Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ;




Γράφει ο ΛΥΚΙΟΣ.
  Το «μακεδονικό πρόβλημα» δεν είναι μια σύγχρονη υπόθεση. Έχει την απαρχή του στον 6ο με 7ο αιώνα μ.Χ. επί Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας (Βυζαντινή περίοδος), όταν ορδές Σλάβων πιέζοντας τα βόρεια σύνορά της, την εξαναγκάζουν να τους παραχωρήσει προνομιακά δικαιώματα στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας περιορίζοντας τους εκεί, προκειμένου να αποσοβηθούν οι ορέξεις τους για περαιτέρω  κάθοδο νοτιότερα…
  Μέχρι τότε η Μακεδονία ήταν γεωγραφικός όρος της μιάς ευρύτατης περιοχής, που αποτελείτο από την σημερινή ελληνική, σερβική και βουλγαρική περιοχή της Μακεδονίας.
 Οι Μακεδόνες ήταν ένα από τα φύλα των Ελλήνων, όπως οι Ίωνες, οι Αιολείς, οι Δωριείς, κτλ, μιλούσαν ελληνική διάλεκτο που έμοιαζε με την δωρική και την αιολική, είχαν την ίδια θρησκεία, ήθη, έθιμα και συνείδηση. Συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς αγώνες και ήταν μέλη της Αμφικτυονίας των Δελφών, προνόμια μόνο των Ελλήνων.  
 Το ίδιο το όνομα Μακεδών, προέρχεται από το λήμμα «μάκος» (Μάκος→Μακεδνός) που σημαίνει μακρύς, ψηλός και είναι ο δωρικός τύπος της λέξης «μήκος». Πράγματι, οι Μακεδόνες ήταν από τα ψηλότερα ελληνικά φύλα.
 Στην Μακεδονία, υπήρχε ότι και στην υπόλοιπη Ελλάδα: θέατρα που παίζονταν τραγωδίες, αρχιτεκτονική, ζωγραφική, γλυπτική, μουσική, φιλοσοφικές στοές και σχολές, στάδια και γυμναστήρια, όλα Ελληνικού ρυθμού και με επιγραφές στην Ελληνική γλώσσα.
 Περί της αδιαμφισβήτητης ελληνικότητος της Μακεδονίας, τοποθετείται ο πατέρας της ιστορίας Ηρόδοτος, που στην Ηροδότου Ιστορία (Α' 56, Η'43) αναφέρει ξεκάθαρα ότι «οι Μακεδόνες είναι Έλληνες» καθώς επίσης και ο γεωγράφος Στράβων επιβεβαιώνει με την φράση «έστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία».

Ουδείς ιστορικός επιστήμονας, αμφισβήτησε ποτέ την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Εξ άλλου, ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε την εκστρατεία του ως αρχιστράτηγος των Ελλήνων (πλην Λακεδαιμονίων) και όχι των Μακεδόνων. Οι κτίσεις του, έλαβαν ελληνικά ονόματα, δίδαξε την ελληνική γλώσσα και η ίδια η περίοδος της κυριαρχίας του, ονομάστηκε «Ελληνιστική» και όχι «Μακεδονική»! Δάσκαλος και εμπνευστής του δε, υπήρξε ο Αριστοτέλης…Ο πατέρας του Φίλιππος Β΄ ένωσε τους Έλληνες και όχι ξένους!
  Άρα με τον όρο «Μακεδονία», εννοούμε τον γεωγραφικό χώρο που αναπτύχθηκε και έδρασε το ελληνικό φύλο των Μακεδόνων από την αρχαιότητα έως και σήμερα. Η ταυτόχρονη συνύπαρξη των δύο εννοιών (χώρος και λαός) είναι αναγκαίος για τον προσδιορισμό του όρου «Μακεδονία».
  Η κάθοδος των Σλάβων όπως είδαμε τον 6ο-7ο μ.Χ. αιώνα, διατάραξε σχετικά την ισορροπία των δύο αυτών εννοιών στον Μακεδονικό χώρο. Η περίοδος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, κράτησε τα πράγματα σε μια ισορροπία, αλλά όταν αυτή άρχισε να φθίνει και οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις επιχείρησαν να αυξήσουν την επιρροή τους στα Βαλκάνια, ο χώρος της Μακεδονίας έγινε το μήλον της Έριδος αφού οι ευρωπαίοι αποσκοπούσαν στον έλεγχο της προσβάσεως στο Αιγαίο (Θεσσαλονίκη) και βλέποντας την επικείμενη κατάρρευση της Πύλης, διέγειραν τις τοπικές εθνότητες σε διεκδίκηση του χώρου αυτού.
  Έτσι οι Έλληνες, οι Βούλγαροι, οι Σλάβοι (Σκοπιανοί) και λιγότερο οι Αλβανοί, οι Τούρκοι και οι Ρουμάνοι καθώς και οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, ενεπλάκησαν σε αγώνα διεκδίκησης και ιδιοποίησης του Μακεδονικού χώρου! Προέκυψε αιματοχυσία με δυο βαλκανικούς πολέμους (1912-13) από όπου προέκυψαν νέα εθνικά σύνορα, με τον Μακεδονικό χώρο να τριχοτομείται νοτίως στον Ελληνικό, ανατολικώς στην Μακεδονία του Πιρίν (στη Βουλγαρία) και δυτικώς στην Σλαβομακεδονία των Σέρβων.
  Κατά την περίοδο του μεσοπολέμου αλλά και του Β’ΠΠ, οι κομμουνιστές με την Β΄ και Γ΄ Διεθνή, ασχολήθηκαν με το Μακεδονικό, επιχειρώντας την ανεξαρτητοποίηση της Μακεδονίας, με σκοπό την προσάρτησή της στο ανατολικό μπλοκ! Το ελληνικό ΚΚΕ (ΕΑΜ-ΔΣΕ) συνεργάσθηκε με το αντίστοιχο βουλγαρικό και Σερβικό (ΝΟΦ), προκειμένου να αποσπασθεί από την Ελληνική επικράτεια η Μακεδονία και η Θράκη και να αποδοθεί στους Σέρβους και Βουλγάρους. Έγιναν επικοί αγώνες, με τον ελληνικό στρατό να διασώζει την Ελλάδα από την απειλή και να εκδιώχνει Έλληνες, Βούλγαρους και Σέρβους κομμουνιστές, στο αγαπημένο τους σιδηρό παραπέτασμα, το 1949.
 Λίγο πιο πριν, το 1942, ο Κροάτης Γιόσιπ Μπρόζ (στρατάρχης «Τίτο») ένωσε σε ομόσπονδα κρατίδια, την Κροατία, την Σλοβενία, την Σερβία, την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο και την Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, με το όνομα Γιουγκοσλαβία. Το τελευταίο κρατίδιο, αποσκοπούσε σε μελλοντική έξοδο προς το Αιγαίο! Το ευφυές και στρατηγικό μυαλό του Τίτο, αν και επεδίωκε ισόρροπη κατάσταση με την Δύση, διέβλεπε πάντοτε σε μελλοντικές εξελίξεις και διαμόρφωνε τις υποδομές για αυτές, σε έγκαιρο χρόνο. Έτσι, εγκαίρως χρηματοδότησε και κατηύθυνε την προπαγάνδα, μέσω της παιδείας και της «διανόησης» στην χώρα του, ώστε να εγκαταστήσει εθνική συνείδηση Μακεδόνων στους κατοίκους του νοτίου κρατιδίου. Έμαθαν λοιπόν, ότι αυτοί είναι οι αληθινοί Μακεδόνες, ενώ όλοι οι άλλοι (και οι Έλληνες!) υπεξαίρεσαν και νόθευσαν την γνησιότητα του Μακεδονικού Έθνους!!
 Πράγματι, με την κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας το 1992, το νοτιότερο κρατίδιο επιχειρεί την ιδιοποίηση του ονόματος «Μακεδονία», ενώ παρά το ότι ως κρατικό μόρφωμα είναι γεωστρατηγικά θνησιγενές, η παρέμβαση των ΗΠΑ στην Βαλκανική (δια της Γερμανίας και Τουρκίας) επιχειρεί μια γενική αναδιάταξη της χερσονήσου του Αίμου, σύμφωνα με τα δικά της συμφέροντα και καθιστά το κρατίδιο βιώσιμο προτεκτοράτο της! Εγκαθιστά πάνω τις τα «ειδικά αγαθά παραγωγής» των μυστικών υπηρεσιών της, δηλαδή εργοστάσια παραγωγής και επεξεργασίας ηρωίνης, ως πηγή χρηματοδότησης για την στήριξη του κρατιδίου και στηρίζει πολλές άλλες έκνομες δραστηριότητες, προσοδοφόρες για τους στόχους τους.
 Η επιμονή στο θέμα της ονομασίας «Μακεδονία» εκ μέρους του κρατιδίου, δεν θα υπήρχε, αν δεν εξυπηρετούσε τα αμερικανικά γεωστρατηγικά σχέδια, ως μοχλός πίεσης σε διπλωματικό επίπεδο και εγκλωβισμού της Ελλάδας σε ατέρμονες αγκυλώσεις και ρήξεις με συμμαχίες, εμπορικές και αμυντικές! 
 Η ενδεχόμενη εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία», είτε αυτούσιο, είτε ως μέρος σύνθετης επινόησης, θα έθετε αυτομάτως δικαίωμα σε σωρεία άλλων διεκδικήσεων, εθνικών, εμπορικών και οικονομικών,  με τελικό αποκορύφωμα την απώλεια της Ελληνικής Μακεδονίας ως έννοια αλλά και ως γεωγραφικού χώρου. Απώλεια μακεδονικού εδάφους, όχι βέβαια από την πολεμική δυνατότητα του κρατιδίου μονομερώς, αλλά από την συγχρονισμένη Τουρκική και Αλβανοσκοπιανή επιθετική ενέργεια που θα εξυπηρετούσε πολλαπλά οφέλη για κάθε συμμέτοχο της επίθεσης.
  Επειδή η πολιτική δεν δύναται να ενεργεί απηλλαγμένη από την ιστορικότητα του έθνους για το οποίο μεριμνά,  οφείλει πρωτίστως να διαφυλάττει προασπίζοντας τα ιστορικά και πολιτισμικά κεκτημένα, καθώς κάθε υποχώρηση σε αυτά, αποτελεί εκχώρηση και εσχάτη προδοσία.
  Δυστυχώς, η μοίρα της Ελλάδας όριζε πάντοτε την διαρκή προστριβή της με γείτονες λαούς, που πάντοτε διεκδικούσαν από αυτήν την σημαντικότατη γεωστρατηγική της θέση, τον πλούτο της, το κλίμα της, αλλά ακόμη και την ιστορία της…
 Αυτό το γεγονός, ατσάλωσε τους Έλληνες με πίστη στην πατρίδα και τους έκανε ανθεκτικούς και κυρίαρχους. Το ότι η Ελλάδα παρόλα αυτά παραμένει ζωντανή, αποδεικνύει του λόγου το αληθές και αποτελεί εχέγγυο για τους σημερινούς και αυριανούς Έλληνες, ώστε να συνεχίσουν να την διαφυλάττουν ζωντανή και κυρίαρχη.
 Οι πιέσεις που ασκούνται στην ηγεσία της χώρας μας για την υποχώρηση στο θέμα της ονομασίας, μεσούσης της οικονομικής και εθνικής κρίσης, είναι αφόρητες και εκβιαστικές. Όσο η οικονομική μας αδυναμία και η δυσμένεια της χώρας μας μέσα στην Ευρώπη, αποδυναμώνει το κύρος της «φωνής» μας, τόσο οι δυνατότητα αντίστασης στις πιέσεις απομειώνεται.
 Προς επίρρωση αυτών των πιέσεων και διεκδικήσεων, ο σιωνιστικός βραχίονας του George Soros  χρηματοδοτεί αφειδώς την προπαγάνδα σε όλα τα επίπεδα (επιστημονικά, ΜΜΕ, τέχνη, διπλωματία, παιδεία), προκειμένου να καθιερωθεί ως θέσφατη η «Μακεδονικότητα» των Σλάβων(!), δήθεν γηγενών απογόνων του Μ. Αλεξάνδρου!!  Η Γκαιμπελιστική λογική του «λέγε λέγε, στο τέλος κάτι θα μείνει» σε πλήρη εφαρμογή…
  Φαίνεται όμως, πως η έως τώρα σκληρή στάση της χώρας μας και η ανυποχώρητη θέση μας, συνδυαστικά με την αντίστοιχη των (αμερικανο-)Σκοπιανών, παρεμποδίζουν την πρόοδο του κρατιδίου σύμφωνα με τους νεοταξικούς σχεδιασμούς για αυτό. Με την εφαρμογή του μνημονίου όμως, οι αντιστάσεις μας φαίνεται να αίρονται καθώς οι μνημονιακές κυβερνήσεις προτίθενται να υποχωρούν σε εθνικά θέματα, εφόσον αυτό τους ζητείται από την τρόικα.  Προς την κατεύθυνση αυτή, ωθεί τα πράγματα και η στάση των αριστερών κομμάτων και ιδίως του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αντιστρατεύεται όποια εθνική συνοχή και ομοψυχία, ενώ συναινεί σε όποια διεκδίκηση εγείρουν οι εχθροί της χώρας μας υποστηρίζοντας ευθαρσώς τις θέσεις τους… (Μακεδονικό, Θρακικό, Κυπριακό, Τσάμικο).
Ελπίζουμε οι επερχόμενες εξελίξεις, να μην περιλαμβάνουν εθνικές υποχωρήσεις και απώλεια ελληνικών εδαφών.
  Μένει να δούμε την συνέχεια στο θέμα!
ΛΥΚΙΟΣ.
Υ.Γ. αφιερωμένο στην Αντιγόνη.

30 σχόλια:

  1. Λυκιε φιλε μου σε χαιρετω!

    ενα καυτο θεμα ειναι αυτο που αναρτησες, σηκωνει πολυ νερο στο κρασι.
    εχω διαβασει σ αλλο μπλογκ οτι απαγορευτηκε το τραγουδι στο στρατο
    `Μακεδονια ξακουστη` αληθευει;

    Υ.Γ σημερα φιλε μου πιστευω να καει το πελεκουδι.......

    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δανάη καλησπέρα,
      είναι δυστυχώς αλήθεια ότι ένας διοικητής μοίρας διέκοψε την απόδοση αυτού του τραγουδιού από την εκπάιδευση μιάς διμοιρίας στρατιωτών και ζήτησε την τιμωρία του λοχία επικεφαλής! Η υπόθεση έφτασε μέχρι τον υπηρεσιακό υπουργό εθνικής άμυνας Φ. Φραγκούλη ο οποίος θύμωσε για το περιστατικό και ζήτησε την απολογία του διοικητή... Το ανωτέρω τραγούδι επιτρέπεται στον Ελληνικό στρατό και παίζεται επισήμως από τις στρατιωτικές μπάντες! Ίσως να πρόκειται για υπερβάλλον ζήλο του αξιωματικού, ίσως για ανθελληνική του κομματική τοποθέτηση (αριστερές ιδεοληψίες), ίσως να οφείλεται σε παραπληρροφόρησή του, ίσως και να έχει ψυχολογικά προβλήματα, πάντως το ευτυχές είναι ότι δεν του "πέρασε"!
      Σήμερα ΘΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΠΕΛΕΚΟΥΔΙ....
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  2. Δηλώσεις Τσίπρα σε σταθμό των Σκοπίων


    Την άποψη ότι με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (όποια και αν είναι αυτή) σχετικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στις σχέσεις Σκοπίων – Αθήνας, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων «Κάναλ 5».

    «Εμείς δεν περιμένουμε αυτή η απόφαση να λύσει το πραγματικό πρόβλημα. Ακόμη και αν θεωρηθεί ότι κακώς υπήρξε άρνηση από την πλευρά της Ελλάδας και ενταχθεί η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, θα λυθεί το πρόβλημα; Δεν θα λυθεί το πρόβλημα, μεγαλύτερα προβλήματα θα δημιουργηθούν» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

    Ο κ. Τσίπρας σημείωσε στις δηλώσεις του ότι ο Συνασπισμός ήταν από τα πρώτα κόμματα στην Ελλάδα που μίλησε για την ανάγκη να μην αποτελέσει η ονομασία της γείτονος χώρας το μείζον πρόβλημα στις σχέσεις των δύο χωρών: «… περνάνε τα χρόνια, δεν υπάρχει λύση και είναι κρίμα, διότι υπάρχουν πολλοί τομείς όπου μπορεί να υπάρξει ουσιαστική συνεργασία των δύο βαλκανικών χωρών, σε πολιτικό επίπεδο, σε πολιτιστικό επίπεδο, σε οικονομικό επίπεδο, σε εμπορικές σχέσεις. Αυτό το αγκάθι δυστυχώς για πολλά χρόνια διατηρεί αυτές τις σχέσεις παγωμένες».

    Σε ερώτηση σχετικά με το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και αν πιστεύει ότι ο λαός της ΠΓΔΜ είναι «Μακεδόνες», ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Πιστεύουμε ότι είναι ένα σλαβικό φύλο, το οποίο στο πέρασμα του χρόνου εγκαταστάθηκε στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή που λέγεται Μακεδονία, συνεπώς έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση του ονόματος αυτού, στη βάση όμως μιας διαφοροποίησης που θα καθιστά διακριτούς τους Έλληνες Μακεδόνες από τους Σλάβους, οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί στη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας».

    ΠΗΓΗ: protothema.gr


    Για να μαθαίνουν οι καινούργιοι...
    Όλα προς πώληση, άτακτο ξεπούλημα και προδοσία και ως αντάλλαγμα "συνεργασία". Είμαστε στη θέση του ευεργέτη ή του ευεργετημένου, αν αυτές οι δηλώσεις-προσπάθειες γίνουν πράξη; Και ποια θέση τελικά είναι δυσχερέστερη;
    Μακάρι κάποια στιγμή ο Έλληνας να ξυπνήσει από το λήθαργο της επίπλαστης ειρήνης που σκοπίμως καλλιεργήθηκε ως πεποίθηση τα τελευταία 30 χρόνια στη χώρα. Αντισταθείτε. Σταματήστε να πράττετε ελαφρά τη καρδία.
    Αντιγόνη
    (ευχαριστώ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς Αντιγόνη μου, ο λαός "ελαφρά τη καρδία" παρολίγον να φέρει στην διακυβέρνηση της Ελλάδος, τον Τσίπρα! Ευτυχώς η εξέλιξη αυτή απετράπη στο παρά πέντε...
      Τι να σχολιάσει κανείς για τις δηλώσεις του; Έχουν ειπωθεί πολύ χειρότερες, καθώς αυτή αποτελεί την μετριοπαθέστερη! Είναι τουλάχιστον συνεπείς στις εντολές τοων χορηγών τους (Soros).
      ΛΥΚΙΟΣ.
      (Παρακαλώ!)

      Διαγραφή
  3. παλι μου εφυγε το σχολιο........................τα νευρα μου κι ακομη δεν αρχισαμε!

    αυτο θα το μαθουμε μεν σημερα οσο για τ αλλο ανηκει στο μελλον και δεν γνωριζουμε δυστυχως τι μας επιφυλασει `Μκεδονια Ελληνικη`εισαι... και θα,σαι;;;

    ΝΑ ΚΑΕΙ......

    τα παντα ειναι νεκρα εδω!

    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή επιτυχία στην Εθνική μας Ομάδα! Η νίκη είναι αναγκαία για την πατρίδα μας, ιδίως αυτού του παιχνιδιού με την Γερμανία. Ευχόμαστε όλα να πάνε κατ' ευχήν!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την καλημέρα μου σε όλους τους αναγνώστες!
    Ενα μεγάλο μπράβο στην Εθνική μας ομάδα που μπορεί να μην κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση της ομάδας της Γερμανίας όμως οι διεθνείς μας έφυγαν με το κεφάλι ψηλά, επιδεικνύοντας τρομερή αγωνιστικότητα και μαχητικότητα μέσα στο γήπεδο.
    Φίλε Λύκιε το άρθρο σου για άλλη μια φορά θα κάνει το γύρο του διαδικτύου αφυπνίζοντας την μερίδα του λαού που πίστεψε και ψήφισε κάποιους προδότες πολιτικούς (Τσίπρας – Κουβέλης) έχοντας την ψευδαίσθηση ότι θα λειτουργήσουν ως απομηχανής Θεοί για να βγάλουν τον λαό από την κρίση!
    Ενώ πήραν ευθεία ή πλάγια αντιμνημονιακή θέση ως προς την Τρόικα, έλαβαν όλως περιέργως «φιλομνημονιακή» θέση ως προς τα Σκόπια, για «Σύνθετη Ονομασία», που σημαίνει αναγνώριση των Σκοπίων με το ελληνικό όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ συν κάτι, όπως π.χ. «Βόρεια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», «Άνω ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», ή και τα σχετικά απαράδεκτα, τη στιγμή που είναι ιστορικά αποδεδειγμένο, όπως και εσύ πολύ σωστά επιχειρηματολογείς πως η Μακεδονία ήταν ανέκαθεν Ελληνική, επομένως και το όνομα αυτής αδιαπραγμάτευτο!
    Δεν θα ήθελα να επεκταθώ περαιτέρω πολιτικά διότι δεν είναι και το ύφος του ιστολογίου τέτοιο, παρ’ όλα αυτά θα κρατηθώ από μια φράση του άρθρου σου. Η διαρκής προστριβή με γείτονες λαούς , «ατσάλωσε τους Έλληνες με πίστη στην πατρίδα και τους έκανε ανθεκτικούς και κυρίαρχους. Το ότι η Ελλάδα παρόλα αυτά παραμένει ζωντανή, αποδεικνύει του λόγου το αληθές και αποτελεί εχέγγυο για τους σημερινούς και αυριανούς Έλληνες, ώστε να συνεχίσουν να την διαφυλάττουν ζωντανή και κυρίαρχη».
    Από χθές το βράδυ υπάρχει μια έντονη ανησυχία ανά τον κόσμο και ειδικότερα στην χώρα μας, μετά την κατάρριψη των 2 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών από την Συρία. Ισως χρειάζεται να σταθούμε στο γεγονός αυτό, αφού λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από αυτή την κίνηση.
    Υπάρχει μια συλλογιστική, η οποία θέλει περαιτέρω ανάλυση.
    Η κατάρριψη των δύο τουρκικών αεροσκαφών προφανώς δεν έγινε τυχαία. Την Συριακή αεράμυνα αυτήν την στιγμή την χειρίζονται Ρώσοι διότι η αεράμυνα αυτή πρωτίστως προστατεύει την Ρωσική βάση της Ταρτους στην Συρία.
    Επομένως τα τουρκικά αεροσκάφη τα έριξαν Ρώσοι;
    Αρα η κατάρριψη αυτή μάλλον πρέπει να θεωρηθεί ως απάντηση των Ρώσων στην κίνηση του ΝΑΤΟ να στείλει αρμάδα( η οποία έχει και Τουρκική Φρεγάτα) στην Μαύρη Θάλασσα ώστε να παρακολουθήσει την κάθοδο Ρωσικών πλοίων στην Συρία.
    Ποιά θα είναι η απάντηση του ΝΑΤΟ και της Τουρκία;
    Τίθενται πολλοί προβληματισμοί για το ποια θα είναι η εξέλιξη. Λύκιε θα μπορούσες ίσως εσύ να τοποθετηθείς επ΄αυτού.
    Την ζεστή μου καλημέρα
    ΧΙΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΙΛΩΝ καλημέρα!
      Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι η κατάρριψη του ενός α/φ και η παρολίγον κατάρριψη του δεύτερου Τουρκικού, μόνο τυχαία δεν ήταν! Αυτό σημαίνει πολλά:
      α) Τα αεροσκάφη ήταν μαχητικά 2ης γενεάς (παρωχημένα) τύπου RF-4 δηλαδή αναγνωριστικά-φωτογραφικά. Αυτό σημαίνει ότι η υπερπτήση τους πάνω από το Συριακό έδαφος, είχε σκοπό την παρακολούθηση και καταγραφή στρατιωτικών θέσεων, κινήσεων και εντοπισμού στρατηγικών σημείων. Την ίδια τακτική, ασκεί η Τουρκία και στις παραβιάσεις που εκτελεί στον Ελληνικό εναέριο χώρο.
      β) Οι δύο χειριστές του καταρριφθέντος α/φ δεν έχει ξεκαθαρισθεί εάν τελούν υπό σύλληψη, ή θα παραδοθούν στην Τουρκία. Αν συμβαίνει το πρώτο, ισχύει η σκόπιμη και βάσιμη κατάρριψη από Συριακής πλευράς, με την αιτιολογία της άμυνας της χώρας σε εισβολή εχθρικού α/φ στον εναέριο χώρο της, οπότε οι συλληφθέντες θα δικαστούν για κατασκοπία και παράνομη εισβολή. Αν όχι και οι χειριστές παραδοθούν στην χώρα τους, σημαίνει ότι η Συρία αναγνωρίζει υπαιτιότητα από λάθος της και επιθυμία για αποφυγή αντιποίνων.
      γ) Στην περίπτωση που συμβεί το πρώτο (πιθανότερο) δημιουργείται η προϋπόθεση για την έναρξη θερμής αντιπαράθεσης μεταξύ Συρίας και Τουρκίας με την νομική εύνοια υπέρ της αμυνόμενης Συρίας. Η προκλητή αμυντική πράξη της πυραυλικής αναχαίτισης και κατάρριψης του Τουρκικού α/φ (με ρωσικό πύραυλο S300) δίνει το νομικό πλεονέκτημα στην Συρία. Η Τουρκία όμως θα επικαλεσθεί επιθετική ενέργεια εις βάρος της (σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι η κατάρριψη έγινε εκτός των χωρικών υδάτων της Συρίας) και θα εγείρει την ΝΑΤΟική επέμβαση κατά της Συρίας.
      Αν δεν αποδειχθεί αυτή, θα προκαλέσει σύντομα επεισόδιο στα Τουρκικοσυριακά σύνορα με πρόσχημα τις ενέργειες των Κούρδων αυτονομιστών, ώστε η θερμή εμπλοκή να γενικευτεί και να αιτιολογηθεί η ΝΑΤΟική παρέμβαση.
      δ) Η έμμεση εμπλοκή της Ρωσίας στο επεισόδιο, επιτρέπει σενάρια σκοπούμενης επίδειξης ισχύος στην περιοχή, η οποία αποτελεί διελκυνστίδα μεταξύ Ρωσοκινεζικών και Ευρω-αμερικανο-ισραηλινών συμφερόντων λόγω υποθαλάσσιων πετρελαίων.
      ε) Είναι πολύ πιθανόν να ήταν μια καλά προσχεδιασμένη εξέλιξη, με την Τουρκία να θυσιάζει ένα παλιό της αεροσκάφος (α/φ), ώστε να δημιουργηθεί η αιτία γενικότερης ανάφλεξης στην περιοχή, με εμπλοκή όλων των περιφεριακών χωρών, με τελικό στόχο την επέμβαση στο Ιράν και την αρχή της αναδιάταξης των συνόρων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Κυριάρχο ρόλο εδώ θέλει να διαδραματίσει η Τουρκία (δηλαδή οι ΗΠΑ), οι Ευρωπαίοι (δευτερευόντως) και από την άλλη μεριά η Ρωσία με την Κίνα…
      Ίσως παρά ταύτα να αποσοβηθεί η κατάσταση (με την διπλωματική οδό) και να μην συμβεί τίποτε, αλλά είναι πολύ πιθανό να αρχίσει μια εμπόλεμη κατάσταση στην οποία να αναφλεγεί όλη η Μ. Ανατολή και να εμπλακούν όλοι σε έναν Γ’ Π.Π. που δεν θα αφήσει και την χώρα μας έξω από τις (δυσμενείς για μας) εξελίξεις…
      Ελπίζω στο πρώτο, αλλά πιθανολογώ το δεύτερο!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  6. Μια καλημέρα μετά από τόσο καιρό σε εσένα ΛΥΚΙΕ αλλά και στους θαμώνες-σχολιαστές .
    Τώρα όσων αφορά το άρθρο σου δεν περίμενα τίποτε λιγότερο , αλλά θα καταθέσω και εγώ την άποψή μου .

    ΛΥΚΙΕ

    Δυστυχώς ή ευτυχώς οι κυβερνήσεις που πέρασαν και εγκαταστάθηκαν όχι αυτοβούλως αλλά με την συνοχή και την επιλογή του Ελληνικού λαού ,έπραξαν ως αδηφάγα όρνεα κατά της Ιστορίας μας .

    Τι να πρωτοθυμηθεί κάποιος από τα ατοπήματα στα οποία έχουν προβεί οι εκάστοτε κυβερνώντες ;

    Και θα συμφωνήσω απόλυτα , όχι στις απόψεις σου για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα έλεγα και σε ότι κόκκινο υπάρχει εντός της βουλής, ή ότι ευαγγελίζεται περί κομουνιστικής ουτοπίας .

    Κ.Κ.Ε , ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ,ΔΗΜΑΡ και πάει λέγοντας ...
    Θα μου πεις ότι δέχομαι τις θέσεις των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν ;

    Σαφώς και ΟΧΙ ,άλλωστε αυτοί ήταν που οδήγησαν μια χώρα στο να ξεπουληθεί τόσο οικτρά από δήθεν ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ .

    Θα απορήσω και εγώ με την σειρά μου αν μπορέσει και παραμείνει ΕΛΛΗΝΙΚΗ η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ .

    Όταν μέσα στην βουλή των ΕΛΛΗΝΩΝ υπάρχουν άτομα που υποστήριξαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ότι στην ΣΜΥΡΝΗ υπήρξαν απώλειες χάρη του συνωστισμού που υπήρξε στα παράλια και κατα την επιβίβαση αυτών που θέλησαν να διαφύγουν ,

    'Οταν υπάρχουν στην βουλή άτομα που υποστήριξαν ότι ο Γέρος του Μοριά υπήρξε gay ,

    Όταν υπάρχουν μέσα στην βουλή κόμματα εξαμβλώματα που υποστηρίζουν ( βάση και των επιταγών της Ε.Ε υποτίθεται για λόγους μη φανατισμού ) ότι πρέπει να αποποιηθούμε την πραγματική μας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ και την Ελληνική θρησκεία ,τότε αυτό που μας επιφυλάσσει το μέλλον θα είναι το λιγότερο τραγελαφικό για να μην πω ΤΡΑΓΙΚΟ .

    Η παραχάραξη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ,είναι ένα έργο που έχουν καταφέρει κατά καιρούς να το φέρουν εις πέρας οι ευπατρίδες , ανιστόρητοι και χαλκευτές Έλληνες πολιτικοί .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαίρε φίλε ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ!
    Εύχομαι να είσαι καλά. Συμφωνώ με όσα αναφέρεις και χαίρομαι που ένας ακόμη Έλληνας που τιμά τον χώρο μου ως επισκέπτης, ΔΕΝ "τρώει" την "χλαπάτσα" του αριστερισμού και της προοδευτικούρας των αριστερών κομμάτων. Δυστυχώς σήμερα φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση, επειδή ο λαός μας αφέθηκε στον εναγκαλισμό της "μαρξιστικής" θολοκουλτούρας της μεταπολιτευτικής Ελλάδος, εγκαταλείποντας όλες τις παγιωμένες σταθερές που χαρακτήριζαν τον πατριωτισμό του και την εθνική του παράδοση. Τα αριστερά κομματα της Ελλάδας και ιδιαίτερα τα πλέον νεότευκτα, όπως ξεκίνησαν με το ΚΚΕ εσωτερικού και κατέληξαν στις σημερινές συνιστώσες ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜ. ΑΡ., ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κτλ., είχαν ένα και μοναδικό σκοπό: την διάβρωση του ελληνικού έθνους και την καθαίρεση των ποιοτικών του χαρακτηριστικών, ώστε να είναι αίολος και χωρίς σταθερές αναφορές (όπως ιστορική μνήμη, εθνική συνείδηση, θρησκεία, κοινωνική συνοχή, κτλ.)που θα τον καθιστούσαν αναποτελεσματικό στην αποεθνοποίησή του και αντιδραστικό στην ομογενοποίησή του σε μια πολυφυλετική και πολυπολιτισμική κοινωνία! Οι εθνομηδενιστές κατάφεραν να καταστήσουν "χαλαρή" την αντίσταση των νεοελλήνων στα εθνικά θέματα και να τους κάνουν δεκτικούς σε αλλαγές την σημασία των οποίων αρνούνται να αντιληφθούν...
    Η εθελοτυφλία των νεοραγιάδων Ελλήνων είναι δεδομένη, αφού ακόμη και τώρα πολλοί πιστεύουν για την ελληνική πραγματικότητα, ότι «φτάσαμε στον πάτο και μένει να αρχίσουμε την άνοδο», ότι «μπόρα είναι, θα περάσει», ότι «θα επανέλθουμε σύντομα στην προτέρα κατάσταση», κτλ., ενώ ακόμη απολαμβάνουμε την «ελεύθερη πτώση μας» και είναι ζητούμενο ποια επόμενη γενεά θα καταφέρει να επανέλθει στην «προτέρα κατάσταση»… Με την ίδια ελαφρότητα αντιμετωπίζει τα εθνικά θέματα, αλλά και ψηφίζει κυβερνήσεις!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα όσο αφορά την πολυπολιτισμικότητα που προσπαθούν να μας επιβάλουν μεγάλη μερίδα του πολιτικού κατεστημένου έχω κάνει "κατάθεση ψυχής" σε φιλικό ιστολόγιο .

      Αντίχιστοι και απάτριδες θέλουνε
      να μας σώσουν
      και στην πολυπολιτισμικότητα
      να μας τον ξημερώσουν .

      Να τρώμε λέει για φαγητό
      σκυλιά μες το καζάνι
      και να στεκόμαστε ορθοί
      σ'όλο το ραμαζάνι .

      Πονάνε όλοι σαν θες αυτοί
      αυτήν την πατρίδα
      και θα μας δώσουνε σαν θέμε
      διπλή τριπλή μερίδα .

      Τζαμιά για να γεμίσουμε ,
      μπούργκα για να φοράμε ,
      να δίνουμε και εμείς το κάτι τις
      και να τους αγαπάμε .

      Πατρίδα μου , Ελλάδα μου ,
      χώρα μου πονεμένη ,
      σε χέρια αλλοφρόνων δημοκρατών
      πλέον ξεπουλημένη .

      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
    2. Πολύ ωραίο ποιήμα φίλε μου ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ! Συγχαρητήρια!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  8. καλημερα Λυκιε και σε ολη την ευχαριστη παρεα.
    σας ευχομαι ολους ενα καλο Σ/Κ
    πολυ ενδιαφεροντα τα σχολια .Λυκιε οι βιβλιοθηκες μου ειναι γνωστες, εχω ζητησει και παλια το βιβλιο ηταν εξαντλημενο η μη διαθεσιμο για να δουμε τωρα. ευχαριστω για το ενδιαφερον
    σου. πηρα το θαρος να στειλω κ εγω το σχολιο μου βλεποντας οτι σ εστειλαν κ αλλοι.
    ~ειχα γραψει δεν θα ενοχλησω Σ|Κ.
    πραγματι η Εθνικη μας επαιξε αψογα, διχως εχθρα και κακοτητα,ενα ωραιο παιχνιδι συγχαρητηρια.

    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δανάη μου καλημέρα, σου έχω πει να γράφεις όποτε θέλεις. Εάν εγώ δεν μπορώ να απαντώ άμεσα, θα απαντώ μόλις μπορώ! Πάντως όπως βλέπεις, δεν αφήνω τιποτε αναπάντητο...
      Τώρα φεύγω για δουλειές.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  9. ενδιαφεροντα σχολια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, κάνε και σύ ένα ενδιαφέρον σχόλιο! Έλα στην παρέα...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  10. καλησπερα Λυκιε! κοιταξε σε παρακαλω εδω: eumolpos. blogspot.com και απαντησε με σ ευχαριστω. Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δανάη καλησπέρα,
    έριξα μιά ματιά στο blog αυτό. Αγνόησέ το! Η υπόθεση Ι. Καραγεωργίου είναι αρκετά μπερδεμένη...
    Πράγματι υπήρξε μέλος των "μαρτύρων του Ιεχωβά", από τους οποίους και αποκόπηκε πριν πολλά χρόνια. Πράγματι είναι μιά "ιδιαίτερη" προσωπικότητα. Είναι εμπαθής και ακραίος στις εκφράσεις του, όμως αυτός ήταν και ο λόγος που επελέχθη να εκπροσωπίσει την Ο.Ε.Α. Ακρίβως για τους ίδιους λόγους επιλέχθηκαν αντίστοιχα οι: Ι. Φουράκης, Α. Κεραμμυδάς, Γ. Πάλμος, Π. Τουλάτος, κτλ. προκειμένου να "εκπροσωπίσουν" την υποτιθέμενη "ομάδα Ε", κτλ.!Υπάρχει ένας εσωτερικός πόλεμος μεταξύ διαφόρων "εκπροσώπων" που με απίστευτες συκοφαντίες εκατέρωθεν, προσπαθεί ο ένας να πλήξει τον άλλο! Η συγκεκριμένη ανάρτηση που κατέδειξες, αποτελεί συκοφαντικό ψεύδος κατά του Καραγεωργίου και είναι στην ίδια "γλώσσα" και κώδικα που μιλά και ο ίδιος για τους άλλους. Οι αληθηνή πηγή των πληροφοριών που χρησιμοποιούνται, είναι από το βιβλίο "Επαναστάτες Συνειδήσεως" του David Ike και όχι από "εσωτερικές πηγές"...
    Μην δίνεις καθόλου σημασία και προσπέρασέ τα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λυκιε τωρα μπηκα και ειδα την απαντηση σου και ευχαριστω.
    το μπλογκ ειναι τρομερο στην γλωσσα, μεχρι αυτην την στιγμη αυτο διαβαζα. μα που τελος παντων αρχιζει η αληθεια και που σταματει το ψεμα στα μλπογκ, ειλικρινα ειναι κριμα.ας μην σε ζαλιζω ομως , καλο βραδυ λοιπον .
    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λυκιε εαν θελεις μπορεις να σβησης τα μπλογκ που αναφερνω.τι λες και γι αυτο;
    diogeneis. b...p.com
    gute nacht mein freund και καλη εβδομαδα
    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δανάη, εάν διαγράψω την αναφορά στο μπλόγκ που αναφέρεις, θα πρέπει να διαγραφούν και οι απαντήσεις-πληροφορίες που ακολουθούν. Αυτά όμως που θίγονται, ενδιαφέρουν κι άλλους και γι' αυτό, έτσι θα πρέπει να παραμείνουν. Δεν βρίσκω κάποιο σοβαρό λόγο για να τα διαγράψω (π.χ. να σε "εκθέτουν" ή να σε προσβάλλουν,κτλ)
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  14. Αφού καλησπερίσω όλους τους σχολιαστές ας μου επιτραπεί να σου απαντήσω ΔΑΝΑΗ .

    Τα ιστολόγια και τα blog προσφέρουν έργο .
    Πότε της αδιαμφισβήτητης ενημέρωσής και πότε της χαλκευμένης και κατά το δοκούν ενημέρωσης .

    Ακόμη και σε σοβαρά ιστολόγια η αλήθεια με το ψέμα είναι μια κλωστή .
    Που προφανώς είναι εύκολο να σπάσει είτε από επιτηδευμένη ενέργεια είτε από λάθος εκτίμηση .

    Δεν μπορείς σίγουρα από την πρώτη ματιά να αποκομίσεις υγιές άποψη για το τι ευαγγελίζεται κάθε blog αν πρώτα δεν ασχοληθείς διαβάζοντας ως απλός θαμώνας .

    Πάντως όπως και να έχει τα πιο πολλά Ελληνικά ιστολόγια προσπαθούν να μεταφέρουν "καθαρές" ειδήσεις εν συγκρίσει με τα Ελληνικά κανάλια της τηλεόρασης ( δίχως αυτό να πει ότι διεκδικούν και το αλάθητο του Πάπα ) .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλησπερα Αρμαγεδων ! σ ευχαριστω για τον κοπο που εκανες να μ απαντησεις γιατι σιγουρα θα εχω βαλει σε δοκιμασια την υπομονη του φιλου μας Λυκιου, απλα διαβαζω και δεν εχω κανενα να τα μοιραστω η να σχολιασουμε, εκτιμω τον Λυκιο και μ εδωσε φυσικα και το θαρος για παραταιρω ερωτησεις χμμ εκτος θεματος
    σ ευχαριστω και παλι και χαιρετω. καλη εβδομαδα
    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και σε εσένα ΔΑΝΑΗ .
      Απ'όσο γνωρίζω τον ΛΥΚΙΟ δύσκολα να βάλεις σε δοκιμασία την υπομονή του .
      Είναι "παλιός" σαν θαμώνας και σχολιαστής σε blog και έχει επιδείξει υπομονή "χαρισματική" θα έλεγα .

      Ως αρθρογράφος και αυτός έχει αποκομίσει "Δημοκρατικά σχόλια " από επιτήδειους και υποτιθέμενους σχολιαστές .
      Αυτό δυστυχώς είναι και το προτέρημα αλλά και το ελάττωμα των blog.
      Η χαρά όλη δική μου , που μπόρεσα να σου απαντήσω στο ερώτημα που απηύθυνες στον ΛΥΚΙΟ , δίχως να επιθυμούσα να μπω "σφήνα " και να πατρονάρω τον φιλόξενο διαχειριστή μας .

      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ,
      γνωρίζεις πόσο σε εκτιμώ, αφού είσαι και από τους παλαιούς σχολιαστές του μπλόγκ! Πράγματι, χαίρομαι που επανήλθες ενεργά. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα, καθώς και ο διάλογος μεταξύ των σχολιαστών-φίλων του μπλόγκ, δεν αποτελεί δικό μου μονοπώλειο! Ο καθένας μπορεί να απαντά σε άλλους και έτσι να ξεκινάει διάλογος με πολλούς σχολιαστές. Νομίζω έτσι γίνεται πιό εποικοδομητικό... και αυτό είναι και το επιδιωκόμενο του μπλόγκ!
      Ελεύθερα λοιπόν και φίλε μου, να μπαίνεις "σφήνα" όπου θέλεις...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  16. Δανάη καλησπέρα,
    ευχαριστώ τον ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ για την ωραία απάντηση που ανέλαβε να σου δώσει, μιάς και με καλύπτει πλήρως!
    Στο διαδύκτιο υπάρχει ότι και στην ζωή. Και αλήθειες και ψεύδη και απάτες και παραπλανήσεις και νωθείες και και και....
    Όπως στην ζωή πρέπει να μάθεις να "επιβιώνεις" ξεχωρίζοντας την ήρα από το στάρι, έτσι και στο διαδύκτιο πρέπει να μπορείς να ξεχωρίζεις τις πληροφορίες. Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες συνειδήσεις! Δεν μπάινουν όλα σε κανόνες ώστε να γενικεύσουμε. Κάθε περίπτωση, είναι και ξεχωριστή. Όταν μπαίνεις σε ένα μπλόγκ, πριν ασπαστείς τις απόψεις που προβάλονται, μελέτησε το καλά. Αν σου εμπνεύσει εμπιστοσύνη, προχώρα. Βάλε στο "παιχνίδι" και το ένστικτό σου, την διαίσθηση...
    Από μας εδώ, θα έχεις όση βοήθεια χρειασθείς. Ο ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ είναι εξίσου έμπειρος στον χώρο και οι απόψεις του, αξιόλογες. Πρόχώρα...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καλημερα ΛΥΚΙΕ! ευχαριστω και σενα χαιρομαι για την απαντηση σου νασται καλα, θελω φυσικα και την γνωμη σας και σας εμπιστευομαι για οτιδηποτε σας ρωταω.[ιδιαιτερα εσενα]
    το μπλογκ ΔΙΟ-ΓΕΝΕΣΙΣ ειναι Λιακοπουλου στυλ; αυτον μου θυμιζει λιγο, σορι, δεν διαβασα και πολλα, σε παρακαλω να με πεις την γνωμη σου κατα τ αλλα υγεια και καλη βδομαδα.
    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φιλοι μου να διορθωσω κατι! μπορει να μην εκφραστικα σωστα και το καταλαβετε λαθος.
    ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ περιμενω και χαιρομαι για τις απαντησεις σας. κανεις να μην θεωρει τον εαυτο του `σφηνα` ειναι για μενα καλοδεχουμενος και το θεωρω εκτιμιση για μενα σας ευχαριστω και τομ ΛΥΚΙΟ πανω απ ολα για την φιλοξενια του. πιστευω να ελυσα τυχον παραξηγηση.
    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δαναη να είσαι σίγουρη μόνο για ένα πράγμα , ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία απολύτως παρεξήγηση , μεταξύ εμού και του ΛΥΚΙΟΥ .

    Είναι διαχρονική η αξία κάποιων αρθρογράφων και σχολιαστών σαν τον ΛΥΚΙΟ , που δεν μπορεί να τους διαβάλλει και να τους εκπορνεύσει κάποιος , ισχυριζόμενος ότι είναι νηφάλιος και αντικειμενικός σχολιαστής αρθρογράφος .

    Άλλωστε και το επίπεδο το δικό μου δεν είναι της αυτής αντίληψης .

    Αρθρογραφώ , σχολιάζω , σοφίζομαι .

    Για να γίνω πιο σοφός θα πρέπει να επιδιώξω να σχολιαστώ ( όχι να κριθώ μα ούτε και να λοιδορηθώ ) αλλά και να κάνω κάταθεση των όσων πιστεύω με τρόπο κατανοητό σε ευρύ κοινό .

    Αφού περίμενες απάντηση έλαβα την ώρα να σου απαντήσω .

    Φίλε ΛΥΚΙΕ ,η Δανάη μου θυμίζει πιο πολύ της μεγάλης μου κόρης που την αποκαλώ τσαούσα .

    Ετοιμόλογη και ετοιμοπόλεμη και στιγμές στιγμές χρησιμοποιώντας τσαγανό στην ομιλία .


    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι ΑΡΜΑΓΕΔΟΝΑ, η Δανάη φαίνεται να έχει "τσαγανό", ευθύτητα και αμεσότητα. Είναι αυθόρμητη και απλή. Είναι μια ωραία παρουσία στο χώρο μας που μας γεμίζει με χαμόγελο λόγω της "παιδικής" της απλότητας! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και φαίνεται πως με παρακολουθείς πολύ καιρό πριν φτιάξω το μπλόγκ αυτό. Αυτό μου δίνει μεγάλη χαρά, γιατί "οι νέοι φίλοι είναι σαν τ' ασήμι, μα χρυσάφι είναι οι παλιοί"...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.