Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΣ ΛΑΟΣ;


Γράφει ο ΛΥΚΙΟΣ.




  Έλληνες! Μια λέξη βαριά…
Γιατί «βαριά»; Γιατί να μην είναι όσο «βαριά» είναι και η λέξη Γερμανός ή Σομαλός,  Πακιστανός ή Αμερικάνος; 
Εύκολα κάποιος θα απαντούσε κάπως έτσι:
- Μα οι Έλληνες δεν είναι συγκρίσιμοι με τους υπόλοιπους λαούς, μιας και η ιστορία  και οι επιδόσεις τους στην επιστήμη, την φιλοσοφία, την ηθική, την πολιτική, τις τέχνες και την πολεμική τους αρετή, κατέδειξαν στον κόσμο (δύση και ανατολή) την μετέπειτα πορεία του, που και σήμερα ακόμη τίποτε από αυτά δεν έχει ξεπερασθεί κατ’ ουσίαν. Ο κόσμος ακόμη και σήμερα πορεύεται πάνω στο δρόμο της αρχαιοελληνικής λογικής, πάνω στις δομές της Ελληνικής σκέψης. Έτσι, οι σημερινοί Έλληνες δικαιούνται την αναγνώριση από την παγκόσμια κοινότητα, για την προσφορά τους στην Ανθρωπότητα….
  Έτσι είναι όμως τα πράγματα;

Πράγματι οι αρχαίοι μας πρόγονοι δημιούργησαν έναν σπουδαίο πολιτισμό, τον σπουδαιότερο ίσως στην ανθρώπινη ιστορία, αυτόν που λειτούργησε ως θεμέλιος λίθος για τους πολιτισμούς αλλά και τις θρησκείες της Δύσης, αλλά και της Ανατολής! Η πραγματικότητα αυτή σήμερα είναι αδιαμφισβήτητη από την πλειονότητα των ιστορικών, αν και είναι καταφανής σε κάθε  απλό παρατηρητή.
  Γιατί όμως οι Έλληνες δημιούργησαν έναν τέτοιο πολιτισμό; Ήταν θέμα συγκυριών ή θέμα ιδιαίτερων ψυχικών χαρακτηριστικών του Ελληνικού γένους, που θα τους οδηγούσε στο να δημιουργήσουν τέτοιο πολιτισμό;
Οι εθνολογικές έρευνες καθώς και οι ιστορικές, έδειξαν ότι σε κάθε πτυχή της Ελληνικής ιστορίας από την απαρχή της έως και σήμερα, οι Έλληνες επέδειξαν τις ίδιες ψυχικές αντιδράσεις και συμπεριφορές, με απόλυτη ακρίβεια, στις ίδιες προκλήσεις. Πράγματι και αυτό είναι μια τρανή απόδειξη της συνέχειας της γενετικής ιδιοσυστασίας των Ελλήνων, από τους αρχαίους έως τους σύγχρονους.
  Αλλά ποια είναι αυτά τα ιδιαίτερα ψυχικά γνωρίσματα των Ελλήνων;
Οι Έλληνες είναι ο μόνος λαός που συνδυάζει την άναρχη φύση του, που προέρχεται από την εγωπαθή του τάση να άρχει και να μην άρχεται, από την επική του φύση να γίνεται ήρωας και πρωτοπόρος σε όλα, από την διαιρετική του τάση με το να ζηλοφθονεί και να εχθρεύεται τον αδελφό του, την μνησικακία του, την άκρατη υπερβολή του σε όλες τις αντιδράσεις του και τέλος, την τάση του να μηχανεύεται, άρα να δημιουργεί νέα δεδομένα ασκώντας την ευφυΐα του, την λογική, την σκέψη και την φιλοσοφία. Αντιλαμβάνεται την συλλογικότητα μόνο ως αναγκαίο κακό ενώπιον κοινών κινδύνων και απειλών και δρα ενωμένα μόνο πρόσκαιρα και όσο χρειάζεται μέχρι την άρση τους. Ύστερα επανέρχεται στην προτέρα κατάσταση διχόνοιας και μίσους. Είναι μαχητικός και ευφυής, πολυπράγμων και ικανός. Εύκολα θεοποιεί κάποιον και την επόμενη στιγμή τον αποκαθηλώνει και τον διασύρει. Κανείς δεν μπορεί να διαπρέψει κατ’ αξίαν, σε μια Ελληνική κοινωνία. Ο Έλληνας, μισεί τις αυθεντίες. Ο εγωισμός του δεν επιτρέπει την αναγνώριση της αξίας του άλλου. Κυριαρχεί η λογική: «αφού δεν έχω εγώ κατσίκα, να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα ώστε να μην έχει κι αυτός!»…

  Η εγωπάθεια, η έπαρση και ως εκ τούτου η άναρχη φύση του γίνεται εκρηκτική, όταν μειγνύεται με την αντίστοιχη κι άλλων ομοφύλων του. Γι’ αυτό ο Έλληνας δεν μπορεί να φτιάξει σταθερές και ευνομούμενες κοινωνίες. Κάθε προσπάθεια δημιουργίας κοινωνίας από τους Έλληνες, έπεφτε σε αδιέξοδο και γρήγορη ανατροπή της. Η άναρχη φύση του, δεν του επέτρεπε να ανεχθεί για πολύ την εφαρμογή ενός μοντέλου κανόνων και ιεραρχίας, στην οποία αυτός θα ήταν υφιστάμενος (δηλαδή από κάτω) και πειθαρχημένος. Αμέσως απεργαζόταν την αρχή της εξουσίας προκειμένου να την ανατρέψει και να βρεθεί σε πλεονεκτικότερη θέση στην επόμενη διάδοχο κατάσταση που θα προέκυπτε. Απώτερος ενδόμυχος στόχος του, να άρχει!
Να είναι ο αρχηγός. Να επιβάλει αυτός στους άλλους, την θέλησή του.
 Ακούγεται άσχημο εε;  Μειονεκτικός λαός, θα έλεγε εύκολα κάποιος…
Κι όμως, αυτά τα ελαττώματα που χαρακτηρίζουν τον Έλληνα, είναι ακριβώς αυτά που τον έκαναν να επινοήσει και να δημιουργήσει τον περίφημο ελληνικό πολιτισμό. Η προσπάθεια να οργανώσει κοινωνία ανθρώπων εκ φύσεως ανάρχων (σχήμα οξύμωρο) ήταν αυτό που τους οδήγησε στην επινόηση και πειραματισμό όλων των μορφών εξουσίας και πολιτικών συστημάτων. Έτσι επινόησε και την δημοκρατία, που όλοι οι λαοί σήμερα θεωρούν ιδανικό πολίτευμα.
  Βέβαια οι Έλληνες δεν θεώρησαν ούτε την δημοκρατία ιδανικό πολίτευμα. Αντιλήφθηκαν τις ατέλειες και στην συνέχεια επινόησαν τρόπους βελτίωσης (ηθικούς κανόνες) ώστε να εγγυηθούν την εύρυθμη λειτουργία του κοινωνικού αυτού πολιτικού συστήματος.
  Οι ίδιοι ακριβώς λόγοι, οδήγησαν το ελεύθερο ελληνικό πνεύμα στην αναζήτηση υψηλών εννοιών και έφτιαξαν τις επιστήμες και την φιλοσοφία. Η μία σχολή ανέτρεπε (ή συμπλήρωνε) την επόμενη.  Η τάση για μη αποδοχή των προηγουμένων, ωθούσε τον ευφυή Έλληνα στην υπέρβαση και την ανατροπή των κατεστημένων ιδεών, με την εξέλιξη σε κάθε τομέα. Ο Έλληνας φώτιζε τον δρόμο της ψυχής και του πνεύματος όλο και περισσότερο. Οι υπόλοιποι λαοί ακολουθούσαν τα φωτεινά αυτά μονοπάτια. Τι μονοπάτια;… λεωφόρους!! Ο Μέγας Αλέξανδρος εκπολίτισε τον τότε (ανατολικό) κόσμο, ο οποίος τον υποδεχόταν με λαχτάρα προκειμένου να παραλάβει το ελληνικό Φως και να το κάνει δικό του. Ακόμη και τώρα τον τιμούν περήφανοι!
 Τι έγινε όμως μετά και «χάθηκε» αυτό το Φως;
Το Φως αυτό, δεν χάθηκε ακριβώς! Οι διχόνοιες των Ελλήνων και η αλληλοεξόντωση, δημιούργησαν ελεύθερο πεδίο ώστε να κατανικηθούν από τους οργανωμένους Ρωμαίους, το Βυζάντιο και τελικά τους απολίτιστους Οθωμανούς. Όλοι τους εκπολιτίστηκαν από το Ελληνικό Φως, όμως ο ελεύθερος ελληνισμός έπαυσε να αναπνέει… Μετά την εκδίωξη των Οθωμανών και της κατοχής τους, η υποτέλεια αντικαταστήθηκε από την υποδούλωση στην παραδόπιστη και βαρβαρική Δύση που ήθελε την Ελλάδα προτεκτοράτο των ισχυρών.
Για μια ακόμη φορά η ιδέα Ελλάδα μπήκε σε όρια γεωγραφικά, κοινωνικά, πνευματικά. Ο Έλληνας έπρεπε να αναγεννηθεί μέσα σε κλουβί. Κανείς δεν ήθελε την Ελλάδα και πάλι κυρίαρχο ρυθμιστή και φωτοδότη της ανθρωπότητος.
Κανείς;
 Ποιος θα μπορούσε να επιβάλλει την θέλησή του παγκοσμίως την εποχή εκείνη; Οι ισχυρές Μεγάλες Δυνάμεις; Ή μήπως αυτοί που πραγματικά κινούσαν τα νήματα πίσω απ’ αυτές;  
  Ναι, την εποχή που το ελεύθερο ελληνικό πνεύμα απέπνεε, η Ευρώπη δοκιμαζόταν από τον μεσαιωνικό σκοταδισμό, ενώ το ελληνικό Φως υπεκλάπη, νοθεύτηκε και ιδιοποιήθηκε από τα κλειστά μυητικά τάγματα της Δύσης (ροδόσταυροι, Ναΐτες, Ιησουΐτες, Ιλλουμινάτοι, Τέκτονες, κτλ), τα οποία απετέλεσαν τον λεγόμενο τευτονοσιωνισμό. Αυτός που αιματοκύλισε την ανθρωπότητα (σταυροφορίες, σφαγές, ιεροεξεταστές, αποικιοκρατικοί πόλεμοι, κτλ.).
 Η Ελλάδα και το ελληνικό Φως εγκλωβίσθηκε για μια ακόμη φορά από τις δυνάμεις του σκότους. Αυτές είναι οι δυνάμεις που ποτέ δεν θα άφηναν το Φως αυτό, να ξεχυθεί και να φωτίσει τους ανθρώπους όλων των λαών…  Και το καλύτερο που θα έπρεπε να κάνουν, ήταν να μην το αφήσουν ποτέ να ξανανάψει!
  Έτσι φρόντισαν έγκαιρα και μεθοδικά, υποβολιμαία και συνωμοτικά, στρατολογώντας κάποιους επίδοξους Εφιάλτες, (που πάντα ανθούσαν στο ελληνικό περιβόλι, ένεκα -όπως είπαμε- της φύσης μας στην διχόνοια και την ζηλοφθονία), να χειραγωγούν την ελληνική κοινωνία και να υποβάλλουν παρασκηνιακά τα δικά τους (ανθελληνικά) σχέδια.
  Έτσι, υπέσκαψαν την παιδεία, την ιστορία, την γλώσσα, χτύπησαν τις αξίες και τις αρχές που διείπαν την ελληνική παράδοση, νοθεύοντας ή παραποιώντας ότι δεν μπορούσαν να εξαφανίσουν από αυτά! Σκοπός τους ήταν και είναι, ο Έλληνας να μην μπορέσει ποτέ ξανά, να ανακτήσει την παλιά του αίγλη, την παλιά του κυρίαρχη παρουσία στην πορεία της ανθρωπότητας προς το Φως.
  Ενθάρρυναν και ενδυνάμωσαν τα ελαττώματα της φύσης του Έλληνα, αποκόπτοντάς τον από τους «συνδετικούς ιστούς» με τους προγόνους του και με το παρελθόν του. Τον έκαναν αδιάφορο, καιροσκόπο, ιδιοτελή, ωφελιμιστή, φανατικό, πεζό, μηδενιστή και μνησίκακο. Τον έκαναν να στρέψει την πλάτη του στο παρελθόν του, να απαξιώνει την ιστορία του (και να την αγνοεί), να ενδιαφέρεται για το εφήμερο και την υλική ευμάρεια, την ηδονή και την απόλαυση, αγνοώντας επιδεικτικά, κάθε πνευματική αξία και κάθε ηθική κατάκτηση των προγόνων του.
Λοβοτόμησαν τον νεοέλληνα, πνευματικά και ηθικά. Στις έννοιες αυτές και μόνο η απλή εκφορά τους, προκαλούν τον γέλωτα και την ειρωνεία στον «ξερόλα», εγωιστή νεοέλληνα. Έτσι το μόνο που έμεινε να αποτελεί αξία για αυτόν, είναι η διασκέδαση, η καλοπέραση, ο πλουτισμός και η αναγνωρισιμότητα όχι βάσει προσωπικών αξιών, αλλά γνωριμιών και δυνατότητας πρόσβασης σε μηχανισμούς!  Και αυτά, με οποιοδήποτε τίμημα…  Απωλέσθηκε η τιμή και η αξιοπρέπεια. Όλα απέκτησαν αντιτιμία σε χρήμα! Αυτά με την σειρά τους, οδήγησαν σε ένα αέναο κυνήγι δύναμης, εξουσίας και χρήματος. Πίστεψαν ότι όποιος έχει αυτά, είναι ευτυχισμένος και πλήρης! Όποιος δεν το κατάφερνε, ήταν εξοβελιστέος, απορριπτέος… Αυτό, πολλούς τους οδήγησε στην οκνηρία, στην έλλειψη ενδιαφερόντων για την ζωή, στην κατάθλιψη και τέλος στην παραίτηση από αυτήν. Οι «επιτυχημένοι» έγιναν οι δυνατοί της ελληνικής κοινωνίας. Λειτούργησαν ως ηθικό πρότυπο και προβλήθηκαν ως ινδάλματα για τους μέλλοντες επίδοξους «δυνατούς». Τους νέους δηλαδή…
Η εκκλησία ποτέ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και της υποτιθέμενης αποστολής της. Έμεινε όπως πάντα, το «βολεμένο» μέρος του συστήματος και θεατής των εξελίξεων. Κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις, απλά επιβεβαίωναν τον κανόνα.
Έμαθαν τον Έλληνα να κοιτά το σήμερα και να μην μεριμνά για το αύριο, να ζει με την λογική της «αρπαχτής» και του «ότι φάμε, ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κ….ς μας»!
Και ο Έλληνας, τα δέχθηκε όλα!
Γιατί; Γιατί απεγδύθηκε πρόθυμα το χιτώνα του ελληνικού Φωτός, για να φορέσει τον μανδύα του Ερέβους;
Μα, ακριβώς γιατί μεθοδεύτηκε σοφά ο ευνουχισμός του! Το «σύστημα», ποντάρισε στην μειονεκτική του φύση… Στην αδυναμία της άκρατης εγωπάθειάς του, την αδυναμία της αναίρεσης και της διαίρεσης. Η στροφή του στην ποταπή ύλη, στηρίχθηκε στην ανάγκη του για έπαρση και καταξίωση. Η καταξίωση μέσω των υλικών αξιών είναι λιγότερο κοπιώδης και απαιτητική από την πνευματική καταξίωση.
  Οι μάζες των Ελλήνων, άρχισαν να λειτουργούν ενστικτωδώς και ζωοειδώς. Ο οπαδισμός και ο φανατισμός, δεν άργησαν να εμφανισθούν νομοτελειακά, αφού η έλλειψη πνευματικών και ευγενών ψυχικών αξιών, εύκολα καλύφθηκε από ζωώδεις συμπεριφορές. Ο κομματισμός προέκυψε ως φυσική ανάγκη, προκειμένου κάποιος να έχει «ταυτότητα» και πρόσβαση στα αγαθά της «όμορφης» αυτής κοινωνίας. Ταυτίστηκε η ρουσφετολογική συναλλαγή με την αξιακή συνδιαλλαγή. Όλοι έγιναν συμμέτοχοι και συνένοχοι στην καταστροφή της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Άρχισαν να διαιωνίζουν το πρόβλημα συντηρώντας κυβερνήσεις παρότι αντιλαμβάνονταν την καταστροφική πορεία της χώρας. Τους ενδιέφερε η ατομική εξυπηρέτηση και η εξασφάλιση. Αδιαφόρησαν για το αύριο των παιδιών τους. Η καταστροφή ήταν μοιραία και το γνώριζαν ενδόμυχα όλοι, αλλά προτιμούσαν την σιωπή. Μια σιωπή πνιγηρή! Όσοι διέβλεψαν και προειδοποίησαν για τα επερχόμενα, ήταν απλά υπερβολικοί και γραφικοί. Η εθελοτυφλία των Ελλήνων ήταν μια ψυχογενείς άρνηση-άμυνα στην έκθεση της ωμής αλήθειας.
  Ο Έλληνας κατέστη ο «ηλίθιος» αυτόχειρας, που χωρίς λόγο αυτοκτονεί για χάριν αστεϊσμού.
Μπορεί όμως πράγματι ο Έλληνας να είναι ηλίθιος;
Είπαμε πως η ψυχοσύνθεση του Έλληνα, είναι ιδιαίτερη και μοναδική. Χάριν αυτής, δημιούργησε τους πυλώνες του παγκόσμιου πολιτισμού. Πως θα μπορούσε ένας ηλίθιος να επιτύχει αυτό τον άθλο;
  Όχι βέβαια! Ο Έλληνας είναι πάντα ο εν δυνάμει φιλόσοφος. Για να γίνει και ενεργεία φιλόσοφος, θα πρέπει απλά να προκύψουν οι απαραίτητες συνθήκες προκειμένου να εκδηλωθεί αυτή του η φύση. Το τευτονοσιωνιστικό «σύστημα», φρόντισε να του αποστερήσει κάθε δυνατότητα ώστε να εκδηλώσει την ανώτερή του φύση. Τον βύθισε στο σκότος της πνευματικής και νοητικής αβύσσου. Τον ύπνωσε βαθιά! Τον τάισε με τον λωτό της λήθης και του ηδονισμού.
Όπως ο Οδυσσέας και οι άνδρες του αφυπνίσθηκαν από την λαχτάρα και την πίστη του στον στόχο τους (την Ιθάκη) και συνήλθαν από την λήθη που τους έφεραν οι λωτοί της Χώρας των Λωτοφάγων, έτσι και σήμερα οι Έλληνες οφείλουν να αφυπνισθούν παρακινούμενοι από την πίστη στον αρχέγονο στόχο τους, την  πορεία προς την Τελειότητα και το Ανέσπερο Φως και να συνέλθουν πριν αφανιστούν τελεσίδικα και οριστικά.
 Δεν είναι το πεπρωμένο του Έλληνα να ηττάται άδοξα!
Έλληνα, σήκω όρθιος, πρόταξε το πελώριο ανάστημά σου και σκίασε με τον όγκο σου τους ανόητους υβριστές σου. Δείξε τους ποιος αλήθεια είσαι και κάνε τους πάλι να σε ακολουθήσουν εκούσια στον δρόμο που ήδη τους έδειξαν οι προπάτορές σου. Ο κόσμος σήμερα σε έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε. Μην τους εγκαταλείψεις!
Αφυπνίσου, πριν να είναι αργά!
Θυμήσου ποιος είσαι, ενώσου πάλι με τις καταβολές σου, άσε το Φως που αχνοφωτίζει μέσα σου, να δυναμώσει και να ακτινοβολήσει μέσα σου. Νοιώσε το παρελθόν των αρχετύπων σου, μέσα στα κύτταρά σου. Είσαι εσύ ο ίδιος, είσαι η συνέχεια των προγόνων σου. Μην γυρνάς την πλάτη, στον ίδιο τον προορισμό σου.
Δεν είναι τυχαίο που γεννήθηκες Έλληνας.
Αφυπνίσου!

ΛΥΚΙΟΣ.
 

Στον χώρο των σχολίων συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
Ταυτότητα & προορισμός του Έλληνα, Ερευνητής Μπαλανός-‘’Παράλληλοι κόσμοι’’-‘’Νέα Γη’’, «Δωρεάν λάβατε, δωρεάν δώτε», Ανίχνευση ανόθευτης Γνώσης, ΟΕΑ & Ιερή Γεωμετρία

44 σχόλια:

  1. Καλημέρα ΛΥΚΙΕ, καλημέρα σε όλους τους αναγνώστες!
    Συγχαρητήρια ΛΥΚΙΕ για το διαφωτιστικό σου άρθρο και την αλήθεια που παρουσιάζεις για τον ΕΛΛΗΝΑ. Πολλοί είναι αυτοί που δυστυχώς εθελοτυφλούν μπροστά στην πραγματικότητα, αρνούμενοι να καταλάβουν την αξία και την τιμή του να είναι ΕΛΛΗΝΑΣ. Οπως πολύ σωστά το διατύπωσες και εσύ, ο Ελληνας είναι εν δυναμει Φιλόσοφος, αρκεί να μπορέσει να βγεί απο τον λήθαργο του και αντιληφθεί το καλοστημένο παιχνιδάκι που έχει στηθεί εις βάρος του! Νομίζω όμως και θέλω να το πιστεύω ακράδαντα, ότι η ώρα αυτή ζυγώνει και σιγά σιγά ξυπνάει, βοηθούμενος απο διάφορους μηχανισμούς είτε αυτοί είναι ακούσιοι ή εκούσιοι.
    ΧΙΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΙΛΩΝ καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα!
    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και ελπίζω πράγματι ο Έλληνας να συνέλθει και να ξαναμεγαλουργήσει... είναι κρίμα να συμπεριφέρεται σαν ηλίθιος, κάτι που δεν του ταιριάζει! Αν και θέλω να αισιοδοξώ, τα πράγματα δεν με ενθαρρύνουν και πολύ. Βλέπω πολλούς Έλληνες να συνεχίζουν εθελότυφλα την κατρακύλα τους και δυστυχώς αυτοί θα εξαφανιστούν.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΛΥΚΙΕ. ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΟΤΑΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΛΙΘΙΑ. ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΤΣΙ. ΕΓΩ ΖΩ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΜΑΣ. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΟΛΛΗΣΩ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΡΙΖΟΥΝ. ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΤΣΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕΣ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήλθες ΞΕΝΙΕ! Χαίρομαι που σε ικανοποιούν τα θέματα blog αυτού. Το άρθρο όμως αυτό δεν απευθύνεται στους Γερμανούς υβριστές μας (ή κάθε άλλου ξένου). Απευθύνεται σε μας τους Έλληνες! Αν κατανοήσουμε τι μας συμβαίνει, θα μπορέσουμε να ξυπνήσουμε και να επανέλθουμε στην αληθινή μας ελεύθερη και ηγέτιδα φύση. Ίσως κάποια στιγμή, αφιερώσω ένα άρθρο στα αγγλικά που να απευθύνεται στους ξένους υβριστές μας. Εκεί θα λέω άλλα πράγματα, ίσως πολύ σκληρά, μα ρεαλιστικά!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα ΛΥΚΙΕ, καλησπέρα σε όλη την παρέα μας που μεγαλώνει και χαιρόμαστε...
    Αυτό το άρθρο σου καλέ μου φίλε, το έστειλα παντού, το κόλλησα στην πόρτα μου και...το έβαλα σαν συνημμένο στα Πασχαλινά μου μηνύματα μιας και η Ανάσταση και Ανάταση που έχουμε ανάγκη ως Έθνος δεν θα μπορούσε να έχει εκφραστεί καλύτερα.
    Διαβάζοντάς το, ένιωσα την αγανάκτηση με εμάς τους ίδιους, ένιωσα την ανάγκη να βγω και να ταρακουνήσω ΕΜΑΣ για να ξαναπιστέψουμε όχι μόνο σε ένα ένδοξο παρελθόν αλλά στο μέλλον μας που αφορά εμάς και τα παιδιά μας.
    ΟΧΙ, ηλίθιοι δεν είμαστε. Βολεμένοι ήμασταν και ζαλισμένοι απ το εγώ και τις χαμηλές σε δονήσεις επιθυμίες του εαυτούλη μας. Φυσικά και κακοφαίνεται να ξεβολευτούμε αλλά...Θερμοπύλες χωρίς θυσίες και κοινό αγώνα...ΔΕΝ γίνονται!
    ευχαριστούμε και πάλι
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλη μου ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, χαίρομαι που εκφράζει και εσένα αυτό το αρθράκι! Είναι έτσι όπως τα λες. Θερμοπύλες χωρίς κόστος, κόπο και υπέρβαση δεν γίνονται...
    Ας βγούμε για λίγο έξω από τον "κόσμο" μας και ας δούμε ΤΙ είμαστε και ΠΩΣ ζούμε. Ας κάνουμε την αυτοπαρατήρησή μας και θα διαπιστώσουμε πόσο πλανημένα ζούμε!
    Στις αναρτήσεις του Ιανουαρίου, υπάρχουν τα ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ. Θα παρότρυνα κάθε αφυπνησμένο Έλληνα, να τα εκτυπώσει, να τα βάλει σε περίοπτη θέση στον χώρο του και να τα μελετά καθημερινά. Αν προσπαθήσει να εφαρμόσει στην ζωή του αυτούς τους κανόνες, θα κατορθώσει να αποδράσει από το matrix, το συστημικό δηλαδή πλέγμα που μας δεσμεύει και μας κρατά κάτω, χαμηλά! Θα αναγεννηθεί ως Φωτοδότης Έλληνας, όπως ορίζει η φύση του και η αποστολή του εις το διηνεκές...
    Ευχαριστώ κι εγώ για την επιμονή σας να τιμάτε τον χώρο μου!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ ΛΥΚΙΕ για την απάντηση και τις επεξηγήσεις. ΝΑΙ...όχι μόνο τύπωσα τα παραγγέλματα αλλά το Σαββατοκύριακο μελέτησα και έψαξα όπως μας παροτρύνεις στο ίδιο μέρος με εκείνα, και το εν Δελφοίς Ε.
      Και τώρα κάτι για όλους: ΑΝ είχατε ποτέ πει "δεν μπορώ να ξεκολλήσω από..." και μετά αυτό ήταν ή τηλεόραση, είτε ένα σποτάκι, είτε μια "καραμέλα-διαφήμιση" πάντα λέγατε και παραδεχόσαστε αυτό το είδος μάρκετινγκ (που είναι απλά και μόνο εφαρμοσμένη ψυχολογία).
      Αν λοιπόν, κατανοήσουμε πως κάποιοι σε πάρα πολλούς χώρους και τομείς της ζωής μας, με τον ίδιο τρόπο προσπαθούν να μας βάλουν σε κάθε είδος καλουπιού...ΜΟΝΟ τότε θα αρχίσει η αφύπνιση και θα αρχίζουν να φεύγουν τα λέπια απ τα μάτια. Στην αρχή κάποιοι θα τρομάξουν, αλλά τους διαβεβαιώνουμε πως δεν υπάρχει λόγος φόβου. ΠΟΤΕ ο Ενας και μοναδικός Ανώτερος Εαυτός μας δεν ήθελε να μας έχει δούλους.
      Βλέπουμε τις τάσσεις της μόδας και τα παιδιά που ντύνονται ακριβώς το ίδιο και αισθάνεσαι πως είσαι σε μέρη με ανθρώπους καρμπόν. Αν τα ρωτήσεις θα σου πουν πως ακόμη κι αν δεν τους αρέσει το στυλ δεν το αλλάζουν για να μην πάνε κόντρα στο ρεύμα και μείνουν εκτός κλίκας και παρέας. Σαν άτομο που φέρθηκε από μικρή εντελώς αντίθετα, σας διαβεβαιώνω πως μόνο για λίγο άφησα αυτό το συναίσθημα της κάποιας διαφορετικότητας να με επηρεάσει. Τελικά ούτε εκτός παρέας έμεινα ποτέ και πάντα είμαι κοινωνική και δεν ζω στο περιθώριο.
      Ας τολμήσουμε ξεκινώντας από τα απλά και μετά...ας προχωρήσουμε στα πολύ σοβαρά και καίρια πια για την επιβίωσή μας σαν Έθνος.
      Καλή σας ημέρα
      ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

      Διαγραφή
  6. Έτσι ακριβώς είναι ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ μου! Πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας και όχι να φοράμε τις μάσκες της μόδας μόνο και μόνο για να νιώθουμε κοινωνικά αποδεκτοί. Να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και την αξία του και είμαστε σίγουροι οτι οι άλλοι θα εκτιμήσουν αυτό που είμαστε, ενώ αυτό που φαινόμαστε αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί ως νώθο.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαιρετώ την καλή παρέα του Καταχθονίου!
    Διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια, καθώς επίσης και τα σχόλια απο άλλα blogs, θα αντιταχθώ με τις φωνές που αμφισβητούν πως ο Ελληνας κοιμάται ακόμα τον ύπνο του δικαίου. Οπως εμείς εδώ σ' αυτό το Blog αναρωτιόμαστε, προβληματιζόμαστε, στεναχωριόμαστε για την πορεία του Ελληνικού Έθνους και μέσω αυτού αφυπνιζόμαστε, έτσι ακριβώς λειτουργούν και άλλα ιστολόγια και όχι μόνο. Δημιουργούνται δειλά δειλά μικρές κοινότητες ανθρώπων προσπαθώντας με κάθε μέσο να ξυπνήσουν απ' το βαθύ λήθαργο τον Ανθρωπο και δή τον Ελληνα να ξεβολευτεί απο τις παλαιές του συνήθειες, να ξαναβρεί τις παλαιές του αξίες, ν’ αποδράσει από το λεγόμενο Matrix. Πριν απο δύο περίπου χρόνια τα συζητάγαμε αυτά; Προβληματιζόμασταν τόσο επισταμένως; ΟΧΙ. Μπορεί κάποιοι να αιμοραγούσανε μέσα τους για την κατάντια μας, αλλά ήταν μοναχικοί μαχητές. Αυτοί όλοι λοιπόν, συμπεριλαμβανομένου και όλους εμάς, αποφάσισαν να διασπείρουν τις γνώσεις, να αφυπνίσουν όσους περισσότερους μπορούν απ’ ακρη σ΄ακρη, είτε μέσω του διαδικτύου, είτε μέσω οργανωμένων ομάδων ατόμων. Και νομίζω ότι καθημερινά οι άνθρωποι αυτοί αυξάνονται. Ποτέ λοιπόν δεν είναι αργά! Ας είμαστε αισιόδοξοι και ας έχουμε πίστη ειδικά στον Έλληνα. Ο γνήσιος Ελληνας είναι σίγουρο ότι θα ξυπνήσει. Γιατί πρέπει, γιατί υπάρχουν και κάποιες ισχυρές δυνάμεις που τον θέλουν αφυπνισμένο! Υπομονή, λιθαράκι λιθαράκι χτίζεται το οικοδόμημα!
    ΧΙΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πράγματι φίλε ΧΙΛΩΝ,
    έτσι είναι. Η αρχή έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια και ο κόσμος σιγά σιγά αφυπνίζεται. Υπάρχουν όμως πολλοί άνθρωποι που ξέρουμε ότι δεν θα τα καταφέρουν, είτε από άρνηση είτε από αδυναμία! Η Θεία νομοτέλεια, έδωσε στον άνθρωπο την δυνατότητα-εργαλείο, της ελεύθερης επιλογής. Επιλέγει προς τα που θα οδεύσει. Έχει και την ευθύνη των επιλογών του όμως. Η προσφορά μας στον συνάνθρωπο όμως, είναι να μην στερήσουμε από κανέναν την δυνατότητα της επιλογής, δίδοντάς του την ευκαιρία με την παροχή γνώσεων και πληροφοριών. Μετά ας επιλέξει ο καθένας αν θα συνεχίσει τον ύπνο του ή θα ξυπνήσει. Μοιραίως λοιπόν κάποιοι θα συνεχίσουν τον «ύπνο του δικαίου» και κάποιοι πιστοί ταγοί του συστήματος θα πολεμούν την αφύπνιση είτε εκούσια, είτε ακούσια. Ο καθείς εφ’ ώ ετάχθη…
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ταυτίζομαι απόλυτα μαζί σου ΛΥΚΙΕ.
    Σαφώς και κάποιοι θα συνεχίζουν το δρόμο τους στο σκοτάδι. Δεν είναι δυνατόν να αφυπνιστούν όλοι. Είτε κάποιοι δεν έχουν το γνωστικό υπόβαθρο να αντιληφθούν, ή κάποιοι δεν έχουν το κίνητρο. Την δεύτερη μερίδα όμως ανθρώπων πρέπει να τους βοηθήσουμε. Και αυτοί δεν είναι λίγοι!
    ΧΙΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι πολύ όμορφα αυτά που γράφεται,χαίρεται κανείς να σας διαβάζει,
    κρίμα ,πού παρ'όλες τις προσπαθειές σας Λύκιε, οι φίλοι που έμπαιναν
    εδώ σταμάτησαν να γράφουν.Θα το ήθελα να συμμετέχω,παρότι δεν σας κρύβω είναι δύσκολα τα θέματα, όμως είναι χάρισμα πρός το νού κάποιος να μπορεί να αντιλαμβάνεται τούς
    επικοδομητικούς διαλόγους, που αναπτύσονται μεταξύ σας.
    Εγώ σας διαβάζω όποτε μπορώ.Καλό σας απόγευμα.

    ΡΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσήρθες φίλη Ρίτα!
      Σ' αυτό το blog εκφραζόμαστε ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς έκφρασης. Μη διστάζεις να ανοίξεις την ψυχή σου και να συμμετέχεις σε διαλόγους που απ' ότι φαίνεται τους βρίσκεις επικοδομητικούς και διαφωτιστικούς. Εδώ δεν κρίνεται κανείς για το τρόπο γραφής του. Ολοι μπορούμε ανεξαρτήτως παιδείας να πούμε την γνωμη μας και να βοηθήσει ο ένας τον άλλον. Οι μόνοι που δεν αρμόζουν εδώ μέσα είναι οι υβριστές. Πιστεύω ότι και ο διαχειριστής θα συμφωνήσει μαζί μου.
      ΧΙΛΩΝ

      Διαγραφή
  11. Αγαπητή ΡΙΤΑ, συμφωνώντας με τον ΧΙΛΩΝ, θα ήθελα να σου πω ότι αυτός ο ιστοχώρος δεν είναι για επίλεκτους επισκέπτες αλλά για όλους! Γι’ αυτόν το λόγο γράφω σε απλή γλώσσα και προσπαθώ να αποδίδω δύσκολες έννοιες με απλουστευμένο τρόπο, ώστε ο καθένας να μπορεί να παρακολουθήσει τις συζητήσεις και τα άρθρα. Ελπίζω να τα καταφέρνω. Αν όχι, σου προτείνω το εξής:
    Αφού σου αρέσει να διαβάζεις εδώ μέσα, πάνω σε οποιοδήποτε θέμα σου δημιουργείται απορία, όσο «χαζή» κι αν σου φανεί, θέλω να μου την θέτεις! Κάν’ το και θα δεις, ότι η κάθε σου απορία δεν είναι μόνο δική σου αλλά και πολλών άλλων που μέσα από τις απαντήσεις που θα λάβεις θα λυθούν και οι απορίες αναγνωστών που δεν τολμούν να ρωτήσουν… Σκοπός μας είναι η πρόσβαση στον κάθε επισκέπτη, ανεξάρτητα από τις γνώσεις ή την άγνοια που μπορεί να έχει.
    Καλή συνέχεια…
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σας. Ειμαι αναγνωστης σας απο τον Ιανουαριο και θελω να εκφρασω τον θαυμασμο μου για το θεματολογιο αλλα και το υφος γραφης σας κ.λυκιε. Δεν εχω να σχολιασω κατι απλα σας παρακολουθω. Συνεχιστε ετσι. Αν θελετε γραφετε συχχνοτερα/
    Θεωδορος Κωνσταντινιδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Την καλημέρα μου Θεοδωρή! Σε ευχαριστώ για την φιλοφρόνηση και σε διαβεβαιώ ότι έτσι θα συνεχίσω. Η συχνότητα γραφής άρθρων είναι ένα θέμα για μένα, καθότι ο χρόνος που διαθέτω είναι περιορισμένος, αλλά και οι απαιτούμενες συνθήκες γραφής (ησυχία, ηρεμία, κτλ) είναι λίγο δυσεύρετες στον χώρο μου (οικογένεια με παιδιά, κτλ. καταλαβαίνεις!). Πάντως και το θεματολόγιο είναι δύσκολη επιλογή μιάς και θα ήθελα να γράφω ακόμα και για επίκαιρα πολιτικά θέματα, αλλά είναι έξω από το ύφος του συγκεκριμένου ιστολογίου.
    Ευχαριστώ,
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΛΥΚΙΕ φίλε μου και φίλε μας...
    ΔΕΝ ξέρω αν κι άλλοι εκτός από εσένα (φυσικά) συμβουλεύονται/επισκέπτονται παλιές καταχωρήσεις/άρθρα σου.
    Διαβάζοντας αυτό το μικρό απόσπασμα από το βιβλίο, είπα να προτείνω σε μελλοντική συζήτηση (άρθρο σου) να λέγαμε και λίγα πράγματα για τις ανθρώπινες σχέσεις και ειδικά του ζευγαριού. Δηλαδή, ας μην είμαστε όλοι αδελφές ψυχές και δίδυμες φλόγες...τίποτα δεν μας εμποδίζει όμως να μάθουμε την πραγματική σημασία της ΕΝΩΣΗΣ εις σάρκα μίαν. Και τί κρίμα που τόσα πράγματα αποκρύφτηκαν λόγω πουριτανισμού.
    είναι θέμα για...ανασκαφές στην ψυχή, στην συνείδηση, στην κουλτούρα και στα πιστεύω μας!
    ευχαριστώ για την φιλοξενία και πάλι.
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. http://www.locus7.gr/balanos.asp

    Ξέχασα να σας πω πως αναφώνησα με χαρά όταν διαπίστωσα πως ο Μπαλάνος είναι ο δημιουργός της εκπομπής τα αινίγματα της Ελλάδος.
    Αν και είδα ελάχιστα επεισόδια είχα μείνει μαγεμένη...
    Φυσικά και κάποιοι άλλοι πήγαν να κάνουν παρόμοιες σειρές αλλά...έμειναν απλώς οδοντόκρεμες!

    ΜΗΠΩΣ μπορείτε να μου συστήσετε βιβλιο/α του;

    Ευχαριστώ και πάλι
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ καλημέρα,
      χαίρομαι πολύ που βρίσκεις ενδιαφέροντες τις αναρτήσεις του ιστότοπού μου. Ακόμη περισσότερο χαίρομαι που διαπιστώνω τα κοινά μας ενδιαφέροντα. Σχετικά με τον Γεώργιο Μπαλάνο, έχω να σου πω ότι οι δύο τρεις αναφορές που έχω παραθέσει στο blog, δεν είναι τυχαίες, αλλά τις έβαλα σκόπιμα προκειμένου να υφαρπάξω αντιδράσεις ατόμων που "πιάνουν" τα υπονοούμενά του και έχουν ειδικές γνώσεις. Παρόλα αυτά, κανείς δεν αντιλήφθηκε ή κανείς δεν θέλησε να εκδηλωθεί... Ο Μπαλάνος δεν είναι κάποιος τυχαίος ερευνητής όπως δεκάδες άλλοι "γνωστοί" του χώρου! Είναι ο σημαντικότερος όλων σε συγκεκριμένο τομέα. η δραστηριότητά του είναι απολύτως μυστική και είναι γνωστή σε ελάχιστους μυημένους. Είναι πολλά περισσότερα από αυτά που νομίζει ο κόσμος. Θα σου πρότεινα το "δύσκολο" βιβλίο του "οι άμμοι του χρόνου" και μετά απ' αυτό, μπορείς να κατανοήσεις όλα τα υπόλοιπα βιβλία του. Οι αληθινά απόκρυφες γνώσεις του όμως δεν υπάρχουν σε βιβλία. Υπάρχουν συγγράμματά του, τα οποία διαθέτει μόνο σε ανθρώπους (ελάχιστους) που πρώτα πρέπει να γνωρίσει προσωπικά ο ίδιος, για να τους τα εμπιστευτεί. Αυτά τα πωλεί αντί εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ το ένα (!!!), όχι από κερδοσκοπία, αλλά προκειμένου να χρηματοδοτήσει την έρευνά του. Το "παράδοξο" (ερμηνεύσιμο) είναι ότι σε κάποιους τα δίνει και εντελώς δωρεάν! Κατάλαβες; Διατηρεί "κύκλο" ανθρώπων τους οποίους μυεί και εκπαιδεύει.Περί ανθρωπίνων σχέσεων συζήτηση όποτε θες μέσω σχολίων. Όμως δεσμεύομαι ότι θα αναπτυχθώ στο θέμα με άρθρο μου, εν καιρώ! Το θέμα όμως της σεξουαλικής μαγείας, είναι λίγο διαφορετικό. Εμπεριέχει τελετουργικά σημεία, τα οποία «ξεκλειδώνουν» και δρομολογούν αλυσιδωτές αντιδράσεις σε χώρους και επίπεδα, πέρα από αυτά που ορίζει η ανθρώπινη θέληση. Υπάρχουν Καββαλιστικά στοιχεία που θα τα συζητήσουμε και αυτά!
      Εύχομαι να περνάς καλά και σου εύχομαι: «αιέν υψιπετείν» ψυχικώς και πνευματικώς.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  16. ΛΥΚΙΕ,
    ΕΧΩ κατανοήσει μέρος αυτών που αφήνει και ο ίδιος στο σάιτ με τις εκδόσεις Λόκους-7. Εχω τυπώσει και μελετώ στο σπίτι περισσότερο τα άρθρα που έχει εκεί επιτρέψει να αναρτηθούν.
    Το πρώτο που κατάλαβα είναι αυτό με τα χρήματα. Αμα δεις τέτοιες τιμές είναι λογικό να καταλάβεις πως κάποια πράγματα είναι για τους λίγους αλλά όχι εγωιστικά κι ελιτίστικα. Και το λέει καθαρά πως ο κύκλος του είναι στενός και πως για να γίνει δεκτός κάποιος θα χρειαστεί πολύς καιρός. Οσο για την διεύρυνση του στενού αυτού κύκλου δεν αφήνει και πολλά περιθώρια και πάλι γίνεται κατανοητό το γιατί.
    Θα πάρω το βιβλίο που μου προτεινεις και να το μελετήσω. Οσο για εκείνους που δεν εκδηλώνονται...να ξέρεις πως πράγματι κι εγώ δεν ξέρω αν θα τολμουσα να σχολιάσω αν δεν ήξερα ποιος είναι αυτός ο περιβόητος...ΛΥΚΙΟΣ που έχει θάρρος και θέληση για αλήθεια και που με την τέλεια ελληνική γλώσσα/πέννα του ξέρει και διαλογο να κάνει και να απαντά επι της ουσίας ΑΜΗΝ.

    Πράγματι τα 4 άρθρα που έχεις βάλει στον ιστοχώρο σου μπορούν να δώσουν τροφή για πάρα πολλά πράγματα. Φυσικά και απόλυτα...δεν έχω κατανοήσει ακόμη.
    Στα αυτιά μου όμως (και μέχρι να διαβάσω το πρώτο του βιβλίο) έχει μείνει (σαν να μου το έλεγε απο κοντά) η ερώτηση σε ένα άρθρο του "είσαι έτοιμος να ακολουθήσεις τον λευκό λαγο (απ την άλλη μεριά του καθρέφτη);"
    ΠΟΛΥ βαθύ και θα χρειαστώ πολύ μελέτη μάλλον μάτια μου για να μπει στο πετσί μου η πραγματική διάσταση του..άλλου νομίσματος και της άλλης όψης ΟΛΩΝ των καταστάσεων.
    ΧΙΛΙΑ ευχαριστώ και για την Αγάπη, και για την απάντηση...ΚΑΙ για την υπομονή σου αλλά και τον υπέροχο τρόπο που μας μεταδίδεις τα Φώτα σου και που μας κατευθύνεις με τόση Σοφία. Να είσαι ΠΑΝΤΑ φωτισμένος, με διαύγεια Πνεύματος και αιέν αριστεύειν, σε όλους τους τομείς.

    Και...φυσικά περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον και τα σχετικά άρθρα των ανθρωπίνων σχέσεων.
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανδρομέδα μου,
      δίνεις την εικόνα ανήσυχου και ζωηρού πνεύματος! Όσο για μένα, ούτε Σοφία αλλά ούτε και Φώτα είμαι σε θέση να μεταδώσω. Απλά προσπαθώ να βοηθήσω όσους δεν είχαν την ευκαιρία στην ζωή τους, να βρεθεί κάποιος στο διάβα τους που να τους ανοίξει κάποιες πόρτες, για να μπορέσουν μόνοι τους να τις διαβούν και να ανακαλύψουν (πάλι μόνοι τους) έναν κόσμο μεγαλύτερο, φωτεινότερο και πιο αληθινό! Η εξέλιξη είναι υπόθεση ατομική και αγώνας προσωπικός. Το μόνο που μπορούμε να προσφέρουμε είναι η ευκαιρία. Εξάλλου «δωρεάν λάβατε, δωρεάν δώτε» έλεγε και ο πατέρας μου και εννοούσε ότι η γνώση όπως λαμβάνεται αχρεώστως έτσι και πρέπει να δίδεται απλόχερα. Με μια διαφορά όμως: η γνώση δίδετε με φειδώ, σταδιακά και μόνο στους έχοντας ώτα και ακούειν… Ειδάλλως «τας θύρας κλείεται» όπως έλεγαν οι Πυθαγορικοί (Ομακοείον), προκειμένου η Γνώση να προστατευτεί από την διάχυσή της σε ανθρώπους πνευματικά ανέτοιμους, οι οποίοι με την σειρά τους νομοτελειακά θα κάνουν κακή της χρήση.
      Ο Μπαλάνος για να σε «βοηθήσω» λιγάκι, έχει εντριφύσει ιδιαιτέρως στην έρευνα σχετικά με την χρονική μετατόπιση και την κίνηση μέσα σ’ αυτόν. Ειδικά στην μετάβαση και κίνηση σε «παράλληλους κόσμους» ή «σύμπαντα» μέσα από πύλες. Έχει βιωματική-πραγματική πειραματική εμπλοκή με αυτά! Η «άλλη μεριά του καθρέπτη» είναι ακριβώς αυτή. Η μετάβαση σε ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ και όχι «άλλο» κόσμο! Τέλος πάντως για να μην σε τρομάζω, πρόκειται απλά για πειραματισμό (και όχι μόνο) σε γνωστές λειτουργίες της φύσης, που απλά η πλειονότητα των ανθρώπων αγνοεί.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  17. ΛΥΚΙΕ

    σ ευχαριστώ και πάλι. Πράγματι με βοήθησες πολύ και για τον Μπαλάνο αλλά ΚΑΙ για τη γνώση και την μεταλαμπάδευσή της (με φειδώ). Όσο για τα Φώτα, εμείς το βλέπουμε σαν μετάδοση φωτός. ΔΕΝ είπαμε πως μας δίνεις το δικό σου, σαν αυτόφωτος...Απλά μας αρέσει που ΟΤΙ ξέρεις (και σου επιτρέπεται) μας το κοινοποιείς...ΟΚ;

    Αρχίζω και κολλάω "πάζλ" με αυτά που μου λές. Χωρίς να έχω φυσικά ακόμη εντρυφήσει στο θέμα, απλά θυμάμαι αυτό που είχα βάλει στην άκρη του νου μου για περαιτέρω μελέτη (μετά από συλλογή δεδομένων) :

    ανάλογα ΠΟΥ είναι κανείς εστιασμένος, θα ζήσει σύμφωνα με την τοποθέτηση και την κατανόησή του την δική του πραγματικότητα.

    Εντάξει δεν είναι ακριβώς αυτό με τα παράλληλα σύμπαντα αλλά μπορώ επίσης να το συνδυάσω με τη Νεα Γη, τον Νέο Πλανήτη (σε άλλη διάσταση) που πολλοί προετοιμάζονται να "Αναληφθούν"/περάσουν με την έννοια αυτή για εκεί...

    υπάρχει ΠΟΛΥ περιθώριο ακόμη για μένα και χαίρομαι αφάνταστα γιατί αυτό μου δίνει τρελή χαρά για μελέτη

    καλή δύναμη
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λοιπόν μια βοήθεια ακόμη:
    Ο παράλληλος κόσμος είναι στο ίδιο χωροχρονικό πεδίο με το δικό μας, αλλά μετατοπισμένος ένα κλικ πιο δίπλα. Άπειρα τα κλικ πιο δίπλα και άπειροι οι παράλληλοι κόσμοι. Στο διπλανό μας κλικ τα πράγματα είναι σχεδόν ίδια με τον δικό μας κόσμο αλλά ο χρόνος είναι πιο -ας το πούμε- αργός για τα δικά μας μέτρα. Υπάρχουν και άλλες διαφορές καθότι υπάρχουν άλλες (υλικές όμως) οντότητες. Αλλάζει η "μορφοδιάταξη" που λέει και ο Μπαλάνος. Η αμφίδρομη επισκεψιμότητα από τον κόσμο μας στον δικό τους και το αντίθετο, είναι δεδομένη και γίνεται μέσα από συγκεκριμένες πύλες και με ειδική (εύκολη) διαδικασία.
    Η "Νέα Γη" στην οποία αναφέρεσαι είναι άλλη υπόθεση. Πρόκειται για διαστατική αναβάθμιση που δεν σχετίζεται με τους παράλληλους κόσμους, παρότι υπάρχουν κάποια κοινά στοιχεία. Η διαστατική αναβάθμιση με όρους φυσικής, αφορά την κατάσταση πύκνωσης και αποπύκνωσης της ύλης όχι από απόψεως δυνάμεων συνοχής των μορίων μεταξύ τους, αλλά από απόψεως πεδιακών κραδασμικοτήτων (αιθερικό spin). Εκεί ισχύει "άλλη" φυσική! Ελπίζω να βοήθησα λίγο...
    Φιλιά ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Άλλο ένα θέμα τεράστιο θίγεται εδώ και απλά δίνω ένα απλό κι εξακριβωμένο κι απ την ιατρική στοιχείο:
    ο ανθρώπινος νους χρειάζεται 21 ημέρες για να δημιουργήσει νέους νευρώνες. Έτσι ο λόγος που πνευματικές ασκήσεις, προσευχές κλπ ενδείκνυνται να επαναλαμβάνονται για αυτό το συγκεκριμένο διάστημα έχει βάση και τώρα έχουμε και την εξήγησή του.
    Γιατί λοιπόν κι εμείς, ακόμη κι όταν θέλουμε είτε να "κόψουμε" κακές συνήθειες είτε να υιοθετήσουμε νέες, να μην ακολουθήσουμε αυτόν τον συμπαντικό απλό και δοκιμασμένο κανόνα;
    (μια ιδέα έθεσα αλλά να ξέρετε πως την έχω εφαρμόσει και φυσικά πάρα πολλοί άλλοι γύρω μου)
    ΛΥΚΙΕ, αν γίνεται, βάλε μας όταν μπορείς κι άλλα άρθρα του...
    ευχαριστώ
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Επίσης σας δίνω το σάιτ του Ντάν Ουίντερ που είχε έρθει πέρσι στην Ελλάδα και παρακολούθησα σεμινάριό του (μου χρειάστηκε πολύς καιρός και μελέτη για να κατανοήσω ΚΑΠΩΣ τα νοήματα αυτά τα πολύ συμπυκνωμένα και ΣΗΜΕΡΑ κατάλαβα και κάτι παραπάνω για το δωδεκάεδρο!).
    Παίρνω αφορμή λοιπόν από κάποια άρθρα σας και ιδιαίτερα από τα σάιτς κάποιων παραπομπών σας (ΟΕΑ κυρίως) για κάποιες ερωτήσεις που έχω και που όπως κάθε σκεπτόμενο άτομο. Με προβληματίζουν πολύ:

    1. Ερωτώ λοιπόν.ΑΧ ΚΑΙ ΤΙ να πρωτο-πιστέψεις;
    2. ΑΧ και ΤΙ να πρωτο-διδάξεις / εφαρμόσεις / ακολουθήσεις;
    3. Και αν έχει κανείς αναπτύξει/ακονίσει/"δοκιμάσει" το ένστικτό σου πολύ μα πάρα πολύ, με τόσα που διαβάζουμε με τον έλεγχο του νου ανά τους αιώνες, και τους σωτήρες "γιαλαντζί" πάλι ανά τους αιώνες ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; Ανδρομέδιοι, Αρκτούριανς κλπ τι είναι; Αρκεί να επικαλούμαστε απλά το ΦΩΣ και τον Συμπαντικό Λόγο;
    4. Διαβάζω πως ακόμη και το Θιβέτ (που είναι πάντα σε διαμάχη με την επίσημη Κίνα) είναι στο στόχαστρο κάποιων και είναι σαν να βάζουν στο ίδιο "τσουβάλι" τους πάντες και τα πάντα (δηλαδή όλους τους Ασιάτες).
    5. Απ την άλλη, λέμε για το Ρέικι (που είμαι στο 2° βαθμό), λέμε πως όλοι εξ Ανατολής δεν είναι ίδιοι, και εκείνο που με έκανε να φρίξω σήμερα, είναι που κάποιοι επιτίθενται σε όσους ακολουθούν Πνευματικό μονοπάτι και βάζουν στον ίδιο σάκο προφήτες/αθώα καθαρά άτομα που ήρθαν για έργο -κι όχι απαραίτητα να αγιάσουν- και κλίκες που ανέβαζαν και κατέβαζαν κυβερνήσεις και φυσικά σε μια φράση κατέληγαν πως ΟΛΟΙ κι όλα από καταβολής κόσμου σχεδόν ήταν Κρονο-σινο-σεληνο-κατευθυνόμενα. Να είμαστε λέτε σε τέτοια πλάνη..;

    Μπορώ φυσικά να κατανοήσω πως από όλες τις θεωρίες, εμείς πρέπει κι επιβάλλεται να ενημερωνόμαστε αλλά στο τέλος να βγάζουμε τα συμπεράσματά μας και να προχωράμε με σύνεση και αρετή και τόλμη.
    Αν δεν έχω να στραφώ σε κάτι ανώτερο ΕΝΤΟΣ μου. Κι αν δεν έχω να εμπιστευτώ αυτό το κάτι το Ένα, το Συμπαντικό και το μεγάλο. Κι αν όλοι συνωμοτούν και μου/μας βάζουν συνέχεια εμπόδια να ΜΗΝ το φτάσουμε. Τι κάνουμε τότε παιδιά εδώ; Μερικές φορές κάποια πράγματα (και δεν εννοώ στη ιστοσελίδα σας βέβαια) είτε είναι αντιφατικά, είτε πολύ ονειρικά πλασμένα, είτε μονόπλευρα (βλέπε ΜΟΝΟ Δωδεκάθεο ή μόνο Ανδρομέδιους κλπ). Αλλού οι ίδιοι είναι οι σωτήρες/βοηθοί/λυτρωτές του Πλανήτη και αλλού. Οι ίδιοι παρουσιάζονται σαν ωχτροί!
    Φίλοι μου, εσείς προσωπικά, ΠΩΣ ισορροπείτε; Από πού αντλείτε δύναμη για να συνεχίσετε τον αγώνα; Η γνώση ΕΙΝΑΙ δύναμη. Αλλά ποια γνώση ε;
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσοχή και την φιλία σας
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ,
      έθιξες ένα τεράστιο θέμα, αυτό της ΟΕΑ! Από την ΟΕΑ ξεκίνησαν όλα (παγκοσμίως) το 1984, όταν εστάλθησαν κάποιες επιστολές τις, σε τεκτονικές στοές, κυβερνήσεις κρατών, πρεσβείες, στρατιωτικούς και άλλους επίλεκτους ανθρώπους. Τα κείμενα ήταν κωδικοποιημένα και χρειαζόταν να αποκωδικοποιηθούν από γνώστες, για να γίνουν καταληπτά όλα τα μηνύματα που περιείχαν. Ήταν η κατακλείδα της έναρξης της παγκόσμιας αφύπνισης. Μην εισπράττεις αυτολεξεί τα γραφόμενα. Στην συνέχεια υπήρξε νόθευση των κειμένων. Οι αποκαλύψεις που επέφερε η κοινοποίησή τους, έφερε την κινητοποίηση γιγάντιων μηχανισμών του συστήματος προκειμένου να αμυνθεί παντοιοτρόπως. Το σύστημα παρότι προσπάθησε φιλότιμα να αποτρέψει δυσμενείς εξελίξεις για τα σχέδιά του, δεν κατάφερε τελικά να αποκλίνει ούτε να διαψεύσει τα προμηνυόμενα της ΟΕΑ. Εν καιρώ θα σε βοηθήσω να ξεδιαλύνεις την σύγχυση που σου προκάλεσαν αυτές οι πληροφορίες. Οι πληροφορίες που παρέχονται στα κείμενα της ΟΕΑ είναι επίτηδες έτσι δοσμένες, ώστε να προκαλούν σύγχυση και να προστατεύουν την παροχή των γνώσεων και πληροφοριών σε μη μεμυημένους αποδέκτες. Θα πρότεινα ακόμη για λίγο να τα αγνοήσεις και να επανέλθουμε σε αυτά αργότερα. Αν όμως θελήσεις να επιμείνεις, τότε προσπάθησε να αναπροσαρμόσεις της έννοιες των γνωστών λέξεων με άλλες. Ποιες άλλες όμως;
      Προέχει όλων η αποκάλυψη της ΑΛΗΘΙΝΗΣ ιστορίας του Κόσμου (όχι μόνο του ανθρώπου).Αυτή είναι και η εναρκτήρια γνώση όλων των μυστικών ταγμάτων όλων των εποχών! Χωρίς αυτήν, τίποτε δεν είναι κατανοητό, πέραν των συμβατικών αντιλήψεων των καθημερινών ανθρώπων. Επικεκαλυμένη ιστορία, είναι η μυθολογία όλων των αρχαίων πολιτισμών.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. ΛΥΚΙΕ, σ’ ευχαριστώ και πάλι που απαντάς και σε αυτό το μήνυμα στο οποίο και αναφερόμουνα για την «σύγχυση»,μου απαντάς ήδη πάντως σε πάρα πολλά με αυτά. θυμάμαι πως έλεγες πως θέλει προσοχή η ανάγνωση των όσων αναφέρεις και...φυσικά και θα αφήσω προς το παρόν την μελέτη ΟΕΑ έως ότου μελετήσω έτσι ώστε να μπορώ να "βρω" τις άλλες λέξεις που αντικαθιστούν τις αναφερόμενες ή...κάποιες απο αυτές...ουουουφφ σήκωσες μεγάλη πέτρα έως ταφόπλακα απο πάνω μου και σε υπέρ-ευχαριστώ
      ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

      Διαγραφή
    3. http://goldenmean.info/coincidence/

      καλημέρα. Είχα ξεχάσει να συνάψω το σάιτ του Dan Winter που σας ανέφερα.
      καλή δύναμη σε όλους και καλά και δημιουργικά ταξίδια αναζήτησης προς όλες τις κατευθύνσεις
      ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

      Διαγραφή
  21. Λύκιε, βοηθάς πάρα πολύ
    όπως καταλαβαίνεις βέβαια με τις απαντήσεις σου δημιουργείς περισσότερες ερωτήσεις τις οποίες όμως θα θέσω κάποια στιγμή αφού μελετήσω λίγο ακόμη για να έχουν και περισσότερη συνοχή και για σένα αλλά...και για μένα αφού έχω διαπιστώσει πως για μένα ισχύει πάντα το...κατάλαβε πρώτα εσύ ο ίδιος την ερώτησή σου κλπ
    Το πολύ θετικό όμως είναι πως οι απαντήσεις σου, ουδέποτε με μπέρδεψαν. Αντίθετα, με ανοικτό νου και με πνεύμα ανήσυχο (παίρνοντας και μερικές βαθιές ανάσες) βουτώ στα βαθιά νερά που με κατευθύνεις και...θα επανέλθω δριμύτερη
    ευχαριστώ
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημέρα ΛΥΚΙΕ, καλημέρα και στους υπόλοιπους αναγνώστες.
    Λύκιε, μπήκα σήμερα το πρωί στον ιστοχώρο σου και βρήκα καταιγισμό πληροφοριών. Πολλά ερωτήματα και πολλά θέματα τίθενται προς συζήτηση. Από πού όμως πρέπει να ξεκινήσουμε; Νομίζω ότι πρέπει να μπει μια τάξη και μια συνοχή ούτως ώστε να μην υπάρξει σύγχυση και τυχόν παρερμηνείες.
    Ειδικά το θέμα ΟΕΑ και οι πύλες τις απόκρυφης γνώσης που ανοίγεις, νομίζω ότι χρειάζεται πολύ βαθύτερη ανάλυση και ίσως ξεχωριστή κατηγορία θέματος.
    Εχω και εγώ τόσες ερωτήσεις, αλλά μήπως τελικά εσύ να κάνεις την αρχή;
    ΧΙΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φίλε ΧΙΛΩΝ,
    πράγματι ετέθησαν πολλά θέματα από την φίλη μας ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ και ήδη από τις σχετικές μου απαντήσεις προσπάθησα να βάλω τα πράγματα σε σειρά. Το θέμα της Ο.Ε.Α. είναι ολόκληρο "κεφάλαιο" στο οποίο θα έκρινα σκόπιμο να επεκταθούμε αργότερα. Είναι ένα σύνθετο θέμα και σηκώνει πολλή συζήτηση. Εξάλλου τώρα της δημιουργήθηκε ένα ενδιαφέρον σχετικά με τον Γ. Μπαλάνο. Ας κάνουμε λίγη υπομονή.
    ΛΥΚΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ζητώ ταπεινά συγνώμη που έθεσα τόσα μαζεμένα ερωτήματα σε τόσα πολλά θέματα. Ήθελα απλά να ξέρετε πως οι απορίες και οι ερωτήσεις μου γεννήθηκαν διαβάζοντας μαζεμένα άρθρα και σχόλια 3 μηνών (που έχετε στα δεξιά της σελίδας) αφού εγώ μόλις πριν λίγες μέρες μπήκα στην υπέροχη κι ενδιαφέρουσα παρέα σας.
    Απ την άλλη, έχω εμπιστοσύνη κι εγώ στον ΛΥΚΙΟ πως από εδώ και πέρα θα συζητούμε σταδιακά και με αφορμή ίσως νέα άρθρα και καταχωρήσεις του διάφορα θέματα. Όσο για την Ρίτα και για τους νέους (σε ηλικία) της παρέας μας…θερμά τους παρακαλώ να γράφουν άφοβα για τις ιδέες ή τις απόψεις τους. Όχι μόνο δεν (κατά)κρίνουμε αλλά αντίθετα χαιρόμαστε να ακούμε τον παλμό της δικής τους εποχής παραδεχόμενοι και το γεγονός πως η εποχή που διανύουμε δεν είναι και η καλύτερη και η πιο ξένοιαστη για την κρίσιμη ηλικία τους (τουλάχιστον εγώ έζησα πολύ ξένοιαστα την παιδική και εφηβική μου ηλικία)
    Ευχαριστώ για την κατανόηση
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όχι ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ! Μην ζητάς συγνώμη που ανοίγεις θέματα... Αυτό σε τιμά! Εμείς πρέπει να σου ζητήσουμε συγνώμη που αδυνατούμε να ανταποκριθούμε άμεσα σε όλα. Είναι ευτυχές και ευλόγο να σου δημιουργούνται απορίες, με όλα όσα έχουν αναρτηθεί εδώ μέσα. Αυτό μάλιστα με ικανοποιεί ιδιαίτερα μιάς και μεταφράζεται σε επιτυχία του ιστοχώρου, αφού καταφέρνει να προκαλεί ερεθίσματα για έρευνα και κυνήγι γνώσης.
    Ελπίζω με όλα αυτά που αναφέραμε για την ΡΙΤΑ, να πείσουν αυτή και άλλους συνομηλίκους της, να τολμούν να εκθέτουν τα ερωτήματα και τις απόψεις τους μέ οποιον τρόπο μπορούν.
    Αγκαλιάζουμε την νεολαία όπως είναι, που έλεγε και ο μακαριστός Χριστόδουλος.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ ΛΥΚΙΕ. Θα προσπαθήσω πάντως απο εδώ και πέρα να θέτω ένα ή δύο ερωτήματα κάθε φορά για να έχουμε και καλύτερο διάλογο αλλά και οι απαντήσεις/σχόλια/απόψεις να είναι ξεκάθαρες για κάθε θέμα χωριστά.
      ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

      Διαγραφή
  26. Φίλοι μου με ικανοποιεί ιδιαίτερα που ανακύπτουν τόσοι προβληματισμοί και απορίες. Φίλη ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ απο τα ερωτήματα σου μου έδωσες έναυσμα για αναζήτηση κάποιων πληροφοριών, όσον αφορά τον Μπαλάνο και μπήκα στην ιστοσελίδα που ανέφερες και διάβασα κάποια απο τα άρθρα του, τα οποία τα βρήκα πολύ ενδιαφέροντα. Οι απορίες όμως αρκετές. Εδώ είμαστε και θα τα θέσουμε προς συζήτηση. Και είμαι σίγουρος πως ο ΛΥΚΙΟΣ έχει όλη την καλή διάθεση να μας κατευθύνει σε μια σωστή πορεία.
    ΧΙΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ καλημέρα! Επισκέφτηκα την ιστοσελίδα που υπέδειξες και είναι ενδιαφέρουσα. Πράγματι εκτός του δωδεκάεδρου που αποτελεί ένα κοσμικό fractal της φύσης, θα μείνω λίγο στην ΣΠΕΙΡΑ. Η σπειρά και εξ αυτού η σπειροειδής κίνηση, είναι η κοσμική κίνηση των πάντων και σε όλες τις κλίμακες (από κβαντική έως συμπαντική). Για παράδειγμα, η βαρύτητα δεν εκτελεί ευθύγραμη κίνηση όπως εσφαλμένως νομίζουμε, αλλά σπειροειδή! Επειδή η αξία του ήταν γνωστή στους αρχαίους Έλληνες, χρησιμοποιούσαν την σπείρα ως σύμβολο και διακοσμητικό σχήμα πολύ διαδεδομένα, μαζί με τον μαίανδρο και τη δεξιόστροφη και αριστερόστροφη τετρακτίδα (σβάστιγκα). Σύμβολα κυρίαρχα, που ερμηνεύουν την συμπαντική φυσική.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Λυκιε.
      Λοιπόν ο συλλογισμός μου για να βάλω την ιστοσελίδα αυτή εδώ ήταν ο εξής: πρώτα η σπείρα και η αέναη κίνηση των πάντων που κι εσύ αναφέρεις (σε συνδυασμό με τα γραφόμενα σχετικά με το δωδεκάεδρο) και μετά...η άσκηση που προτείνει ο Μπαλάνος σε ένα άρθρο του και που ονομάζει ο χορός της Φλόγας ή...του φιδιού.
      Τίποτα δεν είναι τυχαίο, η ιερή γεωμετρία και φυσική μας περιμένουν να τις μελετήσουμε και ανακαλύψουμε και όχι μόνο. Υπάρχουν πολλά σύμβολα που χρειάζονται μελέτη κι αποκωδικοποίηση για να κατανοήσουμε μετά πολλά. Νιώθω πως κάποιοι άφησαν παρακαταθήκη στην Ανθρωπότητα στοιχεία (κάτι σαν το παιγνίδι του κρυμμένου θησαυρού) και περιμένουν να ωριμάσουμε και να λύσουμε γρίφους φτάνοντας στη λύση που είναι…η Γνώση.
      Όρεξη να έχουμε και...από υλικό περίσσιο!
      ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

      Διαγραφή
  28. Ορθότατα! Παραθέτω λοιπόν δυο σελίδες που αναφέρονται στην Ιερή Ανδρομέδιο φυσική και γεωμετρία, όπως αυτή εκφράζεται δια στόματος Ι. Καραγεωργίου, από την ΟΕΑ. :

    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2012/01/blog-post_4546.html

    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2011/10/blog-post_05.html

    Μην δώσετε βάση σε ύβρεις και ακραίους΄-επιθετικούς σχολιασμούς το Καραγεωργίου. Δώστε βάση στις πληροφορίες και μόνον.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλημέρα σε όλους τους διαδικτυακούς φίλους.
    Ανέρτησα ένα σχόλιο - προβληματισμό στο θέμα "Οι εξωγήινοι υπάρχουν και είναι πολλοί".
    ΧΙΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Λυκιε ευγε! το κειμενο αυτο με συγκλονισε μεχρι τα βαθη της ψυχης μου, καλυτερο δεν μπορουσε να ηταν, θα το μελεταω παντα κι ετσι θα μας γνωριζω,τα πολλα λογια ειναε φτωχια και ο νοων νοειτω ΕΥΓΕ και παλι, σε, ευχαριστω και σε χρειαζομαστε ετσι οπως εισαι.εδω να μου επιτρεψεις να σε ασπαστω μ,ολο το θαρρος μου.
    σε χαιρετω παντα φιλλικα απο γερμανια.
    Συγχαρητηρια mein freund und weiter so.`και συνεχισε ετσι`
    Δαναη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δανάη μου, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Σου υπόσχομαι να είμαι πάντα εδώ, μαζί σας.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  31. Λυκιε αυτο που στελνω εδω ισως βοηθησει την Ανδρομεδα. σε ευχαριστω για την φιλοξενια.
    Δαναη

    www.mystica.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δανάη,
    για να δει η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ την υπόδειξή σου, μάλλον θα πρέπει να βάλεις το σχόλιο στην σημερινή πρώτη ανάρτηση για να το δει. Αν και εγώ μπορώ να δω τα πάντα που γράφονται στο μπλόγκ, οι υπόλοιποι χρήστες μόνο τυχαία θα έβλεπαν μήνυμα σε παλιές αναρτήσεις. Πάντος το www.mystica.gr πρευσβεύει όλες τις Ατλάντιες κρατούσες μυστικές εταιρίες και τάγματα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.