Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ (1) [Προάσπιση του Ελληνικού Φωτός και εκτός συνόρων, Ηθική & αξιακή αφύπνιση]



Εδώ ξεφορτώστε τα ψυχικά σας φορτία... (ευγενικά όμως, ε;...)

26 σχόλια:

  1. Ανοίγω την πόρτα του αναψυκτηρίου γιά όσους και όσες θέλουν να συμμετέχουν σε χαλαρές συζητήσεις που είναι εκτός θέματος και ύφους του ιστότοπου.
    Η μόνη προϋπόθεση είναι ο αλληλοσεβασμός, χωρίς ύβρεις, προσβολές, επιθέσεις και τρολλάρισματα.
    Δεν θέλω να αναγκαστώ να διαγράφω σχόλια.
    Ο Διαχειριστής.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΥΚΙΕ

    Καλημέραααααααααααααααααααααααααααααα

    Πως άνοιξε το μαγαζί ______________________________ :)

    Ο καφετζής που'ναι δεν βλέπω :(

    Α θα κάνω ανταρσία ____________ :)__________ ~~~ παιχνίδι μόνος ;

    Ρεεεεεεεεεε ποιός άφησε ανοιχτή την πόρτα ;______________ :)

    θα μου καθίσει η μύγα στον καφέ ___________ :(

    +_)(=--9
    +_)(=--9
    +_)(=--9
    +_)(=--9

    ΧΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα ΧΑΚΑ! Πιστεύω όπου να 'ναι θά έρθει και η παρέα. Ας την πόρτα ανοιχτή έχει και ωραία μέρα σήμερα...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  3. Αφού βλέπεις για δε μιλάς ;

    δεν ;
    καλά

    Μόλις δώ φως τα ξαναλέμε

    +_)(=--9
    +_)(=--9
    +_)(=--9
    +_)(=--9

    ΧΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέω να αφήνω στον οικοδεσπότη ______________
      ___________________ τον πρώτο λόγο ________ :)

      Μη με προκαλείς :)

      Καλημέρα ΦΙΛΕ

      Λες να κάνουμε παιχνίδι σήμερα __________ :)

      Θα ____________ δείξει ____________ :)

      Θέλει κανένας γλυκό ;

      Έχουμε και σε σιροπιαστά ______________

      Όσοι έχετε ζάχαρο δεν _____________ θα δώσουμε

      ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ ______ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

      ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ________ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ .

      +_)(=--9
      +_)(=--9
      +_)(=--9
      +_)(=--9

      ΧΑΚΑΣ

      Διαγραφή
  4. καλημέρα σε όλους και όλες. Είναι η πρώτη φορά που μπαίνω στην παρέα σας και ήθελα να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για ΟΛΗ την συμπυκνωμένη γνώση και ενημέρωση που βρήκα διαβάζοντας και τα άρθρα αλλά και τα μηνύματα απο τα διάφορα αναψυκτήρια.
    Συμφωνώ με τόσα πολλά, έχω απορίες όπως όλοι σας αλλά ΤΙ χαρα μεγαλη να διαπιστώνω πως καλύπτομαι ήδη απ τα λεγόμενά σας. Το ευχαριστώ και το μπράβο αγαπητέ διαχειριστή θα ήθελα να τα μοιραστείς με όλους όσους μπαίνουν στον υπέροχο και φωτεινό σου χώρο. Σέβομαι απόλυτα την επιθυμία σου για την κόσμια συμπεριφορά μας. Το χιούμορ είναι ΠΑΝΤΑ ευπρόσδεκτο και αν δεν το είχα στη ζωη μου με τα όσα συνέβησαν...θα είχα τρελαθεί... Ζω εκτός Ελλάδος αλλά ΕΙΜΑΙ κοντά σας και έρχομαι όσο συχνά μπορώ. Υπάρχει παντού προβληματισμός, φόβος, άγνοια και...πάρα πολλή παραπληροφόρηση. Με χαρά όμως διαπιστώνω πως ο κόσμος ψάχνεται και όποιος ψαχνει πάντα βρίσκει. Επειδή όμως υπάρχει και η λογική και η διαίσθηση...εεε...ας τα βάλουμε να λειτουργήσουν σαν φιλτρο και ο Θεός βοηθός. ΤΙ κρίμα που δεν έχω κομπιούτερ στο σπίτι για τις βραδυνές κουβεντούλες.
    να είστε όλοι κι όλες καλά
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ (που υποστηρίζει στην Ελλάδα μας την πληγωμένη σε μέρη και καιρούς όχι πάντα φιλικούς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΥΚΙΕ

    Όχι τώρα φίλε _____________ :(

    Ανειλημμένες υποχρεώσεις φίλε :(
    __________________τρέχω _______
    να δω πόσο ακόμη



    +_)(=--9
    +_)(=--9
    +_)(=--9
    +_)(=--9

    ΧΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. AΝΔΡΟΜΕΔΑ σε καλωσορίζω στον ιστότοπό μας!
    Εκ μέρους όλων αλλά και προσωπικά, σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Είναι πολύ ευχάριστο που βρίσκεις ενδιαφέρουσες τις συζητήσεις μας εδώ και ακόμη περισσότερο που φαίνεται να ταυτίζεσαι με την κατεύθυνσή μας. Είναι ενθαρρυντικό για μένα όταν διαπιστώνω ότι όλο και περισσότεροι αφυπνίζονται και «ψάχνοντας βρίσκουν»! Είναι ευχάριστο που είσαι άνθρωπος με χιούμορ, γιατί αυτό αποτελεί τελεσφόρο όπλο στην αντιμετώπιση των χαλεπών καιρών μας και τις ψυχοφθόρες καταστάσεις που ζούμε. Εκεί που είσαι, αποτελεί τιμή να πρεσβεύεις τους Έλληνες και να προασπίζεσαι το Ελληνικό Φως, φωτίζοντας τις σκοτεινές τους συνειδήσεις… Η αγνωμοσύνη των ευεργετηθέντων είναι ασυγχώρετος! Η Ευρώπη (και όχι μόνο) επιχειρεί για μια ακόμη φορά να συσκοτίσει την ανθρωπότητα. Ας μην τους το επιτρέψουμε. Ο καιρός πλησιάζει…
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκ παραδρομής, αναφερόμενος στην ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ (φαντάζομαι είσαι θύλυ το γένος)θα ήθελα να σου πω οτι θα είναι χαρά μου να ανταποκριθώ τουλάχιστον προσωπικά, σε κάθε σου απορία και να συζητήσουμε πάνω σε οποιοδήποτε θέμα επιθυμείς ή ανακύπτει από τις αναρτήσεις. Είσαι η πρώτη που επισήμως δηλώνει ως διαμένουσα στην αλλοδαπή, οπότε θα έχεις και την τιμητική σου θέση... καθότι ο ρόλος σου εκεί, δικαιολογεί τιμές πρέσβη...! Καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σου εκεί και να ξέρεις ότι εμείς οι εν Ελλάδι Έλληνες, είμαστε μαζί σου και σου αποτείουμε το σέβας.
    Καλώς ήλθες και πάλι φίλη μου.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΥΚΙΕ, και κοριτσάκι ειμαι και...απορίες θα λάβεις γιατί εγώ "καίγομαι" απο μικρή να μάθω γενικως. Τα βιβλία ήταν οι καλύτεροι και πιστότεροι φίλοι κάποτε αλλά...αν έχω και τέτοια προσωπική και άμεση επαφή και μάλιστα στη γλωσσα μας...εεε...θα το εκμεταλλευτώ και μερσι εκ των προτέρων. θα επανέλθω. Οπως ξέρεις, για να εκφράσει κάποιος μιά απορία, πρέπει να την σκεφτεί καλά, να την καταλάβει καλά και μετά να την εκφράσει.
      Ο ρόλος των Ελλήνων εκτός συνόρων είναι πολύ δύσκολος φίλοι μου τούτη την ιδιαίτερη στιγμή της ιστορίας μας.
      Είμαι πολύ παρορμητική και είναι ΜΕΓΑΛΗ άσκηση για μένα να κρατώ τη γλώσσα μου. το βλέπω όμως σαν μια ευκαιρία ωρίμανσης, άσκηση εγκράτειας και πολλά άλλα.
      ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

      Διαγραφή
  8. Λύκιε ευχαριστώ για την υποδοχή. Το σίγουρο είναι πως πολλοί είναι ήδη ενήμεροι για πολλά. Εμένα πάντα με απασχολούσε η παρα-πληροφόρηση. Δεν έλεγαν πάντα πως η ημιμάθεια ήταν πιό καταστροφική απ την άγνοια; εε... κάπως έτσι το βλέπω. Εξω λοιπόν απο κάθε φανατισμό, λέω πως θέλει πάρα πολλή μελέτη, πολύ διάβασμα, συζήτηση επι της ουσίας και συντονισμό. Πολλές φορές εδώ οι φίλοι μας λένε "μπήκα/είδα κάτι, εντελώς τυχαία" και με κάνει να θελω να πω: ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι τυχαίο. Ακομη και το ότι τώρα σας "ανακάλυψα", μόνο τυχαίο δεν ήταν. Μάλλον έτοιμη είμαι να δεχθώ αυτό που έχετε να μου πείτε ή κάτι άλλο. Εχω και απορίες, έχω και προβληματισμούς. Και δεν ξέρετε ΠΟΣΟ πολύ έχω ανάγκη να ακούσω/διαβάσω το ΠΩΣ το ζείτε εσείς εκεί το ΟΤΙ έρχεται.
    Εύχομαι να βάζετε κάθε μερα στη ζωή σας κάποια ερώτηση, κάποιον προβληματισμό και να βρίσκετε έστω και λίγο χρόνο για απομόνωση ειτε για διαλογισμό, είτε απλά να δίνετε χρόνο στον εαυτό σας...να ΕΙΝΑΙ ο εαυτός σας και να τον ακούτε!
    Ζητώ συγνώμη αν ακούγομαι δασκάλα φίλοι και φίλες αλλά...απ τη χαρά μου παω να καλύψω σε ένα μήνυμα πολλά...
    Προς το παρόν, μιάς και είμαστε στον χώρο τούτο που "σηκώνει" και κάποιες ανάλαφρες κουβέντες, σας λέω πως συχνά-πυκνά κάνω φραπεδάκια στους ξένους συναδέλφους και τους καλώ σε φιλική κουβεντούλα. Στην αρχή μου λέγανε για διάφορα και άσχετα μεταξύ τους. Οταν όμως μιλησαμε για παιδιά...εε...τότε βγήκαν έξω οι προβληματισμοί που δεν έχουν ευτυχώς σύνορα, χρώμα, χώρα. Οι γονείς ζητούν λύσεις, ζητούν ενημέρωση και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δεν παραμένουν στη μασημένη τροφη των ΜΜΕ.
    Παρακαλώ πολύ, όταν κι όποτε ο καθένας μπορεί, πείτε μου ΠΩΣ συζητάτε μεταξύ σας θέματα όπως αυτά του χώρου τούτου; έχετε "τολμήσει" να θίξετε θέματα με γνωστούς σας; εγω έχω χάσει "φίλους" Ελληνες εδώ γιατι μιλησα απλά για το Ρέικι(που να έλεγα και για όσα καίγομαι να μοιραστώ για τα όσα έρχονται). ΔΕΝ κατηγορω, απλά σας λέω πως μαθαίνω να χωρίζω πιά και να ξεχωρίζω τις παρέες μου. ΔΕΝ εννοώ πως δεν τους κάνω παρεα έτσι; απλά προσέχω γιατί το βλέπω και με εσάς, μπορεί να λέμε πως ΠΑΡΑ πολλοί κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, αλλά κι εμάς κάποτε...εεε...κάποιοι απο τέτοιον ύπνον μας σκούντησαν και ας μην βαρυγκομούμε με την τωρινή άγνοια.
    Ας πούμε πως κι εμείς με τη σειρά μας, όπως, οπου κι όταν μπορούμε, είμαστε τα....ξυπνητήρια των συνανθρώπων μας.

    καλή σας συνέχεια
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λυκιε
    μιά απ τις μεγαλύτερες απορίες μου είναι για το ΠΟΥ θα πρέπει να βρίσκομαι την ώρα την "σωστή" έτσι ωστε να συμβάλλω όσο το δυνατόν περισσότερο στους δικούς μου στην πατρίδα και την ίδια την πατρίδα. ΟΣΟ κι αν λέμε πως είμαστε εμείς οι εκτός Ελλάδος κοντά σας, εμένα πολλές φορές η μπουκιά μου πάει στραβά όταν ξέρω πως εκεί στερείστε. Απ την άλλη βέβαια, ότι έρχεται ΔΕΝ έρχεται μόνο στην Ελλάδα. Ετσι, προσπαθώ να εστιάζομαι στην μεγαλύτερη εικόνα και να ενημερώνομαι προς το παρόν. Εύχομαι, ο καθένας απο εμάς να μπορει να δράσει την κατάλληση στιγμή σαν...εκπρόσωπος όχι πιά μιας μόνο πατρίδας αλλά της Μητέρας Γης, του ζωντανού αυτού οργανισμου-πλανήτη και όλων των όντων του Φωτός που την κατοικούν αλλά και όσων τέτοιων την προστατεύουν.
    καλή σας δύναμη
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού ετέθεις εκεί, να παραμείνεις εκεί! Εννοώ ότι ίσως εκεί να μπορείς να επιτελείς σημαντικότερο έργο απ' ότι εδώ! Το θέμα της υλικής στέρησης είναι αντιμετωπίσιμο παντί τρόπω. Αυτό που δεν είναι, είναι η ηθική και αξιακή αποστέρηση και η γνωσιακή αφαίμαξη που υπέστημεν εμείς οι Έλληνες. Αναφέρομαι στους Έλληνες, όχι διότι τους ξεχωρίζω από τους υπόλοιπους ανθρώπους της πλάσης, αλλά γιατί πάντα έχουν να διαδραματίζουν πρόδρομο ρόλο για τους υπόλοιπους λαούς και ο καθένας το βλέπει αυτό πολύ καλά σήμερα. Γι αυτό και αποτελούσαν πάντα τον πρώτο στόχο των μη φωτεινών «ανθρώπων». Γιατί εκτός των όντων του Φωτός, υπάρχουν και τα όντα του Σκότους. Εκεί είναι και το πρόβλημα…
      Χαιρετώ και αποσύρομαι προς βιοπορισμόν!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  10. Φίλη ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, αν και δεν έχω σκοπό να μονοπωλήσω τον διάλογο και απλά επειδή τυγχάνει να είμαι μέσα για λίγο ακόμη (φεύγω για δουλειά), θέλω να επιβεβαιώσω ότι τίποτε δεν είναι τυχαίο αλλά όλα είναι νομοτελειακά. Σκοπός του blog αυτού, είναι ακριβώς αυτός που λες: να θέτει προβληματισμούς, να δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα για συζητήσεις και να πληροφορεί! Οι άνθρωποι της Δύσης, όπως και εσύ πιστεύω θα μας επιβεβαιώσεις, έχουν διαφορετική κουλτούρα, παιδεία και νοοτροπία από μας τους Έλληνες. Εμείς αποτελούμε μια ιδιαίτερη περίπτωση θα έλεγα, που αντίστοιχό της δεν υπάρχει αλλού. Και δεν το εννοώ οπωσδήποτε με θετικό τρόπο. Σήμερα, μάλλον αρνητικό είναι το πρόσημο…
    Τέλος πάντων, θα επεκταθούμε εν καιρώ στο θέμα γιατί είναι ενδιαφέρον. Το θέμα της αφύπνισης των συνανθρώπων μας είναι υποχρέωση, καθήκον, αλλά τώρα είναι και επιτακτική ανάγκη. Υπάρχει επιτάχυνση των εξελίξεων, στην οποία έχω αναφερθεί εκτενώς σε παρελθόντα άρθρα μου, που επιβάλλει την γενικευμένη αφύπνιση όσων έχοντα ώτα και ακούειν…
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λυκιε καλή δουλειά λοιπόν και ευχαριστώ για τον διάλογο.
    Οσο για τη Δύση (την οποία λόγω εργασίας και εύκολης πρόσβασης έχω γυρίσει) και τις νοοτροπίες των κατοίκων της, μπορώ να πω πως μετά απο 20 χρόνια εκτός συνόρων...ακόμη με εκπλήσσουν. Ευτυχώς όχι πάντα αρνητικά. Βλέπω αλληλεγγύη, βλέπω ρηχότητα, βλέπω φανατισμό, βλέπω να κλείνουν τα μάτια σε γεγονότα και να βολεύονται να πιστεύουν πχ πως...η Ελλάδα φταίει για όλα και πολλά και διάφορα. Ομως, η οργάνωσή τους, η αγάπη και η στροφή προς την οικολογία, η απλότητα στο ντύσιμο και στο φέρσιμο...εεε...είναι απ τα πράγματα που με κάνουν να μην βαρυγκομώ το ότι βρίσκομαι εδώ. Σίγουρα στον τόπο μας έχουμε κόσμο που σκέφτεται έτσι αλλά...μετά απο τόσα χρόνια στην Αθήνα...είδα πολλά φτιασίδια και πολύ ωχαδελφισμό και για τούτο έμεινε το κακό στη μνημη. Να ξέρετε πως έφυγα με μιά ευχή κάποιου πολύ αγαπητού ανθρώπου και το να την τηρω...ήταν και είναι αρκετά δύσκολο: μου είπε απλά, απο εδώ και πέρα επειδή κάθε λέξη μου θα εκπροσωπεί ΚΑΙ την πατρίδα εκτός απο μένα ως...Ανδρομέδα (χαχα) να την περνώ τουλάχιστον 2 φορες απ το μυαλό και να μην προτρέχω... χμμμ ΑΝ με γνωρίζατε, θα καταλαβαίνατε την υπέρβαση που χρειάζεται να κάνει ένας παρορμητικός τύπος σαν κι εμένα.
    Κι εγώ κάπου εδώ επιστρέφω μετά το διάλειμμα μου στο καθήκον αλλά θα τα πούμε και πάλι.
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. θα ήθελα απο καρδιάς να καλωσορίσω την φίλη ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ στον ιστοχώρο αυτό. Χαίρομαι βαθύτατα που εισχωρεί άλλος ένας φωτεινός άνθρωπος στην παρέα του ΛΥΚΙΟΥ! Ευελπιστώ απο δώ και μπρός οι επικοδομητικές συζητήσεις να έχουν μια πολυφωνία και να μας βοηθήσουν όλους να λύσουμε απορίες και ερωτήματα ζωής!
    ΧΙΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ ευχαριστώ πολύ κι εσένα.
      Εχω διαβάσει αρκετούς απο τους προβληματισμούς σου με πολύ ενδιαφέρον (και τους συμμερίζομαι). Εξάλλου, πάνω-κάτω όλοι τέτοιες καταστάσεις αντιμετωπίζουμε.
      Ναι, η πολυφωνία είναι πάντα ευπρόσδεκτη και πράγματι όταν όλοι είναι ειλικρινείς και καταθέτουν τις σκέψεις τους δίχως φόβο και πάθος, απο την συζήτηση μπορούν να βοηθηθούν/στηριχθούν πολλοί.
      ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

      Διαγραφή
  13. Καλησπέρααααααααααααααα

    Αφήσατε κανένα σιροπιαστό ; _________ :)

    ΑΟΡΑΤΟΣ δεν μπήκε άρα θα κοιτάξω στον γκισέ κάτι θα έμεινε .

    Αααααααααα έχουμε νέα παρέα ;;;;;;;

    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    Καλωσόρισες από καρδιάς :)
    Θα χαρούνε κάποιες κοπελιές εδώ μέσα , που δεν θα είναι πλέον μόνες .

    ΧΙΛΩΝ

    Καλησπέρα και σε εσένα φίλε .


    +_)(=--9
    +_)(=--9
    +_)(=--9
    +_)(=--9

    ΧΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλησπερα σε ολους
    συγνωμη για την ερωτηση ξερει καποιος γιατι το ξυπνηστε ρε δεν δεχεται μηνυματα;ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικά κάνουν κάποιες ρυθμίσεις οι διαχειριστές


      +_)(=--9
      +_)(=--9
      +_)(=--9
      +_)(=--9

      ΧΑΚΑΣ

      Διαγραφή
    2. ευχαριστω πολυ φιλε χακα να εισαι καλα

      Διαγραφή
  15. Κάτι μου λέει ΛΥΚΙΕ ότι πρέπει να αφήσεις τις πόρτες ορθάνοιχτες σήμερα _______________ :)

    Αλλά σε αυτούς που ξέρουν απο _______ μέτρο :)

    Λες ;

    Θα δούμε __________ :0


    +_)(=--9
    +_)(=--9
    +_)(=--9
    +_)(=--9

    ΧΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για όλα τα φιλαράκια του ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ με αγάπη

    http://www.youtube.com/watch?v=O-hF9qGIFwY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Με πολύ αγάπη για όλους

    http://www.youtube.com/watch?v=HdX_kIWsWJA&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέραααααααααααααααααααααα

    Ναι πως είπατε ; _________________ καλά _____ θα τα πούμε αργότερα .

    ΑΟΡΑΤΕ κόψε τα γλυκά έχεις τον δίμετρο για σιρόπια .

    -0*
    -0*
    -0*
    -0*$&&

    ΧΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.