Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Λίστα επιβίωσης 4 ενήλικων ατόμων για 6 μήνες.

Το anti-ntp.net έφτιαξε μια λίστα με τα απαραίτητα για την διαβίωση 4 ατόμων για 6 μήνες χωρίς να χρειαστείτε να ψωνίσετε το παραμικρό. Οι ποσότητες είναι καθαρά για θέμα επιβίωσης και όχι για να κάνετε τσιμπούσια. Αν δεν γίνει τίποτα θα τα φάτε, χαμένα δεν πάνε, ή τα δίνεται σε κανένα φτωχό. Των φρόνιμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν λέει ο λαός μας και ...
αυτό θα κάνουμε και εμείς.


Έχουμε προσπαθήσει όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα να είναι Ελληνικά! Όποιος δεν έχει ας τα δώσει σε ξένα. Άλλωστε κοιτάμε να ζήσουμε τώρα...


Ας μην χρονοτριβούμε.

Αυτά που μας νοιάζουν σε μια δύσκολη κατάσταση είναι το νερό ,η θέρμανση, ο φωτισμός η διατροφή, πρόληψη ασθενειών, πρώτες....
βοήθειες,
Νερό.

 Σε μια δύσκολη περίοδο αυτό που θα σας νοιάζει θα είναι να πιείτε νερό. 1 λίτρο νερού ανά άτομο την ημέρα είναι μια ποσότητα που χρειάζεται ο οργανισμός. (Ποικίλουν οι ανάγκες του καθενός)


Δεξαμενή νερού χωρητικότητας 800 λίτρων. Η ανανέωση του νερού με καθαρό πρέπει να γίνεται κάθε 6 μήνες
 τιμή: 215 ευρώ(μαζί με το ΦΠΑ)

Αγοράστε εμφιαλωμένα νερά ή μεγαλύτερη δεξαμενή για να χρησιμοποιείτε και για το φαγητό. Το πόσο νερό χρειάζεστε στο κάθε φαΐ το ξέρει ο μάγειρας κάθε σπιτιού.


Καλό θα ήταν να αγοράσετε κουβάδες για να μαζεύετε βρόχινο νερό. Για να καθαρίσετε το νερό μπορείτε να ρίξετε 1 σταγόνα χλωρίνη ανά λίτρο νερού ή ιώδιο. (Αυτοί που έχουν θυροειδή δεν κάνει το ιώδιο)
Θέρμανση.

Με ξύλα.
Για να περάσετε 1 χειμώνα χρειάζεστε περίπου 4 τόνους ξύλα. ο ένας τόνος κοστίζει 170-190 ευρώ ο τίνος.
Με σόμπες υγραερίου.
1 σόμπα υγραερίου κοστίζει 100 ευρώ.
 Η πρώτη μπουκάλα κοστίζει 35 ευρώ και μετά η κάθε ανταλλαγή 20 ευρώ. Καλό θα ήταν να πάρετε 5-6 μπουκάλες να έχετε από την αρχή.
Η μπουκάλα υγραερίου για ένα μικρό δωμάτιο 10 τετραγωνικών με καθημερινό ανάμα (στην 1η με 2η σκάλα) κρατάει για 3-4 ώρες και διαρκεί περίπου 2-3 βδομάδες.


Φωτισμός

Σε περίπτωση που δεν έχετε ρεύμα ή δεν έχετε να πληρώσετε για να έχετε καλό θα ήταν να έχετε φροντίσει να αγοράσετε κεριά. Καλύτερα κεριά και όχι λάμπες με καύσιμο καθώς θέλουμε να ανεξαρτητοποιηθούμε όσο περισσότερο από καύσιμα και οτιδήποτε αναθυμιάσεις
Έχουμε υπολογίσει την ποσότητα των κεριών με βάση ότι κάθε νύχτα διαρκεί 12 ώρες.
Για 6 μήνες λοιπόν θα χρειαστείτε 2000 κεριά ρεσό των 4-5 ωρών με κόστος περίπου 80 ευρώ


Σπίρτα, 10 πακέτα κοστίζουν περίπου
 0,50 λεπτά(στο σκλαβενίτη) καλό θα ήταν να πάρετε 100 πακέτα. συνολικό κόστος 5 ευρώ

Ρεύμα και ηλεκτρικές συσκευές

Σε μια δύσκολη κατάσταση σίγουρα θα χρειαστείτε φακό, ραδιόφωνο, τηλέφωνο(κινητό και σταθερό ενσύρματο καθώς τα ασύρματα χωρίς ρεύμα δεν λειτουργών)

Ένα ενσύρματο τηλέφωνο κοστίζει  από 8 ευρώ μέχρι 20. φυσικά όσο πιο φθηνό βρείτε τόσο το καλύτερο

Φακοί που έχουν ενσωματωμένο ραδιόφωνο υπάρχουν με δυναμό και ηλιακοί. κοστίζουν περίπου 30 ευρώ


Μπαταρίες επαναφορτιζόμενες κοστίζουν από 5-15 ευρώ(η 4άδα) (μπορείτε να βρείτε σε μεγάλα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών)

(δεν ξέρουμε τι ανάγκη έχετε για μπαταρίες καλό θα ήταν να πάρετε να έχετε 4 τετράδες. με κόστος γύρω στα 40 ευρώ.

Ένας ηλιακός φορτιστής μπαταριών επαναφορτιζόμενων κοστίζει περίπου 15-30 ευρώ


Ένας ηλιακός φορτιστής και παροχή ρεύματος για καμία μικρή τηλεόραση κανένα λάπτοπ (μέχρι 100 watt) κοστίζει  περίπου 170 ευρώ


Mαγείρεμα


Ηλιακός φούρνος.

Ένας ηλιακός φούρνος για να μαγειρέψει ένα φαγητό χρειάζεται περίπου 4 ώρες. Και σε κρύο μαγειρεύεται το φαγητό και με συννεφιά αλλά αργεί περισσότερο. Κοστίζει περίπου 200 ευρώ

Υγραέριο. Μάτια υγραερίου κοστίζουν περίπου 60 ευρώ (σε καταστήματα με ηλεκτρικά είδη)

Η μπουκάλα όπως είπαμε επάνω η 1η κοστίζει 35, μετά η κάθε ανταλλαγή 20. Καλό θα ήταν να πάρετε να έχετε μπουκάλες μιας και θα τις έχετε και για θέρμανση.

Τρόφιμα. (ότι πάρουμε να έχει μεγάλη ημερομηνία λήξεως)


Η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο εκτός από την κατανάλωση τροφής για επιβίωση παίζει και μεγάλο ρόλο στην φυσική κατάσταση. Μια καλή διατροφή θα σας κρατήσει και μακριά από ασθένειες.


Ποσότητες φαγητού για 4 άτομα (2 άντρες 2 γυναίκες)

Μακαρόνια Combino (από lidl)
η ποσότητα έχει υπολογιστή για 1 κιλό μακαρόνια την ημέρα για 4 άτομα
Πακέτο των 500gr έχει 0,45 ευρώ, και του 1kg έχει 0,75
120 κιλά μακαρόνια χρειάζεστε περίπου 100 ευρώ


Φασόλια (agrino)

26 πακέτα των 500gr κόστος 67 ευρώ


Ρύζι καρολίνα Σερρών (agrino)
 (με λίγο νεράκι ελάχιστο τα αφήνετε να μουλιάσουν 3-4 ώρες και είναι έτοιμο για φάγωμα)
30 κιλά ρίζι σε πακέτα των 500gr και 1kg κόστος περίπου 40 ευρώ.


Λάδι Εξαιρετικά παρθένο Χωρίο
Συνήθως χρειάζεται ένα 5κιλό λάδι τον μήνα με κόστος περίπου 21 ευρώ. Για 6 λάδια χρειάζεστε 126 ευρώ. (Έχετε την προσοχή σας σε careffour και lidl κάνουν προσφορές με -3 ευρώ το τεμάχιο δλδ 17-18 ευρώ)

Αλεύρια.
1 σακί αλεύρι χύμα των 25 κιλών κοστίζει 25 ευρώ. Θα χρειαστείτε 2 σακιά αλεύρι για να κάνετε 1 κιλό ψωμί την ημέρα για 4-5 μήνες. Κόστος 50 ευρώ.


Λαντσιον Μιτ
Κοτόπουλο και μοσχάρι 48 κονσέρβες περίπου 48 ευρώ
Τόνος
Κονσέρβα τόνος ,  60 κονσέρβες 55 ευρώ


Κορν φλεικς μάρκας CarefourΚαθαριότητα.

Την περίοδο αυτή δεν θα σας νοιάζει να πλένετε τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα. Γι αυτό πρέπει να εφοδιαστείτε με πλαστικά πιρούνια πιάτα και κουτάλια(μαχαίρια δεν χρειαζόμαστε έχουμε και τα χέρια μας) Οπότε με το που τρώτε πέταμα στα σκουπίδια.

Για 4 άτομα (καλύτερα να πάρετε carefour discount προϊόν)

800 πιρούνια(το πακέτο έχει 50) κόστος 24 ευρώ
800 κουτάλια (το πακέτο έχει 50) κόστος 24 ευρώ.
800 Πιάτα (θα το προσθέσουμε τις επόμενες ημέρες)
800 Ποτηράκια (θα το προσθέσουμε τις επόμενες ημέρες)

Νερό δεν θα το χρησιμοποιούμε για να κάνουμε μπάνιο. Αν έχουμε κανένα ρέμα δίπλα μας με καθαρό νερό έχει καλώς αλλιώς υγρά απολυμαντικά μαντιλάκια.


Το πόσα θα χρειαστείτε θα το προσθέσουμε τις επόμενες μέρεςΡολά χαρτί

Μια 8άδα ρολά από το carefour έχει 1,45 ευρώ. Μια 4μελής οικογένεια χρειάζεται περίπου 24 ρολά τον μήνα. Κόστος συνολικό 35 ευρώ για 6 μήνες.

Σερβιέτες.

Οι γυναίκες πρέπει να εφοδιαστούν με όσες τους χρειάζονται για 6 μήνες.

Μαύρες σακούλες σκουπιδιών.

Αγοράστε τόσες όσες χρειάζεστε για 6 μήνες..


Πρώτες βοήθειεςΦάρμακα που χρειαζόμαστε

Παυσίπονα
Ηρεμιστικά όπως βαλσαμόχορτο
Απολυμαντικά τραυμάτων
Γάζες
Αντιπυρετικά
Βιταμίνες
Οινόπνευμα για τριβές
Αλόη
Ιώδιο
Μπατονέτες

Για προσωπική ασφάλεια ο καθένας ξέρει τι πρέπει να αγοράσει.


Μπορείτε να αγοράσετε σακιά τσιμέντου και χαλίκια και τούβλα για να θωρακίσετε τον χώρο που μένετε αν είναι ισόγειο.Το κόστος είναι πολύ χαμηλό γι αυτά.
Το κόστος περίπου για όλα αυτά είναι περίπου 1800 ευρώ.


Πάρτε αν μπορείτε και παραπάνω πράγματα όλο και κάποιον θα βοηθήσετε.


Από που να αγοράσετε μερικά πράγματα από τις προμήθειες.Πλαστική δεξαμενή από εδώ

http://www.bakoplast.gr/oriz.htm

Κεριά
http://www.ikea.gr


Τηλέφωνο σταθερό

http://www.skroutz.gr/c/293/ensyrmata-tilefwna.html?keyphrase=ενσύρματο+τηλέφωνο


Φακός-ραδιόφωνο

http://ecowatt-shop.gr/index.php?cPath=7&osCsid=s06oc576nopnrqbonkpmh5ntb2

Φορτιστής μπαταριών
http://ecowatt-shop.gr/index.php?cPath=10&osCsid=ad35377f7e52deedb9c78946c71ec1aa


Ηλιακός φορτιστής παροχή ρεύματος για μεγάλες συσκευές

http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?cPath=9_169&products_id=5981Οι αγορές των τροφίμων έχουν γίνει από lidl (καλύτερες τιμές) carefour(πολύ καλές τιμές τα discount προϊόντα) και γαλαξίαΗλιακός φούρνος από εδώ

http://solarovens.org/


Θα σας προτείναμε να τα πάρετε σιγά σιγά αν μπορείτε αλλά να τα έχετε όλα μέχρι 10 Μαρτίου.

Σε περίπτωση επίσημης άτακτης χρεοκοπίας ξεχάστε λεφτά από τράπεζες κλπ. Τα σουπερμάρκετ θα λεηλατηθούν μέσα σε ώρες.

 http://anti-ntp.blogspot.com


ΣΗΜΕΙΩΣΗ "ΛΥΚΙΟΥ":
Το ανωτέρω κείμενο, αποτελεί μία πρόχειρη μελέτη πάνω στην προετοιμασία για επιβίωση τετραμελούς οικογένειας (ή παρέας) διάρκειας περίπου 6 μηνών. Τα ανωτέρω εφόδια μπορούν να βρεθούν (το προτιμώ) και σε αμιγώς ελληνικές επιχειρήσεις όπως ο Σκλαβενίτης και άλλες. Υπάρχουν επίσης δισκία χαλαζόλης ή AQUA CLEAN τα οποία μπορούν να απολυμάνουν και να συντηρήσουν για ένα χρόνο το πόσιμο νερό (θα τα βρείτε σε καταστήματα με είδη ορειβασίας-επιβίωσης). Προσθέστε οπωσδήποτε αντιβιώσεις για ενήλικες και παιδιά (αν έχετε) ευρέως φάσματoς (ΑMOXIL και AUGMENTIN) επαρκή ποσότητα από τα συνήθη φάρμακα που καταναλώνετε (λόγω ασθένειας, κτλ.). Ένα μεταλλικό κάνιστρο για αποθήκευση 50 λίτρων βενζίνης για το όχημά σας, μόνο για μετακινήσεις εκτάκτου ανάγκης, ενώ για τις συνηθισμένες θα κυκλοφορείτε με τα πόδια ή με ποδήλατο. Εάν έχετε την δυνατότητα να χειρίζεσθε όπλο, αγοράστε μία μεταχειρισμένη καραμπίνα (τύπου χράπα-χρούπα) με 100 απλά φυσίγγια (Νο 3-4) που θα σας κοστίσει όχι πάνω από 150 ευρώ (το όπλο) για την άμυνα της οικογένειά σας (αν δεν έχετε σχετική εμπειρία με όπλα, μην το κάνετε). Το όπλο θα πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα μέσα στο σπίτι για την άμυνα από εισβολείς, οι οποίοι αναμένεται να κάνουν πυκνή την εμφάνισή τους σε περιπτώσεις κρίσεων. Τέλος αγοράστε μερικές κουβέρτες αλουμινίου για περίπτωση που θα χρειασθεί να κοιμηθείτε στην ύπαιθρο.

1 σχόλιο:

 1. Παραθέτω συμπληρωματικά πληροφορίες από τον ΑΝΤΙΝΟΟ:
  ΑΝΤΙΝΟΟΣFeb 15, 2012 01:45 PM

  Σχετικά με την προμήθεια τροφίμων και γενικά ειδών επιβίωσης ( από βιταμίνες και αντιβιωτικά έως μπαταρίες , ξυραφάκια και γεννήτριες ) Θα ήθελα να σημειώσω 3 πράγματα :
  1)Επιλέγουμε είδη αναλόγως 3 διαφορετικών χρονικών περιόδων α.για 3 ημέρες , σε μεγάλο σακίδιο , για έκτακτη έξοδο ανάγκης από μεγαλούπολη, β. για 3-6 μήνες , αποθήκευση στο σπίτι μας , όσο βαριά και αν είναι τα υλικά , με ρητό Αγοράζουμε ό,τι τρώμε και τρώμε αυτά που αγοράζουμε , γ. πάνω από 6 μήνες , όπου τα υλικά πλέον είναι υποδομές για δική μας καλλιέργεια φυτών και εκτροφή ζώων , παραγωγή ενέργειας ,
  2) Από τα παραπάνω καταλαβαίνετε πως θέλετε εκ των προτέρων να έχετε σχέδιο διαφυγής , δρομολόγια που θα ακολουθήσετε , και θα τα έχετε περπατήσει σαν άσκηση , έως ένα μέρος -τοποθεσία όπου θα είναι το καταφύγιό σας μακριά της μεγαλούπολης , και θα είναι καλό να έχετε προβλέψει όταν θα πάτε εκεί να υπάρχουν υποδομές ,
  3) Δώστε για τα αγαπημένα σας πρόσωπα 2 τόπους συνάντησης , μακριά από πασίγνωστα μέρη που πιθανόν θα συρρέει όχλος , 1 κοντά στον τόπο κατοικίας σας σε σύντομο χρονικό διάστημα και 1 μακριά της μεγαλούπολης , που μπορεί να μην είναι πλέον προσβάσιμη , σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα , για να προλάβει κάποιος να πάει εκεί .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.


.