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑ, ΔΕΝ ΓΟΝΑΤΙΣΑ, ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΞΑΝΑ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΧΗ. ΜΕ ΘΛΙΒΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΡΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΥΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΫΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΚΟΙΤΟΥΝ ΠΑΡΑΞΕΝΕΜΕΝΟΙ. Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΩ, ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ, ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ. ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΞΕΝΟΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΑΡΗΓΟΡΟ ΜΟΥ ΘΕΑΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣΤΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ, ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΛΛΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΕΧΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΞΑΝΟΜΑΣΤΕ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΣΜΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ. ΕΛΛΗΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ, ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΔΕΝ ΣΕ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΕΙΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ, ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΝΩ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΟΝΤΑΙ, ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΣΟΥ. ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΕΧΕΙΣ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΙΑ, ΕΙΣΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΑΡΡΗΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ. ΕΛΛΗΝ, ΟΙ ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ ΗΧΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ, ΕΦΤΑΣΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΞΑΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΛ-ΛΗΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μοναδικό εφόδιο του Πολεμιστή είναι η Τιτανίδα κόρη της Γαίας και του Ουρανού Μνημοσύνη...

      Διαγραφή
  18. Φίλε ανώνυμε,
    θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν εμπνευστής του ανωτέρω κειμένου, ήσουν εσύ! Ακόμη όμως κι αν το αντέγραψες από αλλού, η αξία του παραμένει σημαντική, εφόσον μας την καταθέτεις εδώ και αφού προφανώς σε εκφράζει. Ένα πολύ ωραίο «μανιφέστο» του αφυπνισμένου Έλληνα, που συμπυκνώνει πολλές αλήθειες, που εκφράζουν και τον χώρο του ιστολογίου μας.
    Σε ένα σημείο όμως το κείμενο αναφέρει:
    «…ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΛΛΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΕΧΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΞΑΝΟΜΑΣΤΕ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΣΜΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ…»
    Θα ήθελα να επεκταθείς στο συγκεκριμένο σημείο και να εξηγήσεις τι ακριβώς σημαίνουν αυτά τα λόγια…
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σε βρίσκω φίλε μου.Ο καιρός πολύς, είναι η αλήθεια μα ίσως και να μην έχει σημασία
      μπρος στην σπουδαιότητα αλλά και αναγκαιότητα της αναζήτησης της αληθινής ουσίας της ύπαρξής μας.
      Εξαιρετικές οι θέσεις που αναφέρει ο συγγραφέας, θεωρώ πως ο δρόμος είναι ο πιο σκληρά μοναχικός διότι το πιο ουσιαστικό κομμάτι, είναι να διαγράψεις οτιδήποτε δεν σου "ανήκει" (όταν δεν συμβαίνει αυτό, έχω καταλήξει πως είναι από βαρεμάρα)είναι δηλαδή μια πεποίθηση για τον εαυτό σου, αλλά και για ότι σε περιβάλλει που ενστερνίζεσαι "αμάσητη", συγνώμη για την λέξη που χρησιμοποιώ, αλλά νιώθω πίεση όταν αισθάνομαι την ανία των ανθρώπων, (αν σιγουρευτώ ότι ανήκουν σε αυτό το είδος) για την ίδια τους την ύπαρξη.Είναι τόσο εξοργιστικό να μην αναζητά κανείς τα αίτια της ίδιας της ζωής...
      Αυτό που θα ήθελα να παραθέσω στην παρέα σας, είναι αυτό το βίντεοhttps://www.youtube.com/watch?v=AnLRpheyvZE που προσωπικά ξεκίνησε την υπέρλαμπρη γιορτή της έναρξης του δικού μου ταξιδιού...και που είμαι βέβαιη πως σίγουρα το γνωρίζεται!!!
      Καλή συνέχεια φίλε μου.

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.