Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Στο ματωμένο κορμί της ΕΛ.ΑΣ. ασελγεί ο ανεκδιήγητος Παπουτσής.!

Γράφει ο ΛΥΚΙΟΣ.
Στην κρίσιμη περίοδο που βιώνουμε, σε ότι μας αφορά ως Έθνος, Κράτος και κοινωνία και ιδίως όσον αφορά την έντονη ανασφάλεια των πολιτών από το διαρκώς διογκούμενο έγκλημα και την σκόπιμη εγκατάλειψη σε αυτό της κοινωνίας από την κυβέρνηση, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη αγκάθι στο πολύπαθο κορμί της αστυνομίας, του μηχανισμού καταστολής δηλαδή και της άμυνάς μας στο οργανωμένο και στο ευκαιριακό έγκλημα.
Στις 5 Απριλίου 2011, η Βουλή ψήφισε τον Νόμο 3944/2011 που τροποποιεί τον Ν. 2168/1993 προκειμένου να εναρμονιστεί με την υπ’ αριθμ.2008/51/ΕΚ οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Στον νόμο αυτό και συγκεκριμένα στο άρθρο 7 καθίσταται παράνομη η κατοχή και χρήση των διασπώμενων και διαστελλόμενων βλημάτων των πυροβόλων όπλων.
Τι σημαίνει όμως αυτό;
Κατ’ αρχάς πρέπει να διευκρινίσουμε ότι στα ραβδωτά όπλα, όπως τα πιστόλια των αστυνομικών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν δύο ειδών πυρομαχικά (φυσίγγια). Αυτά που είναι μυτερά με μεταλλικό περίβλημα που ονομάζονται full metal jacketed και τα κοίλης αιχμής, που ονομάζονται και hollow point. Η διαφορά τους έγκειται στο σχήμα του βλήματος, το οποίο στα δεύτερα (hollow point) δεν υπάρχει μυτερή αιχμή, αλλά μια τρύπα στο μπροστινό μέρος που σκοπό έχει όταν προσκρούσει σε σταθερό αντικείμενο να παραμορφώνεται διαστελλόμενα, με αποτέλεσμα να χάνεται ένα μεγάλο μέρος της κινητικής του ενέργειας και να γίνεται πλαστική παραμόρφωση.               
Αυτό έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:
  1. Εάν αστοχήσει και χτυπήσει σε έναν τοίχο, κολώνα, κτλ. το βλήμα παραμορφώνεται τόσο πολύ, ώστε ο εξοστρακισμός του γίνεται με ελάχιστη ταχύτητα και πέφτει πολύ γρήγορα και κοντά, με αποτέλεσμα εάν χτυπήσει σε κάποιον τρίτο άνθρωπο να μην είναι ικανό να τον πλήξει θανάσιμα ή με σοβαρό τραύμα.
  2. Εάν πλήξει έναν άνθρωπο, με μία και μόνη βολή είναι ικανό να του επιφέρει ικανό τραυματικό αποτέλεσμα και να καταστείλει την δράση του (δολοφονική εναντίων πολιτών ή αστυνομικών), διότι μόλις εισχωρήσει στο ανθρώπινο σώμα αμέσως παραμορφώνεται, διαστέλλεται, μηδενίζοντας την κινητική του ενέργεια (άρα και ταχύτητα) και επιφέροντας σημαντική βλάβη (λόγω υδροστατικής σήραγγας) στους γύρω ιστούς. Έτσι το βλήμα αξιοποιεί όλη την δυναμική του μέσα στο σώμα, σταματά και δεν εξέρχεται συνήθως. Εάν εξέλθει, έχει ελάχιστη ενέργεια και ταχύτητα και δεν μπορεί να πλήξει σοβαρά άλλον άνθρωπο που θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από τον στόχο.
  3. Ως εκ τούτου, ο αστυνομικός δεν χρειάζεται να επαναλάβει πολλές φορές την βολή του στον στόχο, διότι αρκούν μία-δύο βολές προκειμένου ο στόχος (άνθρωπος) να πέσει στο έδαφος ανίσχυρος και ανίκανος να συνεχίσει την δολοφονική του δράση. Αυτό το ονομάζουμε δύναμη αναχαίτισης (ή stopping power) ενός βλήματος, η ικανότητά του δηλαδή να σταματά τον επιτιθέμενο άμεσα. Αλλιώς είναι αναγκασμένος να πυροβολεί συνεχώς τον στόχο του (ακόμη και δέκα βολές) μέχρι να το πετύχει αυτό, πράγμα όμως που αυξάνει τις πιθανότητες κάποιες από τις βολές του να αστοχήσουν και να πλήξουν αθώους πολίτες.
Αντίθετα τώρα, η χρήση των full metal jacketed βλημάτων έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
  1. Επειδή εκ κατασκευής το βλήμα αυτό έχει μεγάλη ταχύτητα και μικρή παραμόρφωση, έχει πολύ μεγάλη διάτρηση. Αυτό σημαίνει ότι όταν προσκρούσει σε σταθερό αντικείμενο, παραμορφώνεται ελάχιστα, εκτρέπεται (εξοστρακίζεται) διατηρώντας μεγάλη κινητική ενέργεια και ταχύτητα, με αποτέλεσμα εάν πλήξει έναν διερχόμενο πολίτη, να τον θανατώσει ή να τον τραυματίσει πολύ σοβαρά.
  2. Λόγω της μεγάλης διατρητικής του ικανότητας, όταν διεισδύσει στο ανθρώπινο σώμα, δεν παραμορφώνεται, δεν επιβραδύνεται σημαντικά (εκτός αν προσκρούσει σε οστό) και κατά κανόνα κάνει διαμπερές τραύμα, δηλαδή εξέρχεται του σώματος, χωρίς να έχει χάσει αρκετή κινητική ενέργεια και τελικά είναι ικανό να πλήξει θανατηφόρα και δεύτερο άνθρωπο που μπορεί να βρίσκεται πίσω από τον στόχο.
  3. Επειδή λοιπόν διατρέχει τους ανθρώπινους ιστούς με μεγάλη ταχύτητα, επιφέρει περιορισμένη βλάβη στους ιστούς από τους οποίους διέρχεται και αν δεν πλήξει ζωτικό όργανο (καρδιά, σπονδυλική στήλη, εγκέφαλος), δεν επιφέρει άμεσο ανασχετικό αποτέλεσμα και έτσι ο δράστης μπορεί να συνεχίζει την επίθεσή του δολοφονώντας, κι ας έχει δεχθεί βλήμα στο σώμα του. Ο αστυνομικός λοιπόν είναι αναγκασμένος να επαναλάβει πολλές φορές τον πυροβολισμός του προκειμένου ο δράστης να πέσει κάτω και να σταματήσει την δράση του. Αυτό όπως είπαμε αυξάνει τις πιθανότητες αστοχίας, εξοστρακισμών και διαμπερών τραυμάτων που μπορούν να χτυπήσουν διερχόμενους πολίτες, ομήρους, ή άλλους αστυνομικούς.
Έτσι λοιπόν συμπεραίνουμε ότι η χρήση βλημάτων full metal jacketed από τους αστυνομικούς, καθιστά τις βολές τους λίαν επικίνδυνες για το κοινό όφελος και ιδίως σε ένοπλες συμπλοκές εντός κατοικημένων περιοχών, που αποτελούν και την πλειονότητα αυτών. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότερες αστυνομίες του κόσμου χρησιμοποιούν αποκλειστικά βλήματα  hollow point (κοίλης αιχμής) διότι είναι ασφαλέστερα και αποτελεσματικότερα. Τέτοια χρησιμοποιούσε και ένα σημαντικό μέρος των Ελλήνων αστυνομικών αλλά και οι Ειδικές υπηρεσίες, όπως τα ΕΚΑΜ και ή Άμεση Δράση.
Σήμερα με τον νέο νόμο, ο Έλληνας αστυνομικός υποχρεούται να χρησιμοποιεί μόνο φυσίγγια με βλήματα full metal jacketed και να αποσύρει τα ασφαλέστερα κοίλης αιχμής-διαστελλόμενα (hollow point),  έτσι καθίσταται προβληματισμένος και αμφίβολος για το αποτέλεσμα που μπορεί να έχουν οι βολές του, φοβάται μιάς και γνωρίζει τι επίπτωση μπορεί να έχει μετά από μια τέτοια αποτυχημένη συμπλοκή (με παράπλευρες απώλειες) προσωπικά για τον ίδιο και αυτό τον κάνει να αποφεύγει ακόμη περισσότερο την έκθεση σε κίνδυνο εμπλοκής με κακοποιούς, αφού οι πιθανότητες να καταλήξει νεκρός ή στην φυλακή αυξάνουν υπερβολικά εις βάρος του.
Τις συνέπειες αυτής του της αναστολής, θα τις πληρώσουμε εμείς!
Ο αστυνομικός δεν θα προστρέξει να καταδιώξει τους ληστές που θα έχουν βαριά όπλα τύπου AK-47 Kalashnikov,  υποπολυβόλα Scorpion, UZI, πιστόλια και χειροβομβίδες, όπως συμβαίνει με την πλειονότητα των συμπλοκών αστυνομικών και αλλοδαπών συμμοριών κακοποιών.
Η κυβέρνηση, εγκληματικά, εκθέτει σε κίνδυνο τους αστυνομικούς υποβιβάζοντας τον οπλισμό της, αντί να τον αναβάθμιζε και να τον εξόπλιζε με ΤΑΖΕR, καραμπίνες αστυνομικού τύπου, Μ-4, λαστιχένιες σφαίρες, κτλ. όπως έχουν όλες οι σύγχρονες αστυνομίες της Ευρώπης και Αμερικής.
Η μονομερής και επιλεκτική εναρμόνιση με μία κοινοτική οδηγία (προεραιτική) από την Ελλάδα, η οποία είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που αντιμετωπίζει τέτοιας μορφής εγκληματικότητα, με χρήση βαρέων όπλων σε δολοφονικές επιθέσεις κατά αστυνομικών, με τρομοκρατία εκτεταμένων διαστάσεων, με συρροή τεράστιου αριθμού λαθρομεταναστών με εγκληματική συμπεριφορά κατά των Ελλήνων πολιτών, με οργανωμένο έγκλημα και συμμορίες διαφόρων εθνοτήτων γνωστών για την σκληρότητά τους (Γεωργιανοί, Ρώσσοι, Αλγερινοί, Μαροκινοί, Αλβανοί, Ρουμάνοι, κτλ.), εκτός από άκαιρη και άστοχη είναι και ύποπτη! Θα μπορούσε κάλλιστα και δικαιολογημένα να εξαιρεθεί από τον νόμο η Ελληνική Αστυνομία. 
Όμως ο νόμος δημιουργήθηκε ακριβώς γι’ αυτό! 
Για να δημιουργήσει περεταίρω αναστολή στην ΕΛ.ΑΣ. 
Να την καταστήσει ακόμη πιο αναποτελεσματική και φοβική! 
Να κυριαρχήσει το χάος και το έγκλημα. Όπως είπε και ο ανεκδιήγητος Παπουτσής, να καταργήσουμε τα ΜΑΤ και όλες τις κατασταλτικές υπηρεσίες…
Χρειάζεστε κι άλλες αποδείξεις;
ΛΥΚΙΟΣ.

2 σχόλια:

  1. Πολυ καλα τα λες Λυκιε!! Διαπιστωνω τωρα οτι δεν πρωτοτυπει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αποδυναμωση της αστυνομιας γιατι και ο Παπουτσης και το ΠΑΣΟΚ τα ιδια εκαναν και τοτε. Ρε για κοιτα ποσο μοιαζει το ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ........!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν κάνω λάθος, ο καθηγητής Πανούσης υπήρξε σύμβουλος του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης, Παπουτσή... Εξάλλου οι ιδέες και οι προθέσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, σε λίγα πράγματα διαφέρουν. Το παλαιό ΠΑΣΟΚ, κυβερνά και πάλι ως ΣΥΡΙΖΑ!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.