Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ…

Γράφει ο ΛΥΚΙΟΣ.
 



   Η ομολογουμένως ανθελληνική στάση των κατεστημένων κυβερνήσεων, κομμάτων, ΜΜΕ και «διανοουμένων» της παραπαίουσας νεοελληνικής πραγματικότητας, έφεραν στο προσκήνιο το εθνικιστικό κόμμα της «Χρυσής Αυγής». Η νεοκουλτούρα των αριστεριστών, των νεοταξιτών και των δήθεν προοδευτικών, ενεργοποίησε τους μηχανισμούς ανάδρασης και αυτοσυντήρησης του Ελληνισμού. Αυτό, τους προκάλεσε τρόμο και πανικό. Πίστευαν ότι ο αγώνας τους για τον αφελληνισμό του Γένους θα έδραττε καρπούς και, επιτέλους το εθνικό κράτος των Ελλήνων, θα γκρεμιζόταν αμαχητί! Το κόμμα των Χρυσαυγιτών  αναδείχθηκε από το 7% των ψηφοφόρων, πράγμα πρωτόγνωρο για την νεοελληνική πραγματικότητα των αριστεριζόντων Ελλήνων…και μάλιστα χωρίς την υποστήριξη και προβολή των ΜΜΕ.
   Ποιο είναι όμως το κόμμα της Χρυσής Αυγής;  Το Εθνικό Λαϊκό Κίνημα - Χρυσή Αυγή ιδρύθηκε το 1985 από τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο, πρώην αρχηγό της ΕΠΕΝ. Ξεκινά επισήμως την δημόσια δράση της το 1993, συμμετέχοντας σε συλλαλητήρια υπέρ της Μακεδονίας. Σύμβολό της έχει τον αρχαιοελληνικό μαίανδρο, ο οποίος συμβολίζει την ισορροπία (αλληλοσυμπλήρωση) μέσα από την συνύπαρξη των αντιθέτων. Ο χαιρετισμός της είναι η ανάταση της δεξιάς χειρός μπροστά, όμοιος με αυτόν του Μακεδονικού στρατού του Μ. Αλεξάνδρου, των Ρωμαίων και τελευταίως του Γ’ Ράιχ και των Ιταλών φασιστών.

  Τι σχέση έχει με το «Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής» (Hermetic Order of Golden Dawn); Αν και το Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής, έχει πάψει να υπάρχει από τις αρχές του 1900 και οι διασπασμένες ομάδες του έπαψαν και αυτές να λειτουργούν περίπου το 1950 (Fellowship of the Rosy Cross, Holly Order of Golden Dawn, Alpha-Omega), κάποιοι νοσταλγοί φαίνεται πως θέλησαν να την αναβιώσουν, αλλά μόνο ως προς το όνομα, ίσως!  Το Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής, ήταν ένα ροδοσταυρικού-τεκτονικού τύπου αποκρυφιστικό-σατανιστικό μυητικό τάγμα, από το οποίο εκπορεύτηκε και η «Εταιρεία της Θούλης» (Thule-Gesellschaft). Σε αυτήν μυήθηκε και ο Χίτλερ! Να έχει άραγε σχέση η ιστορία αυτή, με το κόμμα της Χρυσής Αυγής; Να είναι συνέχειά της ως προς το αποκρυφιστικό της περιεχόμενο, ή απλά ως προς το ιδεολογικό της παράγωγο του τευτονοεθικισμού;  Υπάρχουν κάποια ενδεικτικά στοιχεία για το πρώτο:
-Ποίημα του Μιχαλολιάκου που αναφέρεται σε επίκληση αιματηρής ανθρωποθυσίας σε δαιμονική δύναμη (Παν):
O ΜΕΓΑΣ ΠΑΝ
Σιγή στο δάσος, παγερή οσμή εγκλήματος
Σύλληψη της στιγμής και ανθρωποθυσία
Τραγόμορφος επρόβαλε του μύθου νοσταλγός,
Σατανικά υπέροχος, ο Μέγας Παν.
Ώρα του δειλινού, το σκότος ανατέλλει
Και οι εξόριστοι της μέρας, οι Εωσφόροι
οι ποιητές ξυπνούνε,
Ηδονικά με βλέμμα κόκκινο, θολό τυραγνισμένο
Μια κίτρινη σελήνη που προβάλλει αντικρύζουν
Και τα στοιχειά της νύχτας ξαναζούνε
Οι μονομάχοι, οι κρεμασμένοι και οι συνωμότες.
Και αυτός στην μέση του ναού,
Στο κέντρο της τεράστιας αιμάτινης κηλίδας,
Στο βάθρο του βωμού,
Τραγόμορφος, σατανικά υπέροχος
Την ώρα δοξάζει της θυσίας
Των ευγενών ενστίκτων και της βίας
Αυτός ο αιώνιος κυβερνήτης, ο Μέγας Πάν

-Ο βουλευτής της Χ.Α. Γιώργος Γερμενής, μπασίστας του γκρουπ Naer Mataron, με τραγούδια death metal (satan), εμφανίζεται δημόσια σε συναυλία φορώντας μεταγιόν με την αντεστραμένη πεντάλφα του Baphomet, καθώς επίσης το ίδιο σύμβολο βρίσκεται πίσω του σε μεγάλη διάσταση!

 
Είναι όμως αυτά αρκετά στοιχεία για να συμπεράνουμε την σχέση τους με την μυητικό αποκρυφισμό; Περνάνε επισήμως οι αποκρυφιστικές τους πεποιθήσεις στις διακυρρήξεις του κόμματος; Με πρώτη ματιά, όχι! Ο Εθνικοσοσιαλισμός ή  Nationalsozialismus (ΝΑΖΙ) ναζισμός, δεν αποτελεί επίσημα μέρος της ιδεολογίας τους. Τον αποστρέφονται όπως δηλώνουν, διότι δεν είναι Γερμανοί. Αποστρέφονται επίσης τον Φασισμό, διότι δεν είναι Ιταλοί. Δέχονται την ιδιότητα του Έλληνα Εθνικιστή και μόνον! Δεν μπορούμε να τους αμφισβητήσουμε το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό τους.
 Επισήμως διακυρρήτουν την απεξάρτηση της Ελλάδας από την επιρροή των ξένων δυνάμεων και κέντρων εξουσίας. Την «εξολόθρευση» (όχι την φυσική) όλων των κρυφών και φανερών εχθρών του Έθνους. Την τιμωρία των δωσίλογων πολιτικών και άλλων, καθώς και την άμεση εκδίωξη όλων των λαθρομεταναστών. Αυτά, είναι διακυρρήξεις μόνο των χρυσαυγιτών; 
 Αν θεωρήσουμε ότι πράγματι οι ιδρυτές και τα στελέχη της Χ.Α. είναι μέλη αποκρυφιστικών ή τεκτονικών μυστικών ταγμάτων,  ερωτάται: οι ιδρυτές και τα στελέχη των υπολοίπων και μάλιστα αποδεδειγμένα προδοτικών κομμάτων, δεν είναι;
 Πάντως θα πρέπει εξίσου να διερωτηθούμε αν κάποια μέλη της Χ.Α. είναι απλά ανεγκέφαλοι μετέφηβοι, που εντυπωσιάζονται από το «μυστήριο» και η αντιδραστική τους φύση, τους οδηγεί στην μίμηση και την αντιγραφή πραγμάτων, που οι ίδιοι δεν είναι ικανοί να γνωρίζουν ή να κατανοήσουν!
   Η παρουσία λοιπόν της Χ.Α. στο πολιτικό προσκήνιο, έχει τρομοκρατήσει και πανικοβάλει όλα τα κόμματα, από τα δεξιά, ως τα ακραία αριστερά! Τους έχει κάνει να αντιδρούν με πανικό, όπως με πανικό και εντελώς άκομψα και χονδροειδώς αντιδρούν εν χορώ όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Με απόλυτα ακραίο και φασιστικό τρόπο, ιδιαίτερα η αριστερή νομενκλατούρα των νεοελλήνων πολιτικών, επιτίθεται στην Χ.Α. αναπτύσσοντας μια ρητορική περί μη δικαιώματος συμμετοχής στην δημοκρατία του (εκλεγμένου από το 7% του λαού) κόμματος, περί φασιστικού κινδύνου(!) από την παρουσία τους, περί ναζιστικής απειλής… κτλ. Αυτά βεβαίως, έτσι όπως ανυποστήρικτα και αυθαίρετα προβάλλονται, όχι μόνο δεν πείθουν κανέναν, αλλά μάλλον ενισχύουν την θέση της Χ.Α., αφού στην συνείδηση του λαού, το κόμμα αυτό φαίνεται ως ένα πανταχόθεν αδίκως βαλλόμενο θύμα, όλων αυτών των συστημικών κομμάτων, τα οποία ο λαός θεωρεί υπεύθυνα για την σημερινή κατάπτωση και άρα αφού μόνο αυτό το κόμμα τους τρομάζει και τους ενοχλεί, γίνεται το ιδανικό όπλο που θα πρέπει να στραφεί εναντίων τους (αφού μόνο αυτό φοβούνται)! Έτσι σε αρκετούς παγιώνεται η πεποίθηση ότι η ψήφος στην Χ.Α., έχει σπουδαίο νόημα, μιάς και είναι το μόνο που αντιτίθεται συνολικά και καθολικά εναντίων του συστήματος και υπέρ της Ελλάδος. Όσο πιο πολύ το «χτυπούν» τόσο αυτό συσπειρώνει τους ψηφοφόρους του στην "αγκαλιά" του.
  Παρά το γεγονός ότι τα (αριστερά κυρίως) κόμματα είχαν επιδείξει αντίστοιχη συμπεριφορά στο τότε πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα του Λ.Α.Ο.Σ. και στην πορεία ανασκεύασαν τις θέσεις τους, μέχρι που το κόμμα αυτό κατάφερε να διαδραματίσει κυρίαρχο και ρυθμιστικό ρόλο στην διακυβέρνηση της χώρας, τώρα επαναλαμβάνουν το ίδιο λάθος σε μια περίοδο, που σαφώς ευνοεί την ανάδειξη ακραίων τάσεων και μάλιστα με εθνοκεντρικό προσανατολισμό! 
  Θα μπορούσε κανείς να υποψιασθεί σκοπιμότητα, προκειμένου το κόμμα της Χρυσής Αυγής, τελικά να παγιοποιηθεί στην πολιτική σκηνή και να αποτελέσει άλλοθι για την διχόνοια τον διχασμό και την εμφύλια σύρραξη. Θα μπορούσε επίσης να υποψιασθεί κανείς, την μεθοδευμένη είσοδό της στο πολιτικό σκηνικό, προκειμένου να μεταλλαχθεί σιγά σιγά το πολιτικό μοντέλο στην Ελλάδα και να υποδεχθεί πιο ομαλά μια δικτατορία της αυριανής Παγκόσμιας Κυβέρνησης! Θα μπορούσε τέλος, να υποψιασθεί κανείς την είσοδό της, για να ανατραπεί το αριστερό (εθνομηδενιστικό) οικοδόμημα, αφού εύκολα τώρα θα μπορέσει να αποδομηθεί, έχοντας απέναντί της ένα ικανό αντίπαλο δέος με πατριωτικά ιδεώδη (σενάριο αντινεοταξικό)!
  Αν δεν αντιδρούσαν τα κόμματα στης παρουσία της Χ.Α. με αυτόν τον υστερικό και υπερβολικό τρόπο, καμμιά υποψία δεν θα αναφυόταν και κανένα θέμα δεν θα προέκυπτε!
 Η παρουσία της Χρυσής Αυγής στο πολιτικό προσκήνιο, ήταν αναμενόμενη και προεκλήθη από το κενό που δημιουργήθηκε από τις πολιτικές των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αλλά και την θολοκουλτούρα της εποχής μας. Όσο η παρουσία της Άκρας Αριστεράς στην Βουλή, ήταν «φυσική» και αποδεκτή, τόσο «φυσική» και αποδεκτή θα είναι και η παρουσία της Άκρας Δεξιάς. Αν οι χρυσαυγίτες αποκαλούνται «νοσταλγοί του αιμοσταγούς Χίτλερ», άλλο τόσο «νοσταλγοί του αιμοσταγούς Στάλιν» είναι και οι Κομμουνιστές ακροαριστεροί. Είναι θέμα ισορροπίας!
  Αν η Χρυσή Αυγή, αξιοποιήσει έξυπνα τον χρόνο και τον χώρο που της προσφέρθηκε και κατορθώσει με τον δικό της τρόπο να διορθώσει την παρεκτροπή της πολιτικής μας παθογένειας, αν καταφέρει να χτυπήσει στο υπογάστριο του συστήματος ένα καίριο πλήγμα, με όποια θυσία απαιτηθεί από πραγματικά πατριώτες Έλληνες, τότε καλώς εισήλθε στην ζωή μας. Το σύστημα, της προσέφερε ήδη σημαντικά όπλα στα χέρια της! Ας ελπίσουμε ότι θα ξέρει να τα αξιοποιήσει εποικοδομητικά. Αν όχι, όπως ήλθε θα φύγει… Νύχτα!
  Θα ξεφουσκώσει, σαν φθηνό και τρύπιο μπαλόνι!
Δυστυχώς, δεν υπάρχει στην Ελλάδα πολιτικός χώρος που να εκφράζει την ανάγκη του σημερινού Έλληνα και που να μπορεί να κυβερνήσει την χώρα με οράματα και αξίες, αντίστοιχες με το παρελθόν της. Αναγκαζόμαστε να αποδεχόμαστε «λύσεις», που προέρχονται από την ίδια λογική που μας οδήγησε στο τέλμα! Μέχρις αποδείξεως του εναντίου, όλοι ύποπτοι
  Ίδωμεν…
ΛΥΚΙΟΣ.



Πηγές: το ποιήμα είναι από το http://www.prionokordela.gr/rokanidia/otan-o-mixaloliakos-tis-xrisis-avgis-egrafe-piimata/
η φωτογραφία του  γκρουπ Naer Mataron είναι από το http://stavretta.blogspot.com/2011/11/blog-post_29.html

Rosicrucian Symbol of the Hermetic Order of the Golden Dawn








9 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Λύκιε. Πάλι κατάφερες, με την ικανότητα του λόγου σου, να συγκεντρώσεις και να ενισχύσεις τα επιχειρήματα που αποκομίζουμε, από διάφορες πηγές, στην αναζήτησή μας για τον Αληθή Λόγο.

    Είναι φανταστικό να βλέπεις το πόσο καλά είναι οργανωμένο το σχέδιο τους. Λειτουργεί πολύπλευρα από όλες τις πνευματικές τάσεις του κόσμου αρνητικές και... "θετικές", αλλά και με όλα τα μέσα. Ορισμένες φορές ομολογώ ότι μου δημιουργεί σύγχυση στη σκέψη η αποκάλυψη των τακτικών που χρησιμοποιούνται, και θέλω χρόνο για να επανέλθω σε μια ισορροπία. Σχεδόν όλες τις φορές χρησιμοποιώ το εξής πολύ απλό επιχείρημα που είχες παραθέσει σε ένα άρθρο σου. Το σχέδιο τους δε βασίζεται στην ανθρώπινη νομοτέλεια και λογική αλλά εκμεταλλεύεται τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα προς όφελός του. Αντιλαμβάνομαι με δυσκολία το γεγονός ότι η ανθρώπινη λογική υστερεί και για αυτό θεωρώ ότι χρειάζεται η αέναη αναζήτηση γνώσεων.

    Αντάρτης του Πόντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντάρτη του Πόντου, χαίρε!
      Μαζί λοιπόν με την "αέναη αναζήτηση γνώσεων", μην παραμελήσεις και την διαίσθηση! Είναι και αυτή μια καλή σύμβουλος, αρκεί να μην είναι πνιγμένη από την στυγνή λογική. Ο λόγος όπως καλά ξέρεις, είναι η συμπλήρωση των κενών που αφήνει η πεπερασμένη (με όρια) ικανότητα της λογικής! Αναφορικά τώρα με το θέμα της Χρυσής Αυγής, ο λόγος που έγραψα αυτό το άρθρο, δεν ήταν η αποδόμιση του κόμματος στις συνειδήσεις των πολιτών, αλλά η ανακάλυψη κρυφών πτυχών της αλήθειας, που από πολλούς μπορεί να είναι άγνωστες. Δεν θεωρώ κανένα κόμμα της Ελλάδας «καλό» με αντικειμενικούς όρους! Θεωρώ όμως ότι η παρουσία του κόμματος αυτού σήμερα, είναι αναγκαία και ωφέλιμη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούμε να το εμπιστευόμαστε, γιατί η ίδια του η φύση και οι κρυφές του πλευρές, είναι του ιδίου συστήματος και μάλιστα από τις πιο επικίνδυνες εκφάνσεις του. Επενδύει στον απόλυτο φανατισμό, την πόλωση και εν τέλει στην κατάπνιξη της ελευθερίας του πνεύματος και της επιλογής. Είναι όμως ένας άριστος εξισορροπιστικός παράγοντας, απόλυτα αναγκαίος σήμερα. Κάποια στιγμή, σε ιδιαίτερο άρθρο, θέλω να εστιασθώ στο νόημα που έχει για την Σκοτεινή Δύναμη, η τελετουργική διαδικασία της καθημερινής μας ρουτίνας. Την τροφοδότηση του από την ρουτίνα μας. Αυτό το αναφέρω, διότι η τελετουργική-αποκρυφιστική δύναμη των πρακτικών της συντονισμένης «στρατιωτικοποίησης» αυτών των ιδεολογιών, υπηρετεί αυτή την Δύναμη και την τροφοδοτεί. Παρόλα αυτά, η Χρυσή Αυγή, δεν αποκλείεται να διαδραματίσει επωφελή ρόλο στην παρούσα φάση, όχι διότι η φύση της το επιδιώκει, αλλά επειδή την αποτελούν άνθρωποι. Και οι άνθρωποι εκούσια, αλλά και ακούσια, μπορούν να μεταλλάσουν το αρχικώς σχεδιασμένο προσδόκιμο και να πετυχαίνουν την ανατροπή και την έκπληξη! Για λίγο όμως. Τρανό παράδειγμα, ο Σπυρίδων Νάγος και η δράση του μέσα στον Ελληνικό Τεκτονισμό (ψάξε το). Φίλε Αντάρτη, το matrix μας έχει καλά παγιδευμένους… Είναι δύσκολη η απεμπλοκή από τον ιστό του! Όμως, εμείς θα το σπάσουμε…
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Λύκιε, συμφωνώ απόλυτα στα λεγόμενα σου κατατοπιστικότατος όπως πάντα...
      Και μάλιστα η παραπομπή στο άρθρο σου για την εμπιστοσύνη που πρέπει να δείξουμε στη λογική θα ήταν η καλύτερη τοποθέτηση. Όμως θα ήθελα να σου εκφράσω μια απορία μιας που ετέθη σαν θέμα: όσον αφορά στην έννοια "διαίσθηση" θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε και με την έννοια "τρίτο μάτι" ή την έννοια "ο κατά τον δαίμονα εαυτού";
      Και κάτι ακόμα, τι θα έλεγες για τον όρο "σπήλαιο του Πλάτωνα" αντί για matrix; ;-)

      Αντάρτης του Πόντου.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα φίλε Αντάρτη του Πόντου!
      Πράγματι η διαίσθηση μπορεί να παρομοιασθεί με το "τρίτο μάτι" και εν μέρει με τον "δαίμονα εαυτού". Βέβαια ο τελευταίος δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Πρόκειται για τον (κατά "Urantia") "προσαρμοστή" του θείου Θελήματος, έναν οδηγό δηλαδή ο οποίος είναι μέλος (τμήμα) της πνευματικής μας φύσης, με την οποία δεν έχουμε συνειδητή διασύνδεση! Η διαίσθηση είναι περισσότερο λειτουργία-εργαλείο της ψυχικής μας φύσης και όχι τόσο της πνευματικής. Ο όρος "σπήλαιο του Πλάτωνα" κάλλιστα μπορεί να αντικαταστήσει τον όρο "matrix". Επιλέγω όμως συνήθως το δεύτερο, διότι ως ταινία είναι πιο γνωστή και καταληπτή ως έννοια από τον πολύ κόσμο.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  2. Φτιάχνουν ειδικό χώρο στην είσοδο της Βουλής,δίπλα στις ομπρέλες,να αφήνουν τις αλυσίδες και τα ρόπαλα οι Χρυσαυγίτες και να τα ξαναπαίρνουν όταν φεύγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας αφήνουν λοιπόν τα ξύλινα ρόπαλα στον ειδικό χώρο και ας παίρνουν μαζί τους τα ρόπαλα του λόγου και των επιχειρημάτων και με αυτά ας "ανοίξουν" τα κεφάλια των βουλευτών των κατεστημένων κομμάτων εξουσίας!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  3. Έτοιμος να υπερψηφίσει μια κυβέρνηση που θα καταγγείλει το Μνημόνιο δηλώνει ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής. Σε σετική ανακοίνωση που έβγαλε η ΧΑ δηλώνει ότι…

    ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

    ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ” ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.youtube.com/watch?v=NJjS9_burp0&feature=player_embedded

    πως σου φάνηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αποχώρηση από την αίθουσα της βουλής των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επειδή δόθηκε ο λόγος στον Γ.Γ. της Χ.Α., δείχνει έλλειψη πολιτικού ήθους και σεβασμού στην δημοκρατία γενικά. Ο λόγος του Γ.Γ. ήταν ευθυγραμμισμένος με αυτά που διακηρύττει από την αρχή της προεκλογικής περιόδου.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.