Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΠΟΡΝΟ ΚΑΙ Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ - Επιστημονικές επιβεβαιώσεις


Οι επαγγελματίες στον τομέα της ψυχικής υγείας λένε ότι το πορνό όχι μόνο επηρεάζει την συμπεριφορά του ανθρώπου, αλλά επίσης αλλάζει την χημεία του εγκεφάλου.

Στις 18 Νοεμβρίου 2004 σε μια υποεπιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ, υπο τον Γερουσιαστή Sam Brownback και η η οποία είναι υπεύθυνη για την Επιστήμη,την Τεχνολογία και το Διάστημα, δόθηκε μια ακρόαση με θέμα "Ο εθισμός στην πορνογραφία και οι επιπτώσεις του".  Ακούστηκαν οι απόψεις 4 ειδικών στον τομέα της ψυχικής υγείας. Στην συνέχεια κατέθεσαν τις εργασίες τους.

Ο Γερουσιαστής Sam Brownback

Η Judith Reisman, Ph.D.,Πρόεδρος του Ινστιτούτου για την Εκπαίδευση μέσω των ΜΜΕ, Επιστημονικός Σύμβουλος στο Σύλλογο Προστασίας Γονέων και Κηδεμόνων και της Υποεπιτροπής στην Επιστήμη Junk.. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλη την έκθεσή της.


Η Judith Reisman

Ο Jeffrey Satinover, M.S., M.D., Ψυχίατρος και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Princeton.Εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλη την έκθεσή του.


Ο Jeffrey Satinover

Η Mary Anne Layden, Ph.D., Διευθύντρια, στο..
Πρόγραμμα Σεξουαλικό Τραύμα και Ψυχοπαθολογία, Κέντρο για Γνωστική Θεραπεία, Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.Η έκθεσή της εδώ.


Η Mary Anne Layden

Ο δρ. James B. Weaver III, Καθηγητής, στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτου και Κρατικό Πανεπιστήμιο της Virginia, Υπουργείο Επικοινωνιών, Shanks Hall, Blacksburg, Virginia. Η Έκθεσή του εδώ.


Ο δρ. James B. Weaver

Στην ομιλία της η δρ Reisman τόνισε πως η πορνογραφία όχι μόνο επηρεάζει την συμπεριφορά μας αλλά αλλάζει και την χημεία του εγκεφάλου, ειδικά στα νεαρά άτομα τα κάνει πιο ευάλωτα και εθίζονται στην πορνογραφία. Κατα κάποιο τρόπο οι σεξουαλικές εικόνες γίνονται κυριολεκτικά τοξικές για τον ανθρώπινο νου. Με άλλα λόγια ο ανθρώπινος εγκέφαλος συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο όπως ακριβώς και στα ναρκωτικά ή το οινόπνευμα ή το τσιγάρο.

Να τονίσουμε επίσης οτι η Δρ Reisman είναι ειδικευμένη επιστήμων στην επίδραση των εικόνων στο μυαλό και στη μνήμη.

Σημείωση blog: Έχουμε συνηθίσει να πιστεύουμε οτι κοιτώντας μια εικόνα, την είδαμε και τελειώσαμε. 
Σύμφωνα με την Reisman μία εικόνα επιδρά στον εγκέφαλό μας και στην συνέχεια υπάρχει ενδονοητική, εσωτερική επικοινωνία του συνειδητού και του υποσυνειδήτου που κάνει διάφορες επεξεργασίες και καταγραφές με απόρροιες της επεξαργασίας της εικόνας. Δηλαδή ένα παιδί όταν δει μια πορνοφωτογραφία θα τη σκέφτεται ώρες ή μέρες και θα καταγράφει τις φαντασιώσεις του αυτές στη μνήμη του. Αυτό έχει άμεση επίδραση στη συμπεριφορά του.

Χάρη στις τελευταίες εξελίξεις στη νευροεπιστήμη τώρα γνωρίζουμε ότι εικόνες που διεγείρουν το συναίσθημα αποτυπώνονται και μεταβάλλουν τον εγκέφαλο, πυροδοτώντας ένα στιγμιαίο, ακούσιο, αλλά μόνιμο, βιοχημικό μονοπάτι μνήμης.
Αυτό ισχύει και για τα λεγόμενα «μαλακά-πορνό» και για τα «σκληρά-πορνό». 

Αυτές οι νευροχημικές καταγραφές που αναφέραμε είναι πολυ δύσκολο έως αδύνατο να διαγραφούν.

Οι ερωτικές εικόνες που πυροδοτούν οι φωτογραφίες που είδε το συγκεκριμένο άτομο είτε στον ύπνο είτε όταν είμαστε ξυπνοί παράγουν σεξουαλικές ορμόνες, μειώνουν την συνειδητότητά μας, προκαλούν διέγερση της λαγνείας και στην συνέχεια συναισθήματα φόβου, ντροπής, θυμού, εχθρότητας ή επιθετικότητας.

Επειδή δε οι ερωτικές αυτές εικόνες και οι φαντασιώσεις γίνονται κρυφά ριζώνουν πιο βαθειά στο υποσυνείδητο, εκτραχύνονται, δημιουργούν σύγχηση και εθίζουν το άτομο που τις έχει παρακολουθήσει. 

Όταν δε το άτομο δεν μπορεί να ικανοποιηθεί σεξουαλικά αυξάνει η σύγχησή του και πιέζεται υπερβολικά ψυχολογικά. Με απλά λόγια οι πορνογραφικές φωτογραφίες σαμποτάρουν τον εγκέφαλο.


Πως λειτουργεί αυτό το σαμποτάζ; 

«Σε 3/10 του δευτερολέπτου μια οπτική εικόνα περνάει από το μάτι μέσα στον εγκέφαλο και είτε το θέλει κάποιος είτε όχι, ο εγκέφαλος αλλάζει δομικά και μνήμες δημιουργούνται», «κυριολεκτικά αναπτύσσεται νέο "software" - εγκέφαλος με κάθε οπτική εμπειρία».

Τα παιδιά και όσοι δεν έχουν σεξουαλικές εμπειρίες δεν μπορούν αμέσως να αποκωδικοποιήσουν και να βιώσουν τις εικόνες… Στην πραγματικότητα, ερωτικές(και πολύ διεγερτικές) φώτο συνήθως ανατρέπουν την νοήση στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου.Είναι αυτό που λέμε "χάνω το μυαλό μου".
(Περισσότερα στο πρωτότυπο της δρ. Reisman).

Σύμφωνα με τον δρ Satinover η σύχρονη επιστήμη καταρρίπτει την αφελή ψευδαίσθηση που έχουμε οτι η πορνογραφία είναι κάτι απλό» και δεν πειράζει αν τα παιδιά την παρακολουθούν. Είναι σαν να αδιαφορούμε στην προειδοποίηση που έχουν πάνω τα τσιγάρα οτι "το τσιγάρο προκαλεί καρκίνο" και να λέμε "δεν πειράζει ας καπνίσει το παιδί μας τσιγάρο".

"...Όπως και τα τσιγάρα, η συγκεκριμένη μορφή εμπορεύματος που αποκαλούμε πορνογραφία, σε αντίθεση με τις άλλες μορφές εμπορεύματος, είναι ένα σύστημα επιρροής που έχει μια ξεχωριστή και ισχυρή επίδραση επι του ανθρώπινου εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. 

Ακριβώς όπως τα τσιγάρα και σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη μορφή έκφρασης, το αποτέλεσμα είναι να προκαλέσει ένα ισχυρό εθισμό. Όπως κάθε άλλος εθισμός, ο εθισμός είναι τόσο στο ίδιο το σύστημα επιρροής - η πορνογραφία - και στα χημικά που το σύστημα επιρροής μεταφέρει. 

Μπορεί να φαίνεται περίεργο οτι, στην παρούσα συγκυρία, θα πρέπει να μιλάμε για "χημικές ουσίες", όταν κάποιος μπορεί να σκέφτεται αντι του "σεξ". Αλλά στην πραγματικότητα, η σύγχρονη επιστήμη μας επιτρέπει να κατανοήσουμε οτι η βαθύτερη φύση του εθισμού στην πορνογραφία είναι χημικά σχεδόν ταυτόσημη με εθισμό στην ηρωϊνη: 
Μόνο το σύστημα επιρροής είναι διαφορετικό και η ακολουθία των βημάτων. Αυτός είναι ο λόγος που οι εθισμένοι στην ηρωίνη ιδίως εγκαταλείπουν το σέξ και συγκρίνουν τις ορμές τους με τους οργασμούς."

Ο εθισμένος στην πορνογραφία ξεχνά σύντομα τους πάντες και τα πάντα, κλείνεται στον εαυτό του για ένα ολοένα και περισσότερο απατηλό σεξουαλικό "σύμπαν". 

Ο εθισμένος θα είναι τελικά σε θέση να συναναστραφεί μόνο με άλλους "εθισμένους" όπως ο ίδιος και θα θέσει σε κίνδυνο την καριέρα του, τους φίλους του,την οικογένειά του. Θα επιδίδεται στην συνήθειά του οπουδήποτε και παντού ανα πάσα στιγμή. Ένας που είναι εθισμένος στην πορνογραφία γίνεται ασύδοτος άσχετα απο την ιεραρχική του θέση. 

Γίνεται αδίστακτος και κοιτά πως θα ικανοποιήσει την επιθυμία του. Και όπως όλοι οι τοξικομανείς ο εθισμός του στην πορνογραφία θα καλύψει τα πάντα. Γίνεται απρόσεκτος, ρισκάρει τα πάντα και την δουλειά του ακόμη για να ικανοποιήσει την λαγνεία του.

Η δρ. Layden συμπεριέλαβε τις αντικοινωνικές επιπτώσεις της "κατανάλωσης" πορνογραφίας στην κατάθεσή της:

Εκείνοι που χρησιμοποιούν την πορνογραφία έχει επίσης αποδειχθεί οτι είναι πιθανότερο να παρουσιάσουν παράνομη συμπεριφορά. Η έρευνα δείχνει και η κλινική μου εμπειρία υποστηρίζει οτι αυτοί που παρακολουθούν πορνό είναι πιο πιθανό να επισκεφθούν πόρνες, να επιδίδονται σε ενδοοικογενειακή βία, να βιάζουν αγνώστους, να βγαίνουν με βιαστές και να διαπράττουν αιμομιξία. 

Αυτές οι συμπεριφορές δεν θα έπρεπε να προκαλούν έκπληξη δεδομένου οτι βίντεο πορνογραφίας που περιέχουν όλα αυτά τα θέματα είναι εύκολα διαθέσιμα και τα πιστεύω αυτών των πορνογραφικών βίντεο ενισχυόμενα απο τον οργασμό

Σ.Ε: το θύμα της πορνογραφίας ενιχσύει την επιθυμία του διότι συνήθως καταλήγει με το κοίταγμα των εικόνων σε οργασμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ενισχύονται οι φαντασιώσεις και οι επιθυμίες του. Και εμείς έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε αυτή τη συμπεριφορά φυσιολογική, αποδεκτή απο την κοινωνία και οτι δεν βλάπτει κανέναν.

Ο δρ Weaver ανακάλυψε μέσω της κοινωνικής έρευνας που έκανε πάνω στην πορνογραφία οτι 1) η πορνογραφία κυριαρχεί στο θύμα της ολοκληρωτικά και οδηγεί σε σεξουαλική ασυδοσία 2) οδηγεί σε ψυχαναγκαστικές καταστάσεις και σε βίαιη δράση, δηλαδή σεξουαλική παρεκτροπή, σεξουαλικά αδικήματα και σεξουαλικές δυσλειτουργίες.

Οι προαναφερθέντες επιστήμονες είπαν στο Κογκρέσο οτι θα συνεχίσουν την καταπολέμηση της πορνογραφίας μέσω της δημόσιας εκπαίδευσης και του νόμου και όποιος θέλει να βρεί περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα τους.

Με άλλα λόγια αυτοί που εμπορεύονται την πορνογραφία εκμεταλλεύονται το σεξουαλικό ένστικτο που είναι το δεύτερο ισχυρότερο μετά αυτό της αυτοσυντήρησης - επιβίωσης, προκειμένου να πετύχουν κοινωνικούς και πολιτικούς στόχους. 

Πρέπει η πορνογραφία να αντιμετωπιστεί απο την κοινωνία, την πολιτεία και το κράτος κάτω απο αυτό το νέο πρίσμα. Η λύση δεν είναι η απαγόρευση. Πρέπει να στρέψουμε τα βέλη μας στην πηγή της πορνογραφίας, πρέπει να κατανοήσουμε οτι κάποιοι κερδίζουν χρήματα είναι όμως πιο σημαντικό να κατανοήσουμε οτι η πορνογραφία εμφανίζεται σαν μια κερδοσκοπική επιχείρηση, είναι όμως κάτι βαθύτερο. 

Βρήκαμε ένα ενδιαφέρον άρθρο στο διαδίκτυο απο το οποίο φαίνεται οτι η πορνογραφία ελέγχεται απο συγκεκριμένα κέντρα σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτά τα κέντρα θέλουν να φαίνεται οτι το κίνητρό τους είναι το κέρδος ενώ ο πραγματικός του στόχος είναι η κατάπτωση της νεολαίας ώστε να μην μπορεί να αντισταθεί πλέον η νεολαία στην επέλαση της Νέας Τάξης Πραγμάτων. 

Αναζητήστε στο διαδίκτυο ποιοί ηγούνται της βιομηχανίας του πορνό και ποιοί την ίδρυσαν.
 
Πηγή:  http://eleftheri-epistimi.blogspot.gr

26 σχόλια:

  1. Γεια σου ΛΥΚΙΕ! Χαιρετω και οολη την υπολοιπη παρεα
    αληθεια που χαθηκατε ολοι; καλο μηνα και καλη εβδομαδα σε ολους.
    οσο για το αθρο, οι νεολαια πρεπει να χη τα ματια 14 και το μυαλο 400
    για ν,εχουμε υγειοις μελλοντικους Πολιτες, αλλα δυστυχως το λεξιλογιο τους και μονο φτανει.πιστευω οι εξαιρεσεις ειναι λιγες, ευχομαι ομως να
    βγω ψευτρα. αυτααα, ελπιζω να μην κουρασα.
    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου Δανάη!
    Καλή εβδομάδα και καλό μήνα!
    Στατιστική έρευνα έδειξε ότι το 80% των ανδρών και το 45% των γυναικών περίπου, επισκέπτονται τακτικά ιστοσελίδες πορνογραφικού υλικού στο διαδύκτιο. Αν και αυτό εν πρώτοις, δεν φαίνεται κακό, αποδεικνύεται από τις έρευνες που είδαμε ότι τελικά προκαλεί "πλύση εγκεφάλου" και διαστρέφει την γενική συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων. Αν και το σεξ από μόνο του αποτελεί πανίσχυρο πόλο ενέργειας, η κατεύθυνση αυτής είναι που μπορεί να βλάψει ή να ωφελήσει τους ανθρώπους.
    Τέλος, δεν είναι τυχαίο που η παγκόσμια βιομηχανία πορνοταινιών (ΗΠΑ) είναι πανίσχυρη οικονομικά και ανήκει αποκλειστικά σε Εβραίους...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα ΛΥΚΙΕ!
    Δυστυχως ετσι ειναι, εγω παντως ευτυχως ειμαι φρονιμο κοριτσι και λογικο!
    πιστευω το ιδιο και για σενα!
    Λιγο χιουμουρακι χαχα δεν βλαπτει, τι λες;
    ΣΕ καληνυχτω γιατι το προσωπο θυμωνει ! χμμ!
    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό, μόνο εμείς το ξέρουμε Δανάη...! Πάντως, δεν χρειάζεται να παραείσαι "φρόνιμη", γιατί μπορεί να πέσεις στο άλλο άκρο! Χα, χα!
    Οι υπερβολή και η απώλεια του μέτρου, είναι πάντοτε επιβλαβής. Μέτρον άριστον. Άρα ναι σε όλα, αλλά με μέτρο!
    Υπάρχει ένα μέλος του ιστολογίου μας, η Μάγδα, που έχει τα δικά της ιστολόγια με θέματα που πραγματεύονται τον έρωτα και το σεξ, χωρίς να αποτελούν πορνογράφημα τύπου "τσόντας" και έχουν αρκετό ενδιαφέρον. Λέγονται "Εναλλακτικό μεταφυσικό αρχείο" και "Το ιστολόγιο της Μαγδαληνής". Είναι σαφώς ακατάλληλα για ανήλικους, αλλά μπορεί να βρει κανείς μέχρι και αναφορές στον Γ. Μπαλάνο ή την Σ. Άντζακα εκεί!
    Πιστεύω ότι μέχρι αυτό το σημείο, η έκθεσή μας στο «έντυπο» σεξ, είναι ωφέλιμη. Η έκθεσή μας στο προκλητικό σεξ της πορνογραφίας, προκαλεί εθισμό και επηρεάζει την φυσιολογική συμπεριφορά του ανθρώπου. Τον κάνει σεξιστή και σεξομανή!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλημέρα στην ωραία παρέα. ΝΑΙ πράγματι όσο περνάει ο καιρός παρατηρούμε πως το κάποτε αθώο μάρκετινγκ και η πλύση εγκεφάλου για την αγορά πολλών προϊόντων, έχει "ανέβει" κατηγορίες και εθίζει μικρούς και μεγάλους.
    Πολλές φορές ακούω και νέους που λένε πως ΔΕΝ είναι πιά ικανοί να καταλάβουν κάν ΤΙ νόημα έχει μιά σχέση μόνιμη γιατί πιά ζουν σαν τα ζωάκια που οδηγούνται μόνο απ τις ορμές τους. Εδώ είναι ακόμη πιό χειρότερο βέβαια γιατί οι σχέσεις πια κάθε τύπου γίνονται τόσο ρηχές με ΜΟΝΟ σκοπό το σέξ. Και το χειρότερο είναι πως απο τα κινούμενα σχέδια (όπως έχουμε δει κι απο άλλα άρθρα και του παρόντος φιλόξενου χώρου) βάζουν τις "φυτιλιές" απ τα αθώα παιδάκια έτσι ώστε να είναι έτοιμο το έδαφος όταν μεγαλώσουν και...να μην τους φαίνεται καν κακό, επικίνδυνο κλπ κλπ. Για να μην πω για τις ταινίες και την τηλεόραση που δεν γινεται να γίνει επιτυχία κάτι αν δεν έχει είτε γλώσσα/ύφος ερωτικά ή...καθαρά σκηνές που ακόμη και τα φιλιά να είναι ΜΟΝΟ κι αποκλειστικά τύπου "Τσιτσιολίνας" στις μεγάλες επιτυχίες της που και η "αθώα" του σόφτ πόρν -κάποτε- Εμανουέλα...θα κοκκίνιζε.
    θέλει πολύ μεγάλη προσοχή παιδιά
    καλή δύναμη
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ!
    Δυστυχώς, το Hollywood (Εβραϊκό 100%) φρόντισε να "εκπαιδεύσει" γενεές και γενεές με τις νεοταξικές του νόρμες! Δηλαδή, την αποδόμιση του κοινωνικού πυρήνα, της οικογένειας! Προβάλλονται ως πρότυπα η μονογονεϊκή οικογένεια, η αγαμία, η ομοφυλοφιλία, ο φεμινισμός, η ανατροπή των ρόλων ανδρών-γυναικών και γενικά κάθε τι που θα προσβάλλει και θα πλήττει την φυσιολογική σχέση ανδρών-γυναικών και τελικά το ιδανικό περιβάλλον για την σωστή ανατροφή των παιδιών. Το σεξ, με τον τρόπο που δίδεται ως πρότυπο, θυμίζει το "δώστε άρτον και θεάματα στον λαό"! Η σχέσεις των δύο φύλων περιορίζονται στα εξωτερικά ερεθίσματα και ολοκληρώνονται με το σεξ, το οποίο πλέον αποτελεί αυτοσκοπό. Μετά από αυτό, το "ενδιαφέρον" χάνεται και επιζητείται νέα εμπειρία, με νέο πρόσωπο...
    Η ουσιαστική σχέση (ψυχική-πνευματική) χάνεται μπροστά στην εφήμερη αναζήτηση της ηδονής, που στο τέλος και αυτή γίνεται αιτία διαστροφής και εκφυλισμού.
    Ας αντισταθούμε.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημερα ΛΥΚΙΕ!
    Καλημερα και σε ολη την παρεα.ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ φωνουλα
    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ααααα ΞΕΧΑΣΑ να σε ρωτησω ΛΥΚΙΕ κοιμηθηκες καλα;
    ηταν ωραια
    η βραδια;
    χαχα

    μην θυμωνεις! θα περασει και αυτο. την αναρτηση εννοω
    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλεια! Μην στεναχωριέσαι, θα περάσει... Ετοιμάζω άλλο!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  9. ΛΥΚΙΕ, ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΣ!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΥΛΙΚΟ ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΣΑ!!! ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΓΙΚΟ ΣΕΞ. ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ...
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΩ. ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΡΤΟΥΝ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΟΝΑΧΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΤΛ ΚΤΛ... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΜΠΟΜΠ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΙ.
    ΔΑΝΑΗ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΣΤΟΝ ΛΥΚΙΟ ΑΝ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΚΑΛΑ? ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ...
    (ΠΕΙΡΑΖΕΙ?)
    ΛΥΚΙΕ, ΤΙ ΗΛΙΚΙΑ ΕΧΕΙΣ? ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣ!
    ΜΙΑ ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου Φωνουλα!
    δεν πειραζει καθολου χαχα εννοω αν ..... ηταν καλος και ησυχος ο υπνος του!!!!!!!
    εσυ Φωνουλα τι πονηρευτηκες;;;;; αχ πονηρουλα! ο ΛΥΚΙΟΣ ειναι σοβαρο παιδι!
    παν μετρον αριστον
    ΛΥΚΙΕ νομιζω πρεπει να παμε επειγοντως σε καινουργια αναρτηση!
    φιλια
    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαιρετώ την Θυληκή Φωνούλα και την Δανάη!
    Αφήνω τις "υποψίες" και τα υπονοούμενα να "λυθούν" μεταξύ σας... (εγώ το απολαμβάνω!)
    Με το "Μέτρον Άριστον" εννούμε τον έλεγχο στην υπερβολή.
    Φωνούλα είμαι 42 ετών, αν αυτό έχει μεγάλη σημασία για σένα!
    Δανάη, όπως διαπίστωσες έχουν γίνει άλλες δυο νέες αναρτήσεις.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΧ ΛΥΚΙΕ! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!! ΔΑΝΑΗ ΜΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΟΝΗΡΕΥΤΗΚΑ ΤΙΠΟΤΕ, ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΡΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΛΥΚΙΟΥ. ΤΙΠΟΤ ΑΛΛΟ... ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ Ο ΛΥΚΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ (ΣΥΓΝΩΜΗ ΛΥΚΙΕ) ΚΑΠΟΥ ΕΛΠΙΖΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ ΑΝΔΡΑΣ. ΚΑΙ Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΗΛΗΚΙΑ... ΑΦΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΜΥΑΛΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΣΩΜΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΕΠΙΡΕΑΣΤΗΚΑ ΦΑΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ.... ΧΕ ΧΕ ΤΙ ΛΕΩ Η ΑΤΙΜΗ!!! ΛΥΚΙΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΟΥ, ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΚΟΛΑΣΤΗΚΑ...
      ΜΙΑ ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ

      Διαγραφή
  12. Φωνούλα, νομίζω ότι όντως έχεις επηρεασθεί από το περιρρέων κλίμα του άρθρου αλλά και του μπλόγκ της Μαγδαληνής! Η σημασία της εξωτερικής εμφάνισης, έχει να κάνει σαφώς με την σεξουαλική διέγερση, αυτό το «κλικ» δηλαδή που κάνει κάποιος άνθρωπος σε άλλον. Γι αυτό και είναι υποκειμενικό θέμα η ομορφιά! Εδώ στο διαδύκτιο, μένουμε στην ουσία των πραγμάτων και εμφανίζουμε το νοητικό, ψυχικό και πνευματικό μας περιεχόμενο. Το εμφανισιακό το αφήνουμε απ’ έξω! Εξάλλου, η επαφή των ανθρώπων μέσα από τον λόγο τους, αφήνει αδέσμευτη την κρίση μας και την διαίσθησή μας να αποδεχθεί ή να απορρίψει κάποιον με μόνο κριτήριο την ποιότητα του εσωτερικού του κόσμου. Αυτή είναι και η πραγματική ομορφιά στον Άνθρωπο…(ή η ασχήμια του). Αν μάθαμε να αξιολογούμε τους ανθρώπους με κριτήριο την εξωτερική εμφάνιση, είμαστε δυστυχείς που θα απολέσουμε ευκαιρίες να γνωρίσουμε αξιόλογους ανθρώπους, επειδή η ηλικία ή η ομορφιά δεν ταίριαζε με τα εγκατεστημένα (από άλλους) μας κριτήρια!
    Από την άλλη μεριά όμως, οφείλουμε να μην παραμελούμε την εμφάνισή μας και να φροντίζουμε το σώμα μας, όχι μόνο για λόγους υγείας, αλλά και για να είμαστε αποδεκτοί ερωτικά στο αντίθετο φύλο, αφού τελικά η πρώτη μας εικόνα είναι που μας ανοίγει την πόρτα της ερωτικής γνωριμίας. Όταν όμως συμβεί αυτό, πρέπει να προχωράμε στην γνωριμία του εσωτερικού κόσμου του συντρόφου μας, γιατί αυτή η αξία είναι που θα κρατήσει την σχέση και θα μας κάνει να απολαύσουμε την ένωση με την αντίθετη φύση μας. Την ολοκλήρωση μέσα από την ένωση του Γιν και του Γιάγνκ (που λένε και οι Ανατολίτες). Ελπίζω να σε κούρασα ώστε να ξεκολάστηκες…
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΛΥΚΙΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΚΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ.!!! ΒΓΑΖΩ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΚΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ!!!!!!ΞΕΡΕΙΣ, ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΧΝΑ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΣΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ? ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΠΟΛΥ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΣΟΥ ΤΟ ΩΡΙΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ...
    ΠΑΝΤΟΣ Σ ΑΦΗΝΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΗΣ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
    Η ΦΩΝΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χαιρετώ την όμορφη θηλυκή παρέα! Και έναν ξεχωριστό χαιρετισμό στον φίλο ΛΥΚΙΟ! Μακράν η απουσία μου, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ!
    Θα ήθελα να στέκομαι σε κάθε ανάρτηση και να σχολιάζω, καθ' ότι όλες οι αναρτήσεις έχουν ενδιαφέρον, αλλά δεν δύναμαι να το κάνω λόγω έλλειψης χρόνου.
    Ετυχε στις διακοπές μου να διαβάσω ένα βιβλίο της Σοφίας Αντζακα με τίτλο "ΤΟ ΔΟΣΙΛΗΘΟ ΠΕΟΣ", το οποιο πραγματικά το προτείνω ανεπιφύλακτα σε άντρες και γυναίκες. Το βιβλίο αγγίζει βαθιές έννοιες περί σαρκικής ηδονής και έρωτος. Σε αφήνει να αφουγκραστείς πρώτα την λήθη, να γευτείς την ηδονή με όλες σου τις αισθήσεις και μετά σε «ανεβάζει» στην καθαρή συνειδητότητα, την πραγματική έννοια του έρωτα, της αγάπης και την ψυχικής επαφής. Διαλέγεις στρατόπεδο. Της λήθης ή της μνημοσύνης......
    ΧΙΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΩΩΧ ΧΑΧΑ...ΧΙΛΩΝ γεια σου, μετα απ, αυτα που διαβασε ο φιλος μας ο ΛΥΙΟΣ αποκλειεται να ξαναβγαλει τετοιου αναρτησεις, χαχα καλο!
    Φωνουλα καλα να παθεις χαχα να εμενες εδω που ησουν! π.χ οπως εγω!
    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γειά σου ΧΙΛΩΝ!
    Ουπς! Με πιάνεις μισοδιαβασμένο...
    Δυστυχώς, είχα ξεκινήσει να διαβάζω και εγώ το εν λόγω βιβλίο και το παράτησα στη μέση! Τώρα που μου το θύμησες, θα το διαβάσω όλο!
    Μόλις το διαβάσω, τα λέμε.
    Φωνούλα, με εκπλήττει η έλλειψη αυτοσυγκράτησης που σε «βασανίζει». Θα ήταν καλύτερα να εκφράζεις τις δικές σου πεποιθήσεις παρά να προσπαθείς να «ερμηνεύσεις» άλλους που ούτε καν γνωρίζεις. Ακόμη κι αν είχες δίκιο, δεν είναι θεμιτό να εκθέτεις άλλους, χωρίς την συναίνεσή τους. Παρόλα αυτά, οι απόψεις σου είναι σεβαστές και δεν θα σου γκρεμίσω το όνειρο που έχεις φτιάξει!
    Πάντως έχε υπ’ όψη σου ότι ένας λόγος που σχολιάζουν κυρίως γυναίκες μπορεί και να είναι η υψηλότερη διαισθητικότητα που έχουν σε σχέση με τους άνδρες, η μεγαλύτερη τόλμη να εκφρασθούν και η εντονότερη κοινωνικότητα που τις κάνει να εκφράζονται πιο άφοβα! Για πολλούς λόγους, οι γυναίκες ασχολούνται περισσότερο με πνευματικά θέματα, ενώ οι άνδρες με πρακτικά. Απλά λοιπόν, βάλε κι αυτούς τους παράγοντες στο σκεπτικό σου και όχι την υποτιθέμενη ερωτική έλξη προς τον αντίθετο φύλο του διαχειριστή!! Εξ’άλλου, Έρως, δεν είναι μόνο ο σαρκικός αλλά και ο πνευματικός….
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναμένω την τοποθέτηση σου ΛΥΚΙΕ επί του θέματος. Καλημέρα!
      ΧΙΛΩΝ

      Διαγραφή
  17. Φωνουλα! μην ερωτευεσαι τον ΛΥΚΙΟ! Η ηλικια δεν παιζει κανεναν ρολο στον ερωτα οσοτου ο ανδρας ειναι ακμαιος!
    τωρα ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ μας ειναι παντρεμενος πανω απ,ολα
    και εξηγιεται ντοπρα! φιλια και παντα με χιουμορ και φιλικα
    Δαναη.

    Που χαθηκε ο φιλος μας ο ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο.Κ. ΔΑΝΑΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ! ΣΥΓΝΩΜΗ ΛΥΚΙΕ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΙΚΑ. ΑΠΛΑ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ. ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΡΘΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ. ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!!!! ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΤΟΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΛΗΣ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΔΑΝΑΗ!!!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΗΚΙΕΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΗΛΙΚΙΑ. ΕΙΜΑΙ 26 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΥΚΙΟ.
    ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ- Η ΦΩΝΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωνούλα,
      δεν σε παρεξηγώ και καταλαβαίνω τι αισθάνεσαι. Εδώ όμως, σχολιάζουμε τα θέματα των αναρτήσεων και συζητάμε και γενικότερα αν θες, όμως πάντα σε επίπεδο ανταλλαγής απόψεων. Πάντως και λόγω του νεαρού της ηλικίας σου, επέτρεψέ μου να σου πω να αποφεύγεις γενικά τις διαδυκτιακές συναισθηματικές συνδέσεις, διότι πολλές φορές κρύβονται κίνδυνοι και το λιγότερο που μπορεί να εισπράξεις, είναι απογοητεύσεις.
      Καληνύχτα!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  19. ΕΝΤΑΞΕΙ ΛΥΚΙΕ ΘΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΓΩ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΕΛΓΕΓΞΩ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ. ΔΑΝΑΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΜΟΥ ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ.
    Η ΦΩΝΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΧΕΡΕΤΩ την ομορφη παρεα σας... και θελω να πω ενα μεγαλο μπραβω στο Λυκιο (θα 'θελα να ξερα πρως τι αυτο το ονομα :) ) εκανες καλη δουλεια κ συνεχιζω να διαβαζω τα θεματα σου !
    ΣΑΒΒΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΣΑΒΒΑ σε καλωσορίζω στον χώρο μας και σε ευχαριστώ για την παραίνεση! Σχετικά με το όνομα ΛΥΚΙΟΣ, έχω αναφερθεί πολλάκις στο σχετικό άρθρο περί των Χρυσών Επών, αλλά και σε ειδικό άρθρο περί του ονόματος ΛΥΚΙΟΣ.
    Δες εδώ:
    http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2012/07/blog-post_05.html
    και εδώ:
    http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2012/09/blog-post_14.html
    Διαβάζοντας λοιπόν, θα καταλάβεις τον λόγο που επέλεξα αυτό το όνομα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.