Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ (4)

 




Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας με το επίκαιρο ερώτημα αν «ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;» έλαβε συνολικά δέκα ψήφους (μονής επιλογής), οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
1)Ναι, γιατί ο λαός θα έχει ψηφίσει την καλύτερη επιλογή..........................................1 (10%)
2)Ίσως, γιατί η νέα κυβέρνηση θα αποτελείται από συνεργασία κομμάτων και θα      υπάρχει ευρύτερη αποδοχή των αποφάσεων..................................................................1 (10%)
3) Όχι, γιατί κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα δεν μπορεί να προσφέρει σωτηρία στην χώρα μας............................................................................................................................8 (80%)
  Βλέπουμε λοιπόν, ότι παρά το μικρό δείγμα των ψηφοφόρων, η πλειοψηφία δεν πιστεύει οτι τα αποτελέσματα των εκλογών θα μπορέσουν να αναδείξουν μια κυβέρνηση (η κυβερνητικό συνασπισμό) που να μπορέσει να ανταποκριθεί με επιτυχία, στις δυσκολίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει. Δεν αποδίδει την αδυναμία αυτή, τόσο στην ανικανότητα των πολιτικών, όσο στην ενδοτικότητα των κομμάτων στα κελεύσματα των ξένων κέντρων εξουσίας, αλλά και τον ανήθικο και διαφθαρμένο χαρακτήρα που τόσα χρόνια επέδειξαν στον Ελληνικό λαό. Έχει δηλαδή απωλεσθεί η εμπιστοσύνη του λαού στους εκλεγμένους αντιπροσώπους του και κατ’ επέκταση στο δημοκρατικό σύστημα, όπως σήμερα εκφράζεται στην χώρα μας.
   Παρότι λοιπόν το μικρό μας δείγμα, δεν μπορεί να εγγυηθεί ασφαλή εξαγωγή συμπερασμάτων, είναι καταφανές από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα του πολιτικού κλίματος, ότι στην συνείδηση των Ελλήνων, το πολιτικό κατεστημένο έχει οριστικά χρεοκοπήσει. Αυτό βέβαια μένει να επαληθευτεί και από το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 6ης Μαΐου και να αποδειχθεί και στην πράξη, η επιτακτική ανάγκη για καθολική αναθεώρηση της πολιτικής σκέψης και της πολιτικής κουλτούρας του τόπου μας. Ας ελπίσουμε, το μήνυμα να έλθει αυτούσιο και καθαρό στις συνειδήσεις των πολιτών και των πολιτικών του τόπου μας.
  Εύχομαι να αναδυθεί έστω και την εσχάτη ώρα, η ελπίδα της εμφάνισης  προσώπων ικανών, ηθικών και εντίμων, που να οδηγήσουν την χώρα στον δρόμο της αναγέννησης και της καταξίωσης, που αυτή δικαιούται.

ΛΥΚΙΟΣ.
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.