Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Γράφει ο ΛΥΚΙΟΣ.
 Σήμερα το Γερμανικό κράτος, αποπειράται για τρίτη φορά την βίαιη επικράτησή του στην Ευρώπη και την ίδρυση για μια ακόμη φορά, μιας αυτοκρατορίας που θα εφαρμόσει την ολοκληρωτική παγκόσμια δικτατορία του τευτονο-σιωνιστικού σχεδίου.
 Πάντοτε ο προτεσταντικός και αντιευρωπαϊκός τόνος των Γερμανών, λειτουργούσε υπόγεια στα ευρωπαϊκά δρώμενα και υπό το τεκτονικό ροδοσταυρικό ρεύμα των σιωνιστών του Βορρά, απεργάζοντο την πολιτισμική ανωτερότητα του Νότου.           Του Νότου των ακραιφνών Ελλήνων, των Ρωμαίων (Ιταλών), των Κελτών (Ίβηρες, Ισπανοί, Ιρλανδοί, Σκώτοι) και των Γαλάτων-Κελτών (Γάλλων). Δηλαδή, εναντίων των φορέων του ίδιου του πολιτισμού τους! Των ιδρυτών του πολιτισμού, που από ορδές μογγόλων, τους μετέτρεψαν σε λαούς πολιτών. Εναντίων αυτών που τους έδωσαν την γραφή, τις τέχνες, την φιλοσοφική σκέψη, την αρχιτεκτονική, την θρησκεία, τον πολιτισμό. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος, είπε ο Ηράκλειτος!
 Όταν οι Έλληνες φιλοσοφούσαν για το πώς θα επινοήσουν το ιδανικό πολίτευμα που θα ικανοποιούσε ει δυνατόν και τον τελευταίο πολίτη δημιουργώντας σχολές, οι κάτοικοι της βόρειας Ευρώπης ασχολούντο με το πώς θα επιβιώσουν ως φυλές, χρησιμοποιούσαν ολιγόλεξη γλώσσα χωρίς γραφή και πίστευαν σε ξόανα και μάγους.

 Η άξεστη φύση τους δεν τους επέτρεπε να αποδεχθούν την ανωτερότητα των πολιτισμικών τους προτύπων και έτσι συντάχθηκαν πρόθυμα με τους εκδιωγμένους Ναΐτες, οι οποίοι είχαν στραφεί εκδικητικά προς τον κυρίαρχο Νότο. Η αντίδραση άρχισε σε θρησκευτικό επίπεδο με τον προτεσταντισμό. Προχώρησε με πολέμους και μια διαρκής εναλλαγή της κυριαρχίας μεταξύ Βορρά και Νότου χαρακτήρισε την περίοδο του Μεσαίωνα. Από το μεσαιωνικό τέλμα, ήλθε και πάλι το Ελληνικό Φως , με το Διαφωτισμό να επιφέρει την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση και  έτσι, ο σκοταδισμός της Δύσης να χαθεί για αρκετούς αιώνες!
 Όμως οι Τεύτονες ήταν ήδη κυρίαρχοι στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Από την Αγγλία, μέχρι και την Πολωνία και από την Ουγγαρία μέχρι και την Σουηδία, τα τευτονικά φύλα ήταν τα κυρίαρχα. Τώρα οι Σλάβοι και οι Νότιοι ήταν ο επόμενος στόχος τους. Το σιωνιστικό σχέδιο για ένωση των ευρωπαϊκών λαών υπό την απόλυτη κυριαρχία τους, ήταν ο επόμενος στόχος.
  Οι Έλληνες προηγουμένως είχαν εγκαταλειφθεί σκοπίμως από την Δύση, όταν οι Οθωμανοί επέδραμαν εναντίων τους. Για 400 χρόνια οι Οθωμανοί βυσσοδόμησαν στην κοιτίδα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού και στους εμπνευστές του, χωρίς οι ευεργετημένοι από αυτούς Ευρωπαίοι να κάνουν κάτι γι’ αυτό. Οι επίμονες πολεμικές  προσπάθειες των Βενετών, δεν αποσκοπούσαν βεβαίως στην απελευθέρωση των Ελλήνων, αλλά στην δική τους επικράτηση στον Ελλαδικό χώρο. Όταν τελικά το 1821 η Έλληνες επαναστάτησαν επιτυχώς, με την υποστήριξη των απανταχού εν τη αλλοδαπή Ελλήνων, οι τότε μεγάλες δυνάμεις (Δύση) επενέβησαν δραστικά και επέβαλαν την δική τους θέληση στην διακυβέρνηση της νεοσύστατης Ελλάδας, καθιστώντας την προτεκτοράτο και υποτελές κρατικό μόρφωμα, στις ορέξεις των Βαυαρών. Η Ελλάδα δεν έμελλε ποτέ από τότε να «σηκώσει κεφάλι»! Οι Έλληνες εισέπραξαν την «εκδίκηση του ευεργετηθέντος». Παρά το ότι η Ελλάδα συνέχισε να παράγει το Ελληνικό Φως, με τους διανοητές της και τους μεγάλους δασκάλους της να εμπνέει και πάλι την Ευρώπη, αυτή ήθελε την Ελλάδα πνιγμένη στην αγκαλιά του σκληρού σιωνισμού.
Την ώρα που Τεύτονες διανοητές όπως ο Νίτσε και ο Γκαίτε διαπίστωναν ότι : «Οι Έλληνες είναι συγγενείς μου, είναι δάσκαλοί μου. Τους θαυμάζω σαν άφθαστες διάνοιες της φράσεως και της γραμμής, καθώς και για τον ιδεώδη βίο τους.» (Γκαίτε), «Ό,τι είναι η καρδιά και ο νους για το σώμα, είναι η Ελλάδα για την ανθρωπότητα.»  (Γκαίτε), « Ό,τι και εάν ανακαλύψουμε εμείς, μετά από λίγο πληροφορούμεθα ότι το είχε ανακαλύψει ο μικρός αυτός λαός των Ελλήνων πολλούς αιώνες πρωτύτερα.» (Νίτσε), « Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα» (Νίτσε), κάποιοι άλλοι ήθελαν η Ελλάδα να χαθεί από την ιστορία!
Η σκοταδιστική και ερεβώδης περίοδος του μεσαίωνα, συνέβη επειδή το Ελληνικό πνεύμα έσβησε από την Ευρώπη. Μόλις αυτό επανήλθε, η Ευρώπη αναγεννήθηκε! Αυτοί που ήθελαν τότε την Ευρώπη στο σκοτάδι, την θέλουν και σήμερα! Και ο τρόπος είναι ένας και γνωστός: ο θάνατος του Ελληνισμού.
 Οι σημερινοί Γερμανοί διακατέχονται από μια ανόητη υπεροψία, την οποία δεν γνωρίζουν που να την αποδώσουν!  Στην δουλοπρέπεια και την απόλυτη πειθαρχία στην αυθεντία του ενός; Στην έλλειψη αυτοβουλίας, ευελιξίας πνεύματος και σκέψης; Στην εμμονοληψία και την καταθλιπτική και αλκοολική τους ψυχολογία; Στο φασιστικό τους παρελθόν και παρόν; Στην έλλειψη ποιοτικών χαρακτηριστικών του πραγματικά δικών τους (και όχι δανεικών) πολιτιστικών στοιχείων; Στην βαρβαρότητα των συναισθημάτων τους; Στον κυνισμό τους;
Μάλλον την οφείλουν στην εντατική εργασιομανία τους και την μαζικοποίηση των κοινωνικών τους δραστηριοτήτων. Στην βιομηχανία τους και την οικονομία των σιωνιστών τους. Στο τραπεζικό τους σύστημα (που δεν τους ανήκει) με την βάναυση και απάνθρωπη αφαίμαξη του πλούτου των άλλων χωρών, καθώς και των αποικιών.
 Ένας λαός που έχει την ανόητη υπεροψία σαν να ήταν σημαντικότερος στην μακραίωνη ιστορία της ανθρωπότητας…
 Ένας λαός που δεν δίστασε και δεν θα διαστάσει να αιματοκυλήσει τον κόσμο, προκειμένου να τους κάνει από ελεύθερους, δούλους και να «βγάλει» όλη του την βαρβαρότητα σε λαούς, με ιστορία απείρως σημαντικότερη από την δική τους.
 Ένας λαός που η ανθρώπινη αξία έχει την τελευταία θέση στα «ιδανικά» τους. Ο ορισμός της βαρβαρότητος! 
 Ένας λαός που τον διακρίνει μόνο η τεχνολογική ανάπτυξη και η ρομποτική ανθρώπινη συμπεριφορά. Ένας λαός που ποτέ του δεν μπόρεσε να αναδείξει δικές του πνευματικές αξίες και να φωτίσει την ανθρωπότητα.
 Αν ρωτούσαμε έναν αγράμματο άνθρωπο μακριά από την Ευρώπη και την κουλτούρα της, ας πούμε έναν από το Νεπάλ, τι γνωρίζει από τις παραδόσεις του για την Ελλάδα και τι για την Γερμανία, αβίαστα θα απαντούσε:  για την Γερμανία ξέρω τον Χίτλερ και την Μερσεντές, ενώ για την Ελλάδα τον Μ. Αλέξανδρο και την σοφία τους.
 Οι τευτονοσιωνιστές δεν δίστασαν, από το μίσος για τον ευεργέτη και εμπνευστή τους, τον Έλληνα, να χρηματίσουν τον Φαλμεράγιερ να «αποδείξει» ότι οι σύγχρονοι Έλληνες δεν είναι γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων προγόνων τους! Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν η επιστήμη της μοριακής βιολογίας, της γενετικής και της ανθρωπολογίας-εθνολογίας ήρθαν να τον διαψεύσουν οικτρά. Ουδεμία αλλοίωση επήλθε από την αρχαιότητα έως σήμερα στην γονιδιακή σύσταση των Ελλήνων από Τουρανίδες (Τούρκους) ή Σλάβους, παρά τις ελάχιστες επιμειξίες, ενώ όταν αυτές συνέβησαν με Μεσογειακά φύλα, επικράτησε και πάλι το Ελληνικό γονίδιο (σχετική έρευνα των Πανεπιστημίων του Στάνφορντ των Η.Π.Α., την ερευνητική ομάδα του κ. Τριανταφυλλίδη  και του  Πανεπιστημίου της Παβίας της Ιταλίας).
 Είναι γνωστό ότι το Εθνοσοσιαλιστικό δόγμα του Χίτλερ και της Εταιρίας της Θούλης, είχε ως πρότυπο το Σπαρτιατικό κράτος των Ελλήνων, ενώ ως σύμβολό του υιοθέτησε το αρχαιοελληνικό σύμβολο της δεξιόστροφης τετρακτίδος (σβάστικα)!
 Ακόμη λοιπόν και για τις πιο βαρβαρικές τους εκδηλώσεις, έρεισμα στην Ελλάδα ψάχνουν να βρουν, για να τις δικαιολογήσουν. Ένα κακέκτυπο της Ελλάδας και μια παραποίηση του Ελληνικού πνεύματος, γιατί ποτέ τους δεν το κατανόησαν στην ουσία του.
 Σήμερα οι Γερμανοί πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη για μια ακόμη φορά. Η πρόθεσή τους είναι η  καθυπόταξη των ευρωπαϊκών εθνών στην αρχή τους και η εφαρμογή της δικής τους βάρβαρης και σκοταδιστικής απολυταρχίας. Από πίσω, κρύβουν καλά το σιωνιστικό σχέδιο της παγκόσμιας κυβέρνησης. Όσες φορές το επιχείρησαν, ευτυχώς απέτυχαν. Θα αποτύχουν και πάλι. Οι λαοί, δεν θα επιτρέψουν την επικράτηση των βαρβάρων. Πρωταγωνιστές θα είναι και πάλι οι Έλληνες και το ελληνικό πνεύμα.
  Οι σημερινοί Έλληνες, είναι δέσμιοι από τα αρχέγονα πάθη τους. Διαιρεμένοι, προδομένοι και εξαντλημένοι! Η διαβολή του σιωνιστικού όφεως, διέβρωσε τις κοινωνικές του υποδομές. Η Δύση επιχαίρει για το κατόρθωμά της αυτό! Όμως, αγνοεί την φύση του Έλληνα. Αγνοεί ότι ακριβώς αυτές είναι οι συνθήκες που χρειάζεται ο Έλληνας, για να κάνει τις εποποιίες του. Οι βάρβαροι ποτέ δεν θα κατανοήσουν την φύση του προπάτορα και εμπνευστή τους. Γιατί αυτός βρίσκεται πάντα, σε ένα ανώτερο επίπεδο συνειδητότητος!
  Σήμερα οι Γερμανοί και οι λοιπές τευτονικές χώρες ασελγούν στο υποταγμένο (φαινομενικά) σώμα της Ελλάδος. Διότι, δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται…
Φθάνουν στην ύβρη και την γελοιότητα, κατηγορώντας τους Έλληνες για φασισμό (Χρυσή Αυγή) όταν οι ίδιοι εφήρμοσαν τον Ναζισμό φονεύοντας 17.000.000 ανθρώπους, μόνο στο Β΄Π.Π.! Κατηγορώντας αυτούς, που ήταν οι μόνοι που αντιστάθηκαν τόσο σθεναρά στον φασισμό και ναζισμό των «πολιτισμένων» ευρωπαίων και μάλιστα με πενιχρά μέσα. Ο ίδιος ο Χίτλερ ανέφερε: "Ενώπιον της Ιστορίας είμαι υποχρεωμένος να αναγνωρίσω ότι, από τους μέχρι τώρα αντιπάλους μας, ο Έλληνας στρατιώτης πολέμησε με εξαιρετική γενναιότητα και δεν παραδόθηκε παρά όταν κάθε αντίστασή του ήταν αδύνατη. Ως εκ τούτου, απεφάσισα να μην κρατηθεί κανένας Έλληνας στρατιώτης αιχμάλωτος και οι αξιωματικοί να διατηρήσουν τα προσωπικά όπλα τους."
 Ο τελευταίος που θα δικαιούτο να ομιλεί περί ναζισμού, είναι βεβαίως η εθνοκτόνος Γερμανία. Πόσο μάλλον όταν η «Χρυσή Αυγή» αποποιείται επισήμως τον ναζισμό και τον φασισμό.
 Έχει δε το θράσος να χαρακτηρίζει τους Έλληνες ως «διεφθαρμένους» όταν υποκριτικά το ίδιο το Γερμανικό κράτος διέφθειρε συστηματικά και μεθοδικά τους Έλληνες πολιτικούς, με παράνομες προμήθειες για να προωθήσουν τις δικές τους εξαγωγές προϊόντων (Siemens, κτλ), όταν η διαφθορά είναι σημαντικότερη για τον διαφθορέα, απ’ ότι για τον πένητα διεφθαρόμενο.
Οι πραγματικοί υπεύθυνοι της παραπαίουσας κατάστασης της χρεοκοπημένης Ελλάδας και της Ευρώπης γενικότερα, είναι ασφαλώς οι Γερμανοί, οι οποίοι αλαζονικά επαναλαμβάνουν αμετανόητοι τον αρχετυπικό εαυτό τους, ως διαβολικοί νόες σε μια ατέρμονη περιδίνηση στις επιταγές του κακού.
  Αυτή την φορά, ας ιδωθεί ως μια ευκαιρία στους Γερμανούς πολίτες, να ανακόψουν την πορεία τους προς τα Τάρταρα, αφού η τελική αναμέτρηση θα τους βρει τελειωτικά ηττημένους. Ας κάνουν την διαφορά στην δική τους μικρή ιστορία. Ας αντιδράσουν μέσα στην χώρα τους, ας αποπέμψουν τα επαίσχυντα φαντάσματα του βάρβαρου παρελθόντος τους, που τους κυνηγά και τους κατατρέχει. Ας στρέψουν το πρόσωπό τους πάλι στο Ελληνικό Φως, πριν μείνουν για πάντα στο απόλυτο σκοτάδι των Ταρτάρων.
ΛΥΚΙΟΣ.

17 σχόλια:

 1. Αφιερωμένο στις άξιες πρέσβειρες του Ελληνισμού στις χώρες των βορείων βαρβάρων, ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ και ΔΑΝΑΗ.
  ΛΥΚΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ σε όλους.
  είμαι πάρα πολύ συγκινημένη ΛΥΚΙΕ για πολλούς λόγους. Διαβάζοντας το κείμενο, "σκούντηξα" τον εαυτό μου θυμίζοντάς του ΠΟΙΟΙ πραγματικά είμαστε. Κι αν το συνδυάσεις με την καταχώρηση (του Ιανουαρίου) που εχτές είπες στην Δανάη να ανατρέξει...τότε πράγματι μπορώ να αντέξω καλύτερα τα πικρόχολα σχόλια κάποιων πραγματικά άσχετων και πραγματικά δυστυχισμένων στην ρηχότητά τους και κακοηθέστατων, ή άλλων που συναναστρέφομαι.
  Το παρήγορο είναι πως ο κόσμος σε όλον τον Πλανήτη ξυπνάει, ξανοίγεται, ακούει και δεν αγνοεί εκείνη την φωνή/ένστικτο που του αποκαλύπτει την άλλη πλευρά των γεγονότων καθώς και τον λόγο που αυτά λαμβάνουν χώρα.
  Όλο και περισσότεροι ανά τον κόσμο θέλουν να πάρουν τη μοίρα στα χέρια τους, όλο και περισσότερα "πρόβατα" φεύγουν απ το "μαντρί" και τα δεσμά τους.
  Σ ευχαριστώ πάρα πολύ για το δώρο σου λοιπόν ΛΥΚΙΕ. Όμως όλοι οι Έλληνες, όλοι οι άνθρωποι γενικά μόνο ενωμένοι (κι όχι ο καθένας για το τομαράκι του) μπορούμε να πάμε μπροστά.
  καλό απόγευμα και καλούς αγώνες αφύπνισης (και επιβίωσης) σε όλους. Μην απελπίζεστε και μην κάνετε σπασμωδικές κινήσεις. Θα τα καταφέρουμε.
  ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και κάτι ακόμη για την Δανάη αυτή τη φορά.
  Συγνώμη που δεν απάντησα στο σχόλιό σου για την αναφορά στον Μπαλάνο. Όπως σου είπε και ο ΛΥΚΙΟΣ εσύ βρήκες το πολύ ιδιαίτερο και δευτερεύον (για μένα) σάιτ του. Εγώ για βιβλία, άρθρα και ενημέρωση βρήκα αυτό: http://www.locus7.gr/
  ΚΑΛΕΣ διαδρομές λοιπόν και πάντα με προσοχή στις πληροφορίες που παίρνουμε για να μην μπερδευτούμε με την απάντηση περισσότερο -στην ερώτηση που ενδεχόμενα θέτουμε!
  ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ μου καλησπέρα,
  η αλήθεια είναι ότι μόλις και εγώ ξαναδιάβασα αυτό το κείμενο, διαπίστωσα ότι έγραψα πολύ λιγότερα από αυτά που είχα στο νου να γράψω! Τι να πρωτογράψει κανείς... Είναι τόσα πολλά τα επιχειρήματα, που χρειάζεσαι βιβλίο. Δυστυχώς η παιδεία που παρέχεται από το "σύστημα" στην Ευρώπη, προσπαθεί να κρύψει αλήθειες. Παρόλα αυτά όμως, όποια πέτρα και να σηκώσεις, Ελλάδα θα βρεις από κάτω. Δεν μπορεί να κρυφτεί ο Ελληνισμός από τίποτε στην Ευρώπη (και τον κόσμο όλο) αφού τα πάντα στηρίζονται σε αυτήν. Ακόμη και η ίδια η λέξη «Ευρώπη» είναι Ελληνική! Πώς να κρυφτεί η Ελλάδα λοιπόν;
  Αν συνειδητοποιήσουν οι βόρειοι την πηγή του πολιτισμού τους και ξανα-υποδεχθούν το γνήσιο Ελληνικό Πνεύμα της ελευθερίας, στις καρδιές τους, τότε το σχέδιο της παγκόσμιας συσκότισης, θα αποτύχει. Η αφύπνιση που συνεχώς διαλαλούμε εδώ, δεν αφορά τους Έλληνες μόνο. Αφορά όλο τον κόσμο. Εσείς, οι Έλληνες της αλλοδαπής, αφυπνίστε όσους περισσότερους ανοιχτόμυαλους ξένους μπορείτε.
  ΛΥΚΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΛΥΚΙΕ, αυτό που έκανα σήμερα ήταν το εξής: τύπωσα το άρθρο σου, κάλεσα 5 ξενους συναδέλφους (μη Έλληνες) και τους έκανα φραπέ. Η επίσημη "πρόσκληση-δικαιολογία" ήταν για να διασκεδάσουμε την κακή ψυχολογία όλων λόγω κρίσεως και λόγω κακοκαιρίας εδω..(τρελές καταιγίδες και ακραία καιρικά φαινόμενα δυστυχώς). ΟΝΤΩΣ το κλίμα ήταν καλό και σε στιγμή που η διάθεση είχε ανέβει αρκετά, και ΠΡΙΝ πάει η κουβέντα σε γνωστά και τετριμμένα...έκανα απλη νύξη για τα όσα μας συμβαίνουν. ΔΕΝ ξέρω αν συμβάλλω στην αφύπνιση. Εκείνο που ξέρω είναι πως όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ΚΑΙ πως δεν αποκλείεται η επόμενη καμπάνα να χτυπήσει τη χώρα τους αλλά ΚΑΙ πως τα πράγματα αρχίζουν να φαίνονται ΠΑΡΑ πολύ "τεχνητά" για να είναι αληθινά.
   Κάποτε θα μπορούσαν να μας πουν γραφικούς άν ανοίγαμε τέτοια κουβέντα. Τώρα, χάρηκα συζήτηση. Υπήρξε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ συνειδητοποίηση και προβληματισμός αλλά χωρίς απελπισία. Εδώ έχουμε δικούς μας συλλόγους αλληλοβοήθειας και ειδικό ταμείο για το προσωπικό. Αποφασίσαμε λοιπόν απο εδώ και πέρα αντί παρτάκια και δωράκια γενεθλίων (επιτέλους) να δίδονται τα ποσά για καλό σκοπό. Κάποτε δίναμε τόσα ώστε να φτάνουν και για τα δυο. Τωρα...ΜΟΝΟ απο τον Ανθρωπο για τον Ανθρωπο.
   ευχαριστώ
   ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

   Διαγραφή
 5. Λυκιε εχασα το σχολιο μου, ηταν λογια που βγηκαν απο την καρδια μου, τα οποια τωρα δεν μπορω να τα επαναλαμβανω. ειμαι μεσ,στα νευρα μου. μπορω ομως να πω ενα πολυ μεγαλο ευχαριστω για το κειμενο.
  (τι κριμα)
  Δαναη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν πειράζει Δανάη μου, σε ευχαριστώ και εγώ για την εγκάρδια απόπειρα! Αργότερα ίσως ξαναμπορέσεις να εκφράσεις τα συναισθήματά σου.
   ΛΥΚΙΟΣ.

   Διαγραφή
 6. μολις διαβασα το σχολιο της Ανδρομεδας .μπορω να μαθω απο ποια χωρα ειναι; τι ωραια που περνανε εκει!
  Δαναη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ μου, τέλεια! Και βέβαια συμβάλλεις στην αφύπνιση. Αν μάλιστα κατορθώσεις να αποτελέσεις για αυτούς μια ιδιαίτερη πηγή πληροφοριών, γνώσεων και προβληματισμού, χωρίς όμως να υπερβείς τα όρια του εγωισμού τους, τότε θα τους είσαι αναγκαία για την πνευματική τους αφύπνιση. Αν μπορέσεις να τους εμφυσήσεις το ελεύθερο ερευνητικό πνεύμα των Ελλήνων, θα έχεις ήδη επιτελέσει τον Ελ-ρόλο σου σε μικροκλίμακα. Παρέπεμψέ τους, σε αναγνωρισμένους Γερμανούς ή Γάλλους φιλοσόφους, οι οποίοι εξυμνούν το Ελληνικό πνεύμα!
  Καλή σου δύναμη.
  ΛΥΚΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ευχαριστώ πολύ ΛΥΚΙΕ.
   ότι μπορώ θα κάνω, όσο με "αφήσουν" και όσο χώρο μέσα τους μου δώσουν, θα τον εκμεταλλευτώ.
   Το βασικότερο όπως λες, είναι να τους προβληματίσουμε χωρίς να φαίνεται πως εμείς μισούμε κανέναν. ΟΛΟΙ ξέρουν πως αγαπώ τα μέρη που ζω, πως έχω φίλους σε κάθε χώρα και πως ο απλός λαός ενώνεται απο τα κοινά του δεινά ή...γενικώς τα κοινά προβλήματα.
   ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

   Διαγραφή
 8. Λυκιε σε χαιρετω!(το ειχα παραλειψει)
  αναφερνεις πιο πανω: στις βορειες βαρβαρες χωρες, πως το εννοεις αυτο;

  δλδ πας μη ελλην βαρβαρος

  Δαναη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακριβώς Δανάη, "πας μη Έλλην, βάρβαρος"! Αρχαία ρήση.
   Οι Έλληνες πίστευαν ότι είχαν τεράστιες διαφορές με τους μη Έλληνες. Κυρίως πολιτισμικές. Όσο κι αν είναι δύσκολο κάποιος να το αντιληφθεί σήμερα, οι διαφορές αυτές υπάρχουν ακόμη και είναι χαοτικές. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί από μέρους μας υπεροψία. Αυτό θα ήταν έξω από το Ελληνικό πνεύμα. Είναι όμως απλή διαπίστωση και οι δαήμονες σιωνιστές το γνωρίζουν καλύτερα από όλους μας...
   ΛΥΚΙΟΣ.

   Διαγραφή
 9. Λυκιε φιλε μου,λιγο διαφωνω μαζι σου.
  την χωρα στην οποια ζω δεν μπορω να την χαρακτηρισω βαρβαρη,οπως και η Ανδρομεδα ετσι κι εγω, την αγαπω και την εκτιμω!
  νομιζω στον 21 αιωνα δεν μπορουμε να μιλαμε μεσα στην Ευρωπη για βαρβαροτητα ,
  φυσικα οι ΑΡΧΑΙΟΙ προγονοι μας μπορουσαν, κι ετσι ηταν.

  τι λεει ο ΓΚΑΙΤΕ; κ.α που κι εσυ αναφερνεις; ηταν βαραβαροι;

  μην ξεχνας και το ΜΠΕΤΟΒΕΝ εχει κατι βαρβαρο η μουσικη του; ολοι αυτοι ηταν φιλλεληνες και ποσοι αλλοι μουσικοσυνθετες, ποιητες και συγγραφεις.

  λοιπον λιγο πολυ καθε χωρα εχει προσφερει κατι καλο...ετσι ειναι κατα την ταπεινη μου γνωμη.
  Δαναη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Δεν διαφωνώ σε αυτά που λες. Όμως η "βαρβαρότητα" δεν έγκειται σε αυτά τα θέματα. Εξάλλου τα πολιτισμικά στοιχεία που έχουν να επιδείξουν οι Γερμανοί για παράδειγμα, προέρχονται από το ελληνικό πνεύμα της αναγέννησης και του διαφωτισμού. Αυτό είναι που προσπαθώ να εξηγήσω. Ο πολιτισμός των Γερμανών είναι ετερόφωτος. Φυσικά και εξελίσσονται και αυτοί, πλην όμως ως ετερόφωτοι, δεν κατάφεραν ποτέ να δημιουργήσουν κάτι το ακραιφνώς δικό τους. Η χρήση της τεχνολογίας για παράδειγμα, στηρίζεται στις επιστήμες που παρέλαβαν από τους Έλληνες. Ο (Εβραίος) Αϊνστάιν, είχε την θεμελιώδη υποστήριξη του Καραθεοδωρή. Σε πνευματικό επίπεδο, τι νέο προσέφεραν στην ανθρωπότητα; Την θεωρία των (Εβραίων) Μαρξ και Έγκελς; Πόσο μπροστά πήγαν τον κόσμο μας; Ποιο πνευματικό αγαθό απολαμβάνουμε σήμερα που είναι αυτούσια Γερμανικό; Αν βρεις, πες μου! Θαυμάζω την οργάνωση και την πειθαρχία των Γερμανών. Όμως θα είχε μεγαλύτερη αξία αν προερχόταν από συνειδητή τους επιλογή και όχι από τον ψυχαναγκασμό του σκοταδιστικού μεσαίωνα που βίωσαν. Είναι άξιοι υποδοχείς του πολιτισμού που παρέλαβαν, όμως δεν είναι δημιουργοί πολιτισμού. Κατάλαβες την διαφορά; Όταν λοιπόν σήμερα λέμε «βαρβαρότητα» δεν εννοούμε αναγκαστικά τους «ούγκα ούγκα» κάφρους, αλλά αυτούς που δεν διακατέχονται από την Ελληνική ευδαιμονία του Πνεύματος και την δημιουργική ικανότητα να παράγουν σοφία και πολιτισμό.
  Συμπαθώ πολύ τους Γερμανούς και μάλιστα τους θεωρώ θύματα του σιωνιστικού όφεως. Συμπαθώ όλους τους Ευρωπαίους, γιατί είναι πνευματικά μας παιδιά. Και δεν τους συμπαθώ απλά Δανάη, αλλά τους αγαπώ πολύ. Γιατί είναι η συνέχειά μας. Όμως αυτή την στιγμή, τα παιδιά μας αυτά είναι «ορφανά». Και χωρίς τους πνευματικούς τους γονείς και εμπνευστές, κινδυνεύουν να βυθισθούν στο έρεβος της Σιών.
  Συνεπώς μην θεωρείς την στάση μου εχθρική έναντί τους. Αντιθέτως, είμαι κοντά τους και θέλω να τους ταρακουνήσω. Ίσως η Ελλάδα σήμερα, έχει ανάγκη την δική τους συνειδητή στήριξη. Όλοι μαζί, να ξυπνήσουμε και να δούμε τον κοινό μας εχθρό.
  ΛΥΚΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. τωρα σε καταλαβα καλυτερα, ναι συμφωνω μαζι σου και σ ευχαριστω για την genau(ακριβη;)κατατοπιση σου.
  Δαναη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι που έγινα καταληπτός! Σε ευχαριστώ που κατανόησες και δεν παρεξήγησες την θέση μου. Η στιλίτευση του άρθρου μου δεν στοχεύει τον μέσο Γερμανό ή βορειοευρωπαίο πολίτη. Αφορά τις κυβερνήσεις τους και την πολιτική τους νομενκλατούρα. Τους επικυρίαρχους που καταδυναστεύουν την Ευρώπη. Εξάλλου κίνητρό μου ήταν η δική σου παρότρυνση μετά από την πίεση που νοιώθεις να απολογείσαι στις κατηγορίες τους.
   ΛΥΚΙΟΣ.

   Διαγραφή
 12. ναι! και ευχαριστω και παλι.
  μεσα ομως απ αυτον τον διαλογο εμαθα κατι περισσοτερο και να εκτιμω την γνωμη σου και την γραφη σου περισσοτερο,

  συν τον κοπο που κανεις να μ,απαντας
  Δαναη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.


.