Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Γιατί είμαστε αδρανείς;



 Γράφει η ΑΝΤΙΓΟΝΗ.
Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα προς άπαντες τους επισκέπτες. Ένα ερώτημα που η απάντησή του θα μας βγάλει, ελπίζω, από το σκόπελο της ανάγκης να πράξουμε και της ταυτόχρονης αδυναμίας που είναι λογικό να μας κάνει να νιώθουμε η ανθρώπινη φύση μας.
Τι μας καθιστά αδρανείς; Τι από όσα συμβαίνουν γύρω μας, στη ζωή μας, στην καθημερινότητά μας, στην κοινωνία μας, δηλητηριάζει το μυαλό μας; Τελικά τι μας επιβάλλουν που στερεί την ελευθερία μας, που μας εγκλωβίζει στο "σκοτεινό" matrix;
Η ελευθερία αποτελεί Ιδέα, από τις πιο σπουδαίες, και σαν τέτοια δεν είναι δυνατόν να γίνει αντιληπτή με τις αισθήσεις παρά μόνο με τη λογική, με αυτό το πολύτιμο δώρο του θεού στην ανθρωπότητα. Οι άνθρωποι όμως θεωρούν ευκολότερο και κάποιες φορές αποτελεσματικότερο να αντιλαμβάνονται και να εξηγούν τον κόσμο με τις αισθήσεις. Είναι λιγότερο μοχθηρό και αμεσότερο. Επομένως αυτοί που κυριαρχούν επιχειρούν κάτι πολύ απλό: να μας κάνουν να πιστέψουμε πως είμαστε ελεύθεροι. Στην πραγματικότητα όμως να είμαστε δέσμιοι όσων εκείνοι τεχνηέντως μας επιβάλλουν. Πολλοί άνθρωποι σήμερα εντοπίζουν την ανελευθερία σε άλλους ανθρώπους που ζουν κάτω από απολυταρχικά καθεστώτα στα οποία δεν είναι νομοθετικά κατοχυρωμένα τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ όταν μιλούν για τον εαυτό τους φαίνεται να πιστεύουν πως η συνταγματική κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους από το κράτος είναι αρκετή για να τους κάνει να πιστεύουν και τελικά να επαναπαυτούν στην ψευδεπίγραφη ελευθερία που τους εγγυάται το σύνταγμα.
Για να αφυπνιστούμε και να βγούμε από τη χρυσή φυλακή μας χρειάζεται πριν από όλα να συνειδητοποιήσουμε τους τρόπους και τα μέσα που χρησιμοποιούνται από τους επικυρίαρχους για να μας οδηγούν στην πλάνη. Η συνειδητοποίηση αυτών είναι το απαραίτητο πρώτο βήμα που κάνει ο έγκλειστος για να ανέλθει -όχι άκοπα- στο φως της αλήθειας. Αφού το καταφέρει και αφού αποκτήσει ένα υψηλότερο επίπεδο γνώσης και συνειδητότητας, τότε οφείλει να συνδράμει και τις προσπάθειες των άλλων ανθρώπων. Άρα η πορεία είναι ατομική αλλά το συλλογικό όφελος και η προσφορά προς έτερον αναγκαία.
Τι μας καθιστά λοιπόν δέσμιους, καθηλωμένους και αδύναμους να πράξουμε; Πώς το επιτυγχάνουν;
1) Η κυριαρχία της εικόνας. Η εικόνα ατροφεί το μυαλό και τη φαντασία, νεκρώνει τη σκέψη και αποχαυνώνει την όραση. Η εικόνα είναι έτοιμη, άρα δεν απαιτεί από εμάς τίποτα, παρά μόνο τη θέαση, ούτε καν την επεξεργασία.
2) Η επικράτηση ψευτο-διλημμάτων. Το γνωστό διαίρει και βασίλευε. Ειδικά η ελληνική ιστορία βρίθει από παραδείγματα σε διάφορες ιστορικές εποχές κατά τις οποίες ο ελληνικός λαός ήταν διχασμένος και πολωμένος ανίκανος να δει και να καταλάβει την αλήθεια.
3) Η υπέρ-πληροφόρηση που στην εποχή μας αντικατέστησε την απόκρυψη πληροφοριών. Επειδή το να αποσιωπηθούν σήμερα οι πληροφορίες είναι σχεδόν αδύνατον, εφαρμόζουν την τεχνική της μετάδοσης υπερβολικά πολλών πληροφοριών και μάλιστα συγκεχυμένες και ανολοκλήρωτες καθώς προβάλλονται έχουν διπλό αποτέλεσμα: αφενός ο δέκτης συγκρατεί μόνο μέρος αυτών το οποίο τάχιστα ξεχνά γιατί κάτι άλλο ακούει το επόμενο λεπτό και αφετέρου αυτό που μένει είναι η εντύπωση του χάους στο οποίο και προφανώς ο άνθρωπος νιώθει αδύναμος μόνος του να βάλει τάξη.
4) Η υλική ευμάρεια. Το ανελέητο και ατέρμονο κυνηγητό του χρήματος. Η θεοποίησή του. Με άλλα λόγια η σκόπιμη υποταγή του ανθρώπου στη σάρκα, στα πάθη και στις επιθυμίες. Το επιθυμητικόν επιβάλλεται στο λογιστικόν μέρος της ψυχής. Ο άνθρωπος ζει για να καταναλώνει άμετρα και άσκοπα. Η σκέψη του κατακλύζεται μόνο από υλικές επιδιώξεις οι οποίες γίνονται σκοπός και τρόπος ζωής.
5) Η αντικατάσταση της αγάπης και της ψυχικής και σωματικής αφιέρωσης σε έναν άνθρωπο με τη σεξουαλική απελευθέρωση. Ο παν-ηδονισμός "λέρωσε" την ψυχή και τη σκέψη, αποδόμησε το ήθος και υπέταξε τον άνθρωπο στα ένστικτά του.

Σαφώς και σκοπός μου δεν είναι να ηθικολογήσω. Το μόνο που θέλω είναι να προβληματίσω όλους, ώστε ο καθένας να βρει τον τρόπο να αρνηθεί να γίνει μέλος αυτού του πλέγματος διαμορφώνοντας τη ζωή του με τρόπο που θα τους χαλάει τα σχέδια.
Αντιγόνη.

21 σχόλια:

  1. καλησπέρα σε όλους. Χαίρομαι ΠΑΡΑ πολύ που τα άρθρα αλληλοσυμπληρώνονται και που ο καθένας μας πιάνει κάποια πλευρά του...νήματος της Αλήθειας. Έτσι οι προβληματισμοί γίνονται σαφέστεροι και το ζητούμενο της αφύπνισης ευκολότερο.
    ευχαριστούμε Αντιγόνη και...ΛΥΚΙΕ για το άρθρο και την ανάρτηση. σας εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο με ή άνευ καταιγίδας!
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ,
    το ανωτέρω κείμενο εισήλθε ως σχόλιο στην ανάρτηση "Έλληνες και στν πράξη" και ουσιαστικά είναι συνέχειά του, με το λόγο της Αντιγόνης! Αποφάσισα (χωρίς να την ρωτήσω είναι η αλήθεια) να το αναρτήσω ως άρθρο δίοτι αν και συνετάχθη ως σχόλιο, άνετα "στέκεται" και ως αυτοτελές άρθρο. Καταδεικνύει μιά οπτική στο θέμα, που παραλήφθηκε από τα μέχρι τώρα λεχθέντα και επαξίως καταλαμβάνει προεξάρχουσα θέση ως άρθρο του μπλόγκ. Συμφωνώ σε όσα λέει και αναμένω ακόμη περισότερα από την Αντιγόνη, αφού είμαι πεπεισμένος για τις ικανότητες στην διανόηση και τον λόγο της.
    Την ευχαριστώ πολύ!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λύκιε, με ξάφνιασες ευχάριστα!! Ευχαριστώ για την ανάρτηση. Νομίζω πώς αυτή η παράμετρος που τίθεται ως συμπλήρωμα στο άρθρο σου θα μπορέσει να προάγει εποικοδομητικά το διάλογο πάνω στο θέμα που έθεσες.
    Αντιγόνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιγόνη, μην με ευχαριστείς...
      σου αξίζει!
      Δεν ξέρω αν εξάντλησες το θέμα ή θα σχολιαστεί περαιτέρω, πάντως η οπτική που έδωσες, πράγματι συμπλήρωσε επαρκώς το θέμα.
      Η αδράνεια των ανθρώπων στην αφύπνιση, μπορεί να οφείλεται στους παράγοντες που προέβαλες, όμως η ανακοπή της είναι η μόνη σωτήρια και ελπιδοφόρος διέξοδος που διαφαίνεται μπροστά μας.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  4. Λύκιε, είναι η αλήθεια ότι δεν είχα σκοπό να εξαντλήσω το θέμα, αλλά να προωθήσω τον προβληματισμό όλων μας.

    Συμφωνώ ότι η λύση στα αδιέξοδα που δημιουργεί στις ψυχές μας η επιτηδευμένη και επιβεβλημένη αδράνεια είναι η δράση. Αλλά για να βρεις το αντίδοτο στη νόσο πρέπει πρώτα να καταλάβεις και να απαλείψεις τα αίτια που την προκάλεσαν. Έγραψα αυτές τις πέντε αιτίες διότι πιστεύω πως αποτελούν την πηγή του πλέγματος στο οποίο ο καθένας μας μπορεί να πιαστεί. Πιστεύω ότι αυτοί είναι οι τρόποι που χρησιμοποιούνται και από αυτούς προκαλούνται δεκάδες άλλα προβλήματα και καταστάσεις που οριστικοποιούν και εξασφαλίζουν το τραγικό αποτέλεσμα που θέλουν να επιτύχουν. Πιστεύω στην κρίσιμη μάζα. Πιστεύω ότι υπάρχει και ότι μπορεί να επαυξηθεί... Είναι στο χέρι μας!
    Αντιγόνη.

    Υ.Σ. Χωρίς να θέλω να υπερβάλω σου λέω ότι νιώθουμε τυχεροί που σας γνωρίσαμε (ο πληθυντικός δεν είναι ευγενείας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και βέβαια είναι στο χέρι μας! Και θα το πετύχουμε, να είσαι βέβαιη. Θα βάλουμε όλοι τα δυνατά μας και θα καταδείξουμε την "παγίδα" σε όσους μας περιβάλλουν. Όλο και κάποιος θα ξυπνήσει. Αλλά πριν αυτό, ας δουλέψουμε λίγο και στον εαυτό μας...
    Εγώ νιώθω τυχερός που ο χώρος που έφτιαξα, κατόρθωσε να προσελκύσει τόσο σπουδαίες προσωπικότητες, σαν κι εσένα!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαιρετώ σας!
    Ας σχολιάσω λιγάκι τα της Αντιγόνης!
    1)Εικόνα .Η όραση είναι η σημαντικότερη των 5 αισθήσεων , κυριαρχεί θα έλεγα. Η κυριαρχία της εικόνας είναι δεδομένη και δεν βρίσκεται εκεί η ατροφία του μυαλού , ούτε ο περιορισμός της φαντασίας . Βρίσκονται στον ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ή αν θέλετε στην επιβολή πάνω στην εικόνα του ΗΧΟΥ - μουσική , η οποία ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ το συναίσθημα - ψυχική διάθεση , και του ΛΟΓΟΥ , με τον οποίον έχουμε εγκλωβισμό των σκέψεών μας ,δείτε το σε ταινίες , τηλεόραση , ντοκυμαντέρ ,
    2)Διαίρει και βασίλευε , κοινωνική μηχανική , εν τέλει μέθοδοι καθοδήγησης της μάζας , όχι απλώς των Ελλήνων αλλά κάθε ανθρώπου , μέθοδοι προπαγάνδας που εφαρμόζονται σε μία συγκεκριμένη αγελαία μάζα που φέρει το όνομα κοινή γνώμη ,
    3)Υπερ-πληροφόρηση ειδικά μέσω του διαδικτύου , ΠΡΟΣΟΧΗ , επαναλαμβάνω από το διαδίκτυο παίρνουμε πληροφορίες και όχι γνώση,
    4)Θέλετε να είστε ευτυχείς ; Λοιπόν μας λέει ο φιλόσοφος βάζετε μικρούς καθημερινούς στόχους , τους οποίους ασφαλώς μπορείτε να πετύχετε , ζείτε καθημερινά την χαρά της επίτευξης των στόχων , και η καθημερινότητα γίνεται μήνας , χρόνια , βίος .Επιπλέον κάντε σκέψεις πρώτα με την λογική σας , μην σας παρασύρει το συναίσθημα , και αυτές πραγματοποιήστε τες . Πράττετε αυτά που σκέφτεστε. ΣΩΣΤΑ η ύλη είναι δευτερεύουσα , ΑΛΛΑ μην ξεχνάτε ότι από αυτήν είστε φτιαγμένοι και αυτός είναι ο ναός της ψυχής σας ,
    5)Η σεξουαλικότητα είναι βιολογική λειτουργία , δεν λερώνει την ψυχή , ο χριστιανισμός μάλλον την έθεσε σε εντελώς λάθος βάσεις !Φυσικά η κατάχρηση βλάπτει , τόσο όμως όσο και η υπολειτουργία αυτής !ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ .Εάν κάποιος είναι ικανός να υπερβεί τον ανθρώπινο εαυτό του , τότε και μόνον τότε , μπορεί να μετουσιώσει την σεξουαλική ενέργεια σε επίπεδα θεϊκά , να βρεθεί δίπλα στον θεό ( π.χ. μοναχισμός ). ΕΠΙΣΗΣ κάθε οργάνωση που εφαρμόζει σεξουαλικές τεχνικές για να πλησιάσει τα θεία , πράγματι , μπορεί να φτάσει 1 βήμα πριν τον Θεό !Αλλά μέχρις εκεί : 1 βήμα πριν , ποτέ δίπλα , όπως στην προηγούμενη περίπτωση .
    Διατελών εν εγρηγόρσει
    ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντιδραστικέ,καλησπέρα.
    Φαντάζομαι ότι το ψευδώνυμό σου υποδηλώνει τον τρόπο ζωής και σκέψης σου. Φαντάζομαι επίσης ότι γνωρίζεις πως κάθε νοήμων άνθρωπος δεν απορρίπτει την αμφισβήτηση των παραδοσιακών ιδεών, γνώσεων και αντιλήψεων διότι αυτή η στάση προάγει τη γνώση, την επιστήμη, την κοινωνία και γενικά αποτέλεσε μηχανισμό εξέλιξης.
    Φυσικά, η αμφισβήτηση για να είναι εποικοδομητική πρέπει να αντικαθιστά το παρωχημένο με κάτι νέο που, αν και θα προκαλέσει αρχικά αντιδράσεις, τελικά με το πέρασμα του χρόνου θα γίνει, αν αξίζει, κοινά παραδεκτό. Η αμφισβήτηση ως αυτοσκοπός είναι αναποτελεσματική και καταλήγει στο μηδενισμό. Οδηγεί σε οπισθοδρόμηση και σκοταδισμό. Για να είναι αποτελεσματική πρέπει μάλιστα ο επίδοξος αμφισβητίας να γνωρίζει καλά και να έχει μελετήσει προσεκτικά το θέμα που θέτει προς αμφισβήτηση γιατί στη συνέχεια οφείλει και εκείνος να το ερευνήσει βαθιά για να συνάγει τα ανάλογα πορίσματα.
    Αυτά, για να σε βοηθήσω να βελτιώσεις το έργο σου.
    Αντιγόνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με τα λεγόμενά σου και προσθέτω , γνωρίσετε την Αλήθεια και αυτή θα σας ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ!!

      Διαγραφή
  8. Καλώς τον φίλο μας!
    ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕ πάμε στο προκείμενο:
    1)Λες ότι η οπτική εικόνα δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην ελευθερία της συνείδησης, αλλά οι ηχητικές "εικόνες", δηλαδή η νοητική πρόσληψη του λόγου. Έχεις δίκαιο! Όμως και η τοποθέτηση της Αντιγόνης δεν είναι άστοχη, αφού εννοεί την τροχοπέδηση της δημιουργικής φαντασίας μας από την επιβολή των οπτικών εικόνων μορφών από τα ΜΜΕ και άλλες παραστάσεις οπτικών υποβολών.
    5)Εδώ θεωρώ ότι η Αντιγόνη εννοεί τον σεξισμό, ως παθογενή εκτροπή της υγιούς σεξουαλικότητος και την επιβολή της ως πρότυπο πρωτεύουσας συμπεριφοράς, με μείξη φυσιολογικών και διαστροφικών παραλλαγών ως πρότυπο σεξουαλικής ταυτότητος στους νέους. Η υπερβολή στο σεξ και η υπέρμετρη σημασία σε αυτό, κρατά τον άνθρωπο σε χαμηλά, ζωώδεις κραδασμικότητες που του περιορίζουν την δυνατότητα εξέλιξης, ενώ ταυτόχρονα τον καθηλώνουν σε ανάγκες εμπορεύσιμες και χαμηλής κοινωνικότητας. Το τελευταίο εμβόλιμο επιμύθιο, αφορά προφανώς την τελετουργική σεξουαλική μαγεία σατανιστικών σεχτών, ή ταγμάτων. Προσοχή θέλει η ερμηνεία του "1 βήμα πριν τον θεό" Ποίον Θεό Αντιδραστικέ;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντως φίλε ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕ, να ξέρεις ότι είσαι καλοδεχούμενος εδώ και ιδιαίτερα με το ρόλο που θέλεις να έχεις! Πάντα ο αντίλογος είναι παραγωγικός και αναγκαίος αρκεί να εκφέρεται καλοπροαίρετα και σεμνά!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ ΛΥΚΙΕ ,
      ο σχολιασμός μου όπως θα κατάλαβες δεν παίρνει συνήθως χαρακτήρα αντιπαράθεσης , αλλά , μάλλον προσπαθεί να συμπληρώσει , και ειδικά αναφερόμενος στα 2 πιο πάνω σημεία που θέτεις , δεν είπα πως η Αντιγόνη είναι άστοχη , απλά φωτίζω καλύτερα την παγίδα του συστήματος , όσον αφορά δε τον σεξουαλικό παράγοντα , φυσικά η Αντιγόνη δικαίως αναφέρεται σε μιαν άλλη πτυχή του θέματος , δράττομαι δε της ευκαιρίας να θέσω και κάτι άλλο . Όσο για τον ποιόν Θεό , ακόμα και αν ήταν Ο πραγματικά Πανάγαθος , σημειώνω εμφατικά ότι υπάρχει ΧΑΣΜΑ !

      Διαγραφή
    2. Το γνωρίζω Αντιδραστικέ και γι αυτό σε αποδέχομαι και σε καλωσορίζω! Θεωρώ και καλοπροαίρετη αλλά και ευγενική την εκφορά της αντιπαράθεσής σου, όταν και όπου αυτή υπάρχει! Θεωρώ επίσης πολύ ουσιαστικές τις παρεμβάσεις σου, οι οποιες δίνουν λαβές για ωραίο διάλογο. Διάβασα την απάντησή σου στο άρθρο "Ιδέες και μόνο ιδέες" και δεσμέυομαι να σου απαντήσω αύριο, διεξοδικά, καθότι πρέπει να αποχωρίσω για ύπνο τώρα...
      Περί χάσματος στην εννοιοδοσία του "Θεού", το αναλύουμε κι αυτό αύριο διεξοδικά!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  10. Περί χάσματος στην εννοιοδοσία της λέξης "Θεός". Δεν θα υπεισέλθω σε θεολογικά θέματα, αλλά γενικά το τι εννοεί ο καθένας με την λέξη «Θεός», είναι θέμα πεποιθήσεων, πίστης, δόγματος και σοφίας. Είναι δε τόσο διαφορετικές οι ερμηνείες, που πολλές φορές εννοεί κανείς το διαμετρικά αντίθετο από αυτό που εννοεί ένας άλλος! Άλλος ο Θεός των Ελλήνων, άλλος ο Θεός των Εβραίων. Άλλος ο Θεός του Χριστού και άλλος της Παλαιάς Διαθήκης, κτλ. Άλλος ο «Θεός» των σατανιστικών ταγμάτων και άλλος ο Ορφικός Θεός (Φάνης)! Άλλο το Όντος Όν και άλλος ο Γιαχβέχ… Όλοι όμως, αναφέρονται σε κάποιον Θεό χωρίς πριν να καταδείξουν την ταυτότητά Του. Ο θεός των σατανιστικών οργίων είναι ο Μπαφομέτ και όχι το Όντος Όν ή ο Ορφικός Φάνητας! Νομίζω ότι έγινα αρκετά καταληπτός φίλε μου Αντιδραστικέ…
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΛΥΚΙΕ σε χαιρετω !
    και μαζι ολη την ευχαριστη και καλη παρεα!
    Το μπλογκ εδω φερνει παντα ωραια αρθρα που σε βαζουν σε σκεψειςκαι ανησυχια για μαθηση οπως ειναι ωραιοι, ανησυχοι και μορφωμενοι αυτοι που γραφουν και συναμα σχολιαζουν, ΛΥΚΙΟΣ, ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ,
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ και τωρα ΑΝΤΙΓΟΝΗ και εξ ισου και ο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ.
    Το γιατι ειμαστε ετσι; μα γιατι πολλοι, αλλοι εθελοντικα αλλοι χωρις να ξερουν, θελουν να ΖΟΥΝ μεσα στο ΜΑΤΡΙΞ η σαν τον ΚΥΡ-ΠΑΝΤΕΛΗ! τραγουδακι.
    Ο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ βρισκω οτι ειναι εξ ισου ωραιος σχολιαστης και πραγματι για μενα, συμπληρωνει.....θα χαρω να παιρνει μερος στην μικρη μας προβληματισμενη παρεα.
    Σας ευχαριστω για τον χρονο που αφιερωνετε να γραφετε και να σχολιαζετε για να μαθαινουμε εμεις οι υπολοιποι και φυσικα να υπαρχουν και εργα.

    Εδω τα ΜΜΕ ενημερωσης ενημερωνουν ακομη και βγαζουν τ απλυτα στην φορα [ευτυχως!] και παραιτουνται απο την θεση τους και δεν κολλανε στο σκαμνι τους [εφ οσον τους εχουν μαυρισει] οπως προσφατα με τον αρχηγο της μυστικης αστυνομιας.
    Το διαδικτυο επισης εχει την ψευτοπληροφορηση και ντυμενη προπαγανδα.

    Αυτα φιλοι μου δεν θελω να σας κουρασω περισσοτερο.
    Σας ευχομαι υγεια και ενα ομορφο και ευχαριστο Σ/Κ και ξεκουραστο!
    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. .......συγνωμη ξεχασα τον ΧΙΛΩΝ τον ΑΝΤΑΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ αλλος κανεις;;;
    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΛΥΚΙΕ φιλε μου επετρεψε με σε παρακαλω να `σε` ζητησω μια χαρη!!!
    Διαβασα κατι πολυ ωραιο [ για μενα! ] καπου αλλου,[ σορι, ]που νομιζω αξιζει τον κοπο να το αναρτησης, εσυ αποφασιζεις!
    -Απιστευτο μηνυμα για την Ελλαδα το 2012 μεσα απο την οδυσσεια! ομηρικα επη.
    Σε ευχαριστω!
    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σαφέστατα ένα πάρα πολύ καλό άρθρο, δομημένο και τεκμηριωμένο από ένα "χαρισματικό " άτομο, διαφαίνεται ούτως ή άλλως από την γραφή του κειμένου και θα έλεγα ότι το έχει καλύψει πλήρως και το μόνο που μπορώ να επιρρίψω ( χαμογελώντας )είναι ότι δεν μπορείς να επισέλθεις αντ'αυτού και να αντιπαρατεθείς .

    Χαιρετίζω τον ωραίο σχολιασμό της Αντιγόνης και την αντίληψη της αξίας αυτού από τον φίλο μας ΛΥΚΙΟ ,( που ποτέ δεν την στερείτο ) που το ανάρτησε ως άρθρο .

    Αντιγόνη εύστοχο και ολοκληρωμένο άρθρο και θα σταθώ ιδιαιτέρως στο 4) & 5) στοιχείο που μας παραθέτεις .

    Με λίγα και απλά λόγια ...χαθήκαμε... στην πορεία των θέλων μας.

    Και μια καλησπέρα με όλον τον σεβασμό που με διέπει σε όλες και σε όλους .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα Αρμαγεδών.
    Ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Πιστεύω πώς ευτυχώς δεν έχουμε ακόμα χαθεί. Όσο επιδιώκουμε να κατανοούμε και να αποτρέπουμε τον τρόπο ζωής και σκέψης που μας επιβάλλουν οι επικυρίαρχοι της ζωής μας είμαστε πάντα σε θέση να καταργήσουμε την "προβατοποίησή" μας. Όσο συνεχίζουμε να αντιδράμε τόσο δυσκολεύουμε τα επίβουλα σχέδιά τους. Δεν πρέπει ακόμα και στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε να πάψουμε να επιζητούμε μια καλύτερη ζωή, μια ζωή αδέσμευτη από τα θλιβερά δεσμά που μας επιβάλλουν. Θεωρώ ότι τα θέλω των ανθρώπων και η ικανοποίησή τους είναι κομμάτι της ζωής αλλά όχι η ίδια η ζωή.
    Ευχαριστώ για το χρόνο σου.
    Αντιγόνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.