Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ 12-03-2012 [Ελληνική κρίση & «κρίσημες μάζες» αφύπνισης]



Ο "Σταθμός" είναι  ο καθημερινός τόπος συνεύρεσης επιχθόνιων και εξωκοσμικών συνιστωσών. 
  
Ας επιβιβαστούμε όλοι μαζί στο "Ελληνικό" σκάφος για το ταξίδι μας στο Φως!

4 σχόλια:

  1. Την καθιερωμένη καλημέρα μου σε όλους και όλες σας! Καλή εβδομάδα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλέ μολυ φίλε Λύκιε.
    Αναρωτιούμουν σήμερα το πρωί καθώς πήγαινα στην εργασία μου και άκουγα μια ραδιοφωνική εκπομπή για την οικονομική δυσπραγία και την άνευ δίχως όρων παράδοση του λαου και της χώρας. Πού οδεύουμε λοιπόν σαν λαός και σαν χώρα? Μάλλον θα εστιαστώ μόνο στην χώρα διότι οι άνθρωποι έχουν επιλογές να σωθούν ή να καταποντιστούν. Οι εξελίξεις είναι τόσο ραγδαίες και απρόβλεπτες που δεδομένου της οικονομικής κατάστασης φοβάμαι ότι η πολυαγαπημένη μας πατρίδα θα καταντήσει ένα κουφάρι που θα την τρωνε αναλέητα τα αρπακτικά. Και ήδη γίνεται αυτό. Αυτό με λυπεί και με τρομάζει συνάμα. Με λυπεί διότι βλεπω να γίνομαι και γώ κοινωνός σε αυτήν την κατάσταση μή μπορώντας να αντιδράσω δραστικά και με τρομάζει διότι μεγαλώνοντας τα παιδιά μου θα μου απευθύνουν τον λόγο και θα με ρωτήσουν: Και σύ τί έκανες πατέρα?
    Θα μου πείς ότι η αντίδραση απο την πλευρά μας είναι η αφύπνιση, η ανοδική μας πορεία διατηρώντας τις αξίες που τόσο πολύ έχουν ευτελιστεί. Νοιώθω όμως ότι αυτό δεν φτάνει. Μακάρι να κάνω λάθος....
    ΧΙΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου Χίλων, ήδη ετοιμάζω το άρθρο που σου υποσχέθηκα και το οποίο απαντά εν μέρει στον προβληματισμό σου.
    "Πού οδεύουμε λοιπόν σαν λαός και σαν χώρα;" : όπου οδεύουμε ως λαός, οδεύει και η χώρα. Είναι έννοιες ταυτόσημες και αδιαχώριστες. Αν όμως εννοείς τον Ελληνισμό ως έννοια ιδέας, αυτός έχει φύγει προ πολλού από την Ελλάδα... Ζει έξω απ' αυτήν εδώ και πολύ καιρό! Και (ευτυχώς) θα συνεχίσει να ζει.
    Η πατρίδα μας ήδη είναι ένα κουφάρι που την τρώνε τα αρπακτικά και για αυτό ευθυνόμαστε εμείς, οι Έλληνες. Όλοι, άλλοι λίγο και άλλοι περισσότερο, με την κακή μας ιδιοτελή, αδιάφορη, καιροσκόπο και ανόητη συμπεριφορά, υποθηκεύσαμε τον τόπο μας και φανήκαμε ανάξιοι συνεχιστές των προγόνων μας. Αποτελεί όνειδος της γενεάς μας το ότι θα παραδώσουμε μισή και λαβωμένη την Ελλάδα, στους απογόνους μας.
    Και επειδή θα έρθει η ώρα που εσύ και εγώ θα πρέπει να απολογηθούμε στα παιδιά μας για το τι εμείς, προσωπικά, πράξαμε για να αποτρέψουμε τις εξελίξεις, θα πρέπει τώρα να πάρουμε αποφάσεις.
    Τις μεγάλες αλλαγές στην ιστορία δεν τις έφεραν ποτέ οι μάζες. Οι μάζες πάντα ήταν κατευθυνόμενες και ελεγχόμενες. Τις σπουδαίες αλλαγές τις έφεραν οι λίγοι φωτεινοί άνθρωποι που θυσίασαν την ατομικότητά τους (και όχι μόνον) ως εμπνευστές και δημιούργησαν τις «κρίσιμες μάζες». Αυτή η «κρίσιμη μάζα» είναι ένας συγκεκριμένος κάθε φορά αριθμός αφυπνισμένων στην νέα ιδέα ανθρώπων, οι οποίοι είναι σε θέση να δημιουργήσουν τις μεγάλες ανατροπές. Αυτό πάει να γίνει και τώρα. Φρόντισε να είσαι και εσύ μέσα στην κρίσιμη μάζα. Να πρωταγωνιστήσεις στις επερχόμενες εξελίξεις. Να είσαι έτοιμος ακόμη και να θυσιάσεις ή να θυσιαστείς, όχι για τα παιδιά σου μόνο, αλλά για πολύ ευρύτερες αξίες και περισσότερους ανθρώπους. Είσαι ήδη σε αυτό τον δρόμο Χίλονα! Σύντομα, πολύ σύντομα θα σου δοθεί η ευκαιρία της μεγάλης επιλογής. Να είσαι έτοιμος για αυτήν την στιγμή. Οι προβληματισμοί σου, είναι το ξεκλείδωμα της ψυχής σου στον ρόλο που σου επιφυλάσσουν τα επερχόμενα.
    Στην πορεία θα κατανοήσεις καλύτερα τι εννοώ.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως για να είμαι σαφέστερος και πιό ξεκάθαρος, όταν μιλώ για επερχόμενες εξελίξεις, δεν εννοώ σε καμμία περίπτωση συγκρουσιακές καταστάσεις τύπου πλατείας Συντάγματος κτλ. Όπως ξέρεις οι "εξεγέρσεις" τέτοιου είδους, είναι βούτηρο στο ψωμί του συστήματος και ουσιαστικά υποκινούνται από αυτό. Ας μην πεφτουμε στην παγίδα τους. Σχετική αναφορά, υπάρχει στο άρθρο μου "Να σκοτώσουμε τους πολιτικούς; 1ο & 2ο μέρος".
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.