Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Pax Alemana ή... χάος!


Ένα πολύ μεγάλο βήμα, ίσως το σημαντικότερο μέχρι σήμερα στα ευρωπαϊκά δρώμενα, είναι έτοιμο να παρουσιαστεί στη σημερινή και αυριανή ευρωσύνοδο κορυφής, καθώς σύμφωνα με το σχέδιο παρέχεται η εξουσία στην Ε.Ε. να υπαγορεύει μετα­βολές σε εθνικούς προϋπολογισμούς. Σύμφωνα με το σχέδιο (παρουσιάστη­κε από τους «Financial Times »), η Ε.Ε. θα αναλάβει την εξουσία να μπορεί να επανασυντάσσει προϋπολογισμούς χω­ρών της ευρωζώνης οι οποίες παραβιά­ζουν τα όρια χρέους και ελλείμματος.
Πρακτικά, με την υπογραφή των Ντράγκι, Γιούνκερ, Μπαρόζο, Ρομπάι, επιταχύνονται οι διαδικασίες για τον μετασχηματισμό της Ε.Ε. σε μία δημο­σιονομική ένωση με πολιτικά χαρακτη­ριστικά, όπως τη μεθοδεύει εδώ και καιρό το Βερολίνο. Ουσιαστικά συντε­λείται η μετάλλαξή της σε Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, όπου ο έλεγχος θα γίνεται από τους δανειστές (δηλαδή το Βερολίνο) και η εποπτεία, σταδιακά, θα περάσει σε υπερεθνικούς θεσμούς.

Οργανισμοί όπως η ΕΚΤ, ο Ευρωπαϊ­κός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) και άλλοι μηχανισμοί χρηματοδότησης - εποπτείας προορίζονται να αποτελέ­σουν τους πυλώνες διακυβέρνησης της Νέας Ευρώπης. Μόνο που στην περί­πτωση αυτή (στην οποία έχει αναφερ­θεί πλειστάκις το «Π») κυρίαρχοι θα είναι οι δεσμοί χρέους και όχι κοινωνι­κής αλληλεγγύης. Δηλαδή τον ρυθμι­στικό και καθοριστικό ρόλο θα παίζει η εμπράγματη δέσμευση - υποθήκευ­ση των δανειζόμενων (από τους δανει­στές) είτε μέσω ειδικών ταμείων είτε μέσω μνημονίων και συμβάσεων, όπως αυτές που έχουν υπογράψει ήδη Ελλά­δα, Πορτογαλία, Ιρλανδία και υπογρά­φουν οσονούπω Ισπανία και Κύπρος.







Στη Σύνοδο Κορυφής δεν θα λη φθούν σημαντικές αποφάσεις, ωστόσο τίθενται οι βάσεις για τη δημοσιονομι­κή και τραπεζική ενοποίηση, ενώ στην έκτακτη σύνοδο του Ιουλίου θα καθο­ριστεί το πλαίσιο λειτουργίας του ESM. Στην έκτακτη σύνοδο θα συζητηθεί βέ­βαια και το πρόβλημα της Ελλάδας, με καλά ενημερωμένες πηγές να εκτιμούν πως το Βερολίνο θα στηρίξει την Αθήνα με τρεις ενέργειες: επιμήκυνση, επιτό­κιο και ένα... φιλολαϊκό μέτρο.
Δεσμώτες χρέους
«Καλύπτοντας» την Αθήνα οι Γερμα­νοί θέλουν να επιταχύνουν τις διεργα­σίες απορρόφησης της κρίσης (από την Ισπανία και τις ανησυχίες στην Ιταλία) μέσω της χρήσης του Ευρωπαϊκού Μη­χανισμού Στήριξης και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Διάσωσης (που σημειωτέον προτάθηκε από την επιτροπή ειδικών της Γερμανίας). Εδώ ας μην ξεχνάμε πως από Δευτέρα θα ενεργοποιηθεί (θεωρητικά βέβαια) και ο ESM, που θα έχει δυνατότητα δανεισμού έως 500 δισ. ευρώ.
Όπως σημειώνουν αναλυτές, το πο­σό των 500 δισ. ευρώ είναι πολύ μικρό για τις ανάγκες χρηματοδότησης της Ισπανίας και της Ιταλίας τα επόμενα δύο χρόνια, διότι το χρέος τους που λή­γει το διάστημα αυτό πλησιάζει το ιλιγ­γιώδες 1,3 τρισ. ευρώ. Αυτά τα κεφά­λαια... δεν υπάρχουν.
Έως τη Γαλλία
Γι’ αυτό το Βερολίνο προωθεί μεθο­δικά την εμπράγματη δέσμευση των οφειλετών με υποθήκευση και εθνι­κού πλούτου. Είναι το κρίσιμο σημείο που οδηγεί σε εκχώρηση εθνικής κυ­ριαρχίας. Γι’ αυτό επιμένουμε τόσο καιρό ότι η Ελλάδα αποτελεί το πει­ραματόζωο της νέας εποχής.
Οι εμπράγματες δεσμεύσεις της Ελλάδας προς τους δανειστές (κυρίως τους Γερμανούς) είναι λίγο έως πολύ γνωστές. Τι προβλέπεται για τους άλλους;
- Για την Ισπανία λέγεται πως μέσω της στήριξης των τραπεζών οι δανειστές θα βάλουν στο... χέρι το πλουσιότατο χαρτοφυλάκιο real estate, ξενοδοχειακών υποδομών, πολυτελών κατοικιών.
- Για την Ιταλία αποτελεί δημοσιοποιημένο «μυστικό» του Βερολίνου πως μέρος των εγγυήσεών της μπορεί να είναι τα αποθέματα της Ρώμης σε χρυσό.
- Και ερχόμαστε στην Κύπρο, με τη Μεγαλόνησο να προσελκύει το γερμανικό ενδιαφέρον τα τελευταία δύο χρόνια και τη Μέρκελ να επισκέπτεται τη Λευκωσία δηλώνοντας σαφώς το ενδιαφέρον και τη... στήριξη του Βερολίνου στο νέο μέλος του κλαμπ παραγωγών χωρών φυσικού αερίου. Το... ξαφνικό ενδιαφέρον είχε σχολιαστεί ποικιλοτρόπως (και) από τον κυπριακό Τύπο.
Ας μην ξεχνάμε ακόμη πως το κυπριακό τραπεζικό σύστημα αποτελεί το μεγαλύτερο κοινοτικό καταφύγιο ρωσικών κεφαλαίων και συμφερόντων σε μία εύφλεκτη περιοχή.
Και ενώ αυτά διαδραματίζονται από την ευρωπεριφέρεια προς το κέντρο (Ισπανία, Ιταλία), το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στη Γαλλία. Η λεκτική (προσώρας) κόντρα Παρισιού – Βερολίνου και η προσπάθεια διαφοροποίησης του Ολάντ (με την αμέριστη συνδρομή του Ομπάμα) από την πολιτική της Μέρκελ δεν φαίνεται να απομακρύνουν τον κίνδυνο περαιτέρω υποβάθμισης της γαλλικής πιστοληπτικής ικανότητας.
Τώρα τι θα σημαίνει αυτό για την ευρωζώνη, όταν η Γαλλία δεν ανήκει στον πτωχό και... ατάσθαλο Νότο, είναι μια άλλη υπόθεση.

26 σχόλια:

  1. Λυκιε φιλε μου, σε χαιρετω!
    τωρα το ανακαλυψα, γιατι ηταν στα spam, ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια. υπομονη λοιπον σε ολα, εγινε.
    και το αθρο επισης, πρεπει νατο διαβασω.
    ελπιζω να ερθη η καλη παρεα
    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυκιε.... ψιλα γραμματα για μενα! που ειναι ο ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ και οι αλλοι; κι εσυ φυσικα μαζι να σχολιασετε....
    σας ενδιαφερει σημερα το παιχνιδι;
    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δαναη

    Την καλησπέρα είμαι εντός και σκέφτομαι σε ποιο άρθρο να σχολιάσω .

    Ο φίλος ΛΥΚΙΟΣ "ψάρεψε" αναρτήσεις που με εξιτάρουν και αυτήν την στιγμή προσπαθώ να αξιολογήσω σε ποια ανάρτηση θα θα καταθέσω τα εσώψυχα μου .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σε όλους!
    Χαίρομαι που βρίσκετε ενδιαφέρουσες τις αναρτήσεις.
    ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ, περιμένω ανάλυση...
    Δανάη, κάνε και κανένα διάλειμμα, θέλω το μυαλό σου καθαρό!
    Θα είμαι για λίγη ώρα μαζί σας.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. λοιπον εγω ειμαι παρουσα.
    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν, οφείλω να είπω ότι η παρούσα ανάρτηση είναι υπόδειξη της ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ.
    Δανάη, χαίρομαι που τα βρίσκεις ιδιαιτέρως με την μικρή (;) Ρίτα. Είναι πολύ ωραίο να πορεύεσαι μαζί με παρέα, σε κάθε δρόμο...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και δικη μου χαρα, και κανει καλο στην ψυχη μου ,κι ας ειναι μεσω ιντερνετ.
    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ βρίσκει εφαρμογή η "καλή" πλευρά του διαδυκτίου, θέλω να πιστεύω... Σου έχω απαντήσει στην προηγούμενη ανάρτηση, πήγαινε να δεις.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  8. Λοιπόν φίλε ΛΥΚΙΕ σε αυτήν την ανάρτηση θα καταθέσω το σχόλιο μου ,μια και τα πολιτικοοικονομικά άρθρα είναι αυτά που με εξιτάριζαν .

    Και πιστεύω ότι είναι μέσα στα "όριά" μου , μα θα μου επιτρέψεις να χρησιμοποιήσω ίσως την λοιδωρική γλώσσα που χρησιμοποιούσα και παλιά σαν αρθρογραφούσα χωρίς να ξεφύγω .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λυκιε, προσεξα οτι εχεις το ιδιο συμβολο με τον Γ. Κ.!!!;;;
    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. o ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ σκεφτεται ακομη!
    ο Λυκιος να ερθη ακομη!
    ο Χιλων ειναι κουρασμενος ακομη;
    η Ανδρομεδα; την χασαμε!
    η Δαναη περιμενει ακομη! μεχρι ποτε;

    Καλη-νυχτα σας.
    ;;;;;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα σε όλους,
    φαίνεται Δανάη πως έτυχε να λείπουμε, κοιμόμαστε, δουλεύουμε, ξεκουραζόμαστε, βαριόμαστε, απασχολούμαστε, ΟΛΟΙ μαζί...!! Ο ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ, θα τον πήρε ο ύπνος πάνω στο πληκτρολόγιο όσο έγραφε το μακροσκελές σχόλιό του, η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ πάντοτε μας παρακολουθεί το πρωί-απόγευμα από την δουλειά της, αφου δεν έχει υπολογιστή στο σπίτι, ο ΧΙΛΩΝ πρέπει να ασχολείται με την οικογένειά του, η Ρίτα μάλλον θα κοιμήθηκε και τελικά έμεινες εσύ Δανάη να περιμένεις όλους εμάς ματαίως....
    Υ.Γ. Ποίος είναι ο Γ.Κ. ;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα ΛΥΚΙΕ! ειδα Φως και μπηκα. καλημερα σε ολη την καλη ευχαριστη παρεα.
      καλιο αργα παρα ποτε χαχα επιτελους αγαπητοι μου, πηρα απ,ολους απαντηση [μετα απο μια ανησυχη νυχτα!!! χαχα] και τωρα πλεον ηρεμησα. ευχαριστω καλοι μου νασται καλα .Να εχετε μια υγειεστατη, μεσα στην δραση και ξεκουραστη ημερα. Εγω στον δικο μου κοσμο. Αλλα καλοι μου φιλοι μην τα κανετε ολα και ολα μαζι, σκεφτειτε και μενα [την αργοσχολη χμμμμ] το γελιο χρειαζεται. φιλια σε ολους, σας περιμενω!
      Δαναη.

      Διαγραφή
    2. κοιταξε στα σχολια κατω στο εσστ,ημαρ Γ.Κ!
      Δαναη.

      Διαγραφή
  12. Το άρθρο της ανάρτησης, αναφέρεται στην σταδιακή πόρευση της Γερμανίας προς τον τελικό νεοταξικό στόχο: την πολιτική ένωση της Ευρώπης σε μια ομοσπονδία κρατών, που την πρωτοκαθεδρία θα έχει η Γερμανία και οι Νότιες χώρες θα είναι υποτελείς και υπόδουλες στις ορέξεις της. Είναι λοιπόν ένα ακόμη βήμα προς την ίδρυση της μιάς και παγκόσμιας κυβέρνησης-δικτατορίας. Ας μην ξεχνάμε βέβαια, ποιοι είναι πίσω από τους Γερμανούς. Είναι οι ΗΠΑ και ουσιαστικά, ο διεθνής σιωνισμός, δηλαδή Rothchild, Rockfeler, Soros, Kissinger, κτλ. Όμως οι "Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης" δεν θα είναι αντίστοιχες με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, δηλαδή 52 ισότιμες πολιτείες σε ένα ομόσπονδο κράτος. Θα είναι ένα μητροπολιτικό κράτος (η Γερμανία) με δορυφορικά κρατίδια (ιδίως τα νότια) τα οποία δεν θα απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και ωφελήματα με τα υπόλοιπα του βορρά (τευτονικά κράτη)! Επίσης ήδη επιχειρείται η ομογενοποίηση του νότου και η νόθευσή του από τις ορδές-φυλές των λαθροεπίκων της Αφρικής και της Ασίας. Η αλαζονική συμπεριφορά της Γερμανίας, θα πρέπει να ανακοπεί άμεσα, διότι αν αφεθεί στο έργο της, θα καταφέρει αυτό που ήθελε και ήξερε πάντα: να φέρει το σκοτάδι στην ανθρωπότητα!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα σε όλους. Ευχαριστώ Δανάη που ρωτάς για μένα. ΝΑΙ διαβάζω πάντα τα άρθρα αλλά δεν κάνω πάντα σχόλιο. Δίνω πολλές φορές στον εαυτό μου πρώτα χρόνο να "χωνέψει" κάποιες αλήθειες, του επιτρέπω να κάνει ερωτήσεις (υπαρξιακές και μη) και μετά...προχωράω δριμύτερη...
    Σίγουρα υπήρξε και για μένα ένα σημείο σταθμός στην ζωή μου που άνοιξα το μυαλό μου τόσο όσο να μπορεί να χωράει νέες απόψεις, θεωρίες, ιδέες. ΝΑΙ όλοι μας κάποτε ίσως και σαστίσαμε και απογοητευτήκαμε σκεπτόμενοι ΠΟΣΟ πολύ η ιστορία που μας μαθαίνουν απέχει απ την πραγματικότητα. Αλλά...αποφάσισα να μην χάνω χρόνο και όπως λέμε και σ αυτόν τον φιλόξενο χώρο, να ενημερώνομαι, να αφυπνίζομαι και να αναμένω το επόμενο επεισόδιο. Μόνο και μόνο που ξέρω πως ΔΕΝ είμαστε μόνοι κι αβοήθητοι, μου δίνει "φτερά" και δύναμη. ΠΟΤΕ δεν είπε ο Λύκιος ή άλλος που προτείνει σάιτς εδώ πως ξέρει ΟΛΗ την αλήθεια. Έτσι, επειδή πάντα μου άρεσαν τα πάζλ...εεε σ αυτή τη φάση της ζωής μου προσπαθώ να δημιουργήσω το δικό μου πάζλ, που είναι έτσι κι αλλιώς μέρος του όλου.
    να είστε όλοι καλά, να κοιτάμε πάντα μπροστά και να ευχόμαστε να είμαστε πάντα ενωμένοι και ποτέ να μην παρασυρθούμε απ τη θάλασσα της παραπληροφόρησης (ΑΜΗΝ)!
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λοιπόν πρέπει να επεκταθώ πέραν του άρθρου για να γίνουν κάποια κατανοητά και χωρίς να αφήσω κάποια ερωτηματικά αλλά και να δώσω να καταλάβει ο φίλος θαμώνας - σχολιαστής τι θέλω επακριβώς να πω .

    Θα ξεκινούσα με τίτλο άρθρου ....

    ____ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ___

    Είναι η κατάλληλη στιγμή να προχωρήσουν παραπέρα τα σχέδιά τους ;
    Ή κάπου πρέπει να βάλουν φρένο όντας και πιστεύοντας ότι έχουν εν μέρει αποκαλυφθεί στα μάτια των Ευρωπαίων ;

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μια καλημέρα σε όλους σας και από εμένα .

    Φίλε ΛΥΚΙΕ με πήρε ο ύπνος πάνω στο πληκτρολόγιο ;
    :)
    Άστα φίλε νομίζοντας ότι κάνω κουμάντο οι πιτσιρίκες μου κάθε φορά μου επιδεικνύουν ότι αυτές έχουν τον πρώτο λόγο :)

    Δυσβάσταχτη και ουτοπική η θεωρία ότι εμείς οι άνδρες έχουμε τον πρώτο λόγο χα χα .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα σε όλους αγαπημένοι φίλοι

    @ rita

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. επανερχομαι! η σαιζον της δικης μου εργασιας τελειωσε! τον Σεπτεμβρη παλι σιγα-σιγα.
    μην φοβαστε χαχα λιγουλακι θα σας κουραζω μονο! και μην το μακαριζετε καθολου, βλεπετε τι παθαινω!!!
    τα σχολια βρισκουν κι εμενα συμφωνη και περιεργη επισης στο που θα καταληξουμε.
    καποιος Ηρακλειτος βεβαια σχολιασε: υπαρχουν ακομη προφητες?!
    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΛΥΚΙΕ φιλε μου διαβασα στο ΕΣΣΕΤ, ΗΜΑΡ ενα αρθρο: ΧΡΙΣΤΟΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ και ανοιξε η καρδια μου. γιατι παλια ειχα αναρωτηθη, πως ειναι δυνατον ο Υιος που εκανε το θελημα του ουρανιου Πατερα μεχρι σταυρωσης και θανατου να αναιρει τον Πατερα λεγοντας: οσοι φαγαν το μαννα πεθαναν, Εγω ειμαι ο αληθινος αρτος της ζωης κ.ο.κ.....
    πηγαινε μετα κατω στα σχολια και θα καταλαβης.
    σας χαιρετω ολους, καλο σ/κ φιλοι μου. ανωτερα βια
    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα φίλοι μου!
    ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ, γνωρίζω πολύ καλά τι εννοείς αναφορικά με τα παιδιά, τα ίδια περνώ κι εγώ! Σε κατανοώ απόλυτα...
    Θα πρότεινα το εξαίσιο αυτό πόνημα που έγραψες, αντί των σχολίων να το αναρτήσω ως άρθρο, τι λές;
    Θα περιμένω και το 2ο μέρος και αν συμφωνείς τα αναρτώ. Μετά, κάνουμε σχόλια!
    Δαναή και Ρίτα, γειά σας!
    Δανάη, καλό καλοκαίρι και σου εύχομαι να έρθεις στην Ελλάδα για διακοπές. Άσχετα με αυτό όμως, ελπίζω οτι θα μπαίνεις στο μπλόγκ μέχρι τον Σεπτέμβριο.
    Αν και ανοίγεις τεράστιο χριστιανολογικό θέμα, θα περιοριστώ στο να σου πω ότι ο Χριστός αναφέρεται σε άλλον Θεό-Πατέρα από τον Θεό της Παλαιάς Διαθήκης, άσχετα με αυτά που λέει το "παπαδαριό"... Υπάρχουν τρομερές διαφορές μεταξύ των Θεών της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ααχ ΛΥΚΙΕ! αλλα λεει η γιαγια κι αλλα καταλαβαινουν τ,αυτια.
    Τα διαβασες ολα τα σχολια απο την αρχη;
    και βεβαια θα μπαινω στο μπλογκ, εχω τοοοοοοσο χρονο στην διαθεση μου!
    Διαβασες τα σχολια στο εσσετ, ημαρ του αρθρου;;;;;;;;;;;
    Φευγω τωρα για ψωνια.
    Δαναη.
    Υ.Γ κατι σβηστηκε! ΩΡΑΙΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δανάη πράγματι δεν διάβασα το άρθρο όταν απάντησα στην ερώτησή σου. Ούτε και τώρα το διάβασα, παρά μόνο ένα απόσπασμα. Τα λεγόμενα του Καρδαμίτση είναι γνωστά και πολυφορεμένα. Σε κάποια συμφωνώ και σε κάποια όχι.
      Όμως:
      Δανάη μου, αν είναι να σχολιάζουμε και σε αναρτήσεις άλλων μπλόγκ, τότε το χάσαμε το παιχνίδι:) !! Οι απόψεις του Καρδαμίτση δεν με βρίσκουν καθολικά σύμφωνο. Αν και έχω αναρτήσει δύο άρθρα του, θα πρόσεξες ότι έχω κριτική θέση απέναντι σε αυτά που λέει και τα εκθέτω για να προβληματίσω τους επισκέπτες μου.
      Από τα σχόλια που είδα στο τέλος του άρθρου του, δεν έχω κάτι να πω. Η απάντησή μου όμως στο δικό σου ερώτημα, είναι καίρια και δώσε της προσοχή. Εμμένω σε αυτήν.
      Το ότι ο Καδραμίτσης χρησιμοποιεί το ίδιο σύμβολο με μένα, δεν σημαίνει κάτι! Πολλοί το χρησιμοποιούν. Είναι το σύμβολο των Ανδρομεδίων...
      Αυτό που σβήστηκε, θα σβήνεται πάντα και όποιος δεν σέβεται τον χώρο, θα "τιμωρείται" με αποκλεισμό.
      Τέλος, κάποια στιγμή που θα έχω χρόνο θα διαβάσω εξ ολοκλήρου το άρθρο και θα σου ξανασχολιάσω αν αλλάξω γνώμη σε αυτά που είπα.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.