Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ - ΚΒΑΝΤΙΚΟ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ - ΠΡΟΣΕΥΧΗ

  Με την υπόδειξη της Ανδρομέδας (και την ευχαριστούμε γι αυτό) αναρτήσαμε το βίντεο αυτό, που παρά την διάρκεια μιάς ώρας παρακολούθησης, το ενδιαφέρον γίνεται όλο και μεγαλύτερο μέχρι το τέλος του! Μας περιγράφει με γλαφυρό και απλοϊκό τρόπο, την επιστημονική-πειραματική απόδειξη του μηχανισμού της προσευχής και πως αυτή λειτουργεί μέσα από τον ΑΙΘΕΡΑ, μια πανταχού παρούσα ενέργεια-κατάσταση που ενυπάρχει πέρα και πάνω από κάθε νόμο της γνωστής Φυσικής! Γνώση που οι αρχαίοι μας πρόγονοι κατείχαν και δίδασκαν, αλλά τον 20ο αιώνα "κάποιοι" αποφάσισαν ότι η γνώση του Αιθέρα δεν βολεύει και πρέπει να καταργηθεί... έτσι απλά! 
  Τα σχόλια δικά σας.
ΛΥΚΙΟΣ.
Πηγή:  http://www.youtube.com

15 σχόλια:

  1. Γεια σας παιδια.
    Ευχαριστουμε την ΑΝΓΡΟΜΕΔΑ για την προσφορα της και τον κοπο της,
    δεν το ειδα ολο, αργοτερα. Αυτο που θελω να πω ειναι το εξης: ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ απεριπτε την προσευχη, οτι ειναι να γινει θα γινει.
    μπορω να πω η παθουσα ΕΣΥ ΛΥΚΙΕ γνωριζεις περι τινος προκειται,
    παρ,ολα ταυτα παλι διχως δεν γινεται { για μενα}
    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Δανάη!
      Δεν γνωρίζω γιατί λες ότι ο Πυθαγόρας απέρριπτε την προσευχή!
      Αντίθετα είπε τα εξής: «Αλλ' έρχου επ' έργον θεοίσιν επευξάμενος τελέσαι» δηλαδή «δια της προσευχής να κατακτάς μεγάλες δυνάμεις και να αναλαμβάνεις με θάρρος το έργο αφού προσευχηθείς στο Θεό να σε βοηθήσει να τελειώσεις». Η προσευχή είναι μια αναγκαία διαδικασία σε κάθε άνθρωπο, καθώς αποτελεί και την μόνη ευκαιρία για επικοινωνία του συνειδητού μας με την υπερβατική Θεία φύση.
      Αφού λοιπόν κι εσύ νοιώθεις την ανάγκη για προσευχή (όλοι την έχουμε), να την κάνεις με την ΚΑΡΔΙΑ σου, αφήνοντας πίσω το Εγώ σου και κάθε ματαιόδοξη επιθυμία σου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  2. Γεια σου ΛΥΚΙΕ!
    Το διαβασα στο βιβλιο του ΓΡΑΒΙΓΓΕΡ -Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΙΣΜΟΥ.
    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δανάη,
    επιφυλάσσομαι να σου απαντήσω μόλις βρω την σχετική αναφορά στο βιβλίο του Γκράβιγγερ.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΥΚΙΕ, εχω το βιβλιο το ψαξα. στην σελ.114 γραφει τ α εξης:~Επι της αντιληψεως αυτης πρεπει ν, αποδωσωμεν το γεγονος οτι οι Πυθαγορειοι δεν προσηυχοντο. Δι, αυτους η προσευχη ητο μια βλασφημξα, διοτι προυπεθετε εναν θεον μεταστρεφομενον και τους φυσικους νομους μεταβλητους...............αυτα απο τους Πυθαγορειους, ασχετα τι εχουμε μαυει ή διδαχθει εμεις
    Εσυ τι λες γι αυτα;;;
    Υ.Γ ΓΡΑΒΙΓΓΕΡ ΦΙΛΙΚΑ
    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η προσευχή στην οποία αναφέρεται ο Γκράβιγγερ, πιθανών αφορά την παρακλητική προσευχή που επιζητά συγκεκριμένα ατομικά οφέλη και κατ΄αυτή την έννοια, ναι, η προσευχή αυτή είναι ύβρις, αφού απαιτεί την μεταστροφή του Θεού, δηλαδή την κάμψη της αρχικής Του βουλήσεως και την ταύτισή του με την δική μας επιθυμία! Επειδή λοιπόν οι Νόμοι (φυσική νομοτέλεια άρα Θεϊκή) είναι άκαμπτοι, ουδεμία μεταστροφή τους μπορεί να απαιτηθεί.
    Όμως εγώ αναφέρομαι σε προσευχή, όχι ικεσίας, αλλά ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης στον Θεό και την επίκληση της βοηθείας του στην κατά το δικό Του Θέλημα πορεία μας. Να μας δίνει δηλαδή την δύναμη να συνεχίσουμε την πορεία μας (όποια κι αν είναι αυτή), ακόμη και με βάσανα και πόνο, ώστε να αντέξουμε την δοκιμασία που ΠΡΕΠΕΙ να βιώσουμε. Να μας δίνει την δύναμη και το Φως του, ώστε να ακολουθούμε παρά τις αντιξοότητες το Θέλημά Του, τον δρόμο Του (την εξέλιξή μας δηλαδή) και να μην λυγίσουμε, ούτε και να παραστρατήσουμε σε πειρασμούς με συνέπεια την πτώση μας σε χαμηλές κραδασμικότητες και σκοτεινούς ατραπούς...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΛΥΚΙΕ,
    σ,ευχαριστω παρα πολυ, με βοηθησες αφανταστα να το καταλαβω και πιστευω ετσι ακριβως οπως τα ειπες ειναι και σ, ευχαριστω πολυ που μπηκες στον κοπο να μ, απαντησεις.
    Καληνυχτα!
    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕΣ ΣΤΟΝ ΛΥΚΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ. ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ. ΑΙΘΕΡΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΛΥΚΙΕ. ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΓΙ ΑΥΤΟΝ. ΚΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ. Ο ΑΙΣΤΑΙΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΔΑΝΑΗ!
    ΜΙΑ ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.
    Ευχαριστώ για την ανάρτηση του βίντεο. ΠΑΝΤΑ βγαίνει κάτι θετικό απ τον διάλογο και πάντα κάτι περισσότερο μαθαίνω μαζί σας και σας είμαι υπόχρεη. Ετσι, ακόμη κι αν λέμε πως δεν έχουμε πολύ καιρό μέσα στην ημέρα για σκέψη και διαλογισμό ή προσευχή...πιστεύω πως αν η ίδια η ζωή μας, η συμπεριφορά μας ΓΙΝΕΙ μια κίνηση/πράξη/σκέψη ταυτισμένη με την Αγάπη και εκδηλώνοντας Αγάπη, γινόμαστε εμείς κάτι σαν χορδή στο μουσικό όργανο της θεϊκής Δημιουργίας του Σύμπαντος συμμετέχοντας ενεργά στην εξέλιξή του.
    καλή δύναμη
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, καλή εβδομάδα και καλό μήνα!
    Μην νοιώθεις υπόχρεη σε αυτόν τον χώρο, αφού μας ανταποδίδεις τα ίσα με τις απόψεις σου και τις υποδείξεις σου. Εμείς σε ευχαριστούμε!
    Έτσι είναι, όπως τα λες! Γινόμαστε μια χορδή στο μουσικό όργανο της Δημιουργίας του Σύμπαντος Κόσμου, όταν βιώνουμε διαρκώς την Αγάπη μέσα μας. Είναι η κινητήριος Δύναμη! Η δυσκολία στην ζωή μας, είναι να κατορθώσουμε να αποβάλλουμε τις ανθρώπινες μειονεξίες μας, τις μικρότητες, τα πάθη, τα μίση και την ζήλια μας για τους άλλους και να τα αντικαταστήσουμε με ανιδιοτελή Αγάπη. Είναι δύσκολο και σε αυτή μας την προσπάθεια, μερικοί νοιώθουν την ανάγκη της υποστήριξης από την Θεϊκή Δύναμη, ώστε να βρίσκουν την δύναμη για να συνεχίσουν... Αυτή πρέπει να είναι και η Προσευχή! Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα και πρόγραμμα. Αρκεί να την κάνει κάποιος όποτε νοιώθει ότι την χρειάζεται. Μερικοί μπορεί πράγματι και να μην την χρειάζονται καθόλου, ενώ άλλοι, την έχουν ανάγκη καθημερινά. Ο καθένας με τον ρυθμό και την ανάγκη του λοιπόν.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητε φιλε΄΄ΛΥΚΙΕ΄΄. Με εκπληξη παρατηρω - πιστευω καθολου ''τυχαιο΄΄- την ταυτιση των αποψεων μου και της κοσμοθεωριας μου με τις δικες σου ...Ασκουμαι καθημερινα προσπαθωντας να συντονιζομαι με το υπερτατο και υπερλογο και υπυρθαυμαστο ΄΄ΟΝ΄΄,ανακαλυπτοντας τροπους και μεθοδους μεσω των οποιων ενεργει - ΤΟ ΄΄ΟΝ΄΄ - προκειμενου να ελκυσει το ατομο, οπως ο ωκεανος ελκει τους χειμαρους, τα ρυακια, τα ποταμια, ή οπως ελκει τους κολυμβητες η θαλασσα...
    Βρισκω τα λιγα που εχω διαβασει στην σελιδα σου σωστα, λογικα . Θα συνεχισω να σε διαβαζω... Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νίκο, σε καλωσορίζω στο ιστολόγιο του Καταχθόνιου Δαίμονα! Εδώ μπορείς να παρακολουθείς τις αναρτήσεις που μπαίνουν, αλλά και τα σχόλια των αναγνωστών που ακολουθούν! Μπορείς να εκφράσεις ελεύθερα τις δικές σου απόψεις και να συμμετέχεις σε διαλόγους, που πολλές φορές μας ταξιδεύουν σε δύσκολα μονοπάτια της γνώσης, της ψυχής και του πνεύματος...!
    Καλώς ήλθες!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλως Σας βρισκω φιλε ΛΥΚΙΕ .Εσενα και τους αλλους αδαμαντες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε περιμένουμε στην παρέα μας, με τα δικά σου σχόλια!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.