Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΛΥΚΙΟΣ, ΕΩΣΦΟΡΟΣ, ΔΙΑΒΟΛΟΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ;

 Από τα σχόλια προηγούμενης ανάρτησης, προέκυψε το ανωτέρω ερώτημα. Ακολουθεί η στοιχομυθία των σχολίων και η ροπή της συζήτησης που αναμένεται μακρά!
λυκιε...... εωσφορικο ονομα....διαλεξες......απο την ριζα λυκ- .... φως .... ο φερων το φως .... LUC ....εξ'ου και LUCIFER!!!!!!

ΛΥΚΙΕ , λαθος παρατσουκλι δια/λεξες!!!!!

ο παρατηρητης
ΑπάντησηΔιαγραφή

Απαντήσεις


  1. Η λέξη Λύκιος (ή Λύκειος), προέρχεται από το λήμμα –λύκη και σημαίνει αμυδρό φως (ομόρριζα: λυκόφως, λυκαυγές). Το βρίσκουμε ως δηλωτικό του Απόλλωνα και του Δία (Λύκιος Απόλλων, Λύκιος Ζευς) . Άρα λοιπόν, Λύκιος είναι αυτός που φέρει ή φέρνει το αμυδρό φως. Δηλαδή, αυτός που προκαλεί την έλευση του κυρίως Φωτός. Με λίγα λόγια, είναι αυτός που αφυπνίζει! Εδώ βεβαίως, η λέξη «φως» συμβολίζει την Γνώση, την Αλήθεια. Το λατινικό λήμμα –lux/luxus σημαίνει φως (και όχι αμυδρό φως). Εν πάση περιπτώσει όμως, η λέξη Lucifer (Εωσφόρος) ομοιάζει νοηματικά με την λέξη Λύκιος. Κανονικά την λέξη Lucifer, θα έπρεπε να αποδίδουν καλύτερα οι λέξεις: Πυρφόρος, Φωτοδότης, κτλ. Στην λέξη Εωσφόρος, το πρώτο συνθετικό –Έως σημαίνει λυκόφως δηλαδή έσπερο φως (αμυδρό). Άρα Lucifer σημαίνει κατά λέξη, αυτός που φέρει ή φέρνει το Φως. Αυτός λοιπόν που φέρει το Φως, με την έννοια της απόλυτης Γνώσης και Αληθείας, δεν μπορεί να είναι άνθρωπος, αφού αυτός είναι ατελής, αλλά Θεός! Μνημονεύω αυτά, για να δείξω ότι άλλη είναι η έννοια του Lucifer και άλλη του Εωσφόρου! Δεν είναι συνώνυμα.
    Τώρα, Εωσφόρος και Λύκιος ουσιαστικά έχουν την ίδια ερμηνεία, όμως πρακτικά η λέξη Εωσφόρος έχει αποδοθεί (δογματικά) στον Διάβολο, ενώ η λέξη Λύκιος στον θεό του Φωτός. Υπάρχει σαφής διαφορά, ως προς τον σκοπό που υπηρετούν οι δύο αυτοί πόλοι, γι αυτό και δεν επιτρέπεται η μεταξύ τους ταύτιση. Ας μην υπεισέλθουμε στο γιατί ο Διάβολος ονομάστηκε και Εωσφόρος και τι είδους γνώση ήθελε να φέρει.
    Αντίστοιχη μνεία υπάρχει και για τον Προμηθέα, ας μην ξεχνάμε…
    Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, η λέξη Λύκιος δεν επιλέχθηκε και δεν υφίσταται ως ταυτόσημη με την Εωσφορική-Διαβολική δύναμη, αλλά με την αντίθετή της.
    ΛΥΚΙΟΣ.
    Διαγραφή
  2. Να υπεισελθουμε, να υπεισελθουμε. Πολλοί θα ήθελαν πολύ να μάθουν , Λυκιε όταν βρεις χρόνο, παρακαλώ γράψε ένα ποστ περί αυτού
    Ευχαριστιες
    Διαγραφή
  3. Ας θυμηθούμε λίγο το δένδρο της Γνώσης, από το οποίο ο Θεός απαγόρευσε στον Αδάμ να "γευτεί" τον καρπό του. Ποιος ήταν αυτός που παρότρυνε την Εύα να φάει και να δώσει στον Αδάμ; Ο Διάβολος (=Διαβολέας του Θείου Σχεδίου/ ο αντίθετος πόλος) με την μορφή όφεως...
    Ο Προμηθέας γιατί τιμωρήθηκε αιωνίως από τον Δία; Διότι επιχείρησε να παραβεί τις εντολές του Διός και να δώσει στους ανθρώπους την Γνώση (Πυρ). Ποια γνώση όμως; Το κίνητρο του Προμηθέα ήταν η υπεροχή του ανθρώπινου είδους, έναντι των υπολοίπων, διά της Γνώσεως.
    Όμως η Γνώση για την οποία μιλάμε, αποτελεί την απόλυτη Γνώση την οποία ο Θεός –Δημιουργός απαιτεί να αποκτήσει ο άνθρωπος ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ του μέσω της ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ. Η ευκαιρία που δίνει ο Θεός στον άνθρωπο για να το επιτύχει , είναι η βιωματική του επαφή με τον υλικό κόσμο (ένσαρκος βίος) Τον κόσμο της φθοράς, του πόνου, του κόπου και κυρίως των ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ. Όπλο του, η ελευθερία βουλήσεως και επιλογής. Μόνο μέσα από την επίγνωση και τελικά την συνειδητή επιλογή, ο άνθρωπος θα αυτογνωσθεί και θα κοινωνήσει την Θεία Φύση, άρα και την δική του Φύση.
    Η ενέργεια λοιπόν του Διαβόλου και του Προμηθέα να παρακάμψουν το Θείο Θέλημα και να αποδώσουν ως «δώρο» στον άνθρωπο την Απόλυτη Γνώση, αποτελεί βεβήλωση και προσπάθεια ανατροπής των Συμπαντικών Νόμων. Γι αυτό και μιλάμε για διαβολή (Διάβολος).
    Η Απόλυτη Γνώση που όμως δεν περνά από την συνειδητή επιλογή της ανθρώπινης διάνοιας και της ψυχής μας, δεν γίνεται ποτέ κτήμα μας και ποτέ δεν χρησιμοποιείται συνετά. Είναι σαν να δίνεις σε μωρό ένα θανατηφόρο όπλο! Η «Γνώση» που δίνει ο Διάβολος, είναι η υποκατάστατη της Αληθινής (με την έννοια της χρηστής). Πρόκειται για γνώση διαχείρισης φυσικών δυνάμεων, μέσω τελετουργικών διαδικασιών και επικλήσεων. Άρα χρήση μηχανισμών ΕΤΕΡΩΝ δυνάμεων και όχι των ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ, όπως το Θείο Σχέδιο επιτάσσει.
    ΛΥΚΙΟΣ.
    Διαγραφή
  4. Πιστεύω αξίζει να φτιάξεις ενα άρθρο πάνω σε αυτό ακριβώς ώστε να μπορουμε να συζητήσουμε εκτενέστερα καθώς το ζήτημα ειναι θεμελιώδους σημασίας.
    Ενδιαφέρουσα η άποψη πως ο προμηθέας ταυτίζεται με τον εωσφορο ασχέτως κινήτρων καθώς η κρίση.της ποιότητας αυτών ειναι υποκειμενικη. Πάνω σε αυτη τη συλλογιστική μπορουμε να πούμε πως σε κάποιο βαθμό δικαιώνεται ο Johnson στον "κώδικα του παρθενώνα". Θυμίζω


    Περιγραφή

    "Η δημιουργία του κόσμου, η συλλογική μνήμη της ανθρωπότητας, είναι καταγραμμένες στα μάρμαρα του Παρθενώνα μέσω ενός ιδιότυπου κώδικα" υποστηρίζει στο ανατρεπτικό και πολύ ενδιαφέρον αυτό βιβλίο του ο αμερικανός ερευνητής Robert Bowie Johnson, προκαλώντας διεθνώς έντονες συζητήσεις. Ο ίδιος κατάφερε να "σπάσει" αυτόν τον κώδικα των αρχαίων Ελλήνων και αποκαλύπτει, μεταξύ των άλλων, το εξής εκπληκτικό: Οι ήρωες και οι θεοί που πρωταγωνιστούν στην ελληνική μυθολογία, είναι ουσιαστικά τα ίδια αρχέτυπα, οι ίδιοι χαρακτήρες, που πρωταγωνιστούν, με άλλα ονόματα, στην εβραϊκή Γένεση! Με μία όμως τεράστια διαφορά: οι "καλοί" της μίας παράδοσης είναι οι "κακοί" της άλλης και το αντίστροφο...


    Αν ισχύει αυτή η εκδοχή, γεννιούνται παρά πολλά και πολύ ενδιαφεροντα ζητήματα. Τον τελευταίο καιρό δούλευα πάνω στην υπόθεση πως ο προμηθέας συμβολίζει την ψυχή του ανθρωπου. Ο λόγος ειναι πως οι αλυσίδες συμβολίζουν λογικα το δέσιμο στον υλικό κόσμο. Ο Ηρακλης, δηλαδή αυτός που θα κάνει 12 άθλους, δηλαδή θα υποτάξει τα πάθη του μεσα απο την εφαρμογη των 12 ηθικών αρετών, θα τον ελευθερώσει. Για ποιο λόγο να το κάνει ο άνθρωπος που θα φτάσει κοντά στη θεωση αν ο προμηθέας ειναι ο διάβολος; Εκτός και αν το επιτάσσουν οι καιροί λόγω αναγκαιότητας. Χμμ. Ευχαριστω Λυκιε, μου προσφερες πολλά δεδομένα προς επεξεργασία
    Στοχαστής
    Διαγραφή
  5. Φίλε Στοχαστή,
    μήπως λοιπόν, ο Προμηθέας αντιπροσωπεύει τον Διάβολο, που εξ αιτίας του επήλθε η Πτώση του Ανθρώπου; Αφού λοιπόν ο Προμηθέας συμβολίζει την ανθρώπινη ψυχή ΜΕΤΑ την Πτώση της (δηλαδή από το σημείο που ο Προμηθέας έδωσε το "Πυρ" στον άνθρωπο) και προέκυψε το αποτέλεσμα, δηλαδή η δέσμευση στην ύλη (ένσαρκη ζωή), τότε ασφαλώς συμπεραίνουμε ότι ο Προμηθέας εξυπηρέτησε το Σχέδιο του Διός, στο να επέλθει η αποδόμιση της σύνθεσης του ανθρωπίνου Όντος και στην συνέχεια να απαιτηθεί η διαδικασία της αυτεπίγνωσης και της αναδόμησής του, σε ΕΝΑ. Επειδή μάλιστα η Θεός ή ο Δίας επιθύμησε την αυτοεπιβεβαίωσή Του, διαιρέθηκε σε δυαδικό Ον. Δηλαδή σε Δίας-Ζευς, όπου Δίας=αυτός που διαιρεί (διχάζει) και Ζεύς= αυτός που ζεύει(ενώνει)! Ο Προμηθέας-Διάβολος λοιπόν παραβιάζει την Θεϊκή νομοτέλεια, σκοπίμως (διχάζει τον Νόμο), για να αποδειχθεί στην συνέχεια, η δύναμη και η νίκη της επανένωσης... Να επιβεβαιωθεί δηλαδή, η νίκη του Θεού (του Νόμου).
    ΛΥΚΙΟΣ.
    Διαγραφή
  6. Επειδή γίνεται εκτενή αναφορά στον μύθο του Προμηθέα και την τιμωρία του απο τον Δία, θα έπρεπε να θυμηθούμε λίγο τον "μύθο". Στον μύθο λοιπόν του Προμηθέα, ο Δίας τον τιμωρεί όχι μόνο επειδή έδωσε γνώσεις στους ανθρώπους και τους στήριξε γενικώς απέναντι στους θεούς, αλλά και επειδή αρνιόταν να του αποκαλύψει ένα σημαντικό μυστικό που ήταν ζωτικής σημασίας για τον ίδιο τον Δία !
    (Ο Προμηθέας ήταν μάντης και είχε μαντέψει πως ο Δίας δεν θα κυβερνά για πάντα τον κόσμο, το μυστικό που γνώριζε και δεν του αποκάλυπτε ήταν με ποιο τρόπο μπορούσε να αποφύγει την "εκθρόνιση" του)
    Εδώ είναι και το καίριο θέμα! Ανατρέχοντας και σε άλλες μυθολογίες, όπως επίσης και στην Παλαιά Διαθήκη, οι θεοί θεωρούσαν επικίνδυνο για αυτούς την εξέλιξη του ανθρώπου , κρίνοντας ότι έτσι μελλοντικά κινδύνευαν να χάσουν τον έλεγχο του πλανήτη – κάτι που ίσως τελικά και να συνέβη- και για αυτό οι πράξεις του Διαβόλου , του Προμηθέα και των άλλων συμβολίζουν το κακό.

    Σας προτρέπω να δείτε την ταινία Προμηθέας. Η ταινία εστιάζεται όχι για το τι θα γίνει, αλλά για όσα έχουν χαθεί πίσω στο χρόνο, για την πιθανότητα της προέλευσής μας: «Εχει να κάνει με την αφετηρία της ζωής μας και το αιώνιο «εάν». Είμαι σίγουρος ότι θα ενδιαφέρει πολύ κάποιους......
    Διαγραφή
  7. Ανωνυμε φιλε, οι σκέψεις μας σχετικά με την ταινία Προμηθέας ταυτίζονται. Ο μόνος λόγος που κρατιεμαι ώστε να μην την δω ειναι πως περιμενω να την δω σε 1080p. Παρατηρώ όμως κριτικές που μεγαλώνουν τις προσδοκίες μου. Όπως αυτή του maddox που την επικρίνει ανελέητα για ορισμένα σεναριακα κενα. Που σημαίνει πως σε καποιον που δεν έχει ασχοληθεί και το βλεπει ως παραμύθι γεννιούνται απορίες. Θαρρώ σε καποιον που.έχει δουλέψει στην αποσυμβολιση θα υπάρχουν απαντησεις έστω και αν ειναι μια θεωρία-άποψη.

    Άλλωστε τέτοια είναι και αυτή που ανέφερα με την ψυχή. Είναι προσωπική μου θεωρία που ακόμα δεν την εχω ολοκληρώσει για να την παρουσιάσω, μπορεί να είναι λανθασμένη. Δεν νομίζω να είναι όμως διττός ο.συμβολισμος. Άλλος δηλαδή πριν και άλλος μετά την πτώση. Το θεωρώ λίγο τραβηγμένο. Δεν είμαι σιγουρος και αν συμφωνώ με τον όρο πτώση. Τι θα πει πτώση; Τι ήμασταν δηλαδή πριν και τώρα πέσαμε; Άλλο αν άλλαξαν ή χάθηκαν κάποιες ιδιοτητες μας. Αν ήμασταν δηλαδή πριν τελειοποιημενα όντα γιατί χρειαζόμασταν γνώση; Δεν εννοειται πως θα έπρεπε ήδη να την κατέχουμε; Μήπως απλά μας δόθηκε η γνώση του καλού και του κακου; Οι ερωτήσεις αυτές είναι καθαρά απορίας. Αναγνωρίζω όμως στον τομέα αυτό το εξαίρετο έργο του Τραϊανού Παναγιώτη. Αναζητήστε τα βιβλια του, είναι δωρεάν στο ίντερνετ, στο μπλογκ εαμβ.

    Ο Προμηθέας προφητεψε πως ο Δίας θα πέσει από το θρόνο του, επειδή θα γεννηθεί παιδί του πιο τρανό και από τον ίδιο. Χμμ.
    Μην ξεχναμε πως για τις αποκαλύψεις του ο Αισχύλος γλύτωσε την ποινή του θανάτου στο παρά ένα από τον αρειο πάγο, αρα πραγματικά στην τριλογία του αποκαλύπτει κεκαλυμμενα αρρητα μυστικα, άλλωστε το παραδέχτηκε και ο ίδιος. Μια ερμηνεία άλλη είναι πως συμβολίζει τον ελληνισμό , είναι καλά τεκμηριωμένη αλλά νομίζω πως είναι περισσότερο κάτι που θα μας άρεσε παρά η αλήθεια

    Τέλος, θεωρώ πιθανότερο αν ισχύει η εβραϊκή άποψη πως ο Θεός επέτρεψε να συμβει η όποια πτώση, και πως ο εωσφορος αποτελεί μέρος του θεϊκού σχεδίου. Όπως ίσως και η προδοσία του Ιούδα να ηταν συννενοημενη με την λογική πως αν και το γνώριζε ο ιησούς επέτρεψε να συμβεί. Θα ήταν πολύ εύκολο για τον ίδιο να την αποτρέψει όπως θα ήταν πολύ εύκολο για τον θεό να απομακρύνει το δέντρο με τον απαγορευμένο καρπό, ή τον τρόπο απόκτησης της οποίας γνώσης που έγινε αιτία για 'πτώση'. Συμφωνώ εδώ με την σκέψη σου Λυκιε
    Στοχαστής
    Διαγραφή
  8. Φίλε Ανώνυμε και φίλε Στοχαστή,
    χαίρομαι για τον διάλογο που ανοίξατε! Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον.
    Τι αλήθεια υπήρχε πριν την Πτώση;
    Η κατάσταση του ανθρώπου πριν την Πτώση, ήταν μια παρουσία σε ένα άχρονο χώρο(!) όπου η πνευματική υπόσταση του ανθρώπου ήταν και η μόνη του μορφή.
    Ο άνθρωπος δηλαδή, δεν είχε ψυχικό και υλικό σώμα.
    Ο υλικός κόσμος υπήρχε, χωρίς όμως ζωή έλλογων όντων.
    Ο άνθρωπος ήταν μια ακτίδα φωτός του Συμπαντικού Λόγου. Αποτελείτο από την ίδια πρωταρχική ουσία της εκδήλωσης του Δημιουργού. Μια πνευματική παρουσία δηλαδή, χωρίς αυτεπίγνωση της ατομικότητός του. Χωρίς επίγνωση της υπάρξεώς του, αλλά και της δημιουργίας ολοκλήρου! Η ανάγκη για αυτοεπαλήθευση και αυτοεπιβεβαίωση της Δημιουργού αιτίας, οδήγησε στην λεγόμενη Πτώση.
    Υπ’ όψιν ότι η Πτώση δεν αφορά τον άνθρωπο μόνο, αλλά ΟΛΕΣ τις έλλογες πνευματικές οντότητες της δημιουργίας.
    Η ανάγκη για αυτεπίγνωση της ίδιας της Δημιουργίας, της επιβεβαίωσης δηλαδή της Υπάρξεως η οποία προήλθε από την Ανυπαρξία (φάση πριν την εκδήλωση της Δημιουργίας), οδήγησε τις πνευματικές οντότητες -όπως ο άνθρωπος-, στην δημιουργία ψυχικού και υλικού σώματος, ώστε η «παρουσία» τους να αγκαλιάσει όλη την Δημιουργία και μέσα από την κατανόηση της νομοτέλειας που την δομεί, να αυτογνωσθεί.
    Η Πτώση, είναι ακριβώς αυτή η διαδικασία. Αυτή η «απόφαση», να εκπέσουμε από την μονήρη πνευματική μας υπόσταση και να διευρυνθούμε προς τα κατώτερα στρώματα της Δημιουργίας, τον ψυχικό και τον υλικό κόσμο, ώστε βιώνοντάς τον, θα μπορούσαμε να κατανοήσουμε την νομοτέλεια που δόμησε τα πάντα. Αποκτώντας λοιπόν αυτή την Γνώση, ο σκοπός του Θείου Σχεδίου ήταν να επανέλθουμε στην αρχική μας κατάσταση (μόνο πνευματική υπόσταση), μεταφέροντας στην Πηγή μας την κατανόηση της υφής και το νόημα της Δημιουργίας, προσδίδοντας έτσι την ολοκλήρωση της φάσης «Δημιουργία» του όντως Όντος.
    ΛΥΚΙΟΣ.
Στον χώρο των σχολίων, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
Ο κήπος της Εδέμ, Αναγκαίο «κακό» η διέλευση από το μάτριξ, Τρόποι διαφύλαξης των άρρητων, Ηδονή, Το Χρυσό Γένος, Δυαδικότητα, Δαρβινική θεωρία & μη γήινο γονιδίωμα, Ιεραρχία της Φύσης, Η ψυχή μετά θάνατον

92 σχόλια:

  1. Εξηγησε μας τουλαχιστον γιατι διαλεξε λαθος παρατσουκλι; πως επρεπε κατα την γνωμη σου να ονομαζοταν; π.χ Χρυσαυγης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σημαντικοτατη η συζητηση και υπεροχος στις τοποθετησεις του ο Λυκιος. Σε παρα πολλα σημεια εχεις δικιο, οποτε παραλειπω να διατυπωνω συμφωνιες χαριν συντομιας. Ο δε 'μυθος' του Προμηθεα, αποτελει πραγματικη σπαζοκεφαλια.

    Παμε ομως απο την αρχη. Ο τοπος των πρωτοπλαστων, κηπος της Εδεμ, απο πού προκυπτει πως δεν ειναι επιγειος τοπος;

    απο wikipedia
    "Βιβλικός κήπος που αναφέρεται στη Παλαιά Διαθήκη στο πρώτο βιβλίο Γένεση (2:8). Η ονομασία Εδέμ είναι η ελληνική απόδοση του εβραϊκού Έντεν (= απόλαυση).
    Προσδιορίζεται ως επίγειος τόπος που παραχώρησε ο Θεός Ελοχείμ (Γιαχβέ) στους Πρωτόπλαστους Αδάμ και Εύα, στη Μεσοποταμία, όπου και συνέβη η πρώτη Θεοδικία. Ο δε γεωγραφικός προσδιορισμός στη Μεσοποταμία οφείλεται εκ της αναφοράς τεσσάρων ποταμών που πλαισίωναν αυτό, ο Τίγρης ποταμός, ο Ευφράτης και δύο άλλων αγνώστων ακόμα σήμερα, ο Πισών και ο Γιών.
    (-Αγνοουμε προς το παρον αυτο:-
    Παρά ταύτα μετά την ανακάλυψη του αρχανθρώπου των Πετραλώνων που ανάγεται στο 500.000 χρόνια π.Χ., από τον Άρη Πουλιανό καθώς και άλλων ευρημάτων, ο "Κήπος της Εδέμ" έχει χάσει κάθε ιστορική σημασία.)"

    Επομενως, ο κοσμος προυπηρχε των πρωτοπλαστων και επομενως της πτωσης τους. Ο ανθρωπος ειχε ηδη υλικη υποσταση. Πιθανον να εχεις δικιο και να ισχυουν αυτες οι συνθηκες λιγο πριν την δημιουργια του ανθρωπου, οχι ομως πριν την πτωση.

    Τωρα, για να βρουμε μια απαντηση στο ερωτημα που μας ταλαιπωρει, θα πρεπει να δωσουμε μια απαντηση στο τί ηταν το προπατορικο αμαρτημα. Ολες οι εκδοχες συγκλινουν πως ο ανθρωπος ελαβε καποιου ειδους γνωση. Αυτη η γνωση δεν θα μπορουσε να ειναι η απολυτη γνωση, γιατι θα πρεπει να την κατεχουμε και εμεις σημερα. Πιθανον να δυναται βεβαια να εξελιχθει σε τετοια με την ολοκληρωση του απαιτουμενου χρονου/σχεδιου. Αφου λοιπον ο Θεος απαιτει απο τον ανθρωπο μεσα απο την αυτογνωσια να την αποκτησει, τοτε δεν μπορει αυτη η κατασταση να επηλθε παρα την θεληση του, παρα μονο απο σχεδιο του. Μπορει να λυπαται τον ανθρωπο για τις δυσκολιες που θα πρεπει να περασει μεχρι να επιτευχθει κατι τετοιο, ομως ειναι κατι που το ΘΕΛΕΙ να συμβει. Επομενως ο Διαβολος (ή Προμηθεας;) δεν παρακαμπτει το θειο θελημα. Απλα, προξενει μια αναγκαια κατασταση, που θα επιφερει βραχυπροθεσμα δυσαρεστες συνεπειες, αλλα μακροπροθεσμα το ποθουμενο απο τον ιδιο το Θεο για το δημιουργημα του. Ισως απλα, βγαζει τον Θεο απο την δυσκολη θεση να φανει ο κακος γονιος ενω πιθανοτατα και ο ιδιος ο ανθρωπος αμοιβαια να το επιθυμει και ισως να το επελεξε με καποιο τροπο.

    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας σκεφτουμε το εξης ως υποθεση εργασιας. Ο ανθρωπος να ζει ως τελειος, δηλαδη ανικανος να πληγωσει με οποιονδηποτε αλλο τροπο, καποια αλλη οντοτητα, ανικανος αμαρτιας δηλαδη, στην Μεσοποταμια ή Βαβυλωνα της αρχαιας εποχης. Γιατι οταν εννοουμε τελειος, εννοουμε σε ηθικο, αξιακο επιπεδο. Τί συμβαινει ομως στο υλικο ή πνευματικο επιπεδο; Πώς θα προελθει η οποια προοδος αν ο ανθρωπος ζει απλα για να επιβιωνει, πώς θα ανακαλυψει τον κοσμο, τα μυστικα της δημιουργιας, εξελιχθει ωστε να φτασει στη θεωση δηλαδη να ομοιασει σε ολα τα επιπεδα με τον Δημιουργο του; Απλα δεν μπορει.

    Γινεται ομως ο Θεος να μην το προειδε αυτο; Ασφαλως οχι. Επομενως δημιουργησε τον ανθρωπο, τον αφησε να ζει 'παραδεισενια', τοποθετησε ομως διπλα του το δεντρο της γνωσης και απλα περιμενε νομοτελειακα να συμβει αυτο που θα επρεπε να συμβει. Ο ιδιος ο ανθρωπος να παρει την επιλογη, να κανει την πορεια του. Υπαρχει σιγουρα τριτο προσωπο στον ρολο του διαβολεα με την μορφη του οφεως;
    Όφις = Πύθων = Έχιδνα = Άνδρας = Άρσεν = 27
    Χμμ.. Μηπως τελικα ο ανδρας τα ξεκινησε ολα γιατι ετσι επρεπε να γινει;

    Ποια γνωση αποκομισε τελικα ο ανθρωπος απο το δεντρο της γνωσης και την κατεχει και σημερα; Την γνωση να δαμαζει την φυση και την γνωση του καλου και του κακου.

    Με τα λογια του Τραιανου:
    "Ο όφις όταν προσπάθησε να ξεγελάσει τη γυναίκα, της είπε ότι μέσω αυτού του καρπού ο άνθρωπος γίνεται όμοιος με το Θεό και γνωρίζει πώς να ξεχωρίζει το καλό από το κακό. Ο όφις δεν είπε ψέματα. Ο Θεός γνώριζε το καλό και το κακό, γιατί γνωρίζει τα πάντα. Το θέμα όμως είναι ότι ο τέλειος άνθρωπος τότε δεν είχε ανάγκη απ’ αυτήν τη γνώση, γιατί λειτουργούσε σύμφωνα με την επιθυμία του Δημιουργού. Για να γίνει όμως Θεός και όμοιός Του στη γνώση, έπρεπε να φάει τον καρπό αυτού του δέντρου, να κάνει και το καλό και το κακό, ώστε να τα γνωρίζει και να τα ξεχωρίζει.
    Ο “όφις”,το εξυπνότερο ον του Παραδείσου, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η κλειδωμένη λέξη, που χαρακτηρίζει τον άντρα. Ο άντρας περιφερόταν στο χώρο της γνώσης, που ήταν ικανή να βουτήξει την ανθρωπότητα στο άπειρο σκοτάδι. Ο λόγος που παρέσυρε την Εύα είναι πλέον προφανής. Η γυναίκα είχε την εξουσία κι αυτή έπρεπε να την ανταλλάξει με τον καρπό της γνώσης. Το προπατορικό αμάρτημα έγινε, όχι όταν ο άντρας μπήκε στο χώρο της γνώσης κι αντιλήφθηκε ότι ο άνθρωπος μπορεί να βελτιώσει τη ζωή του μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες, που προϋποθέτουν θυσίες, αλλά όταν έπεισε τη γυναίκα. Η γυναίκα χρεώνεται αυτό το αμάρτημα, επειδή έδωσε την εξουσία στον άντρα. Από την αρχή της Δημιουργίας ο άντρας ήταν πάντα ο ίδιος. Σκεφτόταν με τρόπο όμοιο κι όλα αυτά τα έχουμε περιγράψει. Η πανίσχυρη γυναίκα δεν του επέτρεπε να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες, που θα απειλούσαν την τέλεια δυναμική. Από τη στιγμή όμως που η γυναίκα δέχτηκε την εξουσία του άντρα, εμφανίστηκε ό,τι άσχημο χαρακτηρίζει την πατριαρχική κοινωνία."

    (ολοκληρο το κειμενο του που αξιζει να διαβασετε εδω. Σιγουρα θα αποτελεσει τροφη για σχολια, ειναι ομως 270 σελιδες...
    http://www.box.net/shared/fvygygu00u)

    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Στοχαστή,
    ας τοποθετηθώ με την σειρά στους ισχυρισμούς σου:
    - διαφωνώ με την άποψη της wikipedia ως προς τον γεωγραφικό προσδιορισμό της Εδέμ. Στην Ιουδαϊκή Βίβλο, υπάρχει συμβολισμός σε κάθε λέξη και, αν και αυτή αποτελεί κακέκτυπη αντιγραφή μέρους της αρχαιοελληνικής μυθολογίας, χρειάζεται αποσυμβολισμός των εννοιών. Η Εδέμ, δεν είναι επίγειο μέρος, ούτε και ανήκει στον υλικό κόσμο. Είναι μια κατάσταση και όχι ένας χώρος. Μια κατάσταση κοντά στον Θεό, με την έννοια της πνευματικότητος. Παντελής έλλειψη ύλης και σωμάτων (συνεπώς, ούτε και φύλου). Ας μην παρασυρόμαστε από την απλοποίηση και τον εξανθρωπισμό των υψηλών εννοιών. Μην προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε κατά λέξη τα κείμενα, γιατί δεν κυριολεκτούν. Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για όλες τις μυθολογίες των αρχαίων λαών. Η περιγραφή των ποταμών είναι συμβολική και όχι κυριολεκτική. Έχει δε αναφορές σε πραγματικό τόπο, όμως δεν τον εννοεί κυριολεκτικά! Γι αυτό και η Βίβλος δεν θεωρείται αξιόλογη φιλολογικώς και φιλοσοφικώς, αφού είναι άκομψα και άτεχνα γραμμένη.
    - Στην Βίβλο αναφέρεται η επιταγή του Θεού στον Αδάμ, πως από τώρα και στο εξής θα μοχθεί για να ζήσει. Μέχρι τότε δεν μοχθούσε. Ουσιαστικά αναφέρεται στο σαρκίο με το οποίο πρόκειται να ενδυθεί, δηλαδή την ενσάρκωση μέσα στην ύλη.
    - Ο Διάβολος ή ο Προμηθέας πράγματι δεν παραβαίνει ουσιαστικά το Θείο Σχέδιο, αφού αυτό εξυπηρετεί. Μα, το ανέφερα ήδη! Ο ίδιος ο Δίας, έχει και διττή ιδιότητα, είναι Δίας-Ζευς… Εννοώ λοιπόν ότι ο ρόλος του διαβολέα, είναι αναγκαίος στο Σχέδιο του Θεού και βεβαίως Αυτός το έχει δημιουργήσει. Να το πούμε πολύ απλά: Το κακό, είναι δημιούργημα του Θεού. Ο ρόλος του κακού είναι ο αντίρροπος του καλού και είναι εξίσου αναγκαίος για να γίνει αντιληπτή η έννοια του Καλού και του αγαθού.
    - Ο κόσμος των αντιθέτων εννοιών (δυαδικότητα) είναι το εργαλείο που επινόησε ο Θεός, για να βοηθήσει τον άνθρωπο (και όχι μόνο) να κατανοήσει την Θεία Νομοτέλεια της Δημιουργίας. Δηλαδή τον ίδιο τον Θεό! Αυτό είναι και το ζητούμενο στην Δημιουργία, η επαλήθευση της αυθυπαρξίας της, μέσω της αυτεπίγνωσής της.
    - Ο διάβολος είναι αναγκαίος στο Σχέδιο και γι αυτό είναι σεβαστός. Η επιλογή όμως, δεν πρέπει να είναι στο πλάι του…
    - Η Γνώση που είχε ο άνθρωπος πριν την Πτώση-ενσάρκωση, δεν εκτεινόταν στην επίγνωση του Θεού και της Δημιουργίας Του. Την Γνώση διεκδικεί τώρα, με την ενσάρκωση! Τώρα έχει το «δικαίωμα» (την δυνατότητα δηλαδή) να δει, να συγκρίνει και να επιλέξει. Να κατανοήσει την Νομοτέλεια και να την βιώσει.
    - Με την βρώση του απαγορευμένου «καρπού της γνώσης», έπρεπε νομοτελειακά να μπει στην διαδικασία της εξελικτικής ενσαρκώσεως. Και μπήκε! Πολύ σωστά αναφέρεις ότι «ήταν θέμα χρόνου» να δοκιμάσει ο άνθρωπος τον απαγορευμένο καρπό. Ο Θεός το ήξερε. Μα, αυτό επιδίωκε…
    - Ήταν όμως η πρώτη φορά που ο άνθρωπος έπρεπε να επιλέξει να πράξει αντίθετα στις επιταγές του Θεού. Μα είπαμε πριν, πως δεν είχε την δυνατότητα της εκλογής μέχρι τότε. Πως έγινε αυτό; Μα, πάλι με την διαμεσολάβηση του Θεού. Έπρεπε να γίνει η αρχή. Επινοήθηκε για πρώτη φορά ο διαβολέας (όφις) και ο πειρασμός εκίνησε την διαδικασία.
    - Εδώ θέλω να αναφερθώ ότι η όλη υπόθεση αφορά την πρώτη ενσάρκωση του ανθρώπου ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥ. Αφορά την ενσάρκωση ΟΛΩΝ των πνευματικών οντοτήτων που έπλασε η Δημιουργός Σκέψη (ο Θεός). Δηλαδή και των μη ανθρώπινων όντων που υπάρχουν στα σύμπαντα…
    - Σε ότι αφορά τον άνθρωπο της Γης, αυτά αφορούν τον άνθρωπο του Χρυσού Γένους. Εμείς είμαστε μεταγενέστερη εξέλιξη αυτού του πρωταρχικού είδους.
    - Τέλος, αν και εκτιμώ σχετικά τις απόψεις του Τραϊανού, στο προκείμενο θέμα θεωρώ ότι είναι εντελώς έξω από τα νερά του. Επιχειρεί μια επιδερμική και κυριολεκτική προσέγγιση σε θέματα στα οποία δεν έχει εντρυφήσει ιδιαίτερα. Επιχειρεί να ερμηνεύσει φιλοσοφικά θέματα εσωτερικής φύσης, με αυθαίρετες κοινωνιολογικές πεποιθήσεις περί εξουσίας ανδρός-γυναικός κ.α. και τελικά μάλλον χάνει εντελώς το θέμα της ερμηνείας αυτών των εξωανθρώπινων μυστικών γνώσεων.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. -Δεν γνωριζω κατι παραπανω απο καποια αλλη πηγη, αλλα μου φαινεται αρκετα πιθανον, ο κηπος της εδεμ ή αλλιως κηπος της απολαυσης, να αναφερεται στον υλικο κοσμο. Γιατι; Μα απο το ονομα του και μονο. Κηπος της απολαυσης, σημαινει ενας χωρος που ικανοποιει τις επιθυμιες ενος ανθρωπου. Πώς θα μπορουσε να ειναι πνευματικος χωρος για πνευματικες οντοτητες αν ικανοποιει ευτελεις αναγκες χαρακτηριστικες της σαρκας; Ακομα και πολλοι μοναχοι του αγιου ορους που ζουν μεσα στον απολυτο υλικο κοσμο εχουν καταφερει να εξοβελισουν την επιθυμια ως διαβολικη (διαβαλλουσα) των προσπαθειων τους για θεωση.Αρα η απολαυση ειναι παντα κακος συμβουλος, οπως μας εχει διδαξει και ο λιτος τροπος ζωης των αρχαιων ελληνων.
    Ο ανθρωπος εχει ηδη δημιουργηθει απο το Θεο κατα τη διαρκεια της παραμονης του σε αυτον τον χωρο, επομενως η κατασταση του ανθρωπου δεν μεταβαλλεται μετα την πτωση. Αν χανει κατι ο ανθρωπος ειναι ισως καποιες ιδιοτητες/ικανοτητες του. Ο Προμηθεας ισχυριζεται πως εκλεψε το πυρ και το εδωσε στους ανθρωπους μετα την δημιουργια τους απο τον Δια, επομενως προσεθεσε κατι στην προυπαρχουσα υπαρξη τους, δεν τους μεταστοιχειωσε. Πιθανον την ικανοτητα της γνωσης, της επιλογης, τον λογισμο. Η Βιβλος πολυ πιθανον να μην εχει ιστορικη αξια, αλλα πριν ειμαστε βεβαιοι γι αυτο ας της δωσουμε τουλαχιστον το οφελος της αμφιβολιας. Μια θεωρια αναφερει πως στο 4-5000πχ οντως δεν δημιουργηθηκε ο ανθρωπος, αλλα ο αδαμικος ανθρωπος που ξεχωριζει απο τον προαδαμικο ανθρωπο σε ιδιοτητες παρα το κοινο φαινεσθαι. Δεν υιοθετω αυτην την θεωρια των οργανικων πυλων, μου φαινεται προιον φαντασιας αλλα τουλαχιστον με εχει προβληματισει ως προς την υπαρξη δυο τυπων ανθρωπων.

    Η επιταγη του Θεου στον Αδαμ ερμηνευεται με πολλους τροπους, δυναται να δικαιωσει αναλογως στην οπτικη σχεδον ολες τις θεωριες. Επιβεβαιωνει εξ ισου και την θεωρια του Τραιανου, που οπως αναφερει αυτη η αρχικη γνωση εγινε προιον εκμεταλλευσης ανθρωπων που εβλεπαν εναν τροπο να ευημερουν χωρις κοπο και με διαδικασια ντομινο πλεον, καμια ομαδα ανθρωπων δεν ηταν ασφαλης απο τις επιβουλες μια γειτονικης που θα ηθελε να αρπαξει τον πλουτο της για το δικο της οφελος, κατι που συμβαινει κατα κορον και σημερα με τη γειτονικη Τουρκια και οχι μονο.

    Συμφωνουμε παντως στην χρησιμοποιηση του διαβολεα για τις αναγκες του σχεδιου και αυτο αποτελει τεραστια διαφοροποιηση απο τις κατεστημενες αντιληψεις. Με αυτο σαν υποθεση εργασιας, πιστευω θα καταληξουμε σε μια πολυ χρησιμη ερμηνεια. Η εννοια του καλου και του κακου ειναι πολυφορεμενη τελευταια στις τεχνες, κανοντας με ολο και περισσοτερο να αρχισω να πιστευω πως ειναι πιθανον, τιποτα να μην ειναι κακο ή καλο, παρα απλα ολα να ειναι. Οπως ειχαν πει ο Θεος ειναι ο Ων, οχι ο παναγαθος και παγκαλος Ων, απλα ο Ων. Η δυαδικοτητα καλου/καλου θεωρω πολυ πιθανον να εξαντλει την υπαρξη της στον ανθρωπο και μονο, οχι γενικοτερα. Ολο και περισσοτερο σημερα πληθαινουν οι ενδειξεις αλλωστε πως ο κοσμος μας δεν υφισταται, ειτε λεγεται ολογραμματικος, ειτε φανταστικος, ειτε πλανη, παρα μονο εμεις των σχηματιζουμε σε υλικο και στερεο βαθμο.(βλεπε πειραμα διπλης σχισμης). Θα πρεπει η ερμηνεια μας να συμπεριλαμβανει και αυτα τα στοιχεια
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να βιωσει ο ανθρωπος την αληθεια της δημιουργιας, το κυριο βημα του θα πρεπει να ειναι να βγει απο την σπηλια του Πλατωνα. Για να το κανει αυτον θα πρεπει να ανελθει επιπεδο και να βγει εξω απο την σπηλια, εξω απο τον υλικο κοσμο. Απο την στιγμη που δεν μπορει να το κανει με το σωμα του αυτο, θα πρεπει να το κανει με τα αλλα μερη της υπαρξης του που δεν δεσμευονται απο τους νομους της υλης και προφανως αυτο αμεσα αναιρει την χρηση ολων των αισθησεων. Για να το επιτυχει αυτο ο ανθρωπος θα πρεπει να χρησιμοποιησει και να αναπτυξει σε μεγαλο βαθμο μια διαφορετικη ικανοτητα, μια αλλη 'αισθηση'. Αναφερομαι στην αισθηση της ψυχης, ποια αλλη απο την συνειδηση. Σε αυτην θα πρεπει να αντληθουν και αλλα κομματια της οντοτητας ανθρωπος οπως το υποσυνειδητο και η υπερσυνειδηση. Πραγματικα, δεν βλεπω αλλο τροπο.
    Ισως τελικα, ο ανθρωπος να ζει στον υλικο κοσμο μεχρι να αντιληφθει οτι αυτος ο ιδιος ο υλικος κοσμος δεν του αρκει, πως δεν ειναι παρα ενα φτηνο υποκαταστατο. Ο σκοπος της ζωης του δηλαδη, να ειναι να αναπτυξει την ευφυια της συνειδησεως του μεχρι να τα αντιληφθει ολα αυτα, πως ζει δηλαδη σαν τον Τρουμαν, σε ενα κλειστο περιβαλλον αποκομμενος με τον Θεο απλα να παρακολουθει ποιοι και ποσοι, οχι μονο θα αντιληφθουν το Ματριξ αλλα και που θα καταφερουν να βγουν απο αυτο, πιστευω εκει βρισκεται η δυσκολια γιατι προυποθετει μια δυσκολη και διαρκη δοκιμασια, τον δρομο του ειρηνικου πολεμιστη.
    Καλες οι θεολογικες ιστοριες περι θεου και σχεδιων και επιθυμιων του αλλα το γεγονος ειναι ενα. Δεν υπαρχει εγχειριδιο χρησης του ανθρωπου. Αν θελεις να μπουμε και σε βαθυτερη διαλεκτικη συζητηση αμφισβητω και την πλειοψηφια του περιεχομενου της παλαιας διαθηκης. Ολα αυτα περι Μωυση και δεκα εντολων μου ακουγονται καπως γραφικα. Οταν οι 7 σοφοι της αρχαιοτητες κατεγραφαν τα 147 δελφικα παραγγελματα τοσους αιωνες πριν για το καλο της ανθρωποτητας σε τετοια προχωρημενη φιλοσοφικα εκμαιυομενη γνωση, τι να μου πουν οι δεκα εντολες και το "Ου κλέψεις"; 1+1 κανουν δυο, λενε μες στο καφενειο.

    "Μνήσθητι την ημέραν του Σαββάτου αγιάζειν αυτήν, εξ ημέρας εργά και ποιήσεις πάντα τα έργα σου, τη δε εβδόμη Σάββατα Κυρίω τω Θεώ σου."
    Απο πού και πώς και τί;. που ελεγαν και σε μια παλια ελληνικη ταινια
    Αν υπηρχε, δικαστηριο πνευματικων δικαιωματων θα ειχε μηνυσει τον Μωυση για κλοπη πνευματικης ιδιοκτησιας, ναι ή οχι; Αρα κατι δεν μου παει καλα σε ολη αυτην την ιστορια και οταν κατι δεν μιλαει στην ψυχη μου μου φανταζει ψεμα. Για να ειμαι σαφης παντως πιστευω στον Χριστο και κατ' επεκταση στο Θεο για διαφορους λογους που δεν ειναι του παροντος, αλλα οχι ετσι οπως μας τους παρουσιαζουν. A la carte?, θα με κατηγορησει καποιος; ναι φιλε, πεστο οπως θες, δεν με πειραζει

    Καπου αναφερεις πως ειμαστε μεταγενεστερη εξελιξη του χρυσου γενους. Αυτο ειναι ενδιαφερον. Θελεις ομως να γινεις λιγο πιο σαφης; Για παραδειγμα ως πως το πότε και πώς επηλθε αυτη η μεταβολη. Ελπιζω να μην χρησιμοποιησεις την δαρβινικη θεωρια γιατι θα πρεπει μετα να ξανα παραθεσω λογια του Τραιανου οπου την/τον κανει κοσκινο. Να συμφωνησω και εγω πως ο Τραιανου δεν ειναι αλαθητος, αλλα ειναι εκπληκτικος στο να αναλυει τα υπαρχοντα δεδομενα και μεσω αυτων να προσεγγιζει την αληθεια, ειναι ενας πραγματικος γριφο-λυτης. Αν τωρα τα ιδια δεδομενα ειναι αναληθη ειναι μια αλλη κουβεντα. Δεν εχω προβλημα να ακουσω αποψεις απο καποιον αν επικαλειται ανωθεν γνωση σε απαντησεις που δινει σε φλεγοντα ζητηματα, η αληθεια ειναι μια απο οπου και αν προερχεται. Ο νοητικος δικαστης ομως ειναι αμεμπτος και δεν χαριζεται σε κανενα, θα πρεπει αυτες οι απαντησεις να δενουν αλλιως θα απορριφθουν. Δεν αναφερομαι προφανως σε σενα Λυκιε, σε θεωρω μοναδικα συγκροτημενο νοητικα και επιχειρηματολογικα, ατομο.
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα ήθελα συγχαρώ τον Λύκιο και τον Στοχαστή για τον εποικοδομητικό διάλογο που έχουν μεταξύ τους και μας προσφέρουν πολύ βαθυστόχαστες έννοιες και σκέψεις. Μολονότι θα ήθελα να εκφράσω τις απόψεις μου στα ζητήματα αυτά, προτιμώ να είμαι παρατηρητής και αναγνώστης, ούτως ώστε να αποκτήσω μια συγκροτημένη άποψη περί αυτών των φιλοσοφικών θεμάτων.
    ΧΙΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χιλωνα, θεωρώ πως η συμμετοχη ενός ακόμα στοχαστή σε μια φιλοσοφική συζήτηση μόνο να την ανατροφοδοτησει δύναται. Η διαμόρφωση άποψης σφυρηλατείται μέσα από την καταθεση και σύνθεση των σκέψεων. Παρακαλώ, με ενδιαφερον αναμενονται οι ιδέες σου. Είμαι βέβαιος πως και ο Λυκιος, ως γνήσιος αναζητητης της αληθειας, συμφωνεί απολύτως
    Στοχαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε μου Στοχαστή, ανήσυχο πνεύμα, σε χαιρετώ!
    Μαζί σου, χαιρετώ και κάθε άλλο επισκέπτη του ιστολογίου που έχει τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς.
    Θέλω να σταθώ λίγο σε ένα θέμα που είναι πολύ σημαντικό.
    Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι μια πάρα πολύ παλιά υπόθεση (πολύ περισσότερο από 100.000 χρόνια). Η εξέλιξη της ανθρώπινης γνώσεως στηρίχθηκε στην εγγενή δυνατότητα της νόησης, αλλά και στην επίκτητη δωρεά γνώσεων από ανώτερες οντότητες οι οποίες μας εποπτεύουν (και μας εξέλιξαν γονιδιακά). Στην πορεία της εξέλιξής μας οι γνώσεις που κατακτώντο, έπρεπε να προστατευτούν. Έτσι όσοι είχαν την ανάλογη παιδεία (οι λίγοι), ώστε να κατανοήσουν και να αφομοιώσουν την συλλογική εμπειρική γνώση, αλλά και την ιστορική γνώση της ανθρωπότητος, όφειλαν να την διαφυλάξουν ακέραια για τις επόμενες γενεές, αλλά και να την διαφυλάξουν από ενδεχόμενη αλλοίωση ή νοθεία.
    Αυτό τους οδήγησε στην δημιουργία κλειστών ομάδων, που η πρόσβαση σε αυτές ήταν ελεγχόμενη και δύσκολη. Στις ομάδες αυτές, όσοι εισήρχοντο, όφειλαν να μυηθούν αλλά και να εγγυηθούν πως, ότι μάθαιναν θα έμενε κρυφό. Η διαφύλαξη αυτών των γνώσεων έπρεπε να γίνει σε δύο επίπεδα. Ένα «ειδικού χειρισμού», δηλαδή εσωτερικής χρήσεως από την ομάδα και ένα «γενικής χρήσεως» που θα απευθύνοντο στις μάζες των ανθρώπων.
    Αυτό το δεύτερο, έπρεπε για λόγους ασφαλείας να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
    α) να είναι εύκολα καταληπτό και ευχάριστο στον μέσο νου των ανθρώπων
    β) να εμπεριέχει συγκεκαλυμμένα γνώσεις που πρέπει οπωσδήποτε να διασωθούν.
    γ) να επιδέχεται πέραν της μιάς ερμηνείας, ανάλογα με τον βαθμό μύησης ή άγνοιας του αποδέκτη, αλλά πάντα στον ίδιο νοηματικό άξονα.
    δ) να είναι ευρέως μεταδόσιμη, μέσω ενός διαχρονικού και ανθεκτικού φορέα (όπως οι θρησκείες και οι παραδόσεις).
    ε) και να μπορεί να αποκωδικοποιηθεί πλήρως, μόνο από τους ειδικά μυημένους, στους οποίους θα μεταφέρει την πεμπτουσία της ανθρώπινης ιστορίας και γνώσης.
    Ειδικά το θέμα της απόκρυψης της ιστορίας του ανθρώπινου είδους, είναι σημαντικό γι΄αυτούς, αφού η διάχυση της γνώσης αυτής στις μάζες, θα έθετε σε κίνδυνο τον έλεγχο από την ελίτ των εξουσιαστών.
    Έτσι λοιπόν, οι μυθολογίες των διαφόρων λαών, οι παραδόσεις των διαφόρων θρησκειών, τα παραμύθια και πολλά από τα έθιμα, περιέχουν κρυμμένες γνώσεις, αρκεί κάποιος να μπορέσει να τις ξεκλειδώσει.
    Επειδή «μυθεύω» σημαίνει αφηγούμαι και η λέξη «μυθολογία» σημαίνει αφήγηση αληθινών ιστοριών (και όχι βέβαια ψευδών παρα-μυθιών), οι μυθολογίες των λαών ουσιαστικά περιγράφουν τα ίδια πράγματα (την ίδια αλήθεια) αλλά με διαφορετικό τρόπο η καθεμιά, ανάλογη των πολιτισμικών χαρακτηριστικών που έχει η έκαστη.
    Αυτό σημαίνει ότι, αν και η εξιστόρηση γεγονότων μέσα στην μυθολογία, έχει μια λογικοφανή αλληλουχία (ως ιστοριούλα), η κρυμμένη αλήθεια μέσα τους είναι άλλη. Οι λέξεις, τα ονόματα και οι καταστάσεις, είναι αλληγορικές. Όχι κυριολεκτικές! Υπάρχει συμβολισμός σε ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ. Η προσπάθεια να ερμηνευτεί η συγκεκαλυμμένη αλήθεια με τον κοινό νου (κοινή λογική), είναι άτοπη! Γι αυτό φτιάχτηκε περίτεχνα η μυθολογία, η Βίβλος, κτλ. Γράφτηκαν έτσι, ώστε ο κοινός νους να τα αντιληφθεί κατά γράμμα και να κατανοήσει το «απλό» και εύπεπτο μήνυμα που θέλει να μεταφέρει. Αυτό δηλαδή που είναι οικείο στον άνθρωπο. Το εξανθρωπισμένο. Αυτό που είναι εύκολο, γιατί είναι στα μέτρα του μέσου ανθρώπου και στις συνήθειές του.
    Εάν κάποιος όμως γνωρίζει τα κλειδιά, ώστε να αντικαταστήσει τις λέξεις, με άλλες (τις πραγματικές), τότε το μήνυμα που απελευθερώνεται αλλάζει άρδην και η αλήθεια αποκαλύπτεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  10. Όλα αυτά τα λέω, γιατί η συζήτηση για τις αναφορές της Βίβλου και της Μυθολογίας μας, θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνεται με ένα βλέμμα περισσότερο αφαιρετικό και λιγότερο ορθολογιστικό. Είναι οι περιπτώσεις που η λογική σε παγιδεύει παρά σε απελευθερώνει! Ας προσπαθήσουμε να ανοίξουμε τα αυτιά της ψυχής και του πνεύματος και να κλείσουμε για λίγο την πεπερασμένη και προγραμματισμένη λογική μας.
    Για παράδειγμα λοιπόν:
    Η λέξη «κήπος» (της Εδέμ), δεν σημαίνει κυριολεκτικά κήπος με φυτά! Όπως ένας κήπος περιέχει ποικιλία φυτών, έτσι και ο «κήπος» της Εδέμ, περιγράφει την ποικιλία μέσα στην Δημιουργία. Ποικιλία που περιλαμβάνει τις οντότητες (δηλαδή τις επιμερισμένες μονάδες) στο πνευματικό πεδίο, στο ψυχικό, στο αιθερικό και στο υλικό. Και επειδή ο κήπος έχει ποικιλία, είναι όμορφος και αρμονικός!
    Οι απολαύσεις, δεν είναι πάντα υλικές (ουσιαστικά ποτέ δεν ήταν)!
    Απόλαυση σημαίνει ψυχική ευμάρεια και ηδονή. Το αν αυτή θα προέλθει από αξιακό σύστημα αναφορών ύλης ή πνευματικών ερεθισμάτων, είναι ένα άλλο θέμα.
    Η απόλαυση εδώ (στον κήπο της Εδέμ, δηλαδή τον Παράδεισο) προέρχεται από την αρμονία του Δημιουργού, δηλαδή από την ιδανική ισορροπία της Φύσης που ορίζει την απόλυτη ομορφιά. Προσπάθησε να δεις αυτά που αναφέρω, έξω από τις υλικές και γήινες αναφορές που μας παγιδεύουν. Προσπάθησε να νοιώσεις την ομορφιά της Δημιουργίας ατενίζοντας βράδυ τον ξάστερο ουρανό, με τον γαλαξία και τα ουράνια σώματα και πέσε σε περισυλλογή. Είμαι σίγουρος ότι θα το απολαύσεις με τελείως άλλο τρόπο απ΄ότι θα απολάμβανες, μια ωραία μακαρονάδα!
    Άρα λοιπόν, οι απολαύσεις δεν αναφέρονται οπωσδήποτε σε σαρκικές ηδονές, αλλά κάλλιστα σε ψυχικές και πνευματικές. Είμαι σίγουρος δε, ότι τώρα που διαβάζεις το κείμενο και σκέφτεσαι τι θα απαντήσεις, ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ! Και βέβαια, δεν βιώνεις σαρκική απόλαυση, αλλά πνευματική!
    Θα αναφερθώ λίγο στο θέμα του Χρυσού Γένους. Ο Προμηθέας με τον αδελφό του Επιμηθέα (και οι δύο Τιτάνες), αλλά και την βοήθεια της Αθηνάς έλαβαν εντολή από τον Δία να «πλάσουν» τον άνθρωπο κατ’ ομοίωσίν τους και έτσι έφτιαξαν το Χρυσό Γένος των ανθρώπων. Στην συνέχεια υπήρξε το Αργυρό, το Χαλκούν, το Ηρωικό και τέλος το Σιδηρόν (υλικό-εμείς) . Για να μην μπερδευτούμε με ερμηνείες, αφού αλλιώς ονοματίζονται οι αρχές της φύσης κατά τον Ησίοδο, αλλιώς κατά τον Ορφέα (Φάνης= Δημιουργός, Δίας= δημιουργός των ανθρώπων), αλλιώς κατά τους Πυθαγόρειους κτλ, θα πω γενικά ότι το Χρυσό Γένος είναι η Πνευματική (κατ’ ομοίωσιν του Θεού) φύση του ανθρώπου και είναι η πρωταρχική. Και είναι «χρυσό» γιατί ο χρυσός ως μέταλλο είναι άφθαρτος, δηλαδή αθάνατος. Έτσι συμβολίζεται η αφθαρσία του πνευματικού μας σώματος. Τα υπόλοιπα Γένη (δηλαδή σώματα) αφορούν κατώτερες διακλιμακώσεις των ανθρώπου, οι οποίες αποκτήθηκαν στην συνέχεια (αυτά που λέγαμε για την ενσάρκωση στην ύλη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άρα εμείς είμαστε «εξέλιξη» του πρωταρχικού Χρυσού Γένους, αφού αυτό αρχικά ήταν μόνο χρυσό, ενώ εμείς έχουμε και όλες τις υπόλοιπες φύσεις.
    Στον κήπο της Εδέμ λοιπόν, υπήρχε το Χρυσό Γένος.
    Επιχειρώ όπως διαπιστώνεις, έναν παραλληλισμό της Βίβλου με την Μυθολογία μας, για να αποδείξω ότι έχουν συνάφεια και να επιβεβαιώσω τον ισχυρισμό, ότι όλες οι «πηγές» ουσιαστικά αναφέρονται στις ίδιες «γνώσεις».
    Σχετικά με την επιταγή του Θεού στον Αδάμ, πιστεύω πως η ερμηνεία που δίνεις είναι με πολύ «ανθρώπινους» όρους, που περιλαμβάνουν τις ανθρώπινες σχέσεις και τις ανθρώπινες μειονεξίες. Είναι έξω από την υπερβατική-συμβολική ερμηνευτική που δίνω εδώ. Γι αυτό επαναλαμβάνω ότι πρέπει να απεμπλακούμε από την προσπάθεια ερμηνείας με «κοινό νου», που αντλεί παραδείγματα και αναφορές από την καθημερινότητα των ανθρωπίνων σχέσεων!
    Σχετικά με το καλό-κακό έχω να πω ότι όπως ήδη συμφωνήσαμε, πρόκειται για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Προσοχή όμως, το ότι είναι του ιδίου νομίσματος δεν σημαίνει ότι είναι και ίδιες μεταξύ τους! Είναι αντίθετες. Και επειδή είναι αντίθετες δημιουργούν δύο πόλους. Ο ένας στηρίζει την ύπαρξη του άλλου. Γιατί όμως;
    Για να μπορούν να προβληθούν. Να φανερωθούν. Να ξεχωρίσουν. Για να μπορεί ο άνθρωπος να διαλέξει. Το πού θα πάει είναι το ερώτημα. Υπάρχει «πρέπει»; Να το δούμε:
    Υπάρχει ο νόμος του αιτίου και του αποτελέσματος. Όποιος ακολουθεί το «καλό» εισπράτει θετικά ωφελήματα ψυχικά και πνευματικά. Όποιος ακολουθεί το «κακό» εισπράτει καταστρεπτικά αποτελέσματα στο υλικό, στο ψυχικό και το πνευματικό επίπεδο. Όποιος ακολουθεί τον δύσκολο δρόμο του «καλού» αποκτά δυνάμεις, αφού συντονίζεται με το Αρμονικό της Δημιουργίας. Όποιος διαλέγει το εύκολο «κακό» χάνει δυνάμεις, αποκτηνώνεται, απωλείει τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά του και συντονίζεται στο Δυσαρμονικό, στο Χάος. Είναι δυο αντίθετοι δρόμοι. Ο ένας οδηγεί στον πυρήνα της Δημιουργίας, στην Πηγή της Δημιουργού Σκέψης. Εκεί από όπου ξεκινήσαμε ως «Χρυσό Γένος», ενώ ο άλλος, στην απομάκρυνση από την Πηγή. Είναι ο μόνος τρόπος για να προσδιοριστεί η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ του Θείου Σχεδίου. Να ξεχωρίσει η Αρμονία και η Δυσαρμονία. Η Αρμονία είναι ας το πούμε ο αλγόριθμος με τον οποίο δομήθηκε η Δημιουργία. Η Δυσαρμονία είναι η ανατροπή, η καταστροφή αυτής. Η επιβεβαίωση του Σχεδίου επιθυμεί την κατάδειξη της διαφοράς και την επιλογή της Δημιουργίας και όχι της καταστροφής. Πρέπει η επιλογή αυτή να επιστραφεί στην Πηγή της! Να συντελεσθεί η επαλήθευση που λέγαμε…
    Σκοπός μας είναι να ξέρουμε και να διακρίνουμε διαφορές.
    Όχι μόνο τι μας δείχνουν, αλλά και από πού πηγάζουν οι «πληροφορίες».
    Αν σου δημιουργήθηκε η απορία «μόνο το Αρμονικό και η υποστήριξη της Δημιουργίας θα κυριαρχεί τελικά;» θα σου απαντούσα πως αρχικά ναι, αλλά τελικά θα έρθει και η σειρά του τέλους της Δημιουργίας. Πότε; Μα όταν επιβεβαιωθεί η αυθυπαρξία της… Μετά δεν θα έχει «λόγο» ύπαρξης και θα σβήσει… Θα δικαιωθεί έτσι το «κακό»; Ναι! Θα υπάρξει «μετά»; Ναι, θα ξαναεκδηλωθεί ο Φάνης (των Ορφικών) και θα Δημιουργήσει. Και μετά, πάλι θα σβήσει! Είναι ένας ΠΑΛΜΟΣ αέναος!!! Άχρονος!! Έξω απ’ τα όρια της ανθρώπινης λογικής….
    Περί των ενστάσεών σου για την Παλαιά Διαθήκη, συμφωνώ απόλυτα και σου λέω ότι τα κείμενα αυτά δεν αφορούν ανθρώπους της δικής σου αντιλήψεως. Δεν ανήκεις στις μάζες στις οποίες αυτά τα κείμενα απευθύνονται. Ούτε καν στον πολιτισμό από τον οποίο προέρχεσαι, φίλε Στοχαστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άλλο πράγμα οι διδαχές του Χριστού, αλλά οι «διδαχές» της θρησκείας που στήθηκε στο όνομά Του και άλλο οι «διδαχές» της Παλαιάς Διαθήκης των Εβραίων…
    Κανείς δεν σε υποχρεώνει να υιοθετείς δόγματα. Το αντίθετο μάλιστα! Ένας στοχαστής σαν εσένα, πρέπει να έχει αδέσμευτο πνεύμα, αδογμάτιστο και ερευνητικό. Παίρνεις ότι σου αρέσει και από όποιον σου αρέσει και το κάνεις κτήμα σου. Αυτό είναι το Ελληνικό Πνεύμα!
    Τέλος η Δαρβινική θεωρία, ισχύει στο μέτρο της βιολογικής εξέλιξης των ζώων, όχι όμως και του ανθρώπου. Ο άνθρωπος βιολογικά έχει ζωώδη προέλευση, πολύ πιθανό από κάποιο είδος πιθηκοειδούς γονιδιώματος της γης, που όμως ενώθηκε (μέσω γενετικής μηχανικής) με μη γήινο γονιδίωμα, από τους «δημιουργούς» του υλικού μας σώματος! Η προέλευσή μας λοιπόν, δεν είναι εξέλιξη μέσω της φυσικής επιλογής και προσαρμογής των γήινων πλασμάτων, αλλά φερόμενη έξωθεν του πλανήτη μας.
    Φίλε ΧΙΛΩΝ, συμφωνώντας με τον Στοχαστή, σε προτρέπω να μην παραμείνεις σιωπηλός παρατηρητής, αλλά ενεργός συζητητής-διανοητής όπως γνωρίζω ότι είσαι.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παιδια γεια σας!
    Πολυ ωραιος διαλογος μα την αληθεια! αλλα σαν αναρτησεις βρε παιδι μου! κουραζεσαι να τις διαβαζης,συνεχιστε, σας παρακουλουθω.Με αυτες τις γνωσεις που εχετε ΛΥΚΙΕ αποκλειεται να ευσταθει!!!!!!! η ηλικια σας!!!!!!!!!!
    καλη σας μερα
    Υ.Γ γραψτε σας παρακαλω οτι ξερετε, π.χ π.ΔΙΑΘΗΚΘ κ για τα ευαγγελια
    φυσικα δεν ειναι για ολα τ αυτια! ουτε για ολα τα ματια !(μηπως και σωθουν ειπε ο πολυευσπλαχνος Κυριος μας γιατι;;;;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμε γειά σου!
    Δεν έχεις κι άδικο σε ότι λες για το μακροσκελές των σχολίων, αλλά τι να κάνουμε, ο διάλογος σε τέτοια θέματα χρειάζεται ανάπτυξη σκέψεων. Και να σκεφτείς ότι προσπαθώ να λακωνίζω...!! Πάντως πράγματι θα μπορούσα να γράφω ακόμη πιό συνοπτικά, αλλά τελικά δεν θα απέφευγα τις διευκρινήσεις σε απορίες που θα δημιουργούντο.
    Χα, χα, ηλικία μου δεν είναι και τόσο μικρή δα!
    Στο θέμα της Χριστιανικής θρησκείας και των Γραφών της, θα ασχοληθούμε κάποια στιγμή στο μέλλον. Αν υπεισέλθουμε και σε αυτό εδώ, χαθήκαμε...! Εδώ απλά κάνουμε μια αναφορά στην Βίβλο που έχει σχέση με το θέμα μας. Ευχαρίστως όμως να επεκταθούμε προς την κατεύθυνση που επιθυμείς εν καιρώ.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα το μονο σιγουρο οτι θα σε τρελανω και παραλληλα νευριασω
      με τις ερωτησεισ μου, μα....γιατι σ, εμαθα!!!!!!χαχα

      Διαγραφή
  15. Στοχαστη!
    ΤΑΔΕ ΕΦΗ Ο συγραφεας:
    ηρθαν τα οντα στον πλανητη γη για χρυσο!
    οι κατωτεροι Αννουνακι δουλευαν στα ορυχεια σληρα!
    Μετα απο χιλιαδες χρονια επαναστατησαν
    Εξεγερση Αννουνακι: αναγκη να δημιουργηθει ο Πρωτογονος Εργατης (υπηρετης)
    Το ον υπηρχε ηδη στην Γη~ως προιον της εξελιξης~
    ..................................................
    να μην κουραζω!
    Πειραματα στην Αφρικη
    Τεχνητη γονομοποιηση
    στοιχεια>θεικα γονιδια+γονιδια πιθηκανθρωπου,
    μεγαλα θηλαστικα~ ανθρωποειδη
    απογοητευσεις, τερατα, χιμαιρες,ανωμαλιες
    ωσπου τα καταφεραν κι εκαναν τον πρωτογονο ανθρωπο-εργατη στον κηπο της Εδεμ
    θα μας παρη με τις πετρες η εκκλησια.
    ~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η θεωρια με τους Αννουνακι( οι εξ ουρανου) ειναι πολυ ενδιαφερουσα και κρυβει αληθειες. Υπαρχουν διαφορες εκδοχες (για αποπροσανατολισμο;) οπως και αυτη που αναφερεις. Αυτο που μπορω να σχολιασω ειναι πως η θεωρια που αναφερεις δεν ισχυει γιατι εχει πολλες τρυπες. πχ τεχνητη γονιμοποιηση σιγουρα θα υπηρξε, αλλα ο πρωτογονος εργατης δεν δημιουργηθηκε στον κηπο της εδεμ για τον απλουστατο λογο πως οι πολιτισμοι ατλαντιων και αθηναιων και περιξ αυτων, προυπηρχαν κατα αρκετες χιλιαδες χρονια. Αυτο ομως δεν αναιρει αληθειες που κρυβονται σε αυτην την ιστορια. Θα πρεπει να ασχοληθουμε με την μεταφραση των σουμεριακων γραφων απο τον Σιτσιν και αλλους, γιατι διαφορετικα ειναι δυσκολο να βρουμε ποιος λεει την αληθεια και ποιος ως πρακτορας αλλων συμφεροντων λεει αρλουμπες για να απαξιωσει τον ευρυτερο χωρο. Ομολογω πως δεν εχω διαβασει ακομα αξιολογο υλικο απο d. icke κ.ά για να κρινω παρα μονο μερικα βιντεο στο youtube

      Διαγραφή
    2. Φιλε ανωνυμε σε χαιρετω!
      οτι εχω γραψει ειναι απο το βιβλιο του Σιτσιν, ο 120ς πλανητης
      εχω κι αλλα βιβλια του, αλλα αυτο ηταν το πρωτο που διαβασα με συγκλονισε και με ταρακουνησε.Με ανδιαφερει αφανταστα το θεμα που εχει ανοιχτη εδω.Γραψε σε παρακαλω κι εσυ τις γνωσεις, με χαρα μου θα τις διαβασω,προτεινε και βιβλια,ευχαριστω!

      Υ.Γ εχει πεθανει ο συγραφεας.

      Διαγραφή
  16. ΛΥΚΙΕ!
    η ιντερνιακη σου ηλικια πιο μεγαλη απο την δικη μου!
    χαχα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω τι νόημα μπορεί να έχει η ανακοίνωση των σωματικών μας "προσόντων" (ηλικία, φύλο, ύψος, βάρος, κτλ), σε έναν χώρο που προβάλλονται κατ΄εξοχήν τα πνευματικά μας "προσόντα"! Μήπως αν βάζαμε φωτογραφίες μας, θα είχαμε καλύτερη πνευματική έκφραση;(!)
      Ας μην "κολλάμε" σε τέτοιες αγκυλώσεις, αφού όλοι ξέρουμε ότι οι σκέψεις και η εξέλιξη του καθενός, δεν έχει σχέση με τον φορέα μας (σαρκικό σώμα)...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Βεβαιως φιλε!
      αλλα αυτο δεν σημαινει κ οτι δεν πρεπει να αστειευμαστε κ λιγο
      αλλιως..... καταθλιψη
      Και δω που τα λεμε εικαζουμε και φιλοσοφουμε οπως και οι παλιοι. ειρθε μηπως καποιος και ειπε ετσι κ ετσι εχουν τα πραγματα!!!!! εεεεε!
      και μην πνιγεσαι σε μια κουταλια νερο ουτε μην εισαι νεροβραστος ουτε να καβαλικευης το καλαμι
      νε εισαι αγαπητος, απλος κ ωραιος, μπορεις;φιλλικα χρυσο μου

      Διαγραφή
    3. Και φιλε μου
      κοιταξε! εσυ καποτε ειπες:.... μαντευω την ηλικια σου!!!
      μην το ξεχνας, κ, εγω γελασα και σε ειπα.....
      πανε παλια να δεις,
      μην το παιζεις μη μου απτου καλα; φιλλικα χρυσο μου

      Διαγραφή
    4. Φίλε-η Ανώνυμε-η,
      αν επέλεγες να υπογράφεις με ένα ψευδώνυμο όπως όλοι, θα ήταν αμεσότερος ο διάλογος και πιο οικείος. Η απόσταση που δημιουργεί ο ανώνυμος χαρακτήρας σου, με αναγκάζει να κρατώ αποστάσεις ασφαλείας καθότι δεν είναι όλοι οι επισκέπτες καλοπροαίρετοι...
      Φιλικά,
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    5. Δανάη, κόψε την πλάκα!!!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    6. αχ να σε χαρω επιτελους τα βρηκαμε! ειδες; τωρα τι εχεις να πεις
      για ηλικια; ε; αντε, γιατι μαλωνω κιολας!
      φιλλικα χρυσο μου

      Διαγραφή
    7. καιιι...Νονε θελω αλλο ονομα,το βαρεθηκα αυτο
      ετσι εμαι δυστυχως! ενθουσιαζομαι γρηγορα και βαριεμαι και γρηγορα, αντε και πολλα ειπα περι εμου! γιατι;
      μα γιατι μας παρακολουθουν!!!!!
      χαχα
      φιλλικα χρυσο μου, ας μην ξεχναω να το γραφω γιατι θα με παρης....... εεε με τις πετρες φυσικα

      Διαγραφή
    8. Ωραία, καλώς (ξανά) ήρθες στο ιστολόγιο "φιλλικά χρυσό μου" (!).....
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    9. χαχα δεν πτοουμαι, δεν πειραζει θα ειμαι ο πειρασμος του μυστη
      δωσε ονομα,ειμαι σιγουρη οτι θα βρης......

      Διαγραφή
    10. .....μα φυσικα και φιλλικα, χρυσο μου!

      Διαγραφή
    11. Προτιμάς το "φιλλικα χρυσο μου" ή καλύτερα το "winkel";
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    12. εδω συγνωμη, δλδ δεν καταλαβαινω τι θελεις να πεις!
      tut mir leid!

      Διαγραφή
    13. Δώσε μου μια επιβεβαίωση στο e-mail. Υπάρχει σοβαρός λόγος.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    14. αα χαχα τωρα τ, πιασα τα πουλια μαλιστα! εε καλα ενταξει στα
      ειπα πιο πανω πως εισαι! φιλλικα χρυσουλακι μου και προσεχε..
      μας παρακολουθουν!

      Διαγραφή
    15. το δικο σου ή το δικο μου
      απο αλφα το δικο μου απο m το δικο σου
      τι εγινε; πολεμος; πενθω! αρκει;

      Διαγραφή
    16. Λοιπόν, τι λες για το "Αλκυόνη";
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    17. αν γραφεται με ω δεν μ,αρεσει προτιμω με ο ετσι τ,χω στο κινητο μου!!!!!!!! μα τι εισαι τελος παντων! το ειδες;;;;
      τι εγινε με τον σοβαρο λογο; εστειλες μηνυμα; για να κοιταξω

      Διαγραφή
    18. αχ τ,ονοματακι μου;
      Αλκυονη , το λατρευω, να δω μεχρι ποτε, χαχα

      Διαγραφή
    19. Έγινε! Από σήμερα (και ελπίζω για αρκετό καιρό) θα είσαι η Αλκυόνη!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    20. εστειλες μηνυμα;
      ειμαι μονη, δεν ξερω να το δω!
      εε τι να κανουμε, αλλα μ, ενδιαφερουν εμενα.δεν σκοτιζομαι με τα εμαιλ
      Αλκυονη και ευχαριστω!

      χμ! χρυσο μου, μην ξεχνας, παντα φιλλικα

      Διαγραφή
    21. Αληθεια σ, αρεσει εσενα το ονομα;
      φανταζεσαι να το βλεπεις και να μην το χωνευεις; λεω ...μηπως

      Διαγραφή
  17. ΑΥΤΑ ΦΙΛΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ? ΑΚΟΜΑ Κ ΕΤΣΙ ΝΑΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΛΕΙΕ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΙΟΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΘΕΩΝ ΠΟΥ ΗΡΑΘΑΝ ΣΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ "ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ ΤΙΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ" ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΘΕΟΙ -ΕΛ ΕΝΩΣΑΝ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΗΙΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗΣ ΠΗΘΙΚΙΝΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΓΗ. ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΦΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ DNA!!!!!!!!!!!!
    ΛΥΚΙΕ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ!!!!!!!!!ΜΙΛΑΣ ΣΑΝ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΚΡΥΦΑ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΜΥΕΙΣ!!!!!! ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΛΥΚΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΓΩ ΔΙΑΒΑΖΩ. ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΑ ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΙΟΣ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΜΟΥ ΤΙΣ ΦΩΤΗΖΕΙ!!!!!!!!!!
    ΜΙΑ ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ. ΑΧ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΦΩΝΟΥΛΑ
    Εμενα δεν με εδιαφεριε ο Λιακοπουλος!
    Δεν τον διαβαζω! προς Θεου! εξ αλλου κλεμενα ειναι οτι λεει και ανακατευει και δικα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. δλδ ΑΧ ΒΑΧ; μμμμμ τι λεει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΓΙΑ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΡΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΒΑΖΕΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΣΟΥΠΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ!!!! ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΤΑΧΑΣΤΗ ΚΑΙ ΛΥΚΙΟΥ!!!!!!!ΑΧ ΚΑΙ ΒΑΧ!!!!! ΑΣΕ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΤΙ ΛΕΩ!!!!!!! ΑΧ,ΑΧ,ΑΧ,ΑΧ,ΑΧ,ΑΧ,ΑΧ!!!!!!ΚΑΙ ΒΑΧ!!! ΑΣΕ ΦΙΛΕ, ΑΣΕ!!!
    ΜΙΑ ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ -ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΧ ΚΑΙ ΒΑΧ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αχ πουλακι μου, να σε χαρει η μανουλα
    εισε εσυ; η καποιος αλλος να μην παω λαθος
    φιλη Ρ...;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ? ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΜΕ ΛΕΝΕ Ρ... !!!!
      ΕΣΥ ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΓΝΩΣΤΗ???
      ΜΙΑ ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ

      Διαγραφή
  22. οχι τοτε δεν ξερω
    ηταν μια καλη φιλη εδω Ρ τωρα χαθηκε, δεν γραφει αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΦΩΝΟΥΛΑ!
    τι θελεις να πεις; δεν πιστευω να εισαι ερωτευμενη;
    την εβαψες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν κοβω εγω τις τρελες μου!
    και φυσικα παν μετρον αριστον
    και ετσι και ομορφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΛΥΚΙΕ!
    εξηγησε με το σχολιο με τον ~Φανη~ σε παρακαλω
    δλδ δεν θα τελειωσουμε σαν ζωες ποτε!
    θα υπαρχουν οι επαναληψεις παντα; ααα δεν το πιανει το μυαλο μου, κουραζεται δεν θελει να καταλαβη γιατι δεν αρεσει το βρισκει μονοτονο και κουραστικο

    Αλκηστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΜΕΓΑΛΕ που χαθηκες;

    Αλκηστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλκηστη ή Αλκυόνη τελικά;
      Προσωπικά, το Άλκηστη μου αρέσει περισσότερο!
      Κατά την θεογονία των Ορφικών, ο Φάνης είναι ο Δημιουργός του Σύμπαντος ο οποίος γεννήθηκε από το Κοσμικό Αργυρό Αυγό μόλις αυτό έσπασε μέσα στο κυρίαρχο Χάος! (περιγραφή του big Bag) Τα Ορφικά (και η Ορφική Θρησκεία) είναι η αρχαιότερη και σημαντικότερη γνώση που μας παρέχεται από τους Αρχαίους Έλληνες!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  27. Αλκηστη! τελικα ειναι και πιο ωραιο, σωστος,

    δεν μ, απαντησες στις ερωτησης μου, θελω να μαθαινω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ειδες τι πολυ το κρατησα τ, ονομα μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ναι, το είδα! Ελπίζω και αύριο να σε λένε Άλκηστη!
    Απάντησα στην ερώτηση περί Φάνητος.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. AN KΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ Η ΔΑΝΑΗ ΠΟΥ ΑΛΑΞΕΣ ΣΕ ΑΛΚΗΣΤΗ. Μ'ΑΛΕΣΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΟ ΖΟΥΖΟΥΝΙ!!!!!!!! ΛΟΙΠΟΝ, ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΣΕ ΓΙΑΥΤΟ!!!!!!!ΤΟ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΒΑΨΑ ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ Ο ΚΑΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΓΜΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ, ΣΝΙΦ!!!!!!!!!!ΑΛΛΗ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΑΙ! ΚΛΑΨ!!!!!!! ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑΩ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
    ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ? ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕΣ ΑΠΟΨΕ?
    ΜΙΑ ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΦΩΝΟΥΛΑ;μμμμμμ βλε! μηπως; λες;
    ΜΕΓΑΛΕ! βοηθησε λιγο, bitte
    Aλκηστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. EΛΑ ΖΟΥΖΟΥΝΑ ΑΛΚΗΣΤΗ ΤΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΘΕΣ ΚΑΛΕ? Σ ΑΦΗΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΒΑΡΔΥΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟΨΕ.ΟΥΦ!!ΓΡΑΨΕ ΘΑ ΤΑ ΔΩ ΤΟ ΠΡΩΙ
      ΜΙΑ ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ

      Διαγραφή
    2. Τελος παντων δεν συνεχιζω αλλλα οπως λεει το τραγουδι:
      ολα τα καταλαβαινω, εγω τιποτε και γιατι να μ,ενοχλει; εγω
      υποφερω μηπως;ε;
      αντε καλη σου βαρδια,εγω επαθα lumpago,δεν ξερω αν το εγραψα
      σωστα! ειμαι ξαπλα με υποθετο, αμε, και ξεθυμανω στον υπολογιστη τ, ακουσε και ο ΜΕΓΑΛΟΣ ε καλα αληθειες ειπα και μετα αυτος οπως ειδες μου ανοιξε παλι την πορτα χαχα ε καλα
      συνηθεισμενα τα βουνα στα χιονια χαχα ναι,ναι μου το ξαναεκανε, εγω! α δεν παω πουθενα, εδω θα μεινω, χαχα
      Αλκηστησ,αρεσει το καινουργιο μου ονομα;

      Διαγραφή
  32. ΜΕΓΑΛΕ! που χαθηκες παλι;μηπως σε ζαλισαν τα εγγονακια σου; σε ρωτησα τι γινεται με ψυχες, ζουν εις τον αιωνα των αιωνων, διοτι τα παντα κυκλος...

    Αλκηστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλκηστη καλημέρα,
      ήμουν απασχολημένος σε καταδύσεις με τα τρισέγγονά μου!!
      Οι ψυχές μας, σε σχέση με το υλικό μας σώμα, είναι άφθαρτες. Στην πραγματικότητα όμως και αυτές "πεθαίνουν" μετά την τελείωση-ολοκλήρωση του ανθρώπου. Αφού δηλαδή ο άνθρωπος ολοκληρωθεί και φτάσει στην "θέωση", μένει μόνο με το πνευματικό του σώμα. Τα άλλα δεν του χρειάζονται πλέον. Εντάξει; Τώρα φεύγω για αλεξίπτωτο με τα τετρασέγγονα...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. ΛΥΚΙΕ φιλε μου καλημερα και σε ολους επισης μια καλη-μερα.
      Ευχομαι ν,αποκτησεις και να τα χαιρεσαι.αυτα!τετρασεγγονα;;;ε
      δεν ειπα οτι εισαι κ,αιωνωβιως!,σιγα! ΛΥΚΙΕ, εξηγησε παρακαλω
      οταν λες πνευματικο σωμα,δεν μπορω να καταλαβω ειναι δυνατον
      να λειπει η ψυχη;;;

      Τωρα ειλικρεινα δεν ξερω πως να υπογραψω!

      Διαγραφή
    3. Είμαι στην δεύτερη εκατοντάδα της ζωής μου! Γυρίστηκε και ταινία για μένα ως "highlander"!!
      Ναι, η ψυχή είναι σώμα που όταν ο άνθρωπος φθάσει στην θέωση, δεν του χρειάζεται, μένει μόνο ως πνεύμα!
      Πάλι ξέχασες το όνομά σου; Δεν είπαμε ότι σε λένε "Άλκηστη";
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή

    4. ;μαλιστα ο Γιγκλατερ ασε, δεν τα καταφερε αυτος, κριμα
      εσυ ευχομαι να τα καταφερεις.
      Αλκηστη

      Διαγραφή
  33. ΑΛΚΗΣΤΗ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ !!!!!ΘΕΛΕΙ ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑ ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ ΜΥΟΧΑΛΑΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΦΑΡΜΑΚΑ. ΠΟΙΟΝ ΕΝΟΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΝ ΛΥΚΙΟ?? ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΣΕ ΣΕΒΕΤΕ!!!!!!!!! ΤΙ ΕΠΑΘΕΣ?? ΚΑΛΕ ΤΙ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΚΑΙ ΤΡΙΣΕΓΓΟΝΑ ΛΕΤΕ ΑΦΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ 42 ΧΡΟΝΩΝ!!!!!!!! ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!ΤΟΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΖΟΥΖΟΥΝΑ ΕΕΕ!!!!???? ΛΥΚΙΕ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΣ ΚΑΚΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΚΑΙ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΒΑΛΕ!!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΘΑΣ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΕΚΤΙΜΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΟΛΕΣ. ΠΑΩ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΕΙΜΑΙ ΠΤΩΜΑ!!!!!!!!!
    ΜΙΑ ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Θηλυκή Φωνούλα!
      Πράγματι δεν έχω λόγο να "θυμώσω" όταν βλέπω καλοπροαίρετα "πειράγματα" από φίλους σχολιαστές. Ανέχομαι ακόμη και κακοπροαίρετους, αρκεί να σέβονται τον χώρο και τα όρια του ιστολογίου. Η Άλκηστη δεν ξεπέρασε κανένα από αυτά. Εξάλλου κατανοώ την ανάγκη της για ξέσπασμα χαβαλέ...! Το μόνο θέμα είναι ότι πράγματι με τα σχόλια αυτά, το επίπεδο της συζήτησης με τον Στοχαστή, έγινε λίγο πιό ελαφρύ. Ελπίζω να μην αποθαρρύναμε τον Στοχαστή από την συνέχεια της συζήτησης.
      θα παρακαλούσα λοιπόν, να τελειώσει εδώ η χαλάρωση, ώστε να μπορέσει ο Στοχαστής και όποιος άλλος επιθυμήσει να εισέλθει στο θέμα του διαλόγου. Σας ευχαριστώ όλους και όλες σας!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Φωνουλα καλημερα.Ευχαριστω για τις καλες συμβουλες σου,συνεχιζω υποθετα. Εσενα σ,ευχομαι καλον υπνο και καλη
      ξεκουραση. Μην τρομαζεις με τ, αστεια μου και αυτα χρειαζονται
      οσο για τον ΛΥΚΙΟ πρωτον τον ευχαριστουμε και δευτερον θα μας
      συνηθεισει,για να μην μας πεσει και πολυ βαρυ το κλιμα,ζητω και την κατανοηση των αλλων σχολιαστων και ευχαριστω.
      φιλια λοιπον, κοιμησου.

      πως να υπογραψω!!!ε;

      Διαγραφή
  34. Φιλε Λυκιε, δεν υπαρχει ζητημα αποθαρρυνσης, παρα μονο θεμα χρονου καθως ολοι επιβαρυνόμαστε με κοινωνικες υποχρεωσεις (δουλεια, κ.ά). Ζητω συγνωμη αν καθυστερω λιγο να απαντησω, ειλικρινα προσπαθω να γραφω οσο συχνοτερα μπορω για τον βασικο λογο πως σεβομαι και εκτιμω αφανταστα την προσπαθεια που κανεις σε αυτο το site, την δουλεια που καταβαλεις και το χρονο που αφιερωνεις.

    Σιγουρα οι μυθοι ειναι συγκεκαλυμμενες γνωσεις, αυτο υποστηριζουν οσοι εχουν ασχοληθει λιγο παραπανω με αυτους. Εφοσον ομως υφισταται κωδικοποιηση, θα πρεπει να υφισταται και η δυνατοτητα αποκωδικοποιησης χωρις κατ' αναγκην την υπαρξη κλειδιων, απο ατομα με ισχυρη θεληση, ικανοτητα και χρονο. Πολλες φορες δε, αρκει μια ιδεα, μια σκεψη και η αποκρυπτογραφηση του κρυφου νοηματος μιας και μονο λεξης, ωστε συνειρμικα το συνολο ενος μυθου σε καποιο βαθμο να εμφανισει τα νοηματα του. Θα ηταν ωραια να ειχαμε και τα κλειδια, συμφωνω αλλα τί μπορουμε να κανουμε οταν καποιες γνωσεις ειναι αρρητες; Πρωτα να φιλοσοφησουμε αν ειμαστε ετοιμοι και θελουμε πραγματικα να μαθουμε μια αληθεια που θα αλλαξει την ζωη μας γιατι μπορει να την ξεβολεψει. Εαν πχ ζουμε σε ματριξ και δεν εχεις την δυνατοτητα να βγεις απο αυτο, γιατι ανηκεις σε ενα υποσυνολο ανθρωπων που δεν εχει ψυχη, θα ηθελες να το γνωριζεις; Πού θα σε οδηγουσε μια τετοια γνωση, αν οχι σε καταστρεπτικες συμπεριφορες; Πρεπει καποιος να ειναι βεβαιος πως ειναι ετοιμος να αποδεχτει την αληθεια και την φυση της υπαρξης του, ακομα και αν πιθανον να μην του αρεσει αυτο που θα μαθει.

    Εαν τωρα του παρεχοταν καποια γνωση υπο ορους, μεχρι ποιο σημειο και τί θα ηταν διατεθειμενος να παραχωρησει για να συμβει αυτο; Θα ηθελε να αποκτησει καποια γνωση αλλα να ειναι μονιμα υποτελης στον επιδοξο 'δασκαλο' του; Ισως θα προτιμουσε να βαδισει μονος και ο,τι καταφερει με αλλους 'μαζανθρωπους' αν δεν 'τυχαινε' να συναντησει ανιδιοτελεις δασκαλους.

    Κανω αυτην την εισαγωγη, για να σε ρωτησω Λυκιε (εαν θελεις ασφαλως να μας πεις) απο πού αντλεις αυτην την πεποιθηση πως ο κηπος της εδεμ ειναι πνευματικος τοπος για πνευματικα οντα. Ασφαλως κηπος δεν σημαινει κηπος παρα τοπος και χωρος υπαρξης, αυτο ειναι σαφες αλλα το γεγονος πως δεν βλεπω 'χειροπιαστα' επιχειρηματα υπερ αυτου, παρα μια αξιωματικη βεβαιοτητα με οδηγει να συμπερανω πως ηταν διδασκαλια ενος ατομου, του οποιου τρεφεις μεγαλη εκτιμηση. Να σημειωσω εδω πως διαβασα με μια ανασα την 'εσωτερικη διδασκαλια' του Αττεσλη αλλα εμεινα με την αναμονη της αποκαλυψης μιας πρακτικης συμβουλης. Πολυ καλο βιβλιο, ισως ηταν το πρωτο βιβλιο που διαβαζω στη ζωη μου για το οποιο δεν μπορω να θυμηθω χωρις να ανατρεξω σε αυτο καποια διαφωνια, ενσταση. Αυτο βεβαια σημαινει πως ηταν πολυ γενικολογο, περισσοτερο θα ελεγα ευχολογιο. Ευχαριστω για την προταση, αν και θα επρεπε να ονομαζοταν 'εισαγωγη στην εισαγωγη των αρχικων εννοιων της εσωτερικης διδασκαλιας'. Το ποιημα στο τελος του βιβλιου υπεροχο. Ενα αποσπασμα για οσους δεν το εχουν διαβασει:

    "Μεθυσες με τα χώματα, Ταξιδευτη τ' ονείρου
    και έχασες το δρόμο σου,στο χάος του απείρου!
    Μεθυσες με τα χωματα, που αιώνια ταξιδεύουν
    και τρέχουν ασταμάτητα... τί άραγε,γυρεύουν;

    Αυτα έτσι θα στροβιλίζονται, σαν όγκοι, σαν βουνά!
    Σε εσε, όμως Ταξιδευτη, αρκεί το "πουθενά;"

    Σε ντυσανε οι Άρχοντες με χώματα, μ' αλάτι και νερό
    και εσυ βαθειά κοιμηθηκες,στη γη, τόσο καιρό.
    Ντυμένος με τα χώματα, κοιμωσουν κι ονειρευοσουν...
    Μάταια πασκιζαν οι φίλοι σου, το χέρι να σου δώσουν!

    Σαν Κίρκη σε αιχμαλώτισε η χωματενια ύλη
    και,μέσα σου,εξεχασες πως καίει ένα καντυλι.
    Το πνεύμα το αθάνατο, τ'αληθινό Εγώ σου,
    το σκεπασες με χώματα...δεν εισαι ο εαυτός σου!
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στοχαστη καλημερα!ειμαι προθυμη να βγω απο το ματριξ και ν,ακολουθησω την αληθεια! φτανεινα εχω μπροστα μου τον δασκαλο μου κι εγω ν, ακολουθω! θελω να ΓΝΩΡΙΖΩ και να ΠΡΑΤΩ να ΔΙΝΩ για να μπορω να ζω μεσα σ,αυτον τον αημονα κοσμο.
      Θα σε παρακαλεσω να μου προτεινεις σ, αυτον τον δρομο της αληθειας ενα βιβλιο, τα ψαχνω και εγω μα το τελος τους ειναι παντα λειψο ή δεν καταλαβαινω, σε ευχαριστω εκ των προτερων.
      το ποιημα ΥΠΕΡΟΧΟ! και τι νοημα! σε ευχαριστουμε!

      Αυτην την στιγμη διαβαζω θεοσοφια: Η ΑΠΟΚΡΥΦΟΣ ΕΞΕΛΕΞΙΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ

      Διαγραφή
  35. Οχι ρε φιλε, δεν μου αρκει το 'πουθενα'. Μαζι σου σε ολα. Αφου με εχεις μαζι σου μεχρι τωρα, ριχτο,πεστο, πετα το. Τί πιστευεις πως πρεπει να κανω; Πώς το ξεσκεπαζω το αληθινο εγω μου; Χφμμμ...

    Σε ενα βαθμο, σε οσα αναφερεις για την διαφυλαξη της αποκτημενης γνωσης απο λιγους, επιβεβαιωνεις τον Τραιανου. Εχω φιλοσοφησει σε καποιο βαθμο αυτο το ζητημα της αποκρυψης καποιων γνωσεων και δεν πιστευω πως ο λογος ηταν μονο για να διατηρησουν οι εξουσιαστες τον ελεγχο των κοινωνιων αλλα και για την προστασια και για να μην 'καψουν' την πορεια των ανθρωπων προς την θεωση. Και αυτο ξεκαθαρα πηγαζει απο το παραδειγμα των ελευσινιων μυστηριων. Δεν ειναι δυνατον οι φωτοδοτες του πολιτισμου να κοιτουσαν ολοι την παρτη τους και κανεις να μην 'μιλαγε' απο τους μυημενους μονο απο τον φοβο της ποινης του θανατου στην αρχαια αθηνα.Επιφοβη ποινη σιγουρα αλλα δεν υπαγοταν ολοι στην δικαιοδοσια του Αρειου Παγου, πολλοι εξοριζονταν ή εφευγαν προς Μ.Ελλαδα μερια.

    Το φλεγον ζητημα ειναι πώς μπορει κανεις να προμηθευτει αυτα τα κλειδια στα οποια αναφερθηκες. Εαν ζουσαμε πριν 2-2500 χρονια θα καναμε μια αιτηση για συμμετοχη στα μικρα ή προς αγρας μυστηρια. Το σημερινο κακεκτυπο Ροδοσταυρισμος και τεκτονισμος ακουγεται τοσο κακοφωνο που δυσκολα αποτελει καλη επιλογη σωφρονα ανθρωπου.

    Απολαυση μη υλικη, μονο την νιρβανα μπορω να σκεφτω, το αισθημα που λεγεται πως προκαλειται οταν ενας ανθρωπος συνδεθει με τη Θεια ουσια ή οπως αλλιως λεγεται. Η λεξη απολαυση χρησιμοποιειται μονο οταν υπαρχει διαδραση του ανθρωπου (υλικης μορφης) με την αρμονια του δημιουργου και οχι απλα με την παρατηρηση. Τοτε θα μπορουσαμε να χρησιμοποιουσουμε τη λεξη 'θαυμασμος', σιγουρα οχι απολαυση ή ηδονη, λεξεις που αναφερονται σε λειτουργιες των κατωτερων κεντρων του ανθρωπου. Δεν το απολαμβανω, οπως ανεφερες, αλλα μου κεντριζει/διαγειρει το ενδιαφερον, με ξυπναει, ακριβως γιατι πιστευω πως θα οδηγηθουμε σε μια χρησιμη γνωση που την αναζητουσαμε καιρο και που ισως εσυ την κατεχεις αλλα την κρατας για τον εαυτο σου, οχι για ιδιοτελεις λογους, τουναντιον πιθανον γιατι δεν πρεπει να την κοινωνησεις, ακομα. Λεω τωρα..

    Δεν βλεπω πως αρκει το να ειναι ενας ανθρωπος καλος για να επιτυχει τον σκοπο της ζωης του. Ενας καλος ανθρωπος θα ειναι καλος ουτως ή αλλως γιατι αυτη ειναι η φυση του. Εαν ομως δεν αναλαβει ενεργο ρολο πχ στα πολιτικα πραγματα, οι κακοι και φαυλοι θα επικρατησουν επειδη ακριβως δεν εδρασε, δεν εδωσε μορφη στην καλοσυνη του. Ομοιως, η καλοσυνη μπορει να ειναι η βαση, μπορει να προσφερει θετικο περιβαλλον στο καλο ατομο ωστε να επιτελεσει τον σκοπο του. Ξερουμε τι πρεπει να κανει, ξερουμε τι δεν πρεπει να κανει, μενει να μαθουμε τον τροπο με τον οποιο θα το κανει. Για να μην παρεξηγηθω ο δρομος οφειλει να ειναι δυσκολος, δεν ψαχνουμε βοηθειες να τον διαβουμε, ψαχνουμε να βρουμε τον ιδιο τον δρομο
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στοχαστή διακρίνω μέσα σου ένα νέο, ανήσυχο και παρορμητικό μυαλό, αλλά ακόμη πιο βαθιά σου, μια ψυχή ώριμη και μια συνείδηση που σε οδηγεί σωστά! Μην βιάζεσαι! Η γνώση αποκτιέται με κόπο και πολύ χρόνο. Και έτσι πρέπει να είναι. Για να είναι ώριμη και πλήρης η αφομοίωση. Και κάθε γνώση, στην ώρα της.
      Ήδη μέσα από αυτά που σου έχω πει, απελευθέρωσα βαθιές γνώσεις και αλήθειες που δεν το έχω ξανακάνει εδώ μέσα. Προσπάθησε να τις βρεις και να τις δεις!
      Ας μην ξεχνάμε όμως ότι εδώ δεν είναι «στοά» και όλα λέγονται μέχρι ένα σημείο.
      Οι άνθρωποι δεν είναι «ούτως ή άλλως καλοί»! Οι άνθρωποι δεν είναι ούτε καλοί, ούτε κακοί. Οι σκέψεις και οι πράξεις τους χαρακτηρίζονται έτσι. Και όλοι μας σκεφτόμαστε και πράττουμε καλά, αλλά και κακά πράγματα. Όλοι μας! Σκοπός είναι να περιορίσουμε τις κακές μας σκέψεις και πράξεις. Δεν είναι εύκολη υπόθεση αυτή, γιατί απαιτείται η ανατροπή της θυμικής μας φύσης. Αλλά αυτός είναι ο στόχος μας, όταν θέλουμε να εξελιχθούμε.
      Θέλεις πρακτικές υποδείξεις; Προσπάθησε να τηρείς τα δελφικά παραγγέλματα στην ζωή σου. Μπορείς πάντα;
      Η πρώτη σου παράγραφος, δεν κατενοήθη και δεν «ακούστηκε» καλά στα αυτιά μου.
      Η δεύτερη με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Η πρώτη παράγραφος απαντάει στο ποίημα που παρεθετε ο Αττεσλης στο βιβλίο του. Το ύφος 'σαν να μιλούν 2 κολλητοί φίλοι μεταξύ τους' χρησιμοποιήθηκε για να δειξει έκδηλα την δίψα που δημιουργείται στον αναγνώστη να μάθει παραπάνω, αφού το ποίημα μιλάει κατευθείαν στην ψυχή του. Δεν αναφέρεται σε σενα, ουτε έχει.ειρωνική διάθεση, απλά προσπαθεί να κάνει πιο άμεσο και λιγότερο απόμακρο και βαρετό, το γραπτό λόγο στον αναγνώστη
      Στοχαστής

      Διαγραφή
    3. Εντάξει τότε, είναι κατανοητό! Στο θέμα του Ροδοσταυρισμού, αλλά και κάθε μορφής τεκτονικού τάγματος, μπορεί κανείς να βρει δρόμους για την γνώση, αλλά και την κρυμμένη γνώση. Όμως, όπως σωστά επισημαίνεις, οι συγκεκριμένοι χώροι αποτελούν "παγίδα" στην ελευθερία των επιλογών και δημιουργούν δεσμεύσεις σε δογματισμό, τελετουργίες και τελικά υπηρεσία σε ερεβώδης δυνάμεις. Εκτός αυτού, αν και αρχικά φαίνεται πως μυείται κανείς στον μυστικισμό, τελικά διαπιστώνει ότι υπηρετεί συντεχνιακούς σκοπούς, που αντιστρατεύονται το καλό της ανθρωπότητας!
      Παρά ταύτα, το πέρασμα μέσα ακόμη κι από αυτούς τους χώρους, αποφέρει όφελος εμπειριών και γνώσεων, αρκεί να αντιληφθεί κάποιος έγκαιρα την μεθόδευση και να αποχωρίσει στον σωστό χρόνο! Όπως είπα, είναι σημαντικό για μένα, να περνά κανείς από παντού και να συλλέγει γνώσεις και βιώματα, αρκεί να μην κολλά κάπου και σκαλώσει εκεί...
      (νομίζω όμως ότι ο διάλογος θα πρέπει να μεταφερθεί στην νέα -περί κοσμικού αυγού- ανάρτηση, για λόγους αναγνωσιμότητας και από τους υπολοίπους)
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  36. Φίλε Στοχαστή,
    μην απολογείσαι για πράγματα που είναι αυτονόητα και ισχύουν για όλους! Εξάλλου με εντυπωσιάζεις με την επιμονή σου και την συνέπειά σου σε διαλόγους δύσκολους, αλλά ουσιώδεις!
    Εδώ θα πρέπει να πω, ότι είναι αναγκαίο για την κατανόηση των υπερβατικών θεμάτων, να γίνει αντιληπτό ότι, η δομή της Φύσης είναι ΚΑΘΕΤΗ και όχι ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ. Μιλάω βεβαίως για μια κάθετη ιεραρχία των πάντων. Για κάθε τι, υπάρχει κάτι ανώτερό του και κάτι κατώτερό του. Οφείλουμε να αποδεχόμαστε και να σεβόμαστε την Ιεραρχία στην Φύση διότι είναι ανυπέρβλητη. Αυτό ισχύει παντού και πάντα! Δεν ανατρέπεται. Αν είμαστε αλαζόνες και νομίζουμε ότι μπορούμε να τοποθετηθούμε πάνω από την Τάξη των Πραγμάτων (Ιεραρχία) τότε θα αποτύχουμε οικτρά και οδυνηρά!
    Πρέπει να έχουμε την στοιχειώδη αυτεπίγνωση και να αντιλαμβανόμαστε τα όριά μας, την υπεροχή των άλλων (όπου υπάρχει) αλλά και την μειονεξία κάποιων άλλων (που την σεβόμαστε).
    Δυστυχώς φίλε Στοχαστή, το κοινό μυαλό μας δεν αρκεί για να εξηγήσει τα πάντα. Δεν είναι όλα μέσα στις δυνατότητες ενός κοινού νου. Είναι μια πικρή αλήθεια. Όπως το μυαλό σου δεν θα μπορούσε να επινοήσει την θεωρία της σχετικότητας για παράδειγμα, έτσι δεν αρκεί η προσπάθεια, η θέληση και ο χώρος για να ξεκλειδωθούν οι άριστα κλειδωμένες γνώσεις, αν δεν έχεις μυηθεί για αυτό. Μπορείς με την καλή σου θέληση να γίνεις καρδιοχειρουργός, αν δεν σπουδάσεις πρώτα την ιατρική; Δεν νομίζω!
    Στον εσωτερισμό και τον μυστικισμό είναι αναγκαία η μύηση. Χωρίς αυτήν, όσο ευφυής και να είναι κάποιος, δεν θα μπορέσει να προχωρήσει ούτε βήμα. Είναι μια αλήθεια. Ας την αποδεχθούμε. Τα νοητικά όπλα ενός αμύητου, φτάνουν για μια μάχη, όχι για έναν πόλεμο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Λες μεγάλες αλήθειες Στοχαστή.
    Στον δρόμο της αναζήτησης εισέρχονται μόνο οι έτοιμοι. Δεν εξωθούμε ποτέ κάποιον που δεν νοιώθει έτοιμος. Του κάνουμε κακό. Το να γνωρίσουμε όμως τα υπερβατικά θέματα ή τις άρρητες γνώσεις, δεν σημαίνει ότι αρκεί για να εξελιχθούμε. Όμως η γνώση από μόνη της μας οπλίζει με κίνητρο. Με τέτοια κίνητρα μέσα στο μυαλό κάποιων ανθρώπων, εγείρονται στον κατάλληλο χρόνο κάποιοι και ξεχωρίζουν, οδηγώντας την ανθρωπότητα σε νέες ατραπούς.
    Οφείλουμε λοιπόν, εφόσον γνωρίζουμε, να εργαστούμε στον εαυτό μας μόνοι μας, αφού μόνο εμείς γνωρίζουμε τον τρόπο που αποδίδουμε. Πρακτικές ασκήσεις υπάρχουν σε πολλούς χώρους του είδους, αλλά το αν θα λειτουργήσουν στον καθένα, είναι σχετικό και υποκειμενικό. Έχει να κάνει κυρίως με τον τρόπο που επεξεργαζόμαστε και αφομοιώνουμε τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τα διδάγματα που λαμβάνουμε, σε ατομικό επίπεδο και θεωρώ ότι οι ασκήσεις του είδους βοηθάνε λίγο, η σοβαρή εργασία γίνεται προσαρμοσμένη πάνω μας από τον ίδιο μας τον εαυτό.
    Υπάρχουν Δάσκαλοι και «δάσκαλοι». Δεν είναι υποτέλεια ούτε υποταγή, η αποδοχή και η μαθητεία δίπλα σε έναν Δάσκαλο ή έναν Μύστη! Άποψή μου είναι να περνάμε από πολλούς «χώρους» και να αντλούμε από αυτούς ότι θεωρούμε σωστό και μας ταιριάζει. Ας είμαστε πολυσυλλεκτικοί και ας αποφεύγουμε τον δογματισμό. Ας κάνουμε την δική μας επιλογή και συλλογή, από τον κήπο των γνώσεων.
    Πράγματι, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε την γνώση και την «αλήθεια» της, όσο και αν δεν μας βολεύει, όσο κι αν μας πονά. Ακόμη κι αν χρειάζεται να αναθεωρήσουμε συλλήβδην όλη μας την στάση ζωής! Και αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο όσο πιο μεγάλος είναι κανείς… «Γηράσκω δ’ αεί πολλά διδασκόμενος» είπε ο Σόλων! «Τα πάντα ρεί και ουδέν μένει» ο Ηράκλειτος και εδώ εννοούμε ότι οφείλουμε να αναπροσαρμόζουμε συνεχώς τις απόψεις μας, αφού όσο ζούμε μαθαίνουμε και νέα πράγματα, που πολλές φορές ανατρέπουν τα προηγούμενα! Συμφωνείς;
    Πάλι λοιπόν στον Κήπο της Εδέμ! Χειροπιαστά επιχειρήματα και «αποδείξεις» δεν υπάρχουν στον χώρο της φιλοσοφίας. Αυτά στις θετικές επιστήμες μόνο…
    Αν δεν μπόρεσα να σε πείσω με τόση ανάλυση, λυπάμαι, δεν θα επιμείνω. Επέλεξε να πιστεύεις ότι θεωρείς πιο λογικό για σένα. Δεν με ενοχλεί. Επιμένω όμως ότι ο ορθολογισμός ως μοναδικό σου «όπλο», δεν θα σε οδηγήσει και πολύ μακριά στην αναζήτηση.
    Χαίρομαι που βρήκες ενδιαφέρον το βιβλίο του Αττεσλή και πράγματι αυτό αποτελεί προεισαγωγικό πόνημα για τον χώρο του εσωτερισμού. Αν σε ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος Δάσκαλος, μπορείς να αναζητήσεις βιβλία του, αλλά και να παρακολουθήσεις κύκλους μαθημάτων που γίνονται από μαθητές του στην Ελλάδα. Εάν προχωρήσεις εκεί, θα δεις και κάποιο πρακτικό μέρος. Όμως ας μην περιμένεις μαγικές συνταγές πρακτικής στην πορεία σου, θα βρεις μόνος σου τον τρόπο, μέσα στον αληθινό «στίβο μάχης», την ζωή σου…!
    Το ποίημα είναι υπέροχο και ελπίζω να το κατάλαβαν όλοι οι αναγνώστες μας.
    Με εκτίμηση,
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΛΥΚΙΕ φιλε μου μολις τωρα σε διαβασα..... νασαι καλα για τα καλα σου
    λογια! ευχαριστω με βοηθουν, πραγματι ετσι κανω, δεν τον αφηνω,αλλα πως μπορει να το νοιωθει μια ψυχη; εφοσον πινουν το νερο της ληθηςκαι
    οταν ερχονται και οταν φευγουν. Λοιπον ποιο το εργο της ψυχης; αν ειναι οπως εχω διαβασει τοτε δεν εχουν τελος τα εργα ουτε εδω ουτε εκει!!!! Δεν υπαρχει η απολυτη γνωση στους ανθρωπους, οπως και ουδεις
    αναμαρτητος. τι εναι αληθεια ρωτησε ο Νικοδημος, πρεπει να ξαναγενηθης ηταν η απαντηση, πολυ απλη και πολυ δυσκολη να καταλαβης
    το νοημα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Οπως βλεπεις ειμαι ολο ζ ωη,με πολλες ερωτησεις ~που το ξερεις;~ μεχρι να τελειωσω το σχολιο ξεχνω τι ηθελα να ρωτησω και βγαινουν αλλες ερωτησεις,
    εσεις βεβαια θα λετε ουφ! γλυτωσαμε χαχα
    Καλα δε λεω εγω ΜΕΓΑΛΕ! θελεις να ειμαι ο μαθητη σου;;; ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλκηστη, μην ξεχνάς να υπογράφεις!
      Δεν είμαι δάσκαλος για να έχω μαθητές, σύνελθε... και θα προτιμούσα το ΛΥΚΙΟΣ! Μετά το θάνατο του σώματος, η ψυχή παραμένει περίπου 40 ημέρες δέσμια των εγκόσμιων πραγμάτων. Δηλαδή παραμένει «περιφερόμενη» στα οικεία του πρόσωπα και προσπαθεί να αποσυνδεθεί από κάθε εξάρτηση που είχε δημιουργήσει εν ζωή. Η συναισθηματική εξάρτηση με τους οικείους ανθρώπους, όταν μάλιστα αυτή ενισχύεται από την έντονη επίκληση του στυλ «γύρνα πίσω», «γιατί έφυγες», «σήκω», «μην μας αφήνεις μόνους» κτλ., κρατά εγκλωβισμένη αυτή την ψυχή και δεν την αφήνει ελεύθερη να πάρει την πορεία της προς άλλα πεδία. Αυτό είναι κακό και δεν το αντιλαμβανόμαστε ότι έτσι βλάπτουμε το αγαπημένο μας πρόσωπο… Τους ανθρώπους μας που έφυγαν, πρέπει να τους στέλνουμε αγάπη και φως, αφού η λύπη είναι καθαρά εγωιστική, γιατί θρηνούμε τον εαυτό μας που θα συνεχίσουμε να ζούμε χωρίς τον εκλιπόντα. Ο εκλιπών δεν έπαθε τίποτε κακό, αντίθετα προχώρησε κατά ένα σκαλοπάτι την δική του εξέλιξη.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  40. ...καλα! κυρα ζωη τα βασανα. που το ξερης;

    Αλκηστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλησπέρα Λύκιε, Στοχαστή, ΑΛΚΗΣΤΙΣ (πρωην ΔΑΝΑΗ), ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ (πρωην ΑΟΡΑΤΗ).
    Φοβερή παραγωγή σκέψεων! Οντως και μια χαλαρότητα πού πού δεν βλάπτει. Με μέτρο όμως, καθ΄ ότι χάνεται ο ειρμός και η συνοχή του επικοδομητικού διαλόγου.
    Διαβάζοντας την στιχομηθεία του Λύκιου και του Στοχαστή, πραγματικά χάνεσαι σε σκέψεις και ανατρέπεις κάθε τί που είχες δεδομένο μέχρι στιγμής. Βέβαια ένα ανήσυχο πνεύμα πρέπει να είναι σε διαρκή αναζήτηση. Οι απορίες και τα ερωτήματα πολλά. Θα σταθώ όμως λίγο στο Χρυσό Γένος. Αναρωτιέμαι μήπως τελικά δεν προερχόμαστε απο το Χρυσό Γένος καθ΄ότι σύμφωνα με τον Ησίοδο η ποίησης του χρυσού Γένους αποτελεί ίσως αφετηρία στην εξελικτική πορεία της έννοιας που λέγεται ύπαρξη. Αποτελεί συνδετικό κρίκο, ένα μέρος, το πρώτο ίσως, ενώ η ύπαρξή του αναφέρεται σε διαφορετικό σύμπαν από το δικό μας. Ένα σύμπαν κοντά στους θεούς, ενεργό, του οποίου η υπόσταση να είναι διαφορετική από αυτήν του δικού μας, του υλικού σύμπαντος. Αναφερόμαστε σε γεγονότα πριν από τη γέννηση του υλικού σύμπαντος. Δεν κάνουμε λόγο για ζωή, γιατί τότε θα πρέπει να πούμε και για θάνατο, κύκλος ο οποίος χαρακτηρίζει το υλικό σύμπαν. Για τον λόγο αυτό το γένος αυτό είναι οι άγγελοι, οι οποίοι δρούν ως άγγελοι φρονήσεως, αγγέλλουν τα θεία φρονίμως, πληροφορούν και κρίνουν τους θνητούς μετά τον κύκλο της γένεσης. .
    ΧΙΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Γεια σου Χιλων! χαχα ε ρε μαρτυριαρη, πιπελι πιπελι , ε ρε θα καουν τα καρβουνα.
    ΛΥΚΙΕ, δεν παιζω! ο Χιλων μαρτυρισε!!!!! ( σσσ, μεταξυ μας!.. καλα εκανες, κι ελεγα.. α μπα , δεν μπορη ειναι αδυνατον Καποιο Λαθος θα εγινε, πσσσσ)
    ΛΥΚΙΕ! παρακαλω μια τιμωρια στον Χιλων, μας τ,ακανε μανταρα, α πα πα, δεν το δεχομαι και αφου μαρτυρισε γινομαι ΔΑΝΑΗ, τερμα.

    Δαναη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου ΔΑΝΑΗ ή ΑΛΚΗΣΤΙΣ ή ΑΛΚΥΟΝΗ δεν ξέρω ποιό απο τα τρία ονόματα τελικά σου ταιριάζει. Δεν αποκάλυψα κάποιο μυστικό, αφού εχτές ο διάλογος που είχατε με τον Λυκιο αφορούσε με ποιό νέο όνομα θα βαφτιζόσουν. Οσον αφορά την Θυληκή Φωνούλα, έχω την εντύπωση ότι απο το ύφος και τον τρόπο γραφής της αποκαλύφθηκε. Μπορεί βέβαια να σφάλω, αλλά οι πιθανότητες είναι μικρές!
      ΧΙΛΩΝ

      Διαγραφή
  43. Φωνουλα γλυκια μου ΞΥΠΝΑ,ΞΥΠΝΑ εδω! χαμος χαμος, αμε, κι ελεγα εγω η ψυχουλα μου αγαπαει την Φωνουλα δεν την ξερω αλλα την ζητω!
    ΛΥΚΙΕ! τι λες γι αυτο; ειμασταν μηπως στις προηγουμενες ζωουλες μας ξαδελφουλες!!!!!
    Δεν πανε να καιγονται οι μωαμεθ.... εδω πηρε ο ζικοσ μου μεγαλυτερη φωτια...και με ο συμπαθειο, α πα παπα πα
    ΦΩΝΟΥΛΑΑΑΑΑΑΑ ΞΥΠΝΑ ΛΕΕΕΕ

    ΑΧ ΒΑΧ ΔΑΝΑΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΛΥΚΙΕ καλε μου μπορω να ζητησω κατι;;;;;

    Δαναη!!!!!








    αλλαζουμε σελιδιτσα; οπως εσυ αγαπας και δεν μιλουσες ε; αχ βαχ τι επαθα σημερα
    πεταχτηκα απο το νεο παει και το lumpago..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Παιδια γεια σας!
    Μπορεσα επιτελους να σας μελετησω και μολις τελειωσα.Σας ευχαριστουμε για τον κοπο σας
    και για τις τοσο πολυτιμες γνωσεις σας που μας τις μεταδιδετε, με μια λεξη : και οι δυο ειναι
    Υπεροχοι .ΛΥΚΙΕ! σε ικετευω! διψω για μαθηση και σε βρηκα, κανε σε παρακαλω οπως μπορεις
    και αναλογα τον χρονο που εχεις, εσυ θα κρατας αναμενο τον δαυλο και θα προχωρας κι εγω θ,
    ακολουθω. Σας ευχαριστουμε.

    Δαναη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Χιλων γεια σου! σιγουρα ειναι ετσι οπως τα λες! η Φωνουλα μ, εβαλε σε πολλες υποψιες.......
    Δεν πειραζει..... να δουμε τι θα πει ο ΛΥΚΙΟΣ χαχα Μα που χαθηκε; οι ΜΠΟΓΚΕΡΣ δουλευουν κι εξτρα; ε που να το ξερω.

    τωρα τι διαλεγω;
    μα τι δυσκολη αποφαση! ουφ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Δανάη μου πραγματικά δεν με αφορούν οι γυναικείες σας "ιντριγκες" και τα τσαχπίνικα παιχνιδάκια σας. Δεν ξέρω σε τί έχω δίκιο, αλλά και η ΑΟΡΑΤΗ εάν είναι, το διαδίκτυο προσφέρεται ν' αλλάζεις προσωπεία και χαρακτήρες οποιαδήποτε στιγμή. Στο κάτω κάτω το συγκεκριμένο ιστολόγιο δεν καταπιάνεται με τέτοια ποταπά πράγματα, όπως έχεις πιστεύω αντιφληθεί. Εχω ξανατονίσει ότι ο Λυκιος ίσως είναι ένας απο τους λίγους διαδικτυακούς αρθρογράφους-αναλυτές-σχολιαστές που έχει την δυνατότητα να προσφέρει τόσο απλόχερα γνώσεις και δή απόκρυφες και φιλοσοφικές, με πολύ μεστό λόγο και δεινότητα.
    Λύκιε και στοχαστή αναμένω περαιτέρω αναλύσεις στα τόσο ενδιαφέροντα θέματα.
    ΧΙΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Η αλήθεια είναι ότι ήδη έχουμε περίπου 90 σχόλια και από δω και πέρα θα είναι δύσκολο για κάποιον που διάβάζει πρώτη φορά την ανάρτηση να τα παρακολουθήσει. Προσπαθώ τώρα να κάνω νέα ανάρτηση που το θέμα της να είναι παραμφερές ώστε να συνεχίσει η κουβέντα. Δανάη (ή ότι άλλο), μα ήδη είσαι στον χώρο μου εδώ και καιρό και παρακολουθείς τα πάντα. Keep walking!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΒΡΕ ΔΑΝΑΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΛΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΕ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ. ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΟΥ ΧΕΙ ΣΑΛΕΨΕΙ ΛΙΓΑΚΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ??? ΧΙΛΩΝΑΚΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ!!! ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΟΡΑΤΗ. ΕΓΩ??? ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ. ΤΟ ΑΛΗΘΗΝΟ ΜΟΥ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΡΥΦΟ ΕΝΟΕΙΤΑΙ. ΕΛΑ ΤΩΡΑ!! ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΛΟΥΜΠΑΓΚΟ??? ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΟΥ?? Η ΤΡΑΛΑΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΛΩΝΑΚΟ? ΛΥΚΙΕ ΕΙΣΑΙ ΦΙΝΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ. ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΤΑ ΓΚΕΜΙΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΥΧΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ. ΕΓΩ ΣΕ ΘΕΛΩ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ. ΕΙΣΑΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ. ΑΥΤΟΣ Ο ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕ ΧΑΘΗΚΕ?
    ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΑΠΟΨΕ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΩ ΕΔΩ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΛΥΚΙΕ ΧΙΛΩΝ ΔΑΝΑΗ ΑΛΚΗΣΤΗ ΑΛΚΥΟΝΗ ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ ΚΛΤ..
    ΜΙΑ ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.