Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ


  Πριν λίγες ημέρες, υπήρξε ένας διάλογος μεταξύ εμού και της Ανδρομέδας, στο προσωπικό μου e-mail. Η ίδια συμφώνησε στην προτροπή μου να κοινοποιηθεί ο διάλογος, γιατί πιστεύουμε ότι και πολλοί άλλοι επισκέπτες του ιστοχώρου μας, θα έβρισκαν ενδιαφέροντα τα θέματα που θίχθηκαν.
Ακολουθεί με την σειρά η στιχομυθία του διαλόγου:


Λύκιε γεια σου.
Εδώ σου γράφω την συνέχεια των σχολίων μου στα πρόσφατα άρθρα και βίντεο.
Νομίζω πως σε αυτή τη φάση θα ήθελα κατ ιδίαν εξήγηση και μετά βλέπουμε ΑΝ δένει με το όλον και αν χρειάζεται να τα βάλεις και στον ιστότοπο! 

 "Μιλώντας για διάφορες διαφορές που είδα και βλέπω είτε διαβάζοντας βιβλία, είτε από άρθρα, είτε από τα βιντεάκια εδώ...σου λέω πως κάποιος αναγνώστης σου σε πολύ παλαιότερη καταχώρηση έβαλε παραπομπή ένα βιβλίο στην αγγλική (the gods of Eden). Εγώ εκεί είχα διαβάζοντάς το ξεμπλοκάρει κάποια πράγματα στον νου μου και δεν μπορώ να πω πως τρόμαξα αλλά σίγουρα κάποια πράγματα τακτοποιήθηκαν στον νου ή απλά…εμένα μου "κόλλησαν" ως σωστά κλπ. (τονίζω επίσης πως δεν εξέλαβα ποτέ ως ΤΗΝ μόνη Αλήθεια σε οτιδήποτε κι αν διάβασα).

Αλλά έως ότου κατασταλάξω κάτι, σου λέω πως έχω την εξής απορία:
Σύμβολα του Ρεϊκι
Τα σύμβολα που χρησιμοποιούμε στις θρησκείες, Σταυροί, Πεντάλφες κλπ -αλλά και τα του Ρέικι κλπ- και που όπως όλα τα σύμβολα έχουν την...καλή και μη καλή τους χρήση και είναι όντως πολύ δυνατά...ΑΝ ΔΕΝ καταλάβουμε το ΤΙ δύναμη έχουν και την ευθύνη που έχουμε χρησιμοποιώντας τα...τότε άστα να πάνε.
ΑΝ με ακούς/διαβάζεις κάπως μπερδεμένη είναι γιατί και εδώ αλλά και σε άλλες καταχωρήσεις στο Ιντερνετ, βλέπουμε άλλοτε αυτά τα σύμβολα αλλά και κάποιους από τους Αγγέλους, Αρχαγγέλους να παρουσιάζονται πότε σαν εκπρόσωποι του ενός πραγματικού Θεού και πότε της πλάνης…(πχ πολλοί μιλούν για τον Μέτατρον με καλά και άλλοι με τα αντίθετα λόγια θεωρώντας πως μπλοκάρει τις ψυχές και τις εγκλωβίζει απ τους άρχοντες της Σελήνης…Εκεί ποιος μπορεί να μας δώσει σίγουρη απάντηση;) πράγματι μπλοκάρομαι.

Επειδή νιώθω μπερδεμένη αλλά και υπεύθυνη και για άλλους που μιλάω πολύ για αυτά. Θα ήθελα λοιπόν να μου πεις την γνώμη σου για διάφορες ομάδες που ασχολούνται με τους αγγέλους-αρχαγγέλους. Ξέρω ότι  έχουν μάθει με διάφορες απλές ασκήσεις να αυξάνουν την δυνατότητα διαλογισμού τους. Το ερώτημα είναι αν αυτοί "λατρεύουν" ή απλά υπηρετούν  μόνο το ΦΩΣ και τον Θεό αλλά όχι από μη "ορθή" πηγή που απ ότι καταλαβαίνω μπορεί να είναι και "μασκαρεμένη".
Στις ασκήσεις αυτές, μπαίνει πάντα ο Σταυρός σαν προστασία στην αρχή και στο τέλος αλλά…και η πεντάλφα. Νομίζεις πως το σύμβολο αυτό εκτός από προστασία μπορεί να κρύβει κάτι μη καλό; ΕΧΩ μπερδευτεί (ίσως δεν είναι η κατάλληλη λέξη. Σε κάθε περίπτωση δουλεύουν με τον Χριστό και τους 4 Αρχαγγέλους). Τα πάντα είναι για εμάς τους ανθρώπους και κατάλαβα πως το ίδιο σύμβολο μπορεί να γίνει όπλο ανάλογα με τη χρήση του. Να αρκεί άραγε η καλή  πρόθεση, η κρίση/διάκριση και η Αγάπη προς τον Θεό και τον άνθρωπο την ώρα της προσευχής/Άσκησης/διαλογισμού;

Κάπου μου φαίνεται πως κάποιοι ανακατεύουν ΟΛΑ τα στοιχεία μαζί: Χριστός, Βούδας, Μαϊτρέγια, Ζεν, Νεράιδες, Άγγελοι, ξωτικά, όντα άλλων διαστάσεων, όντα στην καρδιά της Γής, γκρίζοι, Ανουνάκι, Ολύμπιοι, Γαλαξιακοί Σύμμαχοι, όντα παράλληλων κόσμων και πάρα πολλά

ΑΝ οι απορίες μου είναι αυτές (που δεν είμαι και ιδιαίτερο άτομο και φαντάζομαι πως είμαι ο μέσος όρος) τότε μάλλον και άλλοι έχουν τις ίδιες ή παρόμοιες ε;
ΕΣΥ πώς βγάζεις άκρη; Πόσο κομμάτι παραπάνω έχεις της Αλήθειας για να είσαι ήρεμος; (λέμε τώρα!). Μήπως απλά είσαι ψύχραιμος; Ανοιχτή σε όλα είμαι. Ως τώρα όμως κανένας από τον κύκλο μου δεν μου είχε πει αυτά τα πράγματα στην έκτασή τους.
Επίσης πολλοί μιλάνε για τα πεμπτοδιαστατικά όντα και τον Μετάνθρωπο αλλά ΩΣΠΟΥ να φτάσει εκεί η ανθρωπότητα ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;
ΟΧΙ δεν σε θεωρώ Πυθία ή καφετζού/χαρτορίχτρα! Απλά θα ήθελα ταπεινά να σε ρωτήσω ΜΕΤΑ απ αυτήν την σωρεία πληροφοριών…(και που είσαι ακόμη δηλαδή γιατί άνοιξε Πύλη μάλλον χαχα) ΤΙ να κάνω; Για λίγο να αφήσω τις αμφιβολίες και να μην κατασταλάξω; Να μαζέψω κι άλλο υλικό;

Χίλια ευχαριστώ
ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ καλημέρα! Λοιπόν, αυτό το γράμμα σου το περίμενα! ΤΩΡΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΗΤΟ!
Πάμε λοιπόν:
  Το αγγελικό «κίνημα» είναι ένα νεοεποχίτικο συγκεκαλυμμένο όργανο-προστάδιο εισόδου στην «Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα».  Άλλα ονόματα που μπορεί να έχεις ακούσει είναι «Απόκρυφη Ιεραρχία», «Μεγάλη Λευκή Στοά», ή απλά «Ιεραρχία». Πρόκειται για κλειστό μυητικό Τάγμα το οποίο έχει ροδοσταυρικές καταβολές, πραγματεύεται την κατοχή της Αληθείας μέσα από αποκαλύψεις διαφόρων Διδασκάλων όλων των εποχών, οι οποίοι βρίσκονται τώρα σε άλλη διάσταση, αλλά σκοπό έχουν να βοηθήσουν την ανθρωπότητα, μέσω της αποκάλυψης της Μυστικής Γνώσης στους λίγους (μύστες). Κύρια εκφραστής της Λευκής Αδελφότητας είναι η Έλενα Μπλαβάτσκι ιδρύτρια και της «Θεοσοφικής Εταιρίας», μια αποκρυφίστρια και πνευματίστρια, της οποίας μέσω channeling οι δάσκαλοι (Μαχάτμας) αποκάλυπταν την Μυστική Γνώση! Οι δάσκαλοι αυτοί, όλοι Ινδουιστές (Ινδοί), έχουν ονόματα όπως: Μορύα, Κουτ Χούμι, Μάχα Τσόχαν και Τζβαλ Κουλ, ενώ στο «παιχνίδι» είναι και η γνωστή από τα βιβλία της Alice Bailey. Ο τρόπος λοιπόν που θέλουν να παρουσιάζουν -συγκεκαλυμμένα- τις γνώσεις  σε μια ευρεία δεξαμενή ανθρώπων, είναι και τα αγγελικά «κινήματα», μέσα από τα οποία θα αντλήσουν επίλεκτα μέλη για το επόμενο βήμα, την είσοδο στην «Ιεραρχία». Θέλω να ξέρεις όμως, ότι η γνωσιακή τους πηγή, που ανάγεται σε αρχαίες εποχές, έχουν βάση την Καββαλιστική «βασιλική τέχνη», δηλαδή την απόκρυφη γνώση του χειρισμού «καλών» και «κακών» δυνάμεων της φύσης. Από ‘κει προέρχεται και η Μαγεία. Θεωρώ ότι η πηγή αυτών των γνώσεων υπηρετεί  τις αρνητικές δυνάμεις, παρότι είναι σεβαστές και απόλυτα αληθινές! Αν και φαίνονται καλές και αγαθές, μιάς και χρησιμοποιούν ως πρόθεμα τον «καλό» σκοπό και την εξέλιξη, στην πραγματικότητα όταν κανείς φτάσει στους υπέρτατους βαθμούς μύησης, εκεί αποκαλύπτεται η πραγματική φύση του γνωστικού παρόχου αλλά και ο σκοπός του. Τεχνηέντως δε, αποκρύπτονται οι αληθινοί εωσφόροι (οι φορείς του φωτός-γνώσης) της «γνώσης» αυτής. Όταν τελικά αποκαλύπτονται, δεν υπάρχει πισωγύρισμα. Είσαι υποχείριό τους. Το σύμβολο επίσης του σταυρού μέσα στην πεντάλφα, είναι δικό τους.
   Προσωπικά, θεωρώ χρήσιμη την διέλευση κάποιου από αυτόν τον δρόμο, αρκεί να λειτουργήσει ως εισαγωγικός προθάλαμος και όχι μόνιμη κατάληξη. Ένα μεταβατικό σκαλοπάτι για κάποιον που πρωτοεισέρχεται στον χώρο της πνευματικής (και όχι μόνο) αναζήτησης. Αν πιστεύει κανείς ότι πήρε ότι πήρε από ‘κει, μπορεί να αποχωρήσει για άλλους δρόμους που να ταιριάζουν περισσότερο στην Ελληνική μας διανοητική φύση! Η Ελληνική φιλοσοφία διαφέρει από την ανατολίτικη, όσον αφορά την κοσμοθεώρηση αλλά και την αντίληψη της ελευθερίας του πνεύματος. Οι ανατολίτες μιμήθηκαν τους Πυθαγόρειους και τους Νεοπλατωνιστές. Δεν κατανόησαν όμως την ουσία του Ελληνικού πνεύματος απόλυτα.
  Οι νεοεποχίτες από την άλλη, μειγνύουν θρησκείες, φιλοσοφίες, γνώσεις και αποκρυφισμό, σαν έναν αχταρμά που σκοπό έχει υποτίθεται την προετοιμασία του ανθρώπου για την Νέα Εποχή, δηλαδή την εποχή του Υδροχόου στην οποία μπαίνουμε τώρα! Επιμένω όμως, ότι σκόπιμα αγνοεί (αποκρύπτει) πτυχές της πραγματικότητας που αφορά την ιστορική κατάσταση στον γαλαξία μας και την θέση μας μέσα σε αυτόν. Το τι συνέβη και τι πρόκειται να συμβεί. Το ποιος είναι ποιος! Αποκρύπτουν τον ρόλο και την απτή ύπαρξη του «κακού», εις βάρος μας!
 Το σύμβολο του σταυρού, έχει πολλές ερμηνείες καθότι αποτελεί αρχαιότατο σύμβολο των Αιγυπτίων, Ελλήνων, Χριστιανών, κτλ. με διαφορετικές συμβολικές προεκτάσεις για κάθε έναν από αυτούς! Πάντως σημασία έχει για κάποιον που χρησιμοποιεί ένα σύμβολο,  το τι συμβολίζει κατά την δική του πίστη! Παρότι η δυναμική των συμβόλων είναι ισχυρή (φορτισμένη στοιχειακά), η δύναμή τους ή η αδυναμία τους εξαρτάται από τον χρήστη. Έτσι λοιπόν, όταν εσύ χρησιμοποιείς τον σταυρό ως σύμβολο προστασίας που έλκει θετικές και υψίσυχνες δυνάμεις, επειδή ως σύμβολο  ΕΧΕΙ αυτή την ιδιότητα, τότε πράγματι απολαμβάνεις την προστασία του. Το ίδιο ισχύει και για την πεντάλφα. Μην τα φοβάσαι ως σύμβολα. Έχουν διττές ιδιότητες. Εσύ να επιλέγεις την θετική. Θα είσαι Ο.Κ. Πάντως, η τελετή που κάνουν είναι καβαλιστικής προέλευσης.
  Η «ορθή πηγή» που αναζητάς, δεν είναι ευδιάκριτη. Θέλει πειραματισμό, δοκιμή, έρευνα και να θυμάσαι πάντα ότι μέρος της Αληθείας υπάρχει παντού, ακόμη και στα πιο σκοτεινά και αρνητικά μονοπάτια! Συγκεντρωμένη όμως όλη η Αλήθεια κάπου μαζί, ΔΕΝ υπάρχει γιατί αν υπήρχε, δεν θα είχε νόημα ο αγώνας της αυτεπίγνωσης μέσω της ένσαρκης ζωής μας. Θα ήταν ενάντια στο Θείο θέλημα. Η άκοπη κατάκτηση της γνώσης θα την έθετε σε κίνδυνο, αλλά και θα ματαίωνε την διαδικασία της επανέγερσης από την «πτώση» του Ανθρώπου. Φτιάχνουμε λοιπόν το «πάζλ» που πάντα λέγαμε. Πάντα πρέπει να κρατάμε επιφυλάξεις για ότι μαθαίνουμε, διότι πάντα αυτό μπορεί να ανατραπεί στην πορεία από κάτι πιο αληθινό.
 Τυφλή «πίστη» και «λατρεία», είναι έννοιες αντίθετες στο ελεύθερο Ελληνικό ερευνητικό πνεύμα. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι δεν «λάτρευαν» τους θεούς τους, απλά τους σέβονταν. Έχει μεγάλη σημασία αυτή η διαφορά! Η «υποταγή» και το «δέος» στο Θείο, καθώς και η «δουλικότητα», ΔΕΝ είναι στοιχεία του ελεύθερου ένθεου ανθρώπου. Είναι στοιχεία σκοταδισμού.
  Τώρα, όλα αυτά που αναφέρεις ότι ανακατεύονται, έχεις δίκιο όπως το θέτεις, αλλά εδώ θα επικαλεστώ την υπομονή σου, ώστε στην πορεία μέσα από το blog μας, όλα αυτά θα αποσαφηνισθούν και θα μπουν στην θέση και την σειρά τους. Δεν θέλω μονολεκτικά να διερμηνεύσω τι είναι το καθένα από αυτά. Θα χαθεί όλη η ουσία. Πρέπει σιγά σιγά να αναλυθούν όλα και να συνδυαστούν στο τέλος από μόνα τους.
   Σχετικά με τον Ασμοντάι Γιαχβέ Μέτατρον (ή τετραγράμματον) είναι το όνομα του Θεού κατά την Εβραϊκή Καβαλά (ή Καμπαλά). Το θέμα είναι αν ο Θεός των Εβραίων είναι και ο «δικός» μας Θεός! Ο Θεός του Καλού, ο Δημιουργός!
  Σε διαβεβαιώ ότι ο «Θεός» των Εβραίων, ούτε Θεός είναι, αλλά ούτε καλός και αγαθός! Ούτε βέβαια και Δημιουργός είναι…
 Είναι οντότητα υπαρκτή, μη ανθρώπινη και πρόκειται ουσιαστικά για τον πατριάρχη των οντοτήτων του αστέρος Βωότου Ε, οι οποίοι μεταξύ και άλλων οντοτήτων που αποστάτησαν από την γαλαξιακή αρμονία, εποίκησαν τον πλανήτη μας πριν μερικές χιλιάδες χρόνια. Προσήλθαν με το τεχνητό ουράνιο σώμα-σκάφος (mothership) Σελήνη-Μήνη και ένα ακόμη με το όνομα της θηλυκής θεότητας του κακού, Λίλιθ. Κυβερνήτης της Σελήνης ήταν (και είναι) ο Γιαχβέ. Οι Εβραίοι ως φυλή, είναι  δημιούργημα-υβρίδιο του δικού τους γονιδιώματος, με ανθρώπινο. Να γιατί λοιπόν, στην Καβαλά οι Εβραίοι επικαλούνται τον προστάτη τους Μέτατρον Γιαχβέ. Είναι ο «Θεός» τους!  Όμως ο Θεός τους, είναι μια αρνητική φύση. Μια έκφραση του «Κακού». Εκεί αρχίζει και το πρόβλημά μας. Όχι σημερινό, αλλά αρχαίο. Το θέμα είναι ότι δεν πρόκειται για μια παλιά μυθολογία, αλλά για μια πραγματικότητα ζοφερή και ζωντανή, οι εξελίξεις της οποίας επηρεάζουν άμεσα τις ζωές μας, την εξέλιξή μας αλλά και το μέλλον μας. Η κατάσταση που ζούμε σήμερα έχει αφετηρία και πηγή, εκεί!
  Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα περισσότερο…
Θα επανέλθω μόλις ευχερήσω.
ΛΥΚΙΟΣ.
 
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΩΣ ΚΑΘΑΡΟ

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ αλλά επιβεβαίωσες και έβαλες σε ΠΟΛΥ καλή σειρά όσα δειλά είχα αρχίσει να διαισθάνομαι.

ΝΑΙ... η έως τώρα πορεία μου πράγματι με έφερε σε δρόμους που τεστάρισα/δοκίμασα. Στην αρχή ανοίγοντας λίγο τα μάτια μου με μελέτη, ενημέρωση, πληροφόρηση κλπ πράγματι τρόμαξα με την πολυπλοκότητα του προβλήματος αλλά και με τον τρόπο που ΤΟΣΑ αγνά και καλά ΕΙΝΑΙ συγκαλυμμένα πίσω από μη καλά και το αντίθετο....

ΘΑ είμαι πολύ προσεκτική αλλά για ακόμη μια φορά ένιωσα πως σηκώθηκε ταφόπλακα. Και καταλαβαίνω (όπως στο Μάτριξ αυτό που λέει) πως ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ που έχεις λάβει κάποια πληροφορία /ενημέρωση κλπ ΔΕΝ είναι δυνατόν να δεις τη ζωή σου όλη με τα ίδια μάτια…. Οπότε, κι εμένα ακριβώς αυτό συνέβη και χαίρομαι γιατί αυτό ήταν και το ζητούμενο…. ΕΥΓΕ ΛΥΚΙΕ!!!

ΑΥΤΑ ακριβώς είχα διαβάσει ΚΑΙ για την Μπλαβάτσι (που πάλι κι ο Μπαλάνος αναφέρει αλλά την ήξερα κι από αλλού). Αυτά είχα διαβάσει και για τον Μέτατρον... Αλλά και δυστυχώς αυτά είχα ακούσει -τελευταία μόνο- και για την Καμπάλα/Σαμπάλα και την εντελώς αντίθετη από τον Θεό πορεία και με κάνανε να αμφιβάλλω.
ΣΙΓΟΥΡΑ κακό δεν παθαίνει κανείς, ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ είναι όλα. ΚΑΙ ΝΑΙ για τα σύμβολα ΠΑΛΙ συμφωνούμε αλλά ήθελα να επιβεβαιώσω υποψίες μου και σε ΧΙΛΙΟΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Και....αμέσως μόλις σου έγραψα το μήνυμα είδα και την νέα σου καταχώρηση με τους 30 κρίκους της συνομωσίας και είπα να σταματήσω να γυρνώ πέρα δώθε, να ηρεμήσω και να ενημερώνομαι με τον ρυθμό του μπλόγκ.

Μπορεί Λύκιε, οι σκέψεις μου να είναι και να φαίνονται συγκεχυμένες....η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ όμως έχει το καλό να παίρνει στροφές αρκεί να τις δείξει (προς το παρόν) κάποιος ΟΧΙ τον δρόμο -ή να της τον στρώνει έτοιμο- αλλά απλά να της δώσεις χωρίς φανατισμό και ψευταλήθειες την ελευθερία της επιλογής και κάποιες πληροφορίες ΣΩΣΤΕΣ. Η παραπληροφόρηση έκανε κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τη ζημιά στην ανθρωπότητα και να δούμε πότε θα γίνει η μαζική αρχή της παρατήρησης αυτής για να σπάσουμε τα δεσμά της Ψυχής μας που για χιλιετίες ταλαιπωρείται, άγεται και φέρεται.
  καλή και ευλογημένη μέρα,
ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ 

Ήταν που λες να μην πεις την μαγική φράση: ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ---

τώρα τύψεις δεν έχω και επιστρέφω με περισσότερα:

αυτή τη φορά όμως ΔΕΝ είναι ούτε επείγοντα ούτε και είναι πράγματα που με κρατούν ξάγρυπνη τα βράδια (με αποτέλεσμα να είμαι σαν κουκουβάγια στο γραφείο...αυτό ευτυχώς πέρασε ουφ). Ξέρω πως έχω θέσει κι άλλα ερωτήματα και μου είπες πως θα συνεχίσεις απλά εγώ....πριν έρθει ο όχλος στο γραφείο...προτιμώ να σου δώσω ακόμη κάτι σαν εργασία για το σπίτι (μα ΔΕΝ ντρέπομαι!!!;;)

τα ερωτήματα είναι δικά μου. Απλά τα θέτω έτσι όπως ίσως θα μου τα θέσουν κι εμένα κάποιοι και θα ήθελα να ΜΗΝ συνεχίσω τον φαύλο κύκλο της παραπληροφόρησης οπότε....εδώ είμαστε:
1. Λοιπόν να δώσω ένα παράδειγμα απλής απορίας: πολλοί μιλούν για τον Μωυσή με τα καλύτερα και άλλοι με τα χειρότερα λόγια. Εκεί που φτάσαμε....τίποτα δεν με εκπλήσσει και τίποτα δεν μου κάνει ΕΚΕΙ εντύπωση...ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ σίγουρα σαν κι εμένα πήγαν εκεί που πήγαν με καλή πρόθεση και έγιναν θύματα αγόμενοι και φερόμενοι ανά τους αιώνες των αιώνων.....
Αλλά πια δεν έχει τόση σημασία το ποιος ήταν.... ΕΔΩ μιλάμε έχουμε άγνοια για τόσα πολύ πιο κραυγαλέα.... Αν έκλεψε τις εντολές και έκανε την δική του έκδοση (να ήταν ο πρώτος που έκανε κατάχρηση κόπιραιτ; χαα) δεν νομίζω να βοηθήσει από ΜΟΝΗ ΤΗΣ αυτή η πληροφορία. Είναι απλά μια σελίδα της ιστορίας και ένα κομματάκι ΙΣΩΣ του πάζλ που λέγαμε.

Καταλαβαίνω, έστω και με αργούς ρυθμούς, αυτό που λες για την δόση αλήθειας αλλά και την ΜΗ κατανόηση μονομιάς μιας ΤΕΤΟΙΑΣ γνώσης απ τον μέσο άνθρωπο. Για τούτο και είπα τελικά να κατεβάσω τους τρελούς ρυθμούς μου και να "απολαύσω" την διαδρομή αυτή του ταξιδιού της εμπειρίας και της γνώσης.

2. Επίσης για το Ρέικι έχω να πω, πως αν και καταλαβαίνω την αρχή του, την σημασία του, τα ενεργειακά κέντρα μας και όλα εκείνα τα καλά....ΠΑΛΙ δεν έχω χρησιμοποιήσει κανένα απ τα σύμβολα του αφού προς το παρόν με καλύπτει ο Σταυρός...
ΤΙ λες για αυτό; Είναι μεν ανατολικής προέλευσης αλλά ΠΟΤΕ δεν άκουσα κάποιον να το χρησιμοποιεί για προσηλυτισμό. ΕΚΕΙ δεν μιλάς για Θεό παρά για κέντρα. ΝΑΙ με ενοχλεί κι εκεί όταν ακούω πως είναι ΤΟ μαγικό ματζούνι για πάσαν νόσον και.....κλπ κλπ
ΟΧΙ δεν με ενοχλεί καθόλου η φιλοσοφία του και σαν ντίσιπλιν είναι για μένα τέλειο! Υπάρχει γιατρέ μου κάτι εκεί που μπορώ να μελετήσω/μάθω/ενημερωθώ/αποφύγω;

Εξάλλου όπως λες, ΟΤΙ χρησιμοποιούμε με καλή πρόθεση και ως υπηρεσία στον Εαυτό μας και στον συνάνθρωπο....δεν νομίζω πως βλάπτει.
Απλά καμιά φορά η κοπέλα που μου κάνει το ρέικι των εποχών, μου λέει πως βλέπει πράγματα που με μπλοκάρουν (και που θα μπορούσε να μου τα έχει πει κι ένας ψυχολόγος βέβαια)...και κάπου-κάπου δεν καταλαβαίνω την επιμονή της να με "αφυπνίσει" και να καλυτερέψω τον εαυτό μου. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω αν είναι το Ρέικι που με βοήθησε να καταλάβω την αιτία κάποιων πτυχών του χαρακτήρα μου που ήθελαν "γιατρειά"/βελτίωση. Κι αυτό γιατί παράλληλα διαβάζω, ρωτάω, ενημερώνομαι και δίνω στον εαυτό μου τον χρόνο να κάνει πολύ συχνά την αυτοκριτική του και πολλά άλλα...
 Και πάλι σ ευχαριστώ. Αναμένω με χαρά και γλυκιά προσμονή τα παρακάτω.
ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

θα ήθελα να σου πω για όσους ασχολούνται ΚΑΙ με Αγγέλους/επικοινωνίες κλπ  
Το ότι υπάρχουν πολλοί Άγγελοι κι Αρχάγγελοι είναι γνωστό. Το ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν ιδιαίτερες γνώσεις επίσης γνωστό. ΠΩΣ όμως (όπως και στην περίπτωση του Μέτατρον που τον έχουν κάποιοι για ΤΟΝ φύλακα της γης κλπ) μπορεί κανείς να εμπιστευτεί κάποιους που ΠΡΑΓΜΑΤΙ έχουν την αγνή πρόθεση της προετοιμασίας μας για το πέρασμα στην εποχή του Υδροχόου;

ΑΝ κάπου όσοι επηρεάζουν τον κόσμο μας απ τη Σελήνη, μπορούν και μπλοκάρουν τις επικοινωνίες και τα τσάνελινγκς κλπ, τότε ΠΩΣ κάποιοι μπορεί να είναι σίγουροι πως τα μηνύματά τους ΕΙΝΑΙ εκ του Θεού;
δις ις δε κουέστιον που λένε και στην Κίνα!!

ήταν να μην αρχίσω... Αλλά είμαι σίγουρη πως και αυτό το περίμενες αφού ΔΕΝ μπορεί κανείς να κάνει πίσω και να αγνοήσει ΤΙΠΟΤΑ πια αν του δώσεις το φίλτρο που θα βλέπει ΤΑ ΠΑΝΤΑ από εδώ και εμπρός...


Α ναι....και για το CERN στην Ελβετία; τι λες; έχει γίνει για να προσπαθήσει να στείλει προς τα έξω μήνυμα όπως αυτό της μυθωδίας; Τι να κρύβει άραγε αυτή η προσπάθεια;

Λοιπόν... είπατε τίποτα;
επιστρέφω δριμύτερη:

Έκανα ένα πείραμα σήμερα. Έκανα κλικ στο μπλογκ της πηγής που μας έδωσες για το άρθρο σου το τελευταίο.


Κι απο εκεί....τι με τράβηξε; η καταχώρηση κάποιων που είχε σε παράλληλη οθόνη και που αναφέρεται στον Σείριο.

Εκεί...βρήκα ΚΑΙ αναφορές στον ΛΥΚΙΟ που κάνεις εσύ με το όνομά σου, ΚΑΙ αναφορές στη ρίζα ΛΥΚ και σε άλλες που πάλι κάνει κι ο Μπαλάνος και που είχα σημειώσει να μελετήσω γιατί όπως κι εσύ έτσι κι εκείνος λέει να "ψάχνουμε" και να ψαχνόμαστε και να χρησιμοποιούμε τα εργαλεία της εποχής μας.
Αυτό που ήθελα να πω με αφορμή αυτό το συγκεκριμένο άρθρο είναι το εξής: Αρχίζω καλύτερα και καταλαβαίνω το ΠΟΣΟ κάτι γνωστό και δεδομένο ιστορικά...μπορεί να γίνει ανάλογα τη χρήση του ΕΝΤΕΛΩΣ και άκρως επικίνδυνο, ΑΛΛΑ και το ΠΟΣΟΥΣ αποσυμβολισμούς επιβάλλεται να κάνουμε για το κάθε τι που διαβάζουμε πριν το ασπαστούμε/δεχτούμε κλπ. Η μελέτη είναι επί του παρόντος απαραίτητη και αν κάποιος μελετήσει/διαβάσει και ανατρέξει σε πολλές πηγές...φαντάζομαι πως κάπου θα φτάσει...

Το ότι πχ οι παγανιστές παραμερίστηκαν από τους πρώτους χριστιανούς (ή καλύτερα τους "πατέρες") αλλά και το ότι οι δεύτεροι κάλυψαν πολλά παλιά στοιχεία ή...τα βάφτισαν σταδιακά έτσι για να φέρουν πιστούς και να χρυσώσουν το χάπι είναι περισσότερο κι απο προφανές.
ΑΝ καταλάβει κάποτε ο κόσμος αυτό, και το συνδυάσει και με την αρχαία Ελλάδα και δει την όλη ροή της ιστορίας ΙΣΩΣ καταλάβει τη διαπλοκή αλλά και ίσως μάθει να έχει έναν άλλο τρόπο σκέψης και στραφεί προς τη γνώση δίχως να κοιτάει απεγνωσμένα για ΤΗΝ αλήθεια. Επίσης...εδώ έγινε και μια διευκρίνηση που δεν είχα ξανακούσει: μιλάει για τους προκατακλυσμιαίους Έλληνες. Προφανώς μετά την επίσκεψη των Ολύμπιων πολλά άλλαξαν...

αυτά προς το παρόν
συνεχίζω τη μελέτη
μερσίίιιιι
ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ 


ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ μου γεια σου,
Επειδή έθεσες (και καλά έκανες) πολλά θέματα, θα απαντώ σε ένα ένα, όπως τα διαβάζω:
-Πρώτα θέλω να διευκρινίσουμε κάτι. Η λέξη «Θεός» που χρησιμοποιείται ευρέως και από πολλούς, δεν έχει την ίδια μυστικιστική σημασία για όλους. Εννοώ ότι αν και οι Εβραίοι π.χ. ομιλούν για Θεό,  πράγματι πολλοί από αυτούς, οι οποίοι δεν έχουν μελετήσει ιδιαιτέρως την Βίβλο τους, αγνοούν ότι ο «δικός» τους Θεός είναι άλλος από τον «δικό» μας… Αγνοούν επίσης ότι ο «δικός» τους, υπηρετεί το «κακό» ως προς εμάς, ακριβώς διότι τους αρκεί που αυτός υπηρετεί το δικό τους «καλό»! Δεδομένου ότι ο Ιουδαϊσμός ως θρησκεία, δημιούργησε τις δύο μεγαλύτερες θρησκείες (Χριστιανισμό και Ισλάμ) του κόσμου και κατά συνέπεια ανέδειξε (ή και επέβαλε) τον θεό-Γιαχβέ, ως τον υπέρτατο Θεό-Δημιουργό, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς την σύγχυση που προκαλείται από την νόθευση αυτής της έννοιας, που στόχο είχε να πλήξει την αληθινή έννοια του συμπαντικού λόγου, της δημιουργού σκέψης, του Όντως Όντος των αρχαίων Ελλήνων! Οι αρχαίοι μας πρόγονοι ήταν μονοθεϊστές και όχι βεβαίως ειδωλολάτρες όπως ψευδώς μας έχει επιβάλλει το εβραϊκό ιερατείο. Ο δωδεκαθεϊσμός ήταν ουσιαστικώς ο επιμερισμός των ιδιοτήτων του Ενός ΔΙΑ-ΖΕΥ όπως κατά αντιγραφή μιμείται και ο Χριστιανισμός με τους χιλιάδες Αγίους και Οσίους του. Αναγκαίος επιμερισμός, προκειμένου η έννοια του θείου να γίνει καταληπτή από τις απαίδευτες μάζες, που κατανοούν καλύτερα τις εξανθρωπισμένες μορφές παρά τις αόριστες πνευματικές και αόρατες έννοιες. Η εσωτέρα φιλοσοφία των μεμυημένων Ελλήνων, γνώριζε πολλά για την έννοια του απολύτου Όντως Όντος.
Για τις μάζες όμως, θεοποιήθηκε ο ΥΠΑΡΚΤΟΣ Δίας και όλες οι εκφάνσεις του από επίσης υπαρκτούς «θεούς», μιάς και κάποτε η παρουσία τους στα ανθρώπινα δρώμενα ήταν έντονη και υλική! Ήταν οντότητες ανθρωπόμορφες, αλλά μη ανθρώπινες, ανώτερες από εμάς, αφού εμείς είμαστε γενετικά τους δημιουργήματα. Κατ’ εικόναν και καθ’ ομοίωσιν με κοινά μέρη στο DNA μας. Τότε, που ένα μεγάλο μέρος της γης κατοικείτο από τους Έλ-ληνες (πριν την άφιξη των Βοωτιδέων)!
Το εβραϊκό ιερατείο (ή Ατλάντιο) προσπάθησε να διαβάλλει κάθε εχθρικό στοιχείο που προϋπήρχε, μεταξύ των οποίων το ελληνικό πνεύμα και η κοσμοθεώρηση τους. Κατήργησε τελικά την Ελληνική «θρησκεία» και επέβαλε την δική της παγκοσμίως. Κράτησε όμως για τον εαυτό του, την «γνήσια», για τους λίγους δηλαδή εκλεκτούς του Γιαχβέ, τον Ιουδαϊσμό. Για τους πολλούς, έφτιαξε τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ όπως είπαμε.
  -Όσα λες για την παραπληροφόρηση, είναι αλήθεια. Όμως μην αποθαρρύνεσαι. Η παραπληροφόρηση αλλά και η υπερπληροφόρηση, υπάρχει σκόπιμα για να εμποδίσει την αποκάλυψη της κρυμμένης από το «σύστημα», αλήθειας! Μην τους κάνουμε το χατίρι. Δύσκολα, αλλά θα την κερδίσουμε την μάχη.
   -Όπως καλά ξέρεις, τίποτε δεν είναι τυχαίο στην ζωή μας. Οι επιλογές μας είναι δικές μας, αλλά οι ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται καθώς και οι συγκυρίες είναι «προγραμματισμένες» να μας συμβούν! Και μάλιστα από εμάς τους ίδιους! Το θέμα είναι όμως να μπορεί κάποιος στην ζωή του, να διακρίνει αυτές τις ευκαιρίες, να τις εκμεταλλεύεται και να μην τις προσπερνά αδιάφορα…
  1) Η «ιστορία» του Μωυσή είναι μια συμβολική και μη αληθινή περιπετειούλα, που επινοήθηκε προκειμένου να στηθεί η ιουδαϊκή θρησκεία. Η πραγματική ιστορία του εβραϊκού λαού είναι άλλη και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα περιγραφόμενα της Βίβλου. Η δημιουργία της θρησκείας ήταν απολύτως αναγκαία, για τον έλεγχο του λαού και την θεσμοθέτηση κοινωνικών κανόνων που θα λειτουργούσαν με το φόβητρο της υπερφυσικής τιμωρίας. Γι αυτό ήθελαν (και δημιούργησαν) έναν Θεό, αυστηρό, επιβλητικό, εκδικητικό και σκληρό τιμωρό, ώστε να πειθαναγκασθούν όλοι στην τήρηση των κανόνων αυτών. Μην ξεχνάμε ότι ο εβραϊκός λαός ήταν ένας νομαδικός και περιφερόμενος λαός κτηνοτρόφων, χωρίς κοινωνικούς κανόνες και γραφή, ένας λαός παρασιτικός και εξωβελιστέος από παντού. Η εθνοτική τους συνείδηση ήταν αναγκαία για την επιβίωση αλλά και την επικράτησή τους, με την δημιουργία μιάς νέας (νέας;) θρησκείας. Αυτά όμως πάντα όσον αφορά το παραμυθάκι πάνω στο οποίο, πάντα, χτίζεται μια θρησκεία. Η εσωτερική όμως παράδοση (για τους μεμυημένους) ιουδαίους ήταν πάντα άλλη και καλά κρυμμένη. Η αλήθεια για την προέλευσή τους, την αποστολή τους αλλά και τελικά τον δημιουργό τους. Αναφερθήκαμε σ’ αυτήν, αλλά θα επανέλθουμε διεξοδικότερα άλλη φορά!
 2) Το Ρέικι είναι μια ανατολική (ιαπωνική) θεραπευτική πρακτική, που χρησιμοποιεί τα ενεργειακά πεδία του σώματος και την κοσμική ενέργεια του περιβάλλοντος χώρου.  Χρησιμοποιεί σύμβολα και ουσιαστικά λειτουργεί τελετουργικά με αυτά προκειμένου να επιτύχει το θεραπευτικό αποτέλεσμα. Θα μπορούσε λοιπόν κανείς να το κατατάξει στις αποκρυφιστικές τέχνες. Από μόνο του δεν είναι κακό, σε επίπεδο γνώσης και αυτοθεραπείας, ως ψυχοθεραπευτική μέθοδος. Το ύποπτο όμως είναι η διαδικασία σε υψηλότερα επίπεδα μύησης. Η τελετουργική επίκληση της «δύναμης Ρέικι» και η διαμεσότητα του «θεραπευτή», είναι ουσιαστικά η ίδια με την επίκληση των πνευματιστών, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την «δύναμη» για τον δικό τους σκοπό. Είναι το ίδιο πράγμα, με άλλα ονόματα! Σε υψηλότερες μυήσεις λοιπόν, μπαίνουμε και πάλι σε συντονισμούς με καταστάσεις της Καμπαλά!
Εδώ πρέπει να σου πω το εξής για τους «ανατολίτες»:
Η μογγολική φυλή (και όλα τα παράγωγά της), έχει υποχθόνια προέλευση, δηλαδή δημιουργήθηκαν και προέρχονται από υπόγεια μέρη της λεγόμενης κοίλης γης. Είναι δημιουργήματα των λεγόμενων δρακονιανών ή dragons ή ερπετοειδών, κτλ. που ζουν υπογείως και έχουν συγγένεια με τους εβραίους, αν και οι τελευταίοι δεν είναι βεβαίως μογγόλοι. Η κοινή τους προέλευση και ο κοινός τους σκοπός, τους κάνει το ίδιο επικίνδυνους για εμάς. Φυσικά δεν αναφέρομαι στον κάθε κινεζούλη που προσπαθεί να επιβιώσει στην σκληρή του χώρα. Αναφέρομαι στα διαχρονικά ιερατεία που κρύβονται πίσω από την εκδηλωμένη παγκόσμια κυριαρχία τους. Την κυριαρχία της Σιών επί των Έλ! (Κίνα-Σίνα-Σιν-Σιών). Η Ανατολή κυριαρχείται από τις υποχθόνιες δυνάμεις, το ίδιο και ότι προέρχεται ως φιλοσοφία απ’ αυτούς! Δες Ο.Τ.Ο. (Ordo Templis Orientis), Ναΐτες, Ροδόσταυρους, Τέκτονες, ΣΕΘ, κτλ. Όλα προέρχονται από τα «μυστικά της Ανατολής»…
  - Περί, των διαφόρων επιτηδείων new agers πνευματιστών: Στον χώρο αυτό υπάρχουν πολλοί απίθανοι τύποι που «πουλάνε» πνευματισμό στο όνομα του Μαμμωνά! Δηλαδή στον πλουτισμό και το χρήμα. Να θυμάσαι τη ρήση: «δωρεάν λάβατε, δωρεάν δώτε»! Όποιος ευτελίζει ανώτερη γνώση (κραδασμικότητα) θυσιάζοντάς την για τις υλικές αξίες της ευμάρειας της πλεονεξίας και του χρήματος, αν έχει την εύνοια δυνάμεων, τις χάνει αυτομάτως!!!  Ο Διδάσκαλος Στυλιανός Αττεσλής, απώλεσε όλη του την (τρομερή) Δύναμη, όταν ξέπεσε στην ποταπότητα της κερδοσκοπίας… και τελικά πέθανε. Μιλάμε για τον πατήρ Γιοχανάν. Διεβλήθη υπό του Διαβόλου. Χρήμα και υψηλή πνευματικότητα είναι έννοιες διαμετρικά αντίθετες. Νόμος! Πέραν αυτού να ξέρεις ότι υπάρχουν πολλοί επιτήδειοι που δραστηριοποιούνται στον χώρο της αναζήτησης, αποκτούν κάποιες «ύποπτες» γνώσεις (κυρίως λευκή και μαύρη μαγεία) και μετά κερδοσκοπούν παρασύροντας πολλούς αφελείς και «τυφλούς» ανθρώπους. Πολλοί μπουρδολόγοι καθώς και ψυχασθενείς που αυτοχρίζονται «δάσκαλοι» και εκπρόσωποι των αγγέλων, κτλ. Αυτές είναι οι παγίδες που σου έλεγα.
  -Οι αρχαγγελικές και οι αγγελικές οντότητες, ασφαλώς και υπάρχουν. Είναι δημιουργήματα της φύσης, υψηλής αιθερικότητας (υψίσυχνες), που έχουν συγκεκριμένη αποστολή και ρόλο στην δημιουργία. Δεν έχουν καμία σχέση με τον άνθρωπο ως οντότητες. Είναι άμορφες και άυλες οντότητες και αποστολή τους είναι να βοηθούν το Θείο Σχέδιο. Αποτελούν γνήσιες προεκτάσεις του Συμπαντικού Λόγου, κάτι σαν ακτίνες του Θείου Φωτός που σκοπό έχουν να μεταφέρουν το φως σε όλη την δημιουργία. Στην ανθρωπότητα έχουν αρωγό ρόλο και είναι υποστηρικτές μας στην εξέλιξή μας (Θείο Σχέδιο). Επειδή είναι οντότητες πολύ υψηλής διαστάσεως, είναι απρόσβλητες από τις ενέργειες των Κρονίων, Σεληνιακών, υποχθόνιων, κτλ. δυνάμεων.
  -Ο Μέτατρον είναι «ο φύλακας της γης» κατά τα συμφέροντα των ερπετοειδών (Βοωτιδέων). Προστατεύει την κατειλημμένη Γη, από τον κίνδυνο της επιστροφής των Γαλαξιακών Δυνάμεων (δηλαδή του Ιερατείου Διός). Νομίζουν όμως! Εδώ είναι και το θέμα:
Έχουν προετοιμάσει τις μάζες για επικείμενη εισβολή «κακών» εξωγήινων, μέσω ταινιών και προπαγάνδας διαδικτύου. Έχουν εκπαιδεύσει τον κόσμο, ώστε ότι δει να το θεωρήσει εχθρικό και να νιώσει την ανάγκη για προστασία από την Παγκόσμια Κυβέρνηση (δικτατορία) που ετοιμάζουν.  Έχουν επίσης ετοιμάσει το λεγόμενο Blue Beam Project, ένα πρόγραμμα ολογραμματικών προβολών στον ουράνιο θόλο, όπου θα απεικονίζονται σκηνές μάχης και επιθέσεως από διαστημόπλοια-σκάφη των κακών εξωγήινων, επιθέσεις και δήθεν καταστροφές στην Γη, ώστε να προβοκάρουν τους αληθείς σκοπούς των πραγματικά ερχόμενων Γαλαξιακών Δυνάμεων, οι οποίοι βεβαίως είναι φιλάνθρωποι και εναντίων των ερπετοειδών και των συμμάχων τους.
  Άρα ο Μέτατρον δεν προστατεύει εμάς, αλλά τους δικούς του.
  -Η μετάβασή μας στην επόμενη διάσταση, θα γίνει όχι για όλους (όπως ξέρεις) αλλά θα συμβεί ως αποτέλεσμα της επιτυχούς επεμβάσεως των γαλαξιακών δυνάμεων και της νίκης τους επί των αποστατών! Αυτό θα αποτελέσει την ρήξη (σπάσιμο) των δεσμών που μας επέβαλε αυτή η κατάσταση εδώ και χιλιάδες χρόνια και μας εμπόδιζε να εξελιχθούμε ελεύθερα. Όσοι είναι ήδη αφυπνισμένοι ή ήδη εξελιγμένοι θα προχωρήσουν. Οι υπόλοιποι, θα περάσουν από άλλες κυκλικές καταστάσεις ενσαρκώσεων σε διάφορα μέρη του γαλαξία, κτλ, κτλ…
  -Το channeling ούτως ή άλλως μπλοκάρεται από πολλούς παράγοντες. Γι’ αυτό είναι και μια επικίνδυνη διαδικασία. Η υπόθεση θυμίζω ξεκίνησε από την Μπλαβάτσκι…  Συνεχίστηκε με τα λεγόμενα Π.Ε.Α. (Παρακολούθηση Εξ Αποστάσεως) από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και ΕΣΣΔ στην ψυχροπολεμική περίοδο, για την κατασκοπεία εκατέρωθεν, αλλά και την συλλογή πληροφοριών από Σελήνη, Άρη κτλ. Τα «διάμεσα» που έκαναν το channeling, ήταν εκπαιδευμένοι πράκτορες. Υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιοι. Από την διαδικασία αυτή ΔΕΝ μπορεί κανείς να γνωρίζει με τι είδους οντότητες μπορεί να έρθει σε επαφή. Η ταυτότητά τους είναι και παραμένει κρυφή. Δεν έχεις δυνατότητα ελέγχου αυτών των οντοτήτων. Αν αποδέχεσαι ότι σου παρουσιάζουν, το πιθανότερο είναι να σε παγιδεύσουν και να σε παραπλανήσουν. Οι «καλές» οντότητες, δεν παρεμβαίνουν σε τέτοιες διαδικασίες! Οπότε μπορείς να καταλάβεις, τι είδους οντότητες μπορεί να είναι αυτές που λέει… Και βέβαια… ο Θεός δεν μιλά μέσω channeling….!!!
  -Ωραίο το άρθρο για τον Λύκο…
Το όνομά μου ΛΥΚΙΟΣ ερμηνεύεται ως ο φωτεινός εκ του λήμματος ΛΥΚΗ που σημαίνει αναδυόμενο φως. Εξ ου και η λέξη «λυκαυγές» ή «λυκόφως». Η λέξη αυτή χρησιμοποιήθηκε ως πρόθεμα ιδιότητος στον θεό Απόλλωνα αλλά και τον ίδιο τον Δία! Λύκιος Απόλλων= Φωτεινός Απόλλων, Λύκιος Δίας= Φωτεινός Δίας, κτλ. Εκτός από «Λύκιος» μπορεί να γραφτεί και ως «Λύκειος» που είναι το ίδιο. Εξ ου και το Λύκειο (σχολείο) που υποδηλώνει το Φως της γνώσεως που προσφέρει το σχολείο!
Από το ίδιο λήμμα προέρχεται και το λατινικό Lux-Luxus που σημαίνει ΦΩΣ-ΦΩΤΕΙΝΟΣ.
-Τέλος θα σου θυμίσω για τους λεγόμενους Προσέλληνες ή προ-σελήνιους Έλληνες της Αρκαδίας (Πελασγοί). Δηλαδή τους Έλληνες που υπήρχαν ΠΡΙΝ την έλευση της σελήνης. Ψάξε το στο internet να δεις τι θα σου βγάλει.

Νομίζω τώρα, πράγματι σε κούρασα!
ΛΥΚΙΟΣ.

Λύκιέ μου καλημέρα. Το ευχαριστώ είναι πολύ λίγο για όλα αυτά που μου γράφεις και που ρουφώ σαν διψασμένος περιπατητής στην έρημο---(χαμογελώ με το σχόλιο πως σταματάς για να μην με κουράσεις! Και βιβλίο να μου έγραφες...παραπάνω κι από καλοδεχούμενο θα ήταν αλλά...κατάλαβα...ΛΙΓΗ ΛΙΓΗ η δόση της γνώσης προς αποφυγήν μπουκώματος και το σέβομαι γιατί είναι αλήθεια). Για τον λόγο αυτό, αποφάσισα να πάω ένα διήμερο εκτός πόλεως για να περπατήσω στην εξοχή και να αφήσω τον νού μου να αφομοιώσει στον καθαρό αέρα τα τόσα υπέροχα που μαθαίνει.

Για πολλά από όσα μου λες είχα απλά ενδείξεις και πολλές διφορούμενες γνώμες. Εκείνο που με καθησυχάζει πάντως είναι το ότι για ότι εσύ μου δίνεις τόσα στοιχεία, είχα εδώ και καιρό αμφιβολίες και ερωτήματα. ΑΡΑ, όντως είμαι σε καλό δρόμο σε ότι αφορά τις εμπειρίες αλλά πια και των επιλογών. Διότι ωραία όλα αυτά περί δοκιμών και ενημέρωσης αλλά καιρός πια οι ενσυνείδητοι να κόψουν μαχαίρι αυτά που τους βλάπτουν και να συγκεντρωθούν εκεί που πρέπει.

ΑΥΤΟ που ακούω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ για πρώτη φορά και ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ επιτέλους κάνει ΚΛΙΚ στο ΕΙΝΑΙ μου κι όχι μόνο στη λογική κλπ  είναι (ιδιαίτερα μετά τη μυθωδία και το άρθρο της ΟΕΑ)  η διευκρίνηση για τον ΔΙΑ με το μπέρδεμα των ειδωλολατρών και την πολυθεΐα κλπ ΤΩΡΑ ΟΝΤΩΣ μπορώ να διακρίνω καλύτερα. ΟΤΙ μου έγραψες και μου γράφεις τόσο καιρό είναι εγχειρήσεις οφθαλμών για να μην πω μεταμοσχεύσεις οφθαλμών που έχουν κάνει μεγάλη αλλαγή και ΟΧΙ μόνο δεν με φοβίζουν αλλά μου δίνουν χαρά και δύναμη.

κατάλαβα για το Ρέικι και θα προσέχω. ΔΕΝ το χρησιμοποιώ ενεργά για τίποτε. Κρατώ μόνο τα θετικά και έτσι κι αλλιώς θα ήθελα να καλυτερέψω τον εαυτό μου με η χωρίς αυτό. Ούτε όμως θα επιτρέψω άλλο να με πιέζει κανείς ακόμη κι αν προβάλει το…καλό μου!!
Και μόνο η συνειδητοποίηση κάποιων πραγμάτων ενίοτε κάνει τη διαφορά.... 
 
ΝΕΑ απορία: στο άρθρο για τον λύκο και την ρίζα του λυκ αναφέρονται πολλά για το Φως και τον ήλιο. Δηλαδή ενώ λένε τους ιλλουμινάτι φωτισμένους μόνο το φως δεν υπηρετούν κι αυτό νομίζω πως για πολλούς είναι ξεκάθαρο. Απ την άλλη πολλές φορές ακόμη κι ήλιος και το φως ΔΕΝ αναφέρονται στα πράγματι φωτεινά πλάσματα. Είναι άραγε ακόμη κι αυτό υπό συζήτηση; Πολλοί λένε "να ενδυθείς το Φως". Αλλοίμονο αν φτάσουμε να λέμε (όπως για το Θεός και "θεός") ΦΩΣ και "φως". Αυτό το λέω γιατί ο εωσφόρος λέει πως είναι ο φωτεινός...ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; εντάξει για τους δικούς του είναι πολλά πράγματα αλλά φαντάζεσαι το μπέρδεμα όταν ακόμη και στις προσευχές μας λένε πάντα να διαλέγουμε το ΦΩΣ κι όχι το σκοτάδι, τη Σελήνη και ότι σκοτεινό εκπροσωπούν; ουπστ! μήπως απλά θέλει κι εκεί αποκωδικοποίηση;

 Όπως πάντα σου λέω πως μπορείς να καταχωρήσεις είτε όλα μαζί είτε τμηματικά τις "απορίες/ερωτήσεις" και να δώσεις την ευκαιρία σε πολλούς να ενημερωθούν... Ειδικά για τα channeling και την τρέλα με τους Αγγέλους και τις ανώτερες επικοινωνίες ΕΙΝΑΙ καιρός ο κόσμος να μάθει, γιατί μπορεί να αποφεύγει την Καμπάλα -ας πούμε- αλλά πέφτει με τα μούτρα στο νιου έιτζ και τα αγγελικά....

 (τρέχω στο Ιντερνετ για τους Προσέλληνες!)


Μετά που έγραψα την απορία, και αφού την διάβασα, είπα να συνεχίσω με το εξής:

ΜΗΠΩΣ η διαφορά Φωτός ηλιακού και ΦΩΤΟΣ Συμπαντικού Θεού είναι που δημιουργεί την παρανόηση; ΑΝ υποθέσουμε πως κάποιοι θεοποιούν τον Ηλιο ενώ το ΦΩΣ έρχεται απο πολύ διαφορετική Πηγή....μήπως εκεί βρίσκεται το παιχνίδι του "φωτός" και η παρανόηση; χμμμμ


ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ που απασχολεί πολλούς και μπορεί να μπει στην ιστοσελίδα σου αλλά...όταν μπει κάποιο άρθρο μάλλον που να κολλάει...είναι και αυτό της ΘΕΑΣ η αλλιώς της θηλυκής πλευράς του Θεού η Θεϊκού...
ΝΑΙ μεν απ την αρχαιότητα με τα ειδώλια βλέπαμε την θεά της γονιμότητας και ΝΑΙ οι κοινωνίες ήταν κάποτε μητριαρχικές αλλά....άλλο να μιλάς για ισότητα φύλων κι άλλο να φτάνεις στο άλλο άκρο και να λες <<ο ΘΕΟΣ είναι ΘΕΑ και οι άντρες "πατέρες" αντικατέστησαν στις γραφές το γένος και το φύλο....>>. Έως τώρα ήξερα απλά πως πολλά όντως παραποιήθηκαν και πως οι γραφές....γραφόντουσαν και ξαναγραφόντουσαν ανά τους αιώνες.
Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται αστείο -και να μην τους νοιάζει το φύλο- αλλά μόνο τα τελευταία χρόνια ΑΠΕΙΡΑ πρόσωπα προσπαθούν και επιμένουν να το επιβάλλουν και αυτό είναι που με κάνει να απορώ πολύ και να με κάνει να το ψάχνω...
Μπορείς να μας φωτίσεις;
(βέβαια μετά το ξεκαθάρισμα της γέννησης των 2 θρησκειών...και οι γραφές και οι "πατέρες" είναι πολύ ξεκάθαροι αλλά θα ήθελα να δω εδώ στο θέμα αυτό ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ!!)

και πάλι ευχαριστώ
ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ 


ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ μου, εδώ είμαστε και συνεχίζουμε…
 Η αποκωδικοποίηση της λέξης «Φως», (δηλαδή πνευματικό φως) είναι η λέξη «Γνώση». Η Γνώση είναι ΜΙΑ και αφορά τα ΠΑΝΤΑ. Το Φως-Γνώση είναι ανεύθυνο για την χρήση του! Η Γνώση είναι ένα εργαλείο. Το ποια χρήση θα του κάνει ο «χειριστής» είναι θέμα της επιλογής του. Υπάρχει όμως και μια παραποιημένη (ή εναλλακτική) ερμηνεία, που θέλει την αποκωδικοποίηση του «Φωτός» ως «θετική ενέργεια». Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να ξεκαθαρίζεται ο ορισμός που θέλει να δώσει ο ρήτωρ. Στην «γλώσσα» του Ρέικι και των αγγελικών κινημάτων, η λέξη Φως έχει συνήθως, την δεύτερη έννοια. Η λέξη Φως, είτε ως Γνώση είτε ως Ενέργεια δεν συνδέεται με το ορατό φάσμα του φωτός του Ηλίου. Ο Ήλιος παράγει φωτεινή ενέργεια (φωτόνια) λόγω των πυρηνικών αντιδράσεων που συμβαίνουν στην ύλη του και η ακτινοβολία που παράγεται και εκπέμπεται, δίνει ζωογόνο ενέργεια στην Γη αλλά και τους άλλους πλανήτες του. Αυτά συμβαίνουν στο υλικό επίπεδο και είναι αντιληπτά από τις αισθήσεις μας. Το Φως-Γνώση, επιλέχθηκε ως λέξη επειδή όπως το φως καταργεί το σκοτάδι, έτσι και η Γνώση καταργεί την άγνοια και τα δεσμά της ύλης.  Ένας που περπατεί στο απόλυτο σκοτάδι, προσπαθεί να αντιληφθεί τον περιβάλλοντα χώρο του από τις υπόλοιπες αισθήσεις. Έτσι πολλές φορές θα προδοθεί από αυτές και θα πέσει σε λάκκους, παγίδες, θα χτυπήσει, κτλ.! Αν του ανάψεις ένα φως, ξαφνικά γι’ αυτόν θα έλθει η αποκάλυψη! Θα δει πράγματα που δεν ήξερε και θα προδιαγράψει την πορεία του ώστε και να μην ξαναπέσει, αλλά κυρίως να καταλήξει στα σίγουρα στον προορισμό του. Το ποιος όμως είναι ο προορισμός του, θα το επιλέξει αυτός. Αν θέλει να πάρει τον δεξιό ή τον αριστερό δρόμο…(καλό-κακό). Έτσι το Φως είναι η Γνώση που είναι μια για όλους, καλούς και κακούς, αλλά ο καθένας μας έχει την ευκαιρία να επιλέξει πως θα χρησιμοποιήσει την γνώση. Όπως υπάρχουν Δάσκαλοι του Καλού, έτσι υπάρχουν και ισοδύναμοι Δάσκαλοι του Κακού. Δηλαδή το Φως της Γνώσης δεν το μονοπωλούν μόνο οι «Καλοί», αλλά το κατέχουν εξίσου και οι «κακοί»! 
 Το φως επίσης είναι φορέας υψηλής ενέργειας από μόνο του, πόσο μάλλον όταν επιλέγεται και συμβολικά να εκπροσωπεί την Κοσμική ή Πνευματική ή Αιθερική Ενέργεια.
 Τέλος υπάρχει και το ανέσπερο Φως, που συμβολίζει τον Θείο Λόγο και σηματοδοτεί το Θείο Θέλημα.
  Το γενετικό φύλο, έχει την αξία του στην υλική ζωή (βιολογία), αλλά οι διαφορές που προκύπτουν από την διαφορετική αυτή τους φύση, έχουν συμβολικό αντίκρισμα στην φιλοσοφία. Οι ανατολικοί το λένε Γιν-Γιάνκ και το συμβολίζουν με το σύμβολο του Τάι-Τσι. Οι αρχαίοι Έλληνες το συμβόλιζαν με τον μαίανδρο. Και οι δύο συμβολισμοί δείχνουν την αλληλοσυμπλήρωση, την δυϊκότητα και την ανάγκη συνύπαρξης των δύο μαζί ενωμένων, ώστε να μορφοποιηθεί το ΕΝΑ. Τους θεούς, δέον είναι, να τους παρουσιάζουμε ως ερμαφρόδιτους, αν θέλουμε να τους παρουσιάσουμε ως ολοκληρωμένους. Επειδή η Θεϊκή φύση είναι μη ανθρώπινη, άυλη, ανυπόστατη, θα ήταν αστείο να της προσάψουμε φύλο! Όμως για τους απλούς ανθρώπους που αδυνατούν να κατανοήσουν την Θεϊκή φύση, σκόπιμα ανθρωποποιήθηκαν οι θεοί ώστε να είναι πιο ευκατάληπτοι. Έτσι το φύλο των θεοτήτων, έχει σημασία μόνο ως προς τον συμβολισμό από τις ιδιότητες που τους αποδόθηκαν, που έπρεπε να είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες των ανθρώπων. Από κει και πέρα κάποιοι σήμερα, μπορεί να θέλουν να αποδώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτά τα θέματα, αποσκοπώντας στον αποπροσανατολισμό των ερευνητών, αλλά και σε σύγχρονες κοινωνικού τύπου μεθοδεύσεις.
Χαιρετώ,
ΛΥΚΙΟΣ.



Τέλειο και πάλι ευχαριστώ

Έλειπα σε συνεδρίαση αλλά τώρα θα τα μελετήσω όλα...
ΠΟΛΥ κατατοπιστικό αυτό με την δυαδικότητα και συμφωνώ απόλυτα με το απόλυτο ισορροπημένο ΘΕΪΚΟ ΟΝ (κι αυτό ΝΑΙ ΝΑΙ για όσους θέλουν πάντα να κατανοούν τα πράγματα με τον κοινό -περιοριστικό- ανθρώπινο νου με όσα αυτό σημαίνει)

ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ



19 σχόλια:

  1. Καλημέρα στους εκλεκτούς φίλους!
    Θερμά ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες που μου προσφέρατε!
    Ανδρομέδα μου οι απορίες σου ταυτίζονται αρκετά με τις δικές μου, μολονότι εγώ δεν τις έθετα είτε απο έλλειψη χρόνου είτε απο προσωπικούς δισταγμούς.
    Λύκιε είσαι πολύ επεξηγηματικός και θεωρώ ότι μπορεί πολύ εύκολα κάποιος που δεν έχει εντρυφήσει και πολύ σ΄αυτά τα θέματα να ακολουθήσει τον ειρμό των σκέψεων σου!
    Συνέχισε να αφυπνίζεις συνηδήσεις!!!
    ΧΙΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητηρια στους ανθρώπους που μπορούν
    να διδάσκουν !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα σε όλους.
    Χίλια ευχαριστώ ΛΥΚΙΕ για την τιμή της δημοσίευσης. Και πολλά ευχαριστώ σε εσάς που είχατε και την υπομονή να διαβάσετε την...πολυλογία μου. Για μένα ήταν ερωτήματα που έμειναν ΠΑΡΑ πολύ καιρό πιεσμένα στο μυαλό οπότε εκεί οφείλεται και το "τόλμημα". Και φυσικά, όπως αναφέρω, επειδή δεν αποτελώ ξεχωριστό είδος ανθρώπου, ήμουν σχεδόν σίγουρη πως αν όχι όλοι...οι περισσότεροι από εσάς θα είχατε κάποια στιγμή στη ζωή σας τα ίδια ή παρόμοια ερωτήματα.
    Σίγουρα το μπράβο πηγαίνει στον Λύκιο όχι μόνο για την υπομονή του και τον μεστό του λόγο, αλλά και για την ικανότητά του να καταλαβαίνει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ θέλω να πω έστω κι αν οι ερωτήσεις μου ήταν γραμμένες με απλοϊκό ύφος και όχι δυστυχώς πάντα με την απαιτούμενη σαφήνεια.
    Σας εύχομαι ένα ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο σ όποιο σημείο του πλανήτη μας κι αν βρίσκεστε.
    σας χαιρετώ
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπραβο παιδια.
    ο διαλογος αυτος μ εκφραζει απολυτα. με λιγα λογια εδω ολοι ψαχνουμε την πολυποθητη γνωση.συνεχιστε και μεις διαβαζουμε και μαθαινουμε.
    σχετικα με τους Αγγελους και τομ ρολο τους εχει γραψει ο Διονυσιος Αρειοπαγιτης `η ιεραρχια σε εννεα κατηγοριες`το βιβλιο του Πετρου Γρβιγγερ
    `ο Πυθαγορας και η μυστικη διδασκαλια του Πυθαγορισμου` ειναι κι αυτο για μενα πολυ διδακτικο οπως και ο `Τιμαιος` του Πλατων.
    ο χριστιανισμος λεγετε και Πλατωνισμος, απορω γι αυτο , γιατι; δεν μιλησε ο Χριστος; οι μαθητες αυτου; δεν ηταν περιεργοι; και τοσα πολλα αλλα. εδω νομιζω βρηκαμε μια καλη φωλιτσα, ο Λυκιος και τα λυκοπουλα.

    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα λαθη μου: τον ρολο τους, και Γραβιγγερ

    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δανάη...
      με εντυπωσιάζεις! Αν έχεις πρόσβαση στην "βιβλιοθήκη της Σφιγγός" (Πέτρου Γκράβιγγερ),είσαι πολύ τυχερή. Δεν το περίμενα! Η απόλυτη γνώση του αποκρυφισμού και της ερμητικής φιλοσοφίας (και όχι μόνο). Όσο για τον Πλατωνισμό-Χριστιανισμό, μην πάς μακρυά!
      Ξαναδές την ανάρτηση με τα δελφικά παραγγέλματα και μελέτησέ τα. Θα διαπιστώσεις πως ό,τι δίδαξε ο Χριστός, υπάρχει μέσα και πολλά περισσότερα...!! Οι διδαχές των αρχαίων μας προγόνων, συμπυκνωμένες όπως παρατείθενται, περιλαμβάνουν ότι ειπώθηκε σε θρησκείες, πολύ πριν από αυτές.
      Αν δεν τις καταλαβαίνεις στο αρχαίο κείμενο, μπορώ να στις δώσω μεταφρασμένες.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  6. Λυκιε για ποια αναρτηση μιλας; εκει που εχω σχολιο για το σημα σου με εψιλον; εκει δεν βρηκα τιποτε.
    τα βιβλια αυτα τα εχω απο το 2003, μα σου ειπα ψαχνομαι`απο την γεννα μου` χαχα

    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, εκεί ακριβώς: http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2012/01/blog-post_22.html
      Για πρόσεξε λίγο καλύτερα την εικόνα. Είναι γραμμένα τα δελφικά παραγγέλματα!
      2003 και γέννα;! Υποψιάζομαι την ηλικία σου Δανάη...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  7. θα παω τωρα, ελα κι εσυ παρακαλω.εκει δεν καταλαβα δεν μπορεσα να διαβασω.
    ναιιιι; τι ηλικια εχω για πες μου! αντε να,δω θα ειναι ιντερνιακη χιχι
    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντως μένω κατάπληκτος με όσα διάβασα πολύ καλό το περιεχόμενο του λόγου το μόνο που δεν κατάλαβα και όποιος μπορεί ας με βοηθήσει αυτός που ξέρει reiki είναι καλό να το κάνει? Η και κάποιος που θέλει να μάθει reiki πρέπει να το μάθει? θα τον βοηθήσει τελικά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε ανώνυμε,
    το αν πρέπει κάποιος να μάθει ή να εξασκεί το Reiki, είναι θέμα δικής του επιλογής. Μπορώ να πω όμως, ότι πριν κάνει την επιλογή του, οφείλει να γνωρίζει καλά τι ακριβώς είναι το Reiki και ποιούς μηχανισμούς χρησιμοποιεί. Επίσης πρέπει να γνωρίζει ότι αν επιλέξει αυτό τον δρόμο, εκτείθεται σε καταστάσεις νέες, που τον καθιστούν υποχείριο "άλλων" δυνάμεων. Είναι παρόμοιο με το να κάνει πνευματισμό. Αν κάποιος το γνωρίζει αυτό και τελικά το επιλέξει, τότε η συνειδητή του επιλογή είναι υπεύθυνη και θεμιτή. Θα θέσει τον εαυτό του συνειδητά σε μιά κατάσταση ετεροεξάρτησης της ψυχικής του αυτονομίας, με ότι αυτό σημαίνει...
    Το αν θα τον βοηθήσει, έχει διττή σημασία: Κάτι πέρνεις, κάτι δίνεις!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μου εκανε εντυπωση Λυκιε πως στην εκτεταμενη υλη του μπλοκ σου μια φορα που αναφερεσαι ονομαστικα σε ένα Δασκαλο και μαλιστα αρνητικα είναι στον Δασκαλο Αττεσλη.Με τι στοιχεια λες ότι ο Δάσκαλος Αττεσλης υπεπεσε στο αμάρτημα της κερδοσκπιας και τιμωρηθηκε χανοντας την Δυναμη του?Που το ξερεις εσυ αυτό σε ενημερωσε η Θεια Δυναμη?Επισης δεν νομιζεις ότι είναι λογικο να πεθαινει ενας ανθρωπος μετα από 84 χρονια ζωης?Σε ότι υπαρχει σχετικα με τον Δασκαλο στο ιντερνετ μονο εσυ μιλας απαξιωτικα και χωρις αποδειξεις.Δεν νομιζω να σε τιμα αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμε σχολιαστή, στην εκτεταμένη ύλη του Καταχθόνιου Δαίμονα, έχω αναφερθεί πολλές φορές στον Δάσκαλο Αττεσλή, προτείνοντας τους κύκλους και το βιβλίο του Μαρκίδη. Εκτιμώ πολύ το έργο και την παρουσία του ως διδασκάλου. Καμία απαξία δεν υπάρχει λοιπόν εκ μέρους μου για έναν Δάσκαλο που γνώριζα προσωπικά.
    Το υπόλοιπο σκέλος του σχολίου σου, που με σκωπτικό ύφος με εγκαλείς, δεν θα απαντηθεί.
    Εάν επαναδιατυπώσεις με περισσότερο σεβασμό το ερώτημα, σίγουρα θα λάβεις και κάποια απάντηση.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπερα σας! Πολυ κατατοπιστικος ο διαλογος και πραγματι, θεωρω οτι οι αποριες της Ανδρομεδας εκφραζουν πολλους απο εμας. Το ερωτημα που θελω να θεσω ομως, παρακεινουμενος απο το προηγουμενο σχολιο ειναι για τον 'Δασκαλο". Διαβαζοντας τα δυο πρωτα βιβλια που αναφερονται στην διδασκαλία του, του Κ. Μαρκιδη, δεν μπορεσα να μην παρατηρησω οτι και στον δικο του κυκλο γινονταν τελετες μυησεως, με συγκεκριμενο ενδυμα και τελετουργικο. Ποια ειναι η γνωμη σου Λυκιε;
    Ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε σχολιαστή, καλησπέρα. Ίσως η αναφορά μου στο δάσκαλο Στυλιανό Αττεσλή να παρανοήθηκε από δική μου υπαιτιότητα. Αν και υπήρξε ένας πολύ σημαντικός διδάσκαλος, φαίνεται να επηρεάσθηκε από τρίτα πρόσωπα και να παρασύρθηκε προς το τέλος της ζωής του, σε επιλογές που δεν ήταν ευθυγραμμισμένες με τις διδαχές του. Δεν επιθυμώ να υπεισέλθω σε περαιτέρω ανάλυση. Οι τελετές που γίνονταν στους κύκλους του (οι των ένδων) πράγματι περιελάμβαναν λευκό ένδυμα και συγκεκριμένα εργαλεία-σύμβολα. Οπωσδήποτε μιλάμε για μια τελετουργία-ιεροτελεστία. Ίσως ήδη γνωρίζεις, ποιοι άλλοι χρησιμοποιούν αυτά τα ενδύματα.
    Δυο λέξεις: Λευκή Αδελφότητα. Πιστεύω να σε κάλυψα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλησπερα.χρονια καλα .εχω κ γω μια ερωτηση. Το απλο ρεικι τι κινδυνους εχει? εχω παρη και τους 2 βαθμους και θαθελα επιπλεον στοιχεια αν γνωριζης λυκε για τι κινδυνους εχει.ευχαριστω.αλεξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γειά σας, γιατί λέτε ότι ο δάσκαλος Στυλιανός Αττεσλής ξέπεσε στην ποταπότητα της κερδοσκοπίας? Απ'όσα έχω διαβάσει δεν δεχόταν λεφτά ή κάτι για τις θεραπείες που έκανε ή τις ομιλίες του. Φυσικά δεν τον έχω γνωρίσει προσωπικά, ότι ξέρω είναι απ'αυτά που έχω διαβάσει ή μου έχουν πει. θα εκτιμούσα μια απάντηση απο εσάς. Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συγνώμη, διάβασα τα σχόλια αφού έγραψα την ερώτηση μου οπότε μετά είδα ότι απαντήσατε σε κάποιον σχολιαστή σχετικά με τον Στυλιανό Αττεσλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.