Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ...


ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!

Δυστυχώς ο ελληνικός λαός, επέλεξε "συνειδητά" την αυτοκτονία του. Επέλεξε την συνέχεια του μνημονίου παρά το ότι δεν το ήθελε...
Η επιβολή ακόμη πιο δυσμενών συνθηκών στην ζωή των Ελλήνων, θα επιδεινώσει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό την ποιότητα ζωής τους και το χειρότερο όλων είναι ότι θα χάσουν και τα ελάχιστα εχέγγυα για επάνοδο στην προτέρα κατάσταση! Θα χαθεί η εθνική μας κυριαρχία, ακόμη και σε ουσιώδη θέματα. Αυτό θα επιφέρει συγκρούσεις και αιματηρές ταραχές. Καλό κουράγιο σε όλους μας...  
ΛΥΚΙΟΣ.

25 σχόλια:

  1. ΓΕΝΟΙΤΟ

    ακουσε ενα ωραιο τραγουδακι Λυκιε!

    Εντιμε ανθρωπε Κυρ-Παντελη
    Τσαβελας

    καλη εβδομαδα φιλε μου

    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι ελεες:~Ποτε, α, ποτε βγανω
    το κεφαλιαπο τσ, ερμιες;~
    Και αποκρινοντο απο πανω
    κλαψες, αλυσες, φωνες.

    τοτε εσηκωνες το βλεμμα
    μες στα κλαματα θολο
    και εις το ρουχο σου εσταζ, αιμα,
    πληθος αιμα ελληνικο.

    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μοναχη το δρομο επηρες,
    εξαναλθες μοναχη
    δεν ειν, ευκολες οι θυρες,
    εαν η χρεια τες κουρταλει.


    Αλλος σου εκλαψε εις τα στηθια
    αλλ, ανασαση καμια,
    Αλλος σου εταξε βοηθεια
    και σε γελασε φριχτα.

    Mein freund τι προφητειες ειναι παλι αυτες

    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκπληκτικά λόγια (στοίχοι) του μεγάλου Σολωμού!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πρεπει να διευκρινισω Λυκιε οτι δεν υποστηριζω ουτε Χ.Α
    προς θεου τι δουλεια εχει ενα ναζιστικο κομμα στην Ελλαδα

    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δανάη μου, το τι κόμμα "υποστηρίζει" ο καθένας ή όχι, είναι προσωπική του υπόθεση. Όπως έχεις αντιληφθεί, εδώ δεν εκφράζουμε συμπάθειες σε κανένα συγκεκριμένο κόμμα. Αντίθετα προσπαθούμε να καταδείξουμε όλες τις πλευρές, μα κυρίως τις κρυφές που υπάρχουν σε αυτά. Αυτά δηλαδή που κάποιοι θέλουν να μας κρύβουν. Σχετικά με την Χρυσή Αυγή που αναφέρεις, έχω αναρτήσει αρκετά άρθρα που αναλύουν το φαινόμενο και πως αυτή προέκυψε στο πολιτικό προσκήνιο. Το ίδιο έχω κάνει για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα λίγο πολύ κόμματα. Θέση εγώ, δεν πέρνω. Δεν είναι σκοπός μου να κατευθύνω κανέναν. Το αντίθετο μάλιστα! Υποστηρίζω την ελευθερία της επιλογής του καθενός, αρκεί αυτή (όταν πρόκειται για το μέλλον της Ελλάδας) να γίνεται όχι με ιδιοτελή κριτήρια, αλλά με αυτά που θα μας ωφελήσουν συλλογικά σαν έθνος, σαν Ελλάδα...
    Από κει και πέρα, ο καθένας ας ψηφίζει κατα συνείδηση.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λυκιε σοφα λογια.

    βαλσαμο στην ψυχη μου, σ,ευχαριστω και με βρισκουν συμφωνη!

    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιπροσθέτως, σκοπός του μπλόγκ δεν είναι η κομματική πόλωση αλλά αντίθετα, η κατάδειξη της προδοσίας του έθνους που επιτελούν αν όχι όλα, τα περισσότερα από αυτά! Η δική μου "λογική" είναι: μακρυά από κομματικές εμπάθειες, πόλωση και φανατισμό! Ακόμη και ένα "καλό" κόμμα, διαφθείρεται από τέτοιους οπαδούς! Καθαρή κρίση και ψήφος σύμφωνα με τις κρατούσες συνθήκες και περιστάσεις και όχι σύμφωνα με παραδοσιακές συνήθειες, ή αριστεροδεξιές ιδεολογίες κτλ.
    Ελπίζω να έδωσα το στίγμα μου.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι!
    μακαρι να ηταν ολοι ετσι, θα ειχαμε την Πατριδα

    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προσοχή,
    υπάρχει ένα πολύ σπουδαίο σχόλιο της Αντιγόνης, στο "Ο εθνομηδενισμός καραδοκεί να εισέλθει θριαμβευτής...". Προτρέπω να το διαβάσετε!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομολογώ ότι το σχόλιο της Αντιγόνης είναι διαφωτιστικότατο και με πολύ μεστό λόγο. Εχεις άξιους σχολιαστές και ανήσυχα μυαλά στον ιστοχώρο σου. Και αυτό οφείλεται σ' εσένα. Μπράβο σου, συνέχισε με αυτή την δυναμική και η θετική ενέργεια θα διαρρέει όλο και περισσότερο!
      ΧΙΛΩΝ

      Διαγραφή
  11. Φίλε Λύκιε καλησπέρα!
    Η εικόνα που έχεις αναρτήσει νομίζω ότι αντιπροσωπεύει αρκετή μερίδα ανθρώπων.
    Τα χρώματα της γαλανόλευκης σημαίας και ο δυναμισμός του νέου που γονατίζει συμβολίζουν τα χαρακτηριστικά του λαού μας που πάντα στο τέλος καταφέρνει να ξεπερνά τα εμπόδια και τις δυσκολίες.
    Νομίζω ότι ήρθε η ώρα και οι νεότερες γενιές να δοκιμασθούν πραγαμτικά στις αντίξοες συνθήκες που έρχονται!
    ΧΙΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ΧΙΛΩΝ, σε χαιρετώ!
      Μακρά η απουσία σου... ελπίζω να είσαι καλά.
      Η εικόνα αυτή πράγματι απεικονίζει την δυναμική που κρύβει η ιδιοσυγκρασία του Έλληνα και είναι αυτή που πρέπει να μας δίνει ελπίδα, αλλά να δίνει και φόβο στους εχθρούς μας! Ο γεροδεμένος νέος, δείχνει την μακραίωνη δουλειά που υπάρχει επάνω του στην "εκγύμναση" της ψυχής του, την πατρώα σημαία η οποία επικρατεί κυρίαρχα σε όλη την εικόνα, δείχνοντας την κατεύθυνση και την ταυτότητα της δύναμης και τέλος η στάση, που αν και εν πρώτοις δείχνει υπόκυψη, εν τέλει καταφαίνεται ξεκάθαρα (λόγω της γροθιάς και της μυικής σύσπασης όλου του σώματος) η προετοιμασία για την επόμενη κίνηση: την εκρηκτική ανάκυψη, την εκτόξευση με την τεράστια δύναμη όλου του σώματος, προς τον στόχο του! Είναι αυτό ακριβώς που πρέπει να φοβούνται οι εχθροί μας. Την επική αναγέννηση, έκρηξη, του Έλληνα, όταν αυτός προηγουμένως έχει καταθλιβεί αφύσικα και ύπουλα... Θα ήθελα μάλιστα, ο χιτώνας ή το ύφασμα με το οποίο είναι τυλιγμένος ο άνδρας, να ήταν η σημαία μας ή ένας κόκκινος χιτώνας, σύμβολο εξουσίας, αίματος και τιμής!
      Η Αντιγόνη έχει εκπληκτικό μυαλό και λόγο, τιμά τον χώρο μας και πιστεύω ότι της αξίζει η ανέλιξη στο βήμα των αρθογράφων (αν και η ίδια το επιθυμεί), καθώς έχω εντυπωσιασθεί από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις της, αλλά και τις αναλύσεις της. Όμως εκτός της Αντιγόνης, όλοι οι σχολιαστές που παραμένουν και σχολιάζουν τακτικά στον χώρο, είναι ευφυέστατοι, έχουν καλό λόγο και αναπτύσσουν τις σκέψεις και τα σχόλιά τους άριστα. Αυτό βεβαίως τιμά τον χώρο μας και είναι αλήθεια ότι αυτός ήταν και ο στόχος του εξ αρχής. Με την ευκαιρία, αποτίω τις ευχαριστίες μου σε όλους τους επισκέπτες, αλλά ακόμη εντονότερα σε αυτούς που τολμούν να συμμετέχουν ενεργά, με σχόλια και διαλόγους.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  12. Λύκιε, καλημέρα!
    Ευχαριστώ θερμά και εσένα προσωπικά και τον Χίλωνα για το εγκώμιο. Ευχαριστώ ακόμα και για την πρόσκληση/πρόκληση. Προς το παρόν κρίνω αποτελεσματικότερο το ρόλο του σχολιαστή στον διαδικτυακό χώρο σου. Ο ρόλος του αρθρογράφου εδώ δικαιωματικά σου ανήκει. Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, και εφόσον ισχύει ακόμα η πρότασή σου, θα το επιχειρήσω (δειλά...).
    Αναφορικά με την εξαιρετική και πληθωριστικά συμβολική εικόνα, θα ήθελα να προσθέσω κάτι. Η στάση του νέου φανερώνει μια στάση αναμονής σε καμία περίπτωση ανεξήγητης. Ο Έλληνας έχει προικιστεί με τη λογική που τον οδηγεί στη μεσότητα. Ξέρει να περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να δράσει και η δράση του να είναι αποτελεσματικότερη και να πλήξει καίρια όσους σε κάθε ιστορική περίοδο τον υποτίμησαν και επιχείρησαν την εκμηδένιση του έθνους. Ασφαλώς αυτή η στάση δείχνει την αρετή που πρώτο το ελληνικό πνεύμα θεμελίωσε και δίδαξε στα "πολιτισμένα" σύγχρονα έθνη. Έτσι, όσο περισσότερο ο Έλληνας διατηρεί τη στάση της εικόνας τόσο πρέπει να φοβούνται, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η δύναμη που θα ανακτήσει και τόσο πιο καταλυτική θα είναι η αντίδραση και η δράση του.
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιγόνη καλησπέρα,
      η πρότασή μου ισχύει πάντοτε και όποτε θελήσεις και το αποφασίσεις, το κανονίζουμε για την ανάρτηση δικού σου άρθρου.
      Μην "δειλιάσεις", γιατί δεν είναι στην φύση σου... Εσύ είσαι γενναία Ελληνίδα!
      Υιοθετώ απόλυτα τις προσθήκες σου για την εικόνα της ανάρτησης!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  13. Υπήρχε εδώ και καιρό ένα άκουσμα σε ιστότοπους και θα ήθελα να το αναφέρω εδώ .

    Σήκω ρε Έλληνα
    http://www.youtube.com/watch?v=y5-X50dweDs

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το άκουσα το τραγούδι και βρίσκω ωραία τα λόγια!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΊΛΕ χαίρομαι που θα τα λέμε μετά από τόσο καιρό ....

      Με ειλικρινή εκτίμηση

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
    2. Είναι χαρά μου που σε ξαναβλέπω εδώ! Είσαι ένας παλιός σχολιαστής και εδώ έχεις την τιμητική σου!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Πλέον μόνο σαν σχολιαστής φίλε και όχι πια σαν αρθρογράφος .
      Κόπηκαν κάποια χόμπι, λόγο ανωτέρας βίας ....

      Σε ευχαριστώ που με υποδέχεσαι για ακόμη μια φορά στον χώρο σου .

      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
    4. Κατανοώ και σου εύχομαι το καλύτερο! Ως αρθρογράφο δεν είχα την τιμή να σε γνωρίσω. Θα ήθελες να μου υποδείξεις κάποιο άρθρο σου;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    5. Θα το ήθελα πάρα πολύ να σου δείξω άρθρα μου, ( όντας αρθρογραφώντας και εσύ ο ίδιος ,γνωρίζεις ότι τα άρθρα είναι "κατάθεση ψυχής" που απαιτεί μεράκι και αγάπη αλλά και ανησυχίες ) που κατά καιρούς ακόμη και τώρα αναδημοσιεύονται .... αλλά ... υπάρχει ένα ..ΑΛΛΑ.. που δεν είναι της στιγμής φίλε .

      Ίσως με τον καιρό, γιατί αληθοφανές είναι ότι έχω γνωρίσει πολλά άτομα διαχρονικά εντός των ιστότοπων ( όπως και εσύ ) τα πιο πολλά φιλικά ... μα δεν αποφεύχθηκαν και κάποιες παρεξηγήσεις και φυσικά δεν το επιθυμούσα αυτό, πάρα μόνο την ανταλλαγή απόψεων, μέσα σε όρια καθωσπρεπισμού και όχι απαξίωσης του συνομιλητή μου .
      .


      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
    6. Τα άρθρα μου ( υπόψιν ) φέρουν το όνομά μου το πραγματικό, που για ευνόητους λόγους αποφεύγω όπως και εσύ να δίνω σαν σχολιάζω .

      Με τον ειλικρινή μου σεβασμό

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
  15. καλημερα ΛΥΚΙΕ και σε ολους τους σχολιαστες.
    βρισκω το τραγουδακι σοφο, ετσι ειναι και κανουμε τον πονο μας τραγουδι, ποιημα, παραμυθι και μυθο. τι αλλαζει ομως; ο δρομος χαραχτηκε και το ποταμι δεν γυριζει πισω. οτι εχει γραφτει αυτο θα γινει. Σας ευχομαι μια καλη σας μερα.
    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.