Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Δραματικές εξελίξεις στο Άγιον Όρος: Ανακηρύσσεται ανεξάρτητο & καλεί ... Ρωσία!

από τον  ANASTASIOS


   Πολύ άσχημα εξελίσσεται για την Ελλάδα ένα άλλο μέτωπο, στο οποίο μέσα στην τρικυμία των ημερών δεν έχει δοθεί η πρέπουσα προσοχή: Για πρώτη φορά από την απελευθέρωση της Μακεδόνιας τίθεται θέμα απόσχισης του Αγίου Όρους από τον εθνικό κορμό. Και λέμε από τον εθνικό κορμό γιατί ως γνωστόν το Άγιο Όρος δεν υπάγεται τυπικά στην ελληνική διοίκηση, αλλά είναι αυτοδιοικούμενο.


   Αύριο έχουμε συνεδρίαση της Διπλής Σύναξης του Αγίου Όρους, για να συζητήσει το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων των Ιερών Μονών, τα οποία βρίσκονται εκτός της χερσονήσου, το θέμα το οποίο έχει δημιουργήσεη την μετωπική σύγκρουση με την ελληνική Πολιτεία με ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την ... Ρωσία να επέμβει δυναμικά!


   Κατά την πρώτη και έντονα φορτισμένη συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου, η Διπλή Σύναξη της Ιεράς Κοινότητος, στην οποία συμμετέχουν οι εκπρόσωποι αλλά και οι ηγούμενοι των είκοσι μονών, είχε αποφασιστεί να δοθεί στην ελληνική Πολιτεία διορία μέχρι τις 15 Μαϊου για να δουν εάν θα υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά τους, να μην υπάρχουν τόσο μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις.
   Πληροφορίες εκκλησιαστικών κύκλων, αναφέρουν ότι το ανώτατο διοικητικό όργανο της μοναστικής κοινότητας αυτή φορά θα κάνει την απειλή πράξη και θα ανακηρύξει, περίπου, την ανεξαρτησία του Αγίου Όρους!
   Μάλιστα επειδή αναγνωρίζουν ότι κινδυνεύουν να μην παίρνουν ούτε δεν θα παίρνουν ούτε καν φορολογική ενημερότητα, ενώ κινδυνεύουν να υποστούν όλα όσα προβλέπονται για όσους δεν πληρώνουν φορολογικές οφειλές δηλαδή οι ηγούμενοι θα συλλαμβάνονται ως  φοροφυγάδες και θα κατάσχεται η περιουσία τους!
   Θεωρούν ότι πίσω από αυτή την κίνηση βρίσκονται συγκεκριμένα συμφέροντα που επιδιώκουν την … τουριστική αξιοποίηση του Αγίου Όρους.
   Η Διπλή Ιερά Σύναξη στο τελεσίγραφο που θα δώσει αύριο ζητούν «Να σταματήσει αυτό το έγκλημα των αιώνων, που θα σημάνει το τέλος της Ορθοδοξίας, που έχει πνεύμονά της και ανάσα της  Άγιο Άθωνα, που σεβάστηκαν Αυτοκράτορες αλλά και Κατακτητές»!
   Σε διαφορετική περίπτωση, απειλούν ότι «Το Άγιον Όρος θα διακόψει κάθε σχέση με την "κατεχόμενη"» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «ελλαδική Πολιτεία, θα κηρυχθεί σε διωγμό και θα ζητήσει την βοήθεια της Ρωσίας και του νέου ηγέτη της Β.Πούτιν, στον οποίο πρόσφατα αρνήθηκε ευσχήμως να επισκεφθεί το Άγιο Όρος την Μεγάλη Εβδομάδα»!
  Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πολλά και κρίσιμα. Κάποιοι θέλουν κι άλλους μπελάδες στο κεφάλι αυτής της χώρας και αν νομίζουν ότι είναι ώρα να ανοίξουμε «ιερό πόλεμο» με τους Αγιορείτες, κακή υπηρεσία προσφέρουν στη χώρα. Και η προειδοποίηση ότι «Θα ζητηθεί η βοήθεια της Ρωσίας» θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος να προσπεραστεί χωρίς να θεωρηθεί ότι είναι σοβαρή.
  Η ιδέα Δημιουργίας Ορθόδοξου Βατικανού από την μία και η έτερη ιδέα δημιουργίας ενός ορθόδοξου τόξου (Ρωσία, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Σερβία, Μολδαβία, Ουκρανία, Γεωργία) με πολιτικούς συνδετικούς κρίκους, με το Άγιον Όρος στο επίκεντρο αυτού του σχεδίου, είναι ζωντανή.
  Και η Ορθοδοξία αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα κύρια πολιτικά όπλα του Β.Πούτιν την επόμενη δεκαετία.
  Εκτός και αν αυτοί που επιμένουν στην πρακτική της φορολόγησης των Αγιορειτών, έχουν άλλα
πράγματα στο νου τους…Πηγή: http://www.apocalypsejohn.com

2 σχόλια:

 1. Καλημέρα ΛΥΚΙΕ
  δεν θα το πιστέψεις ίσως αλλά εχτές το απόγευμα διάβαζα διάφορα άρθρα του συγκεκριμένου ιστότοπου για το Άγιο Όρος και όχι μόνο...
  ΤΟ ΤΙ λοιπόν γίνεται και το τί συμφέροντα εξυπηρετούνται, τώρα ίσως φανεί καθαρά...
  Και δεν μιλώ φυσικά για όλους εκείνους τους απλούς και καλοκάγαθους ανθρώπους που σε ΟΛΟΝ τον κόσμο και σε ΚΑΘΕ θρησκεία παλεύουν για το καλό προσευχόμενοι για ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ και την αγαθότητα και τα όσα οι Έλληνες φιλόσοφοι θεωρούσαν κάποτε σαν ΦΥΣΙΚΑ κι επόμενα ΔΙΧΩΣ τον φόβο ενός Θεού τιμωρού με τεφτέρι στο χέρι για να καταγράφει τις πράξεις των καλών και κακών παιδιών...(είπαμε ΜΟΝΟ ο Συμπαντικός Νόμος, η Θεία Νομοτέλεια υπάρχει).
  Ανά τους αιώνες πιά βλέπουμε πως το ιερατείο λύνει και δένει και σε συνεργασία με τους άρχοντες/αυτοκράτορες/βασιλείες κλπ....κάνουν ΠΑΝΤΑ με μια οικουμενική σύνοδο (για να σφραγίσουμε και τα "Θεόπνευστα") ΟΤΙ τους συμφέρει αφαιρώντας πχ κεφάλαια από βιβλία, ανεβάζοντας και κατεβάζοντας θεωρίες, κατασκευάζοντας ΝΕΟΥΣ βίους Αγίων γιατί λέει....δεν ήταν καλά γραμμένοι τότε οπότε οι Χριστιανοί θα δεχτούν καλύτερα έναν Άγιο με πιο...στρωμένη ζωή κλπ κλπ που κι εσείς μπορείτε πια απο πάρα πάρα πολλές πηγές ανατρέχοντας να δείτε και απλά να ενημερωθείτε. Η κρίση δική μας στο τέλος πάντα. Ίσως πουθενά δεν θα βρούμε ολόκληρη ακόμη την αλήθεια. Απλά, με τον καιρό φαντάζομαι και με λίγη εξάσκηση, θα μπορούμε να διακρίνουμε κομμάτια της συμπληρώνοντας κάποτε το πάζλ χωρίς πια να δεχόμαστε να τρώμε άλλο κουτόχορτο.
  Αμήν
  ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλημέρα ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ!
  Όπως πολλές φορές έχει αναφερθεί στον ιστότοπο αυτό, όλες οι θρησκείες (συνεπώς και η Ελληνορθόδοξη Χριστιανική), είναι συστήματα κοσμικής εξουσίας με τον μανδύα της Θεϊκής αυθεντίας και της Θεϊκής (άρα υπέρτερης) εξουσίας-αντιπροσωπίας. Επινοήθηκαν ώστε να εξασφαλίζουν διαχρονικώς, την απόλυτη επιβολή της εξουσίας στους λαούς, σε μία κάστα επιλέκτων ανθρώπων (ιερατείο) οι οποίοι πάνω από τα πολιτικά και τοπικά-εθνικά συστήματα εξουσίας (βασιλεία, τυραννία, δημοκρατία, κτλ) και με το φόβητρο της θεϊκής δύναμης και της τιμωρίας, θα πειθανάγκαζαν τις μάζες στην απόλυτη υποταγή. Γι’ αυτό διδάσκουν την υποτέλεια, την δουλοπρέπεια, τον φόβο, την εκδίκηση και την μισαλλοδοξία στα «ποίμνιά» τους… Βλέπουν πάντα τους λαούς ως πρόβατα και… τους εαυτούς τους ως ποιμένες! Η συγκέντρωση της εξουσίας στα χέρια τους (θρησκευτικής και κοσμικής παλαιότερα) έφερε πολλά δεινά στην ανθρωπότητα και πολύ αίμα! Πίσω από τις δυο μεγαλύτερες θρησκείες στον κόσμο, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ, βρίσκεται ο Ιουδαϊσμός. Αυτός είναι ο εμπνευστής και ο εφαρμοστής της πρακτικής αυτής. Η θρησκείες αυτές πάντα ήθελαν τον φανατισμό και τον σκοταδισμό για τις μάζες τους, ενώ τροφοδοτούσαν την δεισιδαιμονία και την υπερβολή! Την αληθινή γνώση, την διαφύλατταν για τους ολίγους και την διακινούσαν μέσα από τα περίφημα κλειστά μυητικά τάγματα και τις εσωτερικές διδασκαλίες. Η ιστορία βρίθει από παραδείγματα του υψηλόβαθμου ιερατείου, το οποίο προκειμένου να μην απολέσει τα προνόμια και την εξουσία του, πολλές φορές πρόδωσε τον «λαό» του, συντασσόμενος με τα συμφέροντα του εχθρού του!!
  ΛΥΚΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.


.